Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune căști in-ear

Cu toții ne bucurăm de momentele în care putem să scăpăm de zgomotul vieții cotidiene și să ne refugiem alături de piesele noastre preferate. Există căști de toate felurile pe piață, dar modelele in-ear devin cele mai populare, pentru că sunt foarte compacte și versatile. Sunt suficient de mici să le ții în buzunar, îți oferă un sunet de calitate și anulare a zgomotului excelente, astfel că au devenit un accesoriu important pentru fiecare pasionat de muzică. Nu toate căștile sunt la fel, însă, iar găsirea modelului perfect poate fi mai complicată decât să descurcați un cablu încurcat de căști. Doriți căști wireless sau cu fir? Aveți nevoie de un microfon pentru apeluri? Contează anularea zgomotului și rezistența la apă?

Noi am cercetate mai bine de 80 de modele de căști, astfel că am pregătit un ghid cu cele mai bune căști in ear, ca să știți ce model să alegeți și pe care să le evitați. Dacă doriți să știți care sunt cele mai calitative căști, puteți consulta analiza noastră a celor cinci modele pe care le-am găsit cele mai bune. Indiferent de buget sau de stilul de viață, sunteți foarte aproape de a găsi perechea perfectă.

Cele mai bune căști in ear
4.7 / 5

Samsung Galaxy Buds Plus oferă o autonomie excelentă, un design modern, dar și o funcție de anulare a zgomotului. Căștile devin astfel cele mai potrivite pentru folosirea de zi cu zi.

Pro

  • Autonomie de până la 11 ore
  • Design dual-drive
  • Aplicație cu control pentru egalizator
  • Microfon îmbunătățit pentru apeluri

Contra

  • Rezistență la stropire de doar IPX2
  • Nu sunt potrivite pentru gaming
Cele mai bune pentru iPhone
4.4 / 5

AirPods Pro se aud bine, dar sunt performante și în alte privințe. Au certificare IPX4, sunt ușor de conectat, au un design ultracompact și se încarcă wireless. Sunt un accesoriu ideal pentru fanii Apple.

Pro

  • Anulare a zgomotului și calitate în apeluri foarte bună
  • Autonomie decentă și încărcare rapidă
  • Design foarte ușor și compact
  • Sunt rezistente la stropire
  • Se pot încărca wireless

Contra

  • Anularea zgomotului și egalizatorul nu pot fi controlate dintr-o aplicație
  • Unele funcții sunt disponibile doar pentru utilizatorii iOS
  • Nu oferă suport pentru aptX
  • Sunt destul de scumpe
Cele mai bune pentru gaming
4.3 / 5

Căștile Black Shark sunt ideale pentru gamingul pe mobil. Oferă funcții excelente pentru jucători, dar pot fi folosite chiar și în viața de zi cu zi, având o autonomie foarte bună.

Pro

  • Carcasa oferă până la 10 încărcări, autonomia totală ajungând la 35 de ore
  • Design excelent, cu drivere de 10 mm
  • Conexiune Bluetooth de calitate
  • Căști rezistente la stropire cu standardul IPX4

Contra

  • Vârfurile de cauciuc din pachet pot să nu acopere toate nevoile de mărime și confort
Cele mai bune căști in-ear mid-range
4.2 / 5

Huawei FreeBuds Pro sunt o pereche de căști wireless foarte ușoare, care au un design elegant. Sunt foarte confortabile și anulează eficient zgomotul extern. Pentru un fan Huawei, sunt căștile ideale.

Pro

  • Microfon foarte bun pentru apeluri
  • Volumul este ușor de controlat
  • Funcția de anulare a zgomotului este foarte bună
  • Căștile sunt confortabile

Contra

  • Nu au rating IP
  • Calitatea audio ar putea fi mai bună
Cea mai bună opțiune pentru buget redus
3.4 / 5

Căștile C200 Last Impact sunt cea mai bună opțiune de buget. Oferă un bass profund, dar și o calitate audio bună. Designul este unul universal și au chiar și jack de 3,5 mm.

Pro

  • Sunt foarte ușoare
  • Designul este unul durabil
  • Sunt ușor de folosit
  • Sunt bune la lucru

Contra

  • Unii utilizatori se plâng de lipsa confortului pe termen lung
  • Pot fi folosite doar cu fir

Actualizări de conținut:

Pentru că te apreciem în calitate de client, ne actualizăm în permanență listele de produse, pentru a-ți oferi cele mai bune variante la cele mai bune prețuri. Poți avea încredere în faptul că am verificat recent produsele de top.

Ghidul cumpărătorului

Primele căști ne întorc în timp tocmai în 1880; aveau o greutate de 4,5 kilograme și trebuia să le susțineți pe umăr pentru a le folosi. Din fericire, s-au schimbat foarte multe în acești ani, astfel că acum avem căști foarte confortabile, disponibile într-o mulțime de variante, pentru toate genurile muzicale și preferințele personale.

căști in-ear

Nu doar mărimea contează

În caz că ați decis să renunțați la căștile din cutia telefonului și doriți să descoperiți câte modele diverse și de calitate există, am pregătit un mic ghid al celor mai întâlnite categorii de căști, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Astfel veți putea alege cele mai bune căști wireless in-ear.

Căștile over-the-ear sau circumaurale sunt cele mai masive de pe piață. Acestea creează un spațiu etanș presând buretele în jurul zonei ce vă înconjoară urechea, oferind o izolare excelentă împotriva zgomotului. Mărimea lor oferă și posibilitatea de instalare a unor componente mai mari, astfel că beneficiați de cea mai bună calitate audio la capitolul căști. Din păcate, nu sunt foarte portabile, dar cele mai bune căști over-ear sunt net superioare altor categorii.

Căștile on-ear sau supraaurale sunt ceva mai mici și folosesc o ușoară presiune pe ureche însăși pentru a sta fixe. Astfel de modele oferă și ele o calitate a sunetului ridicată și izolare eficientă împotriva zgomotului. Unele modele sunt pliabile, devenind astfel mai portabile.

Căștile in-ear sunt suficient de mici pentru a fi ținute în ureche tocmai de canalul acesteia. Există, totuși, două tipuri de căști in-ear, care se referă la două designuri ușor diferite.

Vorbim, astfel, despre căștile intraauriculare, sau earphones, care au un vârf cilindric, realizat dintr-un material moale. Acesta se așază ușor în interiorul urechii, astfel că sigilează canalul. Oferă un răspuns foarte bun la nivelul bass-ului și sunt mai greu de pierdut. Totuși, pentru că fiecare avem urechi diferite, unele persoane au ceva mai multe dificultăți în a găsi o pereche perfectă. Unor persoane li s-ar putea părea inconfortabilă senzația de a avea vârful căștii în canalul urechii.

Mai sunt și căști de tip earbuds, care arată aproape identic cu cele anterior. Acestea se așază însă doar pe partea exterioară a canalului, având o singură mărime și fiind și mai ușor de curățat. Totuși, acest design împiedică oferirea unei anulări a zgomotului de calitate, iar oamenii din jurul dumneavoastră pot auzi ce ascultați dumneavoastră. În mișcare alertă, căștile de acest fel riscă să vă cadă din ureche. Dacă practicați sporturi sau nu doriți căști intraauriculare, însă puneți preț pe siguranța în timpul purtării, puteți alege modele cu cârlig, ce se prind și după ureche.

Firele… mai multe sau mai puține

Odată ce ați ales tipul preferat de căști, trebuie să luați în calcul că există mai multe modele și în funcție de numărul firelor

Căștile complet wireless, fără fire, sunt cele mai recent apărute pe piață, dar au devenit și cele mai populare, chiar dacă au o autonomie scăzută. Fără cabluri, aceste căști sunt mult mai discrete și mai versatile. Microfoanele sunt încorporate, alături de controalele pentru piese și volum. Totuși, mare parte din cost e reprezentat de tehnologia Bluetooth și de baterii, astfel că se face uneori rabat de la calitatea audio, inferioară modelelor cu fir la același preț. Un audiofil va prefera întotdeauna modelele cu fir în locul celor wireless.

Căștile wireless cu fir sunt conectate de o bandă între ele, însă acestea se conectează la telefon tot prin Bluetooth. Comparativ cu modelele prezentate anterior, aceste căști oferă o calitate mai bună a sunetului și o autonomie mai sporită, la același preț. Sportivii, îndeosebi, preferă aceste căști, deoarece dacă una scapă din ureche, nu se va pierde. Totuși, din ce în ce mai puțini producători aleg să producă astfel de modele, mulți orientându-se spre soluții full wireless.

Căștile cu fir sunt, de regulă, cele mai ieftine. Nu sunt limitate de viteza de transfer a datelor, așa cum se întâmplă cu modelele Bluetooth, astfel că oferă cea mai bună calitate audio la banii pe care îi plătiți. În plus, nici nu va trebui să vă preocupați de autonomie sau de conexiune; unele modele mai noi de căști wireless sunt destinate îndeosebi telefoanelor, astfel că a le conecta la alte dispozitive cu Bluetooth poate fi o provocare. Oriunde găsiți un jack de 3,5 mm, puteți conecta căștile cu fir, iar dacă doriți să realizați și apeluri, microfonul așezat pe cablu oferă o calitate audio mai ridicată. Totuși, există o posibilitate reală ca telefonul dumneavoastră să nu mai aibă jack de căști, astfel că ați putea avea nevoie de un adaptor. În plus, nimănui nu îi plac cablurile de căști care se încurcă între ele. Dacă doriți căști cu fir, căutați unele care nu oferă doar calitate a sunetului, ci vin și cu un cablu care nu se încurcă, sau care poate fi rulat ușor.

Sunete de calitate

Am menționat deja că pentru a vă bucura cât mai mult de cele mai bune căști wireless in-ear, acestea trebuie să fie așezate bine pe urechi. Mai sunt, însă, și alți factori care influențează calitatea audio. Între aceștia amintim formatul fișierelor muzicale, driverele, frecvența și boosting-ul. Dacă doriți căști wireless doar pentru a face streaming audio de pe platforma preferată, nu e nevoie să fiți atent la toate aceste aspecte și ar trebui să vă preocupe conectivitatea Bluetooth.

În prezent, standardul Bluetooth a ajuns la versiunea 5.2; cu cât e mai avansat, cu atât mai bune sunt autonomia și sunetul. Dincolo de acesta, contează și codecurile suportate de căști – acestea sunt utile pentru a reduce latența, pentru a spori calitatea audio dar și pentru a îmbunătăți eficiența energetică. Codecurile codează și decodează semnalele audio într-un format specific, transmițându-le între telefon și căști. Pentru a nu ne cufunda în explicații foarte tehnice, vă recomandăm totuși să cumpărați căști care suportă un codec cu un bitrate ridicat. Astfel, mai multe date vor fi păstrate intacte în timpul transferului. În caz în care aveți un telefon de la Apple, căutați o pereche de căști care e compatibilă cu codecurile AAC. În cazul telefoanelor cu Android, ați putea fi tentanți să alegeți o pereche de căști cu compatibilitate SBC, însă este mai bine să alegeți compatibilitate aptX, dacă puneți preț calitatea audio.

Nu sunteți un fan al zgomotelor de fond?

Orice recomandare de căști in-ear ați primi, trebuie să știți că toate oferă anulare pasivă a zgomotului prin design. Închizând canalul auditiv, blochează majoritatea sunetelor ce vin din exterior. Astfel, pentru ca această anulare să funcționeze, căștile trebuie să vă stea bine în urechi. Ar trebui să aveți cel puțin trei vârfuri de schimb pentru căști, iar mai multe sunt binevenite. Puteți chiar să cumpărați altele, separat, mai ales dacă aveți nevoie de mărimi mai mari sau mai mici. Dacă nici acestea nu stau bine, puteți lua în calcul varianta vârfurilor din spumă de memorie. Acestea se mulează formei unice a canalului urechii și sunt mai confortabile în folosirea de durată.

Există și anulare activă a zgomotului (ANC), care este folosită de căștile ceva mai scumpe. În asemenea cazuri, mai multe microfoane instalate în căști preiau sunetul din mediul înconjurător și produc unde audio inverse, care anulează sunetul extern. Deși în teorie sună bine, în practică diferența de calitate poate varia foarte mult. În plus, acest timp de anulare a zgomotului creează o senzație de presiune în urechi, iar unora nu li se pare neapărat confortabilă aceasta.

Există și anularea adaptivă a zgomotului, care este o formă mai avansată a sistemului activ descris ceva mai sus. În acest caz, însă, căștile iau în calcul și alți factori, cum ar fi presiunea aerului sau tipul de zgomot. Astfel, veți putea întreține o conversație purtând astfel de căști sau veți auzi traficul dacă alergați afară.

Controlul facil al căștilor

Într-o situație ideală, căștile oferă controale facile pentru a porni, a opri sau a schimba cântecele, dar și pentru a prelua un apel sau a ajusta volumul fără a interacționa cu telefonul. Asta e posibil cu ajutorul senzorilor sau butoanelor instalate pe căști, care trebuie să fie precise și intuitive. Ambele căști ar trebui să ofere aceleași funcții, sau mai bine, ar trebui să aveți opțiunea de a programa aceste butoane în funcție de preferințe.

În ziua de azi, majoritatea căștilor au propria aplicație dedicată pentru controlul detaliat al egalizatorului, al funcțiilor de anulare a zgomotului și nu numai. În plus, multe modele cu Bluetooth sunt acum compatibile cu asistenți virtuali precum Goolge Assistant sau Siri. Controalele ideale sunt cele care dumneavoastră vi se par cele mai confortabile și ușor de folosit.

Ce faceți în caz că vă prinde ploaia

resistencia pe apa de casti in-ear

Dacă doriți să vă folosiți căștile mai ales în exterior, trebuie să vă orientați către un model care e rezistent la ploaie. Căștile dumneavoastră ar trebui să aibă un rating de protecție IPX4 sau mai bun. Asta înseamnă că nu vor fi afectate de transpirație sau de o ploaie ușoară. Standardul IP se traduce în Protecție la Intemperii. Primul caracter după IP se referă la protecția împotriva prafului, se măsoară de la 0 la 6 și cu cât e mai mare cifra, cu atât protecția e mai bună. Al doilea caracter reprezintă protecția la apă, se notează de la 0 la 9 și, din nou, cu cât cifra este mai mare, cu atât aveți o protecție mai bună.

Ratingul dat anterior ca exemplu, IPX4, e cel mai frecvent folosit pentru căști. Acesta se referă la faptul că aceste căști nu sunt testate la praf, dar că sunt rezistente la stropirea cu apă (însă nu rezistă sub apă). Totuși, este bine să țineți cont de faptul că aceste teste sunt realizate în condiții de laborator, nu în cele de zi cu zi. Astfel, ar fi bine să nu forțați limitele căștilor, doar pentru a vedea cât de mult rezistă.

Autonomia, un aspect foarte important

Ultimul, dar nu cel din urmă factor pe care să îl aveți în vedere când cumpărați căști in-ear cu Bluetooth se referă la autonomie și la viteza de încărcare. Cele mai multe modele fără fire vă oferă o durată de viață a bateriei de cam 5-6 ore. Chiar și modelele wireless cu fir, care au o baterie mai mare, pot să nu fie pe placul celor ce ascultă foarte muzică.

Din fericire, căștile wireless sunt livrate într-o carcasă ce are rol și de încărcător. Aceasta poate oferi chiar trei-patru încărcări suplimentare căștilor, astfel că vă puteți bucura de o autonomie cumulată de 24 de ore sau chiar mai mult. Totuși, viteza de încărcare ar trebui să conteze mai mult decât capacitatea. Exisă modele cu încărcare rapidă, cu ajutorul cărora puteți asculta muzică timp de o oră în schimbul a câteva minute de încărcare în carcasă.

Concluzii

Cele mai bune căști in-ear nu oferă doar un sunet de calitate în orice împrejurare. Unele modele pot înlocui cu ușurință un clasic handsfree, sunt utile pentru a că oferi liniște în timpul unor călătorii lungi, dar vă pot ajuta și să împărtășiți muzica cu prietenii. Indiferent că sunteți în căutarea unui model pentru a vă ajuta în timpul sesiunilor de antrenament, căutați o pereche de căști pentru a prelua apeluri în mod discret sau doriți să vă bucurați de colecția de muzică de înaltă rezoluție, modelele noastre vă pot ajuta în toate privințele.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 2 In medie: 4.5
Back to top button