Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune cuptoare electrice în 2022

Cuptorul este un accesoriu indispensabil într-o bucătărie. Totuși, dacă spațiul limitat pe care îl aveți la dispoziție nu vă permite instalarea unui astfel de aparat electrocasnic, puteți opta întotdeauna pentru cuptoare electrice.

Acestea rivalizează cu variantele clasice, sunt foarte ușor de folosit și pot deservi chiar și familii mai mari, oferindu-vă posibilitatea de a găti mâncare delicioasă de fiecare dată. Acest ghid vă va ajuta să alegeți cuptorul perfect pentru bucătăria dumneavoastră, în raport cu funcțiile dorite și prețul pe care sunteți dispuși să îl plătiți.

Cel mai bun general
4.8 / 5

Cuptorul electric Star-Light CEA-4520CRBL reușește să îmbine o serie de funcții importante în bucătărie, însă totodată oferă un preț foarte bun. Poate fi cea mai bună variantă de cuptor pe care să îl cumpărați.

Pro

 • Este ușor de folosit și de persoane în vârstă
 • Poate fi folosit și pentru a coace cozonaci
 • Are dimensiuni reduse, deși are un volum ridicat

Contra

 • Suprafața exterioară se încălzește destul de tare
Competitorul de pe locul 2
4.6 / 5

Gastroback 42814 se dovedește a fi un ajutor de nădejde în bucătărie, oferind posibilități de coacere, dar și de dezghețare. Cu o capacitate de 26 de litri, este un produs bun pentru a găti porții decente de mâncare.

Pro

 • Oferă 9 programe de gătit diferite
 • Vine la pachet cu mai multe accesorii utile pentru gătit
 • Temporizatorul funcționează până la 150 de minute

Contra

 • Unele modele au ușa montată ușor strâmb, cu toate că se închide ermetic
Cea mai bună opțiune pentru buget redus
4.2 / 5

Dacă nu doriți să cheltuiți o avere pe cuptorul electric, Star-Light CEA-3016CBL vă oferă un volum generos la un preț bun. În plus, cuptorul are o putere ridicată, ce asigură o temperatură de până la 230 de grade.

Pro

 • Este ideal pentru o familie de două persoane
 • Încap la interior și vase voluminoase
 • Cuptorul ajunge rapid la temperatura dorită

Contra

 • Finisajele sunt de o calitate mai slabă
Cea mai bună premium
4.4 / 5

Dacă doriți un produs de calitate de la un brand cu renume, atunci Rommelsbacher BGE1580/E este cuptorul electric pe care îl căutați. Își face treaba impecabil de fiecare dată, însă costă ceva mai mult decât alte modele.

Pro

 • Poate fi curățat foarte ușor cu o lavetă umedă
 • Setările sunt controlate cu ajutorul unui panou touchscreen
 • Este foarte silențios în timpul utilizării

Contra

 • Are o putere mai mică decât multe modele mai ieftine
Cel mai bun pentru pizza
3.8 / 5

Dacă pizza este felul dumneavoastră preferat de mâncare, nu puteți da greș cu un cuptor dedicat. G3Ferrari Delizia vă va ajuta să experimentați toate rețetele de pizza la care vă gândiți, oferindu-vă calitate excelentă.

Pro

 • Cuptorul poate coace pizza la nivel de restaurant
 • Folosirea sa este destul de intuitivă
 • Vine la pachet și cu o carte de rețete potrivite pentru un astfel de cuptor

Contra

 • Cuptorul trebuie șters neapărat după fiecare utilizare

Ghidul cumpărătorului

Dacă vă este dificil să vă hotărâți asupra unei recomandări de cuptor electric, ghidul de mai jos vă prezintă tot ce trebuie să știți despre aceste electrocasnice. La finalul articolului, veți fi siguri cu privire la cuptorul pe care să îl cumpărați pentru bucătăria dumneavoastră.

cuptoare electrice neincorporabilcuptoare electrice neincorporabil

Când ar trebui să alegeți un cuptor electric

Cuptoarele electrice sunt electrocasnice de dimensiuni medii, fiind o variantă mai practică a unui cuptor clasic. Sunt multe motive pentru care vă puteți dori un astfel de accesoriu în bucătărie.

Cel mai probabil, căutați un astfel de cuptor dacă aveți o bucătărie de dimensiuni mai reduse, ce nu permite instalarea unui aragaz de dimensiuni mari sau a unui cuptor încorporabil. Varianta electrică, mult mai portabilă, poate fi pusă chiar și pe blatul de bucătărie.

Cuptorul încorporat

Avantaje

 • Capacitatea de gătire este mult mai mare în cazul unui cuptor dedicat.
 • Un astfel de cuptor poate fi integrat vizual în ton cu restul bucătăriei.

Dezavantaje

 • Instalarea este un proces complex, ce necesită ajutorul unui expert.
 • Prețul cuptorului poate fi ridicat și poate să nu includă și o plită.

Cuptorul electric (mini cuptor)

Avantaje

 • Este mult mai versatil și foarte ușor de instalat.
 • Prețurile unor astfel de cuptoare sunt destul de mici.
 • Unele modele pot avea multe funcții utile pentru gătit.

Dezavantaje

 • Capacitatea unui astfel de cuptor nu este recomandată unor familii mari.

Tipuri de mini cuptoare

Pe piață puteți găsi mai multe tipuri de cuptoare electrice de top pentru bucătărie. Fiecare dintre el are un mod de operare sau funcții diferite. E bine să cunoașteți care sunt cele mai bune cuptoare electrice, pentru o alegere perfectă în casa dumneavoastră.

Mini cuptor cu plită electrică

După cum sugerează și numele, un astfel de cuptor electric are în partea superioară și o plită ce funcționează tot cu energie electrică. Această soluție ar trebi să fie de preferat în cazul în care nu aveți spațiu în bucătărie pentru un aragaz, dar doriți totuși să gătiți mâncare și dincolo de posibilitățile de coacere.

Mini cuptor cu funcție specializată

Mini cuptor cu funcție specializată

Pe lângă posibilitatea de a-l folosi ca pe un electrocasnic clasic, un mini cuptor mai poate avea și funcții specializate, pentru anumite feluri de mâncare. Cel mai frecvente veți întâlni următoarele funcții.

Cuptor electric cu mini-rotisor – acesta are un suport special cu ajutorul căruia puteți rumeni carnea, chiar și un pui întreg.

Mini cuptor pentru pizza – aceste cuptoare vin în două variante. Unele sunt dedicate pentru pizza și au o formă circulară, iar altele au și funcții adiționale de cuptor standard.

Mini cuptor cu convecție

Cuptoarele electrice cu convecție sunt ideale dacă doriți mâncare gătită uniform. Convecția se referă la faptul că aerul din interiorul cuptorului circulă constant, ajutat de unul sau două ventilatoare. Astfel, un mini cuptor de acest fel este mai eficient energetic, gătește mâncare mai rapid și vă oferă alimente mai gustoase.

Cuptor electric cu halogen

Mini cuptoarele cu halogen fac parte dintr-o generație mai nouă de produse. Acestea sunt cilindrice și folosesc o sursă luminoasă cu halogen pentru a încălzi aerul ce prepară mâncarea. Un mare avantaj al unui astfel de cuptor este că se încălzește aproape instantaneu, în doar câteva secunde. În plus, datorită razelor infraroșii emise de sursa de halogen, mâncarea este și dezinfectată, astfel că se păstrează comestibilă mai mult timp.

Ce să aveți în vedere când cumpărați un mini cuptor

Un mini cuptor pentru bucătăria dumneavoastră poate fi o unealtă extrem de utilă. Dacă doriți mai multă versatilitate în ceea ce privește folosirea acestui aparat electrocasnic, e bine să consultați lista de mai jos, care conține elementele esențiale ce alcătuiesc un cuptor electric de sine stătător.

Capacitatea

Capacitatea mini cuptoarelor este variabilă, însă cele mai multe produse de acest fel au între 17 și 23 de litri. Există, desigur, și modele mai mici, însă acestea sunt ceva mai puțin frecvente, fiind destinate celor pentru care spațiul e un adevărat lux. Astfel puteți găsi cuptoare cu doar 9 litri capacitate. În schimb există și unele de peste 40 de litri, care sunt destinate unei familii mai mari, de trei sau patru persoane. Trecând peste această limită și mergând către capacități de 50-60 de litri, modelele sunt puține și ați putea fi mai avantajat de un cuptor încorporabil sau de un aragaz care are și cuptor.

Puterea

Majoritatea cuptoarelor au o putere de 1500 W, fiind și multe modele ce au în jur de 2000 W. Cu cât un cuptor este mai puternic, cu atât poate găti mai repede mâncarea pe care o pregătiți. În plus, un cuptor mai puternic poate găti și mai multă mâncare în același timp, atingând temperaturi mai mari, pe care le poate și menține în timpul funcționării.

Eficiența energetică

Cuptoarele electrice de mici dimensiuni consumă mult mai puțin curent decât cele încorporabile sau din aragaze. Totuși, chiar și așa, puteți găsi mini cuptoare care să consume mai puțină energie. Cele mai eficiente din acest punct de vedere sunt cele cu halogen.

Control al temperaturii

Posibilitatea de control al temperaturii este o funcție crucială. Cu cât aveți o posibilitate mai mare de ajustare a acestei valori, cu atât veți putea găti mâncăruri mai diverse, fie că sunt feluri principale sau deserturi.

Temporizator

Un temporizator vă ajută să parcurgeți pașii unei rețete cu precizie. În plus, dacă vi se întâmplă să uitați mâncarea în cuptorul pornit, acesta se va opri automat când timpul ajunge la 0, pentru a preveni arderea alimentelor și alte accidente.

Funcții de siguranță

Temporizatorul în sine e o funcție de siguranță ce poate preveni incendii. Mini cuptoarele au și protecții la suprăîncălzire, pentru a împiedica accidente în bucătărie. Folosirea de materiale slab conductoare de căldură pentru componente ca mânerul ajută enorm când gătiți.

Uși transparente

Deși încă mai sunt modele de mini cuptoare ce nu au o ușă transparentă, majoritatea oferă acest design. Cu ajutorul unei astfel de uși, veți putea să verificați dacă mâncarea este gata fără să fie nevoie să deschideți cuptorul.

Ușurința de curățare

Nimănui nu îi place să curețe un cuptor, mai ales dacă resturi de mâncare s-au tot adunat în timp. Un mini cuptor care are piese ce se curăță ușor sau care chiar are o funcție de auto-curățare vă va face viața mult mai ușoară.

Accesorii utile pentru mini cuptor

Accesorii utile pentru mini cuptor

Cele mai bune cuptoare electrice vin la pachet și cu accesorii potrivite, astfel că puteți face mult mai multe în bucătărie. Fiecare dintre următoarele e util și cu cât aveți mai multe alături de cuptor, cu atât gătitul va fi mai simplu.

Tăvi pentru copt: Cel puțin o tavă pentru copt este inclusă în pachetul pe care îl cumpărați. Totuși, vă puteți extinde colecția cu tăvi pentru prăjituri, dreptunghiulare, pătrate sau circulare, sau chiar cu tăvi speciale pentru brioșe.

Căptușeală pentru cuptor: Acest accesoriu este o bucată dreptunghiulară de material non-aderent, pe care o puteți pune în interiorul cuptorului, pe grătarul de jos, pentru a aduna toate picăturile scurse din recipientul în care gătiți.

Tavă de copt plată, din silicon: Un astfel de accesoriu este deosebit de util dacă doriți să gătiți anumite feluri de mâncare, îndeosebi deserturi, ce s-ar putea lipi altfel de tavă. Datorită siliconului din care este realizată această tavă aerisită, mâncarea pe care o gătiți nu se va lipi.

Termometru pentru cuptor: Cu toate că aveți deja la dispoziție un termostat integrat în mini cuptor, un termometru suplimentar poate fi foarte util. Mai ales dacă luați unul pentru carne; astfel veți ști întotdeauna când carnea pe care o gătiți a ajuns la temperatura perfectă.

Țepușă pentru rotisor: O țepușă pentru rotisor este un accesoriu binevenit pentru un mini cuptor, deoarece îmbunătățește semnificativ funcționalitatea sa. Cu ajutorul acestui simplu accesoriu veți putea să rumeniți carne perfect, chiar și dacă e nevoie să gătiți un pui întreg.

Tigaia de prăjire cu scurgere: O tigaie de prăjire cu scurgere este ideală atunci când gătiți carne și doriți să rămână deasupra grăsimii sau a lichidelor. Această tigaie este mai înaltă și în partea de sus are un grătar, pe care așezați mâncarea pentru ca lichidele să se scurgă.

Clești pentru tavă: Va fi imposibil să scoateți tava din cuptor fără accesoriile potrivite. Dacă, în schimb, folosiți clești pentru tavă, o veți putea scoate din cuptorul încins fără riscuri. Funcționează ca un cârlig, pentru o apucare fermă.

Mănuși de silicon pentru bucătărie: Chiar dacă aveți clești, tot veți avea nevoie și de a vă folosi mâinile în preajma componentelor fierbinți ale cuptorului. Cu ajutorul mănușilor de silicon, veți putea manevra aceste piese fără să riscați arsuri.

Cele mai bune branduri de cuptoare electrice

Înainte de final, vă prezentăm și cele mai bune mărci de cuptoare electrice. Astfel, veți ști că un produs ce poartă această marcă este unul în care puteți avea încredere.

Rommelsbacher

Brandul a început acum aproape un secol ca producător de difuzoare audio, însă venirea războiului l-a convins pe proprietar să producă diverse electrocasnice robuste. Succesul a venit imediat, iar Rommelsbacher s-a transformat într-un nume sinonim cu calitatea germană.

Star-Light

Deși Star-Light este un brand apărut în 2014, a luat cu asalt piața electrocasnicelor mici și mari. Aceștia produc tot felul de produse utile în bucătărie, iar prețul lor este greu de combătut, mai ales în raport cu calitatea ridicată.

Concluzii

Ajunși aici, credem că veți putea lua decizia corectă în privința unei recomandări de cuptor electric. Știți deja care sunt funcțiile pe care să le căutați la un astfel de mini cuptor, iar acest ghid vă va ajuta să găsiți produsul ideal pentru bucătăria voastră, indiferent de dimensiunile acesteia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 0 In medie: 0
Back to top button