Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cel mai bun epilator IPL 2021

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
2 din 10
4.9
5 din 10
4.7
6 din 10
4.6
7 din 10
4.6
9 din 10
4.4
10 din 10
4.4

O piele perfect epilată și catifelată la atingere reprezintă unul dintre standardele cele mai înalte ale frumuseții feminine, de aceea, femeile sunt dornice să încerce tot felul de tratamente cosmetice pentru a atinge acest standard cât mai rapid. Conceput pentru a reprezenta o alternativă mult mai fiabilă și mai avantajoasă în ceea ce privește prețul, aparatul epilat ipl constituie soluția obținerii unui epilat perfect în confortul propriei locuințe.

Ce este un epilator IPL?

Vremea epilatoarelor clasice, cu sisteme de smulgere și tragere forțată a firului de păr a trecut, la fel cum și epilarea cu ceară, care era însoțită de dureri și arsuri pe locul epilat nu mai mai este demult în topul preferințelor. Conceptul IPL (Intense Pulsed Light /Lumina Pulsatilă Intensă) oferă nu doar o epilare care nu rănește și lasă pielea complet curată și catifelată, ci îi oferă părului care se va regenera ulterior posibilitatea să o facă într-o perioadă mult mai îndelungată decât reușesc epilatoarele tradiționale, adică în aproximativ 1 lună. În mod normal, o epilare clasică ofere o piele fără păr pentru un interval de circa 1 săptămână, maxim 10 zile, de aceea, despre epilatorul ipl părerile îl indică a fi cea mai avantajoasă opțiune de epilat acasă pentru că firul de păr se va dezvolta după 4 săptămâni, abia atunci ajungând la maturitate.

Este de reținut faptul că o astfel de tehnologie nu oferă o epilare definitivă, dar că reprezintă cea mai bună soluție în termeni de eliminare a durerii din timpul procesului de epilare, de confort, durată și preț. În ceea ce privește epilarea ipl acasă, avantajele acesteia sunt multiple, printre acestea remarcându-se:

  • Economisirea banilor alocați ședințelor cu un aparat ipl profesional din cadrul clinicilor de înfrumusețare
  • Posibilitatea de a te epila în mod confortabil oriunde te-ai afla, dat fiind faptul că un astfel de dispozitiv este portabil și poate fi transportat foarte ușor într-o geantă de voiaj
  • Fiabilitate crescută în raport cu metodele tradiționale de epilat (benzi, ceară sau epilatoarel clasice
  • Eliminarea oricărei urme de durere și adaptarea epilatului în funcție de nuanța tenului, astfel încât rezultatele să fie la o performanță maximă.

Pentru femeile interesate de o experiență de epilat super performantă, acest dispozitiv constituie cea mai utilă “armă” de luptă împotriva firelor de păr pe de întreg corpul.

Cun funcționează epilatoarele IPL?

Despre utilizarea unui epilator ipl acasă părerile femeilor care au testat acest dispozitiv sunt la superlativ, acestea apreciind la maxim calitatea rezultatelor obținute, precum și modul în care se desfășoară procesul de epilare cu un astfel de aparat. În comparație cu dispozitivele tradiționale de epilare care se bazau pe un sistem de cleștișori care trăgeau și rupeau firul de la rădăcină, sistemul de Lumină Pulsatilă Intensă (IPL) pătrunde până la rădăcina firului de păr. Prin intermediul acestui semnal de natură luminoasă și care nu cauzează niciun fel de durere sau traumatism firului de par, acesta este “manipulat” în sensul opririi din evoluție pentru o perioadă de timp determinată.

În acest mod, acest epilator determină modificarea naturală a evoluției de creștere a părului, ceea ce are drept efect “dispariția” acestuia timp de aproximativ 1 lună. Practic, firul de păr stagnează și nu se mai regenerează, așa cum o făcea de obicei, atunci când erau utilizate metode precum epilarea cu ceară, cu benzi sau cu ajutorul epilatoarelor clasice. Stimulul luminos nu este dureros și nici nu implică o procedură dureroasă așa cum se întâmplă în cazul metodelor de mai sus, ceea ce îi oferă pielii posibilitatea de a rămâne catifelată și fără niciun fel de pete ulterioare. De aceea despre epilarea ipl părerile sunt atât de bune și majoritatea persoanelor care au încercat acest lucru au beneficiat de rezultate spectaculoase.

Caracteristici speciale care diferențiază epilatoarele IPL de celelate metode de epilare asemănătoare

Una dintre principalele avantaje oferite de un astfel de dispozitiv este posibilitatea de a fi utilizat atât de către femei, cât și de către bărbați. Spre deosebire de femei, bărbații prezintă o pilozitate mult mai accentuată, care necesită mult mai multă atenție în derularea procesului de epilat. În plus, bărbații manifestă o tendință mult mai predominantă de a fi deranjați de modul în care acționează celelalte metode clasice de epilare, așa cum este ceara sau epilatorul tradițional. Rezistența scăzută la durerea provocată de smulgerea firelor de păr prin depilare cu ceară sau cu sistemul de smulgere și tragere al epilatorului clasic face ca dispozitivul IPL să fie preferatul bărbaților care se epilează în mod obișnuit.

O altă facilitate oferită de către metoda de ipl epilare este legată de posibilitatea ca nivelul de intensitate al stimulului luminos să fie reglat în funcție de nuanța pielii și de tipul firului de păr. De obicei, persoanele care au o nuanță mai închisă a pielii beneficiază de avantaje multiple în ceea ce privește epilarea cu un astfel de aparat, în comparație cu persoanele care au un ten mai deschis la culoare. Prin utilizarea acestei caracteristici, în acest fel, ambele tipuri de nuanță a pielii capătă șanse aproximativ egale de a obține rezultate care să fie la același nivel calitativ.

Prezența unor accesorii speciale care asigură un epilat de o calitate superioară în anumite părți ale corpului constituie un alt beneficiu oferit de către aceste epilatoare, astfel încât, anumite părți ale corpului primesc o atenție proporțională cu suprafața care trebuie epilată și care oferă un confort sporit în timpul derulării acestei operațiuni.

În plus, în cazul anumitor epilatoare IPL cu un nivel de performanță crescut, aceste dispozitive prezintă soluții integrate de protejare a pielii la contactul cu impulsurile luminoase, așa cum sunt filtrele UV sau senzori speciali care contribuie la creșterea nivelului de confort în timpul epilatului. Un ipl epilator oferă o serie de avantaje celor care îl încearcă pentru că acesta a fost conceput în mod particular pentru a le prezenta utilizatorilor maximul de confort în utilizare, dar și în ceea ce privește efectele procesului în cauză.

În ce situații sunt utile epilatoarele IPL?

Reprezentând soluția ideală pentru cei care își doresc să se epileze în condiții profesioniste în confortul propriei locuințe, epilarea ipl constituie cea mai avantajoasă modalitate de înlocuire a epilatului într-o clinică de specialitate. În general, în funcție de zona care face obiectul epilării, costurile unui pachet de servicii variază între 40 euro pentru zone precum partea superioară a buzelor și până la 250 euro pentru zona picioarelor. În medie, pentru un epilator ipl prețul este de aproximativ 200-450 euro, în cazul celor din categoria performante, ceea ce înseamnă un avantaj de preț excelent pentru persoanele care optează pentru această opțiune pentru acasă.

În ceea ce privește nivelul de utilitate al unui astfel de epilator este de menționat faptul că acest dispozitiv poate fi folosit pe o arie extinsă a corpului, de la părțile foarte sensibile, așa cum este zona feței și până la cele mai greu accesibile, așa cum este zona inghinală. Rezultatele sunt la un nivel foarte ridicat, în funcție de intensitatea luminoasă aleasă la utilizare, nivelul pilozității reducându-se la o ședința cu până la 95% în cazul zonelor picioarelor, de exemplu. Pentru epilarea unor zone foarte sensibile, așa cum sunt gâtul și zona superioară a buzelor (mustața) aceste dispozitive prezintă accesorii special concepute și al căror scop este obținerea unui epilat de calitate, fără nicio urmă de durere.

De menționat este faptul că un epilator IPL care prezintă caracteristici cu o utilizare generală diferă de un epilator care poate fi utilizat numai în anumite zone și care oferă o epilare de calitate superioară. Cu toate acestea atunci când îți alegi cel mai bun epilator ipl, raza de acțiune a acestuia este destul de extinsă, ceea ce face ca în urma a minim două ședințe, rezultatele în zonele sensibile să fie echivalente în ceea ce privește calitatea rezultatelor obținute. Așadar, atunci când îți dorești un epilator care să-ți ofere maximul de calitate, confort și rezultate trebuie să alegi unul care să întrunească cât mai multe dintre caracteristicile descrise la punctul următor.

Cum trebuie să alegi epilatorul IPL adecvat nevoilor tale?

Fiecare bărbat sau femeie care apelează la un astfel de dispozitiv își doresc ca rezultatul epilării să fie unul nu doar de calitate, ci și de durată. Astfel, despre epilatorul ipl părerile sunt preponderent pozitive pentru că acesta reușește să preia cele mai importante atribuții ale metodelor clasice de epilare și să le adune într-un singur dispozitiv mult mai performant. De aceea, alegerea unui astfel de aparat nu trebuie făcută în grabă, ci pe baza analizării întrunirii următoarelor elemente care pot fi considerate de bază pentru un produs de calitate:

Tipul de nuanță a părului utilizatorului – trebuie reținut faptul că un epilator de calitate îți oferă posibilitatea de a scăpa de orice urmă de fire de păr nedorită de pe corp chiar dacă acestea se încadrează într-o nuanță foarte deschisă la culoare. De exemplu, persoanele care au părul foarte închis la culoare nu au nevoie decât de o ședința cu un număr minim de impulsuri luminoase aplicate pentru a rezolva această problemă cu rapiditate. Cu cât este mai deschisă nuanța părului, cu atât este nevoie de mai multe ședințe pentru corectarea acestei probleme, dar un epilator de calitate va rezolva cu siguranță această problemă.

Nivelul de rezistență în utilizare a lămpii de generare a impulsurilor luminoase – calitatea oferită de cel mai bun epilator ipl este dată de această caracteristică atât de importantă pentru utilizator. O lampă bună începe de la 200 de impulsuri per ședința de epilare, iar durata de viață unei lămpi care este de calitate superioară poate fi cuprinsă între 100,000 și 250,000 de pulsații; desigur, în funcție de nivelul de solicitare în timpul procedurii, nivelul de rezistență scade.

Eficiența dispozitivului de epilare ipl – maximul de eficiență în cazul utilizării acestor dispozitive ajunge până la aproximativ 95%, procentul variind în funcție de zona în care se efectuează operațiunea de epilare.

Accesoriile și funcțiile integrate – printre acestea se numără nivelul de ajustare a intensității impulsului luminos în timpul procedurii, prezența filtrului UV pentru protecția împotriva radiațiilor, accesoriile speciale pentru zonele sensibile, etc.

Prețul aparatului de epilat – spre deosebire de un aparat tradițional de epilare cu sistem de cleștișori, pentru un dispozitiv de epilare ipl prețul poate fi considerat destul de ridicat. Cu toate acestea, numeroasele avantaje oferite utilizatorului compensează din plin prețul, în special în cazul acelor aparate care au o autonomie foarte ridicată în exploatare.

Asigură-te că îți vei achiziționa întotdeauna un aparat de epilat IPL performant pentru că numai în acest mod o să ai parte de o epilare de calitate și care îți va menține pielea sănătoasă pentru mai mult timp.

Sfaturi despre utilizarea epilatoarelor IPL

Atunci când utilizezi un dispozitiv de epilare cu impuls luminos trebuie să iei în considerare o serie de aspecte pentru a putea obține cel mai bun epilat în cel mai scurt interval de timp:

Persoanele cu un ten închis la culoare (după expunerea voluntară la acțiunea razelor solare) nu vor beneficia de rezultatele dorite atunci când utilizează un astfel de dispozitiv, de aceea, pentru a maximiza nivelul calității epilării, aceasta trebuie să fie efectuată după ce au trecut cel puțin 5 zile de la momentul expunerii.

Firele de păr albe și cu nuanțe de gri nu pot fi eliminate total, în timp ce firele de par care au o nuanță roșiatică vor fi eliminate în cursul a minim 2-3 sesiuni de epilare.

Este recomandat ca epilarea IPL să aibă loc cu cel mult câteva zile înainte de expirarea termenului garantat de regenerare a firului de păr, pentru că în acest fel o să fie și pielea mai bine protejată.

După epilare este recomandată aplicarea unui start de cremă cu efect hidratant pentru ca pielea să își recapete elasticitatea naturală și pentru ca porii să se astupe cât mai bine.

Nu uita că în cazul unui aparat ipl profesional prețul poate face diferența între o epilare de calitate și de lungă durată și una care să fie doar o simplă epilare. Alege întotdeauna un dispozitiv care să-ți permită să te bucuri de maximul de avantaje pe care ți le-ar fi oferit o epilare într-un salon de cosmetică și înfrumusețare, în confortul propriei locuințe și la un preț cu mult mai accesibil. Alege epilarea IPL pentru că numai aceasta înseamnă epilat fără dureri, cu maximul de rezultate vizibile și pentru o perioadă îndelungată!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 25 In medie: 3.7
Back to top button