Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top cele mai bune pompe de apă de suprafață 2024

If you live in the yard, you already have a lot of tools that you use to carry out various household chores. Surely you have a small garden with vegetables and fruits, and if you want to take care of it quickly and efficiently, a surface water pump can be the perfect accessory.

In two steps and three movements, you can solve tasks that would have lasted tens of minutes a day without a water pump, and this guide shows you everything you need to know about these tools.

Cel mai bun general
4.6 / 5

Einhell GC-GP 6040 ECO este o pompă foarte bună pentru o gospodărie de dimensiuni obișnuite. Oferă debit și presiune bune la transportul apei, având și protecții la supraîncărcare în timpul folosirii.

Pro

  • Apa reziduală poate fi golită complet, pentru a evita înghețarea mecanismului
  • Etanșările mecanice sunt de calitate ridicată
  • Zgomotul este redus în timpul funcționării

Contra

  • Pompa se blochează dacă apa are impurități prea mari
Competitorul de pe locul 2
4.3 / 5

Liderman Apc-CPM158 PRO este un hidrofor electronic ce își face treaba foarte bine, având și o amprentă la sol mică, în lipsa unui vas de expansiune. Având puține piese, este o pompă de apă ce necesită puțină mentenanță.

Pro

  • Presostatul oprește automat pompa dacă rămâne fără apă
  • Durata de viață a pompei este foarte lungă

Contra

  • Prescontrolul livrat poate fi diferit de cel din imaginile produsului
Cea mai bună opțiune pentru buget redus
4.1 / 5

Alpin Profi QB60 este una dintre cele mai ieftine pompe de suprafață ce păstrează calitatea ridicată. Este realizată din fontă, astfel că vă puteți aștepta la un produs cu durată de viață sporită.

Pro

  • Este ideală pentru a uda grădina
  • Controalele sunt foarte intuitive
  • Zgomotul este rezonabil în timpul funcționării

Contra

  • Pompa nu pare să ridice presiunea maximă la un nivel foarte mare
Cea mai bună pompă cu centrifugă
4.0 / 5

În cazul în care căutați o pompă cu centrifugă pentru proiecte mai mari, Gardelina EA 50/20 poate susține un debit al apei de până la 95 de metri cubi pe oră. Înălțimea de refulare este de 64 de metri.

Pro

  • Este ideală pentru proiecte de amploare, datorită debitului ridicat
  • Pompa are un design robust ce oferă rezistență în timp

Contra

  • Pompa se livrează fără motor electric
Cel mai bun combo pompă + hidrofor
4.0 / 5

De producție germană, METABO HWW3300 / 25G este un hidrofor de calitate, cu debit de 3.300 de litri pe oră. Are o etanșare mecanică de calitate, iar motorul nici măcar nu are nevoie de mentenanță pentru a fi eficient.

Pro

  • Pompa are protecție termică a motorului pentru suprasarcină
  • Amorsarea pompei se face foarte ușor

Contra

  • Butoanele de control ar fi putut fi aranjate mai intuitiv

Actualizări de conținut:

Pentru noi este important ca produsele pe care le prezentăm să fie de cea mai bună calitate și la cele mai bune prețuri, așa că ne actualizăm în permanență listele și le verificăm în funcție de necesități pentru a-ți oferi cele mai bune alternative.

Buyer’s guide

Dacă aveți o gospodărie proprie și lucrați mult în curte și în grădină, veți avea nevoie de o pompă de apă. Poate că doriți să udați legume și flori simplu și eficient sau poate că trebuie să drenați apa ce se adună după ploaie. O pompă de suprafață este versatilă și de nădejde.

 surface water pumps

Pentru ce sunt folosite pompele de apă de suprafață

Pompele de suprafață, după cum indică numele, sunt create pentru a fi instalate la suprafață, nefiind destinate scufundării în apă. Astfel, veți găsi foarte utilă o astfel de pompă ce se poate alimenta din diverse surse de apă, fie că vorbim de un izvor, de un mic iaz sau chiar de un rezervor pentru apă de ploaie.

Pompele de suprafață devin foarte utile când vreți să economisiți timp în lucrul cu apa. Dacă aveți de udat o grădină mare, v-ar putea lua chiar și câteva ore să faceți asta de mână. O pompă legată la un mic sistem de irigare rezolvă problema în câteva minute, cu o simplă apăsare de buton.

Unele pompe sunt relativ portabile, destinate zonelor cu acces limitat, în vreme ce altele cu poziție fixă se pot dovedi mai utile, datorită unui sistem încorporat de tragere inițială a apei în circuit.

Pompă de suprafață vs. pompă scufundabilă

Pompele de suprafață și cele scufundabile sunt relativ similare în funcționare, însă prezintă câteva diferențe majore. Astfel, fiecare se adresează unor nevoi diferite.

O pompă scufundabilă poate fi foarte utilă dacă aveți de extras apă dintr-un corp cu o adâncime considerabilă. Pe de altă parte, o pompă de suprafață e mult mai potrivită pentru proiecte de amploare redusă.

Pompele scufundabile nu au nevoie să trageți apa în circuit la începutul pompării și sunt, de regulă, mai rezistente în timp, având o bună izolație și fiind ferite de condițiile meteo variabile. Totuși, sunt mult mai dificil de reparat, deoarece trebuie extrase din locul instalării și sunt și considerabil mai scumpe.

Pompele de suprafață sunt o variantă ușor de instalat, de folosit și de reparat. Puteți să îi creați un amplasament prin care să o feriți de intemperii. Consumă mai puțină energie decât pompele submersibile, însă produc destul de mult zgomot.

Tipuri de combustibil pentru pompele de apă de suprafață

Pompele de apă pe care le găsiți în comerț sunt de două feluri. Unele se bazează pe curent electric pentru a funcționa, în vreme ce altele funcționează cu gaz. Fiecare se adresează, din nou, unor scenarii diferite.

Pompă de apă electrică

Aceste pompe sunt ideale dacă aveți un spațiu închis în care să le instalați. Au un randament mai mic decât pompele pe gaz, din cauza unui motor mai mic, însă nu veți avea probleme de mentenanță a angrenajelor pe care le pune în mișcare o pompă pe gaz.

Pompă de apă pe gaz

Pompele de apă pe gaz sunt mult mai puternice și, de obicei, sunt prezente în locuri unde curentul electric nu este la îndemână. O pompă pe gaz poate fi un accesoriu bun la o fermă, unde e nevoie de irigații și unde o rețea electrică poate să nu fie foarte extinsă. În locuri mai izolate, poate chiar să lipsească cu desăvârșire. Totodată, se poate dovedi utilă în drenarea unui subsol inundat, când e posibil ca o sursă de curent să nu fie disponibilă.

Ce să aveți în vedere când cumpărați o pompă de apă de suprafață?

În următoarele rânduri vă vom prezenta câteva aspecte importante pentru cele mai bune pompe de suprafață. Acestea au anumite funcții și protecții pe care e bine să le căutați atunci când cumpărați un astfel de produs.

Specificații importante

Înălțime maximă de refulare – acest termen se referă la înălțimea totală dintre sursa de apă până la destinație sau până la punctul de scurgere.

Adâncimea de absorbție – acest termen se referă la înălțimea dintre sursa de apă și pompă în sine

Debit maxim – Se referă la debitul de apă pe care îl poate pompa dispozitivul într-un timp dat și reprezintă o caracteristică definitorie pentru performanța pompei. Debitul se măsoară în litri pe oră (l/h) sau în metri cubi pe oră (m3/h).

Material

Pompele de suprafață sunt realizate din materiale rezistente, mai ales în fața coroziunii. Astfel, veți găsi pe piață pompe realizate din aluminiu, din oțel inoxidabil sau din fontă. Așa nu veți avea grija deteriorării pompei.

Gradul IP de rezistență la intemperii

Ratingul IP al unui produs se referă la rezistența acestuia în fața intemperiilor. Prima cifră se referă la protecția împotriva obiectelor solide sau a prafului, iar cea de-a doua se referă la protecția împotriva apei.

Pompele de suprafață au protecție IP 44, astfel că sunt protejate împotriva obiectelor cu diametrul mai mare de 1 milimetru (astfel că pot fi susceptibile la expunerea la praf) și împotriva apei stropite în direcția pompei (nefiind rezistente la apă lansată dintr-un furtun sau la scufundarea sub apă).

Clasa de izolație

Izolația unei pompe de suprafață se referă la izolația motorului. De regulă, pompele de acest fel au izolație de clasă B sau F, iar în aceste situații diferă temperatura maximă a suprafeței motorului pentru care se oferă izolație. Clasa B reprezintă o protecție maximă la 130 de grade Celsius, iar clasa F oferă protecții de până la 155 de grade Celsius.

Tipuri de pompe pentru nevoi diferite

Pompele de suprafață se adresează unor nevoi diferite. Dacă aveți nevoie de o pompă pentru apă potabilă, va trebui să vă orientați pentru un produs diferit decât în cazul în care trebuie să pompați apă pentru irigații. De asemenea, pompele pentru piscină sunt diferite.

Accesorii ale pompelor de apă de suprafață

Pompele de apă sunt unelte foarte utile în sine, însă pentru a le spori eficiența, veți avea nevoie și de câteva accesorii. Astfel, pompa devine un dispozitiv mai versatil, dar va avea și o durată de viață mai lungă.

Filtre

filter surface water pumps

Pre-filtru: este foarte util, mai ales în cazul în care doriți să folosiți pompa pentru a transporta apă potabilă. Acest filtru reține particulele solide mari, cum ar fi cele de nisip. Protejează, astfel, și componentele pompei de uzură.

Filtru de carbon: astfel de filtre sunt folosite pentru a decontamina apa. Un filtru de carbon elimină din apă particule și compuși organici ce pot schimba gustul sau culoarea apei.

Valve

Valva de oprire: după cum sugerează numele, acest mic accesoriu asigură oprirea trecerii apei prin circuitul pe care l-ați creat, acționând ca un robinet.

Supapă antiretur: aceasta este utilă pentru a împiedica apa să se întoarcă înapoi pe circuit. O asemenea supapă este necesară pentru pompele ce funcționează cu amorsare proprie.

Furtun

Pentru a transporta eficient apa de la locația pompei către zona unde aveți nevoie de aceasta, veți avea nevoie de cel puțin un furtun. Căutați un furtun care se potrivește cu diametrul de evacuare al pompei.

Vas de expansiune

Vasul de expansiune stochează o cantitate de apă sub presiune și au și o valvă antiretur. Cu ajutorul acestui vas, presiunea în sistemul pompei rămâne constantă mai mult timp, fără să fie nevoie de acționarea constantă a unui ciclu de pornire-oprire.

Panou de control al pompei

A surface pump control system is very useful because it provides quick accessibility to pump functions. You can adjust certain aspects, such as the operating time of the pump or the flow rate.

The best brands of surface water pumps

Among the best surface water pumps, you will find a number of reputable manufacturers. If you want to buy a quality product that will serve you for years, each of these names below may be an ideal choice.

Einhell

Einhell is a German manufacturer of home and garden power tools. The company sells over 10 million tools annually and covers a wide range of customer needs. The company also provides an important series of consumables for all the products it sells.

Liderman

Liderman is a brand dedicated to tools and accessories for home and garden. It offers a wide range of products that help you with both maintenance and renovation or even construction. Liderman has a history of more than three decades on the market, during which time it has established itself as a top supplier.

Alpin Profi

Alpin Profi is a serious brand in the field of tools and household tools. It not only offers large outdoor appliances and devices, but also countless small products for indoor use. Of course, the company also offers a lot of consumables for the products it sells

conclusions

By now, you should already know what you are looking for in a surface pump. You know your household, and now that you know how such a pump works and what functions are important, you can make the right decision when buying such a garden accessory.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 0 In medie: 0
Back to top button