Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune masini de tuns iarba 2022

Alegerea unei masini de tuns iarba poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 masini de tuns iarba disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Pentru cei care au gr─âdin─â cu iarb─â, necesitatea achizi╚Ťiei celei mai bune ma╚Öini de tuns iarba este evident─â. Cu ajutorul acesteia, f─âr─â prea mult efort fizic pute╚Ťi aranja gr─âdina ├«n mod spectaculos. Analiz├ónd oferta de ma╚Öini de tuns iarba de pe pia╚Ťa comercial─â, vedem c─â posibilitatea de alegere este foarte mare, ├«ns─â pu╚Ťini dintre noi ╚Ötim care sunt caracteristicile tehnice ale celei mai bune ma╚Öini de tuns iarba, ca s─â ╚Ötim ce avem de cump─ârat. ├Än acest context ne-am g├óndit s─â sintetiz─âm ├«ntr-un articol cuprinz─âtor, dup─â un studiu asupra ofertei de ma╚Öini de tuns iarba, cele mai importante criterii de selec╚Ťie a celei mai bune ma╚Öini de tuns iarba.

Cele mai importante caracteristici tehnice ale mașinii de tăiat iarba. Criterii de alegere.

Manevrabilitatea

Orice mașină de tuns iarba trebuie să fie ușor de folosit de către orice utilizator. Manevrabilitatea mașinii de tuns iarba este dată de câteva detalii tehnice:

  • ro╚Ťile mari sus╚Ťin o utilizare mai u╚Öoar─â a ma╚Öinii de tuns iarba, chiar ╚Öi la margini, borduri sau denivel─âri ale terenului.
  • m├ónerele ergonomic – permit o utilizare mai facil─â; acesta ar trebui s─â se poata regla pe ├«n─âl╚Ťime pentru a v─â permite s─â folosi╚Ťi comod utilajul timp ├«ndelungat.
  • m├ónere pliabile – cele mai bune ma╚Öini de tuns iarba dispun de m├ónere ce pot fi pliate pentru un confort sporit, dar ╚Öi pentru a optimiza spa╚Ťiul de stocare.

Puterea motorului

Un criteriu important de alegere a ma╚Öinii potrivite depinde de puterea motorului acesteia, deoarece aceasta influen╚Ťeaz─â performan╚Ťele, eficien╚Ťa sau viteza cu care este tuns─â iarba. Evident, cu c├ót este mai mare aceast─â putere, cu at├ót este mai bun─â ma╚Öina de tuns iarba. O ma╚Öin─â electric─â bun─â trebuie s─â aibe o putere de 1300 -1700 W (wati), una pe benzin─â are nevoie de o putere mai mare de minim 3 CP (cai putere), acest parametru corel├óndu-se ╚Öi cu suprafa╚Ťa care trebuie tuns─â.

Suprafa╚Ťa de tuns

Orice ma╚Öin─â bun─â de tuns iarba are aceast─â specifica╚Ťie ├«n descrierea sa tehnic─â. Prin urmare, ╚Ťine╚Ťi cont de acest aspect important ├«n alegerea modelului potrivit pentru a acoperi ├«ntrega suprafa╚Ť─â ce trebuie tuns─â din gr─âdina dumneavoastr─â

Autonomia de func╚Ťionare

Autonomia de func╚Ťionare este un criteriu tehnic important pentru c─â ne arat─â c├ót timp poate fi folosit─â masina de tuns iarba f─âr─â a o realimenta. V─â recomand─âm s─â alege╚Ťi o ma╚Öin─â de tuns iarba cu o autonomie c├ót mai mare pentru o utilizare c├ót mai eficient─â a acesteia.

Reglare tuns pe trepte de ├«nal╚Ťime

Alege╚Ťi o ma╚Öin─â de tuns iarba la care se poate regla ├«n─âl╚Ťimea de tuns ├«n mai multe trepte, pentru a t─âia iarba la ├«n─âl╚Ťimea dorit─â de dumneavoastr─â, cu valori ce variaz─â ├«ntre 2 ╚Öi 8 mm. Aceast─â op╚Ťiune a ma╚Öinii de tuns iarba v─â poate ajuta s─â controla╚Ťi ├«n─âl╚Ťimea de cre╚Ötere a gazonului.

Tipul de colectare

├Än func╚Ťie de tipul de colectare pe pia╚Ťa comercial─â exist─â dou─â tipuri de ma╚Öini de tuns iarba disponibile pentru dumneavoastr─â:

  • modele f─âr─â sac colector ÔÇô ├«n acest caz iarba tuns─â este aruncat─â ├«n lateralele ma╚Öinii; astfel iarba t─âiata r─âm├óne pe gazon ╚Öi ofer─â un aspect nepl─âcut ╚Öi o munc─â de str├óngere suplimentar─â;
  • modele cu sac colector, confec╚Ťionate din material textil sau din plastic – aceste modele adun─â iarba m─ârun╚Ťit─â ╚Öi v─â scap─â de o corvoad─â. De asemenea, la acest model ave╚Ťi ╚Öi un kit de m─ârun╚Ťire, care toac─â iarba foarte m─ârunt transform├ónd-o ├«n compost.

Producatorul

├Än alegerea celei mai bune ma╚Öini de tuns iarba v─â recomand─âm s─â ave╚Ťi ├«n vedere ├«n principal brandurile produc─âtoare cunoscute ├«n acest domeniu. Istoria, dar mai ales experien╚Ťa unui producator spune multe despre el ╚Öi despre produsele acestuia, acesta fiind mult mai atent la calitatea produselor sale, dar ╚Öi la tehnologia ├«ncorporat─â ├«n acestea.

Garan╚Ťia ╚Öi service

Nu uita╚Ťi de un aspect destul de important atunci c├ónd face╚Ťi o investi╚Ťie pe termen lung, ╚Öi anume garan╚Ťia produsului de cel pu╚Ťin un an ╚Öi serviciile de service disponibile. Informeaza╚Ťi-v─â asupra instruc╚Ťiunilor de utilizare, dar mai ales asupra instruc╚Ťiunilor de ├«ntre╚Ťinere ╚Öi service. Acorda╚Ťi aten╚Ťie informa╚Ťiilor legate de acest subiect pentru o rezisten╚Ť─â ╚Öi o durabilitate mai mare a ma╚Öinii de tuns iarba. Nu uita╚Ťi c─â ma╚Öinile de tuns iarba pe benzin─â au nevoie de o ├«ntre╚Ťinere mai special─â, precum schimbatul de ulei sau diferitelor piese componente. La fel ╚Öi ma╚Öinile manuale, care au arbore cilindric pe rulmen╚Ťi, necesit─â o ├«ntre╚Ťinere periodic─â serioar─â.

Tipuri de mașini de tuns iarba. Avantajele și dezavantajele fiecărui model.

Pe pia╚Ťa comercial─â g─âsi╚Ťi dou─â modele de ma╚Öini de tuns iarba, fiecare cu avantajele ╚Öi dezavantajele sale:

  • ma╚Öina de tuns iarba cu motor electric implic─â mai pu╚Ťin─â ├«ntre╚Ťinere, deoarece trebuie s─â o alimenta╚Ťi constant cu benzin─â sau s─â ├«i verifica╚Ťi nivelul de ulei. Dezavantajul lor este c─â nu au ├«n general puterea necesar─â pentru a tunde suprafe╚Ťe foarte ├«ntinse de gr─âdin─â;
  • ma╚Öinile de tuns iarba cu benzin─â sunt mai u╚Öor de manevrat, nu necesit─â o priza de curent ├«n apropiere ╚Öi func╚Ťioneaz─â mai bine pe suprafe╚Ťe foarte mari de gazon. Dezavantajul e alimentatea constant─â cu benzin─â pentru a le ╚Ťine ├«n mi╚Öcare; mentenan╚Ťa lor reprezent├ónd toate metodele necesare pentru a p─âstra dispozitivul func╚Ťional este mai greoaie, de aceea recomand─âm modelele electrice; ├«n plus ╚Öi pre╚Ťul care este mai avantajos la cele electrice ╚Öi la momentul cump─âr─ârii ╚Öi atunci c├ónd vine vorba de consum.

Alegerea celei mai bune mașini de tuns iarba este mai avantajoasă în mediul on line

╚Üin├ónd cont de elementele tehnice detaliate mai sus nu ave╚Ťi cum s─â nu alege╚Ťi o masina de tuns iarba care este u╚Öor de folosit, rezistent─â ├«n timp ╚Öi v─â aranjeaz─â gr─âdina a╚Öa cum v─â dori╚Ťi. Tot ce mai trebuie s─â face╚Ťi este s─â o ╚Öi achizi╚Ťiona╚Ťi. Recomandarea noastr─â este s─â apela╚Ťi la avantajele mediului on line unde pute╚Ťi compara diverse modele de ma╚Öini iarba ├«ntr-un timp scurt. ├Än plus, pute╚Ťi beneficia de numeroase oferte cu pre╚Ťuri avantajoase, op╚Ťiunea de transport gratuit ╚Öi o garan╚Ťie prelungit─â la doi ani, dac─â v─â dori╚Ťi acest lucru. Cu toate aceste informa╚Ťii tehnice cunoscute cu siguran╚Ť─â ve╚Ťi deveni╚Ťi posesorul mul╚Ťumit al celei mai bune ma╚Öini de tuns iarba, iar munc─â dumneavoastr─â gospodareasc─â va fi mai pl─âcut─â ╚Öi u╚Öoar─â.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 19 In medie: 4.4
Back to top button