Top 24 Bloguri De Călătorii Care Te Vor Inspira În 2024

Călătorii! Fie că-ți vizitezi familia în mediul rural, fie că zbori în Grecia, poți avea parte de aventuri oriunde în lume! Călătoriile au atât de multe beneficii, inclusiv îmbunătățirea unei limbi noi, învățarea istoriei locului și a diverselor informații, dar cel mai important este crearea unor amintiri de neuitat, care pot fi împărtășite cu prietenii, familia sau copiii în viitor.

Tocmai de aceea, noi am realizat o listă cu 24 de pasionați de călătorii, care ne-au făcut să visăm cu ochii deschiși la vacanțe, chiar din confortul caselor noastre. Acești bloggeri își împărtășesc poveștile și experiența de călătorie și te pregătesc pentru următoarea aventură!

Se află bloggul tău pe această listă? Dacă vrei să împărtășești celor dragi, dar și urmăritorilor tăi  că ești unul dintre bloggerii pe care noi i-am ales pentru a realiza topul celor mai bune blogguri din 2021, nu ezita să copiezi codul HTML sub insignă și să-l lipești pe site-ul tău:

24 Bloguri De Călătorii Pe Care Trebuie să îi Urmărești În 2021

Daily Travel Pill

Daily Travel Pill
Daily Travel Pill” este un blog născut din dorința pentru aventură a Aureliei Teslaru, care a avut curajul de a renunța la un post bine plătit în marketing pentru a-și satisface setea de călătorit și descoperit locuri și culturi noi.

Aura s-a aventurat în lumea blogging-ului de călătorii în 2018, când, împreună cu iubitul său specialist în IT, a renunțat la fosta sa viață pentru a vizita Asia și a experimenta minunile pe care lumea le are de oferit.

Blogul “Daily Travel Pill” conține doar articole făcute de Aura, scrise din experiențe personale. Găsiți aici una din experiențele preferate ale Aurei, momentele petrecute la sanctuarul de elefanți Mandalao.

Imperator Travel

Imperator Travel
Cezar Dumitru este un călător și un blogger “veteran” care are la activ 114 țări vizitate. “Imperator Travel” s-a născut în 2006, ca blog pe platforma Softpedia și a crescut încet dar sigur în popularitate.

În postările sale formulate cu grijă și o notă de amuzament, Cezar ne povestește peripețiile și amintirile sale de neuitat din nenumăratele sale călătorii. El este de părere că o călătorie trebuie să ofere experiențe cât mai diverse și că nu este nevoie să cheltuiești o avere pentru a avea o vacanță memorabilă.

Vă invităm să îl însoțiți pe Imperator și să descoperiți alături de Cezar toate minunile pe care are această lume le oferă și vă îndemnăm să începeți cu Petra, una din cele 7 Minuni ale Lumii.

Răzvan Pascu

Razvan Pascu
Răzvan Pascu este atât un pasionat de călătorii cât și un expert în turism, activând în acest domeniu de 11 ani. Blogul efectiv îmbină personalul cu profesionalul, prezentând experiențele trăite de Răzvan și frumoasa sa familie în țări exotice dar și “invitații” în diferite excursii organizate sau informații utile oricărui turist amator.

Având propria companie de turism, Răzvan pune mult accent pe satisfacția turiștilor români, mulți clienți devenindu-I în timp prieteni buni și pe informarea în legătură cu atracțiile care se merită vizitate sau știrile din lumea travellingului.

Răzvan a călătorit în peste 90 de țări, strângând o colecție impresionantă de magneți de frigider, lingurițe de ceai, ceramică artizanală și o colecție de amintiri și experiențe unice.

Lipa-Lipa

Lipa Lipa
Lipa-Lipa” este blogul de travelling al Simonei și al lui Alex, un cuplu care din 2016 și-a schimbat complet stilul de viață îmbrățișând complet călătoriile în favoarea unui trai convențional, statornic. Blogul a început în 2012, un rezultat al pasiunii Simonei pentru scris, călătorit și ajutatul turiștilor să vadă lumea și frumusețile ei.

Odată ce a apărut Alex, proiectul s-a extins, blogul conținând aventurile acestora în Asia, Mexic, America Centrală și Europa, incluzând recomandări pentru locuri inedite de neratat din draga noastră Românie.

Puteți urmări aventurile trupei Lipa-Lipa și pe canalul lor de YouTube, însă blogul rămâne locul principal în care puteți ține pasul cu viața de zi cu zi a cuplului.

Să Călătorim

Sa Calatorim
Spre deosebire de celelalte bloguri de travel menționate până acum, “Să Călătorim” este un efort de echipă. Blogul în sine este al lui Marius, dar are alți 3 autori de nădejde care se ocupă de diferite serii sau “seriale” ale blogului, cum ar fi “Inspector Să Călătorim” care este opera lui Carmen Dima.

Pe lângă acești autori permanenți, Marius are în spate și o echipă de colaboratori și primește cu brațele deschise orice poveste memorabilă din călătorii de la persoanele care vor să își împărtășească experiențele.

Pe “Să Călătorim” veți găsi multe ghiduri utile, experiențe inedite atât de la experți în arta călătoriei cât și de turiști amatori și, cel mai important, o comunitate frumoasă pentru orice persoană cu “dor de ducă”.

Mihai Jurca

Mihai Jurca
Mihai Jurca este blogul de călătorii eponim al îndrăgitului prezentator meteo de la Observatorul Antena 1. Acest blog prezintă ghiduri de vacanțe care ne învață cum să ne bucurăm la maxim de călătorii fără să avem nevoie de un buget peste măsură.

Pe lângă aceste postări informative cu sfaturi blogul lui Mihai are și două secțiuni interesante și anume “Like Sundays” și “Taste of”. Cea dintâi prezintă recomandări pentru weekend de la destinații de plajă de buget la orașe de vis iar ce-a de-a doua intră puțin în zona culinară, completând astfel “bufetul” blogului.

Mihai Jurca este un blog de neratat pentru orice entuziast de călătorii, în special cei îndrăgostiți de țările europene cum ar fi Austria, și îmbină frumos informațiile turistice cu un strop de personalitate și inspirație.

Travelista

Travelista
Travelista” este un blog de călătorii de familie, care prezintă aventurile turistice a unei trupe de 4. Blogul are o structură interesantă, prezentând rezoluțiile de călătorie ale familiei și povestiri din diferitele locații vizitate. Fiecare an înseamnă o nouă provocare pentru această “trupă” însetată de dorința de descoperire, 2019 fiind, de exemplu, anul insulelor.

Blogul prezintă atât călătorii în 4, cu toată familia, cei mici având la activ 50 de țări vizitate, cât și călătorii în 2, în zone care nu sunt atât de accesibile pentru copii sau pentru ocaziile speciale.

Travelista este blogul de travelling ideal pentru cei cu copii care vor puțină inspirație pentru vacanțele viitoare și care vor să facă parte dintr-o comunitate de familii pasionate de călătorii.

Designed To Travel

Designed to Travel
Designed To Travel” este un blog de travel mai diferit, concentrându-se atât pe dragostea pentru călătorii a autorilor săi cât și pe pasiunea acestora pentru arhitectură. Diana și Alex sunt niște oameni speciali care își planifică aventurile turistice în funcție de obiectivele arhitecturale care pot fi vizitate și de arhitectura locală.

Desigur, ca orice alt blog de călătorii, ei includ și sfaturi și ghiduri utile despre locurile care se merită vizitate, dar pe lângă acestea pe “Designed To Travel” veți găsi și postări personale, despre viața cuplului și experiențele lor.

Recomandăm cu drag blogul Dianei și al lui Alex tuturor iubitorilor sau interesaților de arhitectură care doresc să afle locații inedite cu structuri impresionante sau unice, în felul lor.

Blogul De Călătorii

Bloguldecalatorii
Blogul de Călătorii” al Alexandrei Pușcașu este dedicat drumețiilor montane pe traseele din România și nu numai. Alexandra este o iubitoare de natură iar muntele este viața și pasiunea ei, pe care dorește să o împărtășească cu cititorii săi.

Postările Alexandrei îmbină educativul cu plăcutul și personalul, blogul servind atât ca un ghid pentru orice începător care vrea să se dedice munților cât și ca un loc în care puteți cunoaște un suflet.

Înafară de aceste postări tipice pentru un blog de travel, “Blogul de Călătorii” are și un mic magazin cu haine și accesorii, o pagină cu jocuri pentru cei care vor să își testeze cunoștințele montane și o ghidul complet al începătorului pe munte.

Consilier Turism

Consilier Turism
ConsilierTurism” este un blog de travel profesionist din toate punctele de vedere. Ideea îi aparține lui Carmen Neacșu, jurnalistă pasionată de călătorii, istorie, artă și de frumos, în general. Elementul principal care diferențiază “Consilier Turism” de alte bloguri din România este colaborarea cu experți din industria ospitalității și ghizi de turism.

Blogul se adresează persoanelor pasionate de călătorii și de artă, istorie, mâncare delicioasă, cumpărături cu gust și de…tot ce este frumos și bun în viață. Echipa ține să ofere informații cât mai reale și mai folositoare pentru toți călătorii interesați, mai mult sau mai puțin amatori.

De peste opt ani, “ConsilierTurism” mizează pe sinceritate, reflectând realitatea așa cum este ea, bună sau mai puțin bună. Informațiile sunt din surse sigure și mai detaliate, pentru că blogul nu are doar cititori: are mulți prieteni, la care echipa ține mult. Vizită, iubește, călătorește!

Whisper Wanderlust

Whisper Wanderlust
Raluca este creierul și inspirația din spatele blogului “Whisper Wanderlust”. Ea se ocupă de toate aspectele blogului, de la scris la editat și stilizat, bucurându-se din plin de ocazia de a-și exprima creativitatea și urma cariera de vis.

Pe “Whisper Wanderlust” veți găsi recenzii hoteliere unde Raluca pune în cuvinte experiența personală avută în locația respectivă, sfaturi, recomandări și idei de activități pentru diferite destinații, de la cele mai obișnuite la cele mai exotice cum ar fi Egiptul și Sri Lanka.

Blogul are și o secțiune ingenios botezată “Inspirație” unde Raluca împărtășește cu cititorii săi citate memorabile despre călătorit și idei de gândire pentru orice persoană curioasă și doritoare de aventură.

Blogul Meu De Călător

Blogul meu de calator
Comparativ cu celelalte bloguri din acest top, “Blogul Meu De Călător” este mai mic și mai personal dar nici pe departe neimpresionant. Andreea reușește prin câteva cuvinte bine alese și prin pozele vibrante să ne transmită puțin din pofta sa de viață și din dragostea ei sinceră pentru natură și frumos.

Postările de pe “Blogul Meu De Călător” acoperă toate subiectele de interes pentru turiștii amatori, de la locurile care se merită vizitate la mijloace de transport, cazare și inspirație pentru activități de vacanță.

Veți găsi de asemenea și o secțiune dedicată drumețiilor la munte, figurând trasee din România, Andreea fiind o mare fană a ieșirilor în natură.

Fine Society

Fine Society
Fine Society” este un blog de lifestyle cu elemente de travel, fashion și tot ce este fin și frumos în viață. Diana Cosmin este pasionată de scris de când se știe, având o experiență de 20 de ani în presa românească, colaborând la reviste precum ForbesLife, Cosmopolitan România și chiar publicând propria carte “Poveștile unei Inimi”.

Dacă frunzăriți “Fine Society” veți primi inspirații pentru călătorii și suflet, sfaturi și veți cunoaște lumea în alt mod, cu toate frumusețile care se ascund în lucrurile mici.

În plus, o vei întâlni pe Diana, o femeie minunată de la care avem multe de învățat.

Meet The Sun

Meet the sun
Meet The Sun” poate fi descris mai mult ca un blog personal foarte bine structurat decât ca un blog de travel, deși elementul major, cel de a inspira cititorii, este prezent din plin.

Autoarea Claudia Gican este un suflet frumos, iubitor, visător și poate puțin fragil, care adoră să scrie despre experiențele sale și lucrurile care îi aduc bucurie.

Blogul Claudiei este un mix captivant de ghiduri de drumeții în principal montane dar și cu bicicleta, prin Deltă sau cu cea mică, un atlas cuprinzător al Florilor Carpaților, organizate pe culori și diverse postări cu natură mai personală, de proză, versuri sau jurnal.

Anca Pavel

Anca Pavel
Anca Pavel este o specialistă în ale turismului, care a construit un întreg brand în jurul pasiunii sale pentru călătorii. Pe Anca probabil că ați mai văzut-o pe la televizor, în special pe Prima TV și TVR1, sau poate pe YouTube unde postează videoclipuri scurte cu recomandări sau mici sfaturi practice.

Blogul Ancăi este foarte bine structurat, prezentând atât experiențele sale personale cât și informații de la specialiști în domeniul ospitalității și al turismului.

Postările de pe blog sunt pline de informații și sfaturi practice, explicate pe înțelesul tuturor, un lucru pe care cititorii Ancăi îl apreciază deplin.

Jurnal De Călătorie

Jurnal de Calatorie
Jurnalul de Călătorie al Iuliei s-a lansat pe Internet puțin mai târziu față de celelalte bloguri din acest top, având vârsta fragedă de 2 ani împliniți, dar debordează deja de conținut și personalitate.

Iulia are ani de experiență cu scrisul, având și o carieră frumoasă în presă, și iubește să își împărtășească călătoriile trecute și viitoare cu urmăritorii săi. Pentru cei care doresc să fie alături de Iulia în aventurile sale, ea postează videoclipuri pe YouTube cu momente memorabile și peisaje captivante plus live-uri pe Instagram și Facebook.

Pe “Jurnal de Călătorie”veți găsi sfaturi pentru organizarea călătoriilor cu informații clare și concise dar și “povești” din experiențele personale ale Iuliei.

Travel Zoom

Travel Zoom
Putem descrie “Travel Zoom” ca fiind un blog de călătorii puțin altfel, care se concentrează în primul rând pe promovarea ideii de turism etic și apoi pe prezentarea unor locații de vis unde să ne putem petrece zilele libere.

Turismul etic sau sustenabil se referă la călătoritul conștient, în care călătorul susține și respectă identitatea, tradițiile, comunitatea și economia locală. Ideea nu este nouă însă nu sunt mulți oameni ca Gabriel Bejan, care doresc să construiască o întreagă comunitate în jurul acestui concept frumos.

Recomandăm acest blog tuturor celor care vor să călătorească mai sustenabil și vor să fie mai conștienți despre situația socio-economică a locurilor minunate pe care le vizitați.

Mini Călătorii

Mini Calatorii
Am mai vorbit în acest top despre părinți care călătoresc cu cei mici, dar “Mini Călători” este un blog dedicat acestei inițiative de a călători în 3, chiar dacă piticul este încă bebeluș.

Micuța Ana a fost inspirația din spatele acestui blog, părinți săi dorind să încurajeze alți părinți să călătorească cu copii și să împărtășească cu ei momentele frumoase.

Pe “Mini Călători” veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a decide și planifica călătoria perfectă, de la sfaturi la inspirație pentru cum să îi țineți ocupați pe cei mici la drum lung.

Kinder Trips

Kinder Trips
Kinder Trips” combină ideea de a călători în familie, alături de cei mici cu promovarea educației prin călătorie și conceptul de turism etic, în care se pune accent foarte mare pe impactul pe care îl avem asupra locurilor pe care le vizităm.

Pe acest blog de familie veți găsi recomandări pentru locații potrivite de vizitat cu cei mici, inspirație pentru călătorii cu autorulota și evadări de weekend, oportunități de educație în natură, experiențe personale din călătorii, interviuri cu alți părinți călători și multe altele.

Un articol informativ de pe “Kinder Trips” pe care ar trebui să îl citească orice părinte interesat de vacanțe ecologice, cu autorulota este acesta.

ExtraVita

ExtraVita
ExtraVita” este un blog de călătorii clasic aparținând Mirelei Leoni, o tânără care a decis să își ia “lumea în cap” și să renunțe la cariera sa stabilă pentru viața palpitantă de blogger și freelancer.

Scopul Mirelei este să viziteze toată lumea, dar să o facă încet și chibzuit pentru a se putea bucura pe deplin de experiențele care o așteaptă la fiecare pas. Pe blogul ei veți găsi o gamă variată de articole, de la nelipsitele sfaturi de călătorii la amintiri din copilărie și reflecții asupra fericirii.

Recomandăm “ExtraVita” în special tinerelor aventuriere care doresc să călătorească solo, la fel ca Mirela, ea oferind multe ponturi și sfaturi utile despre călătoritul în siguranță.

Zâmbet şi sănătate

Zambet si sanatate
Deși am inclus “Zâmbet și sănătate” în acest top, trebuie să menționăm că blogul Andrei nu este unul de călătorii ca atare ci mai degrabă un jurnal personal conceput cu ideea de a împărtăși zâmbete și bucurii.

Pe acest blog veți întâlni puțin din fiecare tip de conținut de blog, de la nutriție la recenzii de cărți și ceaiuri, gastronomie, recomandări de călătorii și principii generale ale unei vieți sănătoase.

Andra este o scriitoare talentată și chiar dacă postările ei nu țin strict de călătorii, ele reușesc să inspire și să motiveze cititorii să se bucure de viață și să își urmeze visele. Ca să fim în temă, vă recomandăm să citiți acest articol despre vacanțele în Roma pentru a gusta puțin din stilul autoarei.

Călătorul Digital 2.0

Calatorul Digital
Călătorul Digital 2.0” este un blog de călătorii veteran, activând de niște ani 15 chiar dacă nu exact în formatul sau sub numele actual.

Petruș Lungu a creat acest blog din pasiunea sa pentru ecoturism și petrecutul timpului liber în natură. Însă în timp, proiectul a crescut, iar acum “Călătorul Digital 2.0” este locul în care putem găsi informații despre destinațiile și atracțiile turistice din România și nu numai, știri din lumea travellingului și recenzii de produse și gadgeturi utile la drum.

Fiindcă totul a început de la dragostea pentru antură, vă recomandăm cu căldură să frunzăriți experiența lui Petruș în Kerala.

Travelminit

Travelminit
Travelminit” este un blog de travel care servește ca o legătură directă între turiști și proprietarii de hoteluri, apartamente, pensiuni, cabane, case de oaspeți și tabere, permițând comunicarea și facilitarea de rezervări.

Blogul promite cel mai bun preț, acceptă vouchere și carduri ca formă de plată și, cel mai important, oferă o platformă de suport prietenoasă și gata să vă răspundă la întrebări și nelămuriri.

Pe lângă afacerea în sine, “Travelminit” are și conținut tipic de blog, cu idei de călătorii și topuri cu destinații care se merită văzute în România. Pentru că vine vara, recomandăm acest articol cu locuri inedite de mers la plajă în România.

Aventurescu

Aventurescu
Aventurescu” este unul din cele mai populare și respectate blogguri de travel din România, ajutând pasionații de călătorii să își planifice și organizeze vacanțele pe cont propriu.

Spre deosebire de “Travelminit”, “Aventurescu” nu este o agenție și nu se ocupă cu rezervarea vacanțelor, este un proiect independent care oferă sfaturi și informații pentru rezervarea pe cont propriu a vacanțelor, la prețuri cât mai avantajoase.

Blogul este scris de un cuplu de călători cu normă întreagă care doresc să își împărtășească setea de aventură și dorința de a vedea lucruri noi, fără a face împrumuturi la bancă sau a acumula datorii. De la “Aventurescu” recomandăm acest articol cu cazări pentru vacanțe inedite în România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 44 In medie: 4.1
Back to top button