Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Tp 5 cele mai bune motocoase 2022

Motocoasele sunt unelte indispensabile într-o grădină ce se vrea impecabilă. Aveți nevoie de o sculă de încredere pentru a vă îngriji de gazonul pe care l-ați ales și plantat cu grijă. O motocoasă de calitate poate face diferența între un efort ușor de weekend și o muncă dificilă și neplăcută.

Acest ghid vă va ajuta să alegeți motocoasa perfectă pentru nevoile dumneavoastră, ținând cont și de bugetul pe care îl aveți.

Cel mai bun general
4.7 / 5

Motocoasa Husqvarna 128 R are motor pe benzină, în doi timpi, iar pompa este creată pentru o pornire ușoară. Ghidonul este reglabil, pentru a asigura un confort sporit în timpul utilizării, chiar și pe perioade lungi.

Pro

 • Nu se încălzește în timpul folosirii
 • Motocoasa face față cu brio la buruieni și mărăcini
 • Consumul este relativ mic în condiții normale de lucru

Contra

 • Benzina trebuie pregătită cu ulei pentru folosirea în motocoasă
Competitorul de pe locul 2
4.4 / 5

Einhell PXC AGILLO este o alternativă bună dacă doriți o motocoasă electrică, pe acumulatori. Este destul de silențioasă și poate tăia iarba deasă, iar autonomia poate ajunge chiar și la două ore în condiții optime.

Pro

 • Motorul acestei motocositoare este bine echilibrat
 • Are un design ergonomic, pentru ușurință în folosire
 • Nu are nevoie de amestec de carburant pentru operare

Contra

 • Motocoasa nu se livrează cu acumulator sau încărcător
Cea mai bună opțiune pentru buget redus
3.8 / 5

Ruris DAC 310 este o motocoasă de încredere, pe care o puteți folosi pe perioade lungi de timp, datorită sistemului propriu cu chingi. Cuțitul cu trei dinți își face treaba foarte bine atunci când este pus la treabă.

Pro

 • Motocoasa se descurcă și cu iarbă mai înaltă sau cu buruieni
 • Rodajul motorului este foarte ușor de realizat

Contra

 • Uneori motocoasa poate fi destul de greu de pornit
Cel mai bun design
4.0 / 5

Motocoasa Husqvarna 545 Rx este foarte puternică și are un design ergonomic, pentru o folosire confortabilă de durată. În plus, motorul este mai eficient în privința consumului și chiar este mai prietenos cu mediul.

Pro

 • Tija motocoasei este groasă, oferind rezistență în timpul folosirii
 • Puterea motorului este foarte mare
 • Piesele de plastic sunt foarte dure și rezistente

Contra

 • Prețul o face o opțiune inaccesibilă pentru multe persoane
Varianta de rezervă
3.6 / 5

Makita em2600u este o motocoasă foarte bună pentru o grădină obișnuită, care nu vine cu provocări mari. Oferă posibilitatea de start rapid și are emisii reduse de noxe, astfel că poate fi folosită cu încredere.

Pro

 • Motorul este ușor de pornit
 • Deși rezervorul pare mic, oferă o autonomie suficientă

Contra

 • Nu face față foarte bine în fața buruienilor dese

Ghidul cumpărătorului

Dacă locuiți la casă, sigur aveți o grădină de care doriți să vă îngrijiți cât mai bine. Dacă aveți un gazon ce are nevoie de îngrijire, atunci aveți nevoie de o motocoasă cu preț bun și de calitate, pentru a vă bucura privirile de fiecare dată după ce tăiați iarba. Acest ghid vă ajută să luați decizia potrivită.

Motocoasă electrică

Motocoasă electrică sau pe benzină?

Motocoasele folosesc fie benzină, fie curent electric pentru a funcționa. Cele din urmă, la rândul lor, pot fi pe baterii sau alimentate la priză.

O motocoasă pe benzină și una electrică se adresează unor nevoie diferite, datorită unor diferențe despre care puteți citi în următoarele rânduri. În principiu, cele pe benzină sunt destinate unor sarcini mai intensive de tăiat iarba.

Motocoasele pe benzină

O motocoasă pe benzină este, de departe, soluția ideală pentru spații foarte întinse, sau unde iarba este foarte înaltă și amestecată cu diverse buruieni. Un asemenea dispozitiv poate fi folosit cu succes și în condiții de vreme neprielnică și chiar și atunci când gazonul este ud. Motocoasele au un rezervor de un litru sau chiar mai mult. Astfel, aveți o autonomie de câteva zeci de minute, cel puțin.

Avantaje

 • Motorul are o putere foarte mare
 • Motocoasele pe benzină rezistă mai mult în timp
 • Piesele de schimb sunt destul de ieftine

Dezavantaje

 • Au nevoie de mai multă mentenanță pentru a funcționa eficient
 • Sunt foarte zgomotoase

Motocoasele pe curent electric

Motocoasele pe curent electric sunt o alegere bună dacă aveți un gazon de dimensiuni reduse și despre care știți că nu are buruieni și nici nu crește prea mult până îl tăiați. O astfel de motocoasă are autonomie nelimitată dacă e alimentată la priză, în vreme ce una pe baterii vă oferă ajutor timp de 30-60 de minute.

Sunt două tipuri de motocoase pe curent electric: 

 • Motocoasele alimentate la priză
 • Motocoasele cu baterie reîncărcabilă

Avantaje

 • Sunt mult mai ușor de folosit și de transportat
 • Nu au nevoie aproape deloc de mentenanță
 • Nu poluează mediul înconjurător și nu fac zgomot

Dezavantaje

 • Acumulatorii de schimb sunt scumpi
 • Durata de încărcare poate ajunge până la 12 ore

Tipuri diferite de motocoase

Motocoasele se adresează unor nevoi diferite. Pot fi produse destinate uzului în gospodăria proprie, sau unelte mai avansate, pe care le folosesc însă profesioniștii pentru proiecte de amploare și frecvente.

Motocoasele de hobby – sunt destinate folosirii ocazionale și recomandate pentru cosirea suprafețelor de cel mult 500 de metri pătrați. Un asemenea dispozitiv este recomandat, de cele mai multe ori, pentru o curte personală de dimensiuni obișnuite.

Motocoasele semi-profesionale – sunt potrivite pentru suprafețe de 500 – 10.000 pătrați.

Motocoasele profesionale – sunt indicate pentru folosire frecventă, chiar zilnică, și pot fi folosite pe suprafețe de peste 10.000 de metri pătrați. Astfel de dispozitive sunt cele pe care le vedeți, mai degrabă, folosite de angajații ce cosesc spațiile publice, cum ar fi parcurile.

Ce să aveți în vedere când cumpărați o motocoasă

Atunci când căutați cea mai bună motocoasă, trebuie să țineți cont de mai multe lucruri. Motorul este un aspect foarte important al acestei unelte de grădinărit, însă și designul ergonomic contribuie la un produs de calitate.

Design ergonomic

Pentru că depuneți muncă fizică operând o motocoasă, aceasta trebuie să aibă un design care să fie ușor de folosit de către o persoană și care nu provoacă un stres fizic pronunțat după o folosire îndelungată. De asemenea, și controalele intuitive joacă un rol important în confortul în timpul utilizării.

Ușurința de folosire

O motocoasă ieftină și bună poate fi foarte ușor de folosit. Căutați un produs care e simplu de manevrat în timpul utilizării, cu controale la îndemână, dar care are, de exemplu, un mâner de transport și poate fi stocat rapid.

Ușurința de încărcare sau de alimentare cu benzină trebuie să fie luată în calcul. De asemenea, căutați un aparat ale cărui lame sau fire de nylon pot fi schimbate cu simplitate. Dacă alegeți o motocoasă pe benzină, puteți opta pentru modele care au pornire de la buton, în loc de pornirea clasică, cu cablu.

Durabilitate

Dacă doriți ca motocoasa dumneavoastră să reziste ani buni, alegeți una realizată din materiale de calitate, solide, care pot trece testul timpului.

Funcții de siguranță

Într-un top de motocoase sigure se regăsesc unelte care au capete de protecție instalate pe elementele de tăiere. Ideal este să găsiți un model care vă asigură și o protecție pentru butonul de pornire, astfel încât să nu îl acționați din greșeală. Accidentele cu motocoasa pot duce la răniri foarte grave.

Motorul

Motorul este cea mai importantă componentă a motocoasei dumneavoastră. În funcție de specificațiile motorului, puteți alege unealta de grădină potrivită pentru nevoile dumneavoastră. Sigur, în funcție de tipul acestei componente, va fi influențat mult și zgomotul coasei.

Motoarele pentru motocoase sunt de trei feluri, dintre care două sunt motoare pe benzină, iar celălalt este prezent pe coasele electrice.

 • Motoare în doi timpi: acestea sunt cele mai zgomotoase și sunt recomandate pentru folosirea pe durate scurte de timp, la distanță de vecini.
 • Motoare în patru timpi: sunt mai eficiente și mai silențioase, însă adaugă o greutate considerabilă motocoasei. De asemenea, astfel de motoare sunt mai puțin echilibrate.
 • Motoarele electrice: astfel de motoare sunt aproape silențioase în timpul folosirii, o astfel de motocoasă fiind ideală dacă aveți vecini foarte aproape.

Nu doar tipul motorului diferă la o motocoasă, ci și puterea acestuia. Trebuie să aveți și asta în vedere când alegeți o coasă pe care să o folosiți în curte.

Funcții suplimentare

Deși o motocoasă este destinată îndeosebi pentru a tunde iarba și buruieni de mici dimensiuni, cu accesoriile potrivite, puteți face mult mai multe. Există accesorii care vă permit să tăiați gardul viu, astfel încât să îl aduceți la nivelul dorit. Există și unelte care taie tufișuri, însă puteți găsi și accesorii pentru a tăia crengi sau arbuști. Astfel, puteți spori masiv funcționalitatea unei motocoase ieftine.

Cele mai importante accesorii și atașamente

Pentru a fi mai productiv în timpul utilizării motocoasei pe care o cumpărați, puteți să folosiți și alte câteva accesorii. Unele dintre ele asigură confort, în vreme ce altele sporesc scenariile de utilizare ale motocoasei. Căutați să cumpărați o unealtă de la un producător respectat, ce oferă piese de schimb și atașamente universale.

Ham pentru motocoasă

Un ham este excelent dacă doriți ca timpul de cosit să fie unul relaxant. Oricât de ușoară ar fi motocoasa, la un moment dat oboseala își va spune cuvântul. Cu un ham, puteți controla motocoasa mai ușor și pentru mai mult timp.

Capăt cu mai multe fire

Deși o motocoasă are un capăt cu două fire, de obicei, puteți cumpăra un cap tăietor cu până la 8 fire. Acestea se traduc într-o eficiență sporită a motocoasei, care poate astfel să taie și porțiuni de iarbă mai rezistente.

Carcase de protecție suplimentare

Carcasa de protecție a motocoasei dumneavoastră este mai degrabă o componentă consumabilă. În timp, datorită loviturilor de la diverse resturi prinse de lamele motocoasei, acesta se uzează. Din fericire, puteți găsi diverse carcase de protecție suplimentare, atât de metal, cât și din plastic dur.

Diverse lame

Diverse lame a motocoase

Mai jos găsiți o listă cu tipuri de lame suplimentare pe care le puteți folosi cu motocoasa dumneavoastră:

 • Lamă cu 4 dinți: este ideală pentru cosirea ierbii înalte
 • Lamă cu 3 dinți: este potrivită pentru a tăia buruieni încăpățânate
 • Lamă cu 8 dinți: este bună pentru cosirea ierbii uscate și dese, sau pentru stuf
 • Lamă cu 2 dinți: este potrivită pentru tufe dese, iarbă și buruieni
 • Lamă circulară zimțată: poate fi folosită pentru cosirea unei ierbi obișnuite
 • Lamă pentru margini: este ideală pentru cosirea ierbii de pe marginea aleilor
 • Lama pentru mărunțire: taie cu ușurință iarba cu fir gros și deasă

Pilă pentru ascuțit lamele

Această pilă e un accesoriu de care veți avea nevoie dacă alegeți o motocoasă cu lame și nu cu fire. E foarte utilă mai ales pentru lama circulară zimțată. Totuși, mai devreme sau mai târziu, veți fi nevoit să ascuțiți și alte lame, pentru a le prelungi durata de viață.

Extensie pentru pomi

Cu ajutorul acestei extensii, puteți folosi aparatul de cosit și pentru a cosmetiza pomii din grădină. Aceasta are la capăt un clește cu ajutorul căruia puteți tăia simplu crengile uscate.

Suflantă

Unele motocoase sunt compatibile și cu un accesoriu de tip suflantă. Cu ajutorul acestuia, puteți curăța rapid frunzele din grădină.

Accesoriu pentru gardul viu

Motocoasa poate avea și un accesoriu suplimentar, care vă ajută să tundeți gardul viu la o înălțime uniformă.

Accesoriu mini-drujbă

Un alt accesoriu foarte util în grădină este și mini-drujba pe care o puteți folosi conectată la motocoasă. Și aceasta poate deveni foarte utilă, mai ales când pomii sau copacii pe care îi îngrijiți au crengi prea groase pentru clește

Foarfecă pentru buruieni

Dacă aveți de lucru deseori pe lângă poteci, atunci această foarfecă pentru buruieni se va dovedi un accesoriu indispensabil. Ajută la un control mult mai eficient al buruienilor ce se desfășoară pe marginea unei poteci.

Echipament de protecție

Echipament de protecție motocoase

Atunci când operați o motocoasă, indiferent că o folosiți în modul standard sau cu vreunul dintre atașamentele pe care le-am amintit, este bine să vă luați câteva măsuri de protecție, în forma unui echipament adecvat. Protecția pentru ochi și dopurile de urechi nu ar trebui să lipsească, la fel cum ar fi indicat să purtați și o vizetă. Alternativ, puteți purta o cască, dacă îndeplinește aceste trei funcții. Purtați și o haină groasă, pantaloni groși, dar și ghete de lucru.

Dacă doriți să vă simțiți mai confortabil în propria grădină în timp ce folosiți motocoasa, purtați cel puțin pantaloni și o bluză cu mâneci lungi, dar și mănuși de protecție. Astfel, vă veți proteja totuși de micile particule care pot zbura din direcția motocoasei.

Cele mai bune mărci de motocoase

Dacă doriți să mergeți la sigur și să cumpărați una dintre cele mai bune motocoase cu lamă sau cu fir, sunt câțiva producători de încredere pe piață. S-au remarcat de-a lungul deceniilor pentru produse de calitate, chiar dacă prețul poate fi mai ridicat decât în cazul unor produse îndoielnice.

Husqvarna

Husqvarna este un brand cu istorie de peste trei secole, fiind inițial un producător de arme. Pe măsură ce societatea a evoluat, brandul s-a reprofilat către produse de gospodărie, fie că vorbim de biciclete sau mașini de cusut. În prezent, suedezii sunt cel mai mare brand la nivel mondial când vine vorba de echipamente și scule de grădinărit.

Einhell

Einhell este un brand german cunoscut în întreaga lume pentru sculele electrice de înaltă calitate. Cu o existență de peste 45 de ani și o prezență pe piața locală de mai bine de 15 ani, Einhell vă poate oferi unelte de top pentru gospodăria dumneavoastră, indiferent ce căutați.

Ruris

Ruris are o prezență solidă pe piață, de mai bine de 25 de ani, devenind un brand cunoscut pentru o gamă largă de unelte de grădină, dar și unelte profesionale. În plus, compania oferă asistență și furnizează piese de schimb originale pentru produsele sale.

Makita

Istoria Makita a început acum mai bine de 100 de ani, în Japonia. Compania a debutat în piața motoarelor, a transformatoarelor și a corpurilor de iluminat. Ulterior, niponii au început producția de motoare electrice de calitate, iar de-a lungul timpului, au dezvoltat o serie de produse de calitate pentru toate nevoile din gospodărie.

Concluzii

Să alegeți cea mai bună motocoasă pentru gospodăria dumneavoastră se poate dovedi a fi o provocare. Totuși, dacă aveți în vedere acest ghid complet referitor la aceste scule, veți ști exact ce produs aveți nevoie pentru grădină, în funcție de specificul acesteia. Motocoase se găsesc pentru orice buget, dar important e să alegeți una care se pliază pe nevoile dumneavoastră și care este ușor de folosit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 0 In medie: 0
Back to top button