Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune biciclete eliptice 2022

Pentru cei ce vor s─â fac─â mi╚Öcare ├«n confortul propriei case cea mai bun─â solu╚Ťie este achizi╚Ťia unei biciclete eliptice ieftine ╚Öi bune. Aceasta nu ocup─â mult loc ╚Öi va permite derularea unor programe de atrenamente complete pentru toate grupele musculare. Dac─â vre╚Ťi s─â achizi╚Ťiona╚Ťi cele mai bune biciclete eliptice ve╚Ťi descoperi o bogat─â ofert─â de biciclete eliptice disponibile pe pia╚Ťa comercial─â. De aceea v─â oferim c├óteva recomand─âri pentru a cunoa╚Öte c├ót mai multe p─âreri despre bicicletele eliptice pentru a lua o decizie c├ót mai inspirat─â.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Avantajele alegerii unei biciclete eliptice

Cu ajutorul acestui model de biciclet─â pute╚Ťi face exerci╚Ťii cardio pentru a avea o condi╚Ťie fizic─â ╚Öi o stare general─â bun─â ╚Öi asta chiar ├«n confortul propriului apartament. Dac─â modelul are ╚Öi bra╚Ťe mobile atunci ├«ntregul corp va beneficia de efectele pozitive ale mi╚Öc─ârii. Datorit─â acestui avantaj, bicicleta eliptic─â poate fi folosit─â ╚Öi ├«n medicina de recuperare de c─âtre orice persoan─â, indiferent de v├órst─â, greutate sau gen. Un alt avantaj este faptul c─â ocup─â un spa╚Ťiu mai mic ├«n camer─â, comparativ cu alte aparate de fitness, iar pre╚Ťul de achizi╚Ťie este unul accesibil pentru o larg─â categorie de posibili clien╚Ťi.

Tipuri de biciclete eliptice

Biciclete eliptice se ├«mpart ├«n mai multe categorii, ├«n func╚Ťie de pozi╚Ťionarea motorului:

Biciclete eliptice cu motorul ├«n fa╚Ť─â

Modelul are un sistem de func╚Ťionare asem─ân─âtor cu cel al stepper-ului, av├ónd ├«n vedere c─â ambele aparate au motorul ├«n fa╚Ť─â. Acest model reu╚Öe╚Öte s─â lucreze destul de bine mu╚Öchii ╚Öi are marele avantaj de a fi cea mai ieftin─â variant─â de biciclet─â eliptic─â de pe pia╚Ť─â.

Biciclete eliptice cu motorul pe centru

Este un model ce v─â permite desf─â╚Öurarea activit─â╚Ťii fizice mai eficient, ├«ncuraj├ónd ├«n acela╚Öi timp o postur─â confortabil─â a corpului ├«n timpul exerci╚Ťiului. Fiind un model mai nou ap─ârut pe pia╚Ťa comercial─â are ╚Öi un pre╚Ť mai pu╚Ťin accesibil pentru utilizatorul mediu.

Biciclete eliptice cu motorul situat în spate

Acest model ├«ncurajeaz─â o mi╚Öcare ampl─â a corpului ceea ce le spore╚Öte confortul ├«n utilizare. Se poate spune c─â este o variant─â combinat─â ├«ntre celelalte dou─â modele, dar cu un pre╚Ť accesibil.

Criteriile dup─â care alegem o biciclet─â eliptic─â bun─â

Gradul de rezisten╚Ť─â

Acest criteriu vizeaz─â nivelul de dificultate al exerci╚Ťiului. Pedalele se vor deplasa mai greu, iar gradul de rezisten╚Ť─â va fi mai ridicat ╚Öi efortul solicitat va fi mai mare. Acest mecanism de rezisten╚Ť─â poate fi reglat, fie ├«n mod mecanic, fie automat. pentru a v─â permite exerci╚Ťiul dorit.

Metoda mecanic─â este considerat─â cea clasic─â. Atunci c├ónd sunte╚Ťi preg─âti╚Ťi s─â cre╚Öte╚Ťi rezisten╚Ťa, exerci╚Ťiul se opre╚Öte iar dumneavoastr─â ve╚Ťi putea ajusta manual gradul de rezisten╚Ť─â. Ajustarea automat─â se va face mereu f─âr─â ├«ntreruperea exerci╚Ťiului, set├ónd rezisten╚Ťa prin comenzi date de pe un panou de control ata╚Öat. Acest lucru se poate prin dou─â mecanisme. Primul tipul de biciclet─â folose╚Öte un magnet care se ├«ndep─ârteaz─â ╚Öi apropie pentru a seta rezisten╚Ťa dorit─â de consumator.

Modelul electric este mult mai sofisticat, dar mai u╚Öor de folosit de utilizatori. Mai mult─â tehnologie ├«nseamn─â din p─âcate ╚Öi un pre╚Ť mai mare.

Greutatea volantei

Rolul acesteia este de a proteja corpul ├«n timpul exerci╚Ťiului, dar ╚Öi rezisten╚Ťa aparatului ├«n decursul trecerii timpului. Greutatea volantei se refer─â la por╚Ťiunea mobil─â care determin─â mi╚Öcarea bicicletei. Aceasta trebuie s─â fie c├ót mai mare, cu valori ce pot varia ├«ntre 5 ╚Öi 20 de kg. O greutate mai mare va face ca exerci╚Ťiul s─â fie mai lin, for╚Ťa de iner╚Ťie fiind mai mare. Astfel, articula╚Ťiile corpului vor fi protejate ╚Öi exerci╚Ťiul va fi executat cu mai mult─â pl─âcere.

Bra╚Ťele sau ghidonul

Biciclet─â eliptic─â ideal─â dispune de dou─â seturi de bra╚Ťe: fixe ╚Öi mobile. Lucr├ónd la cele dou─â bre╚Ťe ave╚Ťi posibilitatea de a efectua un program diversificat, ├«n func╚Ťie de nevoile corpului dumneavoastr─â ╚Öi de recomand─ârile speciali╚Ötilor.

Bra╚Ťele fixe vor solicita un efort mai mare ├«n partea inferioar─â a corpului, ├«n timp ce bra╚Ťele mobile vor solicita ├«n mod deosebit partea superioar─â ╚Öi vor permite o mi╚Öcare mai lejer─â a picioarelor. Dac─â ├«ns─â cele dou─â tipuri de mi╚Öc─âri nu se coordoneaz─â, acest lucru poate cauza un dezechilibru ├«n ceea ce prive╚Öte efortul depus de musculatura superioar─â ├«n raport cu cea inferioar─â. Cu alte cuvinte, ve╚Ťi avea un corp lucrat neuniform ╚Öi necorespunz─âtor, iar acest lucru este mereu de evitat. ├Än plus, ╚Öi coloana vertebral─â va avea de suferit.

Greutatea maxim─â

Orice biciclet─â poate func╚Ťiona corect ├«n limita anumitor kilograme. ├Än general, nu este recomandat s─â folosi╚Ťi astfel de aparate dac─â ave╚Ťi mai mult de 100 kg. ├Än cazul ├«n care greutatea dumneavoastr─â dep─â╚Öe╚Öte aceste valori, lua╚Ťi ├«n considerare practicarea altor tipuri de exerci╚Ťii care s─â v─â ajute s─â ajungi la o greutate corespunz─âtoare, astfel ├«nc├ót s─â pute╚Ťi folosi f─âr─â probleme bicicleta eliptic─â.

Design

Un alt aspect considerat important este design-ul bicicletei eliptice. Verifica╚Ťi materialul din care este fabricat─â aceasta ╚Öi alege╚Ťi doar materialele rezistente ├«n timp. Un astfel de aparat trebuie s─â fie stabil ╚Öi rezistent, ├«n raport cu greutatea utilizatorului. Nu neglija╚Ťi niciodat─â elementele de siguran╚Ť─â!

Bicicletele eliptice de calitate pot fi echipate cu diverse accesorii precum sticla cu ap─â, telefon, tablet─â, prosop, etc. Dimensiunile ╚Öi greutatea nu trebuie nici ele ignorate deoarece aceasta trebuie s─â ├«ncap─â cu u╚Öurin╚Ť─â ├«n spa╚Ťiul din ├«nc─âpere.

Un astfel de aparat de gimanstic─â este destul de greu ╚Öi poate fi deplasat cu dificultate, de aceea alege╚Ťi modelul potrivit cu dimenisunile camerei ├«n care va fi instalat. Dac─â este posibil alege╚Ťi un model cu ro╚Ťi pentru un transport mai accesibil. Evident c─â locul ideal al unei biciclete elipstice este ├«ntr-un spa╚Ťiu de sport, destinat─â exclusiv acestui scop.

Accesorii suplimentare și panoul de control

Bicicleta eliptic─â are un ecran de afi╚Öaj special, numit panou de control, de unde pute╚Ťi ac╚Ťiona principalele func╚Ťii ale aparatului: set─ârile de rezisten╚Ť─â, accesarea programelor sau a func╚Ťiilor necesare pentru un antrenament eficient. Cu ajutorul lor activitatea sportiv─â este mai distractiv─â, dar ╚Öi mai eficient─â.

Dispun├ónd de aceste informa╚Ťii tehnice credem c─â alegerea dumneavoastr─â va fi mult mai u╚Öoar─â ╚Öi mai inspirat─â. Spor la cump─âr─âturi ╚Öi face╚Ťi sport pentru o via╚Ť─â c├ót mai s─ân─âtoas─â!

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 11 In medie: 4.6
Back to top button