40+ modele de unghii cu gel simpatice și unice și sfaturi

Unghiile cu gel au devenit extrem de populare în rândul pasionaților de manichiură, datorită aspectului lor estetic și durabilității. În acest articol, vom explora o varietate de modele unghii și tehnici pentru unghii cu gel, tendințele actuale și sfaturi pentru a personaliza designul, precum și exemple de unghii cu gel realizate de profesioniști și influenceri.

Există o multitudine de modele unghii și tehnici disponibile, precum unghiile french, nude, cu gel ombre, unghiile cu gel cu sclipici, cele cu alb, negru, unghiile cu gel cu desene florale și geometrice. De asemenea, se pot utiliza diferite tehnici de aplicare, cum ar fi folosirea șablonului sau nail art. 

Unele dintre tendințele actuale în designul unghiilor cu gel includ culorile în vogă, precum nuanțele pastelate, combinații de culori populare, precum roșu și auriu sau albastru și argintiu, și idei de design inspirate de diferite teme și evenimente, cum ar fi unghii cu gel pentru nuntă sau pentru sezonul sărbătorilor. 

Manichiura cu modele simple

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristina Alexe (@criss.nails_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by •Adelina• (@unghiicugelbrasov)

Manichiura french

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cursuri Unghii Cluj (@georgiploscar)

Manichiura cu design colorat

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UNGHII CU GEL IASI (@andra_nailteech)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UNGHII CU GEL IASI (@andra_nailteech)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UNGHII CU GEL IASI (@andra_nailteech)

Manichiura cu sclipici

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UNGHII CU GEL IASI (@andra_nailteech)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by •Adelina• (@unghiicugelbrasov)

Manichiura in culori vibrante si aplicații de diferite forme

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UNGHII CU GEL IASI (@andra_nailteech)

Manichiura nude, alb, negru

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Unghii Arad (@nailtech_bd)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ionica Ana Petruta (@ionica_ana)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 11NailsBar (@11nailsbar)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cursuri Unghii Cluj (@georgiploscar)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 11NailsBar (@11nailsbar)

Tipuri de unghii cu gel

În lumea manichiurilor, există o varietate de tipuri de unghii cu gel pe care le puteți alege.

Unghii cu gel UV

Gelul UV este un material flexibil și durabil care conferă un aspect natural și lucios unghiilor. Pentru întărirea gelului, este necesară o lampă cu raze ultraviolete, iar timpul de uscare sub această lampă poate varia între 2 și 3 minute per strat.

Cu toate acestea, expunerea la razele UV poate prezenta riscuri pentru sănătatea unghiilor și a pielii, așa că este important să se ia măsuri de precauție, cum ar fi aplicarea unei creme cu protecție solară pe mâini înainte de a le expune la lampa UV.

Unghii cu gel LED

Gelurile LED sunt întărite cu ajutorul unor diode electroluminescente (LED), ceea ce înseamnă că timpul de uscare este mult mai scurt, aproximativ 30-60 de secunde per strat.

Acest tip de unghii cu gel este considerat mai prietenos cu mediul și presupune un risc mai mic de deteriorare a unghiilor naturale, comparativ cu gelurile UV. Totuși, un dezavantaj al gelurilor LED ar putea fi prețul mai ridicat al produselor și al lămpilor LED.

Unghii cu gel soak-off

Acest tip de unghii cu gel poate fi îndepărtat prin înmuierea într-o soluție specială, fără a deteriora unghia naturală.

Procesul de îndepărtare durează între 10 și 15 minute și necesită folosirea unor dischete de bumbac înmuiate în soluția specială, fixate pe unghii cu folie de aluminiu.

Unghii cu gel vs acrilic

Iată avantajele și dezavantajele unghiilor cu gel față de cele acrilice:

Diferențe în compoziția și aplicarea materialelor

Unghiile cu gel sunt realizate dintr-o formulă de gel polimerizat sub o lampă UV sau LED, în timp ce unghiile acrilice sunt create prin combinarea unui lichid și a unei pudre care se întărește la aer.

Acest lucru face ca unghiile cu gel să fie mai flexibile și mai ușor de lucrat, în timp ce unghiile acrilice pot fi mai rigide și pot necesita mai mult timp și abilitate pentru a fi aplicate corect.

Aspect și finisaj

Unele modele de unghii cu gel au tendința de a arata mai naturale și lucioase, datorită finisajului lor translucid și stratului subțire de material.

Pe de altă parte, unghiile acrilice pot fi mai rezistente, cu un aspect mai elegant, dar și mai durabile, dar pot avea un aspect mai dens și mai puțin natural datorită grosimii materialului.

Întreținerea și îndepărtarea

Unghiile cu gel pot fi în general mai ușor de întreținut și de îndepărtat, fiind necesară o întreținere regulată pentru a menține aspectul lor.

În schimb, unghiile acrilice pot fi mai dificil de îndepărtat și pot dura mai mult timp, dar aceasta poate varia în funcție de tehnicianul care le aplică și de metoda de îndepărtare utilizată.

Ce trebuie să iei în considerare atunci când îți faci unghii cu gel?

Alegerea formei și lungimii potrivite pentru unghii cu gel este esențială pentru a obține un aspect estetic la moda și funcțional. Luând în considerare stilul de viață, activitățile zilnice și preferințele personale, formele populare de unghii cu gel includ pătrate, rotunde, ovale, stiletto și altele. Lungimea unghiilor poate varia de la scurtă si simplu la foarte lungă, în funcție de preferințele individuale și de nevoile specifice ale fiecărei persoane.

Selectarea culorii și a designului unghiilor cu gel este o altă componentă importantă. Alegeți o culoare și un design care să se potrivească ocaziei, anotimpului și stilului personal.

Tendințele actuale pot servi ca sursă de inspirație, dar nu ezitați să experimentați și să personalizați manichiura cu gel. Unghii cu gel cu sclipici, pietricele, diferite forme, cu modele unghii geometrice sau cu aplicații 3D sunt câteva dintre opțiunile care pot fi luate în considerare.

Căutarea unui salon de încredere și a unui tehnician experimentat este crucială pentru a obține unghiile cu gel dorite. Alegeți un salon cu recenzii bune și cu tehnicieni calificați, care folosesc produse de calitate.

Asigurați-vă că vă simțiți confortabil în salon și aveți încredere în abilitățile tehnicianului.

Sfaturi pentru a obține manichiura cu gel de unghii acasă

Pregătirea unghiilor este esențială pentru a obține o manichiură cu gel de succes acasă. Începeți prin îndepărtarea oricărei vopsele vechi, curățând și uscând unghiile, împingând cuticulele înapoi și pilind suprafața unghiilor pentru a asigura o aderență optimă a gelului. Acest proces nu numai că asigură o aplicare uniformă a gelului, dar și protejează unghiile naturale de deteriorare.

Aplicarea gelului presupune câteva etape importante:

  1. Începe cu aplicarea unei baze pentru a proteja unghiile naturale și a asigura o aderență mai bună a gelului.
  2. Aplică gelul colorat în straturi subțiri și uniforme, întărind fiecare strat cu ajutorul unei lămpi UV sau LED. Timpul necesar pentru întărirea gelului depinde de tipul de lampă și de gel, dar în general durează între 30 de secunde și 2 minute pentru lămpile LED și până la 3 minute pentru lămpile UV.
  3. Finalizează manichiura cu un strat de top coat pentru a sigila și întări manichiura cu gel.

Întreținerea manichiurii cu gel de unghii este esențială pentru a menține aspectul și durabilitatea acesteia. Evită activitățile care pot deteriora unghiile, cum ar fi deschiderea cutiilor sau folosirea unghiilor ca instrument. Hidratează cuticulele și mâinile în mod regulat pentru a preveni uscarea și fisurarea acestora. Dacă este necesar, realizează retușuri sau îndepărtează gelul în mod corespunzător, folosind metode blânde pentru a nu afecta unghiile naturale.

Siguranța și igiena sunt cruciale în timpul procesului de manichiură cu gel de unghii. Lucrează într-un spațiu bine ventilat pentru a evita inhalarea vaporilor produselor chimice.

Evită contactul direct cu pielea și ochii, purtând mănuși și protejând zona din jurul unghiilor cu o barieră, cum ar fi vaselină. Cureți și dezinfectezi instrumentele după fiecare utilizare și depozitează produsele în mod corespunzător, respectând indicațiile producătorului.

Realizarea manichiurii cu gel de unghii acasă poate fi o modalitate convenabilă și economică de a obține un aspect profesional. Cu pregătirea corespunzătoare a unghiilor, aplicarea atentă a gelului, întreținerea și respectarea măsurilor de siguranță și igienă, poti obține unghii cu gel frumoase și durabile.

Sperăm că acest articol ți-a fost de ajutor și ai găsit ce modele unghii să alegi pentru următoarea programare la salon!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 0 In medie: 0
Back to top button