Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune proteine în 2022

Ce-ar fi mâncarea fără proteine? Cel mai bun mod de a vă menține în formă este să mâncați sănătos. Totuși, să consumați suficiente proteine ca parte din dietă nu e atât de ușor pe cât pare, o omletă cu șuncă n-o să facă treaba. De aceea, am alcătuit o listă cu cele mai bune cinci pudre proteice de pe piață. Citiți în continuare pentru a afla tot ce aveți nevoie.

Cel mai bun general
4.5 / 5

Această pudră proteică are 24 de grame de proteine din zer și 5,5 grame de BCAA în fiecare porție. Are diverse arome și cantități și a primit titlul de cea mai bine vândută proteină din zer la nivel global.

Pro

 • Susține concentrarea, performanța și recuperarea musculară
 • Ajută la atingerea potențialului maxim în timpul antrenamentelor
 • Contribuie la dietă
 • Ajută la atingerea scopurilor de greutate corporală

Contra

 • Este ușor scumpă
 • Conține zahăr (consultați medicul înainte de consum)
Produsul de pe locul doi
4.5 / 5

Această pudră proteică are 82% proteine și are alte ingrediente ce oferă beneficii multiple. Este ideală pentru consum dimineața, pentru a crește performanța și a ajuta la recuperarea musculară rapidă.

Pro

 • Ajută la dezvoltarea accelerată a masei musculare
 • Ajută la combaterea catabolismului
 • Sporește concentrarea în timpul antrenamentului
 • Ajută la reglarea apetitului

Contra

 • Are o cantitate mare de îndulcitori
Cel mai bun preț
4.1 / 5

Această pudră proteică este un supliment nutrițional balansat, cu 9 grame de proteină și 35g de carbohidrați per porție. Include și mai multe vitamine, fiind ideal pentru cei ce se străduiesc să pună masă musculară.

Pro

 • Îmbunătățește performanța în timpul antrenamentului
 • Ajută atingerea necesarului caloric zilnic, pentru creșterea în greutate
 • Sporește absorbția nutrienților

Contra

 • Nu are cel mai bun gust
Cea mai bună pentru vegani
4.0 / 5

Această pudră proteică este destinată veganilor și are 80% proteină la porția de 30 de grame. Conține și alți nutrienți, între care un amestec de vitamine și minerale, pentru a întări sistemul imunitar.

Pro

 • Ajută la menținerea masei musculare
 • Reduce nivelurile de colesterol și de glucoză din sânge
 • Îmbunătățește sănătatea oaselor și a creierului
 • Ajută la reducerea durerilor de după un antrenament intens

Contra

 • Nu are un gust foarte bun
 • Are o consistență nisipoasă
Pentru creșterea masei musculare
3.9 / 5

Această pudră proteică este un supliment ce a câștigat mai multe premii, oferind 22% și 35% proteină, mai puțin decât o pudră obișnuită. Oferă, în schimb, mai multe calorii, fiind o sursă bună de energie.

Pro

 • Ajută la creșterea în greutate
 • Este foarte eficientă
 • Are un gust foarte bun
 • Oferă energie pentru antrenamente

Contra

 • Nu este potrivită pentru persoanele ce iau tratamente medicamentoase
 • Utilizarea în exces poate crește nivelul de glucoză din sânge

Ghidul cumpărătorului

proteine

Datorită recomandărilor de mai devreme, veți avea informațiile necesare cu privire la produsele pe care să le alegeți atunci când doriți să cumpărați o pudră proteică. Totuși, aveți nevoie să vă însușiți și alte noțiuni pentru a cumpăra cele mai bune produse, iar noi am întocmit un ghid detaliat pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună pudră proteică.

Cum alegeți proteina potrivită pentru nevoile dumneavoastră?

Ați putea fi sceptic în ceea ce privește pudra proteică potrivită pentru stilul dumneavoastră de viață, având în vedere nevoile nutriționale. Noi nu dorim să cheltuiți bani pe suplimente pe care corpul dumneavoastră nu le poate folosi eficient. De aceea, vă oferim informațiile necesare pentru a alege pudra proteică potrivită.

Sunt mai mulți factori de luat în calcul când vine vorba de alegerea proteine potrivite. Pudra proteică este de mai multe feluri, iar aceste opțiuni acoperă toate nevoile pe care dieta dumneavoastră le-ar putea impune. Veganii, vegetarienii, cei intoleranți la lactoză pot găsi pudra proteică ideală pentru dietele lor. Alegerea poate fi dificilă inițial, dar noi vă vom ajuta cu asta.

Înainte de a începe, e esențial să reamintim că pudrele proteice sunt suplimente bune pentru a atinge necesarul de proteine zilnic, dar nu ar trebui să înlocuiască alimentele obișnuite.

Ce sunt proteinele și de ce sunt esențiale pentru corp?

Atunci când vă antrenați la limita pe care o poate duce corpul dumneavoastră, vă veți resimți după sesiunea de fitness. E normal pentru corp să se simtă slăbit după un antrenament riguros. Asta deoarece mișcările repetitive din timpul antrenamentelor slăbesc mușchii. Desigur, această slăbiciune e de așteptat în unele cazuri, dar trebuie să știți diferența dintre a fi obosit și a fi epuizat. Oboseala e normală după antrenament, dar epuizarea rezultă din depășirea limitelor pe care le aveți.

Desigur, ne referim la un antrenament cu multe exerciții intense când vorbim de depășirea limitelor.

Ocazional, dieta pe care o avem nu este suficientă pentru a contracara presiunea pusă pe sistemul muscular. Pentru ca mușchii să își revină rapid după un antrenament, nu trebuie să ignorați proteinele din dietă. Proteina este o substanță ce ajută la dezvoltarea și repararea celulelor și țesuturilor din corp. Dincolo de întărirea mușchilor după antrenament, proteinele produc și anticorpi, ce ne protejează în fața bolilor.

Tipuri de proteine

Așa cum am menționat mai devreme, există mai multe tipuri de proteină, fiecare cu o funcție proprie. Proteina perfectă diferă de la persoană la persoană, astfel că cele mai bune proteine pentru un individ ar putea să nu-l ajute pe un altul. Haideți să aflăm care vi se potrivește.

Pudra proteică din izolat de zer

Această pudră preia 20% din conținut din lapte și restul de 80% din cazeină. Aveți nevoie de nouă aminoacizi esențiali în dietă, iar proteina din zer îi conține pe toți nouă. Datorit eficienței sale în dezvoltarea masei musculare și a forței, a devenit populară în rândul atleților, culturiștilor și nu numai, mai mult decât alte proteine. Are un rol vital în sinteza proteinelor, iar corpul dumneavoastră o poate digera și absorbi cu ușurință. Dacă sunteți activ din punct de vedere fizic, vă va ajuta și la întărirea sistemului imunitar. Din păcate, cei intoleranți la lactoză ar putea avea dificultăți în ceea ce privește digestia. Cel mai bun moment pentru consum este după antrenament, pentru a ajuta recuperarea musculară.

Pudră proteică din cazeină

La fel ca izolatul din zer, și pudra de cazeină este o proteină din gama lactatelor. Este reversul proteinei din zer, având 80% cazeină și 20% zer. Pentru a spori creșterea masei musculare, puteți include proteina din cazeină, având în vedere și bugetul dumneavoastră. Aceasta reduce daunele asupra musculaturii, oferind un flux sanguin ridicat pentru mai mult timp; este, astfel, una dintre cele mai bune proteine pentru masă musculară. De asemenea, îmbunătățește și absorbția de calciu. Ajută la reglarea apetitului, astfel că dieta dumneavoastră poate deveni mai bună. Partea proastă e că această proteină e mai scumpă decât cea din zer și nu are un gust prea bun. Deoarece ajută la dezvoltarea mușchilor pe timpul nopții, cel mai bine e să fie consumată înainte de culcare, pentru a-și face treaba în orele de somn. Este unică în modul de absorbție de către corp.

Pudră proteică din colagen

Colagenul joacă un rol important în corp, iar dintre toate tipurile de proteine aflate în organism, acesta este cel mai preponderent. Colagenul este proteina care contribuie masiv la dezvoltarea oaselor sănătoase, a pielii, a articulațiilor, a dinților și desigur, a masei musculare. Astfel, introducerea proteinei din colagen în dietă nu este deloc o pierdere de timp, deoarece sporește producția colagenului în corp. Cei ce doresc să aibă o piele strălucitoare și netedă folosesc proteina din colagen, deoarece îmbunătățește hidratarea și elasticitatea pielii. Vă veți întări și articulațiile atunci când folosiți proteina din colagen.

Proteina din ou

Ca atlet, veți avea nevoie și de proteină din ou, fie că o consumați direct din aceste alimente sau sub forma unei pudre proteice. Veți beneficia și de o cantitate adecvată de aminoacizi, fiind o adiție fantastică in dietă. Această proteină este foarte bună deoarece vă ajută să vă recuperați mult mai rapid după antrenamente, mai ales dacă vă antrenați des și intens. De asemenea, proteina din ou în dietă vă ajută să treceți mai ușor și peste febra musculară. Această proteină e ușor de digerat, iar calitatea ei este de necontestat.

Pudre proteice din plante

Mai jos aveți la dispoziție câteva pudre proteice din plante pe care le puteți încerca. Acestea vă vor ajuta dacă aveți restricții alimentare sau dacă sunteți vegan, caz în care nu ați dori să vă compromiteți stilul de viață cu o proteină animală.

 • Cânepă: Așa cum bănuiați deja, proteina din cânepă este extrasă din planta de cannabis. Va trebui să vă alegeți cu grijă cantitatea de proteină din cânepă pe care o consumați, dar o porție de 30 de grame ar trebui să fie de ajuns. Este o soluție bună pentru dieta dumneavoastră deoarece ajută la scăderea tensiunii arteriale.
 • Soia: Ca sursă completă de proteină, pudra proteică din soia este excelentă pentru a vă ajuta creșterea masei musculare și puterea. Înainte de a introduce proteina din soia în dieta, va trebui totuși să vă asigurați că sistemul dumneavoastră digestiv o tolerează. Mulți oameni sunt alergi la soia.
 • Mazăre: S-ar putea să fiți surprinși, însă pudra proteică din mazăre nu este produsă din mazărea verde, boabe, ci din mazăre galbenă. Aceasta ajută la îmbunătățirea masei musculare și încurajează corpul să producă mai multă proteină pentru corp.
 • Semințe de dovleac: Semințele de dovleac sunt o sursă foarte bună de grăsimi sănătoase și proteine, având cantități mari din ambii nutrienți. Deși semințele de dovleac nu conțin cantități mari de aminoacizi, nu trebuie să-i ignorăm meritele. Vă puteți curăța sistemul și ameliora durerile cu ajutorul proteinei din semințe de dovleac, deoarece are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Cum să folosiți pudra proteică

Pentru a beneficia cât mai mult de avantajele suplimentelor proteice, nu e suficient să știți ce brand și ce tip de proteine să cumpărați. E esențial și modul de folosire al acestora, ce proporții sunt necesare pentru a atinge rezultatele dorite și când e cel mai bine să le consumați. Am pregătit informații detaliate pentru a vă ajuta să vă atingeți scopurile. Am testat pudrele proteice pentru a observa cel mai bun mod de atingere a scopurilor dorite și nu am ignorat nici sfaturile nutriționiștilor.

Alegeți timpul potrivit

Folosirea pudrei proteice la momentul potrivit și în modul corect vă va aduce rezultate. Unul dintre cele mai simple moduri de a consuma suplimentele proteice este de a le combina cu apă. Dacă vreți mai mult gust, puteți să le combinați cu lapte. Ceva mai sofisticate sunt rețetele în care gătiți cu pudră de proteine. Un shake proteic după antrenament vă va ajuta să vă simțiți energizați după un efort intens. Proteinele sunt o adiție excelentă la dietă, însă există riscul să consumați prea multă pudră proteică. Aveți grijă la cantitatea pe care o folosiți.

Realizați shake-ul perfect

proteine shake-uri

Ce reprezintă un shake proteic perfect? În primul rând, veți avea nevoie de un shaker, pentru a putea amesteca pudra proteică cu un lichid. Adăugați apă sau lapte în sticlă, cantitatea necesară de proteină și închideți bine capacul înainte să agitați recipientul.

Puteți adăuga fructe congelate, semințe de in sau de chia, legume verzi, cacao, unt de arahide sau de migdale, pentru a spori aportul caloric al shake-ului. Nu uitați să folosiți cantitatea recomandată de pudră proteică în această băutură.

Începeți cu doze mici

După ce ați aflat câte beneficii vă poate aduce pudra proteică, ați putea fi tentat să includeți o cantitate mare în dieta dumneavoastră. Opriți-vă! Corpul dumneavoastră trebuie să se obișnuiască cu acest supliment, așa că ar trebui să consumați inițial cantități mai mici și să ajungeți ulterior la doza recomandată.

Dacă consumați prea multă proteină deodată, s-ar putea să vă faceți mai mult rău decât bine.

Cele mai bune branduri de pudre proteice

Între cele mai bune pudre proteice se remarcă branduri precum Optimum Nutrition, Scitec Nutrition sau Mutant. Cestea oferă un conținut nutrițional mult mai bun decât al altor pudre, iar calitățile acestora le-au adus și diverse distincții. Mai jos le aveți listate, pentru a le putea identifica rapid atunci când doriți să le cumpărați.

Optimum Nutrition

Optimum Nutrition este parte din grupul Glanbia Global Nutrition Group și activează pe piață de mai bine de trei decenii. Sunt specializați în produse nutritive și sunt una din companiile de top din industrie.

Scitec Nutrition

Firma este specializată în suplimente dietetice și este între cele mai importante din această industrie. Sunt între cei mai mari vânzători de proteină din zer, au vândut peste 120 de milioane de porții de proteină, în peste 50 de arome.

Mutant

Mutant produce suplimente pentru bărbați, dar are și unele dintre cele mai bune proteine pentru femei. Suplimentele lor oferă suportul nutritiv necesar, ajută la dezvoltarea masei musculare și sporesc puterea

Concluzii

Acum că știți tot ce aveți nevoie despre proteine, înțelegeți că sunt cruciale pentru recuperarea musculară, mai ales când vine vorba de febra musculară asociată unui antrenament intens. Acum sunteți pregătit să introduceți cea mai bună pudră proteică în dieta dumneavoastră. Totuși, va trebui să decideți ce tip de proteină vă ajută în ceea ce v-ați propus să reușiți. Vă reamintim că proteina din zer vă ajută sistemul imunitar, în vreme ce proteina din cazeină vă ajută la sporirea masei musculare. Sperăm că vă veți bucura de pudra proteică pe care o veți cumpăra, dar și de rezutlatele la care veți ajunge.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 0 In medie: 0
Back to top button