Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune cuptoare electrice încorporate în 2023

Multe familii aleg plite separate și cuptoare incorporabile care se potrivesc cu bucătăria și oferă casei lor un aspect mai personalizat. Alegerea cuptorului potrivit pentru bucătăria dvs. poate fi dificilă dacă nu știți de unde să începeți.

Cheia alegerii celui potrivit este să studiați producătorii și caracteristicile oferite. Din fericire, am realizat o listă de cuptoare încorporabile în acest ghid pentru a vă ajuta să știți care sunt aspectele esențiale de luat în considerare atunci când îl cumpărați. Cele mai bune modele și mărci disponibile în prezent pe piață sunt enumerate mai jos. Sunteți pregătiți să vedeți care sunt cele mai bune cuptoare electrice?

Cel mai bun cuptor electric incorporabil
4.6 / 5

Dacă sunteți în căutarea unui cuptor care să arate vintage, dar care să se ridice la înălțimea așteptărilor secolului 21, cuptorul vintage Electrolux vă va satisface nevoile privind aspectul, dar și gătitul.

Pro

 • Uşor de utilizat, cu comenzi mecanice
 • Durabil și rezistent la utilizare intensă de zi cu zi
 • Design rustic, vintage
 • Ușor de curățat
 • Capacitate mare, de 74 l

Contra

 • Unii utilizatori se confruntă cu spargerea ceasului
 • Când gătiți, ușile se pot încălzi
Cel mai bun cuptor premium
4.8 / 5

Bosch HBG633NB1 este un cuptor încorporabil performant, cu convecție aer 4D, dispray TFT de selectare, EcoClean Direct, pentru o curățare ușoară și eficiență energetică A+, oferind rezultate de gătit perfecte.

Pro

 • Arată foarte bine, premium
 • Coace incredibil, indiferent de nivel
 • Are un sdtrat special care absoarbe reziduurile grase
 • Face parte din clasa de eficiență energetică A+
 • Are multe moduri și programe de coacere

Contra

 • Are un preț cam mare
 • Ar putea veni cu mai multe accesorii
Cel mai bun cuptor ieftin
4.5 / 5

Arctic AROIM24500BC este un cuptor incorporabil foarte elegant, cu un consum redus de energie, 12 funcții de gătire, volum interior de 71 litri, funcția de self-clean, timer și gătire 3D, toate la un preț wow.

Pro

 • Aspect elegant
 • Are 12 funcții, inclusiv decongelarea produselor și timer
 • Oferă un consum redus de energie
 • Volum mare, de 71 l
 • Preț foarte bun

Contra

 • Sticla se încălzește destul de tare când funcționează
 • Sistemul de conectare al becului este fragil
Cel mai bun cuptor cu design vintage
4.0 / 5

Cuptorul vintage Beko se remarcă prin design, capacitatea impresionantă și funcția de curățare cu abur, care vă permite să coaceți fără griji. O alegere excelentă pentru brutarii pasionați.

Pro

 • Design frumos, vintage
 • Capacitate mare, de 71 l
  Instalare si asamblare ușoară a cuptorului
 • Curățare eficientă și rapidă, cu funcție de curățare cu abur
 • Vine cu tăvi potrivite pentru orice preparat care necesită coacere

Contra

 • Fereastra de cuptor este mică
Cel mai bun cuptor inteligent
4.1 / 5

Whirlpool AKZM 8480 NB este un alt cuptor excelent, cu un raport calitate/preț foarte bun. Volumul lui este de 73 l, are autocurățare pirolitică, 6th Sense și o mulțime de funcții de coacere, care fac gătirea perfectă.

Pro

 • Sistem de funcție de autocurățare pirolitică
 • Se pot prepara 3 feluri de mâncare, fără riscul de amestecare a gusturilor
 • Închidere softclosing
 • Are tasta Ready2Cook care permite cuptorului să fie gata de utilizare
 • Preț accesibil

Contra

 • Vine fără ștecher
 • Iese abur prin spațiul rămas între blat și cuptor

Actualizări de conținut:

Pentru noi este important ca produsele pe care le prezentăm să fie de cea mai bună calitate și la cele mai bune prețuri, așa că ne actualizăm în permanență listele și le verificăm în funcție de necesități pentru a-ți oferi cele mai bune alternative.

Ghid de cumpărare

Ghid de cumpărare Cuptor incorporabil

Mai mult decât orice alt aspect, preferințele personale ar trebui să fie factorul determinant în căutarea celui mai bun cuptor încorporabil pentru bucătăria dvs. Cu toate acestea, există anumite aspecte utile de luat în considerare atunci când cumpărați un aparat fantastic, în special un cuptor încorporabil, care poate fi o parte importantă a experienței dvs. de gătit.

Acest articol vă va oferi o schiță a lucrurilor pe care trebuie să le căutați atunci când cumpărați un cuptor încorporabil.

Cuptor de sine stătător sau încorporat: care este diferența?

Cuptoarele de sine stătătoare sunt acele cuptoare care pot fi așezate direct pe podea și, de obicei, vin cu o plită de gătit încorporată. Pe de altă parte, un cuptor incorporabil este un cuptor încorporat în dulap și este un singur corp – adică nu conține o plită de gătit.

 • Cuptor de sine stătător – Plitele de gătit sunt mai ușor de instalat și mai puțin costisitoare decât cuptoarele incorporabile. Acestea au plită, dar și cuptor, făcându-le mai convenabile decât un cuptor încorporat. Ele, totuși, ocupă mai mult spațiu decât cuptoarele incorporabile.
 • Cuptor incorporabil – Cuptoarele incorporabile vin în diferite dimensiuni și pot fi încorporate fără efort în dulapurile bucătăriei dumneavoastră. Acestea pot fi amplasate la orice înălțime pentru a oferi acces ușor și sunt adesea folosite împreună cu un cuptor cu microunde pentru un plus de confort. Singurul dezavantaj major al unui cuptor incorporabil este ca ii lipsește o plită.

Tip alimentare pentru cuptor incorporabil

La achiziționarea unui cuptor incorporabil nou, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le luați în considerare este alimentarea. Indiferent dacă alegeți un cuptor cu gaz sau electric, asigurați-vă că funcționează cu instalația bucătăriei dvs. Dacă treceți de la electric la gaz sau invers, asigurați-vă că apelați la asistență de specialitate.

Puteți instala un cuptor incorporabil cu gaz sau unul electric în bucătărie, în funcție de conexiunile disponibile. Dacă puteți să instalați oricare dintre acestea două, luați-vă după cerințele și bugetul dvs.

Cuptor electric

Componentele duble de coacere în cuptoarele electrice incorporabil funcționează independent pentru a găti alimente. Elementul de jos, care încălzește cuptorul, se ocupă de gătitul de zi cu zi. Gătirea la grill și prăjirea alimentelor se face pe elementul superior. Cuptoarele electrice sunt mai accesibile și vin într-o varietate mai mare. Au o capacitate mai mare și trebuie conectate la o sursă de alimentare de 230/240 V. Prețul energiei determină cheltuielile lor la funcționare (cuptor electric pret)

Cuptor pe gaz

Cuptoarele pe gaz sunt încălzite de o flacără de gaz natural, care încălzește interiorul cuptorului. Există mai puține opțiuni de cuptoare pe gaz. Acestea dispun de butoane computerizate, iar prețurile gazelor naturale determină costurile de funcționare.

Dimensiunea cuptorului incorporabil

Majoritatea cuptoarelor de perete convenționale au lățimea de 24 inchi, 27 inchi sau 30 inci. Acestea sunt, de obicei, estimări ale dimensiunilor reale, care diferă oarecum. Înălțimea și adâncimea cuptorului incorporanil pot varia în funcție de tip și design și există diverse opțiuni.

Întregul volum interior și suprafața utilă de gătit, cantitatea totală de spațiu de gătit, sunt cele două componente ale volumului cuptorului. Cuptoarele au, de obicei, o capacitate de 51 până la 76 de litri.

Capacitatea care poate fi utilizată a cuptoarelor poate fi cu până la 27 de litri mai mică decât capacitatea menționată. Amenajarea și amplasarea grilajului, dar și suprafața utilă vor fi afectate de capacitatea unui cuptor mare.

Un singur cuptor

Asemenea unei game convenționale, un singur cuptor are o singură suprafață de gătit unde puteți coace, prăji sau pregăti la grill mâncărurile preferate. Chiar dacă este numit cuptor de perete, nu este limitat la utilizarea la perete. Cuptoarele incorporabile simple pot fi încorporate într-un set de dulapuri, sub blat sau sub o plită. Luați în considerare combinarea unui cuptor cu microunde cu un cuptor de perete pentru un plus de confort.

În cele mai multe cazuri, cuptoarele individuale pot fi instalate sub blat; cu toate acestea, cele cu sertare separate pentru încălzire pot fi prea înalte pentru un blat de bucătărie de dimensiuni standard și ar trebui instalate într-o unitate de perete. Cuptorul unic are o capacitate medie de 64 de litri.

Cuptor dublu

Cuptor dublu cuptorului incorporabil

Acestea sunt două cuptoare încorporate, stivuite unul peste altul, având uși și comenzi independente. Din cauza dimensiunilor lor, acestea trebuie instalate în interiorul unui perete și sunt cele mai potrivite pentru bucătăriile mari. Cuptorul principal are o capacitate de 62 de litri, iar cuptorul mai mic are 35 de litri.

Un cuptor cu perete dublu este o modalitate convenabilă dacă vă place să gătiți pentru mai multe persoane sau doriți o bucătărie cu adevărat gourmet. Cuptoarele duble au o capacitate mai mare, permițându-vă să gătiți de două ori mai multe alimente în jumătate din timp. De asemenea, aveți opțiunea de a găti diverse feluri de mâncare la diferite temperaturi. Într-un cuptor, prăjiți curcanul de Ziua Recunoștinței în timp ce coaceți plăcinte în celălalt.

Caracteristicile cuptorului incorporabil

Multe cuptoare de perete pot fi integrate cu ușurință într-un design de bucătărie, chiar completându-l sau pot ajuta la împrospătarea aspectului unei camere. Deoarece sunt încorporate într-un perete, acestea pot oferi bucătăriei dvs. un aer mai deschis, permițându-vă totodată să recuperați spațiu pe blat și, probabil, să adăugați dulapuri suplimentare.

Multe cuptoare de perete includ caracteristici care pot fi comparabile cu cele ale unui cuptor convențional. Aceste capacități le permit utilizatorilor să folosească o aplicație furnizată de producător pentru a porni, opri, schimba temperatura sau primi alerte de gătit de la distanță.

Iată care sunt caracteristicile unui cuptor incorporabil.

Control digital

Deoarece cuptoarele digitale pot fi ajustate la anumite temperaturi mai precis decât cuptoarele cu cadran, ele vă permit să gătiți mai precis. Cuptoarele electrice digitale, spre deosebire de cuptoarele electrice tradiționale, utilizează un ecran tactil digital ca interfață în loc de un cronometru sau butoane analogice.

În funcție de model, cuptoarele electrice digitale pot fi destul de simplu de utilizat. Cuptoarele digitale, spre deosebire de cuptoarele tradiționale, se pot seta mai degrabă în secunde decât în ​​minute, așa cum se întâmplă în cazul cuptoarelor tradiționale.

Pentru a crește productivitatea și profitabilitatea brutăriei sau bucătăriei dvs., controlul digital ușurează operarea și scoate la iveală tot ce este mai bun în eficiența coacerii și gătitului.

Cronometru care se poate programa

Puteți crea un temporizator complet programabil pentru a porni și opri cuptorul în orice moment.

Poate fi un instrument cu adevărat util dacă trebuie să părăsiți casa din orice motiv, deoarece poate fi programat să înceapă să vă gătiți masa înainte de a ajunge acasă.

Când nu este detectată nicio mișcare, cuptoarele electrice automate pot fi programate să se oprească după 5 minute (și pot fi modificate până la 15 minute). Funcția de oprire automată poate fi dezactivată. Funcția de blocare vă permite să setați anumite ore pentru a interzice utilizarea cuptorului în respectivele perioade.

Comenzi automate de gătit

Comenzi automate de gătit

Comenzile automate de gătit sunt destinate persoanelor ocupate, care nu pot fi în bucătărie sau acasă la anumite ore pentru a porni sau opri cuptorul. Aceste setări pot fi configurate pentru a porni și opri cuptorul automat. Cuptorul poate fi, de asemenea, pornit manual, iar comenzile automate pot prelua sarcina atunci când trebuie să se oprească.

Puteți să vă pregătiți masa, să alegeți ce doriți să gătiți, să alegeți temperatura, timpul de gătire, sursa de căldură și chiar gradul de umiditate folosind funcția de gătit automată a cuptorului.

Suport telescopic

Suporturile complet telescopice facilitează scoaterea tăvilor de copt, grătarele pentru copt și prăjire și farfuriile pentru caserole gourmet din interiorul cuptorului, dar ajută și la menținerea lor ferm în poziție. Acest lucru vă permite să ungeți sau să întoarceți o friptură în afara cuptorului fierbinte, fără a vă expune la temperaturile mari din interior. Suporturile telescopice vă permit să verificați sau să îndepărtați vasul cu puțin efort, dar 100% în siguranță.

Ușa glisantă

Un cuptor cu ușă glisantă permite accesul simplu la cuptor. Aceste uși se deschid ca o ușă obișnuită a cuptorului, dar apoi glisează sub cuptor pentru a vă oferi acces complet la cuptor.

Cu un cuptor cu ușă glisantă, veți putea avea un cuptor de dimensiuni potrivite, ideal pentru o casă, în timp ce aveți suficient spațiu pentru a găti. De fapt, un cuptor mare vă va oferi mai mult spațiu decât un cuptor convențional mic.

Numărul și poziționarea rafturilor cuptorului

Un număr mare de opțiuni de așezare a rafturilor vă oferă o mai largă paletă de opțiuni de utilizare a cuptorului electric încorporabile. Astfel, veți putea folosi cuptorul mult mai eficient, gătind atât cu vase mari și cu diverse recipiente așezate mai aproape de sursa de căldură. Recomandarea noastră este să alegeți un cuptor cu minimum cinci poziții ale rafturilor.

Elementele de încălzire acoperite

Modelele ce dispun de elementele de încălzire acoperite permit curățarea acestora mult mai ușor de efectuat. De asemenea, modele ce dispun de un înveliș catalitic ajută foarte mult la curățarea interiorului cuptorului ceea ce le crește eficiența de utilizare.

Cuptor inteligent

Cuptoarele inteligente sunt aparate mai avansate, care pot găti în mai multe moduri distincte, având o navigare ușoară (de obicei, doar la o apăsare a unui buton) fără a ghici dacă este potrivită sau nu.

La aceste cuptoare moderne vă puteți conecta cu un smartphone prin wi-fi sau Bluetooth, permițându-vă să le ajustați din altă cameră sau de la distanță. Este posibil să puteți opera cuptorul de la distanță, în funcție de model și de caracteristici.

Funcții de coacere la cuptor

Simbolurile de pe panoul frontal reprezintă funcțiile de coacere ale cuptorului. Înțelegerea acestor simboluri ale cuptorului este esențială pentru a găti eficient și pentru a menține cuptorul în stare excelentă de funcționare. Iată câteva dintre caracteristicile cuptorului cel mai frecvent utilizate.

Coacerea cu ventilație: Dacă aveți un cuptor cu ventilație, ventilatorul este cea mai importantă componentă a aparatului dumneavoastră. Acest lucru se datorează faptului că ventilatorul distribuie uniform căldura în cuptor, asigurându-se că mâncarea se gătește uniform.

Fan-forced: Căldura este produsă de un element din jurul ventilatorului, care conduce căldura în cuptor. Acest lucru asigură că secțiunea cuptorului este încălzită uniform.

Ventilator: Cuptorul este echipat cu un ventilator, care determină circulația aerului in jurul preparatului pe care-l gătiți. Ventilatorul distribuie căldura uniform pe tot parcursul gătirii, oferind rezultate superioare și capacitatea de a găti în cantități în mai puțin timp și la o temperatură mai scăzută.

Grătar: Utilizarea tigăii pentru grill este una dintre cele mai simple moduri de a face grătar în cuptor. Aceasta este o tehnică de preparare a alimentelor care utilizează multă căldură. Acest lucru este similar cu utilizarea unui grătar electric, cu excepția faptului că, în loc să utilizeze flăcări pentru a găti carnea, aragazul de interior folosește căldură indirectă pentru a vă grătar masa.

Grătar parțial: grătarul parțial este un grătar electric de masă pentru interior, care aduce distracția oaspeților în confortul propriei case. Oaspeții prăjesc carnea și topesc brânza la nivelul inferior, similar grătarului japonez. Unele cuptoare incorporabile includ o caracteristică care vă permite să utilizați doar o mică parte din grătar pentru porții mici.

Dezghețare: Pentru a dezgheța cantități mici de alimente delicate, cum ar fi prăjiturile cu cremă, utilizați funcția de dezghețare. La temperatura camerei serviți plăcinte cu cremă și cheesecake congelate. Când modul de dezghețare este activat, ventilatorul de convecție cu mișcare lentă va circula aerul la temperatura camerei în jurul alimetelor. Dezghețarea naturală a alimentelor este accelerată fără utilizarea căldurii.

Gătitul la abur: Păstrează umiditatea, făcându-l ideal pentru legume, pește, păsări de curte, pâine și produse de patiserie.

Coacerea prin convecție: Aceasta este o formă de coacere care se realizează fără utilizarea unui ventilator. Doar câteva cuptoare din zilele noastre au această opțiune.

Preîncălzirea rapidă: Este o funcție ce reduce timpul de preîncălzire al cuptorului folosind o putere mai mare până se atinge temperatura dorită, însă cu un consumul mai mare de energie electrică.

Cât de ușor este să curățați cuptorul?

Mâncarea dumneavoastră va avea un gust mai bun, cuptorul va găti mai eficient și va folosi mai puțină energie dacă acesta este curat. Cea mai bună parte este dată de faptul că curățarea cuptorului nu este atât de dificilă pe cât vă puteți imagina. Iată cele trei metode de curățare a unui cuptor.

Pirolitic

Un cuptor pirolitic are un mecanism de curățare „automat”, care reduce semnificativ timpul de curățare a cuptorului. Curățarea pirolitică crește temperatura din interiorul cuptorului la peste 400°C, transformând uleiul și reziduurile alimentare în cenușă. Această cenușă poate fi ștearsă cu ușurință după ce cuptorul a revenit la o temperatură sigură și s-a deblocat singur.

Catalitic

Curățarea catalitică implică încălzirea cuptorului la aproximativ 200 de grade Fahrenheit, astfel încât depunerile de ulei și alimente să poată fi arse. Excesul de grăsime poate fi apoi șters folosind un prosop umed. Spre deosebire de cuptorul pirolitic, care arde resturile de mâncare până la cenușă, poate fi nevoie de mai multă muncă pentru a curăța această mizerie produsă de curățarea catalitică.

Email ușor de curățat

Unele cuptoare au la interior un strat de email fin, neted, care are un grad scăzut de contaminare a alimentelor și rezistă la uzură, precum și la efectele acide sau alcaline.

Suprafețele pot fi curățate ușor prin ștergere. Acesta nu este un dispozitiv de autocurățare, dar face procedura de curățare în general mai ușoară, deoarece particulele se desprind fără prea multă forță.

Cele mai bune mărci de cuptoare incorporabile

Iată câteva dintre cele mai bune mărci de cuptoare incorporabile.

AEG

AEG oferă o linie completă de cuptoare de înaltă performanță din oțel inoxidabil care se integrează lin și eficient în bucătăria dumneavoastră. Bucătăria dvs. va fi un loc mai frumos, cu un cuptor încorporat, cu un cuptor cu microunde, cuptor cu abur și chiar și un aparat de cafea.

Bosch

Butoanele, ușile și interfețele cuptoarelor Bosch sunt destinate să completeze aspectul și modul în care se simt alte echipamente de bucătărie Bosch. Unitățile pot fi amplasate la nivel sau cu un strat de dulap.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 19 In medie: 4.4
Back to top button