Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune Videoproiectoare 2021

Alegerea unui videoproiector poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 videoproiectoare disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul
1 din 10
4.9
2 din 10
4.9
3 din 10
4.8
4 din 10
4.8
5 din 10
4.7
6 din 10
4.6
7 din 10
4.4
8 din 10
4.2
9 din 10
4.2

Cei ce ├«╚Öi doresc vizionarea unui film ├«n condi╚Ťii de calitate superioar─â sau s─â fac─â prezent─âri profesioniste pentru ╚Öcoal─â sau la birou ╚Ötiu c─â cea mai bun─â achizi╚Ťie este un videoproiector ieftin ╚Öi bun. Indiferent de scopul achizi╚Ťiei sale, alegerea celui mai bun videoproiector nu este deloc u╚Öoar─â, deoarece oferta de produse existent─â pe pia╚Ťa comercial─â este divers─â, cu multe detalii tehnice greu de ├«n╚Ťeles.

Pentru a v─â ajuta ├«n ├«n╚Ťelegerea informa╚Ťiile tehnice din descrierile produselor, am elaborat un mic ghid de achizi╚Ťie a celui mai bun videoproiector ├«n func╚Ťie de nevoile dumneavoastr─â ╚Öi performan╚Ťele tehnice ale dispozitivului.

Caracteristicile tehnice specifice celui mai bun videoproiector

Luminozitatea

Aceasta este principalul criteriu tehnic de alegere a unui bun videoproiector, iar luminozitatea depinde de o serie de factori implica╚Ťi:

 • dimensiunea camerei;
 • distan╚Ťa p├ón─â la ecran sau perete;
 • luminozitatea l─âmpii proiectorului (m─âsurat─â ├«n lumeni).

Videoproiectoarele care au valoarea lumenilor sub 1000 pot fi utilizate doar ├«n spa╚Ťii mici, cu o distan╚Ťa mic─â fa╚Ť─â de ecran. Cele peste 1500 ar trebui s─â func╚Ťioneze perfect ├«n camere spa╚Ťioase, iar cele cu valori peste 2000 de lumeni sunt folosite ├«n mici cinematografe unde se poate proiecta imaginea ╚Öi la 6 metri distan╚Ť─â de perete sau ecran. Este bine de ╚Ötiut c─â un videoproiector cu o luminozitate mare func╚Ťioneaz─â perfect ╚Öi ├«n spa╚Ťii de mici demensiuni, ├«ns─â invers nu este posibil.

L─âmpi de calitate

O component─â extrem de important─â a unui videoproiector este lampa. Aceasta are o durat─â de via╚Ť─â cuprins─â ├«ntre 2.000 ╚Öi 4.000 de ore, cu condi╚Ťia s─â fie folosit─â ra╚Ťional, pe modul economic. Schimbarea l─âmpii videoproiectorului este nu este deloc ieftin─â ╚Öi de aceea v─â oferim c├óteva sfaturi pentru prelungirea duratei de func╚Ťionare optime a acesteia:

 • cur─â╚Ťarea periodic─â a filtrelor ╚Öi a gurilor de aerisire de praful depus;
 • pozi╚Ťionarea proiectorul ├«n spatiu deschis ├«n timpul folosirii pentru a nu obstruc╚Ťiona ventilatorul de r─âcire;
 • oprirea proiectorul s─â se fac─â dup─â cel pu╚Ťin cinci minute de la pornirea acestuia.

Indicii vizuali

Sub aceast─â denumire reg─âsim parametri principali lega╚Ťi de calitatea imaginilor proiectate, precum contrastul, aspect ratio, throw ratio, corec╚Ťia trapezului, lens shift sau rezolu╚Ťia.

 • Contrastul – acesta reprezint─â diferen╚Ťa dintre cea mai deschis─â ╚Öi cea mai ├«nchis─â culoare proiectat─â pe ecran, ambele considerate ├«n sec╚Ťiune. Ave╚Ťi la dispozi╚Ťie dou─â optiuni de contrast: static ╚Öi nativ-dinamic, , cu diferen╚Ťa c─â cifrele pot fi mai modificate ├«n cazul contrastului dinamic.
 • Aspect ratio – aceast parametru reprezint─â raportul ├«ntre cele dou─â laturi ale imaginii. Majoritatea produc─âtorilor specific─â acest parametru ├«n descrierile tehnice ale produselor. Aceasta op╚Ťiune este faptul c─â poate afecta calitatea final─â a imaginii, fiind considerat uneori prea violent din punct de vedere vizual.
 • Throw ratio – acesta reprezint─â raportul dintre distan╚Ťa de la lentila proiectorului p├ón─â la suprafa╚Ťa de proiec╚Ťie ╚Öi dimensiunile acesteia, cu precadere latimea. Dac─â proiecta╚Ťi direct pe un perete, ave╚Ťi posibilitatea de a adapta personal distan╚Ťele, ├«n func╚Ťie de cum considera╚Ťi de cuviin╚Ť─â, ├«ns─â dac─â ave╚Ťi un ecran cu dimensiuni limitate este vital s─â ╚Ťineti cont de acest parametru. Nu uita╚Ťi c─â pe m─âsur─â ce m─âri╚Ťi distan╚Ťa dintre cele dou─â elemente, imaginea proiectat─â se m─âreste, ├«nsa devine ╚Öi mai neclar─â. Partea avantajoasa este faptul c─â, multe produse au ├«n descriere men╚Ťionat─â aceasta valoare, u╚Öur├ónd considerabil calculele pe care trebuie s─â le face╚Ťi.
 • Corec╚Ťia trapezului – acest parametru reprezint─â o setare foarte important─â, din ra╚Ťionamente clare de ergonomie. Imaginea proiectat─â are propor╚Ťiile corecte dac─â axa de pozi╚Ťie a proiectorului perforeaz─â exact centrul suprafe╚Ťei de proiec╚Ťie. ├Än orice alt─â situa╚Ťie, unghiul se schimb─â, iar imaginea ob╚Ťinut─â prin proiectare oblic─â va avea laturile inegale ╚Öi propor╚Ťiile gre╚Öite. Exist─â posibilitatea de a regla ╚Öi corecta eventualele erori, indiferent de pozi╚Ťia dispozitivului ├«n ├«nc─âpere. Majoritatea aparatelor permit corec╚Ťia pe vertical─â, dar nu ╚Öi pe orizontal─â. Procedeul se face manual, ├«n mare parte, exist├ónd si produse cu func╚Ťie de corec╚Ťie automat─â. La o corec╚Ťie foarte ampl─â, calitatea imaginii are de suferit.
 • Lens shift – reprezint─â este o op╚Ťiune adiacent─â cu un rol asem─ân─âtor de corec╚Ťie vizual─â. ├Än acest caz, reglajul se face direct din lentil─â, ceea ce ├«nseamn─â impact nul asupra calit─â╚Ťii imaginilor. Func╚Ťia este preferat─â de mul╚Ťi utilizatori, iar deplasarea se face la fel: pe orizontal─â sau vertical─â, automat sau manual. Bine├«n╚Ťeles, pentru o astfel de facilitate, este necesar s─â cheltui╚Ťi ceva mai mul╚Ťi bani.
 • Rezolu╚Ťia – aceasta reprezint─â calitatea imaginii proiectate. Cele mai multe modele sunt realizate cu rezolu╚Ťie nativ─â, ├«ns─â programate pentru a suporta mai multe tipuri de rezolu╚Ťie din sursa de date. A╚Öadar, indicatorul reflect─â num─ârul de pixeli ce pot fi afi╚Öa╚Ťi pe vertical─â ╚Öi pe orizontal─â. Cu c├ót sunt mai mari valorile rezolu╚Ťiei, cu at├ót mai clara ╚Öi mai de calitate va fi imaginea.

Ecranul de proiec╚Ťie

Unii utilizatori aleg s─â foloseasc─â un ecran special pentru videoproiec╚Ťie, ├«n timp ce al╚Ťii prefer─â s─â proiecteze imaginea direct pe perete. Ecranele albe sunt cele mai r─âsp├óndite, dar utilizarea unui ecran de proiec╚Ťie gri ├«╚Ťi va oferi un contrast mai mare ╚Öi este o variant─â mai dezirabil─â.

Ecranul videoproiector

Camera unde viziona╚Ťi imaginile proiectorului trebuie s─â fie c├ót mai ├«ntunecat─â. Totu╚Öi, dac─â este greu s─â ave╚Ťi a╚Öa ceva, un ecran gri va fi folositor. ├Än compara╚Ťie cu ecranul alb, ecranul gri nu va reflecta la fel de puternic lumina din exterior, fapt care duce la o calitate mai buna a imaginii. ├Än ceea ce prive╚Öte dimensiunea ecranului, aceasta depinde de dimensiunea camerei unde ├«l ve╚Ťi folosi. Dac─â ave╚Ťi o camer─â exclusiv─â pentru vizionatul filmelor alege╚Ťi un ecran mai mare ce poate fi montat permanent. ├Än ceea ce prive╚Öte ecranul, pute╚Ťi cump─âra unul fix ce se va monta pe perete sau unul portabil, pe care ├«l pute╚Ťi amplasa ├«n orice loc.

Portabilitatea

Acesta este un aspect ce depinde nu numai de dimensiunile ╚Öi greutatea produsului ales, ci si de modul de transmisie a semnalului. Cel mai apreciat va fi un videoproiector wireless, prev─âzut cu o conexiune LAN din fabrica╚Ťie, care permite redarea de date din alte surse conexe, f─âr─â a necesita cablu de transmisie.

Alegerea celui mai bun videoproiector pentru dumneavoastr─â

Plec├ónd de la aceste informa╚Ťii pe care le g─âsi╚Ťi ├«n ghidul nostru pute╚Ťi trece la partea a doua ╚Öi anume achizi╚Ťia un videoproiector de calitate care s─â corespund─â ├«n totalitate necesit─â╚Ťilor dumneavoastr─â personale. Deoarece cele mai multe oferte le g─âsi╚Ťi pe internet, va recomand─âm sa va comanda╚Ťi acest produs din mediul online. Avantajele cump─âr─ârii on line sunt multiple: pute╚Ťi benficia de preturile ╚Öi oferte pot fi mai avantajoase dec├ót ├«n magazinele fizice, dar ╚Öi de posibilitatea de ├«nlocuire sau returnare a produsului. Mult succes ╚Öi inspira╚Ťie la cump─âr─âturi!

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 6 In medie: 4.8
Back to top button