Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cel mai bun atomizor 2024

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
1 din 10
Stihl SR 430
5.0
2 din 10
Cifarelli M1200
4.9
3 din 10
Makita PM7651H
4.9
4 din 10
Ruris A103S
4.7
5 din 10
Rotakt 3WF-600
4.7
6 din 10
O-MAC 3WF-14B
4.6
7 din 10
Prorun TBM 276
4.6
8 din 10
Garland Atom 550 MG
4.5
9 din 10
Raider RD-KMD02
4.4
10 din 10
Ruris A102
4.3

Actualizări de conținut:

Pentru noi este important ca produsele pe care le prezentăm să fie de cea mai bună calitate și la cele mai bune prețuri, așa că ne actualizăm în permanență listele și le verificăm în funcție de necesități pentru a-ți oferi cele mai bune alternative.

Lucrările de întreținere și aplicare a tratamentelor fitosanitare pentru pomi, culturile de plante agricole sau podgoriile de viță de vie sunt din ce în ce mai ușor de realizat atunci când ai la îndemână un atomizor. Conceput ca o soluție care sporește eficiența aplicării acestor tratamente împotriva oricăror dăunători cunoscuți pentru aceste culturi, atomizorul este deosebit pentru împrăștierea soluțiilor de tip pesticid pe o suprafață mult mai întinsă și cu efecte mult mai benefice decât metodele tradiționale. Astfel că acest dispozitiv se regăsește în gospodăria oricărui agricultor care își dorește să ofere maximul de protecție culturilor sale împotriva oricăror acțiuni ale dăunătorilor din natură.

Ce este un atomizor?

Nivelul de aplicabilitate al atomizorului este foarte vast, acesta putând fi utilizat cu rezultate excelente atât în domenii precum pomicultură și cultivarea plantelor în spații închise, precum serele, dar și pentru culturile de viță de vie. De asemenea, un astfel de dispozitiv oferă efecte benefice și pentru flori, dar și pentru pepiniere, așa că un atomizor pe roți este util pentru că oferă un nivel ridicat de autonomie celui care îl folosește. Atomizorul utilizează în procesul de pulverizare diverse substanțe care ajută la îndepărtarea și eliminarea diverșilor agenți dăunători, fiind acționat de forța unui motor. Stropirea și dispersia substanțelor folosite se realizează cu ajutorul unui furtun de tip tulumbă, viteza de pulverizare fiind accentuată de o pompă de presiune.

Suflul rezultat în urma acțiunii acestor elemente contribuie la dispersia substanțelor pe o arie mult mai largă decât în cazul unor pulverizatoare obișnuite, dar la un nivel mult mai scăzut decât al unui motostropitor, de exemplu. De obicei, un atomizor pomi se bazează pe un motor fiabil, care funcționează în doi timpi sau în patru timpi, diferența fiind dată de nivelul și aria de utilizare. În ceea ce privește frecvența de utilizare, pentru ariile reduse ca dimensiuni și culturile restrânse, un atomizor de tip hobby/convențional este extrem de folositor, în timp ce pentru suprafețele extinse sunt de preferat atomizoarele profesionale și cele semi-profesionale.

Cum funcționează atomizoarele?

Principiul de funcționare al unui atomizor este foarte simplu, baza constituind-o un sistem format dintr-un motor, o pompă de presiune, un recipient care este folosit drept container pentru depozitarea substanțelor ce sunt utilizate în procesul de stropire și dintr-un furtun prin intermediul căruia se efectuează procedura de împrăștiere a acestor substanțe. Pentru că poate fi utilizat într-o gamă variată de domenii (inclusiv pentru operațiuni de igienizare), un atomizor ieftin, dar care are o rază de pulverizare în jur de 5-6 metri este ideal de deținut de către orice agricultor. Containerul cu substanțe are o capacitate de maxim 10 litri în cazul celor de tip convențional, de peste 10 (maxim 15 litri) în cazul celor de tip semi-profesional și de peste 15 litri în cazul celor profesionale.

Pentru a beneficia de o stabilitate mult sporită este de preferat un sistem cu ghidaj care să permită gestionarea mult mai eficientă a întreg procesului de dispersie, dar și de un sistem care să atenueze vibrațiile care sunt declanșate în timpul procedurii de împrăștiere a substanțelor contra dăunătorilor. Atunci când vei alege cel mai bun atomizor trebuie să iei în considerare o multitudine de aspecte, astfel încât să ai parte de maximul de avantaje atunci când utilizezi acest dispozitiv atât de util pentru orice gospodărie din mediul rural.

Caracteristicile principale ale atomizoarelor

Pentru că reprezintă o soluție adecvată pentru orice gospodărie și tip de gospodar (mecanismul de funcționare este foarte simplu de utilizat, neavând nevoie de foarte multe cunoștințe tehnice), atomizorul este recomandat să se regăsească în curtea oricărui agricultor preocupat să aibă parte de avantaje de-a lungul întregului an. Achiziționarea unui atomizor stropit pomi trebuie să fie privită ca o investiție pentru viitorul gospodăriei, care trebuie realizată cu orice preț, de aceea este recomandat ca înainte de cumpărarea acestui dispozitiv să iei în calcul dacă nu este mai bine să achiziționezi un atomizor semi-profesional, mai ales în cazul în care ți-ai propus să mărești suprafața cultivată. Indiferent de alegerea ta, nu uita că printre caracteristicile acestui dispozitiv să se regăsească și acestea:

Capacitatea de a oferi o pulverizare uniformă – spre deosebire de alte instrumente și unelte care oferă posibilitatea de a pulveriza substanțele împotriva dăunătorilor, un atomizor electric îți permite să stropești suprafața plantelor mult mai bine și mai compact, rata de dispersie fiind mult mărită, iar jetul mult mai compact decât în cazul celorlalte unelte.

Capacitatea de a oferi o dispersie pe o suprafață mult mai largă – cu cât avansăm în calitate și în tipul de atomizor ales, cu atât o să descoperim că acesta acționează pe o rază mult mai largă decât în cazul dispersoarelor tradiționale.

Un nivel de protecție mult mai bun pentru zona de stropire – acesta este un avantaj oferit de către atomizoarele profesionale care permit reglarea nivelului de stropire, astfel încât jetul să fie orientat către zonele înalte ale pomilor.

Arie largă de utilizare – polivalența acestor dispozitive le permite să fie folosite cu succes într-o serie de domenii, atât din agricultură, cât și pentru diverse operațiuni care au legătură cu domeniul igienei publice.

Un atomizor ieftin și bun îți va ușura viața pe terenurile cultivate, în podgoriile de viță de vie sau atunci când îți dorești să protejezi plantele din sere sau pe cele din pepiniere împotriva dăunătorilor. Prezența sa îți oferă posibilitatea de a suplini cu succes uneltele rudimentare de stropit sau pe cele care sunt acționate manual, oferindu-ți posibilitatea de a beneficia de o gamă extinsă de avantaje. Alege întotdeauna un atomizor care să prezintă cât mai multe avantaje, prioritizând alegerea în funcție de caracteristicile acestuia, iar nu luând în calcul prețul.

Care sunt alte domenii de aplicabilitate ale unui atomizor?

Având un atomizor ieftin în gospodărie, activitățile obișnuite de prevenire și de tratare a culturilor împotriva dăunătorilor care sunt prezenți de-a lungul întregului an pe aceste terenuri cultivate devin o operațiune simplă și la îndemâna oricărei persoane. Cu toate acestea, în afară domeniilor de aplicabilitate cunoscute, un atomizor își poate face datoria cu brio și în alte zone, astfel încât, acest dispozitiv își dovedește nivelul crescut de versatilitate. De exemplu, în cazul operațiunilor de igienizare și de deratizare, această unealtă se comportă la fel de avantajos precum se întâmplă în cazul împrăștierii de substanțe pe terenurile cu culturi.

De obicei, printre ofertele atomizoare se regăsesc aparate care îi oferă utilizatorului posibilitatea de a folosi o gamă extinsă de tipuri de substanțe în containerul de stocare. Ceea ce înseamnă că pe lângă pesticidele care sunt utilizate pentru acțiunile obișnuite din agricultură, mai pot fi folosite și pulberi, dar și substanțe care intră în categoria celor de natură chimică. Contează foarte mult calitatea materialelor din care sunt construite aceste atomizoare, pentru că substanțele utilizate, de foarte multe ori au o acțiune corozivă asupra acestor elemente. Chiar și așa, atât timp cât ai ales un dispozitiv superior calitativ, nu ai de ce să te îngrijorezi dacă îl folosești și în alte domenii decât cel pentru care l-ai achiziționat inițial, mai ales că rezultatele vor fi la nivelul dorit, de fiecare dată.

Cum să alegi un atomizor de calitate?

Alegerea unui atomizor de calitate este o operațiune care trebuie tratată cu maximul de atenție, pentru că un astfel de dispozitiv are costuri cuprinse între 450 și 3500 lei. Prețul este diferențiat în funcție de tipul de instrument achiziționat, cele din categoria hobby fiind mult mai ieftine în comparație cu uneltele din categoria semi-profesionale și profesionale. Desigur, dincolo de caracteristica legată de preț mai există o serie de alți factori care trebuie luați în considerare atunci când îți alegi un atomizor:

Tipul de motor al atomizorului – poți alege între atomizoare cu motor în doi timpi sau în patru timpi, diferența dintre acestea fiind date de către puterea dezvoltată de motor. Cele din prima categorie includ dispozitivele dedicate utilizatorilor hobby (1-2 cai putere), în timp ce motoarele din cea de-a doua categorie sunt disponibile pentru uneltele semi-profesionale și profesionale (3-4 cai putere).

Nivelul de utilizare – în cazul în care nu ai nevoie de un volum ridicat de stropire sau dacă suprafața pe care o intenționezi să folosești acest instrument nu este întinsă, atunci este recomandat să achiziționezi un atomizor din categoria celor convenționale sau hobby. Dimpotrivă, în cazul în care îl vei folosi într-un ritm accentuat și pentru suprafețe întinse, atunci ai nevoie de un instrument din categoria celor profesionale.

Aria de acoperire a jetului pulverizat – atunci când ne referim la atomizoarele de tip hobby/convențional trebuie să conștientizăm că rază de acțiune a acestora nu va depăși 6 metri, astfel încât trebuie să ne orientăm către un alt tip de atomizor în cazul în care avem de acoperit o arie mai vastă. În ceea ce privește instrumentele semi-profesionale din această categorie, raza de acțiune este una care atinge fără probleme 15 metri, în timp ce aparatele profesionale vor ajunge la un nivel de performanță de până la 20 de metri.

Capacitatea de stocare a soluției – în cazul primei categorii, cea a atomizoarelor hobby, nivelul spațiului de stocare nu depășește 10 litri (în acest caz trebuie ținut cont și de un alt aspect, anume că aceste tipuri de unelte nu permit decât utilizarea soluțiilor pe bază de lichide), iar pentru cele semi-profesionale și profesionale, capacitatea de depozitare în recipient ajunge până la 20 de litri (semi) și depășește această valoare în cazul celor profesionale.

Suflanta de aer – această trebuie să fie cât mai puternică, astfel încât puterea de pulverizare să fie nu doar intensă, dar și să-și păstreze direcția de pulverizare.

Prezența funcțiilor suplimentare și a accesoriilor – este esențial ca un astfel de dispozitiv să prezinte caracteristici variate, dar și un plus de funcții care să fie utile în procesul de exploatare, așa cum este nivelul de ajustare a intensității pulverizării și a vitezei cu care aparatul execută această acțiune sau prezența unei funcții care să asigure un nivel crescut de stabilitate în timpul manipulării, dat fiind faptul că acest instrument este dotat cu un motor care emite vibrații (cu cât este mai puternic, cu atât nivelul de intensitate al acestora este mai crescut).

Prețul aparatului – în materie de atomizoare profesionale prețurile pot ajunge și până la 3500 lei, dar, privit din punctul de vedere a investiției, acest preț se amortizează rapid în cazul în care este vorba despre suprafețe întinse și tipuri de culturi în care este necesară o aplicare a tratamentului mult mai deasă decât de obicei.

Ține cont în alegerea pe care o faci ca în cazul unui atomizor prețul nu constituie cea mai importantă caracteristică, mai ales dacă îți dorești un produs de calitate, cu o garanție extinsă pentru o folosire pe termen îndelungat și cu cele mai bune rezultate posibile în timpul executării procedurii de stropire.

Cum să utilizezi în mod adecvat un atomizor?

Dacă ai înțeles că prețul atomizor nu este este cea mai esențială trăsătură a viitoarei tale unelte de stropit, atunci înseamnă că deja ți-ai achiziționat cel mai avantajos dispozitiv pentru gospodăria ta. Pentru a beneficia de cele mai bune condiții de lucru acest nou instrument de stropit pomii, culturile de plante și viță de vie trebuie să iei în considerare și respectarea următoarelor sfaturi:

  • Folosește un carburant de calitate superioară pentru ca motorul să funcționeze în parametrii normali (valabil și pentru uleiul de motor utilizat pentru această unealtă)
  • Utilizează un harnașament adecvat pentru a beneficia de un nivel de stabilitate mărit atunci când manipulezi acest dispozitiv
  • Nu mări viteza motorului în mod nejustificat, pentru că este vorba totuși de un motor care funcționează cu un combustibil ce se poate inflama foarte ușor, mai ales în cazul aparatelor care nu sunt întreținute în mod corespunzător
  • Manifestă o atenție deosebită pentru toate elementele componente ale acestui dispozitiv, menținându-le în cele mai bune condiții de exploatare
  • Nu folosi acest instrument în condiții de vreme neprielnică (mai ales dacă afară este vânt sau căldură excesivă) pentru că există riscul de a fi afectată calitatea pulverizării

Acum că ai la îndemână cel mai bun atomizor îți va fi mult mai facil să ai grijă de culturile și pomii tăi, pe termen lung și cu cele mai avantajoase rezultate. Alege-ți întotdeauna aparatele pentru gospodărie ținând cont de beneficiile pe care ți le pot oferi și nu uita că atomizorul este una dintre aceste unelte care îți va oferi maximul de avantaje ori de câte ori vei avea nevoie de îngrijire de calitate a suprafețelor agricole cultivate!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 24 In medie: 4.2
Back to top button