Top 27 Bloggeri Culinari pe Care Trebuie să îi Urmărești în 2021

Din moment ce mâncarea reprezintă o parte importantă din viața fiecăruia dintre noi ( până la urmă, cine nu se întreabă măcar o dată pe zi “Oare ce să mănânc mai târziu? ”), vrem să vă prezentăm cei mai buni 27 bloggeri culinari care, credem cu tărie că pot inspira persoanele obișnuite, care nu sunt extrem de pricepute în bucătărie, să gătească preparate delicioase atât pentru ei cât și pentru cei dragi.

Am inclus pentru fiecare blogger culinar o rețetă specifică care merită încercată și care, sperăm, vă va inspira să lăsați la o parte cele 3 rețete pe care le gătiți din nou și din nou și să vă aventurați să încercați ceva nou.

Este blogul dumneavoastră inclus în această listă? Dacă doriți să împărtășiți celor dragi și urmăritorilor faptul că v-am plasat printre cei mai buni bloggeri culinari din 2020, puteți copia codul HTML de mai jos și să îl inserați pe site-ul dumneavoastră:

27 Bloggeri Culinari Care te Vor Inspira în 2021

Jamila Cuisine

Jamila Cuisine
Geanina Staicu – Avram este creierul din spatele binecunoscutului blog și canal de YouTube “Jamila Cuisine” care ne încântă cu rețete delicioase încă din 2012. Jamila Cuisine a cucerit internetul cu cele peste 600 de rețete video care se evidențiază prin profesionalism și pasiunea pentru gătit.

Mai mult de 1,3 milioane de persoane au inclus în viața lor de zi cu zi puțină magie din repertoriul de bucate marca Jamila Cuisine. Pe lângă blog și canalul de YouTube, Jamila ne răsfață și cu 2 volume de rețete savuroase, ușor de replicat, explicate pas cu pas pentru toți iubitorii gătitului.

Rețeta noastră favorită de la Jamila este aceasta!

Laura Laurențiu

Laura Laurentiu
Deși blogul culinar “Laura Laurențiu” a apărut pe piață în 2018, bucătăreasa eponimă activează în lumea culinară digitală încă din 2009, împărtășind cu drag și mândrie rețetele copilăriei sale. Pasionată atât de mâncare cât și de fotografie și scris, Laura este o bloggeriță înnăscută care reușește să ne farmece atât sufletele cât și stomacurile.

Acest blog culinar oferă o gamă variată de rețete, de la mâncăruri tradiționale ardelenești la inspirație pentru meniuri vegetariene și vegane, o parte din acestea având și videoclipuri explicative. Laura Laurențiu are și o carte de bucate, “Duminica la Prânz”, unde mâncarea este celebrată și ridicată la nivelul de artă.

De la Laura vă recomandăm această rețetă ardelenească!

Laura Adamache

Laura Adamache
Laura Adamache” este unul dintre cele mai îndrăgite bloguri culinare din România mulțumită profesionalismului și al rețetelor absolut delicioase. Cu o pasiune pentru rețele tradiționale și pentru bucătăria italiană, Laura Adamache ne încântă papilele gustative cu tot ce ne poftește inima, de la ciorbe ca la mama acasă la aperitive fine dining și bomboane de vis.

Blogul Laurei Adamache iese în evidență prin gama de rețete dietetice Dukan, care au cucerit iremediabil lumea culinară românească și prin cele 16 cărți de “rețete delicioase și ușor de făcut” care se numără printre favoritele oricărei gospodine.

Recomandăm cu poftă rețeta apetisantă de pizza desert cu căpșuni a la Laura Adamache!

Lecturi și Arome

Lecturi si Arome
Lecturi și Arome” este un blog culinar mai puțin convențional născut din dorința Claudiei Vasilache de a uni cele două mari pasiuni ale sale: lectura și bucătăria.

Pe lângă rețete delicioase, de multe ori realizate cu ingrediente proaspete culese direct din grădina autoarei, Claudia vine cu sfaturi practice (despre cum să evităm risipirea mâncării, cum să menținem bucătăria ordonată și multe altele) și recenzii atât pentru cărți de bucate cât și pentru lecturi legate de sănătate, nutriție și stil de viață. În fiecare lună Claudia pregătește o carte de bucate scurtă, pe diferite tematici, în format PDF pentru a-și inspira urmăritorii.

Una din rețetele noastre preferate ale Claudiei este acest stufat de pui!

Bucate Aromate

Bucate Aromate
La fel ca multe alte blogguri culinare de succes, “Bucate Aromate” s-a născut din pasiunea și dorința de a inspira în bucătărie a unei femei fără pregătire profesională dar cu o educație culinară desăvârșită, transmisă din generație în generație.

Rețetele Iulianei Sbîrnea sunt simple, majoritatea putând fi preparate într-un interval de 30 de minute și impresionează prin aspectul profesional și gustul delicios. Pe lângă timpul scurt de preparare, Bucate Aromate promovează rețete accesibile, cu ingrediente simple, de sezon, care se adaptează perfect cu tinerii din vremurile noastre – mereu pe fugă dar cu un apetit excepțional pentru experimente culinare!

În spiritul rețetelor rapide, de la Iuliana recomandăm aceste paste cu pesto de pătrunjel!

Laura Sava

Laura Sava
Blogul culinar al Laurei Sava se remarcă prin îmbinarea formatului clasic de blog, cu povestiri din evenimente de viață și împărtășirea momentelor speciale și al elementului culinar. Deși se autodeclară o mare iubitoare de dulce, motiv pentru care majoritatea rețetelor sale sunt pentru cei cu o slăbiciune pentru dulce, Laura ne pune la dispoziție și preparate tradiționale, de post, vegetariene și de regim.

Laura Sava nu are instrucțiuni video dar simplitatea rețetelor și stilul de exprimare al autoarei blogului compensează cu brio pentru lipsa acestui element. Laura are talentul de a te face să simți că se află cu tine în bucătărie, ghidându-te pas cu pas, ca o prietenă bună și răbdătoare.

Din repertoriul Laurei recomandăm această plăcintă aperitiv cu porc și varză acră!

Adygio Kitchen

Adygio Kitchen
Adygio Kitchen” este proiectul Adrianei Georgeta, o gurmandă care împărtășește cu dragoste cititorilor și urmăritorilor săi de pe YouTube poveștile sale culinare. Ingredientele favorite ale Adrianei sunt ciocolata și chilli-ul, motiv pentru care rețetele ei se învârt preponderent în spațiul dulce-picant.

Însă, pe Adygio veți găsi tot ce poftiți, de la tradiționala ciorbă de văcuță la rețete simple și rapide, cum ar fi prăjituri fără coacere și mâncăruri economice pregătite cu ingrediente “rămase prin frigider”. Blogul culinar al Adrianei se adresează oricărui bucătar amator care are nevoie de puțină inspirație și de un îndemn blând în lumea aromelor alese.

Recomandăm cu multă căldură checul aperitiv economic al Adrianei!

Mazilique

Mazilique
Cristina Maziliu, zisă și Mazilique (de unde și denumirea blogului) este un blogger plin de personalitate și dragoste pentru viață. Venind din mediul jurnalistic și fiind o mare amatoare de călătorii, experiențe noi și de viață în general, Cristina a ajuns „în bucătărie” oarecum din greșeală, descoperind pasiunea prin intermediul gătitului pentru persoane apropiate.

Așa s-a născut Mazilique, un blog culinar cu elemente de lifestyle și călătorii, care are și un magazin și studio de evenimente atașat. Pentru Cristina, “sfânta treime” a bucătăriei este formată din pătrunjel, ardei iute și usturoi, iar rețetele de pe Mazilique pun accentual pe sănătate, aspect și desigur, gust.

Din rețetele Cristinei cel mai mult ne face cu ochiul această quiche apetisantă!

Teo’s Kitchen

Teos Kitchen
Teodora Istrati este creierul din spatele blogului culinar de succes „Teo’s Kitchen”. Rețetele lui Teo sunt extrem de variate, incluzând atât preparate tradiționale cât și mâncăruri mai exotice, rețete bio, nenumărate dulciuri (în special cheescakeuri, muffins și cupcakes) și chiar rețete speciale pentru bebeluși.

Postările prezintă rețete simple, ușor de urmat și reprodus, iar Teo’s Kitchen se evidențiază prin interactivitate și dialogul direct cu utilizatorii. Teo este mereu prezentă dacă aveți nevoie de lămuriri sau de o mână de ajutor, venind mereu cu un răspuns potrivit, un sfat util sau poate chiar un cuvânt de încurajare.

De la Teo vă propunem această rețetă de paste de post cu sos de cartofi dulci!

Hai să gătim cu Amalia

Hai sa gatim cu Amalia
Despre “Hai să gătim cu Amalia” putem spune că este un blog culinar de familie, deoarece Amalia Oanță gătește în primul rând pentru cei dragi și apoi pentru miile de urmăritori pe care i-a strâns de-a lungul anilor. Rețetele Amaliei sunt în principal tradiționale iar accentul este pus pe accesibilitate și din punctul de vedere al tehnicii și al bugetului.

Dacă vă plac gusturile tradiționale românești, pastele, dulciurile și căutați rețete simple care necesită ingredient uzuale, la îndemâna oricui, atunci “Hai să gătim cu Amalia” este blogul culinar pentru dumneavoastră! Un alt lucru demn de notat este că Amalia spune lucrurile pe șleau și nu se teme să recunoască când o rețetă nu este pe gustul ei.

Vă recomandăm să gătiți cu Amalia acest gulaș de vită!

Adi Hădean

Adi Hadean
Adi Hădean este un brand și o personalitate cunoscută în lumea culinară românească. Bucătar de profesie, cu un trecut în media, jurnalism, marketing și cu spirit de antreprenor, Adi Hădean are un blog culinar adresat oricărui dornic de a cunoaște artele gătitului. Rețetele de pe acest blog sunt un mix balansat de tradițional cu modern, promovând simplitatea și un stil de viață sănătos.

Imaginile în culori vii sunt suficiente pentru a-ți trezi apetitul și a te împinge să citești cu atenție și speranța reușitei instrucțiunile compuse cu grijă. De asemenea, Adi Hădean a inițiat acțiunea umanitară Solidar Social, prin intermediul căreia 400 de cadre medicale, persoane vârstnice și indivizii izolați primesc gratuit o masă caldă.

O rețetă delicioasă și impresionantă marca Adi Hădean este această sarma uriașă!

Gourmandelle

Gourmandelle
Gourmandelle” este mai mult un stil de viață decât un blog culinar. Creat de Ruxandra Micu, o tânără gurmandă care pune sănătatea și bunăstarea pe primul plan, Gourmandelle este un blog cu renume internațional, care promovează o dietă vegetariană. Rețetele Ruxandrei necesită ingrediente de sezon, ușor de găsit, sunt simplu de urmat și accesibile pentru orice tip de buget.

Pe lângă recomandările culinare delicioase, Gourmandelle mai vine cu o noutate: o aplicație rezonabilă ca preț prin intermediul căreia vă puteți planifica mesele pentru un gătit fără stres și pentru a duce un stil de viață mai sănătos. Ruxandra are și două cărți în format electronic cu rețete vegetariene și un ghid pentru smoothiuri.

Vă recomandăm să încercați rețeta de pizza vegetariană la tavă a Ruxandrei!

Bucătar Maniac

Bucatar Maniac
În spatele blogului culinar ”Bucătarul Maniac” se află Cristian Borod, un jurnalist devenit bucătarul șef al casei sale și scriitor gastronomic din dragostea pentru gătitul acasă, alături de cei dragi. Cristian pune accentul pe folosirea ingredientelor proaspete, de multe ori culese din grădina proprie, dar și pe “joaca” cu arome și gusturi noi, descoperite în călătorii.

Bucătarul Maniac promovează gătitul cu pasiune și oferă sfaturi practice atât pentru tot ce șine de bucătărie cât și despre etichetă, un trai sănătos și cum să-ți îngrijești grădina. Rețetele lui Cristian îmbină tradiționalul cu exoticul, iar preparatele sale vă vor capta privirea și trezi papilele gustative.

De la Cristian vă recomandăm o rețetă simplă și savuroasă de pește la cuptor!

Retetele Mihaelei

Retetele Mihaelei
Mihaela Pop nu este bucătar, dar are ani de experiență în industria alimentară, intrând astfel în contact cu bucătari și cofetari de excepție de la care a “furat” arome și tehnici. Rețetele Mihaelei sunt simple și ușor de urmat, majoritatea având instrucțiuni în format video.

Mihaela este foarte activă pe YouTube unde ne arată pas cu pas cum să aducem delicioasele preparate la viață și ne îmbată cu rezultatele sale savuroase. Rețetele Miahelei sunt în principal înclinate spre tradițional mai puțin când e vorba de dulce unde veți găsi o gamă variată de preparate, de la clasica cremă de zahăr ars la tort trio chocolate și clătite sufleu japoneze.

Că tot vorbeam de clătite, suntem sigur că această rețetă va fi pe placul oricui!

Prăjiturela

Prajiturela
Mihaela Sava, cunoscută ca Prăjiturela în mediul online este un blogger culinar cu o personalitate debordantă care cucerește prin sinceritatea și amuzamentul său. Mulțumită mediului în care a copilărit și studiat, repertoriul Mihaelei de rețete este multicultural, îmbinând tradiționalul românesc cu diferite delicii adunate de prin toate colțurile lumii.

La Prăjiturela găsim atât alivenciul cu mentă al bunicii sale cât și ganache de ciocolată, pe lângă multe alte bunătăți dinafara sferei “de dulce”. Printre rețetele de suflet și sfaturile din bucătărie, Mihaela presară și puțin din viața ei, luându-ne cu ea în excursii și recomandându-ne mâncăruri care trebuiesc încercate sau locuri care se merită vizitate.

Vă recomandăm să încercați cu încredere gogoșile simple #PrajiStyle!

Edith’s Kitchen

Ediths Kitchen
Edith Frîncu și-a început blogul culinar Edith’s Kitchen din pasiune pentru gătit și din dorința de a inspira meniurile cititorilor săi. Rețetele lui Edith variază de la extrem de simple la complexe, incluzând preparate din bucătăria internațională, mâncăruri de post și rețete pentru diete specifice, oferind astfel opțiuni pentru toate gusturile.

Tot în ideea de face gătitul mai plăcut, fără stresul continuu al alegerii următoarei mese, Edith a publicat o „Bucătărie la Cutie”, o cutie cu 40 de rețete ilustrate tipărite care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie!

De la Edith recomandăm această rețetă asiatică de porc cu tăiței și legume!

Retete Papa Bun

Retete Papa Bun
Gaby Duceag este un blogger culinar foarte activ, pregătită oricând să își ajute cititorii cu lămuriri sau sfaturi. Rețete Papa Bun s-a născut din pasiunea lui Gaby de a-și împărtăși rețetele favorite ale familiei sale cât și pentru a recomanda produse și branduri nelipsite din bucătăria sa personală.

Preparatele de pe Papa Bun sunt simple, cu un iz de tradițional și câteva note moderne, oferind inspirație tuturor gurmanzilor pofticioși. De asemenea, recenziile și recomandările lui Gaby sunt sincere, autoarea neezitând să spună lucrurile exact așa cum sunt.

O rețetă Papa Bun care nu dă greș niciodată este acest pilaf cremos cu carne!

Bucătăria familiei mele

Bucataria familiei mele
Bucătăria familiei mele” nu este blogul culinar potrivit pentru cei care caută rețete tradiționale românești. Rețetele Alexandrei Juncu sunt destinate împătimiților gastronomiei care caută preparate simple dar spectaculoase, cu arome divine și o paletă de culori mirifică.

Alexandra a început călătoria culinară pentru a diversifica alimentația familiei sale (de aici venind și numele blogului) dar fotografiile sale impecabile și rețetele accesibile, cu preparate fresh, ușor de procurat, au propulsat-o rapid pe piața culinară românească. Acest blog culinar este perfect pentru cei care au puțină experiență în bucătărie și sunt doritori să experimenteze și să se joace cu diferite arome și culori.

Echipa noastră abia așteaptă să încerce acest sandwich mic-dejun din repertoriul Alexandrei!

Prăjiturici și altele

Prajiturici si altele
Prăjiturici și altele” este un blog culinar care, după cum sugerează numele, ne încântă cu rețete delicioase de dulciuri și mâncăruri diverse, multe inspirate din bucătăria specific bucovineană. Dana Burlacu, autoarea acestui blog, adoră să inoveze principiile tradiționale și să promoveze obiceiuri alimentare sănătoase în special pentru cei mici.

Acest blog este locul perfect dacă sunteți în căutare de un deser excepțional, cu note de nostalgie din vremea copilăriei, iar Dana adoră să interacționeze cu cititorii săi, fiind un ghid ideal în călătoria dumeavoastră culinară.

Recomandăm cu multă poftă această rețetă bucovineană de varză călită împărtășită de Dana!

Retetele mele dragi

Retetele mele dragi
Adnia este un blogger culinar care ne încântă de ani de zile cu rețetele sale dragi. Principiile de bază ale mâncărurilor pe care le veți găsi pe blogul acesteia sunt savuros, sănătos și sățios. Rețetele Adniei nu sunt din cărți sau tradiționale ci în principal experimentele sale în bucătărie, în special cele ”aprobate” de către fiul său gurmand.

Rețetele Mele Dragi pune foarte mult accentul pe o alimentație sănătoasă, fără chimicale și ingrediente la plic. De remarcat este faptul că, pe blogul Adniei veți găsi meniuri speciale pentru copii și rețete fără alergeni (de la nuci la gluten și lactate) pentru persoanele cu nevoi alimentare mai speciale.

O rețetă pe care Adnia o recomandă cititorilor săi este această înghețată revigorantă!

Secretele Ramonei

Secretele Ramonei
Secretele Ramonei” este mult mai mult decât un simplu blog culinar. Este o fereastră către sufletul autoarei, un brand și o sursă fără margini de inspirație în bucătărie. Ramona ne pune la dispoziție rețete de dulce sănătoase, fără zahăr, care folosesc Green Sugar, un îndulcitor natural pe bază de ștevie fără calorii care nu modifică gustul mâncării, pentru a ne satisface poftele fără consecințe pentru sănătate.

Pentru cei care preferă mai mult să deguste decât să gătească, Secretele Ramonei comercializează napolitane, gemuri, tartinabile și ciocolată pe bază de Green Sugar. De asemenea, Ramona vine și cu rețete mai convenționale, de sezon, supe și inspirație pentru preparate raw.

De la Ramona vă recomandăm o rețetă fără zahăr de bomboane cu cocos și caju!

Ligia Pop

Ligia Pop
Ligia Pop este lider de piață în România al curentului raw food fiind chef specializat, consultant în nutriție si autoare a 9 cărți (de la cărți de rețete raw vegane la sfaturi despre cum să ducem un stil de viață mai sănătos). Ligia promovează gătitul cu alimente bio și o dietă constând în măcar 50% produse de proveniență vegetală, ea punând mai mult accentul pe o alimentație mai sănătoasă decât pe renunțarea definitiv la produse animale sau mâncarea gătită.

Blogul culinar al Ligiei Pop este locul perfect pentru cei interesați de trecerea la o dietă vegană, în special una raw, oferind sfaturi, resurse de informare, recomandări și inspirație în bucătărie.

Din repertoriu de mâncăruri fără foc ale Ligiei recomandăm savuroasele chifteluțe cu semințe!

Arome de Poveste

Arome de Poveste
Arome de Poveste” este sâmburele de pasiune pe care ni-l dăruiește Alina Stan, o bloggeriță culinară specializată pe rețete vegetariene, de dietă (pentru cei sensibili la gluten), vegane și raw vegane. Pentru Alina gătitul a început din nevoie, pentru a asigura familiei sale o alimentație sănătoasă și diversificată, dar curând au venit cursurile de bucătar, cofetar și patiser care au propulsat-o în lumea culinară.

Pe Arome de Poveste veți găsi rețete pentru toate gusturile, în special pentru cei preocupați de sănătatea lor. De asemenea, având o slăbiciune pentru deserturile vegane, Alina ne oferă și o carte de rețete, “Dulce și Sărat – 54 de rețete sănătoase cu și fără foc” pentru un strop în plus de inspirație.

Pentru puțin dulce vegan în stilul Arome de Povste recomandăm acest tort cu ciocolată!

Laura’s sweets

Laura's sweets
Laura’s Sweets” este colțul dulce al blogosferei culinare românești. Laura Nechita este un pasionată de gătit, fotografie și călătorii, iar rețetele sale sunt perfecte atât pentru o masă în familie cât și pentru ocazii speciale.

Desigur, după cum sugerează și numele, forte-ul Laurei sunt dulciurile, de la clasicele aluaturi (gogoși, rulouri, fursecuri) la delicioasele prăjituri, torturi și opțiuni sănătoase, fără zahăr, pentru cei care nu vor să cadă complet în “păcatul” dulcelui. Rețetele Laurei nu vin în format video, dar instrucțiunile și pozele profesionale sunt suficiente pentru a permite o replicare fără probleme.

Recomandăm rulourile cu bânză ale Laurei, pentru un dulce mai tradițional!

Pastry Workshop

Pastry Workshop
Rămânem în zona dulce cu Atelierul de Cofetărie al Olguței Iliescu. Acest blogger culinar este cofetar cu acte în regulă, și deși nu se dă în lături de la gătitul de zi cu zi, dulciurile sunt adevărata sa pasiune. Rețetele Olguței se bazează pe ingrediente naturale și pornesc de la principiile de bază de combinare a texturilor și de stratificare a elementelor.

Totuși, rețetele de pe Atelierul de Cofetărie sunt unice în amestecul lor de arome și culori, preparatele având un aspect mirific și un gust absolut delicios. De remarcat este faptul că Oana oferă cursuri de cofetărie, pentru a ajuta amatorii de dulce să navigheze această lume complexă și savuroasă a prăjiturilor.

Echipa noastră recomandă cheescake-ul cu fistic al Olguței, pe care nu ni-l putem scoate din minte!

Rețete Merișor

Retete Merisor
Rețete Merișor” (numește acum – Rețete pentru toate gusturile) este blogul culinar al Mariei Udrea, o bucătăreasă pasionată care activează și pe alte site-ul de rețete din România, cum ar fi Bucătăraș.ro și Bucătar Maniac (care are o secțiune dedicată rețetelor de la prieteni). Rețetele Mariei se evidențiază prin simplitate, majoritatea având un specific țărănesc, evocând amintiri din copilărie di vizite la bunici.

Totuși, Maria nu se teme de inovație și, atunci când găsește inspirație implementează ingrediente și combinații noi, oferind cititorilor săi un strop de variație. Pe Merișor veți găsi inspirație pentru orice preparat, de la ciorbe la aperitive, salate, opțiuni de post și vegetariene, dulciuri și multe altele.

De pe Merișor recomandăm această ciorbă de rață cu găluște!

Andie

Andie
Andie este un blog culinar specializat pe rețete vegetariene și vegane, cu un accent pe mâncare sănătoasă, cât mai puțin procesată. Bloggerița cu nume eponim este pasionată de gătitul sănătos, cu ingrediente naturale și calitative, de fotografia culinară și food styling, lucru care se observă în pozele apetisante atașate rețetelor.

Pe acest blog veți găsi inspirație și ajutor în înfăptuirea unor meniuri vegetariene sau vegane savuroase, care ar atrage atenția chiar și celor dintre noi care nu sunt gata să se dedice complet acestui stil de viață. De asemenea, Andie alături de alți bloggeri au pus bazele unei reviste online, VEG, cu rețete vegetariene pentru toții foodies interesați.

Recomandăm cu multă căldură rețeta lui Andie de fasole coaptă!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 8 In medie: 4.9
Back to top button