Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune drujbe 2024

Cea mai bună drujbă
5.0 / 5

Husqvarna 120 Mark II are un motor x-Torq, care reduce consumul de combustibil și poluanți, făcându-l potrivit pentru lucrări ușoare precum tăierea copacilor.

Pro

 • Este portabil și ușor.
 • Are frână de lanț eficientă.
 • Pentru a evita rostogolirea în timpul tăierii, acesta are o parte plană opusă capacului de gaz.
 • Ușor de pornit.

Contra

 • Înlocuirea componentelor sunt dificil de cumpărat offline
Cea mai bună premium
4.7 / 5

Husqvarna 445 II are un mecanism de pornire excelent și o pompă de combustibil, ceea ce o face una dintre cele mai puternice și mai ușor de pornit drujbe de pe piață.

Pro

 • La toate temperaturile, pornirea este simplă și fiabilă.
 • Este simplu să accesați bujia și filtrul de aer.
 • Taie frumos și rulează rapid.
 • Este rentabil.

Contra

 • Este suficient de puternic pentru o gospodărie, dar nu este ideal pentru utilizarea în afaceri.
Cea mai bună ieftină
4.3 / 5

Ruris Zimbru TT1e45F este o drujbă pe benzină, suficient de puternică pentru treburile ușoare de uz casnic. Este ieftină și va face ca tăierea copacilor din curte să fie o plăcere.

Pro

 • Este o drujbă de o calitate excepțională
 • Este mult mai simplu de utilizat.
 • Taie cu ușurință orice grosime de lemn.
 • Este foarte durabilă și robustă.

Contra

 • Tăierea copacilor groși este o provocare.
Cel mai bun design
4.3 / 5

Makita UC3551A este destinat tăierii rapide și are un limitator de curent încorporat, care reduce puterea atunci când aceasta este suprasolicitată, protejând motorul împotriva arderii.

Pro

 • Frâna de lanț oferă o siguranță bună.
 • La curățare, capacul dispozitivului de tensionare este ușor de îndepărtat.
 • De fiecare dată când îl conectați, acesta pornește.
 • Nu se încălzește.

Contra

 • Când uleiul pentru lanț nu este utilizat, acesta se poate scurge.
Cea mai bună drujbă electrică
4.0 / 5

Einhell GH-EC 2040 are un corp și un lanț de înaltă calitate, ceea ce o face un instrument eficient pentru tăierea copacilor. Are un lanț care poate fi reglat fără a fi nevoie de niciun echipament.

Pro

 • Funcționează bine, fără întreruperi sau blocaje.
 • Este simplu de asamblat și de demontat și nu are nevoie de echipament special.
 • Este ușor de înțeles modul în care funcționează.

Contra

 • Folosește mult ulei și trebuie curățat des din cauza rumegușului care se acumulează în cutie.

Actualizări de conținut:

Am analizat recent aceste produse și ne menținem în continuare alegerile de pe lista noastră. Verificăm și actualizăm în permanență listele create, astfel încât să ai garantat cele mai bune opțiuni din care să alegi.

Ghid de cumpărare

drjube ghidul de cumpra

Siguranța ar trebui să fie întotdeauna cea mai importantă atunci când achiziționați o drujbă. Majoritatea drujbelor includ elemente de siguranță, cum ar fi frânele cu lanț, carcasele lamei și tehnologia anti-vibrații pentru a preveni accidentele periculoase. Accidentele pot fi evitate dacă vă întrețineți adecvat drujba și luați măsuri de bun simț, cum ar fi evitarea purtării hainelor largi sau tăierea cu marginea lamei.

Această secțiune vă va introduce în elementele fundamentale ale unei drujbe, ele fiind prezentate mai jos.

Tipuri de drujbe

Drujba poate fi alimentată cu benzină sau poate fi electrică, sau pot exista modele cu acumulator cablu sau fără cablu. Fiecare tip oferă avantaje care o fac mai potrivită pentru anumite utilizări. Aflați mai multe despre drujbe în secțiunile de mai jos.

Drujbe pe benzină

Drujbele pe benzină sunt cele mai puternice ferăstraie de pe piață. Funcționează pe un amestec de benzină și petrol. Majoritatea drujbelor pe benzină au o lungime de 16-20 inci. Ferăstraiele pe benzină sunt, de obicei, mai rapide decât ferăstraiele electrice, ceea ce le face perfecte pentru sarcini mai grele, cum ar fi tăierea copacilor. De asemenea, pot tăia mai ușor lemnele tari precum stejarul și mesteacănul.

În funcție de modul de utilizare a drujbei, un singur rezervor de benzină poate ține de la 40 de minute până la o oră. Sunt mai scumpe decât drujbele electrice și au nevoie de mai multă întreținere pentru a se asigura că motorul funcționează corect.

Drujba electrică

În afară de simpla curățare și menținerea sistemului de ungere, ferăstrăul electric are nevoie de foarte puțină mentenanță. Atât timp cât există o sursă de alimentare stabilă, mai multe drujbe electrice pot atinge puterea drujbelor pe benzină.

Problema cu această drujbă este cablul, fiind limitată din punct de vedere al spațiului, ceea ce o face mai bună pentru curțile mai mici sau care nu au nevoie de utilizarea regulată a acesteia. Drujbele electrice sunt limitate la 30 de metri și necesită cabluri prelungitoare cu lungimea de 10 până la 14 metri pentru regiuni mai largi. Nu este o idee bună să conectați mai multe cabluri împreună, deoarece poate provoca un incendiu.

Drujbă electrică cu acumulator

Drujbele cu acumulator oferă multă versatilitate. Necesită o întreținere redusă, asemenea unei drujbe electrice, fiind și portabile, asemenea unei drujbe pe benzină. Alternativele de astăzi sunt puternice, fiind în același timp mult mai silențioase decât modelele similare pe benzină. Dezavantajul este că acumulatoarele acestor ferăstraie sunt adesea scumpe, astfel, să aveți câteva la îndemână poate costa la fel de mult ca drujba în sine.

Drujbele electrice cu acumulator sunt ideale pentru cei cărora le place să creeze lucruri noi și intenționează să o folosească doar din când în când. Sunt printre cele mai rafinate ferăstraie compacte pentru aceste situații, datorită cerințelor minime de întreținere, dar și datorită mobilității oferite. Durata lor de funcționare este dată de puterea acumulatorului și de randamentul amperilor pe oră, dar puteți anticipa de la 30 până la 40 de minute de tăiere semi-continuă la o singură încărcare, cu o perioadă de reîncărcare de 60 de minute.

Caracteristicile drujbelor

În plus, piața drujbelor oferă o varietate de caracteristici suplimentare. Unele pot fi irelevante pentru cerințele dvs., în timp ce altele pot oferi motive temeinice pentru a alege o anumită drujbă în detrimentul alteia.

Viteza lanțului

În timp ce unele ferăstraie cu lanț au o singură viteză, permițându-vă să o porniți sau să o opriți, cea mai bună drujbă va avea inclus setări de viteză variabilă. Aceste ferăstraie folosesc un declanșator sensibil la presiune pentru a controla viteza lamei, permițându-vă să reglați viteza lanțului pentru diferite tipuri de tăieturi.

Bare drujbei

De asemenea, lama ferăstrăului este cunoscută și sub numele de bară și acționează ca un ghid pentru lanț. Lungimile barei ferăstrăului variază considerabil între modele, variind de la 8 inci la 30 inci.

Ferăstrăul cu lanț va fi mai ușor de gestionat dacă bara este mai scurtă, dar își va limita și capacitățile de tăiere, deoarece ar trebui să fie cu 1 până la 2 inci mai lungă decât lemnul pe care îl tăiați pentru a preveni accidentele nefericite.

Greutate

chainsaw bar

Greutatea poate fi cel mai important factor dintre toate, bazându-se pe forța fizică a utilizatorului. Sursa de combustibil sau lungimea barei nu vor conta dacă cineva nu poate opera corect un ferăstrău, din cauza faptului că este prea greu.

Drujbele vin într-o gamă largă de greutăți. Versiunile electrice mici pot cântări până la 2,7 kg, în timp ce cele mai mari, pe benzină, pot cântări până la 9 kg. Rețineți că unele dintre cele mai mari bile de bowling cântăresc aproximativ 7 kilograme și puteți vedea cum un anumit produs de top ar putea fi dificil de manevrat pentru anumite persoane.

Mărimea

Lungimea lamei de ghidare determină, în principal, dimensiunea ferăstrăului cu lanț. Bara metalică pe care se rotește lanțul ferăstrăului este bara de ghidare (sau lama).

Conform unei reguli generale, ramurile sau copacii trebuie tăiați cu un ferăstrău care este cu cel puțin doi centimetri mai lat decât grosimea acestora. De exemplu, dacă ramura are o grosime de 20 cm, bara de ghidare (sau lama) optimă a drujbei ar trebui să aibă o lungime de cel puțin 26 cm. Acest lucru permite tăierea lemnului dinntr-o singură trecere.

Presă lanț

Dispozitivul de reglare a lanțului vă permite să schimbați tensiunea lanțului. Majoritatea variantelor sunt concepute fără alte accesorii sau intrumente, permițându-vă să schimbați tensiunea lanțului fără a avea nevoie de un instrument specific.

Tipul de mâner

chainsaw handle

Drujba are două tipuri de mâner, ambele explicându-se de la sine: mânerul posterior și mânerul frontal.

Orice tăiere pe care o efectuați la sol necesită un ferăstrău cu mâner posterior, iar acestea sunt cele mai frecvent întâlnite tipuri de drujbe pe care le veți întâlni în magazine.

Drujbele cu mâner frontal, cunoscute și sub denumirea de ferăstraie cu lanț, sunt destinate folosirii atunci când vă aflați pe o platformă de lucru serioasă (EWP) sau într-un atașament când sunteți urcați într-un copac.

Mânerele cauciucate ale unei drujbe vă permit să obțineți o aderență solidă. De asemenea, declanșatorul care inițiază ferăstrăul este situat pe mânerul din spate, asemenea unui întrerupător de siguranță care se angajează să oprească drujba dacă pierdeți din mână mânerul din spate. Mânerul frontal al ferăstrăului se îndoaie în jurul său, permițându-vă să-l țineți în diferite poziții pentru realizarea diferitelor tăieturi.

Caracteristici de siguranță ale drujbei

Drujba are la fel de multe caracteristici privind siguranța ca orice alte echipamente motorizate. Pentru a spori siguranța, producătorii au conceput o serie de elemente de design. La fel ca orice alt instrument, drujba este periculoasă și ar trebui utilizată cu atenție, așa că citiți broșura de instrucțiuni care vine împreună cu aceasta. Familiarizați-vă cu fiecare caracteristică și fiți conștienți de alternativele dvs. în caz de eșec.

Lanț de reducere a reculului

Cantitatea de fibre pe care o puteți avea în locul în care lucrați pe măsură ce se rotește jumătatea superioară a vârfului lamei, denumită zonă de recul, este limitată de elementele de lanțul de reducere a reculului.

Frâna de lanț

Atunci când utilizați un ferăstrău cu lanț, o frână cu lanț este o componentă esențială de siguranță, deoarece previne reculul. Unul dintre cele mai semnificative pericole atunci când funcționează un ferăstrău cu lanț este posibilitatea ca acesta să dea înapoi.

Reculul apare atunci când cadranul superior al vârfului barei intră în contact cu solul. Vârful barei este apoi împinsă în sus, iar ferăstrăul cu lanț este aruncat înapoi de puterea lanțului de filare. Frâna lanțului funcționează prin aplicarea unei benzi în jurul tamburului ambreiajului pentru a opri mișcarea lanțului.

Pentru a fi în siguranță, asigurați-vă că vârful barei ferăstrăului nu intră în contact cu nimic în timpul funcționării și nu încercați niciodată să tăiați cu partea de recul al barei.

Catcher lanț

Când drujba nu este întreținută corect, lanțul riscă să se rupă sau să zboare în timp ce este folosită. Sarcina unui lanț catcher este de a prinde lanțul și de a ține utilizatorul în siguranță. Dacă lanțul deraiază, acesta îl împiedică eficient să zboare înapoi și să-l lovească pe utilizator în față.

Blocare declanșator

Declanșatorul de sub mânerul ferăstrăului este utilizat pentru a regla accelerația. Maneta neagră care servește drept blocare a declanșatorului este situată deasupra mânerului ferăstrăului. Blocarea declanșatorului trebuie să fie activată pentru a activa declanșatorul. Trebuie să ușurați treptat apăsarea manetei de pe partea superioară a mânerului clapetei de accelerație pentru a cupla clapeta de accelerație. Când utilizatorul eliberează maneta de blocare a declanșatorului clapetei de accelerație, acesta va fi blocat în poziția de mers în gol.

Sistem de ungere automată a lanțului

Multe drujbe vin acum cu un sistem de ungere automat, care economisește timp utilizatorului, asigurând în același timp că ferăstrăul este în stare bună de funcționare. Sistemele de ungere automate sunt disponibile în două tipuri: debit fix și debit reglabil. Un sistem cu flux fix va asigura o alimentare constantă de ulei către lanț. Utilizatorul poate schimba setările de ulei, astfel încât să descarce mai mult sau mai puțin, folosind un sistem de ungere cu debit reglabil. Acest lucru poate fi necesar atunci când puneți mai multă presiune pe ferăstrău, cum ar fi atunci când tăiați un lemn mai dur.

Bucking Spikes

Sunt vârfuri metalice la baza barei pe fața a drujbei. Au două funcții: În primul rând, oferă un control mai mare la tăiere, permițându-vă să pivotați lama ferăstrăului în jos pentru o tăiere curată; și, în al doilea rând, este și o măsură de siguranță, permițându-vă să prindeți bușteanul sau trunchiul de copac în caz de recul, prevenind accidentele neplăcute.

Anti-vibrații

Acesta este un avantaj semnificativ al unei drujbe deoarece expunerea prelungită la vibrații puternice poate avea efecte grave asupra sănătății. Datorită vibrațiilor constante, utilizarea frecventă a instrumentelor electrice poate crea probleme de sănătate pentru utilizator.

Soluțiile anti-vibrații vin sub diferite forme, inclusiv separarea barei rigide și a motorului de carcasa exterioară, folosind arcuri metalice și bucșe de cauciuc pentru a absorbi șocurile vibrațiilor și chiar mânere încălzite, mai ales la drujbele de înaltă calitate pentru a asigura o circulație sănătoasă a sângelui.

Sfaturi privind siguranța folosirii drujbei

Îndepărtarea lemnului, tăierea copacilor și tăierea lemnului de foc pot fi sarcini mai ușoare cu ajutorul drujbei. Forța simplă a ei, pe de altă parte, poate prezenta un risc privind siguranța utilizatorilor, dar și a celorlalți din jur.

Urmați aceste instrucțiuni de siguranță pentru a vă familiariza cu utilizarea corectă a ferăstrăului cu lanț, dar și pentru a evita accidentele neplăcute.

Angrenaje de siguranță

Angrenaje de siguranță

Minimizați riscul de vătămare purtând echipament de siguranță adecvat și echipament de protecție personală (EIP) pentru activitățile zilnice. Pentru a nu vă încurca în ferăstrăul cu lanț, purtați haine potrivite. Ar trebui să purtați și ochelari de protecție cu scuturi laterale, ochelari de protecție, dar și scuturi pentru față, care au fost aprobate recent. În plus, utilizați următoarele echipamente de siguranță: un scut rezistent la tăieturi, protecție auditivă, mănuși de protecție, cizme de lucru și multe altele.

Siguranță generală a muncii

Drujbele sunt echipamente portabile puternice, eficiente și productive într-o varietate de sectoare. De asemenea, pot fi dăunătoare dacă nu sunt utilizate corect și cu precauție. Atunci când utilizați o drujbă, funcționarea optimă și întreținerea corespunzătoare reduc la minimum pericolul de vătămare. Înainte de a utiliza un ferăstrău cu lanț, cel mai bine ar fi să vă familiarizați cu anumite proceduri de lucru, practici și reglementări.

De exemplu, pentru a folosi o drujbă, apucați bine mânerele cu degetele. De asemenea, păstrați ambele picioare ferm pe pământ și asigurați-vă că aveți putere maximă la fiecare tăiere. Când ferăstrăul cu lanț este oprit, asigurați-vă că lanțul nu se mișcă.

Mentenanța drujbei

Urmați planul de întreținere sugerat de producător pentru a prelungi durata de viață a drujbei și pentru a vă asigura că aceasta este în stare bună de funcționare.

Iată câteva sugestii de mentenanță și îngrijire de bază:

 • Verificați în mod regulat nivelul uleiului din bară și lanț. Acest lucru trebuie făcut înainte de fiecare utilizare.
 • Păstrați claritatea lanțului. Acest lucru va îmbunătăți eficiența tăierii, va reduce împroșcările și va spori siguranța utilizatorului.
 • După fiecare utilizare, curățați resturile de pe ferăstrău.

Siguranța emisiilor

Motorul în doi timpi al drujbei include multe substanțe chimice periculoase, care prezintă un risc pentru sănătatea dvs. Motoarele în doi timpi trebuie să fie echipate cu un convertor catalitic pentru a reduce emisiile. Convertorii catalitici reprezintă acum un standard al fiecărei drujbe, dar puteți adăuga și alte echipamente de grădină pentru a minimiza emisiile periculoase.

Cele mai bune mărci de drujbe

Ferăstrăul cu lanț este unul dintre cele mai versatile echipamente electrice pe care le poate avea orice persoană. Drujba poate fi folosită pentru diverse sarcini, inclusiv tăierea lemnului de foc și curățarea curții. Este esențial să alegeți cea mai bună drujbă. Un produs slab nu va oferi niveluri adecvate de siguranță, performanță sau producție.

Următoarele sunt scurte descrieri ale celor mai importante mărci de drujbe.

Husqvarna

Husqvarna este unul dintre cei mai cunoscuți producători de drujbe. Ferăstraiele cu lanț de la Husqvarna sunt ușoare, eficiente și foarte simplu de pornit și de operat. Toate sunt echipate cu motorul X-Torq, mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, precum și cu un comutator de întoarcere care face ca pornirea ferăstrăului să fie foarte simplă.

Drujbele de la Husqvarna sunt foarte confortabile și simplu de folosit și oferă o putere incredibilă. Sunt ideale atât pentru lucrări de rutină, cât și pentru cele mai dificile.

Makita

Indiferent dacă este cu benzină sau electrică, drujba de la Makita vă vor satisface nevoile, indiferent dacă lucrați în curtea de acasă sau tăiați lemne într-un mod profesional. Calitatea și fiabilitatea produselor Makita sunt de neegalat. În ceea ce privește puterea și fiabilitatea, drujbele electrice au parcurs un drum lung, iar Makita oferă atât drujbe electrice, cât și pe benzină.

Ruris

Ferăstraiele cu lanț RURIS sunt destinate diferitelor sarcini, inclusiv pentru uz casnic și agricol, construcții și silvicultură. Puteți îndeplini sarcini complicate, tâmplărie rafinată și vă puteți bucura de calitatea unui obiect bine făcut cu puțin efort dacă utilizați ferăstrăul cu lanț RURIS.

Einhell

Veți descoperi instrumentul perfect pentru satisfacerea nevoilor dvs. printre numeroasele modele de drujbe Einhell. Având diferitele modele de ferăstraie cu lanț, veți putea alege unul fără cablu, puternic și cu multă flexibilitate. Ferăstrăul cu lanț electric Einhell este ușor, silențios și fără emisii, astfel încât să puteți face treaba rapid. Pentru sarcini dificile, o drujbă pe benzină oferă o putere maximă. Cu gama largă de ferăstraie cu motor Einhell, veți găsi cu siguranță ceea ce căutați, indiferent dacă lucrați în grădină, acasă sau în pădure.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 9 In medie: 4
Back to top button