Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune căști Bluetooth 2024

Cu toții apreciem bucuria de a scăpa de zgomotul din autobuz sau de pe stradă și de a ne refugia în versurile pieselor preferate. Cu toate că există căști de toate felurile, modelele cu Bluetooth, mai ales cele cu adevărat wireless, se impun ca preferate datorită formatului compact și versatilității. Sunt suficient de mici pentru a încăpea în buzunar și oferă o calitate a sunetului și o izolare fonică mai bune ca niciodată. Astfel, căștile wireless au devenit un accesoriu de neratat pentru orice pasionat de muzică.

După ce am analizat și comparat mai bine de 80 de modele, am pregătit un ghid de achiziție pentru căști Bluetooth, pentru a vă ajuta să alegeți modelul care vi se potrivește și pentru a evita să plătiți prea mult pentru funcții inutile. Indiferent de buget și de stilul de viață, sunteți la doar câteva momente distanță de a găsi căștile perfecte.

Cea mai bună cască bluetooth
4.7 / 5

Sony WH1000XM4S oferă cea mai bună anulare a zgomotului, sunt ușor de folosit și au un design extrem de atrăgător. În plus, au și o conexiune Bluetooth îmbunătățită.

Pro

  • Anulare a zgomotului excelentă
  • Mod Speak-toChat
  • Conexiune Bluetooth îmbunătățită și un SoC mai avansat
  • Pot fi conectate la două dispozitive simultan
  • Autonomie excelentă

Contra

  • Sunt relativ scumpe
  • Nu au un design diferit față de modelul anterior de căști Sony
Cele mai bune pentru iPhone
4.5 / 5

AirPods Pro se aud foarte bine și au performanțe de top. Oferă certificare IPX4, sunt ușor de conectat, au un design ultracompact și se încarcă wireless. Sunt ideale pentru fanii Apple.

Pro

  • Anulare a zgomotului și calitate a apelurilor foarte bune
  • Bateria durează mult și se încarcă rapid
  • Design compact și extrem de ușor
  • Rezistente la stropirea cu apă
  • Se încarcă wireless

Contra

  • Egalizatorul și anularea zgomotului nu pot fi controlate printr-o aplicație
  • Unele funcții sunt disponibile doar pentru utilizatorii iOS
  • Căștile nu au suport pentru aptX
  • Sunt destul de scumpe
Cea mai bună opțiune pentru buget redus
4.0 / 5

Dacă sunteți în căutarea unor căști Bluetooth ieftine, Beats Flex sunt varianta ideală. Oferă funcții pentru utilizatorii Apple și nu trebuie să vă îngrijorați că veți pierde o cască.

Pro

  • Muzica este oprită automat când căștile sunt scoase din urechi
  • Căștile sunt compatibile și cu
  • Android, dar și cu Apple
    Oferă un raport calitate-preț bun
  • Autonomia bateriei este ridicată
  • Conexiunea este stabilă și la distanță

Contra

  • Nu au certificare IPX
  • Anularea zgomotului ar putea fi mai bună
  • Nu comută automat între dispozitive
Cele mai bune pentru alergare
4.1 / 5

PowerBeats Pro urmăresc o rețetă simplă a succesului. Au preluat toate funcțiile care au făcut AirPods atât de populare și au adăugat un bass mai bogat, o autonomie sporită și un design ideal pentru sportivi.

Pro

  • Calitate bună a sunetului și extra bass
  • Autonomia este foarte mare și bateria se încarcă rapid
  • Căștile sunt sigure și confortabile în timpul purtării
  • Calitatea în timpul apelurilor este bună
  • Sunt rezistente la stropire

Contra

  • Sunt destul de scumpe
Cele mai bune căști Bluetooth over-ear
4.3 / 5

Căștile JBL Tune 500 sunt disponibile într-o multitudine de culori, au un design excelent și oferă performanțe foarte bune pentru banii plătiți. Vă oferă calitate pe tot parcursul folosirii.

Pro

  • Se așază foarte bine pe urechi
  • Buretele căștilor este confortabil
  • Performanțele sunt excelente
  • Bateria durează foarte mult
  • Bass-ul căștilor este foarte bun

Contra

  • Căștile se pot simți prea strânse dacă sunt purtate mult timp
  • Anularea sunetului ar putea fi îmbunătățită

Actualizări de conținut:

Pentru că te apreciem în calitate de client, ne actualizăm în permanență listele de produse, pentru a-ți oferi cele mai bune variante la cele mai bune prețuri. Poți avea încredere în faptul că am verificat recent produsele de top.

Ghidul cumpărătorului

ghidul de cumparare căști Bluetooth

Primele căști au fost inventate în 1880; cântăreau cam 4,5 kilograme și trebuiau susținute pe umăr. Vestea bună e că s-au schimbat multe de atunci, iar în prezent, căștile nu sunt doar mult mai confortabile, dar vin și într-o mulțime de variante, pentru toate gusturile.

Mărimea nu contează

În caz că abia vă faceți curaj să renunțați la căștile din pachetul telefonului dumneavoastră și să explorați opțiuni cu adevărat calitative, am creat o listă cu cele mai importante categorii de căști, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje.

Căștile in-ear sunt suficient de mici încât să fie susținute de canalul urechii. Dacă vrem totuși să fim preciși, trebuie să descriem cele două subtipuri de căști care există în această categorie.

Căștile de tip earphone, sau intraauriculare, au vârfuri alungite, cilindrice, care intră în canalul urechii și îl sigilează. Astfel, este oferit un sunet mai bun, mai ales în zona de bass, dar căștile stau și mai bine în urechi. Totuși, pentru că fiecare avem urechi diferite, confortul poate fi uneori dificil de atins. Unii oameni găsesc foarte inconfortabilă senzația creată de astfel de căști.

Căștile de tip earbuds sunt similare cu cele intraauriculare, însă acestea nu intră în canalul auditiv, ci rămân în exteriorul acestuia. Au o mărime universală și sunt mai ușor de curățat. Totuși, acest design deschis are câteva probleme. În primul rând, astfel de căști nu blochează zgomotul ambiental; și reversul se aplică, astfel că oamenii din jur pot auzi ce ascultați. În plus, dacă faceți sport, aceste căști pot cădea din urechi. Dacă vreți să rămâneți conectați la sunetele din jur (cum se întâmplă în cazul bicicliștilor sau al alergătorilor), sau dacă nu vă simțiți confortabil cu căști intraauriculare, căutați căști cu cârlig, care se agață și după ureche.

Căștile Bluetooth – sunt într-adevăr fără fire?

Odată ce ați ales tipul de căști Bluetooth pe care îl doriți, trebuie să știți că există două alte tipuri de căști, în funcție de firele acestora.

Căștile true wireless sunt o apariție mai recentă, dar foarte populară, chiar dacă autonomia bateriei e limitată. E ușor de înțeles de ce; fără fire, sunt mult mai discrete și mai versatile. Microfoanele sunt integrate în căști, alături de butoanele de control. Totuși, o bună parte din costurile de producție sunt reprezentate de tehnologia Bluetooth și de baterie. De aceea, căștile cu fir sună aproape întotdeauna mai bine decât modele cu un preț similar, dar wireless. Audiofilii insistă că nici măcar cea mai bună cască Bluetooth din 2021 nu poate oferi o calitate a sunetului echivalentă cu cea oferită de căștile cu fir.

Căștile wireless cu fir au un fir sau o bandă ce conectează cele două componente audio, dar se bazează tot pe o conexiune Bluetooth. În comparație cu aceleași căști true wireless, acestea oferă o calitate audio și o autonomie mai bună. Sunt populare în rândul atleților. Banda pentru gât vă împiedică să pierdeți o cască dacă aceasta cade din ureche în timp ce vă antrenați. Majoritatea producătorilor, însă, au început să se orienteze doar către modele cu adevărat wireless.

Sunet de calitate

Am menționat deja că o așezare bună a căștilor este importantă pentru o calitate cât mai bună a redării audio. Mai sunt și alți factori ce o influențează, însă. Aceștia se referă la formatul muzicii, la drivere, la frecvența audio și la boosting. Totuși, dacă sunteți în căutare de căști wireless doar pentru a face streaming audio de pe telefon, astfel de subtilități pot trece neobservate, iar principala grijă a dumneavoastră ar trebui să fie conexiunea Bluetooth.

Cu cât versiunea de Bluetooth folosită e mai nouă (în prezent suntem la versiunea 5.2), cu atât autonomia și calitatea audio sunt mai bune. În plus, codecurile compatibile contează și ele – reduc latența, sporesc calitatea audio și contribuie la eficiența energetică. Codecurile codează și decodează datele audio digitale într-un format specific, transmițându-le de la dispozitivul dumneavoastră către căști. Sunt o mulțime de aspecte tehnice aici, dar pe scurt, când cumpărați căști uzuale, investiți într-un model care este compatibil cu un codec cu bitrate ridicat.

Acesta poate păstra intacte mai multe date în timpul transferului, ceea ce oferă o calitate audio mai bună. Pe de altă parte, și sursa contează, deoarece trebuie să existe o compatibilitate Bluetooth. Dacă folosiți un iPhone, veți avea cele mai bune rezultate cu căști compatibile cu AAC. Pentru dispozitive Android, nu vă mulțumiți cu SBC, dacă puneți preț pe calitatea audio. Căutați dispozitive ce sunt compatibile cu codecurile din seria aptX, chiar dacă nu sunt neapărat căști Bluetooth ieftine.

Nu vă place zgomotul exterior?

Toate căștile oferă anulare pasivă a zgomotelor. Etanșând canalul urechii, blochează majoritatea sunetelor venite din mediul înconjurător. Astfel, pentru ca acest tip de anulare a zgomotului să funcționeze, căștile trebuie să stea bine în urechi. Căștile dumneavoastră ar trebui să aibă cel puțin trei tipuri de vârfuri cu diferite mărimi. Pentru anumite modele, puteți chiar să cumpărați vârfuri extra, cum ar fi unele XL. Dacă niciunele nu se așază bine, puteți să vă orientați către vârfuri din spumă cu memorie. Acestea se adaptează la forma unică a urechii dumneavoastră și oferă o anulare pasivă a zgomotului mai bună, dar și un confort sporit.

Tehnologia de anulare activă a zgomotului (ANC) este folosită deseori de căștile mai scumpe. În acest caz, microfoane speciale instalate în căști analizează sunetul ambiental și produc unde sonore inverse pentru a anula zgomotele exterioare. În teorie asta sună bine, dar în practică, nu toate modelele sunt la fel de eficiente. În plus, cu ANC activat, veți avea o ciudată senzație de presiune asupra urechilor, ca și cum ați fi sub apă. Unora li se pare inconfortabilă aceasta.

În sfârșit, există și anulare adaptivă a zgomotului. Aceasta este o formă avansată a anulării active. În cazul acesta, căștile iau în calcul și alți factori, cum ar fi presiunea aerului, viteza de deplasare și tipul de zgomot. Anularea adaptivă permite anumite zgomote să treacă de bariera căștilor, astfel că puteți să discutați cu cineva sau puteți fi atenți la trafic în timp ce alergați.

Controale la îndemână

Într-o situație ideală, căștile dumneavoastră vor oferi controale simple, pentru a porni, opri și schimba melodiile, pentru a prelua un apel și a ajusta volumul. Asta poate fi realizat cu senzori sau butoane pe căști. În acest caz, ele trebuie să fie precise și intuitive. E de dorit ca ambele căști să ofere aceleași funcții, sau măcar să aveți posibilitatea să le programați în funcție de preferințe.

În ziua de azi, majoritatea căștilor au o aplicație dedicată, ce oferă un control mai detaliat asupra dispozitivului, dar care vă lasă să schimbați și egalizatorul sau modurile de anulare a zgomotului. Multe modele cu Bluetooth sunt compatibile și cu asistenții vocali precum Siri sau Google Assistant. Când vine vorba de controale, nu există o variantă mai potrivită decât alta, ci varianta care vi se pare cea mai confortabilă și intuitivă.

Ce faceți dacă plouă?

Dacă vreți să folosiți căștile mai degrabă afară sau când vă antrenați, căutați un model care este cel puțin rezistent la stropire. Căștile ar trebui să aibă un rating de protecție IPX4 sau mai bun. Asta înseamnă că nu vor fi afectate de o ploaie ușoară sau de transpirație. IP se referă la protecția împotriva intemperiilor. Primul caracter după IP se referă la protecția împotriva prafului (măsurat de la 0 la 6, cu cât este mai mare cifra, cu atât protecția e mai bună). Al doilea caracter indică protecția împotriva apei (de la 0 la 9; și în acest caz, o cifră mai mare oferă o protecție mai bună).

Dacă ne uităm la exemplul anterior, IPX4, care este prezent în cazul multor căști pentru sportivi, înseamnă că produsul nu a fost testat la praf, dar este rezistent la stropire, însă nu trebuie scufundat. Trebuie să țineți cont, totuși, că aceste teste sunt efectuate în condiții de laborator și nu în viața de zi cu zi. Nu împingeți produsele la limită, doar pentru a afla la câtă apă rezistă.

Cât vă puteți distra cu căștile

Ultimul, dar nu cel din urmă aspect pe care să-l aveți în vedere se referă la autonomie și durata de încărcare. Majoritatea căștilor fără fir sunt limitate la cam 5-6 ore de autonomie. În cazul căștilor wireless cu fir, durata de viață a bateriei crește ușor, însă pasionații de muzică ar putea considera că și aceste valori sunt mici.

Vestea bună e că majoritatea căștilor wireless au și o carcasă ce acționează ca încărcător. Acumulatorul acesteia poate ține două, patru sau chiar mai multe încărcări. Astfel, timpul de redare al căștilor poate ajunge până la mai bine de 24 de ore. Totuși, mai mult decât capacitatea acumulatorului contează durata de încărcare. Din fericire, multe modele au posibilitatea de încărcare rapidă, care oferă o autonomie de cel puțin o oră, cu doar câteva minute de încărcare.

cast bluetooth cargador

Desigur, va trebui să încărcați și carcasa, iar cel mai bun conector pe care îl aveți la dispoziție este USB-C. Este mai flexibil și mai rapid decât micro-USB și decât Lightning, fiind pe drumul de a deveni noul standard în industrie. Încărcarea wireless arată bine și este la îndemâna tuturor, deoarece toți marii producători folosesc același standard, Qi, însă viteza de încărcare este net inferioară încărcării pe fir.

Concluzii

Cele mai bune căști Bluetooth din prezent sunt utile nu doar pentru a vă oferi un sunet de calitate atunci când vreți să ascultați muzică. Sunt modele care sunt excelente dispozitive pentru comunicare, ce pot bloca zgomotele nedorite în timpul unui zbor de durată sau care vă ajută chiar să împărtășiți muzica preferată cu un prieten. Fie că doriți un bass puternic pentru sesiunile de antrenament la sală, un set discret de căști pentru apeluri la birou, sau o pereche de căști de calitate, care să vă pună în valoare colecția muzicală de înaltă rezoluție, modelele pe care le-am recomandat vă pot ajuta în toate aceste privințe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 2 In medie: 5
Back to top button