Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

5 cele mai bune Mașini de spălat rufe 2023

Ma╚Öinile de sp─âlat au devenit parte integrant─â a stilului de via╚Ť─â modern. ├Äntr-adev─âr, p├ón─â c├ónd ceva la ea se defecteaz─â, este u╚Öor s─â ui╚Ťi c├ót timp ╚Öi efort economise╚Öti zilnic datorit─â ei. Cele mai bune ma╚Öini de sp─âlat rufe pot avea grij─â de petele ├«nc─âp─â╚Ť├ónate, pot func╚Ťiona ├«n lini╚Öte ╚Öi pot sp─âla totul, de la pl─âpumi king size p├ón─â la bluze delicate de m─âtase. Totu╚Öi, g─âsirea celei mai potrivite printre o gam─â infinit─â de aparate cu un singur ochi, aparent identice, poate fi o provocare.

Fie c─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea celui mai bun model care se ├«ncarc─â frontal sau care se ├«ncarc─â vertical, a celui mai inteligent sau a celui mai accesibil electrocasnic, avem preg─âtite compara╚Ťii ╚Öi recenzii detaliate pentru diferite ma╚Öini de sp─âlat. ╚śi dac─â v─â ├«ntreba╚Ťi ce anume ridic─â o anumit─â ma╚Öin─â de sp─âlat deasupra mediocrit─â╚Ťii, citi╚Ťi ghidul nostru de cump─ârare de mai jos.

Cea mai bună mașină de spălat rufe
5.0 / 5

Samsung WW70TA046AX/LE este o ma╚Öin─â de sp─âlat excelent─â, care v─â ofer─â o serie de func╚Ťii importante ╚Öi utile pentru rufele dumneavoastr─â, dar care ├«n acela╚Öi timp propune ╚Öi un design elegant, ideal pentru acas─â.

Pro

 • Programul de 15 minute este foarte eficient ├«n a v─â oferi haine curate.
 • Rufele miros foarte bine dup─â sp─âlare.
 • Ma╚Öina se calibreaz─â automat ├«nainte de fiecare tur─â de sp─âlare

Contra

 • ├Än mod standard, programele au o durat─â ce poate p─ârea cam lung─â
Arat─â mai mult
Alegerea Premium
4.5 / 5

Dac─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea unei solu╚Ťii premium ├«n adev─âratul sens al cuv├óntului, Miele WWR 860 PWS este, de departe, ma╚Öina de sp─âlat pe care trebuie s─â o ave╚Ťi ├«n vedere pentru un upgrade ├«n locuin╚Ť─â.

Pro

 • Pot fi create programe de sp─âlare personalizate
 • Calitatea german─â ├«╚Öi spune cuv├óntul ├«n construc╚Ťia ma╚Öinii de sp─âlat
 • Este garantat─â pentru 7.000 de cicluri de sp─âlare

Contra

 • Detergen╚Ťii speciali pentru aceast─â ma╚Öin─â de sp─âlat sunt destul de scumpi
Arat─â mai mult
Cea mai bună mașină cu încărcare verticală
4.8 / 5

Ma╚Öin─â este potrivit─â pentru cei cu spa╚Ťiu limitat, dar care doresc servicii de calitate. Eficien╚Ťa energetic─â ar trebui s─â fie principala prioritate atunci a unei ma╚Öini de sp─âlat, iar aceast─â ma╚Öin─â o ofer─â.

Pro

 • Este eficient─â din punct de vedere energetic
 • Poate fi ├«nc─ârcat─â ╚Öi cu haine groase
 • Are o performan╚Ť─â crescut─â
 • Este u╚Öor de utilizat

Contra

 • Nu are tehnologii inteligente
Arat─â mai mult
Cea mai bună mașină de spălat încorporabilă
4.4 / 5

Beko WITV8712X0W este o ma╚Öin─â de sp─âlat care face treaba a╚Öa cum era de a╚Öteptat, reu╚Öind s─â v─â cure╚Ťe ╚Öi s─â v─â usuce rufele eficient. Diversitatea caracteristicilor face ma╚Öina de sp─âlat u╚Öor de manevrat ╚Öi eficient─â.

Pro

 • Poate preveni formarea cutelor pe faine
 • Poate sp─âla haine cu texturi mixte
 • Este u╚Öor de folosit
 • Are caracteristici impresionante
 • Este potrivit─â pentru cur─â╚Ťarea ╚Öi uscarea hainelor din bumbac

Contra

 • Consum─â mult─â energie.
Arat─â mai mult
Cea mai bun─â pentru familii mici
4.2 / 5

Dac─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea unei ma╚Öini de sp─âlat care se potrive╚Öte cel mai bine familiei mici, Arctic APL61012BDW0 este ceea ce ave╚Ťi nevoie. Cu eficien╚Ťa ╚Öi eficacitatea sa, ve╚Ťi ob╚Ťine servicii de cea mai bun─â calitate.

Pro

 • Cur─â╚Ť─â repede
 • Este u╚Öor de utilizat
 • Consum─â mai pu╚Ťin─â energie
 • Este silen╚Ťioas─â

Contra

 • Nu are usc─âtor
 • Nu poate fi ├«nc─ârcat─â cu haine groase
Arat─â mai mult

Actualiz─âri de con╚Ťinut:

Pentru c─â te apreciem ├«n calitate de client, ne actualiz─âm ├«n permanen╚Ť─â listele de produse, pentru a-╚Ťi oferi cele mai bune variante la cele mai bune pre╚Ťuri. Po╚Ťi avea ├«ncredere ├«n faptul c─â am verificat recent produsele de top.

Samsung WW70TA046AX/LE

Samsung WW70TA046AX/LE
Cea mai bună în general

Pro

 • Programul de 15 minute este foarte eficient ├«n a v─â oferi haine curate.
 • Rufele miros foarte bine dup─â sp─âlare.
 • Ma╚Öina se calibreaz─â automat ├«nainte de fiecare tur─â de sp─âlare

Contra

 • ├Än mod standard, programele au o durat─â ce poate p─ârea cam lung─â

Recenzia noastr─â

Ma╚Öina de sp─âlat Samsung WW70TA046AX/LE ne-a impresionat cu adev─ârat de-a lungul testelor, fiind aproape imposibil s─â-i g─âsim vreun cusur. Este dotat─â cu tehnologia Eco Bubble, cu ajutorul c─âreia v─â pute╚Ťi asigura c─â hainele pe care le sp─âla╚Ťi vor fi ├«ntotdeauna curate, dar ╚Öi protejate. Rufele sunt cur─â╚Ťate ├«n profunzime datorit─â detergentului ce se transform─â ├«n bule, ├«n vreme ce textura ╚Öi culoarea hainelor r─âm├ón neschimbate.

Nu este una dintre cele mai bune ma╚Öini de sp─âlat doar din punctul nostru de vedere. Motoarele Digital Inverter sunt cunoscute ├«n industrie, fiind certificate pentru o func╚Ťionare de 23 de ani. ├Än tot acest timp, ve╚Ťi beneficia de o func╚Ťionare mai silen╚Ťioas─â ╚Öi mai eficient─â energetic.

╚śtim cu to╚Ťii c─â scopul unui astfel de electrocasnic este s─â v─â ofere haine impecabile, ├«ns─â ╚Öi acesta are nevoie de cur─â╚Ťare ╚Öi ├«ngrijire. Samsung rezolv─â elegant aceast─â problem─â ╚Öi de aceea modelul de fa╚Ť─â se afl─â ├«n topul ma╚Öinilor de sp─âlat testate de noi. Drum Clean este un program special care ├«nl─âtur─â urmele de murd─ârie din tambur ╚Öi 99,9% dintre bacteriile ce au obiceiul s─â v─â schimbe mirosul hainelor ├«ntr-unul nepl─âcut. ├Än completarea sa vine sertarul StayClean, care v─â scap─â de sarcina de a avea grij─â ca sertarul pentru detergent s─â fie curat. Totul este realizat acum automat, astfel c─â tava ma╚Öinii de sp─âlat este mereu curat─â.

├Än plus, dincolo de faptul c─â ave╚Ťi de ales dintre multe programe de sp─âlare, ave╚Ťi la dispozi╚Ťie ╚Öi unul rapid, ce dureaz─â doar 15 minute. Un program mai rapid de at├ót este imposibil s─â g─âsi╚Ťi la o ma╚Öin─â de sp─âlat.

Desigur, ╚Öi designul ne-a pl─âcut ├«n mod special, acesta ad─âug├ónd o not─â de elegan╚Ť─â locuin╚Ťei dumneavoastr─â, oriunde alege╚Ťi s─â instala╚Ťi ma╚Öina de sp─âlat.

Verific─â pre╚Ťul


Miele WWR 860 PWS

Miele WWR 860 PWS
Cea maia bună mașină de spălat cu încărcare verticală

Pro

 • Pot fi create programe de sp─âlare personalizate
 • Calitatea german─â ├«╚Öi spune cuv├óntul ├«n construc╚Ťia ma╚Öinii de sp─âlat
 • Este garantat─â pentru 7.000 de cicluri de sp─âlare

Contra

 • Detergen╚Ťii speciali pentru aceast─â ma╚Öin─â de sp─âlat sunt destul de scumpi

Recenzia noastr─â

Ma╚Öinile de sp─âlat cu ├«nc─ârcare vertical─â c├ó╚Ötig─â mai mult─â popularitate dec├ót modelele clasice cu ├«nc─ârcare frontal─â, deoarece economisesc mult spa╚Ťiu, u╚Öa ma╚Öinii deschiz├óndu-se vertical. Whirlpool TDLRB65242BSEUN are o capacitate de ├«nc─ârcare de p├ón─â la 6 kg ╚Öi o vitez─â de centrifugare de 1200 rpm. Mai mult, motorul invertor Zen ├«ncorporat ├«n ma╚Öin─â este elegant, durabil ╚Öi eficient din punct de vedere energetic, permi╚Ť├óndu-v─â s─â ob╚Ťine╚Ťi cele mai bune rezultate la cur─â╚Ťare. Caracteristica Whirlpool TDLRB65242BSEUN al 6-lea sens detecteaz─â greutatea ╚Öi, ├«n func╚Ťie de aceasta, se ajusteaz─â la diferi╚Ťi parametri, cum ar fi la un temporizator.

Aceast─â ma╚Öin─â are multe programe, inclusiv un program privind consumul de energie, care monitorizeaz─â puterea utilizat─â ├«n timpul cur─â╚Ť─ârii. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul c─â energia utilizat─â depinde de cantitatea de sp─âlare. ├Än plus, Whirlpool TDLRB65242BSEUN func╚Ťioneaz─â silen╚Ťios, permi╚Ť├óndu-v─â s─â v─â concentra╚Ťi asupra altor probleme. Func╚Ťia de ├«ngrijire proasp─ât instalat─â ├«n acest electrocasnic ofer─â prospe╚Ťime rufelor dvs. de p├ón─â la 6 ore dup─â ciclul de sp─âlare, prevenind dezvoltarea bacteriilor.

Verific─â pre╚Ťul


Whirlpool TDLRB65242BSEUN

Whirlpool TDLRB65242BSEUN
Cea mai bune premium mașină de spălat rufe

Pro

 • Este eficient─â din punct de vedere energetic
 • Poate fi ├«nc─ârcat─â ╚Öi cu haine groase
 • Are o performan╚Ť─â crescut─â
 • Este u╚Öor de utilizat

Contra

 • Nu are tehnologii inteligente

Recenzia noastr─â

Cu toate c─â este o ma╚Öin─â de sp─âlat cu un pre╚Ť considerabil mai mare dec├ót al competitorilor din pia╚Ť─â, calitatea brandului Miele se face sim╚Ťit─â ╚Öi ├«n cazul modelului WWR 860 PWS. Aceast─â ma╚Öin─â de sp─âlat v─â ofer─â o capacitate de ├«nc─ârcare de 9 kilograme, fiind astfel destinat─â ╚Öi unei familii mai numeroase. Este capabil─â s─â recunoasc─â automat ├«nc─ârc─âtura ╚Öi poate ajusta automat consumul de ap─â ╚Öi de energie, pentru a-╚Öi spori eficien╚Ťa ├«n timpul func╚Ťion─ârii.

Petele persistente nu mai sunt o problem─â pentru aceast─â ma╚Öin─â de sp─âlat; ne-a bucurat, astfel, s─â descoperim un mod de cur─â╚Ťare intensiv─â prin care sp─âlarea este adaptat─â pentru a ├«nl─âtura murd─âria ├«nc─âp─â╚Ť├ónat─â de pe hainele dumneavoastr─â.┬á

Durata de via╚Ť─â a produsului se ├«ntinde pe c├óteva zeci de ani, iar ├«ntreaga parte din fa╚Ť─â a acestui model Miele este rezistent─â la zg├órieturi ╚Öi coroziune, fiind foarte u╚Öor de cur─â╚Ťat.┬á

Dac─â dori╚Ťi s─â sp─âla╚Ťi un singur obiect de ├«mbr─âc─âminte, func╚Ťia SingleWash v─â ofer─â posibilitatea s─â realiza╚Ťi asta rapid ╚Öi delicat. Pute╚Ťi, totodat─â, s─â preg─âti╚Ťi ├«nc─ârc─âturi mixte pentru ma╚Öin─â, dar pute╚Ťi s─â sp─âla╚Ťi ╚Öi c─âm─â╚Öi folosind programul dedicat care va reduce ╚Öifonarea textilelor. ├Än cazul ├«n care ave╚Ťi de sp─âlat materiale delicate, aceast─â ma╚Öin─â se comport─â exemplar at├ót cu m─âtasea, c├ót ╚Öi cu l├óna. Iar dac─â ave╚Ťi de sp─âlat rufe de culoare ├«nchis─â, acestea vor fi sp─âlate mai delicat, pentru ca negrul s─â r─âm├ón─â negru pentru o perioad─â mai lung─â de timp.

Ma╚Öina de sp─âlat este mult mai versatil─â de at├ót, oferind programe speciale pentru articole de ├«mbr─âc─âminte outdoor, dar ╚Öi pentru cele sportive. V─â pute╚Ťi sp─âla chiar ╚Öi pilota cu puf sau perna f─âr─â ca interiorul acestora s─â aib─â de suferit.┬á

├Än plus, ave╚Ťi acces ╚Öi la o aplica╚Ťie dedicat─â pentru a v─â putea controla mai u╚Öor ma╚Öina de sp─âlat.┬á

Verific─â pre╚Ťul


Beko WITV8712X0W

Beko WITV8712X0W
Cea mai bună mașină încorporabilă

Pro

 • Poate preveni formarea cutelor pe faine
 • Poate sp─âla haine cu texturi mixte
 • Este u╚Öor de folosit
 • Are caracteristici impresionante
 • Este potrivit─â pentru cur─â╚Ťarea ╚Öi uscarea hainelor din bumbac

Contra

 • Consum─â mult─â energie.

Recenzia noastr─â

Ma╚Öina de sp─âlat Beko WITV8712X0W are o func╚Ťie special─â de cur─â╚Ťare cu abur, care ajut─â la eliminarea cutelor. ├Ämpreun─â cu tehnologia Aqua Wave, tratarea cu abur creeaz─â medii de sp─âlare optime pentru rufele, astfel ├«nc├ót s─â elimine eficient, dar u╚Öor murd─âria, cu mi╚Öc─âri minime, av├ónd grij─â de ╚Ťes─âturile delicate. Conturul special al cuvei ╚Öi forma pale╚Ťilor permit curgerea u╚Öoar─â a aplei, imit├ónd modelul natural al valurilor. Tehnologia sa de fuziune acvatic─â maximizeaz─â consumul de ap─â, detergent ╚Öi energie, pentru a v─â economisi c├ót mai mult posibil.

Ma╚Öina de sp─âlat Beko WITV8712X0W este ├«ncorporabil─â, cu rezisten╚Ť─â nichelat─â, care protejeaz─â ├«mpotriva coroziunii, sporind durata de via╚Ť─â a produsului. Func╚Ťia de blocare pentru copii de pe dispozitiv ├«mpiedic─â copiii s─â acceseze butoanele acestuia ├«n timpul sp─âl─ârii. Beko WITV8712X0W are o capacitate de ├«nc─ârcare de 7 kg ╚Öi un num─âr maxim de rota╚Ťii de 1400.

Verific─â pre╚Ťul


Arctic APL61012BDW0

Arctic APL61012BDW0
Cea mai bun─â pentru familii mici

Pro

 • Cur─â╚Ť─â repede
 • Este u╚Öor de utilizat
 • Consum─â mai pu╚Ťin─â energie
 • Este silen╚Ťioas─â

Contra

 • Nu are usc─âtor
 • Nu poate fi ├«nc─ârcat─â cu haine groase

Recenzia noastr─â

Cu clasa sa energetic─â A, Arctic APL61012BDW0 garanteaz─â un consum minim de energie, reduc├ónd evident facturile. Are o capacitate de ├«nc─ârcare standard de 5 kg, potrivit─â pentru utilizarea zilnic─â de c─âtre familiile mici. ├Än acela╚Öi timp, pute╚Ťi controla func╚Ťiile ma╚Öinii de sp─âlat cu ajutorul unei func╚Ťii de la distan╚Ť─â. Arctic APL61012BDW0 are o rota╚Ťie minim─â de 400 de rota╚Ťii pe minut ╚Öi maxim 1000, oferindu-v─â o gam─â larg─â de alegeri. Unghiul de deschidere a u╚Öii de 1700 permite accesul u╚Öor la cuv─â ori de c├óte ori este necesar.

Aceast─â ma╚Öin─â practic─â ╚Öi eficient─â asigur─â o utilizare optim─â a detergen╚Ťilor, deoarece acesta se dizolv─â mai bine pentru o penetrare mai rapid─â ├«n ╚Ťes─âtur─â. Arctic APL61012BDW0 are un panou de blocare pentru copii, care interzic accesul copiilor dvs. atunci c├ónd ma╚Öina de sp─âlat este ├«n func╚Ťiune. Cu designul s─âu anti-vibra╚Ťii, v─â ve╚Ťi cur─â╚Ťa hainele cu un zgomot minim. Are un program dedicat cl─âtirii sau ├«mbr─âc─ârii hainelor ├«ntr-un timp scurt, asigur├ónd o utilizare minim─â de ap─â.

Verific─â pre╚Ťul


Ghid de cumpărare a mașinilor de spălat

mașini de spălat rufe

O ma╚Öin─â de sp─âlat de ├«ncredere v─â poate salva de o mul╚Ťime de griji de zi cu zi. O pat─â de cafea, de iarb─â sau de sos de ro╚Öii pe pantalonii prefera╚Ťi nu mai sunt considerate a fi sf├ór╚Öitul lumii. Pute╚Ťi fi ├«ntotdeauna sigur c─â articolele de ├«mbr─âc─âminte vor ie╚Öi curate ╚Öi fabuloase ├«n loc s─â ╚Ťipe dup─â o o cl─âtire suplimentar─â sau s─â se fi mic╚Öorat c├óteva m─ârimi.

Cu toate acestea, ├«nainte de a naviga ├«n apele ad├ónci ale ma╚Öinilor de sp─âlat pentru a o prinde pe cea mai bun─â, exist─â destul de multe lucruri de luat ├«n considerare. Aceste aparate pot dura 8-12 ani; astfel, merit─â s─â ├«n╚Ťelege╚Ťi nevoile dvs. specifice de cur─â╚Ťare, precum ╚Öi pentru care caracteristici merit─â s─â pl─âti╚Ťi ├«n plus ╚Öi care pot fi omise. Indiferent dac─â cump─âra╚Ťi prima ma╚Öin─â de sp─âlat rufe sau ave╚Ťi nevoie de o ├«nlocuire de urgen╚Ť─â, ghidul nostru de cump─ârare de la A la Z v─â ofer─â informa╚Ťiile de care ave╚Ťi nevoie.

Taxonomia mașinii de spălat

├Änainte de a aprofunda specifica╚Ťiile ma╚Öinii de sp─âlat, merit─â men╚Ťionat faptul c─â exist─â destul de multe tipuri de ma╚Öini de sp─âlat. S-ar putea s─â prefera╚Ťi un model similar celei recent decedate; cu toate acestea, o imagine de ansamblu a op╚Ťiunilor disponibile poate fi util─â dac─â decizia final─â ├«nc─â nu s-a luat.

Ma╚Öinile de sp─âlat cu ├«nc─ârcare vertical─â au un aspect tradi╚Ťional pe care unii oameni ├«l favorizeaz─â. Ele tind s─â fie mai ├«nguste ╚Öi mai pu╚Ťin costisitoare dec├ót concuren╚Ťii cu ├«nc─ârcare frontal─â ╚Öi pot fi mai u╚Öor de ├«nc─ârcat sau de golit. ├Än plus, pute╚Ťi oric├ónd s─â ├«ntrerupe╚Ťi ciclul pentru a ad─âuga o c─âma╚Ö─â sau o ╚Öoset─â uitat─â. Cu toate acestea, exist─â ╚Öi c├óteva argumente contra. Ma╚Öinile de sp─âlat cu ├«nc─ârcare vertical─â cu agitator pot fi prea aspre pentru ├«mbr─âc─âmintea delicat─â. Un agitator este un fus cu aripioare ├«n centrul cuvei, care freac─â hainele pentru a le cur─â╚Ťa. Acest lucru ├«ncearc─â ╚Ťes─âtura ╚Öi o poate duce la ├«ncurcare.

Dac─â prefera╚Ťi ma╚Öinile de sp─âlat cu ├«nc─ârcare vertical─â, c─âuta╚Ťi o ma╚Öin─â cu rotor. Numite ╚Öi ma╚Öini de sp─âlat HE (de ├«nalt─â eficien╚Ť─â), aceste aparate au un disc rotativ pe fundul cuvei. Ele cur─â╚Ť─â hainele rostogolindu-le mai degrab─â, dec├ót agit├óndu-le. Rotorile sunt mai compacte ╚Öi mai bl├ónde pentru haine dec├ót agitatorii; cu toate acestea, ele folosesc mai mult─â ap─â ╚Öi electricitate, ceea ce le face mai scumpe la fiecare func╚Ťionare.

Cu toate acestea, cele mai bune ma╚Öini de sp─âlat, care au o eficien╚Ť─â crescut─â ├«n zilele noastre sunt cele cu ├«nc─ârcare frontal─â. Nenum─ârate teste au stabilit c─â scap─â de petele de pe haine mai eficient, iar ma╚Öinile de sp─âlat cu ├«nc─ârcare frontal─â r─âm├ón cele mai benigne ╚Öi economice crea╚Ťii pe m├óna c─ârora v─â pute╚Ťi l─âsa hainele. Sigur, nu sunt f─âr─â de cusur. De obicei sunt mai grele ╚Öi mai masive. Poate fi inconfortabil s─â v─â apleca╚Ťi de fiecare dat─â c├ónd dori╚Ťi s─â ├«nc─ârca╚Ťi sau s─â goli╚Ťi cuva ma╚Öinii. Iar majoritatea modelelor cu ├«nc─ârcare frontal─â nu vor permite completarea cuvei dup─â ce ciclul a ├«nceput. Iar ├«n cele din urm─â, ├«n caz de accident, locul ├«n care v─â ╚Ťine╚Ťi ma╚Öina de sp─âlat se poate transforma ├«ntr-o piscin─â. Cu toate acestea, toate ma╚Öinile de sp─âlat rufe de top cu ├«nc─ârcare frontal─â au rezolv─âri pentru aceste poten╚Ťiale dezavantaje. Sunt rezistente la inunda╚Ťii, vin cu clapete pentru ad─âugarea de articole suplimentare ╚Öi au piedestale compatibile pentru a fi ridicate la o ├«n─âl╚Ťime mai confortabil─â. Mai mult dec├ót at├ót, de╚Öi o ma╚Öin─â de sp─âlat cu ├«nc─ârcare frontal─â poate p─ârea voluminoas─â la prima vedere, este foarte probabil s─â cump─âra╚Ťi un kit de stivuire ╚Öi s─â plasa╚Ťi un usc─âtor de aceea╚Öi dimensiune deasupra acestuia. Astfel, dac─â utiliza╚Ťi ambele aparate, un model cu ├«nc─ârcare frontal─â va economisi mai mult din pre╚Ťioasa suprafa╚Ť─â.

Cele mai multe ma╚Öini de sp─âlat cu ├«nc─ârcare frontal─â sunt independente; cu toate acestea, exist─â ╚Öi ma╚Öini de sp─âlat integrate care pot sta ├«n spatele u╚Öii dulapului din buc─ât─ârie. Datorit─â u╚Öii suplimentare, acestea sunt adesea mai pu╚Ťin audibile; cu toate acestea, instalarea va costa mai mult. Nu ├«ncerca╚Ťi niciodat─â s─â l─âsa╚Ťi singur─â o ma╚Öin─â de sp─âlat integrat─â; sunt mai pu╚Ťin stabile ╚Öi sunt concepute pentru a fi ╚Ťinute pe loc de c─âtre unit─â╚Ťile din buc─ât─ârie.

Dac─â sunte╚Ťi presat de spa╚Ťiul din cas─â, ma╚Öina de sp─âlat cu usc─âtor pare o idee tentant─â. Cu toate acestea, o mul╚Ťime de exper╚Ťi sunt ├«mpotriva lor deoarece tind s─â se defecteze mai repede, s─â func╚Ťioneze mai ├«ncet ╚Öi s─â aib─â op╚Ťiuni limitate ├«n compara╚Ťie cu dou─â dispozitive separate. Pute╚Ťi lua ├«n vedere stivuirea sau cump─ârarea unui set foarte compact de ma╚Öin─â de sp─âlat ╚Öi usc─âtor ├«nainte de a lua un 2-├«n-1.

├Än cele din urm─â, exist─â ╚Öi ma╚Öini de sp─âlat portabile. Aceste dispozitive de capacitate mic─â nu vor ├«ndep─ârta petele at├ót de bine precum fra╚Ťii lor de dimensiuni mai mari, dar pot fi suficient de convenabile pentru 1 sau 2 persoane. Ma╚Öinile de sp─âlat portabile pot fi scoase din dulap ori de c├óte ori apare o nevoie; multe permit utilizarea unui robinet ca surs─â de ap─â ╚Öi extragerea apei ├«n chiuvet─â.

M─ârime

Mărime o mașinile de spălat

Toate ma╚Öinile de sp─âlat necesit─â trei lucruri: putere, ap─â ╚Öi canalizare; altfel ve╚Ťi avea op╚Ťiuni limitate privind plasarea uneia. Unul dintre principalele lucruri pe care trebuie s─â le face╚Ťi este s─â scoate╚Ťi o band─â de m─âsurare ╚Öi s─â verifica╚Ťi ce se potrive╚Öte ├«n locul ├«n care dori╚Ťi s─â plasa╚Ťi ma╚Öina. Dimensiunile standard ale unei ma╚Öini de sp─âlat cu ├«nc─ârcare frontal─â sunt de 85 x 60 x 60 cm, dar acestea tind s─â varieze de la un produc─âtor la altul, exist├ónd chiar ╚Öi c├óteva modele mai compacte.

├Än mod optim, ar trebui s─â aloca╚Ťi ~ 7 cm ├«n spatele ma╚Öinii pentru ╚Ťevi ╚Öi ~ 90 cm ├«n fa╚Ť─â pentru o ├«nc─ârcare ╚Öi o desc─ârcare convenabil─â a rufelor. Regula general─â este c─â mai mult spa╚Ťiu este mai bun dec├ót mai pu╚Ťin. Dac─â inten╚Ťiona╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi o ma╚Öin─â de sp─âlat cu ├«nc─ârcare vertical─â, l─âsa╚Ťi cel pu╚Ťin 50 cm deasupra u╚Öii. Indiferent de tipul ma╚Öinii de sp─âlat, pentru o func╚Ťionare stabil─â, l─âsa╚Ťi suplimentar 2-3 cm pe ambele p─âr╚Ťi.

Nu uita╚Ťi s─â m─âsura╚Ťi orice culoar sau scar─â de-a lungul traseului de transport – dori╚Ťi ca ma╚Öina de sp─âlat s─â ajung─â ├«ntr-o singur─â bucat─â. ├Äntruc├ót c─âptu╚Öirea ╚Öi ambalarea fac ma╚Öinile s─â par─â mai mari, nu uita╚Ťi s─â ╚Ťine╚Ťi cont de c├ó╚Ťiva centimetri ├«n plus pentru a fi ├«n siguran╚Ť─â. De asemenea, este util s─â cunoa╚Öte╚Ťi greutatea produsului pentru a determina dac─â ve╚Ťi avea nevoie de ajutor pentru a o c─âra.

Încărcătura

Capacitatea ma╚Öinilor de sp─âlat poate varia ├«ntre 3 ╚Öi 12 kilograme, ├«n unele cazuri chiar mai mult. Aminti╚Ťi-v─â c─â primi╚Ťi un aparat care v─â va servi timp de ani de zile; astfel, merit─â s─â ne filosof─âm ├«nainte de a ne angaja s─â cump─âra╚Ťi un nou model. Este probabil ca familia dvs. s─â creasc─â? S-ar putea ca copiii s─â se mute ├«n cur├ónd? Poate c─â inten╚Ťiona╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi un pat king-size? ├Än func╚Ťie de r─âspunsuri, a╚Ťi putea descoperi c─â o ma╚Öin─â de sp─âlat mai mare (sau mai mic─â) va servi mai bine dec├ót cea actual─â.

O modalitate util─â de a v─â imagina c├ót de mare s─â fie cuva este s─â v─â aminti╚Ťi c─â o ╚Ťinut─â complet─â (sau 5 c─âm─â╚Öi) este egal─â cu aproximativ 2 kilograme. C├ót de plin este co╚Öul ├«nainte de a programa o zi de sp─âlat haine? Dac─â v─â place s─â v─â sp─âla╚Ťi toate hainele dintr-o dat─â, ve╚Ťi avea nevoie de o ma╚Öin─â de sp─âlat cu mare capacitate, ├«n timp ce dac─â prefera╚Ťi s─â sp─âla╚Ťi por╚Ťii mici, c─âuta╚Ťi una cu o cuv─â mai compact─â. Aminti╚Ťi-v─â c─â figura men╚Ťionat─â ├«n specifica╚Ťii se refer─â la programele de bumbac; alte cicluri pot avea capacit─â╚Ťi considerabil mai mici. Manualul va oferi informa╚Ťii despre acest lucru. Rezista╚Ťi tenta╚Ťiei de a umple cuva p├ón─â la v├órf; ar trebui s─â existe suficient spa╚Ťiu liber pentru a v─â ├«nc─âpea m├óna. Ma╚Öina de sp─âlat v─â va mul╚Ťumi func╚Ťion├ónd mai mult timp ╚Öi livr├ónd articole de ├«mbr─âc─âminte mai curate.

Luând în considerare toate aspectele de mai sus, recomandările noastre privind capacitatea sunt:

 • 6-7 kg func╚Ťioneaz─â perfect pentru una sau dou─â persoane;
 • 8 kg se potrivesc unei familii medii de trei p├ón─â la patru;
 • 9 kg + sunt cele mai bune ma╚Öini de sp─âlat pentru o familie numeroas─â.

Economisire

V├ón─âtoarea de produse la pre╚Ťuri accesibile este una dintre distrac╚Ťiile noastre preferate. Cu toate acestea, c├ónd vine vorba despre cele mai bune ma╚Öini de sp─âlat rufe ieftine, credem c─â a pl─âti mai mult, merit─â p├ón─â la urm─â. Dispozitivul ├«n sine va avea o durat─â de via╚Ť─â mai lung─â ╚Öi, ├«n caz de probleme, va fi mai u╚Öor s─â o ├«nlocui╚Ťi sau s─â o repara╚Ťi. Modelele mai pre╚Ťioase vor avea, de asemenea, tehnologii care spal─â rufele mai eficient ╚Öi u╚Öor, ceea ce ├«nseamn─â c─â garderoba ta te va ╚Ťine mai mult. ├Än cele din urm─â, ma╚Öinile de sp─âlat mai costisitoare tind s─â utilizeze mai pu╚Ťin─â energie electric─â ╚Öi ap─â; astfel, pl─âtind mai mult ├«n avans, pute╚Ťi economisi bani ├«n timp. Vom vorbi mai multe despre eficien╚Ťa energetic─â ├«n sec╚Ťiunea urm─âtoare, astfel ├«nc├ót s─â pute╚Ťi face estim─âri pe cont propriu.

Eticheta energetic─â 101

Principalul obiectiv al etichetelor energetice este reducerea consumului de energie al dispozitivelor electrice din ├«ntreaga UE; cu toate acestea, ele ofer─â ╚Öi criterii valoroase de compara╚Ťie pentru clien╚Ťi. Produc─âtorii pot modifica teoretic procedurile de testare pentru a-╚Öi prezenta produsele ├«ntr-o lumin─â mai bun─â; astfel, standardele uniforme pentru toate datele de pe etichet─â reprezint─â un punct de plecare excelent pentru a vedea unde se afl─â modelul t─âu preferat. ├Än acela╚Öi timp, modul de m─âsurare a etichetelor energetice poate diferi de modul ├«n care un anumit aparat este utilizat ├«n gospod─âria dvs. Iat─â o defalcare a ceea ce ├«nseamn─â fiecare evaluare ╚Öi de ce este relevant─â.

Clasa de eficien╚Ť─â energetic─â – ├Än prezent, toate ma╚Öinile de sp─âlat sunt evaluate de la A (cel mai eficient) la G (cel mai pu╚Ťin eficient); acest sistem de etichetare a fost pus ├«n aplicare ├«n martie 2021. Cu toate acestea, unele dintre modele pot fi ├«n continuare v─âzute cu etichetarea anterioar─â a eficien╚Ťei energetice. ├Än timp ce compararea claselor de energie este cel mai rapid ╚Öi mai convenabil mod de a g─âsi un model economic, nu este ├«ntotdeauna cea mai bun─â compara╚Ťie. Verificarea cifrelor anuale de consum ofer─â o imagine mai clar─â.

Consum anual ponderat de energie – De╚Öi este imposibil s─â ghici╚Ťi cu precizie c├ót va ad─âuga ma╚Öina de sp─âlat la factur─â, nu respinge╚Ťi cifra de kWh / an de pe etichet─â. Se bazeaz─â pe 220 de cicluri dintr-o combina╚Ťie de ├«nc─ârc─âturi totale ╚Öi par╚Ťiale de bumbac la 40 ┬░ C ╚Öi 60 ┬░ C. Respectiv, dac─â sp─âla╚Ťi haine de bumbac de aproximativ patru ori pe s─âpt─âm├ón─â, la acea sum─â v─â pute╚Ťi a╚Ötepta. Dac─â ave╚Ťi nevoie de ma╚Öina de sp─âlat doar de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â, ├«njum─ât─â╚Ťi╚Ťi cifra. Iar dac─â o utiliza╚Ťi de aproximativ 6 ori pe s─âpt─âm├ón─â, cre╚Öte╚Ťi num─ârul cu 50%. Apoi, ├«nmul╚Ťi╚Ťi cifra de consum cu costul energiei electrice pe kWh din zona dvs. ╚Öi ve╚Ťi ob╚Ťine o estimare. Aminti╚Ťi-v─â, ciclurile standard pentru bumbac sunt printre cele mai lungi ╚Öi utilizeaz─â cele mai ridicate temperaturi. Dac─â purta╚Ťi mult l├ón─â, ╚Ťes─âturi delicate ╚Öi materiale sintetice ╚Öi / sau prefera╚Ťi programul Eco, consumul va fi mai mic. Pe de alt─â parte, dac─â utiliza╚Ťi ├«n mod regulat cicluri la o temperatur─â ridicat─â pentru a v─â igieniza hainele, consumul va cre╚Öte.

Consumul anual ponderat de ap─â – aceast─â cifr─â se bazeaz─â, de asemenea, pe 220 de cicluri, dintr-o combina╚Ťie de ├«nc─ârc─âturi totale ╚Öi par╚Ťiale de bumbac la 40 ┬░ C ╚Öi 60 ┬░ C. Pentru majoritatea modelelor, cifrele vor fi ├«ntre 8 ╚Öi 12 mii de litri pe an. Din nou, ajusta╚Ťi cifra de pe etichet─â ├«n func╚Ťie de obiceiurile dvs. la sp─âlare ╚Öi multiplica╚Ťi-o cu costul unui litru de ap─â ├«n regiunea dvs.

Capacitate nominal─â – num─ârul de pe etichet─â reprezint─â ceea ce pute╚Ťi introduce ├«n cuv─â la programul standard pentru bumbac de 60 ┬░ C sau la programul pentru bumbac la 40 ┬░ C atunci c├ónd ma╚Öina este ├«nc─ârcat─â maxim (oricare dintre acestea este mai mic). Capacitatea pentru alte cicluri poate fi mai mic─â; astfel, verifica╚Ťi manualul atunci c├ónd testa╚Ťi un program pentru prima dat─â.

Eficien╚Ťa de uscare la centrifug─â – evaluat─â de la A la G, aceast─â categorie v─â spune c├ót de bine poate ma╚Öina de sp─âlat s─â ├«ndep─ârteze umezeala ├«n timpul ciclului s─âu de centrifugare. ├Än timp ce rotirea mai rapid─â elimin─â ├«n general mai mult─â ap─â, alte criterii, cum ar fi proiectarea cuvei ╚Öi lungimea fazei de centrifugare influen╚Ťeaz─â rezultatul. Vorbim mai multe despre centrifugare mai jos; deocamdat─â, aminti╚Ťi-v─â c─â eficien╚Ťa mai mare la centrifugare presupune c─â standerul sau usc─âtorul electric au mai pu╚Ťin de lucru, iar hainele pot fi ├«mbr─âcate mai repede.

Emisii de zgomot – cele dou─â cifre dB de pe etichet─â sunt m─âsurate ├«n timpul fazelor de sp─âlare ╚Öi centrifugare pentru programul standard de bumbac de 60 ┬░ C la ├«nc─ârcare maxim─â. Dac─â c─âuta╚Ťi o ma╚Öin─â de sp─âlat discret─â, viza╚Ťi un model care este evaluat sub 50 dB pentru faza sa de sp─âlare (~ 40 dB este nivelul de zgomot dintr-o bibliotec─â). Pentru faza de centrifugare, cifrele sunt mai pu╚Ťin impresionante, dar 70-75 dB este o a╚Öteptare rezonabil─â. Modelele care au motoare f─âr─â perii ╚Öi / sau design anti-vibra╚Ťii sunt cele mai silen╚Ťioase ╚Öi merit─â costul mai mare pentru cei care nu iubesc concertele de ma╚Öin─â de sp─âlat.

Ce zici de toate aceste programe?

Ma╚Öinile de sp─âlat de ├«nalt─â calitate v─â vor oferi nenum─ârate programe pentru toate tipurile de ├«mbr─âc─âminte pe care le ave╚Ťi ╚Öi pentru toate pe care vi le pute╚Ťi imagina, de la denim la plapum─â din puf. ├Än acela╚Öi timp, chiar ╚Öi cele mai de baz─â modele vor avea programe pentru bumbac, materiale sintetice ╚Öi delicate. Care este cirea╚Öa de pe tort? Majoritatea oamenilor nu au nevoie de mai multe programe dec├ót pot num─âra la degetele de la ambele m├óini, deoarece pute╚Ťi regla oric├ónd un program urm├ónd instruc╚Ťiunile de pe eticheta de ├«ngrijire. Totu╚Öi, ├«n func╚Ťie de obiceiurile de sp─âlare ╚Öi de ╚Ťes─âturile preferate, c├óteva op╚Ťiuni suplimentare pot fi convenabile.

Programe de mașinile de spălat cu uscător

Sp─âlare rapid─â – aceste programe dureaz─â de obicei doar 15-30 de minute ╚Öi v─â pot salva ├«ntr-o zi aglomerat─â. Cu toate acestea, re╚Ťine╚Ťi c─â vor face acest lucru numai pentru hainele u╚Öor murdare (sau care necesit─â pu╚Ťin─â re├«mprosp─âtare). Ciclurile rapide tind, de asemenea, s─â aib─â un consum u╚Öor mai mare ├«n compara╚Ťie cu programele standard ╚Öi eco.

Pete ├«nc─âp─â╚Ť├ónate – potrivit pentru piese vestimentare rezistente ╚Öi pentru ├«ndep─ârtarea petelor dure, aceste programe adaug─â ├«n mod obi╚Önuit ├«nmuierea hainelor. Acest program se potrive╚Öte, de asemenea, pentru lenjerie de pat, p─âturi ╚Öi huse, dac─â ma╚Öina de sp─âlat nu are un program separat. Unele ma╚Öini de sp─âlat de ultim─â genera╚Ťie permit utilizatorului s─â introduc─â tipul de pat─â, de exemplu, iarb─â sau vin ╚Öi pot ajusta automat programul.

Economie – prin reducerea temperaturii de sp─âlare, pute╚Ťi economisi p├ón─â la 60% din energie. Cu toate acestea, ciclurile ecologice sunt de obicei considerabil mai lungi, a╚Öa c─â v─â petrece╚Ťi zilele de sp─âlat rufe ├«n consecin╚Ť─â.

Sp─âlarea manual─â – unele modele vor avea unul sau mai multe cicluri suplimentare bl├ónde pentru articolele care sunt potrivite pentru sp─âlarea la m├ón─â, cum ar fi m─âtase ╚Öi l├ón─â. Dac─â de╚Ťine╚Ťi o mul╚Ťime de articole de ├«mbr─âc─âminte din l├ón─â, v─â recomand─âm s─â alege╚Ťi o ma╚Öin─â de sp─âlat care a fost testat─â ╚Öi aprobat─â de Woolmark. Deoarece hainele din l├ón─â sunt deosebit de sensibile la deterior─âri ╚Öi contrac╚Ťii, cel mai bine este s─â ave╚Ťi grij─â la acest aspect.

Anti-├«ncre╚Ťire – aceste programe sunt concepute pentru a face c─âlcarea s─â fie mai pu╚Ťin dificil─â. Exist─â c├óteva modalit─â╚Ťi de a realiza asta. De exemplu, unele modele re╚Ťin mai mult─â umiditate ├«n haine; altele continu─â s─â rostogoleasc─â u╚Öor hainele dup─â ce ciclul s-a ├«ncheiat, ├«n mod similar cu un usc─âtor.

Cl─âtire suplimentar─â – dac─â ave╚Ťi pielea sensibil─â sau sunte╚Ťi predispus la alergii, ad─âugarea unei cl─âtiri suplimentare poate ajuta la sp─âlarea reziduurilor de detergent, a p─ârului animalului de companie, a polenului ╚Öi a altor substan╚Ťe greu de ├«ndep─ârtat. Modelele mai ieftine permit realizarea unei singure cl─âtiri, ├«n timp ce modelele mai scumpe au op╚Ťiuni de a cre╚Öte num─ârul de p├ón─â la 3 sau 5 ori.

Cicluri de igienizare – adaptate pentru persoanele care sufer─â de alergii sau pentru sp─âlarea hainelor pentru copii, aceste programe utilizeaz─â temperaturi ridicate, cicluri mai lungi ╚Öi mai multe cl─âtiri pentru a asigura standarde ridicate de igien─â. Totu╚Öi, aceste programe au un consum mai mare ╚Öi pot fi prea dure pentru ╚Ťes─âturile delicate. Persoanele cu alergii sau un sistem imunitar slab pot beneficia de utilizarea unui usc─âtor cu pomp─â de c─âldur─â, deoarece poate oferi un nivel mai crescut de igienizare.

Programul pentru hainele purtate ├«n aer liber / sport – conceput pentru a ├«ngriji ╚Ťes─âtura articolelor de ├«mbr─âc─âminte impermeabile, acest program va fi apreciat de cei care se bucur─â de activit─â╚Ťi ├«n natur─â. Pentru a proteja articolele de ├«mbr─âc─âminte, sunt folosite temperaturi sc─âzute ╚Öi rotiri mai u╚Öoare.

Steam – aceast─â func╚Ťie poate ajuta la igienizarea hainelor ╚Öi / sau la reducerea apari╚Ťiei cutelor. ├Än func╚Ťie de model, aburul poate fi utilizat ├«n timpul ciclului sau dup─â acesta.

Cur─â╚Ťarea cuvei– dac─â ma╚Öina de sp─âlat are acest program de temperatur─â ridicat─â, ar trebui s─â func╚Ťioneze ocazional pentru a ├«ndep─ârta bacteriile ╚Öi mirosurile nepl─âcute din cuv─â. Unele modele folosesc chiar ╚Öi indicatoare luminoase pentru a informa utilizatorul c├ónd aceasta trebuie cur─â╚Ťat─â.

Viteza de centrifugare

Viteza maxim─â de centrifugare a ma╚Öinii de sp─âlat poate varia de la 1000 la 1800 rpm. Modelele mai ieftine au, de obicei, viteze cuprinse ├«ntre 1000 ╚Öi 1200 rpm, iar cele mai scumpe pot ajunge de la 1400 p├ón─â la 1600 rpm. Cu toate acestea, nu merit─â ├«ntotdeauna s─â pl─âti╚Ťi mai mult pentru o vitez─â de centrifugare mai mare. De╚Öi v─â poate face hainele s─â se usuce mai repede, este mai dur pentru ╚Ťes─âturi, pentru ma╚Öin─â ├«n sine ╚Öi presupun adesea niveluri mai ridicate de zgomot.

Mai mult, ├«n testele de compara╚Ťie, unele modele mai lente i-au dep─â╚Öit pe rivalii capabili s─â roteasc─â cu 200 sau chiar cu 400 rpm mai mult. Astfel, viteza de centrifugare nu este egal─â cu capacitatea de centrifugare. Dac─â dori╚Ťi ca hainele s─â se usuce c├ót mai repede posibil, verifica╚Ťi clasa de uscare prin centrifugare ╚Öi cifra de umiditate rezidual─â din specifica╚Ťii. Modelele de 1600 rpm (╚Öi cele mai bune ma╚Öini de sp─âlat rufe de 1400 rpm) pot reduce umiditatea rezidual─â p├ón─â la 44%. S-ar putea s─â nu mai ave╚Ťi nevoie de un usc─âtor dup─â aceea, deoarece chiar ╚Öi piesele mai mari ╚Öi mai voluminoase se vor usca rapid la aer. La 1200 – 1400 rpm, umiditatea rezidual─â va fi ├«n jur de 50-53%. Da, este mai mult─â ap─â. Astfel, chiar dac─â cump─âra╚Ťi un model de mare vitez─â, opri╚Ťi-l ├«nainte de a roti haine noi-nou╚Ťe, astfel ├«nc├ót s─â-╚Öi p─âstreze aspectul.

Mai mult decât o mașină de spălat

Ma╚Öinile de sp─âlat moderne nu numai c─â spal─â bine, dar fac ╚Öi procesul de cur─â╚Ťare a fi f─âr─â efort. Dac─â ave╚Ťi un buget suplimentar, v─â recomand─âm un model cu una sau c├óteva dintre caracteristicile descrise mai jos.

Motor f─âr─â perii – acest tip de motor este mai silen╚Ťios, mai eficient din punct de vedere energetic ╚Öi v─â pute╚Ťi a╚Ötepta ca ma╚Öina de sp─âlat s─â dureze 10 ani sau mai mult. Din punct de vedere practic, o astfel de ma╚Öin─â poate fi utilizat─â la r├óndul s─âu pentru mai multe cicluri f─âr─â risc de supra├«nc─âlzire.

Child Lock ÔÇô aceast─â caracteristic─â ar putea p─ârea de baz─â, dar este crucial s─â se sublinieze. Dac─â locul ├«n care v─â ╚Ťine╚Ťi ma╚Öina de sp─âlat poate fi accesat de copii, verifica╚Ťi dac─â ma╚Öina de sp─âlat pe care o ave╚Ťi ├«n vizor are o op╚Ťiune pentru blocarea panoului de control. Unele sisteme de blocare sunt mai complexe dec├ót altele, a╚Öa c─â verifica╚Ťi recenziile.

Dispenser automat – Proiectat pentru a elibera detergent, ├«n─âlbitor ╚Öi balsam la momentul potrivit, modelele cu aceast─â func╚Ťie pot ╚Ťine detergentul pentru c├óteva luni. ├Än plus, dozarea automat─â economise╚Öte energie ╚Öi ap─â, deoarece ad─âugarea de prea mult ├«nseamn─â cl─âtire suplimentar─â.

Start cu ├«nt├órziere – este convenabil s─â programa╚Ťi finalizarea ciclului atunci c├ónd sunte╚Ťi acas─â ╚Öi ave╚Ťi timp s─â goli╚Ťi cuva. ├Än timp ce aproape toate ma╚Öinile de sp─âlat au ├«n prezent unele op╚Ťiuni de temporizare, modelele mai ieftine permit adesea compensarea startului doar pentru c├óteva ore, ├«n timp ce cele mai avansate au de obicei un temporizator de 24 de ore.

Func╚Ťia de re├«nc─ârcare o ma╚Öin─â de sp─âlat

Func╚Ťia de re├«nc─ârcare – g─âsi╚Ťi adesea obiecte uitate dup─â pornirea ma╚Öinii de sp─âlat? ├Än acest caz, v─â ve╚Ťi bucura de un model care permite ├«ntreruperea ciclului pentru ad─âug─âri de ultim moment. La ma╚Öinile de sp─âlat cu ├«nc─ârcare vertical─â, aceasta nu este o problem─â; cu toate acestea, doar c├óteva ma╚Öini cu ├«nc─ârcare frontal─â au aceast─â caracteristic─â. Unele modele au clape speciale ├«n acest scop; totu╚Öi, op╚Ťiunea de a deschide u╚Öa ├«n ├«ntregime este mai convenabil─â.

Comenzi inteligente – unii oameni prefer─â s─â apese butoane frumoase ╚Öi groase pentru a-╚Öi porni aparatele; al╚Ťii prefer─â aplica╚Ťiile. Astfel, mul╚Ťi produc─âtori respect─â tendin╚Ťa, iar unele ma╚Öini de sp─âlat pot fi controlate prin voce, pot trimite notific─âri cu privire la starea lor ├«n timp ce sunte╚Ťi la serviciu, avertiz─âri prin care pute╚Ťi s─â diagnostica╚Ťi ╚Öi depana╚Ťi problemele sau chiar s─â dea sfaturi pentru sp─âl─âri. ├Än acela╚Öi timp, nicio aplica╚Ťie nu va ├«nc─ârca sau goli cuva ├«n numele dvs.; astfel, este posibil ca beneficiile suplimentare s─â nu fie suficiente pentru a justifica un pre╚Ť mai mare. Multe aplica╚Ťii de la ma╚Öinile de sp─âlat sufer─â ├«n continuare de probleme de conectivitate, de erori sau sunt limitate la anumite dispozitive. Prin urmare, unele cercet─âri ├«n avans sunt esen╚Ťiale dac─â dori╚Ťi ca ma╚Öina de sp─âlat inteligent─â s─â func╚Ťioneze conform a╚Ötept─ârilor.

Instalare ╚Öi ├«ntre╚Ťinere

├Ängrijirea unei ma╚Öini de sp─âlat este simpl─â ╚Öi nu consum─â mult timp. Cu toate acestea, pa╚Öii mici pot face o diferen╚Ť─â mare ├«n ceea ce prive╚Öte c├ót de mult ╚Öi cu c├ót de mult─â aten╚Ťie va sp─âla noul dvs. model. Aici am enumerat c├óteva sfaturi esen╚Ťiale. ├Än cazul ├«n care ma╚Öina de sp─âlat nu se simte ca nou─â, ├«n aceste videoclipuri vi se ofer─â sfaturi excelente.

 • Scoate╚Ťi ├«ncuietorile de transport. Exist─â 4-5 ╚Öuruburi mari pe partea din spate a ma╚Öinii care ╚Ťine cuva ├«ntr-o singur─â pozi╚Ťie. Prea des oamenii ├«╚Öi amintesc despre ei numai dup─â ce a ├«nceput primul ciclu. Nu le urma╚Ťi exemplul; acest lucru v─â poate deteriora ma╚Öina de sp─âlat. De asemenea, re╚Ťine╚Ťi c─â unii furnizori pun un pic de polistiren pe partea de jos a ma╚Öinii care trebuie ├«ndep─ârtat manual.
 • Asigura╚Ťi-v─â c─â ma╚Öina este la acela╚Öi nivel ╚Öi folosi╚Ťi picioarele de montare, dac─â este necesar. Acest lucru asigur─â c─â dispozitivul este stabil ╚Öi vibreaz─â mai pu╚Ťin.
 • ├Änainte de a introduce rufele, rula╚Ťi un ciclu gol la temperatura maxim─â f─âr─â haine ╚Öi detergent. Aceasta este pentru a sc─âpa de apa ╚Öi bacteriile care au fost ├«n ma╚Öin─â de c├ónd a fost scoas─â din produc╚Ťie. Toate ma╚Öinile sunt testate ├«nainte de a p─âr─âsi fabrica. Acesta este motivul pentru care este posibil s─â observa╚Ťi ap─â ├«n ma╚Öin─â atunci c├ónd o deschide╚Ťi ├«n ambalajul original.
 • Folosi╚Ťi mai pu╚Ťin detergent. Verifica╚Ťi recomand─ârile pentru ├«nc─ârcarea respectiv─â ╚Öi nu le dep─â╚Öi╚Ťi. Vi s-ar putea p─ârea c─â ad─âugarea detergentului ├«ntr-o cantitate mai mare va duce la rezultate mai bune la sp─âlare, dar nu este cazul. Reziduurile de detergent pot l─âsa urme vizibile pe unele haine ╚Öi pot provoca irita╚Ťii persoanelor cu pielea sensibil─â. Ad─âugarea unor cl─âtiri suplimentare pentru a sc─âpa de acel reziduu v─â va pierde timpul, electricitatea ╚Öi apa.
 • Nu supra├«nc─ârca╚Ťi cuva. Am men╚Ťionat acest lucru ├«nainte, dar sc─âderea capacit─â╚Ťii maxime pentru o anumit─â sarcin─â va extinde durata de via╚Ť─â a ma╚Öinii ╚Öi va duce la rezultate mai bune de sp─âlare. Sigur, pute╚Ťi profita din plin de acea cuv─â spa╚Ťioas─â din c├ónd ├«n c├ónd, dar oferi╚Ťi-i ma╚Öinii de sp─âlat ╚Öi sarcini u╚Öoare.
 • Alege╚Ťi cea mai sc─âzut─â temperatur─â aplicabil─â pentru o anumit─â sarcin─â. Sp─âlarea la temperaturi mai sc─âzute nu este doar mai bun─â pentru mediul ├«nconjur─âtor, ci ╚Öi pentru portofelul dvs., fiind, de asemenea, ╚Öi mai bl├ónd─â pentru ╚Ťes─âturi.
 • Dup─â terminarea ciclului, l─âsa╚Ťi u╚Öa u╚Öa deschis─â pentru a asigura ventila╚Ťia ├«n cuv─â. Dac─â ╚Ťine╚Ťi u╚Öa ├«nchis─â, exist─â un risc mai mare s─â apar─â mucegai ╚Öi mirosuri nepl─âcute.
 • ╚śterge╚Ťi sub pliuri cel pu╚Ťin o dat─â la c├óteva s─âpt─âm├óni. Acesta este un alt loc ascuns pentru bacterii ╚Öi mucegai deoarece este cald ╚Öi umed. Dac─â utiliza╚Ťi ma╚Öina de sp─âlat des, este o idee bun─â s─â ╚Öterge╚Ťi pliurile s─âpt─âm├ónal.
  Dac─â aparatul dvs. are un anumit ciclu de cur─â╚Ťare a cuvei, rula╚Ťi-l conform instruc╚Ťiunilor. Alternativ, pute╚Ťi rula un ciclu de sp─âlare la 70 de grade sau mai mult pentru a ucide bacteriile ├«n fiecare lun─â sau o dat─â la dou─â luni.

Concluzie

Ma╚Öinile de sp─âlat moderne se m├óndresc cu cicluri mai scurte, niveluri mai mici de zgomot ╚Öi rezultate mai bune de sp─âlare ca niciodat─â. Ele sunt, de asemenea, incredibil de economice ╚Öi u╚Öor de ├«ntre╚Ťinut. ├Äntr-adev─âr, este un moment perfect pentru a v─â ├«mbr─âca pentru a impresiona, indiferent dac─â v─â preg─âti╚Ťi pentru un interviu de angajare, organiza╚Ťi o petrecere sau dori╚Ťi s─â v─â fermeca╚Ťi persoana cu care v─â da╚Ťi ├«nt├ólnire. Iar Samsung WW90T654DLX/S7 este ma╚Öina de sp─âlat perfect─â, spa╚Ťioas─â, eficient─â cu petele, bl├ónd─â cu hainele ╚Öi incredibil de u╚Öor de utilizat. Se va asigura s─â ar─âta╚Ťi c├ót mai bine, indiferent de ceea ce arunc─â via╚Ťa asupra voastr─â. Chiar dac─â este sos marinara.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 379 In medie: 4.3
Back to top button