Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.
Cele mai bune casti gaming 2024
Cu atât de multe opțiuni disponibile pe piață, alegerea unor căști potrivite poate fi destul de complicată. Care este modelul care va putea reda într-un mod clar și precis totul, de la cele mai epice explozii, la cei mai delicați pași? Ce microfon nu va face ca vocea personajului dumneavoastră luptător să sune slabă și plată? Și, în special, ce căști vor putea fi purtate cu orele fără să vă obosească urechile, capul și gâtul?
Fiind la fel de curioși, am petrecut câteva ore cercetând și comparând specificațiile modelelor, rezultatele testelor independente, opiniile experților și, desigur, recenziile jucătorilor devotați. Pentru a ajunge la aceste 5 recomandări, am analizat peste 200 de modele, de la aproape 30 de producători. În prezent, există o mulțime de opțiuni bune, care se pot plia pe toate posibilitățile și nevoile unui jucător, însă sunt și câteva modele dezamăgitoare.
În cele din urmă, am selectat 5 cele mai bune căști, care oferă un sunet extraordinar, o calitate bună a înregistrării și confort, la un preț ancorat în realitate. De asemenea, am explicat în recenziile căștilor și diferențele cheie dintre modelele similare, în cazul în care vă va fi greu să luați o decizie. În final, dacă v-ați pierdut printre specificațiile tehnice, sau nu vă puteți decide dacă vreți un model cu fir sau unul fără fir, cu sunet stereo sau surround, am vorbit pe larg și despre avantajele și dezavantajele diferitelor căști în ghidul nostru de cumpărare de mai jos.
Actualizări de conținut:
Am analizat recent aceste produse și ne menținem în continuare alegerile de pe lista noastră. Verificăm și actualizăm în permanență listele create, astfel încât să ai garantat cele mai bune opțiuni din care să alegi.
HyperX Cloud Alpha
Pro
- Calitatea sunetului foarte bună, bine echilibrată
- Confort ridicat, banda de susținere este ajustabilă
- Înregistrări vocale clare și microfon reglabil
- Design solid și durabil
- Cablul și microfonul sunt detașabile
- Accesibil din punct de vedere al prețului
Contra
- Design-ul cu spatele închis limitează respirabilitatea pielii
- Nu are sunet surround sau opțiuni de personalizare
Recenzia noastră
HyperX Cloud Alpha sunt niște căști de nivel mediu excelente, foarte apreciate de experți și pasionații de jocuri. Oferă un sunet stereo curat, detaliat și se simt confortabile chiar și după câteva ore de utilizare, având, de asemenea, și un preț accesibil. Întrucât căștile Alpha sunt cablate cu un fir cu 4 poli de 3,5 mm, nu trebuie să vă faceți griji în privința compatibilității lor cu alte dispozitive; funcționează excelent cu PC-ul, PlayStation-ul, Xbox-ul, Nintendo Switch, precum și cu tablete și telefoane mobile. Microfonul și cablul căștilor sunt detașabile, acestea putând fi înlocuite foarte ieftin în caz de deteriorare.
Din cauza siglelor de culoare roșu-aprins de pe cupe și a ramei din aluminiu, la fel de strălucitoare, HyperX Cloud Alpha nu sunt cele mai discrete căști, estetica lor fiind concepută pentru jucători. Cu toate acestea, fiecare piesă arată solid, durabil, fiind realizate din materiale calitative. Cupele mari pentru urechi și banda sunt căptușite cu generozitate cu spumă cu memorie, oferind un grad de confort ridicat. Căștile sunt ușoare și ajustabile, astfel încât să se potrivească de minune și în cazul utilizatorilor cu capul mai mare sau celor care poartă ochelari, fără să-i strângă sau constrângă în vreun fel. Din moment ce aceste căști au un design închis (closed-back), cupele din piele creează o etanșare uniformă peste ureche, oferind o izolare fonică foarte bună. Cu toate acestea, acest design limitează într-o oarecare măsură cât de mult vă va respira pielea, iar urechile se pot încălzi după o utilizare prelungită (dacă acest lucru vi se pare extrem de incomod, puteți opta pentru achiziționarea unor căști cu design deschis).
Peisajul sonor al căștilor HyperX Cloud Alpha este precis și captivant, având un raport calitate-preț excelent. Cu toate acestea, nu există foarte multe opțiuni de personalizare. Căștile au comenzile în linie de bază pentru reglarea volumului și dezactivarea microfonului, însă nu au comenzi mai avansate sau software propriu. Din fericire, majoritatea utilizatorilor iubesc sunetul “din fabrică” al căștilor Cloud Alpha. Bassul este ușor amplificat, însă nu domină asupra altor frecvențe. Mediile sunt detaliate și bine echilibrate, permițând distingerea clară a sunetelor mai blânde, cum ar fi vântul, pașii sau vocile de fundal. Sunetele înalte ar putea fi mai puțin detaliate și mai bine articulate, dar profilul de sunet general funcționează excelent pentru jocuri și fiind satisfăcător pentru alte utilizări. “Scurgerile” de sunet sunt minime; prin urmare, este puțin probabil să vă deranjați colegii de muncă sau de apartament atunci când folosiți aceste căști.
Microfonul detașabil oferă o calitate bună a înregistrării. Anulează eficient majoritatea sunetelor de fundal, iar cele care reușesc totuși să treacă, nu deranjează comunicarea. De asemenea, microfonul este flexibil și poate fi ajustat cu ușurință (sau eliminat complet) dacă nu doriți să vă informați echipa despre fiecare gură de aer pe care o expirați. În teste, Cloud Alpha a oferit înregistrări vocale clare și detaliate, cu artefacte de procesare minime. Chiar dacă există căști de ultimă generație cu microfoane mai performante, Alpha oferă calitatea de care orice jucător obișnuit are nevoie.
Cât despre dezavantaje, în afara faptului că nu au un software care să permită personalizarea lor, căștile Alpha nu au nici sunet surround. Noua (și mai scumpa) generație HyperX Cloud Alpha S are sunet surround virtual 7.1 și o schemă de control audio separată, însă părerile utilizatorilor sunt mixte. Unii adoră efectul, în timp ce alții consideră că Alpha S are un sunet mai aspru și mai puțin clar decât predecesorul său.
Un model similar cu prima noastră selecție este HyperX Cloud II, care vine cu bonusul unor comenzi suplimentare pentru microfon. Utilizatorii care au încercat ambele modele au susținut că, în general, Cloud II se simt puțin mai confortabile, însă Cloud Alpha sună mai bine. În plus, Cloud II nu are cablul detașabil; astfel, va trebui să înlocuiți complet căștile în caz că se strică.
Pentru a rezuma, HyperX Cloud Alpha oferă, în prezent, cea mai bună combinație între sunet, calitatea înregistrării și confort, dacă bugetul dumneavoastră pentru căști este de aproximativ 500 de lei. Cu aceste căști o să vă redescoperiți jocurile preferate într-o lumină nouă și mai captivantă, fără să trebuiască să cheltuiți o avere. În plus, designul lor, materialele durabile și părțile detașabile garantează o durată de viață excelentă.
Specificații
- Tip: Cu fir (1.3 m)
- Cupele căștilor: Închise în spate
- Diametru difuzor: 50 mm
- Frecvență de răspuns: 13 Hz – 27 000 Hz
- Sunet Surround: Nu
- Greutate: 336 g
Verifică prețul
Logitech G Pro X
Pro
- Calitate excelentă a sunetului cu opțiuni de personalizare
- Confort ridicat cu banda de susținere ajustabilă
- Calitate foarte bună a înregistrării vocale, cu opțiuni de personalizare
- Design robust, de lungă durată și elegant
- Conexiune wireless, Bluetooth și prin cablu
- Are sunet surround virtual
Contra
- Unii utilizatori consideră cureaua elastică incomodă
- Pe Xbox One conexiunea wireless este doar audio
- Prețul este pe măsura calității
Recenzia noastră
Dacă v-ați săturat de fire, dar nu vreți să sacrificați calitatea sunetului, căștile SteelSeries Arctis Pro Wireless sunt cea mai bună alegere. Aceste căști de ultimă generație combină confortul în timpul jocului, sunetul bogat cu surround DTS Headphone:X, reprezentarea naturală a vorbirii și conectivitatea fără întârziere. Mulțumită sistemului exclusiv cu două baterii, nu veți fi nevoit să întrerupeți sesiunea de jocuri pentru a aștepta reîncărcarea lor.
Design-ul este elegant și discret, perfect pentru utilizare mixtă, iar utilizatorii au opțiunea de a comanda și accesorii mai luminoase de la producător. Căștile wireless Arctis Pro sunt fabricate în principal din plastic solid, iar banda de susținere are baza metalică. Partea cea mai inovatoare este elasticul inspirat de ochelarii de schi, care asigură o potrivire mai fixă. Unii utilizatori sunt de părere că acest design este lipsit de extensibilitate, dar cei mai mulți spun că inovația este tare, recunoscând că atât gâtul, cât și capul lor se simt mai puțin obosite, în comparație cu benzile de susținere tradiționale.
Microfonul nu este detașabil, dar poate fi retras în cupa din stânga și reglat cu ușurință. Bateria detașabilă este ascunsă în cupa dreaptă, sub o placă magnetică. Acest lucru face ca schimbarea să fie foarte ușoară, putând fi făcută cu o singură mână, iar căștile vin cu două baterii incluse în cutie. Fiecare dintre ele țin mai mult de 10 ore, iar reîncărcarea va dura aproximativ o zecime din acest timp, astfel încât veți putea să vă jucați după pofta inimii.
Comenzile sunt amplasate pe cupe. În partea stângă se află rotița pentru reglarea volumului și butonul pentru dezactivarea microfonului; în dreapta este butonul de alimentare și cel de Bluetooth. Transmițătorul inclus cu ecran OLED oferă redare audio de înaltă rezoluție. Datorită acestuia, puteți schimba și setările de sunet, puteți comuta între presetările EQ și să porniți sau opriți sunetul surround. Nu în ultimul rând, acest emițător servește și ca încărcător pentru baterii.
Faptul că aceste căști sunt wireless nu afectează calitatea sunetului lor. Veți putea să vă bucurați de un bass cuprinzător, medii clare și sunete înalte detaliate, cu opțiuni de personalizare a sunetului în funcție de preferințele individuale prin intermediul transmițătorului sau a software-ului însoțitor. Calitatea sunetului seamănă cu cel al celor mai bune căști cu fir pentru gaming, iar decalajul este practic neobservabil, făcând aceste căști excelente nu numai pentru jocuri, ci și pentru vizionarea filmelor.
Microfonul se potrivește perfect cu sunetul, având o calitate impresionantă a înregistrării și capacități remarcabile de gestionare a zgomotului. Vocile sună închegate și clare; cu toate acestea, unii utilizatori au menționat că se aude un șuierat fin. Dacă dați de această problemă, ajustarea setările microfonului poate ajuta la reducerea efectului deranjant. Din păcate, microfonul nu poate fi scos și înlocuit, dar arată rezistent și nu ar trebui să vă lase la greu.
Un alt avantaj crucial al acestor căști fără fir este că acceptă atât conexiunea Bluetooth, cât și cea prin cablu, oferindu-vă opțiuni de conectare la toate consolele și dispozitivele. Să nu uitați că pe Xbox One conexiunea wireless este limitată doar la audio; va trebui să conectați cablul pentru a beneficia de suport și pentru microfon. Astfel, Arctis Pro Wireless funcționează cel mai bine pe PS4 sau PC. Dacă vreți niște căști wireless premium pentru Xbox, SteelSeries Arctis 9X vă vor oferi o experiență mai satisfăcătoare.
Nu putem găsi multe dezavantaje acestor căști, în afară de prețul care ar putea fi puțin cam piperat pentru un jucător obișnuit. SteelSeries Arctis Pro Wireless are o construcție, o calitate audio și a microfonului la fel de impresionantă ca cea a modelelor de căști mai scumpe cu care se află în rivalitate. Însă, bateriile interschimbabile, opțiunile suplimentare de conexiune și întârzierea extrem de redusă fac diferența și le scot în evidență. Dacă nu aveți nevoie de Bluetooth și de comoditatea bateriilor interschimbabile, puteți lua în considerare și SteelSeries Arctis 7. Acestea sunt alte căști wireless, foarte durabile și iubite de către utilizatori, dar care vin la un preț mai accesibil.
Specificații
- Tip: Fără fir (rază de acțiune de 12 m)
- Cupele căștilor: Închise în spate
- Diametru difuzor: 40 mm
- Frecvență de răspuns: 10 Hz – 40 000 Hz
- Sunet Surround: Da (virtual)
- Greutate: 357 g
Verifică prețul
SteelSeries Arctis Pro Wireless
Pro
- Calitate bună a sunetului, cu bass ușor accentuat
- Confort satisfăcător pentru majoritatea utilizatorilor
- Microfon detașabil și reglabil, cu o calitate decentă a înregistrării
- Design robust, de lungă durată
- Preț accesibil
Contra
- Precizia sunetelor medii și înalte ar putea fi mai ridicată
- Microfonul nu blochează bine sunetele din jur
- Sunetul se pierde ușor la volume mai mari
- Designul cu spate închis limitează respirabilitatea
Recenzia noastră
V-ați aștepta ca niște căști mai ieftine să sacrifice confortul și calitatea sunetului, tocmai pentru a oferi un preț mai mic, însă căștile Corsair HS50 Pro depășesc modelele din aceeași categorie de preț, din punct de vedere al ambelor aspecte. Mufa de 3,5 mm permite utilizarea acestor căști atât cu computerul și consolele, cât și cu alte dispozitive. Microfonul este detașabil, ceea ce e o raritate la acest preț, și sună destul de decent. Această combinație de funcții face din Corsair HS50 Pro o opțiune perfectă pentru jucătorii care caută niște căști fiabile și versatile, dar nu sunt dispuși să investească prea mult.
Corsair ne-a câștigat respectul datorită materialelor de înaltă calitate, chiar și pe modelele lor mai ieftine și a designului discret. Rama este din aluminiu, oferind o senzație solidă, durabilă. Regăsim și o căptușeală groasă cu spumă cu memorie pe banda de susținere și pe cupe, creând o etanșare fermă și oferind o izolare fonică foarte bună. Pe capurile mai mari, Corsair HS50 Pro s-ar putea simți mai strâns decât prima noastră alegere, iar utilizatorii care poartă ochelari de vedere ar putea considera forța lor de strângere ca fiind puțin deranjantă. Cu toate acestea, HS50 Pro se simt mult mai confortabil după câteva ore de utilizare față de alte căști mai ieftine. Cablul nu este detașabil (dacă se rupe, va trebui să achiziționați căști noi), dar arată solid și durabil.
Profilul sonor al HS50 Pro se caracterizează printr-o abundență de frecvențe de bass. Funcționează bine pentru majoritatea jocurilor, dar nu îi va impresiona pe cei interesați de obținerea celei mai înalte calități a sunetului. Exploziile și împușcăturile sună senzațional (la fel ca ritmurile hip-hop), în timp ce precizia sunetelor medii și înalte este satisfăcătoare. HS50 Pro sună mai dur și mai puțin plăcut decât căștile premium, dar puteți totuși distinge în mod clar vocile, pașii și tonurile nuanțate similar. Per total, calitatea audio este foarte bună pentru categoria de preț în care se încadrează.
Microfonul se află la egalitate cu cel al altor căști de buget. Nu blochează foarte bine sunetele din jur și există, de asemenea, pierderi ale sunetului în cazul în care volumul este mai mare. Cu toate acestea, înregistrările vocale sunt clare și ușor de înțeles. Vocile nu sună atât de compact, dar este suficient de bun pentru a satisface nevoile unui joc. De asemenea, preferăm microfonul căștilor HS50 Pro în comparație cu alte modele la același preț deoarece poate fi ajustat sau detașat cu ușurință. Comenzile de volum și pentru dezactivarea microfonului sunt situate pe cupa stângă.
Căștile HS50 Pro nu au sunet surround virtual. Dacă vă interesează acest aspect, vă recomandăm să luați în considerare căștile HS60 Pro. Acestea sunt puțin mai scumpe, însă oferă un sunet virtual 7.1 pe computer atât timp cât folosiți adaptorul USB inclus. Părerile experților și ale utilizatorilor despre acest produs sunt mixte, mulți recunoscând că sunetul devine mai neclar în comparație cu stereo. Dar, există un EQ simplu pe care îl puteți regla, acesta putându-vă ajuta în unele jocuri la preluarea mai bună a indicilor direcționali.
Dacă vreți niște căști și mai ieftine, Corsair HS35 funcționează decent și se simt la fel de confortabile pe cap. Totuși, sunetul este mai puțin echilibrat, are un bass foarte accentuat, iar sunetele medii și înalte sunt destul de mediocre.
Specificații
- Tip: Cu fir (1,8 m)
- Cupele căștilor: Închise în spate
- Diametru difuzor: 50 mm
- Frecvență de răspuns: 20 Hz – 20 000 Hz
- Sunet Surround: Nu
- Greutate: 317 g
Verifică prețul
Corsair HS50 Pro
Pro
- Calitatea sunetului este foarte bună, bine echilibrată, cu opțiuni de personalizare
- Confort ridicat și pot fi ajustate
- Calitate superioară a înregistrării vocale cu opțiuni de personalizare
- Design robust, durabil și elegant
- Cablul și microfonul sunt detașabile
- Are sunet surround virtual
Contra
- Unii utilizatori consideră că bassul nu este suficient de puternic
- Designul cu spate închis limitează respirabilitatea pielii
Recenzia noastră
Dacă vreți niște căști care vă pot asigura nu doar o experiență a jocului de primă clasă, ci și posibilitatea de a putea fi purtate pe stradă sau în birou, vă recomandăm Logitech G Pro X. Au un design elegant, dar confortabil și combină calitatea excelentă a sunetului, cu un microfon foarte bun și o mulțime de opțiuni de personalizare EQ. Aceste căști cu fir sunt compatibile cu toate consolele și dispozitivele și vin chiar și cu o placă de sunet USB, având sunet surround virtual 7.1 în momentul în care sunt utilizate la computer.
Calitatea generală a căștilor G Pro X este uimitoare. De exemplu, primiți două perechi de cupe pentru urechi în cutie. Ambele sunt închise în spate și căptușite cu spumă de memorie, una fiind acoperită cu piele artificială (oferind o etanșare mai fixă și o izolare mai bună a sunetului), în timp ce cealaltă este acoperită cu velur (asigurând o respirabilitate mai bună). Banda de susținere are un cadru metalic și balamale robuste, fiind și aceasta generos căptușită. Aspectul general este elegant, dar discret, fără detalii țipătoare care ar putea atrage priviri insistente, în cazul în care le veți purta în afara camerei de gaming. Singurele accente sunt două plăci elegante de culoare argintie aflate pe spatele cupelor.
Atât microfonul, cât și cablul sunt detașabile și pot fi înlocuite. Ne-a plăcut că în cutie sunt incluse două cabluri, cu butoane de control diferite. Cel împletit este destinat jocurilor; are o rotiță pentru reglarea volumului și un comutator pentru dezactivarea microfonului. Cablul din plastic (cu aspect standard) este conceput pentru telefoane mobile; comenzile în linie permit redarea și întreruperea muzicii, dar, în mod ciudat, nu există nicio rotiță pentru reglarea volumului.
Logitech G Pro X sună excelent, cu bass ușor amplificat, medii impresionante și sunete înalte precise. Așa cum am menționat anterior, puteți utiliza cardul USB inclus la computer pentru a adăuga sunetul surround DTS. Aici puteți, de asemenea, să modificați profilurile audio EQ după placul dumneavoastră pe software-ul G Hub, cu care vine la pachet. Pierderile de sunet sunt minime și nu ar trebui să îi deranjeze pe ceilalți. În ceea ce privește izolarea sunetului, feedback-ul este mixt. Aceste căști nu au funcția de anulare activă a zgomotului și, aparent, nu toți utilizatorii pot obține o etanșare optimă. Trebuie să luați asta în calcul dacă aveți un cap mai mare sau purtați ochelari.
Calitatea înregistrării vocale este impresionantă; în teste, aceste căști au fost lăudate deoarece vocea se aude clar, natural și profesionist. Mai mult, G Pro X are abilități remarcabile de anulare a zgomotului. În înregistrări, vocea a fost ușor de distins și înțeles, chiar și într-un mediu foarte zgomotos. Cea mai bună parte este că software-ul căștilor permite un control nuanțat asupra modului în care vocea dumneavoastră se va auzi. Există o mulțime de ajustări, inclusiv ale profilurilor audio EQ, ale tonurilor secundare, reducerea zgomotului, limitator și așa mai departe.
În ceea ce privește dezavantajele, unii utilizatori menționează că prima noastră alegere, HyperX Cloud Alpha, sunt ușor mai confortabile și mai ajustabile decât G Pro X, dar ambele căști pot fi purtate ore în șir fără să provoace oboseală. Unii jucători ar putea, de asemenea, prefera un bass mai accentuat; acest lucru va depinde foarte mult de modul în care se potrivesc căștile și dacă puteți utiliza opțiunile de personalizare (care sunt disponibile numai pe PC). În cele din urmă, aceste căști nu se află printre cele mai ieftine, dar considerăm că software-ul și calitatea generală se aseamănă foarte mult cu modele mai scumpe. Pentru cei care nu au nevoie de sunet surround virtual și opțiuni de personalizare, există versiunea Logitech G Pro, care este mai accesibilă ca preț.
Specificații
- Tip: Cu fir (2 m )
- Cupele căștilor: Închise în spate
- Diametru difuzor: 50 mm
- Frecvență de răspuns: 20 Hz – 20 000 Hz
- Sunet Surround: Da (virtual)
- Greutate: 320 g
Verifică prețul
Astro Gaming A40 TR
Pro
- Calitate excelentă a sunetului cu opțiuni de personalizare
- Confort ridicat și posibilitatea de a putea fi ajustate
- Calitate superioară a înregistrării vocale cu opțiuni de personalizare
- Design robust, de lungă durată și elegant
- Microfonul este detașabil și poate fi schimbat
Contra
- Izolare acustică slabă din cauza designului deschis
- Trebuie să achiziționați MixAmp pentru a avea sunet surround și opțiuni EQ
- Este scump, mai ales dacă adăugați MixAmp și Mod Kit
Recenzia noastră
Astro Gaming A40 TR sunt căștile cu fir de ultimă generație pentru jucătorii care doresc confort, calitate înaltă a sunetului și opțiuni de personalizare. Nu este surprinzător că și prețul acestora este unul premium, mai ales dacă achiziționați MixAmp (pentru a vă bucura de sunetul surround Dolby) și alte accesorii.
Fără îndoială, Astro Gaming A40 TR arată și se simt luxos. Cupele sunt masive, bine căptușite și se așază confortabil chiar și pe urechile mai mari. Sunt acoperite cu o un strat din microfibră care se simte plăcut și moale. Suporturile din aluminiu de pe părți nu numai că arată chic, contrastând cu cupele din plastic negru mat, dar oferă și posibilitatea de a le regla astfel încât să se potrivească perfect. Ni s-a părut puțin ciudat faptul că banda de susținere are o secțiune din plastic la mijloc (având în vedere că până și modelele mai ieftine folosesc metal), dar pare suficient de solid și conferă un plus de flexibilitate. Microfonul nu este doar detașabil și pliabil, însă îl puteți muta și dintr-o parte în alta, în funcție de preferințe.
Așa cum v-ați aștepta de la niște căști cu acest preț, A40 TR sună grozav. Bassul este bogat, dar nu copleșitor; mediile sunt clare și exacte, iar sunetele înalte sunt suficient de detaliate. Sunetele stereo sunt excelente, iar scena sonoră se simte mai deschisă și mai naturală datorită designului deschis. Cu toate acestea, nu am recomanda aceste căști pentru spațiile zgomotoase deoarece nu izolează zgomotele de fundal la fel ca alte modele cu design închis.
Chiar dacă A40 TR sunt compatibile cu toate consolele și dispozitivele, pentru a avea cea mai bună experiență în timpul jocului, recomandăm să le cumpărați împreună cu MixAmp Pro TR. Este disponibil în două versiuni. Ambele vor funcționa cu PC-ul, dar amplificatorul cu accente de culoare albastră este făcut pentru PS4, iar cel cu detalii roșii este compatibil cu Xbox. Amplificatorul permite amestecarea canalelor, beneficierea de minunatul sunet Dolby surround și schimbarea presetărilor a profilurilor de sunet EQ. Software-ul căștilor permite crearea propriilor presetări EQ pe calculator și reglarea sunetului microfonului.
Calitatea înregistrării vocale este tot ce v-ați putea dori, având o reprezentare clară și detaliată a vocii și o gestionare excelentă a zgomotului. Vocea se distinge clar, chiar și pe fundaluri zgomotoase. Cu toate acestea, la fel ca toate căștile cu spate deschis, A40 TR este mai bun pentru spațiile neperturbate de zgomot, deoarece pierd mai mult sunet decât modelele cu spatele închis, iar microfonul le poate prelua din când în când. Pentru a remedia acest lucru, este posibil să fie nevoie să cumpărați un Mod Kit (disponibil în mai multe culori) pentru a transforma căștile A40 TR într-unele cu spate închis, ce izolează zgomotul.
Cel mai mare dezavantaj al acestor căști este prețul, mai ales dacă punem la socoteală și costurile suplimentare ale MixAmp și Mod Kit pentru a obține o experiență optimă în timpul jocului. În plus, opțiunile de personalizare extrem de bine detaliate ar putea fi destul de copleșitoare pentru un jucător începător, fiind orientate spre profesioniștii care știu cum să modifice sunetul surround și să-l folosească în avantajul lor. Cu toate acestea, dacă aparțineți categoriei Pro (sau doriți să vă alăturați), Astro Gaming A40 TR merită fiecare leu. Nivelurile de confort și calitatea sunetului acestor căști nu numai că oferă o experiență captivantă și unică, ci pot oferi, de asemenea, acel mic detaliu necesar pentru a obține o victorie în situațiile cruciale.
Dacă vă încântă totul la A40, în afară de firul sâcâitor, Astro Gaming are și un model fără fir, la fel de bun, A50. Dar acesta este mai scump decât A40 TR și MixAmp la un loc. Designul închis a căștilor A50 va oferi și un sunet mai puțin larg (dar o izolare mai bună a zgomotului).
Specificații
- Tip: Cu fir (2 m )
- Cupele căștilor: Deschis în spate
- Diametru difuzor: 40 mm
- Frecvență de răspuns: 20 Hz – 20 000 Hz
- Sunet Surround: Da (virtual)
- Greutate: 369 g
Verifică prețul
Ghid de Cumpărare – Căști Pentru Gaming
Trecerea de la o pereche de căști clasice la un echipament adecvat pentru gaming, de înaltă calitate vă poate schimba total experiența în timpul jocului. Există o plăcere pură în a auzi totul clar, de la foșnetul frunzelor sau rafalele de vânt, la explozii și împușcături masive. Apoi, există avantajul din punct de vedere competitiv atunci când, printre zgomotele de luptă, puteți distinge inamicul care încearcă să se strecoare în liniște pe la spate. Pe lângă acestea, nu mai aveți parte de certuri din partea partenerului sau a colegilor de cameră, care pur și simplu nu mai suportă țipetele și împușcăturile.
Căștile pentru gaming combină căștile și microfonul într-un singur dispozitiv, oferind un sunet captivant și precis pentru a vă bucura de tot ce poate oferi un joc și o reprezentare vocală clară pentru a comunica cu colegii de echipă. Tocmai de aceea, atunci când oamenii caută să cumpere căști pentru gaming, aceștia tind să neglijeze alte aspecte importante cum ar fi nivelul de confort, calitatea construcției și compatibilitatea cu diferite dispozitive, ceea ce poate duce la dezamăgiri ulterioare.
În acest ghid, le luăm pe toate, pas cu pas, pentru a vă face să prindeți încredere în achiziția dumneavoastră. De asemenea, promitem să descifrăm pe parcurs terminologia confuză a căștilor.
Confort și Design
Fără îndoială, nivelul de confort este un aspect esențial al unor căști de top. Chiar dacă sunetul sau microfonul nu sunt cele mai bune, puteți continua să vă jucați ore în șir. Însă, dacă trebuie să purtați ceva care se simte inconfortabil, prea strâns sau prea cald la urechi, maratoanele de jocuri din weekend-uri vor avea de suferit. Cât de confortabil se va simți o anumită pereche de căști pe cap depinde de fiecare în parte. Atunci când faceți cumpărături online, asigurați-vă că producătorul are o politică de returnare bună. Cu toate acestea, există destul de multe sugestii utile pe care le puteți lua în considerare pentru a vă crește șansele să găsiți o pereche de căști confortabile, de la prima încercare.
Vă recomandăm să vă concentrați asupra modelelor care au ramele robuste dar ușor de reglat, căptușeală groasă pe banda de susținere și pe cupe, piese detașabile și construcție ușoară. Iată de ce.
Materiale
Căștile mai ieftine sunt realizate în întregime din plastic de o calitate inferioară, predispus la rupere. Evitați aceste modele și orientați-vă spre cele cu cadru metalic. Piesele fabricate din plastic trebuie să fie durabile, dar să ofere și o oarecare elasticitate. De asemenea, mare atenție la materialele din care sunt făcute căștile. Pielea artificială arată bine și oferă adesea o etanșare mai bună. Dar, aceasta nu lasă pielea să respire și vă pot face ca urechile să se simtă fierbinți și transpirate (mai ales dacă folosiți căști cu spate închis). Cupele acoperite cu material textil permit un flux de aer mai bun, dar calitatea țesăturii va afecta cât de confortabile se simt pe piele. Există posibilitatea să permită intrarea zgomotului de fundal. Unele modele sunt dotate cu cupe înlocuibile, permițându-vă să alegeți perechea în funcție de mediul în care le veți folosi.
Căptușeală
Întrucât nu vreți ca acele piese metalice sau din plastic să vă apese pe cap sau pe urechi timp de ore întregi, căptușeala groasă și de înaltă calitate este o necesitate pentru orice pereche de căști pentru gaming. Dacă banda de susținere nu este căptușită, căștile nu sunt potrivite pentru utilizare prelungită. Căștile căptușite cu spumă cu memorie se ajustează la forma capului, creând o etanșare perfectă. SteelSeries folosește o altă abordare; căștile au o bandă reglabilă (similară ochelarilor de schi) care permite obținerea unei potriviri perfecte.
Dimensiune și Ajustabilitate
Opțiunile de ajustare sunt cruciale pentru găsirea mărimii perfecte. Majoritatea benzilor de susținere vor oferi o oarecare flexibilitate, dar prinderea se poate simți, în continuare, prea strânsă pentru jucătorii care poartă ochelari sau au capul mai mare. Unele căști au canale speciale pentru ochelari pentru cei care poartă ochelari de vedere, sau alte tehnologii care minimalizează presiunea pe rame. Verificarea părerii experților și a recenziilor utilizatorilor vă poate ajuta să faceți alegerea potrivită. Mărimea căștilor contează și ea. Cupele trebuie să fie suficient de mari pentru a se potrivi confortabil în jurul urechilor; astfel, cupele mai mari tind să se potrivească mai multor utilizatori.
Greutate
Căștile prea grele vor provoca dureri severe de cap și/sau gât dacă sunt purtate ore în șir. Producătorii de renume folosesc materiale ușoare, care permit sesiuni prelungite de jocuri, fără a provoca oboseală. Căștile pe care le recomandăm cântăresc sub 400 de grame, cu microfonul inclus.
Design
Vreți să purtați noile căști numai în timpul jocurilor? Sau vreți să le folosiți și la serviciu, la universitate sau pe stradă? Unele perechi se laudă cu un design original, cu elemente futuriste, culori strălucitoare sau lumini LED. Acestea ar putea aduce un plus de entuziasm în timpul jocului, dar mai mult ca sigur vor atrage priviri ciudate în locații publice. Dacă doriți niște căști mai versatile, alegeți un design neutru, cu un microfon detașabil.
Piese detașabile
Nu în ultimul rând, cablul și microfonul sunt două componente ale căștilor predispuse la uzură. Din fericire, unele modele permit detașarea și schimbarea lor, simplu și rapid. În caz de daune, acest lucru poate economisi o mulțime de bani în comparație cu înlocuirea completă a căștilor. Microfonul detașabil este, de asemenea, mai versatil, deoarece îl puteți scoate atunci când vreți doar să vă uitați un film sau să ascultați muzică.
Cu fir sau fără fir?
Cea mai mare dilemă pe care o veți avea în momentul în care căutați căștile perfecte este dacă să renunțați sau nu la fir. Există avantaje și dezavantajele semnificative pentru ambele modele.
Căștile cu fir tind să fie mai puțin costisitoare și mai ușor de utilizat. Tot ce trebuie să faceți este să le conectați și sunteți gata să le folosiți. De asemenea, acestea nu au baterii care ar putea să vă lase în mijlocul luptei, în cazul în care ați uitat să le încărcați. Iar mufa de 3,5 mm funcționează cu orice. Evident, cablul are o acoperire limitată, dar dacă vă jucați în cea mai mare parte a timpului la birou, nu ar trebui să vă distragă atenția prea mult.
Cel mai mare avantaj al căștilor fără fir este libertatea de mișcare, fiind mai populare în rândul utilizatorilor de console. De exemplu, puteți da o fugă la bucătărie să vă luați o gustare fără a scoate căștile din dispozitiv. În plus, nu există fire deranjante și încâlcite. Cu toate acestea, un set wireless exemplar vă va costa mult mai mult decât o alternativă cu cablu, la fel de performantă. Există căști fără fir ieftine, însă sunt, de cele mai multe ori făcute la repezeală, oferind o calitate a sunetului mai scăzută, interferând cu alte dispozitive sau având o încărcare lentă.
Acestea fiind spuse, cele mai bune căști fără fir au rezolvat aceste probleme. Sunetul lor este aproape la fel de bun ca cel al modelelor cu fir, au puține întârzieri, au interferențe minime și vin cu baterii schimbabile (sau baterii care pot fi încărcate în timpul jocurilor). Dacă vreți o pereche de căști fără fir, trebuie să vă asigurați că sunt compatibile cu dispozitivele pe care le aveți și le utilizați.
Compatibilitatea căștilor 101
Pentru a simplifica lucrurile, puteți (și ar trebui) să verificați secțiunea de compatibilitate din descrierea produsului sau pagina de pornire înainte de a cumpăra. Căștile pentru jocuri vin cu mai multe tipuri de conexiuni; acestea includ un standard 3.5 mm, dual 3.5 mm, USB cu fir, USB fără fir și Bluetooth. Nu toate căștile vor fi compatibile cu toate consolele și dispozitivele.
Destul de confuz, nu-i așa? Dacă cumpărați niște căști cu fir cu o mufă de 3,5 mm, puteți fi destul de sigur că va funcționa cu toate dispozitivele din casă. Astfel de căști au, în general, capete cu patru poli (veți vedea trei benzi în jurul capătului, separând patru secțiuni ale metalului), care acceptă sunetul stereo și cel al microfonului.
Cu toate acestea, în unele cazuri rare, s-ar putea să vă conectați și să vă dați seama că microfonul nu funcționează (sau funcționează, dar sunetul este mono). Dacă se întâmplă acest lucru, aveți un cablu cu trei poli. Uneori, astfel de cabluri sunt incluse ca o opțiune suplimentară pentru căștile fără fir. Le puteți recunoaște cu ușurință, deoarece vor fi doar două benzi pe mufă, care separă cele trei secțiuni ale metalului.
Unele computere folosesc mufe separate de 3,5 mm pentru porturi audio și de microfon. Acesta este un caz în care veți avea nevoie nu numai de o mufă tripolară, ci și de o conexiune duală de 3,5 mm. Majoritatea căștilor cu fir au divizorul y inclus în cutie; dacă nu, puteți cumpăra unul ieftin.
Căștile cu fir care utilizează USB funcționează de obicei bine cu un computer (și adesea vin cu software pentru personalizarea audio și/sau sunet surround), dar pot avea probleme de compatibilitate cu consolele. Dacă trecem la modelele fără fir, lucrurile devin mai complicate, deoarece acestea funcționează de obicei fie cu Xbox, fie cu PlayStation, dar nu cu ambele.
Acest lucru se datorează faptului că există diferite tehnologii pentru a trimite și primi date, cele mai frecvente soluții fiind, în prezent, Bluetooth și frecvența radio de 2,4 GHz. În plus, unele console utilizează propriul standard. RF de 2,4 GHz este considerat mai rapid și mai puțin predispus la latență în comparație cu Bluetooth. Dacă vreți o pereche de căști Bluetooth, căutați codec aptX pentru a obține cele mai bune performanțe.
Vestea bună este că producătorii lansează de obicei modele wireless similare, adaptate pentru diferite console; nu trebuie decât să vă asigurați că îl cumpărați pe cel potrivit. De cele mai multe ori, există cabluri și adaptoare în cutie, astfel încât să vă puteți conecta căștile la mai multe console și dispozitive, chiar dacă acest lucru vă va priva de libertatea wireless-ului.
Sunet bun
Există mai multe elemente care contribuie la obținerea acelui sunet absolut uimitor de care vă puteți bucura la niște căști de înaltă calitate. Cu toate acestea, înainte de a le explora mai departe, trebuie subliniat că experiența dumneavoastră cu o anumită pereche de căști este individuală și poate diferenția de experiența prietenilor dumneavoastră, a altor utilizatori sau a experților. De ce apar aceste diferențe? În primul rând, ceea ce auziți va fi influențat de cât de bine se potrivește perechea de căști pe capul dumneavoastră (și de cât de bine sigilează cupele urechile). Apoi, opiniile diferă cu privire la cum definim un sunet excelent. Unii oameni adoră bassul profund și zgomotos, în timp ce alții se bucură de un profil de sunet mai neutru.
Pentru a fi absolut sinceri, cel mai probabil veți obține cel mai bun sunet prin achiziționarea unei perechi bune de căști pentru muzică și a unui microfon USB separat. Însă, majoritatea jucătorilor preferă comoditatea de a avea totul combinat într-un set elegant. Iată ce ar trebui să știți pentru a obține cel mai bun sunet, în funcție de buget și de nevoile dumneavoastră de gamer.
Căști de jocuri deschise vs Căști închise
Una dintre cele mai evidente diferențe dintre căști este dacă acestea au o cupă solidă în jurul difuzorului sau dacă sunt căști deschise cu cupe perforate. Primele se numesc căști cu spate închis (closed-back). Acestea vă izolează urechile de zgomotele din jur și vă pot oferi un avantaj în jocurile extrem de competitive, unde chiar și cel mai mic zgomot vă poate ajuta să identificați locația adversarului. Pe de altă parte, chiar și cele mai bune căști cu design închis limitează respirabilitatea, iar urechile se pot simți fierbinți și transpirate după sesiuni prelungite.
Căștile cu spate deschis oferă un sunet mai natural și mai vast. Dacă jucați jocuri cu coloane sonore bogate sau aveți un suflet de audiofil, acest design v-ar putea oferi o experiență mai plăcută. Căștile cu spate deschis oferă și o respirabilitate mai bună. Dezavantajul este că nu izolează bine zgomotele dimprejur. De asemenea, pierd mai mult sunet în comparație cu modelele cu spate închis; astfel, alte persoanele din jur pot auzi în continuare sunete din joc. În unele cazuri, pierderile pot fi atât de pronunțate încât microfonul le va prelua.
Pe scurt, fiecare model are rolul său și excelează în anumite situații. Spațiul în care vă jucați și preferințele personale vor determina care dintre acestea funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră. Unele modele au opțiunea de a-și transforma rapid cupele din model cu spate deschis în spate închis.
Specificații audio
Nu trebuie să înțelegeți toate complexitățile audio pentru a găsi o pereche bună de căști. Cele două specificații de bază pe care le puteți verifica cu ușurință sunt dimensiunea difuzorului și frecvența de răspuns.
Frecvența de răspuns definește gama de sunete pe care le poate reproduce o anumită pereche de căști. O gamă mai largă poate indica faptul că sunetul va fi mai bun. Căștile mai ieftine pentru jocuri au de obicei intervale mai mici, cum ar fi 20-20 000 Hz. Comparați-le cu modelele de ultimă generație; de exemplu, a doua noastră alegere SteelSeries Arctis Pro Wireless se mândrește cu 10-40 000 Hz. Cu toate acestea, nu trebuie să luați numai acest criteriu în considerare atunci când achiziționați o pereche de căști, deoarece alți factori pot influența foarte mult modul în care acestea funcționează în practică.
Difuzorul este un astfel de factor. Practic, difuzoarele sunt mecanismele din interiorul căștilor care transformă semnalele electrice în unde perceptibile de sunet. Există mai multe tipuri, dar pentru a simplifica lucrurile, trebuie să vă amintiți că difuzoarele mai mari oferă, în general, un sunet mai bun. Acest lucru se datorează faptului că difuzoarele mai mari pot muta mai mult aer, creând o gamă de sunet mai nuanțată și mai bună. Pentru niște căști pentru jocuri, dimensiunea difuzoarelor ar trebui să fie de 40 mm sau mai mult.
Și tipul difuzorului contează. Difuzoarele magnetice plane oferă, în general, un sunet mai spațios și mai puțin distorsionat, apreciat de audiofili. Pe de altă parte, difuzoarele dinamice bune pot avea un bass mai puternic și mai pronunțat. În funcție de preferințele dumneavoastră privind sunetul și de jocurile pe care le aveți, fiecare tip vine cu avantajele sale.
Microfon
Dacă doriți să comunicați cu colegii dumneavoastră de echipă, fiți foarte atent la microfonul căștilor înainte de a le cumpăra. Acesta este locul în care majoritatea producătorilor aleg să facă economii; astfel, microfoanele care vin integrate la căști vă fac adesea vocea să pară silențioasă și plată, lipsită de profunzime. În cazul în care aveți nevoie de o calitate înaltă a înregistrării pentru podcast-uri sau scopuri similare, cel mai bine ar fi să achiziționați un microfon USB separat. Cu toate acestea, pentru plăcerea pură a jocurilor multiplayer, o pereche bună de căști cu microfon va fi mai mult decât suficient.
Majoritatea căștilor folosesc microfoane de tip boom. Vă recomandăm modele cu tijă ajustabile, care permit o poziționare mai precisă – ați putea fi surprins cum câțiva centimetri într-o parte sau în cealaltă pot schimba modul în care vă sună vocea. Dacă microfonul poate fi îndepărtat, acesta este un alt bonus, astfel de căști fiind mai versatile.
Microfoanele pentru gaming bune vor avea și o funcție de anulare a zgomotului pentru a vă face vocea clară și mai ușor de înțeles din zgomotul de fundal. Unele microfoane mai ieftine pot elimina zgomotele de fundal suficient de bine, dar există posibilitatea să vă facă vocea să pară oarecum artificială și procesată. Căștile mai costisitoare oferă de obicei o reprezentare mai bună și mai naturală a vorbirii. La căștile mai scumpe, regăsiți adesea microfoane calitative, cu propriul software și setări detaliate, pentru a optimiza calitatea înregistrării vocale.
Izolarea sunetului
Dacă nu aveți luxul de a vă juca în liniște absolută, cumpărarea unor căști cu o izolare fonică bună este crucială. Există două tipuri de izolare fonică, pasivă și activă. Sistemele pasive de anulare a zgomotului blochează pur și simplu zgomotele externe, prin crearea unei etanșări fixe în jurul urechilor. Acesta este cel mai comun mod în care căștile pentru jocuri minimizează sunetele de fundal nedorite.
Anularea activă a zgomotului (prescurtată ca ANC) se regăsește mai puțin în căștile pentru jocuri, dar poate fi mai eficientă în mediile foarte zgomotoase. Acesta funcționează utilizând un microfon special, care înregistrează sunete ambientale, apoi creează o undă sonoră inversată pentru a le anula. În acest fel, puteți continua să vă jucați fără distrageri.
Sunet stereo vs surround
În cele din urmă, va trebui să vă decideți dacă vrei o pereche de căști cu sunet stereo sau surround. Sunetul stereo utilizează doar două canale audio pentru a produce sunet, unul pentru urechea stângă și unul pentru cea dreaptă. Dacă vreți un sunet precis, nealterat sau jucați în principal jocuri cu un singur player, achiziționarea unor căști stereo de calitate înaltă este cea mai bună opțiune. Sunetul în sine este și el mai clar și mai nuanțat, deoarece plasarea a doar două difuzoare într-o cască înseamnă că acestea pot fi mai mari. De asemenea, un sistem stereo de ultimă generație vă poate încă oferi indicii valoroase despre unde sunt poziționați ceilalți; acest lucru se realizează prin ajustarea volumului pentru a vă face o idee de proveniența sunetul.
În ceea ce privește sunetul surround, probabil veți întâlni numere precum 5.1 sau 7.1 în specificațiile căștilor. Ce înseamnă? Sunetul surround autentic (ca în cinematografe) este obținut prin utilizarea mai multor difuzoare direcționale pentru a oferi o experiență audio mai captivantă. 5.1 înseamnă că există cinci difuzoare (în față, față stânga, față dreapta, spate stânga și spate dreapta) împreună cu un subwoofer pentru bass. Un sunet surround 7.1 adaugă încă două difuzoare, situate imediat la dreapta și imediat la stânga.
Există două moduri principale în care producătorii încearcă să reproducă această experiență într-o pereche de căști. Primul este așa-numitul sunet surround real, când mai multe difuzoare distincte sunt poziționate strategic în jurul urechilor pentru a simula sunete provenite din diferite direcții. În prezent, astfel de căști sunt rare și nu sunt deloc ieftine. În funcție de numărul de difuzoare utilizate, acestea pot oferi un sunet surround 5.1 sau 7.1. Indiciile privind poziția redate de un sunet surround real sunt impresionant de clare și mai precise în comparație cu alte tehnologii. Cu toate acestea, utilizarea mai multor difuzoare înseamnă că trebuie să fie relativ mici, iar sunetul lor nu este la fel de bogat ca cel al unui stereo bun.
Majoritatea căștilor pentru jocuri care se laudă cu sunet surround utilizează, de fapt, ceea ce se numește sunet surround virtual. Care este diferența? În această situație, aveți tot două difuzoare (la fel ca la stereo), dar datorită efectelor sonore de înaltă tehnologie, creierul poate fi păcălit să creadă că sunetul provine din diferite direcții. De exemplu, pentru a da impresia că sunetul vine din partea stângă, acesta va fi redat mai tare în urechea stângă. În urechea dreaptă, același sunet va fi redat mai încet și cu o întârziere minusculă.
Cât de bună este această simulare virtuală a sunetului va depinde de algoritmii utilizați și de calitatea generală a căștilor. Căștile ieftine au de obicei un sunet surround slab, care face ca sunetul să pară înfundat. Pe de altă parte, cele mai bune mărci de căști cu sunet surround virtual, cum ar fi Dolby Headphone sau DTS Headphone: X, oferă indici sonori impresionanți și extrem de preciși, care vă pot oferi un avantaj real în FPS (first-person shooter) și în alte jocuri multiplayer extrem de competitive.
Puteți verifica dacă o anumită pereche de căști folosește sunet surround real sau virtual în specificațiile tehnice ale acesteia. Căștile cu sunet surround adevărat vor avea diferite dimensiuni ale difuzorului. Dacă descrierea menționează că acele căști au sunet surround, dar există doar o singură dimensiune a difuzorului, acela este, de fapt, virtual.
Concluzie
Indiferent dacă sunteți un novice în gaming sau un profesionist experimentat ce caută un avantaj competitiv, aceste sfaturi și recomandări vă vor ajuta să găsiți cele mai bune căști pentru nevoile dumneavoastră.
Credem că majoritatea jucătorilor se vor înțelege cel mai bine cu HyperX Cloud Alpha, care oferă confort, un sunet excelent și nu costă o avere. Pentru cei care au nevoie de niște căști de ultimă generație, cu opțiuni de personalizare ample, recomandăm să investească în Astro Gaming A40 TR cu MixAmp. În cele din urmă, SteelSeries Arctis Pro Wireless este alegerea finală pentru cei care detestă cablurile, dar nu ar dori să compromită calitatea sunetului și redarea nelimitată a modelelor cu fir.
De la adierea blândă a vântului, la cântatul păsărelelor, până la clădiri care se prăbușesc și lumi care explodează, acum sunteți doar la un singur pas de a experimenta la nivelul următor tot ce poate oferi un joc.