Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cel mai bun extender WI-FI 2024

Dacă ați ajuns la acest articol atunci cu siguranță aveți probleme cu semnalul Wi-Fi. Cel mai probabil aveți „zone moarte” împrejurul casei sau în anumite zone ale apartamentului în care vă este imposibil să vă conectați la internet. Așadar, care este cea mai bună soluție pentru a vă asigura stabilitatea conexiunii?
Răspunsul este simplu: cumpărând un amplificator Wi-Fi. Aceste dispozitive preiau semnalul de la router și îl emite pe o suprafață mult mai mare.

Înainte să vă hotărâți care este cel mai bun amplificator wifi de pe piață, vă vom prezenta mai multe dispozitive calitative, evidențiind pentru fiecare atât atuurile cât și minusurile. Apoi, vă vom explica în termeni simpli ce este acest aparat, cum funcționează și la ce anume trebuie să fiți atenți înainte de a-l cumpăra. Mai mult decât atât, vă vom spunem și cum să vă asigurați securitatea rețelei, iar la final vom răspunde la cele mai întâlnite întrebări legate de acest subiect.

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul

Actualizări de conținut:

Pentru noi este important ca produsele pe care le prezentăm să fie de cea mai bună calitate și la cele mai bune prețuri, așa că ne actualizăm în permanență listele și le verificăm în funcție de necesități pentru a-ți oferi cele mai bune alternative.

Tenda A9, N 300 Mbps

Tenda A9, N 300 Mbps

Pro

  • Instalarea este un proces ce durează mai puțin de 5 minute
  • Oferă semnal mai puternic prin pereți decât clasicul router
  • Consolele de jocuri video se comportă foarte bine pe o astfel de rețea

Contra

  • Portul Ethernet este orientat în jos, ceea ce îl face dificil de accesat
  • Designul amplificatorului va bloca și o a doua priză

Recenzia noastră

ASUS RP-AX56 este o soluție foarte bună pentru a vă spori semnalul Wi-Fi din locuință fără prea mari eforturi. Este foarte rapid de configurat și îl puteți seta chiar cu ajutorul aplicației mobile create de producător. Indiferent de routerul pe care îl aveți deja instalat acasă, acest model de amplificator este 100% compatibil.
Totuși, acesta devine un bun pretendent la titlul de cel mai bun amplificator wifi în azul în care aveți un router AiMesh de la ASUS. Puse să lucreze împreună, cele două componente de rețea vă oferă multe beneficii. Dincolo de extinderea rețelei în sine, acest amplificator poate să extindă și funcțiile AiMesh în întreaga rețea desfășurată. Funcții importante, precum controlul parental, vor fi de neocolit odată ce le-ați setat.

Indiferent de cât de mare e locuința dumneavoastră, cu ASUS RP-AX56 veți avea nevoie de o singură rețea Wi-Fi, fără să comutați între mai multe rețele diferite, ce acoperă zone diferite ale casei. AiMesh este capabil să comute automat între mai multe amplificatoare, dacă le aveți instalate, pentru a vă face navigarea pe internet extrem de lină.

Dacă doriți, însă, o separare a benzilor Wi-Fi, astfel încât fiecare să fie folosită în cele mai bune scopuri, puteți realiza asta cu ușurință, pentru a păstra rețeaua de 5 GHz dedicată activităților intensive, în timp ce rețeaua clasică, de 2,4 GHz, va rămâne rezervată utilizării obișnuite.

Fiind compatibil cu standardul 802.11ax, cunoscut mai degrabă ca Wi-Fi 6, acest amplificator vă oferă certitudinea că veți beneficia de tot ce e mai bun când vine vorba de internetul fără fir.

Specificații

  • Tip: Priză
  • Rata de transfer: Până la 1201 Mbps
  • Frecvența: 2,4 GHz + 5 GHz
  • Standard Wi-Fi: 802.11 g/b/a/ac/n/ax
  • Ethernet port: Da
  • Securitate: QoS

Verifică prețul


ASUS RP-AX56

ASUS RP-AX56

Pro

  • Se instalează foarte ușor, trebuie doar să apăsați două butoane
  • Nu se pierde semnalul, nu se blochează
  • Preț accesibil
  • Extinde semnalul foarte bine indiferent de grosimea pereților

Contra

  • Viteza de transfer poate fi cam mică în zonele cele mai îndepărtate

Recenzia noastră

Tenda A9 optimizează rețeaua de internet și extinde aria de acoperire a semnalului Wi-Fi, având capacitatea de a combate interferențele și zonele moarte.

Dacă aveți nevoie de un amplificator wifi, atunci cel de la Tenda ar putea reprezenta o variantă fiabilă. Instalarea lui este extrem de simplă. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați pur și simplu pe butonul WPS de pe router, apoi pe butonul WPS de pe amplificator. Durează 30 de secunde să se conecteze, iar din acel punct semnalul Wi-Fi se va extinde în toată casa.

Pentru prețul accesibil al acestui dispozitiv mic, rezolvați problema semnalului de internet în locurile în care acesta nu ajunge. Nu vă dă bătăi de cap, nu cheltuiți o sumă mare de bani, iar dispozitivul își îndeplinește cu succes obiectivul.

Din punct de vedere al calității, acest amplificator wifi surprinde prin profesionalism. Carcasa este stabilă, iar antenele sunt bine fixate.

Acest amplificator este o soluție rapidă și ieftină, ale căror performanțe sunt mulțumitoare. În schimb, chiar dacă mărește aria de extindere a semnalului, viteza acestuia nu este la fel de mare.

Specificații

  • Tip: Priză
  • Rata de transfer: 300 Mbps
  • Frecvența: 2.4GHz
  • Standard Wi-Fi: 802.11 b 802.11 g 802.11 n
  • Ethernet port: Nu
  • Securitate: WPA – PSK/WPA2-PSK

Verifică prețul


EDIMAX EW-7438RPn mini, N 300 Mbps

EDIMAX EW-7438RPn mini, N 300 Mbps

Pro

  • Poate primi semnal prin cablu de internet și poate fi conectat la televizor
  • Se configurează ușor de pe telefon sau tabletă
  • Este foarte mic, asemănător unui încărcător pentru telefon
  • Dublează aria de acoperire a routerului
  • Aplicația aparatului este foarte utilă, oferindu-vă o analiză a rețelei și semnalului

Contra

  • Nu pot fi conectate mai mult de 5 dispozitive
  • Se poate încălzi ușor

Recenzia noastră

Inteligent, compact și performant, amplificatorul de la Edimax vă oferă o acoperire largă, pentru ca dumneavoastră să nu mai întâmpinați probleme cu internetul.

În ciuda mărimii sale, amplificatorul EDIMAX EW-7438RPn mini, impresionează prin calitatea semnalului de internet. Este extrem de compact și este făcut din materiale calitative.
Putem spune că este un aparat 3 în 1, deoarece oferă posibilitatea de a-l conecta prin cablu de internet la PC și TV. De asemenea, îndeplinește și funcția clasică de a prelua semnalul wireless de la router și de a-l emite pe o arie mult mai extinsă. Nu în ultimul rând, acesta poate fi folosit și ca access point.

Configurarea acestuia este simplă și nu durează mult. Îl puneți în priză, iar semnalul Wi-Fi se dublează, putând ajunge pe balcon, la etaj și chiar în subsolul casei. Aplicația EdiRange ușurează și mai mult controlul dispozitivului, ajutându-vă să eliminați interferențele cu alte dispozitive din casă. În acest mod, amplificatorul își face treaba într-un mod corespunzător, iar dumneavoastră puteți să aveți un control mai sporit asupra opțiunilor și setărilor sale.

Specificații

  • Tip: Priză
  • Rata de transfer: 300 Mbps
  • Frecvența: 2.4GHz
  • Standard Wi-Fi: 802.11 n
  • Ethernet port: Da
  • Securitate: WEP 64/128 bit WPA – PSK/WPA2-PSK WPS, Filtrare adrese MAC Autentificare 802.1x

Verifică prețul


Ghid de cumpărare

wifi extender

Cum să îți alegi un amplificator Wi-Fi perfect pentru casa sau biroul tău?

În cazul în care aveți probleme cu acoperirea routerului de internet, cea mai bună soluție este să apelați la un amplificator Wi-Fi. Nu toate routerele au aceleași specificații, iar unele pot emite un semnal pe o suprafață mai mică decât altele. Tocmai de aceea, pentru a nu schimba routerul Wi-Fi, un amplificator este soluția perfectă.
Însă, la fel ca routerele, și amplificatoarele sunt diferite. Așadar, cum îl alegeți pe cel potrivit pentru nevoile dumneavoastră? Pentru a vă face procesul decizional mai simplu, venim în întâmpinarea dumneavoastră cu un ghid practic de cumpărare. În acest mod, nu mai trebuie să căutați „wifi booster pret” sau „top repeater wifi” deoarece aici găsiți toate informațiile de care aveți nevoie.

Vă vom dezvălui cum funcționează un wifi repeater, câte tipuri de amplificatoare sunt, dar și care este cel mai potrivit loc în care să-l plasați. Ba mai mult, vă vom prezenta care sunt cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac în momentul în care instalează un range extender și care sunt cele mai importante caracteristici ale acestuia.

De ce aveți o viteză lentă la internet?

wifi mobile

Există multe motive pentru care viteza de internet nu se ridică la așteptările dumneavoastră. S-ar putea să fie o problemă la router, la semnalul de Wi-Fi sau la cablu. În cazul în care aveți mai multe dispozitive conectate la aceeași rețea, viteza scade considerabil, aceasta fiind una dintre cele mai frecvente cauze ale unei viteze lente. Telefonul, computerele din casă, laptopurile, televizoarele și alte dispozitive ce funcționează cu Wi-Fi pot îngreuna viteza acestuia.

O conexiune slabă poate fi și rezultatul plasării routerului departe de dispozitive, sau a pereților groși care blochează transmiterea semnalului. De asemenea, dacă ați deschis mai multe pagini în același timp, internetul va merge mai prost.

Cum puteți îmbunătăți viteza internetului

Una dintre soluții ar fi să mergeți mai aproape de router, sau să îl schimbați cu unul mai performant. Puteți folosi și o aplicație pentru analiza interferențelor și să determinați ce stă în calea unei viteze mai crescute.
De asemenea, puteți să încercați să deconectați de la internet dispozitivele pe care nu le folosiți. În cazul în care aceste soluții nu sunt pe placul dumneavoastră, un amplificator Wi-Fi poate să îmbunătățească performanța conexiunii indiferent de obstacole, dispozitive sau numărul de pagini web deschise.

Cum funcționează un amplificator Wi-Fi?

În esență, un wireless range extender începe să funcționeze odată ce a stabilit o conexiune cu routerul sau punctul de acces. Odată conexiunea stabilită, acesta va transmite mai departe semnalul către dispozitivul dumneavoastră wireless, cum ar fi laptopul sau telefonul mobil.

Majoritatea routerelor și a amplificatoarelor mai accesibile ca preț funcționează la frecvența de 2.4 GHz și au o rată de transfer de 300 Mbps. Avantajul acestora este faptul că au un semnal wireless mai bun și permite conectarea mai multor dispozitive.

Pe de altă parte, routerele și amplificatoarele mai noi sunt dual-band. Asta înseamnă că, pe lângă frecvența de 2.5GHz au și una de 5 GHz. Aceasta are avantajul unei rate de transfer de până la 1300 Mbps, ceea ce se traduce într-o viteză mai bună a internetului. Dezavantajul acestei frecvențe este că are o arie de acoperire mai mică.

Tipuri de amplificatoare Wi-Fi

În funcție de model, un amplificator wifi poate fi alimentate la priză, la un port USB sau cu baterii. Cel mai des întâlnit pe piață este amplificatorul care se alimentează la priză. Cele cu baterii se folosesc cel mai des pentru sistemele de supraveghere și detecție efracție, iar cele USB sunt preferate de cei care își doresc o mobilitate sporită.

Amplificator cu alimentare la priză

De obicei, amplificatoarele care se conectează la priză sunt mici, compacte și foarte elegante. Se potrivesc în orice încăpere deoarece nu atrag atenția și nu modifică design-ul camerei. Se montează ușor, atât acasă, cât și la serviciu, iar configurarea lor este extrem de simplă.

Unul dintre principalele avantaje este că nu necesită cablare, ci doar trebuie băgat în priză. Este practic, însă, așa cum vă puteți da seama și dumneavoastră, sunteți obligați să aveți o priză la îndemână pentru a-l alimenta.

Amplificator cu baterie internă

Aceste tipuri de amplificatoare Wi-Fi arată ca un router, având antene exterioare.

Din punct de vedere practic, un astfel de amplificator trebuie să-și găsească loc pe o suprafață plană, ceea ce înseamnă că un anumit loc de pe masă va fi în totalitate a lui. Sunt mai mari și mai grele decât cele cu alimentare la priză. Amplificatoarele cu baterie internă nu sunt foarte populare și tind să fie mai costisitoare.

Unde să vă poziționați amplificatorul pentru o acoperire optimă?

Pornim de la principalul scop al unui amplificator wifi: acela de a extinde semnalul astfel încât să acopere „zonele moarte” unde semnalul nu ajunge. Din momentul în care ați ales produsul potrivit nevoilor dumneavoastră, pasul următor este de a căuta cel mai bun loc pentru plasarea acestuia.

Cea mai bună locație este la jumătatea drumului dintre router și „zonele moarte”, acolo unde semnalul wi-fi este foarte slab sau nu ajunge deloc. Fie că este un wifi booster upc sau orice alt fel de amplificator, această regulă generală se aplică în toate cazurile.

Pentru a determina aceste zone puteți folosi fie o aplicație care să vă arate puterea semnalului routerului, fie telefonul mobil. Dacă folosiți telefonul mobil ca instrument de căutare a acestor zone, rețineți puterea semnalului atunci când sunteți aproape de router. Apoi, îndepărtați-vă ușor de el și vedeți unde începe să scadă semnificativ. Dacă semnalul scade la zero, vă aflați într-o zonă moartă. Aici este locul în care ar trebui să plasați amplificatorul.

Desigur, puteți utiliza și o aplicație pentru detectarea acestor zone. Vestea bună este că multe dintre ele sunt gratuite și foarte eficiente, existând variate atât pentru smartphone, cât și pentru laptop.

Atenție la posibilele obstacole care ar putea afecta semnalul

Amintiți-vă că obiectele solide, cum ar fi pereții groși și mobilierul pot să blocheze semnalul. Însă, din momentul în care ați aflat acele zone moarte, puteți să începeți să luați măsuri în acest sens.

Puteți să mutați routerul într-o zonă mai centrală, sau să-i ajustați antenele, astfel încât acestea să stea vertical. Bineînțeles, puteți folosi și un amplificator, așa cum am stabilit până acum.

Testați puterea semnalului Wi-Fi

Așa cum am menționat și mai sus, puterea semnalului Wi-Fi se testează foarte simplu cu un smartphone. Țineți evidența pașilor pe care îi faceți până când ajungeți în zona moartă, acordând atenție la liniile de Wi-Fi care cresc și scad.

Însă, aceste liniuțe nu vă spun prea multe. Dacă doriți să aveți o înțelegere mai bună a puterii semnalului Wi-Fi trebuie să utilizați o aplicație care să vă facă o analiză informativă. Recomandăm AirPort Utility ( pentru iPhone și iPad) sau Wi-Fi Analyzer (pentru Android).

Puterea semnalului este măsurată în dBm (decibeli milliwatt) și se exprimă doar ca valori negative. Maximul de putere al semnalului este de -30 dBm, iar în momentul în care această valoare crește, puterea scade. Cea mai mică valoare este de -90 dBm, moment în care vă va fi greu chiar și să vă conectați la rețea.

Cea mai frecventă greșeală pe care o fac oamenii când instalează un amplificator Wi-Fi

Un astfel de dispozitiv nu este deloc greu de instalat. Cu toate acestea, unii oameni continuă să facă aceeași greșeală aparent inofensivă: amplasează amplificatorul într-un loc nepotrivit. Așa cum am menționat și mai sus, găsirea locului perfect pentru poziționarea acestuia trebuie aleasă strategic, la jumătatea drumului dintre router și „zonele moarte”, astfel încât zona de acoperire să se mărească.

Amplificatorul poate să dubleze aria de acoperire a semnalului Wi-Fi, dar acest lucru se realizează doar dacă amplasarea sa se face în modul corespunzător. Unii oameni folosesc amplificatorul cu alimentare la priză în funcție de prizele disponibile din apartament, dar asta nu va duce mereu la îmbunătățirea semnalului.

Așadar, urmați sfaturile de mai sus, determinați „zonele moarte” și amplasați dispozitivul la jumătatea drumului astfel încât să vă bucurați de cele mai bune performanțe ale amplificatorului pentru semnal wireless.

Va avea amplificatorul Wi-Fi vreun impact asupra vitezei conexiunii la internet?

Un amplificator comunică cu routerul prin Wi-Fi, ceea ce înseamnă că va exista o mică scădere a vitezei în momentul în care dispozitivele se folosesc de același semnal. De fiecare dată când datele trec de router la amplificator la smartphone sau alt dispozitiv, acestea sunt încetinite.

Motivul? Amplificatorul trebuie să își împartă datele între interacțiunea cu routerul și interacțiunea cu dispozitivele conectate.

Acest fenomen este normal în cazul în care amplificatorul se folosește doar de Wi-Fi. Însă, în cazul în care folosiți un cablu Ethernet care să conecteze amplificatorul la router, viteza semnalului va fi mai bună.Ce alte variante mai puteți încerca pentru a îmbunătăți viteza la internet? Să mutați amplificatorul puțin mai aproape de router, cu o treime de la jumătatea drumului dintre acesta și „zonele moarte”.

Asigurați-vă că amplificatorul acceptă standardul routerului dumneavoastră. Majoritatea amplificatoarelor funcționează cu orice router, cel mai întâlnit standard fiind 802.11n. Dacă aveți un router b/g mai vechi, s-ar putea să nu funcționeze la fel de bine.De asemenea, înainte de a configura un amplificator cu un router, asigurați-vă că atât routerul cât și amplificatorul au cele mai recente actualizări de firmware.

La ce să vă uitați când alegeți un amplificator Wi-Fi

Înainte de a cumpăra un amplificator, ideal ar fi să fiți atenți la câteva aspecte. Vom discuta în continuare despre fiecare în parte.

Securitatea wireless

Amplificatoarele Wi-Fi pot fi atacate de viruși, hackeri sau programe special concepute pentru a obține acces neautorizat la un sistem informatic. „Wi-Fi Protected Access”, în traducere liberă, „Acces protejat prin Wi-Fi” reprezintă un protocol de securitate, iar acesta este împărțit în 3 tipuri:

  • WEP este cel mai utilizat protocol de securitate încă din 1999. Pentru ca un transfer de date criptat să funcționeze, ambele sisteme de la începutul și sfârșitul unui transfer de date trebuie să utilizeze aceeași cheie de criptare/decriptare. WEP realizează această acțiune doar în cazul în care ambele sisteme sunt autorizate.
  • WPA a apărut în 2003 ca o soluție la vulnerabilitățile pe care le prezenta WEP. Acest protocol de securitate folosește TKIP (Protocol de integritate temporală a cheii) care schimbă periodic cheia pe care o folosesc sistemele. Acest lucru împiedică intrușii să își creeze propria cheie de criptare pentru a se potrivi cu cea utilizată de rețeaua securizată.
  • WPA2 a înlocuit criptarea TKIP cu CCMP, fiind cel mai sigur de până acum. Pentru utilizatorii casnici, această variantă este cea mai sigură.
    În fișa tehnică a amplificatorului se menționează ce protocol de securitate acceptă acesta.

Sistem dual-band

Dual-band se referă la benzile pe care routerul dumneavoastră le utilizează pentru a emite semnal. Dacă se dorește o comunicare eficientă cu routerul, amplificatorul trebuie să-i accepte benzile. Un amplificator dual-band permite operarea simultană a celor două benzi pentru dispozitivele conectate la rețea, obținându-se o viteză mai bună de transfer de date pe o arie mai mare.

Un amplificator pe o singură bandă se va conecta la router doar prin banda 2.4 GHz, fiind compatibil cu standardul 802.11b și 802.11g. Însă, există amplificatoare care au și bandă de 5GHz, ce permite acestora să se conecteze atât cu routerele de tip 802.11n, cât și standardele anterioare (b și g).

  • 2.4 GHz:
    Acest tip de frecvență va suporta o rată de transfer a datelor de până la maxim 600 Mbps. Acest tip este potrivit pentru transmiterea semnalului prin obiecte solide.
  • 5 GHz:
    Banda de 5GHz oferă viteze mai mari, dar are o rază de acțiune mai mică, iar undele nu penetrează pereții și obiectele solide. Această bandă este mai puțin aglomerată, tocmai de aceea viteza va fi mai satisfăcătoare.

Sistem cu trei benzi

Pe lângă cele două benzi amintite mai sus, există și amplificatoare care pot folosi 3 benzi de frecvență Wi-Fi. În acest mod, dumneavoastră veți fi conectat automat la cea mai rapidă și mai puțin aglomerată rețea.

Acest lucru face ca un amplificator cu mai multe benzi Wi-Fi să fie potrivit pentru familiile care doresc să conecteze mai mult de 10 dispozitive la rețea în același timp. Un router cu trei benzi are 2 rețele de 5 GHz, ceea ce înseamnă că veți avea întotdeauna o conexiune stabilă. Un router cu trei benzi recunoaște capacitatea unui dispozitiv și îl conectează la banda care se potrivește cel mai bine.

Ce altceva mai trebuie să luați în considerare?

Compatibilitatea

Când vorbim despre compatibilitate de referim la standardele fiecărui router. Institutul Inginerilor Electrici și Electronici (IEEE) a decis care sunt standardele pentru criptare. Toate aceste standarde sunt 802.11 cu o literă după. Regula este: cu cât litera este mai mare, cu atât viteza rețelei este mai mare.

Așadar, în momentul în care cumpărați un amplificator Wi-Fi verificați cu ce tip de standard se potrivește. Mai simplu spus, dacă aveți acasă un router 802.11n, asigurați-vă că amplificatorul acceptă acest standard.
Chiar dacă achiziționați un amplificator care oferă cele mai înalte performanțe, dacă dispozitivele din casă nu acceptă standardul acestuia, va fi nefolositor. Nu veți beneficia de adevărata viteză pe care amplificatorul e oferă deoarece dispozitivele se vor opri la viteza pe care ele o acceptă.

În acest caz, nu este necesar să achiziționați un amplificator care suportă cel mai nou standard dacă dispozitivele din casă nu se folosesc și ele de același standard.

Dar cum sunt diferite standardele între ele?

  • „n” a fost ratificat în 2009 (802.11n) și permite un transfer de date de până la 600 Mbps;
  • „b” a fost primul standard care a furnizat transfer de date de până la 11 Mbps în spectrul 2.4 GHz;
  • „a” a fost următoarea evoluție, furnizând un transfer de date de până la 54 Mbps în spectrul 5GHz;
  • „g” a apărut la scurt timp după ce s-au activat 54 Mbps în spectrul 2.4GHz;
  • „ac” reprezintă următoarea evoluție a Wi-Fi-ului și a vitezei wireless, activate de peste un gigabit pe secundă.

Funcții suplimentare

Următorul aspect important este dacă amplificatorul are sau nu funcții în plus. După cum s-ar putea să știți deja, fiecare amplificator Wi-Fi este unic în ceea ce privește caracteristicile. Există totuși funcții convenabile care v-ar fi de ajutor, cum ar fi butonul WPS. De obicei, butonul WPS face mai ușoară conectarea routerului și a amplificatorului prin simpla lui apăsare.

Mai există și alte funcții, acestea depinzând de tipul de amplificator Wi-Fi pe care îl căutați.
Vorbim despre butoane de resetare, port pentru cablu Ethernet care poate îmbunătăți viteza, leduri care să vă indice puterea vitezei și porturi USB pentru a conecta amplificatorul la laptop, TV.
În cazul în care aveți nevoie de astfel de funcții, va trebui să căutați un amplificator care să corespundă așteptărilor dumneavoastră.

Design

În continuare vom aduce în discuție design-ul amplificatorului. Acest aspect interesează în special pe acei care se preocupă în mod activ de felul în care le arată casa. Dacă nu vreți să stricați armonia culorilor din cameră, sau pur și simplu doriți un dispozitiv discret, vestea bună este că pe piață există o mulțime de modele.

Așa cum vă puteți da seama deja, producătorii au fabricat atât amplificatoare mici, cât și amplificatoare mai voluminoase. Cele voluminoase sunt potrivite pentru persoanele care nu sunt deranjate dacă acest dispozitiv sare în ochi.

Amplificatoarele discrete, mici și compacte pot fi integrate ușor în ambiantul oricărei camere. De asemenea, adepții minimalismului ar putea opta pentru un amplificator subtil, iar piața oferă opțiuni diverse în acest sens.

Cât de ușoară va fi instalarea?

Un alt subiect de interes este modul în care se realizează instalarea amplificatorului. Amplificatoarele care se bagă în priză sunt ușor de instalat. De cele mai multe ori tot ce trebuie să faceți este să îl introduceți în priză, să apăsați butonul WPS atât al routerului, cât și al amplificatorului. În maxim 2 minute se creează conexiunea celor două dispozitive, fără să fie nevoie de vreo parolă.

Cu toate acestea, există posibilitatea să aveți nevoie de o aplicație pentru a configura aparatul. Sunt șanse mari ca amplificatorul pe care îl achiziționați să vină cu propriul software sau cu o aplicație proprie care să vă ajute să ajungeți la cele mai bune performanțe ale sale. Nu ezitați să o folosiți deoarece în acest mod veți putea să beneficiați de un semnal mai puternic și de o viteză mai mare a internetului.

Fiecare amplificator se configurează diferit, însă în manualul de instrucțiuni veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a realiza acest pas în cel mai scurt timp.

Raza de acoperire

Ultima, dar nu cea din urmă, este raza de acoperire cuprinsă de amplificatorul ales de dumneavoastră. Există amplificatoare care emit semnal pe o suprafață foarte mare pentru persoanele care au nevoie de semnal Wi-Fi pe o arie cuprinzătoare.

Dar, amplificatoarele care acoperă o rază mare sunt mai costisitoare. Tocmai de aceea, dacă pur și simplu vreți să îmbunătățiți calitatea semnalului din casă prin eliminarea „zonelor moarte”, un amplificator cu o arie de acoperire de 50 de metri vă este potrivit.

Cum să vă protejați rețeaua

Protejarea rețelei dumneavoastră de internet se numără printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere. Securitatea cibernetică nu este un subiect pe care puteți să în evitați deoarece protejarea datelor este esențială. Pentru oamenii obișnuiți, care nu cunosc tehnici avansate de securitate poate fi un subiect copleșitor. Trebuie să aflați că este simplu să vă țineți datele în siguranță dacă urmați câțiva pași:

  • Alegeți un nume de autentificare și o parolă a routerului unice și greu de ghicit
    Evitați parole și expresii ușor de ghicit precum „123456”, date de naștere sau propriul vostru nume. Alegeți o parolă care să conțină litere, simboluri și cifre. Pentru securitate suplimentară introduceți și câteva majuscule.
    Se recomandă să schimbați parola o dată la jumătate de an.
  • Activați criptarea WPA2-PSK
    Securitatea Wi-Fi a evoluat semnificativ. Routerul care folosește în continuare WEP trebuie înlocuit cu WPA2-PSK. WPA2-PSK poate fi configurat cu o parolă de până la 63 de caractere. Având o astfel de parolă ar trebui să fiți suficient de protejați.
  • Activați firewall-ul atât în router, cât și în toate computerele conectate
    Există două tipuri de firewall-uri: hardware și software. Routerul dumneavoastră funcționează ca un firewall hardware, în timp ce Windows include un firewall software. Există și alte firewall-uri terțe pe care le puteți instala. Dacă ați conectat un computer la internet fără un firewall, acesta poate fi afectat de viruși și hackeri.
    Routerele de acasă utilizează traducerea adreselor de rețea (NAT) pentru a partaja o singură adresă IP din serviciul de internet tuturor computerelor din casă. NAT acționează ca un firewall care împiedică solicitările necunoscute primite să ajungă la computer. În funcție de router, este posibil să puteți bloca și anumite tipuri de trafic de ieșire, intrând la setările routerului.
  • Specificați ce dispozitive vă pot accesa conexiunea Wi-Fi
    Puteți alege să permiteți ca toate dispozitivele noi să se poată conecta la rețeaua dumneavoastră de internet. Nu se recomandă această opțiunea deoarece nu este sigură. În schimb, ce se recomandă este să vă privați rețeaua de Wi-Fi și să dați voie doar celor care au parola.
    Regula de acces nu va afecta dispozitivele ce sunt conectate deja, ci doar pe cele care urmează a fi conectate, în sensul că li se va cere parola.

Întrebări și răspunsuri

Trebuie să conectez manual routerul și amplificatorul?

Puteți conecta fie manual prin apăsarea butonului WPS, fie cu ajutorul unei aplicații.

Amplificatorul Wi-Fi și sistemul mesh sunt același lucru?

Nu, un amplificator extinde semnalul Wi-Fi de la routerul principal. Sistemul mesh este format din mai multe dispozitive (noduri) amplasate în jurul casei, care comunică între ele pentru a acoperi întreaga zonă.

Cât de departe poate să ajungă semnalul de la un amplificator?

În funcție de calitatea lui, acesta poate să dubleze aria pe care o acoperă semnalul de la router, însă majoritatea acoperă doar câțiva zeci de metri.

Pot să utilizez două amplificatoare în același timp?

Da. Dar trebuie să știți că viteza internatului va scădea puțin.

Semnalul Wi-Fi poate trece prin pereți?

Da, semnalul de la router, dar și de la amplificator poate trece prin pereți, obiecte solide și mobilă, însă nu va avea aceeași intensitate ca atunci când vă aflați în aceeași cameră cu routerul.

Ce materiale pot bloca semnalul Wi-Fi?

Pereții groși din cărămidă, mobila din lemn masiv, metalul, apa, televizorul și orice obstacol fizic poate bloca semnalul Wi-Fi.

Concluzie

În cazul în care aveți zone în care semnalul de la router nu ajunge, sau vreți să dublați aria de acoperire a acestuia, tot ce trebuie să faceți este să vă achiziționați un amplificator Wi-Fi.

Un amplificator wifi pentru telefon, laptop, televizor sau orice alt dispozitiv este util, mai ales dacă sunteți mai mulți în casă. Acesta este o extensie a routerului, preluând semnalul de la sursa principală și ducându-l până în „zonele moarte”, pe care routerul nu le atinge. Dacă o să căutați pe internet upc păreri veți descoperi că aceste aparate funcționează bine, iar oamenii sunt satisfăcuți de performanța lor.

În acest articol v-am prezentat care sunt cele mai bune amplificatoare de pe piață pentru ca dumneavoastră să știți ce alegere să faceți. Mai mult, v-am oferit câteva sfaturi utile privind o mai bună conexiune la internet, cum să vă asigurați siguranța rețelei și la ce să fiți atenți când cumpărați un astfel de dispozitiv.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 12 In medie: 4.4
Back to top button