Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cele mai bune sisteme home cinema 2024

În acest articol veți găsi informații cu privire la cele mai bune sisteme home cinema pe care le puteți cumpăra, dar și detalii importante despre fiecare componentă a acestui ansamblu și despre buna funcționare a acestora, pentru crearea unei experiențe de neuitat, film după film. Dincolo de pareri home cinema despre care ar fi cel mai bun produs, puteți face o alegere mai educată dacă înțelegeți clar ce reprezintă fiecare funcție și cum vă poate ajuta.

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
3 din 5
Akai
3.5 Evaluare
4 din 5
Canton Movie 265
4.4 Evaluare

Actualizări de conținut:

Pentru noi este important ca produsele pe care le prezentăm să fie de cea mai bună calitate și la cele mai bune prețuri, așa că ne actualizăm în permanență listele și le verificăm în funcție de necesități pentru a-ți oferi cele mai bune alternative.

Bose Lifestyle 650

Bose Lifestyle 650
Cea mai bună calitate premium

Pro

  • Ușor de navigat și de calibrat
  • Compatibilitate 4K
  • 6 intrări HDMI și compatibilitate Audio Return Channel
  • Bluetooth și conexiune Wi-Fi
  • Compatibil cu Amazon Alexa și aplicațiile SmartThings
  • Boxele OmniJewel ofera un sunet amplu, de 5.1, cu o acoperire de 360 de grade

Contra

  • Procesul de instalare este destul de încurcat, este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui profesionist
  • Nu este compatibil cu Dolby Atmos
  • În cazul calibrării automate ADAPTiQ, este posibil să nu funcționeze corect de fiecare dată

Recenzia noastră

Per total, acesta este cel mai bun sistem home theater pentru cei care caută un sunet bun, basul puternic și ușurința de utilizare superioară. Oferă cea mai bună calitate wireless, pentru iubitorii de filme și muzică.

Verifică prețul


Bose Lifestyle 600

Bose Lifestyle 600
Cel mai bun design

Pro

  • Compatibilitate 4K
  • Compatibil cu platformele de streaming muzical precum Spotify, Pandora, Deezer și altele
  • Compatibil cu Bluetooth și Wi-Fi
  • Comenzi ușor de accesat și ușor de utilizat
  • Boxe spate fără fir

Contra

  • Suporturile de montare trebuie cumpărate separat
  • Nu este compatibil cu Dolby Atmos

Recenzia noastră

Calitatea Bose pentru home cinema la un preț mai accesibil, combinată cu un design compact, iar alegerea culorii alb-negru se va potrivi chiar si cu cel mai elegant design interior

Verifică prețul


Akai

Akai
Cel mai bun preț

Pro

  • Sistem de sunet surround Dolby
  • Sistem complet cu telecomandă
  • Compatibilitate cu DVD, USB și CD
  • Sistem ieftin pentru cei care nu doresc să cheltuiască prea mult, dar vor să aibă un sistem buget de home theater
  • Ușor de utilizat

Contra

  • Sistem mediocru
  • Nu acceptă Dolby Atmos

Recenzia noastră

Cel mai potrivit sistem home theater pentru cei care au un buget restrâns sau pentru cei care se așteaptă ca acesta să fie deteriorat ușor, de exemplu studenții. De asemenea, va fi pe placul vostru dacă vă bucurați de DVD-uri sau CD-uri.

Verifică prețul


Canton Movie 265

Canton Movie 265
Cea mai bună gamă medie

Pro

  • Sunet de calitate superioară la preț accesibil
  • Compatibil cu orice receptor A / V
  • Calitaate bună, care se simte robustă și durabilă
  • Oferă un sunet plin, care să o senzație unică
  • Sistem surround cu 5.1 canale

Contra

  • Nu include un receptor a / v
  • Montarea pe perete putea să aibă mai multe caracteristici de ajustare

Recenzia noastră

Cea mai bună combinație de calitate și preț într-un sistem home theater. Se potrivește perfect în orice interior și va satisface orice utilizator obișnuit, oferind cea mai bună experiență de film de zi cu zi.

Verifică prețul


Yamaha MusicCast 5.1

Yamaha MusicCast 5.1
Cel mai bun pentru încăperile mici

Pro

  • Potrivit atât pentru filme, cât și pentru muzică
  • Calitate bună a sunetului vsurround
  • Streaming MusicCast și suport pentru platforma multi-cameră
  • Configurare simplă
  • Compatibilitate Wi-Fi și Bluetooth
  • Sistem de difuzoare wireless

Contra

Recenzia noastră

Sistem de sunet cuprinzător, pentru o experiență satisfăcătoare de film și audio. Acest sistem este destinat unui utilizator mediu, pentru o utilizare wireless la configurarea sistemului de difuzoare spate.

Verifică prețul


Ghidul cumpărătorului

home cinema system

Dacă doriți să cumpărați cel mai bun home cinema pentru acasă, este bine să vă puneți întâi la punct cu toate aspectele relevante cu privire la aceste dispozitive. Pentru că nu toate vă pot oferi aceleași funcții și fiecare brand și model se adresează unui anumit public cu nevoi specifice, e bine să știți cât mai multe despre fiecare funcție pe care o oferă aceste sisteme.

Ce este un sistem home cinema?

Este important de știut că, pe parcursul articolului, ne referim doar la componentele audio ale sistemului home cinema, însă totalitatea acestuia presupune și componenta video.

Pentru un sistem home cinema, aveți nevoie de un televizor sau de un proiector și un ecran pentru acesta. Televizoarele cu o diagonală mai mare oferă o experiență mai imersivă, însă cel mai bine este să alegeți unul care se potrivește cu dimensiunile camerei și, mai ales, cu distanța de la care veți privi. Alternativ, puteți opta și pentru un videoproiector, mai ales că în ultimii ani, acestea oferă o calitate a imaginii care rivalizează cu cea a televizoarelor premium.

Televizorul are nevoie și de o sursă video, fie că vorbim despre clasicul cablu TV sau despre o altă sursă fizică, precum un player Blu-Ray. Alături de acestea veți avea nevoie și de un reciever audio-video. Această componentă este centrală într-un sistem home cinema, deoarece totul se conectează la aceasta, fie că vorbim de surse de intrare sau de ieșire.

Ultimele, dar nu cele din urmă componente ale unui sistem home cinema sunt difuzoarele. Aici aveți la dispoziție o mulțime de combinații dintre care o puteți alege pe cea mai potrivită pentru camera dumneavoastră. În principiu, însă, veți găsi pachete cu un difuzor central, cu difuzoare frontale stânga-dreapta și cu difuzoare posterioare stânga-dreapta. Există sisteme care au și difuzoare pentru efecte speciale Dolby Atmos, iar alături de acestea veți primi și un subwoofer sau chiar două.

Sisteme home cinema complete (in a box)

Sistemele home cinema complete, sau sisteme ”in a box” sunt cele care vă oferă toate componentele necesare realizării micului dumneavoastră cinema personal. Nu trebuie să vă preocupați să cumpărați cablurile potrivite pentru a conecta componentele, totul este livrat în cutie. Putem spune că este un sistem home cinema ieftin, dar și mai compact, astfel că nu veți ocupa foarte mult spațiu odată ce l-ați desfășurat.

Pe de altă parte, un sistem home cinema construit bucată cu bucată este mult mai versatil și poate conține doar componente de a căror calitate sunteți convins. Totuși, s-ar putea să cheltuiți de câteva ori mai mult decât ați face-o pentru un sistem home cinema complet.

Componentele unui sistem home cinema

Fiecare componentele individuale ele îndeplinește un anumit rol, iar majoritatea sunt indispensabile funcționării unui astfel de sistem.

Receiver audio/video

receiver audio_video

Receiver-ul audio/video este elementul central dintr-un sistem home cinema. Pe scurt, aici se întâmplă totul. Fiecare componentă, fie că vorbim de televizor sau de difuzoare, trebuie conectată la acest dispozitiv. Acesta are și abilitatea specială de a decoda sunetul în format surround, o caracteristică-cheie ce îl diferențiază de un sistem stereo, mai des întâlnit în cazul componentelor ce lucrează doar cu partea audio.

Difuzorul central

Difuzorul central este cea mai importantă componentă a sistemului surround pe care îl pregătiți, deoarece pe acest canal sunt codate, de cele mai multe ori, vocile dintr-un film sau serial.

Acest difuzor are de obicei un design creat astfel încât să puteți așeza boxa fie deasupra, fie dedesubtul televizorului. Varianta ideală este ca difuzorul să fie la nivelul urechilor. În plus, orientați-vă către o boxă care să fie același model sau măcar același brand precum cele frontale, pentru o experiență cât mai imersivă.

Difuzoare frontale sau principale (stânga și dreapta)

Difuzoarele frontale reproduc cea mai mare parte a muzicii și efectelor sonore dintr-un film, însă oferă suport și pentru dialog, atunci când vocile se mut în lateralele ecranului.

Pe acestea le veți așeza în fața dumneavoastră, undeva în lateralele televizorului. În caz că vă place să ascultați și muzică, aceste difuzoare sunt cele pe care vă veți baza cel mai mult, alături de cel central.

Difuzoare surround

Difuzoarele surround sunt, de obicei, așezate undeva lateral față de poziția dumneavoastră în cameră. Înainte de apariția boxelor cu tehnologie Dolby Atmos, acestea erau folosite pentru a oferi sunet multidirecțional și erau amplasate undeva mai sus, pentru a simula ideea de spațiu.

Difuzoare Atmos

Acestea trebuie montate în tavan, de regulă, dar există și varianta unor boxe montate deasupra celor frontale, care trimit sunetul către tavan, de unde acesta se reflectă înapoi în cameră.

Ideal este să aveți patru difuzoare Atmos, pentru o experiență surround cu adevărat completă. Aceste boxe oferă adevărata imersiune într-un film, oferind efecte sonore de înălțime.

Subwoofer

Aici, puteți opta pentru un subwoofer pentru cameră sau unul pentru perete. Diferența principală este că cel pentru cameră are amplificatorul încorporat, spre deosebire de separarea componentelor în cazul subwoofer-ului pentru perete.

Subwoofer-ul lucrează cu toate sunetele de frecvență joasă din coloana sonoră a unui film și reduce astfel stresul de pe celelalte difuzoare, care oricum nu ar fi capabile să redea cu fidelitate aceste frecvențe.

Dacă aveți posibilitatea, ideal ar fi să aveți un sistem cu două astfel de componente și nu cu un singur subwoofer. Efortul audio va fi distribuit uniform, iar experiența bassului va ajunge în întreaga încăpere.

Conexiuni HDMI și HDMI ARC

Conexiunea HDMI este adevăratul standard al conexiunilor audio-video din prezent. Majoritatea dispozitivelor pe care le veți conecta la sistemul home cinema vor fi conectate astfel. De aceea, căutați să cumpărați un receiver A/V cu suficiente porturi HDMI, astfel încât să fiți asigurați pentru viitor. Poate conectați și un laptop, poate adăugați și consolă de jocuri video și alte device-uri, iar ideal e să nu ajungeți în situația în care rămâneți fără porturi disponibile.

HDMI ARC este o variație nouă a conexiunii standard, disponibilă îndeosebi pe televizoarele mai noi. ARC se referă la audio return channel, iar cu ajutorul acestei tehnologii, nu veți mai avea nevoie de cabluri suplimentare de legătură între TV și receiver, prin care să fie trimis semnalul audio surround către receptor.

Conexiuni wireless

Bluetooth

Aceasta este recomandată în cazul în care doriți să vă conectați cu telefonul mobil sau cu tableta la sistem, pentru a face streaming de muzică, de exemplu. Trebuie să vă asigurați însă că receiver-ul A/V este compatibil cu această tehnologie.

WiFi

Există posibilitatea de a conecta difuzoarele pe care le aveți în cameră la receiver prin intermediul WiFi, iar asta vă poate ajuta dacă nu aveți posibilitatea de a desfășura și ascunde toate cablurile necesare. Un sistem home cinema wireless poate fi mai scump, dar merită banii în schimbul renunțării la cabluri inestetice și dificil de gestionat.

Conexiunile WiFi nu sunt întotdeauna 100% fiabile, astfel că puteți experimenta întreruperi ale semnalului, o situație ce nu apare în cazul conexiunilor pe fir.

Ce reprezintă canalele 2.0, 3.1, 5.2.1, etc. ale difuzoarelor?

Dacă aveți în plan să vă cumpărați un sistem home cinema 2.1.0 sau mai mare, cu siguranță ați văzut informații despre canalele pe care le oferă acesta.

Înainte de toate, însă, trebuie să definim fiecare cifră dintre cele trei posibile, luând ca exemplu 7.1.2. Prima cifră reprezintă numărul de difuzoare din sistem, a doua reprezintă numărul de subwoofer-e, iar ultima, întâlnită mai rar, este cea a difuzoarelor de înălțime.

  • 2.0 reprezintă un sistem stereo home cinema, fără subwoofer;
  • 2.1 reprezintă un sistem similar, care are însă și un subwoofer;
  • 3.1 este un sistem alcătuit din două boxe frontal-laterale, una centrală și un subwoofer;
  • 5.1 este un sistem surround, cu cinci difuzoare și subwoofer;

  • 7.1 este tot un sistem surround, dar care are șapte difuzoare și subwoofer
  • 7.1.2 este un sistem surround, care are și două difuzoare Atmos
  • 7.2 este un sistem care oferă șapte difuzoare și două subwoofer-e.
  • 9.1 este un sistem surround cu nouă difuzoare și un subwoofer
  • 9.1.2 vă pune la dispoziție nouă difuzoare, un subwoofer și două difuzoare de înălțime.

Există și sisteme 4.1, 6.1, 10.2, și chiar 13.1, maximul suportat de tehnologia Dolby Digital Plus. O astfel de configurație este o adevărată bijuterie, dar este extrem de rar recomandată pentru un sistem home cinema personal.

Funcții importante ale unui sistem home cinema

Calitatea sunetului Hi-Fi

Acest sunet este redat cu ajutorul a două difuzoare mari, într-un sistem 2.0. Pentru un sistem home cinema, însă, este recomandat un aranjament cu mai multe difuzoare, care poate crea un sistem surround.

Control vocal

Dacă sunteți pasionat de acest mod de control asupra dispozitivelor, atunci un sistem home cinema compatibil cu această funcție este ceea ce vă doriți. Sistemul poate fi integrat cu Google Assistant sau cu Amazon Alexa, iar dumneavoastră nu va trebui să mai depuneți niciun efort pentru a interacționa cu întregul ansamblu electronic.

Conectarea cu servicii de streaming

Fie că folosiți Chromecast, Spotify, Airplay 2 sau alte servicii, cu siguranță veți dori să le integrați cu sistemul dumneavoastră smart home cinema.

Unele sisteme vin deja cu Chromecast integrat, iar această funcție vă permite să faceți streaming muzical sau de radio în doar câteva clipe, realizând o punte wireless între telefonul dumneavoastră și sistemul home cinema.

Player Blu-Ray integrat

sisteme home cinema blu-ray player

Tehnologia Blu-Ray este pe piață de ceva ani, iar mai recent a devenit deosebit de accesibilă, în vreme ce calitatea oferită este net superioară unui DVD. Un disc BD poate stoca de 5-10 ori mai multe informații decât un DVD clasic, iar asta se reflectă în calitatea imaginii și sunetului. În plus, dacă aveți deja o colecție de DVD-uri pe care vreți să le urmăriți, puteți fi sigur că player-ul Blu-Ray știe să le redea și pe acestea.

Telecomandă

Cu ajutorul unei telecomenzi, puteți controla de la distanță toate funcțiile de care aveți nevoie cu privire la sistemul dumneavoastră home cinema, astfel că e indicat să cumpărați un sistem ce are în pachet un astfel de accesoriu mic, dar care face diferența când vine vorba de confort.

Microfon pentru calibrare

Pentru a vă asigura că sistemul dumneavoastră se aude așa cum ar trebui, oferind sunt de calitate, aveți nevoie și de un microfon pentru calibrare. Din fericire, majoritatea sistemelor home cinema au încorporate astfel de microfoane, cu ajutorul cărora puteți realiza calibrarea. Mai mult, multe sisteme oferă chiar posibilitatea de calibrare automată, astfel încât nu va trebui să vă stresați cu acest proces migălos.

Puteți realiza calibrarea și cu ajutorul unui microfon extern dedicat acestor sarcini și cu un software precum Anthem Room Correction.

Calibrarea este crucială mai ales pentru bass, ale cărui unde sonore sunt foarte sensibile la obstacolele fizice pe care le întâlnesc în cale. Tocmai de aceea, va trebui să efectuați o nouă calibrare ori de câte ori schimbați piesele de mobilier din cameră, deoarece fiecare are influență asupra sunetului final, nu doar pereții.

Cele mai bune branduri pentru sisteme home cinema

La fel ca în cazul altor produse electronice, există și în cazul sistemelor home cinema anumite branduri către care ar trebui să vă orientați.

Bose

Bose este un nume foarte cunoscut în rândul clienților dornici de calitate audio premium. Compania americană are aproape șase decenii de activitate pe piață și este un punct de reper în materie de produse audio profesionale.

Yamaha

Now a major conglomerate operating in many fields, Yamaha started as a harmonies maker more than 130 years ago. Even today, it is the largest piano manufacturer in the world, and the brand’s other audio solutions are of significant quality.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 3 In medie: 4.3
Back to top button