Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune mixer vertical 2021

Blenderele verticale sunt atât de confortabile și de versatile, încât toată lumea le iubește! De ce să folosești un blender obișnuit când cel vertical poate face exact același lucru, mult mai rapid și este și mai ușor de curățat. În funcție de accesorii, un blender cu imersie este potrivit pentru a face atât supe creme de tot felul, mâncare de bebeluși, cât și maioneză, smoothie-uri sau frișcă.

Află aici care sunt cele mai bune blendere verticale pe care le poți găsi online. Am realizat și un ghid de cumpărare cuprinzător, astfel încât dumneavoastră veți ști la ce să fiți atent atunci când achiziționați un astfel de aparat. Când cumpărați un blender cu imersie este foarte important ca acesta să fie cât mai ușor de utilizat și manevrat cu o singură mână și simplu de curățat. Dacă vreți să știți cum ar trebui să fie lamele, cablul de alimentare, design-ul și dimensiunea potrivită a unui blender vertical, citiți în continuare acest articol. Avem informații utile, care vă vor arăta diferența dintre un blender bun și un blender de calitate inferioară.

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/txtrgzls/recenziidetop.ro/wp-content/themes/theme/parts/amazon-table.php on line 29

Ghid de cumpărare

Când căutați cel mai bun blender vertical ar fi bine să fiți atent la câteva caracteristici cheie care fac diferența dintre un mixer bun și unul mai puțin calitativ. Dacă vă plac supele cremă, piureurile, shake-urile și smoothie-urile, atunci vă recomandăm să citiți în continuare pentru a afla la ce anume să vă uitați când alegeți un aparat de pasare/amestecare. Nu este nimic complicat, însă detaliile mici fac într-adevăr diferența.

Diferența dintre mixerele manuale și mixerele cu suport

În mod evident, între aceste două feluri de mixere există diferențe importante, iar modul în care pot fi utilizate aceste mixere influențează decizia de cumpărare. Vom evidenția în cele ce urmează avantajele și dezavantajele fiecărui tip de mixer, astfel încât să știți la ce anume să vă așteptați.

Mixerele manuale

În termeni simplii, un mixer manual este un aparat electric care poate fi ținut lejer în mână și care servește la amestecarea ingredientelor. Pentru un mixer vertical preturile pot să varieze destul de mult, însă toate vin cu o serie generală de avantaje și dezavantaje.

Avantaje:

 • Sunt foarte utile pentru amestecarea unei cantități mici de alimente
 • Mixerele manuale pot fi utilizare zilnic, fiind ușoare și compacte. Mixurile rapide, cum ar fi amestecul pentru clătite, se pot prepara mult mai repede decât cu ajutorul unui tel.
 • Sunt ușor de depozitat, într-un sertar sau dulap
 • Sunt portabile, acesta pot fi luate oriunde aveți nevoie
 • Se curăță mult mai ușor decât un mixer cu bol
 • Sunt flexibile, întrucât nu necesită un anumit tip de bol în care să amestece ingredientele

Dezavantaje:

 • Brațul vă va obosi destul de repede dacă amestecați mult timp
 • Dacă aveți de-a face cu o compoziție mai consistentă sau mai densă, mixerul manual nu își face treaba atât de bine deoarece capurile de amestecare sunt mici

Mixerele cu suport

Mixerele cu bol au aceeași funcție clasică de amestecare a ingredientelor, diferența majoră fiind bolul încorporat ce minimizează efortul de preparare al cremelor sau aluaturilor.

Avantaje:

 • Sunt potrivite pentru cantitățile mai mari de compoziție
 • Se descurcă de minune în cazul aluaturilor mai grele și mai dense, ținând bolul în loc, rezultatul fiind un amestec uniform
 • Sunt mai puternice, cu motoare mai mari și accesorii mai trainice
 • Au mai multe viteze, până la 10 trepte, obținându-se astfel mai multă precizie în amestecarea aluatului
 • Vă puteți ocupa de ceilalți pași ai rețetei sau de alte treburi în bucătărie în timp ce mixerul funcționează

Dezavantaje:

 • Calitatea superioară se traduce și printr-un preț pe măsură
 • Sunt greu de curățat comparativ cu modelele manuale

Tipuri de blendere de imersie

Un blender de imersie mai este cunoscut și sub numele de stick blender, mini blender sau blender manual. Acesta include un motor electric care acționează asupra lamelor de tăiere rotative, care se află la capătul accesoriului. El este creat pentru a fi inserat în alimentele ce urmează a fi amestecate sau pasate, tocmai datorită formei sale verticale.

Deși principiul de funcționare este asemănător, există trei tipuri de astfel de blendere:

Blendere de imersie obișnuite

Blenderul manual obișnuit este un aparat puternic, vertical, cu fir de alimentare, care vă ajută să pasați, amestecați sau măcinați aproape orice fel de mâncare. Blenderele cu imersie pot să vă asiste și la obținerea unor supe foarte cremoase și a unor milkshare-uri mai spumoase și ușoare, mult mai repede decât v-ați putea imagina. Aceste blendere sunt la îndemână atunci când trebuie să gătiți alimente fierbinți, cum ar fi supe sau sosuri, deoarece le puteți amesteca direct în oală.

Unele dintre aceste blendere vin cu o parte detașabilă a lamei și posibilitatea de a atașa altele, permițând astfel efectuarea altor sarcini de pregătire, cum ar fi amestecarea, tăierea sau pasarea. Cu cât există mai multe funcții, cu atât pentru un mixer vertical preturile vor fi mai diferite.

Blendere multi-funcționale

Următoarea categorie de blendere sunt cele multi-funcționale. Acestea sunt, de cele mai multe ori, mai puternice decât un blender de imersie obișnuit deoarece i se pot atașa diferite capuri pentru efectuarea anumitor sarcini. Ele pot fi folosite pentru a mixa, a pasa, a bate sau a mărunți.

De asemenea, aceste blendere vin cu recipiente specifice în care se pot realiza acțiunile descrise mai sus. Un mixer vertical cu bol nu are recipientul atașat aparatului, însă acesta vine în aceeași cutie. Poate lua forma unei râșnițe sau a unui zdrobitor de gheață, făcându-l versatil și multi-funcțional.

Blendere manuale fără fir

Un blender fără fir este în unele situații mai convenabil decât un blender cu imersie clasic. Cablul poate incomoda în timpul gătitului deoarece are tendința de a se încurca în alte lucruri în preajma lui și poate intra în mâncare. Blenderele fără fir funcționează pe bază de baterie, iar tot ce trebuie să faceți este să încărcați acumulatorul și să îl atașați stick-ului. Unele se pot încărca folosind un cablu USB.

La ce trebuie să fiți atent când alegeți un blender cu imersie

Pentru că sunt o mulțime de opțiuni pe piață, alegerea unui blender vertical poate fi o adevărată provocare. În această parte a articolului o să vă dezvăluim principalele aspecte pe care trebuie să le verificați la mixerul pe care urmează să-l achiziționați. În acest mod veți fi sigur că faceți o alegere corectă și practică.

Dacă vă interesează achiziția unui blender manual cu imersie este ideal să știți cu ce putere vine, câte trepte de viteză are și alte câteva caracteristici pe care le vom analiza în cele ce urmează.

Putere, viteză și control

Watts

Wații sunt importanți atunci când aducem în discuție puterea de amestecare a alimentelor. Blenderele mai puternice vor fi mai capabile să mărunțească alimentele mai dure, cum ar fi gheața. Un blender cu mai puțini wați va fi potrivit pentru prepararea unui piure sau a unei supe cremoase.

Puterea unui mixer poate varia destul de mult, cele mici având o putere de 100-200 de wați, iar blenderele mai performante ajungând și la 800 sau 1000 de wați. Ideal ar fi să alegeți un mixer în funcție de nevoile dumneavoastră, din moment ce un mixer vertical 1000w va fi foarte diferit ca performanță și utilitate de unul de 200w.

Viteză

Viteza este calculată în turații pe minut. Acest interval poate varia destul de mult de la un blender la altul, însă, majoritatea mixerelor se situează între 12000 și 180000 de turații pe minut. Viteza unui blender este importantă deoarece ea decide timpul pe care îl veți petrece amestecând sau mărunțind mâncarea. Cu cât produsul este mai greu și mai dens, cu atât veți avea nevoie de o viteză mai mare.

Majoritatea mixerelor verticale au două trepte de viteză, fiind important să ofere o viteză mare și o viteză mai redusă. În acest mod puteți folosi blenderul pentru o gamă mai vastă de alimente. Dacă vreți să preparați sosuri, maioneză sau alte feluri delicate, veți avea nevoie de o viteză mai scăzută. În schimb, pentru pasarea fructelor sau legumelor, o viteză ridicată este mai indicată.

Calitate și durabilitate

Materialele din care sunt construite: plastic vs metal

Când cumpărăm un aparat pentru bucătărie calitatea este un factor crucial. Un blender mai scump este fabricat din oțel inoxidabil. Acest material este mult mai durabil, mai ușor de întreținut și de curățat, necesitând doar o spălare obișnuită în chiuvetă. Ele pot fi puse și în mașina de spălat vase mulțumită formei și durabilității acestora. Bineînțeles, vorbim doar despre capul blenderului, fără motor.

Blenderele mai ieftine sunt în general confecționate din plastic. Ele sunt predispuse la rupere, nu pot fi spălate în mașina de spălat vase și sunt ceva mai greu de curățat. Pot prinde mirosuri neplăcute odată cu trecerea timpului și pete care nu pot fi înlăturate. Cu toate acestea, ele sunt sigure de folosit în bucătărie și mult mai ușoare decât cele din oțel inoxidabil, chiar dacă prezintă dezavantajele enumerate anterior.

Design

Va fi zgomotos?

Trebuie să recunoaștem: nu ne plac aparatele zgomotoase și vrem să le evităm pe cât posibil. Una dintre cele mai importante caracteristici din punct de vedere a proiectării mixerului este controlarea nivelului de zgomot. Dar ce determină crearea zgomotului? Ei bine, unul dintre cei mai importanți factori care pot contribui la nivelul de zgomot este puterea motorului. Însă pe lângă acest factor contează în special și calitatea construcției și tipul de motor care a fost încorporat.

Trebuie să vă spunem un adevăr supărător: singurul mod de a afla sigur dacă mixerul este sau nu zgomotos este testarea acestuia. Cu toate acestea, puteți de asemenea reveni la recenziile noastre și să descoperiți astfel dacă produsele din lista pe care am creat-o sunt în regulă din punct de vedere al zgomotului sau nu.

Un alt factor care ar putea contribui la nivelul de zgomot este tipul de lame utilizat de blender, indiferent dacă acestea intră în contact cu suprafața vasului sau tigaia în care este folosit mixerul. Principalele materiale din care sunt create lamele sunt plasticul și oțelul inoxidabil, cele din plastic fiind de obicei opțiunea mai puțin zgomotoasă.

Lamele

Există lame cu capete drepte și lame cu capete ușor curbate. Aceste diferențe afectează modul în care benderul amestecă alimentele. De exemplu, lamele cu capăt drept vor fi mai potrivite pentru zdrobirea gheții, fructelor și legumelor în timp ce lamele cu capăt curbat vor fi mai bune pentru a face piureuri și pentru a amesteca supe.

Cablul de alimentare

Deși acest lucru poate părea un detaliu insignifiant, cablurile de alimentare pot fi convenabile sau incomode și vor influența destul de mult experiența generală a utilizatorului. De exemplu, cablurile de alimentare scurte și dure vor fi mai puțin confortabile și vor îngrădi libertatea de mișcare a utilizatorului. Nimic nu este mai enervant decât cablul de alimentare care nu poate ajunge la oală.

Modelele premium, mai scumpe vor avea un cablu mai lung, durabil, moale, astfel încât să permită îndoirea în orice fel doriți. Astfel, nu va mai fi nevoie să vă “luptați” cu cablul pentru a manevra mixerul în poziția dorită.. Un mixer manual cu un cablu lung poate fi considerat un adevărat lux.

Există și unele blendere fără cablu de alimentare. Acestea sunt mai ușor de manevrat, însă la capitolul putere acestea nu se pot compara cu un blender cu alimentare la priză.

Cât de ușor se folosește blenderul

Dimensiune și greutate

După cum am menționat deja în rândurile de mai sus, blenderele manuale pot fi confecționate fie din plastic, fie din oțel inoxidabil. În mod evident cele din oțel inoxidabil sunt mai grele din cauza materialului, ceea ce la face mai dificil de utilizat pe perioade lungi. Blenderele din plastic sunt mai ușoare, însă nu sunt atât de durabile. Astfel, alegerea corectă devine o problemă de preferință. Doriți un blender mai greu, dar mai rezistent, sau unul mai ușor, dar care se poate strica mai repede?

De asemenea, multe dintre blenderele din oțel inoxidabil vin cu mânere sau suprafețe antiderapante în locul în care ar trebui ținute. Mâna dumneavoastră nu va aluneca, ceea ce va face posibilă o manevrare mai ușoară. Cele din plastic nu sunt echipate cu astfel de suprafețe.

Dacă vorbim despre dimensiuni, mai toate blenderele intră în aceeași categorie. Unele pot fi mai groase sau mai lungi, însă nu deviază foarte mult de la standard. Lungimea unui blender manual se încadrează între 67-68 mm, lățimea are aceleași măsuri, iar înălțimea este de 360-400 mm. Din punct de vedere al greutății, valorile pot varia destul de mult. Există mixere de 0,7 kg, dar și de 1,5 kg. Tot ce trece de 1,5 kg va reprezenta o problemă deoarece mâna vă va obosi mai repede în timp ce-l folosiți.

Control

Un alt factor important în determinarea ușurinței de folosire a unui blender este modul în care acesta este controlat și câte butoane are. Cele mai multe dintre mixere au două viteze, fiecare având repartizată un buton de control. Mixerele mai ieftine au un singur buton, însă acest aspect nu afectează ușurința de utilizare.

Mulți utilizatori vorbesc despre cât de ușor se manevrează mixerele cu o viteză sau două. În cazul mixerelor cu mai multe viteze, butoanele sunt tot două, însă, în capul mixerului se află o rotiță care poate fi setată la viteza pe care o doriți.

Mixerele manuale sunt ușor de utilizat din acest punct de vedere, nu necesită cunoștințe tehnice, folosirea lor fiind intuitivă.

Curățarea blenderului

Ce altceva mai face ca un blender manual să fie ușor de utilizat? Răspunsul este: cât de ușor se poate curăța. Unele pot fi băgate la mașina de spălat vase, altele nu. Majoritatea blenderelor din plastic nu sunt potrivite pentru a fi spălate la mașina de spălat vase. Ele pot fi curățate sub jetul de apă, cu detergent de vase. Acestea sunt ceva mai greu de curățat și tind să se păteze în timp din cauza contactului direct cu diferitele alimente.

Cele din oțel inoxidabil se pot introduce în mașina de spălat vase. Mai mult decât atât, nu prind mirosuri neplăcute și nici pete, iar curățarea lor se face foarte repede chiar și folosind metoda tradițională.

Atenție, când vorbim despre curățarea blederului ne referim doar la capul acestuia, care este detașabil. Unele blendere au lamele atașate, adică nu se pot despărți de mâner, iar altele au capuri interschimbabile. Mixerele cu componente detașabile vor fi mult mai ușor de curățat.

Funcționalitate

Pentru ce alimente este potrivit blenderul?

În momentul în care achiziționăm un aparat de bucătărie vrem ca acesta să fie cât mai multifuncțional. În plus, blenderul pe care-l doriți în bucătăria dumneavoastră trebuie să paseze sau amestece atât alimente moi, cât și tari.

Produsele cu o consistență mai moale, cum ar fi fructele (banana, căpșuni, pere, prune, etc.) sunt pasate imediat de către un blender manual. Dar dacă vreți să pasați gheață sau nuci? Atunci trebuie să aveți în vedere un blender care se poate descurca și cu alimente mai tari.

Cele mai puternice și durabile blendere pot fi folosite pentru îndeplinirea ambelor sarcini atât pasarea alimentelor moi cât și a celor dure, în timp ce blendere mai mici sunt potrivite pentru supe și piureuri.

Accesorii și atașamente

Pentru o eficiență crescută a blenderului, acestuia trebuie să i se potrivească diverse atașamente și accesorii. Cele mai întâlnite sunt:

 • Tel: perfect pentru a bate frișca sau ouăle pentru diferite prăjituri sau dulciuri
 • Zdrobitor: este folosit pentru a zdrobi cartofii și alte fructe și legume care nu suportă pasarea
 • Protecție pentru lame: este o protecție sub formă de capac, ce ține la distanță umezeala și praful
 • Căni portabile: utile în cazul în care vreți să luați cu dumneavoastră shake-ul pe care l-ați pregătit
 • Recipient de amestecare: un recipient cilindric, potrivit pentru amestecarea oricărui fel de aliment folosind blenderul vertical

Care sunt cele mai de încredere branduri producătoare de blendere verticale?

Giganții producători de blendere de calitate sunt: Bosch, Braun, Bamix, Electrolux, Kitchenaid, OBH Nordica, Kitchenaid, Philips. Unele branduri oferă funcții și caracteristici unice, care să le scoată în evidență tehnologia avansată, însă toate mărcile enumerate anterior oferă aparate de bucătărie de o calitate superioară.

Întrebări și răspunsuri

La ce pot folosi un blender cu imersie?

Un blender cu imersie poate fi folosit pentru prepararea multor mâncăruri delicioase. Puteți face supe cremă (linte, cartofi, mazăre, etc.), pregăti diferite sosuri (salsa, pesto) sau puteți mixa amestecul pentru clătite. Mai mult decât atât, poți face smoothies, sos de brânză, sos de roșii sau diferite sucuri și fresh-uri naturale.

Blenderul cu imersie va zgâria oalele și tigăile?

Un blender de imersie poate fi utilizat în siguranță cu orice vas de gătit care este compatibil cu ustensilele metalice. Unele modele au o protecție a lamei din plastic, care le fac potrivite pentru a fi utilizate și în cazul acelor vase care sunt predispuse la zgâriere.

Poți zdrobii gheața cu un blender cu imersie?

Dacă blenderul este puternic acesta poate zdrobi și gheața. Esențial este ca în recipientul în care este gheața să fie și lichid cum ar fi suc, apă sau lapte.

Cum funcționează un blender cu imersie?

Blenderul cu imersie este compact și portabil, are forma unei baghete și o pereche de lame în partea de jos. Prin apăsarea butonului de pornire, lama blenderului se rotește și rupe în bucăți alimentul aflat în recipient.

Cu ce pot înlocui un blender manual?

Dacă nu aveți un blender puteți folosi un tel pentru a bate frișca sau ouăle, o lingură pentru a amesteca și o furculiță pentru a zdrobi. Bineînțeles, asta va dura ceva mai mult, iar rezultatele nu vor fi chiar asemănătoare cu cele oferite de un blender bun.

mixer vertical

Concluzie

Acum că știți ce este acela un blender cu imersie, nu-i așa că vă tentează ideea de a cumpăra unul? Perfect pentru supe, piureuri, shake-uri, sosuri și smoothie-uri, acest aparat mic este mai util decât pare, la o primă vedere. Nu uitați că avem la începutul articolului top 5 cele mai bune blendere, pentru a vă ajuta să faceți o alegere pe care nu o veți regreta.

Blenderele cu imersie sunt foarte ușoare, versatile și ocupă foarte puțin spațiu. Când cumpărați un astfel de blender este important să luați în considerare diverși factori, cum ar fi puterea, cât de ușor este de curățat, cablul de alimentare, lamele și nivelul de zgomot pe care îl produce. Acești factori vă vor ajuta să găsiți cel mai bun mixer vertical, adică blenderul care se pliază perfect pe nevoile dumneavoastră.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 1 In medie: 5
Back to top button