Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune scaune de birou 2024

Alegerea unui scaun de birou potrivit poate părea o sarcină simplă, dar de fapt este destul de complicată. Sunt mai multe lucruri de care trebuie să țineți cont, pentru a cumpăra cel mai bun scaun. Selecția noastră vă oferă scaune de birou cu designuri diferite, inclusiv cu șezuturi plușate, cu material de tip plasă și cu un aspect plăcut.

Cel mai bun general
4.6 / 5

Creat cu tehnologie futuristă, Ergohuman V1 plus oferă un confort ideal Zonele de flexiune oferă suport pentru coloană, scaunul fiind potrivit pentru utilizarea îndelungată.

Pro

 • Are un mecanism de înclinare
 • Este solid, însă flexibil
 • Materialul de plasă este respirabil
 • Are garanție pe viață
 • Oferă suport lombar și pentru cap ajustabile
 • Este disponibil în mai multe culori

Contra

 • Cotierele nu au un design ergonomic
Competitorul de pe locul 2
4.3 / 5

Scaunul de birou de la Kring este calitativ și confortabil. Spătarul urmează curbura naturală a coloanei vertebrale, are înălțime reglabilă și tapițerie din piele ecologică. Este foarte rezistent și ușor de curățat.

Pro

 • Este foarte confortabil
 • Arată foarte bine
 • Înălțimea se poate regla
 • Tapițerie din piele ecologică, rezistentă și ușor de curățat;
 • Spătarul are design ergonomic

Contra

 • Cam scump pentru unele persoane
 • Se montează cam greu
 • Șuruburile sunt dintr-un material moale
Cea mai bună opțiune pentru buget redus
4.0 / 5

Starea de bine și productivitatea pot fi îmbunătățite cu un scaun de birou potrivit. Kring Fit are un sistem de operare hidraulic, ce oferă ajustări pentru înălțime și pentru suportul spatelui.

Pro

 • Suportul pentru spate ia forma naturală a coloanei
 • Înălțime și suport de spate reglabile
 • Solid și sigur
 • Tapiserie din piele ecologică
 • Design estetic

Contra

Cotierele ar putea fi îmbunătățite

Cea mai bună premium
4.6 / 5

Acest scaun imită în mod automat forma corpului dumneavoastră, datorită cooperării dintre suportul de cap și cel pentru spate. Puteți să vă corectați cu ușurință postura greșită cu ajutorul scaunul Kulik System Monarch.

Pro

 • Design estetic
 • Disponibil în patru culori
 • Suport pentru cap și pentru spate
 • Realizat din materiale textile fine, dar durabile

Contra

 • Greutatea maximă susținută este ușor mică
CEL MAI BUN DIN TEXTIL
4.1 / 5

Realizat cu pricepere dintr-un material textil, BHM Germany Xanthos vă va încânta și susține spatele și gâtul. Fără îndoială, designul estetic vă va face să intrați în rolul unui manager.

Pro

 • Este creat cu materiale fine
 • Are un design solid
 • Cotierele sunt confortabile
 • Este disponibil în patru culori
 • Are înălțime ajustabilă

Contra

 • Suportul pentru cap nu este reglabil

Actualizări de conținut:

Pentru că te apreciem în calitate de client, ne actualizăm în permanență listele de produse, pentru a-ți oferi cele mai bune variante la cele mai bune prețuri. Poți avea încredere în faptul că am verificat recent produsele de top.

Ghidul cumpărătorului

v

Atunci când doriți să cumpărați un scaun de birou, trebuie să țineți cont de mai mulți factori, cum ar fi prețul, tipul scaunul, materialele din care e realizat și, desigur, designul. Pentru că există foarte multe opțiuni pe piață, poate fi dificil să alegeți produsul potrivit. Puteți, totuși, să alegeți scaunul perfect ce combină toate funcțiile esențiale, dar doar dacă aveți un ghid potrivit. Fie că doriți un scaun pentru birou sau pentru acasă, ghidul nostru vă va ajuta să alegeți scaunul ideal.

Sunt scaunele de birou doar pentru birou?

Inițial, scaunele de birou au fost create pentru a le veni în sprijin celor ce lucrau în birouri, de unde și numele acestora. Era chiar neobișnuit să găsiți un astfel de scaun în alte spații, mai ales acasă. Totuși, odată cu apariția noilor oportunități, precum munca online și din cauza unei situații precum pandemia actuală, scaunele de birou pentru acasă au devenit o normalitate.

În timpul pandemiei, multe corporații și-au ajustat modul de lucru, pentru a le permite angajaților să-și desfășoare activitățile de acasă. Astfel a apărut nevoia de a cumpăra scaune de birou pentru locuințe. În plus, un astfel de scaun îi poate ajuta și pe elevii sau studenții care își petrec mult timp învățând. Le va spori productivitatea și le va îmbunătăți postura, datorită susținerii coloanei.

Tipuri de scaune de birou

Oameni au gusturi și preferințe diferite nu doar la haine sau mobilă, ci și când vine vorba de scaune de birou. De aceea, producătorii au creat mai multe tipuri de scaune cu designuri variate și cu niveluri diferite de confort. În plus, aceste tipuri diferite sunt create pentru nevoile specifice ale fiecărui cumpărător.

Scaunele ergonomice

Scaunele ergonomice de birou sunt probabil cel mai des întâlnite, deoarece combină mai multe avantaje pentru a asigura confortul utilizatorului. Cu mai multe unghiuri de utilizare și diverse ajustări, acest scaun se pliază pe nevoile multor utilizatori.

Scaunele ergonomice sunt potrivite pentru persoanele care vor să evite accidentările apărute în urma eforturilor repetate. În plus, dacă stați pe scaun ore întregi, cele ergonomice vă oferă susținere, fiind realizate din materiale durabile și puternice. Aceste scaune sunt realizate din diverse materiale și au forme și mărimi variabile.

Scaunele executive

Scaunele executive au un design unic, ce pune preț pe estetică. După cum sugerează și numele, sunt destinate persoanelor cu funcții înalte, precum directorii. Aceste scaune sunt foarte puternice, au amortizoare mai mari, oferă mai multe ajustări și sunt deosebit de durabile.

Scaunele cu minge de aerobic

Cunoscute și ca scaune cu minge de yoga, aceste scaune sunt realizate cu ajutorul unei mingi de dimensiuni mari. Aceasta este așezată apoi pe o bază stabilă, pentru a o securiza și a permite mobilitatea. Majoritatea bazelor au roți pentru ca utilizatorii să se poată mișca cu aceste scaune. În plus, acestea ajută la întărirea mușchilor trunchiului, dar sunt destinate doar utilizărilor pe perioade scurte. Pot avea și un suport pentru spate, dar unele nu oferă acest accesoriu.

Scaunele tip kneeling

Probabil vă întrebați cum funcționează aceste scaune, deoarece nu par destinate șezutului. A sta pe un scaun de birou ore la rând poate fi obositor, din cauză că trupurile noastre nu sunt făcute pentru asta. Majoritatea lucrătorilor din birouri nu au alternative, deoarece companiile oferă doar scaune clasice. Un scaun de tip kneeling e potrivit pentru cei ce au frecvent dureri de spate sau care vor să evite apariția acestora. Aceste scaune reduc tensiunea asupra corpului, distribuind greutatea între genunchi și șezut.

Scaunele de tip șa

Scaunele de tip șa imită poziția din timpul călăriei, fiind potrivite pentru cei ce au birouri înalte. Pentru a menține curbura lombară, acestea vă așază coapsele la un unghi de 1350, oferind la formarea și întărirea mușchilor. Scaunele de tip șa sunt potrivite pentru cei ce au dureri de spate, prevenind diverse boli ale sistemelor muscular și osos.

Scaunele active

Scaunele de birou active sunt create pentru folosirea activă constantă, fiind potrivite pentru cei ce lucrează într-un call center, de exemplu. Au o limită de greutate specifică, dar sunt mai durabile, deoarece sunt realizate cu un cadru puternic și oferă și o amortizare solidă.

Scaune Big and Tall

Acestea sunt scaune de birou sunt cele mai înalte și mai solide. Deoarece sunt create cu materiale rezistente și rigide, scaunele Big and Tall suportă greutăți mai mari decât în mod normal, fiind ideale pentru utilizatorii masivi. Au și șezuturi mai late, oferind și un suport puternic pentru spate.

Scaune Petite and Small

După cum indică numele, aceste scaune sunt create pentru utilizatori cu înălțimi și cu greutate mai mici. Sunt realizate tot din materiale solide, însă nu susțin foarte multă greutate.

Materialul scaunului

Când căutați cele mai bune scaune de birou, e posibil ca uneori să vă concentrați pe funcțiile ergonomice și să ignorați aspecte precum materialul. Majoritatea scaunelor de birou au structuri din plastic dur sau din metal, pentru a fi durabile și a susține greutăți variabile. În general, scaunele de birou sunt realizate din patru materiale.

 • Mesh/ plasă: Scaunele de birou realizate din plasă sau din mesh sunt foarte apreciate deoarece permit circulația aerului, un factor de confort crucial. Acest material preia forma corpului pentru a reduce presiunea de pe spatele și gâtul dumneavoastră, fiind potrivite pentru utilizarea îndelungată. Totuși, dacă mesh-ul e de nylon, ar putea avea un efect abraziv asupra hainelor dumneavoastră.
 • Textil: Materialele textile sunt foarte populare pentru scaunele de birou, mai ales datorită durabilității. Textilul păstrează căldura mai bine decât pielea, fiind potrivit pentru persoanele ce lucrează în regiuni mai reci. Materialul textil permite circulația aerului, oferind extra confort; în plus, este mai puțin predispus la daune din cauza temperaturilor variabile. Un dezavantaj al textilului este că e dificil de întreținut și trebuie curățat des.
 • Piele: Pielea este unul dintre cele mai comune și mai vechi materiale folosite pentru scaunele de birou. Tot ce este realizat cu piele adevărată denotă lux și este și ușor de îngrijit. Dacă doriți să vă impresionați clienții cu un nivel ridicat de sofisticare și cu un aspect profesional, pielea este materialul pe care îl căutați. Deși estetice, scaunele de birou din piele n-ar trebui să fie opțiunea aleasă de cei ce petrec foarte mult timp la birou.
 • Piele artificială: Pielea artificială este, mai mult sau mai puțin, similară cu cea naturală, deoarece au cam aceleași calități. Materialul este durabil, dar un astfel de scaun de birou mai ieftin decât unul de piele se prezintă foarte bine din punct de vedere estetic. Îngrijirea pielii artificiale este foarte simplă, fiind ușor de curățat. La fel ca pielea naturală, nici cea artificială nu este potrivită pentru perioade lungi de folosire.

Funcții ale scaunelor de birou ergonomice

Atunci când cumpărați un scaun de birou, trebuie să aveți în vedere funcțiile acestuia, deoarece vă pot influența nivelul de confort. Iată cele mai importante funcții pe care scaunul dumneavoastră ar trebui să le aibă.

Ajustarea înălțimii scaunului

Înălțimea corectă a scaunului vă permite să vă așezați picioarele pe podea fără să vă chinuiți. De aceea, aveți nevoie de un scaun cu înălțime ajustabile, deoarece fiecare dintre noi are o înălțime diferită. Un interval de 40 – 53 de centimetri este cel mai potrivit pentru majoritatea utilizatorilor.

Înclinarea șezutului

Cele mai bune scaune ergonomice oferă utilizatorilor să încline șezutul după bunul plac. Astfel, pelvisul este poziționat mai corect și postura este corectată. Majoritatea celor ce stau multe ore la birou dezvoltă probleme de postură dacă scaunele nu pot fi înclinate.

Suport lombar

Suportul lombar permite spatelui dumneavoastră să stea într-o poziție confortabilă, urmând forma naturală a coloanei vertebrale. Astfel, se reduce presiunea asupra pelvisului și asupra coloanei, iar durerea de spate dispare gradual. Scaunul ideal are nevoie de suport lombar ajustabil.

Spătar ajustabil

Dacă spătarul este ajustabil, utilizatorul scaunului poate sta în diverse poziții atunci când este așezat. Asta înseamnă că spătarul poate fi mutat înainte sau înapoi, pentru a susține coloana și pentru a permite spatelui să se odihnească. Partea superioară a corpului este destul de grea, iar asta poate pune presiune pe mușchii spatelui și pe coloană. Aceasta poate fi însă redusă prin înclinarea spătarului.

Cotiere

Cotierele sunt foarte importante deoarece permit umerilor să se odihnească și elimină tensiunea în partea superioară a corpului. Totuși, e bine să nu folosiți cotierele atunci când tastați, deoarece mișcarea brațelor și productivitatea vă vor fi afectate. Dacă tastați cu mâinile pe cotiere, e posibil să puneți prea multă presiune pe mușchii antebrațelor, din cauza mișcărilor frecvente ale încheieturilor. Scaunele de birou cu cotiere lungi și tapisate sunt cele mai bune.

Suport pentru cap

Suport pentru cap de scaune birou

După cum sugerează numele, un suport pentru cap oferă sprijin acestuia, reducând presiunea asupra gâtului și a umerilor. Anumite scaune de birou au suporturi pentru cap ajustabile. Cele mai bune scaune de birou ergonomice ar trebui să aibă un suport ajustabil.

Cele mai bune branduri de scaune de birou

Știm cât de greu poate fi să alegeți un scaun de birou dintre atâtea branduri și modele disponibile pe piață. Majoritatea brandurilor oferă cam aceleași funcții, iar asta poate cauza mai multă confuzie. Cu ajutorul ghidului nostru, puteți evalua brandurile pentru a ajunge la cel dorit. Brandurile din această secțiune au fost selectate pentru că oferă cele mai multe produse și cele mai apreciate de utilizatori.

Kring

Kring este una dintre cele mai bune companii specializate în producția de scaune de birou. Aceștia sunt cunoscuți pentru scaunele de birou de calitate, care vin într-o mulțime de modele și culori. În plus, s-au specializat și în realizarea de scaune de gaming, pentru a-i ajuta pe pasionații de jocuri video să se simtă cât mai relaxați în timp ce se distrează.

Ergohuman

Egohuman este cel mai titrat producător și furnizor de scaune de birou și de gaming. Compania s-a dedicat pentru a oferi cele mai confortabile scaune de birou, realizate din cele mai bune materiale. Dacă doriți un scaun de birou ergonomic care să vă deservească perioade îndelungate, un scaun Ergohuman e ceea ce aveți nevoie.

BHM

BHM Company și-a diversificat oferta de scaune de birou pentru a satisface nevoile oricărui angajat. Scaunele lor sunt cunoscute pentru rezistență, durabilitate și confort, fiind unele dintre cele mai bune de pe piață. Compania e specializată nu doar în producția de scaune de birou, dar realizează și scaune pliabile pentru exterior sau scaune de gaming.

Concluzii

Acum că aveți toate informațiile necesare, inclusiv tipurile și funcțiile celor mai bune scaune, credem că veți putea lua decizia perfectă în ceea ce privește comparația între scaune de birou, pentru o decizie educată. Luați în calcul toți factorii enumerați în ghidul nostru și nu veți regreta. De asemenea, puteți alege unul dintre scaunele de birou prezentate în acest ghid, deoarece toate au funcțiile esențiale pe care le veți căuta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 13 In medie: 3.5
Back to top button