Cum se folosește aparatul de călcat cu aburi?

Oamenii au început să înlocuiască firul de călcat clasic cu aparatul cu aburi. De ce? Pentru că este eficient, portabil, flexibil și mult mai ușor de utilizat.

Află aici cum anume se folosește, vezi de ce ar fi potrivit pentru tine un astfel de aparat și cum poate fi folosit la îndepărtarea petelor de pe covoare, canapea și chiar la dezghețarea congelatorului.

Cum se folosește fierul de călcat vertical cu abur pentru hainele șifonate?

Folosirea unui fier de călcat vertical este foarte simplă, nu trebuie multă îndemânare, fiind potrivit chiar și pentru acele persoane mai stângace.

În primul rând trebuie să ai grijă la materialul pe care urmează să-l calci. În general, un fier de călcat vertical poate fi folosit pe majoritatea țesăturilor, însă ar trebui să eviți călcarea jachetelor cerate, a pielii sau a materialului care se poate topi (plastic). Următorul pas este să umpli recipientul aparatului de călcat cu apă, îl bagi în priză și aștepți un minut- două să se încălzească. Pentru a fi cât mai simplu, recomandăm să pui hainele pe umeraș, astfel încât să vezi cutele și să treci ușor peste ele.

Fierul de călcat trebuie să atingă hainele, însă gentil, fără presiune. Cu o mână ții de piesa vestimentară, iar cu cealaltă treci de câte ori este nevoie cu fierul de călcat de sus în jos. Pentru o haină extrem de șifonată trebuie să folosești aburii din interiorul piesei, întrucât greutatea țesăturii va fi împotriva aburului.

În cazul în care vrei să calci o piesă vestimentară cu pliuri sau volane, aparatul trebuie ținut la 3-5 cm distanță. De ce? Pentru a permite țesăturii să-și păstreze forma.

Când să cumperi un aparat de călcat vertical cu umeraș?

Există două tipuri de aparate de călcat cu aburi: cele portabile, mai mici și cele verticale, mai voluminoase. Acestea sunt mai mari, nu sunt portabile și ocupă mai mult spațiu.

Cu toate acestea, avantajul lor este dat de faptul că aceste aparate sunt prevăzute cu un suport stabil, care îți vor ține mai bine haina. Fie că vorbim de umeraș și cârlig de agățare sau de o masă de călcat verticală, hainele pot fi așezate direct pe suportul aparatului, iar îndepărtarea cutelor se face aproape de la sine.

Multe persoane (fier de călcat vertical pareri) menționează că acest tip de aparat oferă mai mult sprijin de încredere, iar pentru hainele mai șifonate sau pentru costumele de ocazie, fierul de călcat vertical îți face treaba mai bine și mai repede decât un fier de călcat portabil.

Mai mult decât atât, dacă îți calci hainele des și vrei să treci la următorul nivel, un fier de călcat vertical cu masă de călcat îți va fi de mare ajutor. Este puternic, are un recipient mai mare de apă, ceea ce înseamnă că poți călca cu ajutorul lui multe piese vestimentare și este mult mai ușor și mai rapid decât clasicul fier de călcat pe care îl știm cu toții.

Când să cumperi un aparat de călcat portabil?

Dacă fierul de călcat vertical este perfect pentru o familie mare, care calcă haine des, un fier de călcat portabil va fi potrivit pentru acele persoane care calcă haine ocazional. Acestea pot fi luate și în vacanțe deoarece au o greutate de 1-2 kilograme, putând fi strecurate ușor în bagaj, fără să ocupe mult spațiu. Când vorbim de un fier de călcat vertical, păreri sunt cu miile, majoritatea dintre ele punând accentul pe ușurința utilizării lui.

Un vaporizator portabil este perfect pentru retușuri de ultim moment, chiar înainte de a ieși din casă. Nu este nevoie de masă de călcat, este blând cu țesăturile și igienizează suprafețele. Nu este neapărat necesar să-l folosești doar pentru îndepărtarea cutelor, acest aparat fiind potrivit și pentru reîmprospătarea gecilor și paltoanelor, a canapelei și chiar a interiorului mașinii. Îndepărtează mirosurile neplăcute și omoară microbii, fiind un dispozitiv util în mai multe scopuri.

Moduri de a folosi aparatele de călcat cu aburi

Un aparat de călcat cu abur este unul dintre cele mai versatile dispozitive pe care le vei avea în casă. Întrebuințarea acestuia nu se oprește doar la îndepărtarea cutelor, având o gamă neașteptat de diversă de utilizare care se extinde dincolo de garderoba ta.

  • Dezinfectează suprafețele și diferite obiecte

Aburul ucide 99,9% din bacterii și germeni, iar cea mai bună parte e că face acest lucru fără chimicale de igienizare. Tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de acarieni, mucegai, viruși și germeni este să expui suprafața respectivă la abur timp de 3 minute.

  • Reîmprospătează canapeaua

Mobilierul tapițat din sufragerie este expus la multă uzură și poate fi dificil de curățat. Asta dacă nu ai un fier de călcat portabil, caz în care vei putea reîmprospăta textura și mirosul canapelei deoarece aburul va ridica la suprafață majoritatea petelor.

  • Curăță perdelele

În loc să mai scoți perdelele sau draperiile și să le pui la spălat, mai bine folosești fierul de călcat portabil pentru îndepărtarea prafului și pentru a le curăța.

  • Spală geamurile

Aburul este una dintre cele mai bune modalități de a îndepărta praful, murdăria, reziduurile murdare și amprentele de la ferestre, oglinzi și alte suprafețe de sticlă, fără a lăsa urme în urmă.

  • Scoate tapetul, autocolantele și etichetele

Ai o eticheta pe care nu o poți scoate? Ia aparatul de călcat cu aburi și treci cu aburul pente ea. Adezivul lipicios se va topi imediat. Îndepărtarea tapetului este și mai ușoară, aburul înmuind adezivul care l-a lipit inițial.

  • Îndepărtează grăsimea

De cele mai multe ori, după ce gătim, ne trezim cu pete de grăsime pe haine. Acestea ies destul de greu, însă dacă treci ușor cu aparatul cu aburi peste pată înainte de a le băga la mașina de spălat, pata va ieși imediat.

  • Decongelează congelatorul

Dezghețarea anuală a congelatorului va merge mult mai repede cu puțin ajutor de la un aparat cu abur. Folosește-l cu prudență deoarece apa și componentele electronice nu se înțeleg prea bine. Asigură-te că ai un recipient pentru a prinde gheața care se topește și o mulțime de prosoape pentru a strânge apa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 2 In medie: 5
Back to top button