Top 30 Cele Mai Bune Blogguri de Parenting Pentru Mame și Tați, de la Mame și Tați (2022)

A fi părinte este unul dintre lucrurile care împlinesc cel mai mult în viață o persoană, însă în același timp este un job cu normă întreagă, ce începe de la primele ore ale dimineții și se continuă până târziu în noapte. Nu există un ghid comun pentru cum să fiți părinte, dar citind despre experiențe similare cu și ale celor mici, puteți primi sfaturi benefice pentru creșterea propriului copil. Chiar dacă doriți răspunsuri la întrebări ușoare sau vreți să aflați povești similare cu ale dumneavoastră, suntem aici să vă ajutăm.

Am creat astfel o listă de 30 de bloguri parenting cu articole interesante despre experiențele lor. Toate site-urile au fost analizate din mai multe puncte de vedere, pentru a vă oferi doar ce e mai bun: numărul de cititori lunar, povestea site-ului, activitatea pe rețelele sociale și designul site-ului. Aceste bloguri vă pot oferi informații valoroase despre sarcină, nou-născuți, parenting și în general, viața alături de copii.

Este blogul dumneavoastră pe această listă? Dacă doriți să le arătați celor dragi și urmăritorilor că ați ajuns între cei mai buni bloggeri de parenting în 2021, puteți adăuga pe site-ul dumneavoastră codoul HTML de sub insignă.

Cele Mai Populare 30 de Bloguri de Mămici și Tătici, Pentru Sfaturi Bune de Parenting

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Ioana Chicet-Macoveiciuc are o experiență vastă ca jurnalist, cu nu mai puțin de 20 de ani de activitate în domeniu. Retrasă din activitate, aceasta s-a dedicat cărților și blogului său. Prințesa Urbană a apărut în urmă cu 14 ani, iar de-a lungul timpului, site-ul a evoluat astfel încât să prezinte o mulțime de sfaturi despre viața de părinte.

Cu ani de experiență în domeniul scrisului, Ioana Chicet-Macoveiciuc a făcut pasul cel mare și a publicat o primă carte în 2015. După această operă pentru adulți, au urmat și cărți pentru cei mici.

Prințesa Urbană s-a remarcat și prin evenimentele pe care le organizează pentru părinți, care tratează o serie de teme importante din viața cu un copil. Cel mai important proiect de acest fel este Caravana Empatiei.

Ne place în mod special faptul că Ioana construiește articole informative pentru părinți, pornind tocmai de la întrebări pe care le primește de la cititoarele care o urmăresc, oferind astfel sfaturi și mai pertinente pentru problemele mamelor.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.printesaurbana.ro/2021/01/adolescenti-limite-nu.html

Şi Blondele Gândesc

Si Blondele Gandesc

Miruna Ioani este mama din spatele blogului Și Blondele Gândesc, un site ce a luat ființă în 2007. Miruna a cochetat cu scrisul și înainte de acest moment, fiind chiar și beauty editor la revista Elle.

Cu toate acestea, Miruna Ioani este medic stomatolog de profesie; a lucrat atât în țară, cât și în străinătate. După câțiva ani petrecuți peste hotare, Miruna și soțul său s-au întors în România în 2016, pentru a le oferi o creștere cât mai armonioasă celor doi copii.

Pe blog, Miruna scrie despre parenting, expunându-și experiențele de creștere a celor doi copii. Veți găsi însă și articole despre stomatologie, dar și relatări de la diverse conferințe la care aceasta participă. Uneori, însă, Miruna Ioani are participări active, fiind nu de puține ori speaker la diverse evenimente.

Apreciem faptul că Miruna este una dintre persoanele care au susținut, de-a lungul timpului, petiția pentru un proiect de lege privind alăptatul în public, având în vedere problemele de care se lovesc mamele ce fac asta.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.siblondelegandesc.ro/2020/09/24/mamele-sunt-dumnezeu-mana-dreapta/

Mama pentru doi

Mama pentru doi

Între multele bloguri de mamici veți găsi și site-ul Doinei Goanță, ce are o experiență îndelungată în domeniul scrisului, cu toate că vine dintr-un context aparte. Jurnalistă de profesie, aceasta a lucrat în domeniul sportiv al activității, mărturisind ea însăși că a fost ocupată să alerge pe stadioane până la 31 de ani, vârsta când a devenit mamă.

Doina are acum doi copii și a înființat blogul la insistențele apropiaților, care i-au remarcat talentul de a-i învăța pe alții din propriile experiențe. Astfel, de patru ani, Doina are un jurnal de mămică pe site, dar abordează și o mulțime de alte subiecte conexe cu privire la parenting.

Puteți afla chestiuni importante despre sarcină sau vă puteți lămuri cu diverse la subiecte de sănătate sau educație.

Este foarte binevenită secțiunea de ”Mămici Smart”, prin care Doina le aduce cititoarelor interviuri de calitate cu diverse mame din showbiz, din TV sau din alte industrii unde sunt cunoscute ca lideri.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: http://www.mamapentrudoi.ro/index.php/2019/12/28/craciunul-cu-copiii-asteptari-versus-realitate/

Ema La Scoala

Ema La Scoala

Ema este nu doar părinte, ci și profesor, iar asta aduce blogului său o notă aparte cu privire la lucrurile pe care le puteți descoperi citind acest site. Fiica Emei este acum adolescentă, având 15 ani, însă Ema lucrează îndeaproape cu juniori, fiind învățătoare în ciclul primar.

Astfel, Ema a rămas conectată la viețile și problemele celor mici, fiind capabilă să ofere sfaturi utile în zona de parenting celor cu copii mici. Pe site-ul Emei veți găsi o mulțime de articole din această sferă, unele dintre ele fiind îmbinate cu pasiunea și profesia acesteia. Așadar, veți putea descoperi cum să-i faceți celui mic zilele de școală mai simple și mai plăcute.

De asemenea, dacă sunteți nesiguri pe dumneavoastră când vine vorba să vă sprijiniți copilul la școală sau la teme, site-ul Emei este o resursă aproape inepuizabilă de articole cu tematică strict educativă.

Ne place foarte mult faptul că Ema este învățătoare și că și-a pus cunoștințele dobândite astfel la lucru pe blog, oferindu-le părinților, dar și altor cadre didactice resurse aproape nelimitate prin care să-și pregătească școlarii în primii ani.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://emalascoala.ro/de-ce-nu-citeste-copilul-meu/

Florina Badea

Wellness Fairy

Dacă ajungeți pe blogul Florinei Badea, cu siguranță veți petrece aici o bună perioadă de timp, mai ales după ce descoperiți că parentingul este doar una dintre fațetele acestui site. Florina Badea este mamă de mai bine de 10 ani și are două fetițe, iar ele sunt sursa de inspirație pentru mulțimea de articole pe care le găsiți pe site.

Florina Badea a lucrat în educație timp de 6 ani, având experiență directă de lucru cu cei mici, iar apoi a făcut schimbarea pentru PR. Începând cu 2014, a demarat un proiect solo de consultanță în domeniu, iar asta i-a oferit și mai mult timp pentru pasiunea sa, scrisul.

Alături de Florina Badea veți învăța nu doar cum să fiți un părinte mai bun, ci și cum să aveți grijă de nutriția și sănătatea celor mici, dar și de a dumneavoastră. Este tehnician nutriționist certificat și Health Coach, oferind informații valoroase despre o dietă și o viață sănătoasă.

Ne bucură faptul că Florina Badea prezintă pe blogul său, în secțiunea de parenting, și o serie de articole episodice, realizate alături de un psiholog pediatru, pentru a răspunde punctual la întrebări pertinente ale părinților.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.florinabadea.ro/sa-si-aminteasca-despre-tine-copilul/

Blog in Tandem

Blog in Tandem

Blog in Tandem reprezintă o abordare unică și interesantă cu privire la nișa de parenting. Odată ajunși pe acest site, veți face cunoștință cu Anca Gheorghe, dar și cu fiica sa, Ema. Cele două lucrează împreună pe acest site, de unde și conceptul de ”blog in tandem” pe care fetele îl dezvoltă cu succes încă din 2014.

Ajunsă la 6 ani, Ema a fost suficient de matură încât să-și aducă propria contribuție pe blog. Acum, la 13 ani, e la fel de bine pregătită să le ofere celor de vârsta ei povești și informații utile. Anca le oferă părinților, de asemenea, viziunea adultă a blogului, oferind sfaturi deosebit de importante celor ce au de gând sau au pornit deja în călătoria părintească.

Cel mai plăcut aspect al Blog in Tandem este faptul că Anca și Ema colaborează pentru acest site, oferind o perspectivă unică asupra copilăriei, văzută nu doar prin prisma părintelui, ci și din punctul de vedere al copilului ce se dezvoltă.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.blogintandem.ro/izolarea-noastra-nu-seamana-cu-o-vacanta/

Ruxandra Luca

Ruxandra Luca

Ruxandra Luca este mamă pentru trei copii, doi băieți și o fată născută în plină pandemie. Ea are deja experiența a doi tineri pe care i-a crescut frumos până la 11, respectiv 5 ani, iar acum are toate cele necesare pentru a o crește și pe mezina familiei.

În paralel, toate poveștile, întâmplările, momentele mai bune sau mai puțin bune sunt relatate de către Ruxandra pe blog, astfel încât fiecare dintre cititori să poată găsi ceva util și cu care poate relaționa.

Ruxandra nu oferă sfaturi de parenting doar pe blog, ci și în cadrul unei rubrici dedicate, difuzată de două ori pe săptămână la Antena 1. De asemenea, aceasta a luat parte la diverse conferințe cu și pentru părinți, atât în calitate de moderator, cât și de speaker.

Apreciem foarte mult faptul că Ruxandra este pasionată de călătorii. De aceea, pe blogul ei veți găsi o mulțime de articole care vă vor ajuta în planificarea unei excursii reușite alături de cei mici, fără stres și fără griji.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.ruxandraluca.ro/comparati-copiii/

Ela Crăciun

Ela Crăciun deține unul dintre cele mai citite bloguri parentale din România. Comunitatea pe care a adunat-o aici de-a lungul anilor a rămas fidelă datorită articolelor de calitate și subiectelor interesante pe care Ela le abordează pe site.

Ela nu este doar blogger, ci și jurnalist, activând de mai bine de un deceniu în acest domeniu. A fost prezentatoare de știri, iar acum prezintă săptămânal o emisiune duminicală transmisă înainte de prânz, pe Antena 3.

Ela este o mamă fericită a trei copii și, după cum însăși declară, ”din 6 în 6 ani, viața mea a devenit mai frumoasă.” Acum, împarte din acest frumos cu cititoarele ei, dornice să afle sfaturi utile despre parenting.

Ne bucură în special faptul că Ela Crăciun a pregătit pentru blogul său și un ebook, prin intermediul căruia mămicile și tăticii pot afla răspunsuri la cele mai frecvente întrebări cu privire la răcelile de sezon ale copiilor. În plus, acest ghid este oferit gratuit părinților.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://elacraciun.ro/101-de-activitati-pentru-copii-in-vacanta-de-vara/

Blog Laura Frunză

Blog Laura Frunza

Laura Frunză are doi copii minunați pe care îi crește armonios, dar care îi sunt și model pentru blogul pe care îl întreține deja de ani buni. Veți găsi aici o mulțime de articole despre parenting, dar nu numai. Laura scrie și despre alte lucruri care îi plac foarte mult, cum ar fi turismul din România sau cărțile pentru copii și pentru adulți.

Pasiunea pentru cărți este una foarte împlinitoare pentru Laura Frunză. A tradus aproximativ 100 de volume, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. De asemenea, Laura a și lucrat la două cărți, dintre care una realizată alături de alte figuri importante din nișa de parenting.

În calitate de blogger pentru părinți, Laura a avut mai multe apariții TV, în diverse emisiuni.

Ne place foarte mult că Laura este pasionată de călătorii în țară și nu numai. Astfel, din toate locurile pe care le vizitează, aceasta publică un jurnal de călătorie, cu ajutorul căruia părinții pot afla despre noi locuri și activități pe care să le încerce alături de copii.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.laurafrunza.com/2021/02/27/un-an-de-pandemie/

Mamica Pediatru

Mamica Pediatru

Mămica Pediatru este blogul Irinei Costache, o resursă foarte bună de materiale informative, dacă sunteți în căutarea unor răspunsuri la eventualele probleme de sănătate ale copilului.

Irina Costache a devenit medic primar pediatru de-a lungul călătoriei sale de blogging, cei doi copii ai săi au crescut, însă ea a rămas în permanență în contact cu cei mici, de unde își și ia sursa de inspirație pentru articolele cu tematică medicală.

Deși așa cum chiar și Irina vă informează, articolele de pe blogul său nu pot înlocui un consult specializat, însă sunt un punct foarte bun de pornire pentru a găsi răspunsurile pe care le doriți. În caz în care aveți o întrebare care încă nu și-a găsit un răspuns, puteți să-i scrieți direct Irinei.

Faptul că Irina Costache este medic de profesie reprezintă un punct foarte valoros pentru blog, deoarece este în măsură să ofere sfaturi mult mai pertinente, mai ales în chestiuni care privesc sănătatea celor mici, unele dintre cele mai căutate subiecte de către mame.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://pediatricblog.info/2020/12/dialoguri-cu-copilul-meu-de-6-ani-dupa-10-luni-de-pandemie.html

Planeta Mami

Planeta Mami

Natalia Madan are unul dintre blogurile pentru mamici de succes, având deja ani buni de experiență ca mamă pentru cei doi copii ai săi.

Aceasta a abordat o mulțime de subiecte de nișă de-a lungul timpului, astfel că fie că doriți să aflați despre nutriția sănătoasă a copiilor și despre ce jocuri le-ați mai putea propune, fie că aveți întrebări cu privire la sănătatea copiilor, veți găsi răspunsurile pe site.

Natalia și soțul său sunt mari pasionați de călătorii și nu ratează nicio oportunitate de a-i include și pe cei doi mezini ai casei. Aceasta și relatează despre plimbările făcute, astfel că vă puteți găsi rapid și inspirația pentru următorul concediu.

Tot aici veți găsi și un curs online, care vă va ajuta să deveniți un părinte proactiv, pentru o relație mai bună cu cei mici.

Ne place faptul că Natalia este preocupată de jocurile pentru copii. Astfel, ea are o secțiune întreagă dedicată pe site pentru astfel de activități, fiind o sursă foarte bună de inspirație atunci când nu mai știți cum să vă distrați alături de cel mic.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.planetamami.com/activitati-pentru-copii-2-3-ani

Centrul de Parenting

Centrul de Parenting

Centrul de Parenting este un proiect la care lucrează două mame, Ana Zidărescu și Ana Bâtcă. Împreună, au două decenii de experiență de ”lucru” în acest domeniu dificil, dar și plin de recompense.

Acestea au pus bazele proiectului pentru a-i învăța și pe alți părinți din experiențele lor. Cele două s-au folosit și de experiența profesională a fiecăruia în domenii precum jurnalismul sau finanțe-bănci, pentru a lansa noi proiecte utile pentru cei mici.

Astfel, Ana și Ana vă pot învăța cum să vă creșteți armonios copilul, dar și cum să-i oferiți educație financiară care să-l pregătească pentru viață. Veți, învăța, totodată, cum să fiți un părinte modern, care să fie întotdeauna alături de copilul său.

Este important faptul că pe Centrul de Parenting găsiți resurse utile pentru relația dumneavoastră cu copilul, indiferent dacă acesta e bebeluș sau deja un adolescent în toată regula. Site-ul vă oferă informații pertinente pentru toate grupele de vârstă.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://centruldeparenting.ro/cu-ce-ar-ramane-copilul-daca-au-nu-as-mai-fi-ce-am-invatat-din-accident/

Tily Niculae

Tily Niculae

Tily Niculae este un nume cunoscut în România, chiar dinainte să fie mamă și blogger de parenting. După ce s-a lansat în tinerețe ca vedetă de filme și seriale, Tily a devenit ani mai târziu mamă ”cu acte în regulă.”

Acum se bucură nu doar de unul, ci de doi copii, pe care îi crește cum nu se poate mai bine. Din experiența lor de viață împărtășește și pe blog, astfel că veți afla o mulțime de povești cu și despre cei mici.

Tily Niculae este nu doar blogger și vlogger, ci realizează și emisiuni pentru radio Itsy Bitsy. De asemenea, este și ambasador pentru Asociația Prematurilor.

Tily Niculae propune teme și subiecte interesante pentru părinți și mai ales pentru mămici, dar cel mai plăcut este stilul foarte degajat, ceea ce face textele foarte ușor de citit. În plus, Tily oferă referințe către persoane care au ajutat-o la nevoie și care pot oferi ceea ce căutați.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.tilyniculae.eu/instincul-mi-a-salvat-copilul/

Urania Cremene

Urania Cremene

Urania Cremene este una dintre cele mai cunoscute mame ce activează în domeniul parenting-ului în România. Aceasta și-a luat rolul în serios încă de la bun început, astfel că a înființat și organizația All About Parenting, unde oferă educație tuturor celor ce vor să devină părinți mai buni.

Pe blogul site-ului se găsesc o mulțime de articole cu tematică interesantă, cu privire la dezvoltarea copilului și la pregătirea sa pentru a deveni un adult responsabil.

Urania Cremene a pregătit și o serie de seminarii online live, accesibile complet gratuit pentru toți părinții interesați de acestea. Aceasta își pune în practică abilitățile dobândite ca trainer și ca public speaker, de-a lungul carierei, pentru a prezenta cât mai facil informații pentru părinți.

Este de apreciat faptul că Urania, dincolo de nenumăratele articole despre parenting pe care le-a pregătit pentru blog, găzduiește și seminarii gratuite pentru părinți, prin intermediul cărora mulți oameni se pot educa, mai ales dacă n-ar avea posibilitatea să o facă altfel.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://uraniacremene.ro/dezvoltarea-copilului/cum-il-facem-sa-iubeasca-sportul/

Cristina Oţel

Cristina Otel

Cristina Oțel este mamă de mai bine de 10 ani, iar odată cu trecerea timpului, a înțeles că diversele întâmplări și dificultăți prin care a trecut ar putea servi drept model pentru multe alte mame, astfel că a început să scrie despre parenting pe blogul său.

Cu toate acestea, Cristina este mai mult decât mamă; este o profesionistă în domeniul transformării și evoluției personale, urmându-și propria cale ca trainer și coach, începând cu anul 2018.

Pe blogul Cristinei Oțel veți găsi nenumărate articole despre viața de părinte, dar veți avea totodată posibilitatea să învățați mai multe și despre dumneavoastră ca om. Cristina pune la dispoziție nu doar articole scrise, ci și un podcast, un ebook și un ghid, toate utile pentru viață.

Cristina se preocupă nu doar de scris pentru site, ci și de un podcast pe care îl crește cu succes, astfel că puteți asculta nu mai puțin de 60 de episoade pline de subiecte care vă vor ajuta dincolo de parenting, oferindu-vă o nouă perspectivă asupra vieții voastre.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.cristinaotel.ro/38-de-motive-de-recunostinta/

Ioana Marinescu Sima

Ioana Marinescu Sima

Ioana Marinescu Sima, după cum mărturisește, se află într-un continuu proces de reinventare, iar din acest proces face parte și blogul pe care scrie de ceva ani. În urmă cu nouă ani, Ioana a renunțat la cariera din corporație, desfășurată pe aproximativ un deceniu, pentru a se dedica vieții de mamă, de blogger și propriului business în domeniul creației florale.

Ioana și-a folosit experiența dobândită în PR și comunicare pentru a pune bazele blogului, cunoscut inițial ca Pisica pe sârmă, devenit în 2020 Ioana Marinescu Sima, pe care îl administrează cu succes. Ca și Ioana, blogul s-a transformat total odată cu experiența divorțului. Aici găsiți articole dintre cele mai diverse cu privire la viața de părinte, chiar și când e vorba de discuții și subiecte sensibile, cum ar fi divorțul.

Ioana Marinescu își expune experiența de părinte nu doar pe blog, ci și la diverse conferințe și evenimente, unde a fost nu de puține ori speaker. Pe site găsiți povești nu doar din prisma Ioanei, ci și din prisma Anei, fiica acesteia, ajunsă acum o tânără adolescentă.

Un punct bonus imens pentru acest blog este faptul că Ioana a ales să vorbească deschis despre un subiect tabu în general, divorțul. Aceasta se dă exemplu pe ea însăși și ajută astfel cititoarele să treacă peste acest pas dificil din viața de cuplu.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://ioanamarinescusima.ro/educatie-cu-blandete-sau-exagerare/

Blogul Mamei

Blogul Mamei

Cristina Ologeanu a debutat ca blogger de parenting acum ceva mai bine de un deceniu. Proiectul s-a numit ”blogul mamei începătoare”, Cristina fiind la început de drum la momentul respectiv.

Deși fără prea multe cunoștințe de parenting per se, Cristina a început să țină totuși un jurnal, pe cel al vieții alături de Alexia, iar odată cu timpul, au crescut atât fata, cât și blogul. Acesta a evoluat acum într-o resursă complexă de materiale destinate părinților.

Veți găsi aici informații utile despre copii, despre sănătatea și educația lor, dar și despre sarcină. Cristina consideră că are o misiune și mai specială împărtășind aceste lucruri, deoarece Alexia s-a lăsat mult timp așteptată, după cum însăși mama povestește.

Cristina a decis să dedice o întreagă secțiune pe site pentru a documenta sarcina cu Rh negativ, un aspect des întâlnit în zilele noastre, dar despre care majoritatea mamelor nu cunosc foarte multe detalii, dincolo de aspectele medicale.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://blogulmamei.ro/vai-nici-la-varsta-asta-nu-stii-ce-vrei-sa-te-faci-atunci-cand-vei-fi-mare/

Meseria de parinte

Meseria de parinte

Meseria de părinte este un blog creat de Ana Maria Mitruș în 2010. De-a lungul acestui deceniu, site-ul a evoluat dincolo de simpla înșiruire a unor povești din viața celor mici. Astfel, găsiți acum pe blog un număr foarte mare de articole ce tratează teme serioase, dar care sunt scrise într-un limbaj accesibil și potrivit pentru lectură.

Ana Maria Mitruș este mamă a două fete și, având experiența creșterii acestora, a așternut pe ”hârtia” digitală ceea ce am putea numi o adevărată hartă a dezvoltării tinerilor. Veți afla sfaturi nu doar despre cum să aveți grijă de un sugar, ci și cum să vă înțelegeți mai bine copilul adolescent.
În plus, site-ul vă oferă și resurse importante în domeniul sănătății, servind și ca un ghid pentru diverse remedii naturiste la mici probleme ale celor mici.

Ana Maria nu este singura care scrie articole pentru blog; aceasta își invită și cititorii să-și publice opiniile, astfel că persoane cu experiență, dar care n-au o platformă atât de vizibilă pentru a-și expune gândurile, pot ajunge la alți cititori interesați.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://meseriadeparinte.ro/vrei-sa-dormi-si-copiii-nu-te-lasa-iata-ce-trebuie-sa-faci/

Frici de mămici

Frici de mamici

Frici de mămici este unul dintre bloguri mamici, activ de aproximativ 5 ani. Este creația Alinei Serea, iar numele reprezintă exact sentimentele pe care le-a trăit ca mamă la început de drum, când fricile și temerile au devenit altele în viață.

Alina a tratat scrisul cu maximă seriozitate de-a lungul timpului, fiind și o formă de terapie pentru ea. Cu siguranță, a devenit o mână de ajutor pentru multe alte mămici din România care au căutat ajutorul pe internet, fie că era vorba de sfaturi de alăptare sau despre cum să-și păstreze căsnicia fericită.

Alina este și pasionată de gătit, astfel că a adunat o mulțime de rețete pe care le puteți pregăti celor mici și de care puteți fi sigur că se vor îndrăgosti.

Alina a documentat îndeaproape viața sa ca mamă, însă oferă cititoarelor mult mai mult de atât, fiind o sursă excelentă de rețete ideale pe care să le pregătiți copiilor, mai ales când aceștia sunt în perioada mofturilor.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://fricidemamici.ro/slider/de-ce-nu-cred-in-santajul-emotional-la-copii/

DaddyCool

DaddyCool

DaddyCool, sau pe numele său real, Robert Diaconeasa, este un alt blogger de parenting tătic, pe care merită să îl urmăriți dacă doriți și o perspectivă de cealaltă parte a baricadei.

Robert este mândrul tătic a doi copii, iar începând cu 2015, a început și lucrul la blogul care a devenit unul dintre cele mai cunoscute din această nișă. Dacă doriți să vedeți cum arată perspectiva masculină asupra parentingului, Robert este unul dintre cei care au ceva de spus.

Acesta oferă sfaturi nu doar despre cum e viața de părinte și cum ar trebui să fie un tată. Blogul lui Robert Diaconeasa este o resursă bună și pentru cei care doresc să plece la drum alături de cei mici și caută destinații de vacanță potrivite. Robert apare și la TV, în cadrul unei rubrici de parenting difuzată de Pro TV.

Ne-a bucurat foarte mult să descoperim că Robert se implică mult mai mult decât pare în rolul său de tată. Acesta susține mai multe cauze umanitare privitoare la copii, fiind pasionat de sprijinirea cauzelor de acest fel.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://daddycool.ro/parenting/mama-pentru-doi-trairi-schimbari-parerologi

Psiholog Cristina Buja

Psiholog Cristina Buja

Cristina Buja este mamă, dar și psiholog, astfel că puteți citi aici unele dintre cele mai relevante sfaturi cu privire la creșterea armonioasă a copilului, fiind un specialist în educație parentală. Cei 10 ani de experiență în domeniul psihoterapiei o ajută să înțeleagă pe deplin situațiile dificile din viața uni copil sau a unui adolescent.

Cristina are deja zeci de materiale cu privire la psihologia copilului și la psihologia adultului. Spre deosebire de blogurile clasice de parenting, acesta vă oferă sfaturi cu privire la subiecte dintre cele mai delicate, cum ar fi depresia la copii.

Cristina Buja oferă sfaturi nu doar prin materialele propuse cititorilor, ci și prin posibilitatea de participare la ateliere și programe de parenting. De asemenea, Cristina oferă și consiliere individuală referitor la acest domeniu.

Expertiza pe care Cristina a dobândit-o de-a lungul carierei de psiholog este o adiție impresionantă pentru blogul său. Astfel, aceasta oferă nu doar sfaturi despre parenting, ci și informații foarte utile cu privire la psihicul celui mic, dar și referitor la cel al părinților.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.cristinabuja.ro/cum-pot-sa-imi-ajut-copilul-sa-depaseasca-o-experienta-traumatica/

Idrilog

Idrilog

Georgiana Idriceanu are, cu siguranță, unul dintre cele mai vechi bloguri pe care le veți găsi pe această listă, datând încă de la finele lui 2006.

Pornit ca un simplu proiect în legătură cu jobul său de atunci, blogul a devenit piesa centrală a CV-ului Georgianei, unde a adunat o mulțime de articole dintre cele mai diverse.

Rubrica de parenting este la loc de cinste pe site-ul Georgianei, care este și mamă a doi copii. Zeci de articole despre experiența de părinte îi pregătesc pe cititori pentru ce va urma.

În paralel, Georgiana oferă și alte sfaturi utile de viață, fie că e vorba de sănătate în general, sau despre sport și stil de viață.

Georgiana scrie foarte mult despre vacanțele în care merge cu copiii și unde călătorește chiar și singură, astfel că articolele sale sunt deosebit de utile pentru mamele care trebuie să pornească singure la drum, alături de cei mici.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://idriceanu.com/despre-moarte-vrei-sa-stii-ce-vorbit-cu-ai-mei-copii/

Anca’s Diary

Ancas Diary

Anca îmbină armonios câteva dintre temele de referință din viața sa pe blogul său jurnal, așa cum sugerează și numele său, Anca’s Diary. Veți găsi aici o mulțime de articole despre parenting, nenumărate povestiri pe care Anca le-a trăit alături de cei doi copii ai săi.

Tot aici veți găsi, însă, și informații despre fashion și beauty. Dacă ați devenit mamă nu înseamnă că nu trebuie să vă mai preocupați de propria frumusețe, iar Anca știe asta cel mai bine. De aceea, oferă o mulțime de sfaturi utile din aceste domenii indispensabile doamnelor.

Anca se adresează oricărei doamne, proaspătă mămică, ce își dorește să își păstreze identitatea și chiar să o eleveze după ce au intrat în această nouă etapă a vieții.

Anca s-a dăruit ”meseriei” de părinte, dar asta nu a făcut-o să neglijeze alte aspecte plăcute ale vieții, iar pe blog le învață pe mămici cum să reușească să păstreze un balans între creșterea copilului și viața personală.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.ancasdiary.com/2019/03/06/te-rog-nu-imi-posta-copilul-pe-internet/

TatiCool

Taticool

TatiCool, sau Dan Cruceru, este unul dintre puținii tați care fac blogging de parenting și tocmai acesta este un motiv pentru care merită urmărit. Dacă majoritatea poveștilor cu și despre copii sunt oferite dintr-o perspectivă feminină, apariția unor astfel de blogurile tatalui este mai mult decât binevenită.

Dan Cruceru este blogger cu experiență, având un deceniu de lucru online în spate. Ani buni a investit și în proiectul TatiCool, care acum a devenit o resursă excelentă de articole adresate tăticilor care vor să învețe mai multe despre parenting. Pentru că, fie că vrem să recunoaștem sau nu, ”munca” de părinte e și a tatălui, nu doar a mamei.

Ne bucură faptul că sunt și tătici care doresc să își exprime experiența de părinți, iar Dan oferă pe blogul său sfaturi nu doar despre parenting, ci și despre alte lucruri bune și utile în viața de zi cu zi, cum ar fi gadgeturile, un subiect numai bun pentru tați.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://taticool.eu/fetita-mea-incepe-sa-nu-mai-fie-a-mea/

Otilia Mantelers

Otilia Mantelers

Otilia Mantelers le scrie mamelor și taților despre provocările din viața alături de copii nu doar în calitate de părinte, ci și în calitate de instructor de parenting. Sfaturile și poveștile sale vin cu această încărcătură dată de profesia pe care a ales să o urmeze, reușind să vă țină aproape pe parcursul articolelor.

Otilia este dedicată întru totul parentingului, astfel că în prezent urmează și o facultate de psihologie, pentru a deveni psihoterapeut. Astfel, dorește să ajungă la și mai mulți oameni și să îi ajute mai direct pe drumul către ”vindecare”, așa cum își numește și ea propria călătorie de autocunoaștere.

Otilia Mantelers oferă sfaturi dintre cele mai diverse pentru părinți, utile atât pentru relația cu micuții, cât și pentru propriile persoane sau pentru viața de familie.

Ne bucură foarte mult că Otilia se preocupă în mod activ de educarea părinților pentru a fi mame și tați mai buni, astfel că a pregătit nu doar nenumărate articole despre parenting, ci și ateliere în care să ia contact direct cu părinții dornici de a învăța.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: http://otiliamantelers.ro/eu-ma-cert-cu-copilul-meu-parte-n-parte/

Mămica Urbană

Mamica Urbana

Ana Nicolescu a pornit în călătoria blogului Mămica Urbană în urmă cu 6 ani, iar de atunci a adunat alături o comunitate de părinți pasionați să-și crească micuții cât mai bine.

Ana are și 13 ani de experiență în presă, alături de 12 ani de experiență în organizarea de evenimente. Aceste activități i-au fost utile în cariera de blogger de parenting, Ana organizând deja numeroase evenimente cu și pentru mame, din 2012 până acum, prima comunitate activă de bloggeri părinți din România și o școală informală de blogging.

A devenit ea însăși mamă acum 10 ani și se bucură de viața alături de două fete. Scrie, în paralel și despre autocunoaștere sau despre alte subiecte utile în dezvoltarea de sine și a copilului.

Este și co-fondator al agenției ParentingPR, unde creează evenimente și concepte adaptate la realitățile curente, pentru părinți și copii.

În anul 2020, Ana a adăugat o nouă linie de business și face coaching cu bloggerii și antreprenorii care vor să aibă un business prosper, aliniat cu misiunea lor în viață, să creeze comunități implicate în jurul lor și să folosească blogul ca instrument de marketing. În ipostaza de coach o găsiți aici.

Ana se preocupă nu doar de parenting pe blogul său, ci și de autocunoaștere, un proces deosebit de util pentru tinerele mămici, aflate la început de drum, care vor să-și construiască sau să-și reîmprospăteze identitatea de femei.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://mamicaurbana.ro/cum-am-scapat-de-hpv/

Educaţie cu dragoste

Educatie cu dragoste

Educație cu dragoste este proiectul de suflet al Andreei Iatagan, început în 2015. Aceasta are deja două decenii de experiență în presă, astfel că apropierea de un blog n-a fost deloc dificilă pentru ea.

Andreea scrie pe acest site despre o mulțime de subiecte, începând de la provocările vieții alături de un bebeluș. Abordează, totodată, și articole cu privire la primii ani de copilărie ai celor mici, cât și cele referitoare la perioada timpurie a școlii.

Andreea Iatagan a lucrat și la un alt proiect special: a scris trei cărți cu povești pentru copii. De asemenea, participă în mod regulat ca invitat la diverse ateliere din școli și grădinițe, încurajându-i astfel, pe cei mici, la lectură.

Andreea ia contact direct cu sute de copii, astfel că poate afla mai multe despre dezvoltarea acestora și poate fi o sursă și mai bună de informare în privința celor mici. Tot acest contact direct o ajută să ofere sfaturi foarte bune cu privire la educația celor mici.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://educatiecudragoste.ro/de-ce-distrugem-pasiunea-copiilor/

GoKid!

GoKid!

GoKid! este un portal dedicat părinților care vor să fie la curent cu cele mai noi evenimente și activități pentru copii.

Site-ul adună laolaltă recomandări zilnice din cele mai importante orașe ale țării, fie că sunteți interesați de spectacole, de cursuri de balet sau chiar de grădinițe.

Dincolo de toate aceste lucruri utile pentru dumneavoastră și pentru cei mici, site-ul are și o secțiune foarte bogată de articole de parenting. Articolele de psihologie și sănătate vă oferă informații detaliate despre toate dificultățile pe care le-ați putea întâmpina în viața de părinte.

Nu în ultimul rând, site-ul vă oferă și o serie de locații kid-friendly, unde puteți merge alături de cei mici, astfel încât toată lumea să se simtă bine.

GoKid! este cel mai bun site de pe care părinții pot afla tot ce se întâmplă în materie de evenimente dedicate copiilor, fiind totodată și o resursă completă de articole cu sfaturi pentru cele mai diverse probleme care pot apărea în creșterea celor mici.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://gokid.ro/piscine-family-friendly-in-aer-liber-la-bucuresti/

UrbanKID

UrbanKID

În spatele proiectului UrbanKID se află Dana și Mihai, care povestesc periodic pe blog despre parenting, dar și despre o mulțime de alte subiecte conexe, utile unei familii în viața de zi cu zi.

Pentru că vorbim despre o perspectivă dublă asupra parentingului și asupra vieții de familie în general, veți putea citi aici mult mai multe decât ați face-o în mod obișnuit. Puteți afla trucuri de grădinărit de la Dana, dar totodată puteți afla și informații prețioase despre siguranța copiilor în auotmobil, de la Mihai.

Cei doi abordează și subiectul educației, dar și pe cel de homeschooling, astfel că dacă doriți să aflați mai multe despre această zonă încă neexplorată la noi, Dana și Mihai vă oferă o mulțime de articole de acest fel.

Blogul UrbanKID este, cu siguranță, un site pe care să-l consultați, deoarece vă oferă perspectiva ambilor părinți în ceea ce privește creșterea copilului, fiind o resursă utilă atât pentru mămici, cât și pentru tătici care vor să afle despre secretele din spatele drumului dezvoltării armonioase a unui copil.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.urbankid.ro/editorial/superwoman/ce-se-intampla-cu-relatia-de-cuplu-dupa-ce-apare-copilul-40292

Mami pe tocuri

Mami pe tocuri

Mami pe tocuri este blogul Dinei Bento, care este deja mândră mamă a doi copii. Viața alături de ei este o continuă redescoperire a propriei persoane, astfel că Dina ține un jurnal de părinte pe blog, în care oferă frânturi din propria-i viață alături de micuți.

Dina are o experiență vastă în ceea ce privește activitatea de mamă. O bună parte din tinerețe și-a petrecut-o ajutând copii defavorizați din postura de asistent social, astfel că are o cunoaștere excelentă a problemelor, chiar și a celor cu adevărat grave, din viața copiilor.

Dincolo de sfaturile pentru părinți, Dina oferă pe site-ul său și o mulțime de articole de stil de viață, dar și felurite rețete de mâncare, atât românești, cât și portugheze.

Experiența dobândită de Dina de-a lungul anilor petrecuți alături de copiii defavorizați a ajutat-o să pătrundă în cele mai sensibile aspecte ale vieții celor mici, articolele sale fiind o resursă foarte importantă pentru părinții care vor să înțeleagă pe deplin frământările mezinilor.

Articolul nostru preferat, pe care ți-l sugerăm să-l citești: https://www.mamipetocuri.ro/2020/10/05/esti-prea-draguta-ca-sa-mi-placa-de-tine/

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 0 In medie: 0
Back to top button