Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune Roboti de bucatarie 2024

Dac─â dori╚Ťi ca re╚Ťetele pe care le preg─âti╚Ťi de zi cu zi s─â fie mai pl─âcute ╚Öi mai gustoase, mai ales atunci c├ónd g─âti╚Ťi pentru cei dragi, ave╚Ťi nevoie nu doar de pasiune ╚Öi talent, ci ╚Öi de ustensilele potrivite. Un set de cu╚Ťite de calitate poate face minuni ├«n buc─ât─ârie, dar la fel de bine v─â pute╚Ťi ├«mbun─ât─â╚Ťi rutina de g─âtit cu electrocasnice mici, precum robo╚Ťii de buc─ât─ârie

Chiar ╚Öi un robot de buc─ât─ârie ieftin poate face diferen╚Ťa, mai ales ca ustensil─â de ├«nceput. Totu╚Öi, pentru nu foarte mul╚Ťi bani ├«n plus, v─â pute╚Ťi orienta c─âtre un produs calitativ, care are ╚Öanse mari s─â v─â r─âm├ón─â al─âturi ani buni, dac─â este folosit ├«n condi╚Ťii optime.

├Än urm─âtoarele r├ónduri ve╚Ťi g─âsi nu doar un top robo╚Ťi de buc─ât─ârie, ci ╚Öi un ghid complet de sfaturi practice, necesare pentru ca produsul s─â r─âm├ón─â la fel ca ├«n prima zi, chiar ╚Öi dac─â va fi folosit foarte des, ca sprijin de baz─â ├«n buc─ât─ârie.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Actualiz─âri de con╚Ťinut:

Pentru noi este important ca produsele pe care le prezent─âm s─â fie de cea mai bun─â calitate ╚Öi la cele mai bune pre╚Ťuri, a╚Öa c─â ne actualiz─âm ├«n permanen╚Ť─â listele ╚Öi le verific─âm ├«n func╚Ťie de necesit─â╚Ťi pentru a-╚Ťi oferi cele mai bune alternative.

Bosch MCM3501M

Bosch MCM3501M
MultiTalent 3 ÔÇô robotul de buc─ât─ârie compact ╚Öi versatil, cu peste 50 de func╚Ťii. S─â g─âte╚Öti acum este o joac─â de copil.

Pro

 • Robotul nu porne╚Öte dac─â accesoriile nu sunt montate corect
 • Ventuzele de fixare ale robotului sunt foarte puternice
 • Motorul robotului de buc─ât─ârie este destul de silen╚Ťios
 • Accesoriile robotului pot fi stocate ├«n vasul de mixare

Contra

 • Manualul de utilizare nu este foarte detaliat ╚Öi nu vine ├«nso╚Ťit de re╚Ťete

Recenzia noastr─â

Robotul de buc─ât─ârie Bosch MCM3501M este unul dintre cei mai buni robo╚Ťi de buc─ât─ârie disponibili pe pia╚Ť─â. Este, cu siguran╚Ť─â, un produs foarte versatil, mai ales av├ónd ├«n vedere c─â v─â pune la dispozi╚Ťie nu mai pu╚Ťin de 50 de func╚Ťii diferite utile pentru mai toate scenariile ce apar ├«n buc─ât─ârie.

Acest model de robot de buc─ât─ârie Bosch se laud─â cu design SmartStorage, care v─â ajut─â s─â depozita╚Ťi accesoriile standard, cele mai folosite, direct ├«n bolul robotului. Astfel, nu va trebui s─â c─âuta╚Ťi prea mult unealta potrivit─â. ├Än plus, economisi╚Ťi ╚Öi spa╚Ťiu ├«n timpul depozit─ârii. Bosch aduce o inova╚Ťie ╚Öi la punctul critic al robotului, cu╚Ťitul. Acesta utilizeaz─â tehnologia MultiLevel 6, care propune un sistem cu trei lame duble. Astfel, ve╚Ťi avea parte de rezultate ideale la fiecare folosire, indiferent c─â ave╚Ťi de g├ónd s─â toca╚Ťi legume, s─â m─ârun╚Ťi╚Ťi condimente proaspete sau s─â prepara╚Ťi un smoothie ├«ntr-o zi cald─â de var─â.

├Äntr-adev─âr, Bosch MCM3501M este un robot de buc─ât─ârie cu blender, iar asta v─â ajut─â s─â economisi╚Ťi bani pe care i-a╚Ťi fi investit altfel ├«ntr-un blender dedicat, dar ╚Öi spa╚Ťiul necesar depozit─ârii acestui electrocasnic adi╚Ťional. Recipientul special pentru smoothie-uri ╚Öi shake-uri este generos, cu o capacitate de 1,5 litri. Astfel, nu doar dumneavoastr─â, ci ╚Öi familia sau prietenii se pot bucura de o b─âutur─â delicioas─â, preparat─â rapid.

Acest robot de buc─ât─ârie Bosch v─â poate fi util chiar ╚Öi c├ónd vine vorba de cafea. Dac─â sunte╚Ťi un adev─ârat pasionat, care alege s─â ├«╚Öi procure cafea boabe pe care s─â o macine ulterior, robotul vine cu o func╚Ťie dedicat─â ╚Öi ├«n aceast─â privin╚Ť─â.

Specifica╚Ťii

 • Putere (W): 800W
 • Materialul bolului: Plastic
 • Set─âri de vitez─â: 2 viteze
 • Capacitatea bolului (litri): 2,3 litri
 • Ata╚Öamente: Blender, toc─âtor, disc feliere, accesoriu emulsifiere, disc radere
 • Poate fi cur─â╚Ťat ├«n ma╚Öina de sp─âlat vase: Da

 

Verific─â pre╚Ťul


Kenwood kMIX KMX750RD

Kenwood kMIX KMX750RD
Este cel mai bun ajutor în bucătărie pentru cei care doresc să experimenteze și să se exprime prin intermediul mâncării pe care o prepară.

Pro

 • Robotul este stabil ╚Öi nu se mi╚Öc─â de pe blat ├«n timpul utiliz─ârii
 • Are capac anti-stropire
 • Bolul are o capacitate de 5l
 • Are 6 trepte de vitez─â

Contra

 • Vine cu 3 accesorii ├«n pachet, dar op╚Ťional se pot achizi╚Ťiona separat 20 de accesorii

Recenzia noastr─â

Modelul Kenwood kMIX KMX750RD este un electrocasnic ce ajunge cu u╚Öurin╚Ť─â ├«n orice top robo╚Ťi de buc─ât─ârie ╚Öi este unul dintre produsele v├órf de gam─â c─âtre care v─â pute╚Ťi orienta. Are un design atr─âg─âtor, care sigur va capta aten╚Ťia celor din jur, ├«ns─â dincolo de aspect, produsul vine cu o serie de func╚Ťii ╚Öi accesorii deosebit de utile ├«n buc─ât─ârie.

Robotul Kenwood este o alegere potrivit─â indiferent dac─â vre╚Ťi s─â preg─âti╚Ťi un fel principal, un desert ╚Öi chiar ╚Öi ├«n cazul ├«n care vre╚Ťi s─â v─â r─âsf─â╚Ťa╚Ťi cu o p├óine preg─âtit─â ├«n cas─â. Este un robot de buc─ât─ârie pentru fr─âm├óntat aluat, printre altele, astfel c─â dac─â vre╚Ťi s─â experimenta╚Ťi ╚Öi s─â v─â dezvolta╚Ťi aptitudinile de preg─âtire a unei p├óini delicioase, kMIX KMX750RD este unealta potrivit─â.

Pe l├óng─â cele 3 accesorii de baz─â, Kenwood propune ╚Öi o serie de 20 de accesorii op╚Ťionale pentru acest robot de buc─ât─ârie, astfel ├«nc├ót s─â poat─â fi un ajutor de n─âdejde ├«n cele mai variate scenarii.

Specifica╚Ťii

 • Putere (W): 1000W
 • Materialul bolului: Inox
 • Set─âri de vitez─â: 6 viteze
 • Capacitatea bolului (litri): 5 litri
 • Ata╚Öamente: Accesoriu aluat, tel, capac anti-stropire
 • Poate fi cur─â╚Ťat ├«n ma╚Öina de sp─âlat vase: Da

 

Verific─â pre╚Ťul


Bosch MCM4100

Bosch MCM4100
Este un robot compact, ce ocup─â pu╚Ťin spa╚Ťiu, datorit─â designului cu sertar integrat pentru accesorii, oferind totodat─â peste 35 de func╚Ťii.

Pro

 • Are un compartiment integrat unde pot fi stocate accesoriile
 • Are un bol de 1,25l ╚Öi un blender pentru smoothie-uri de 1,5l
 • Robotul nu func╚Ťioneaz─â dac─â vreuna dintre accesorii nu este asamblat─â corect
 • Are 2 viteze

Contra

 • Motorul robotului de buc─ât─ârie este destul de zgomotos ├«n timpul func╚Ťion─ârii

Recenzia noastr─â

Bosch MCM4100 este un robot de buc─ât─ârie multifunc╚Ťional potrivit ├«ndeosebi pentru cei care vor un produs de calitate, f─âr─â s─â pl─âteasc─â o sum─â enorm─â pentru acesta. Produsul este deosebit de practic ╚Öi poate fi util ├«ntr-o mare varietate de situa╚Ťii, deoarece are peste 35 de func╚Ťii diferite. Pute╚Ťi felia ╚Öi r─âzui, ├«ns─â pute╚Ťi folosi modelul MCM4100 ╚Öi pentru a fr─âm├ónta aluat sau pentru a bate cremele unor deserturi delicioase.

Bosch MCM4100 este ╚Öi un robot de buc─ât─ârie cu storc─âtor de fructe. Astfel, dac─â ave╚Ťi o pasiune pentru sucurile proasp─ât stoarse din citrice, unealta dedicat─â v─â va fi foarte util─â ├«n prepararea acestor b─âuturi r─âcoritoare.

Nu to╚Ťi avem foarte mult spa╚Ťiu disponibil ├«n buc─ât─ârie pentru electrocasnice multifunc╚Ťionale cu o mul╚Ťime de accesorii. Tocmai de aceea, un produs precum cel de fa╚Ť─â este ideal pentru o buc─ât─ârie ceva mai restr├óns─â; v─â pune la dispozi╚Ťie un sertar ├«ncorporat ├«n care pute╚Ťi depozita accesoriile nefolosite. Astfel, amprenta robotului este c├ót se poate de redus─â.

Specifica╚Ťii

 • Putere (W): 800W
 • Materialul bolului: Plastic
 • Set─âri de vitez─â: 2 viteze + Turbo
 • Capacitatea bolului (litri): 1,25 litri
 • Ata╚Öamente: Cu╚Ťit universal, disc pentru feliere, disc pentru r─âzuire, accesoriu pentru fr─âm├óntat, storc─âtor de citrice
 • Poate fi cur─â╚Ťat ├«n ma╚Öina de sp─âlat vase: Da (├«n afar─â de cu╚Ťitul blenderului)

 

Verific─â pre╚Ťul


Russell Hobbs Desire 23480-56

Russell Hobbs Desire 23480-56
Dac─â dori╚Ťi m├óncare s─ân─âtoas─â preparat─â ├«n confortul propriei case, dar dac─â programul ├«nc─ârcat v─â limiteaz─â timpul, ve╚Ťi adora robotul Philips Daily.

Pro

 • Accesoriile pot fi depozitate ├«n interiorul bolului
 • Are un bol de 2,1l ╚Öi un blender cu capacitate de 1,5l
 • Accesoriile pot fi cur─â╚Ťate ├«n ma╚Öina de sp─âlat vase
 • Are compartiment pentru cablu de alimentare

Contra

 • Nu este cel mai potrivit robot pentru ob╚Ťinerea unor piureuri foarte fine

Recenzia noastr─â

Philips Daily Collection HR7320/00 este o alegere foarte bun─â dac─â dori╚Ťi s─â v─â orienta╚Ťi c─âtre un mini robot de buc─ât─ârie. Nu v─â l─âsa╚Ťi p─âc─âli╚Ťi de dimensiunile reduse, deoarece robotul este deosebit de versatil ╚Öi poate deveni cu u╚Öurin╚Ť─â un element central ├«n prepararea re╚Ťetelor preferate de zi cu zi.

Cu toate c─â vorbim despre un dispozitiv compact, modelul HR7320/00 de robot de buc─ât─ârie Philips vine cu un motor destul de puternic, de 700W, care nu v─â va l─âsa la greu. Chiar dac─â m─ârun╚Ťi╚Ťi br├ónz─â, ciocolat─â, sau dac─â vre╚Ťi s─â lucra╚Ťi cu legume tari, robotul ├«╚Öi duce treaba la bun sf├ór╚Öit. E util chiar ╚Öi ├«n cazul prepar─ârii aluatului.

Philips HR7320/00 este ╚Öi un robot de buc─ât─ârie cu r─âz─âtoare, astfel ├«nc├ót nu trebuie s─â v─â mai orienta╚Ťi c─âtre un dispozitiv separat. Pute╚Ťi rade ╚Öi felia cu u╚Öurin╚Ť─â alimente, preg─âtindu-le astfel pentru pr├ónzul sau cina dorit─â. ├Än total, ave╚Ťi la dispozi╚Ťie 19 moduri de utilizare.

Modelul HR7320/00, de╚Öi unul compact, are un tub larg de alimentare, astfel ├«nc├ót t─âierea prealabil─â a alimentelor nu va dura foarte mult. ├Än plus, designul este orientat c─âtre func╚Ťionalitate ╚Öi rapiditate, a╚Öa c─â ve╚Ťi putea asambla toate piesele necesare func╚Ťion─ârii ├«n doar c├óteva secunde.

Specifica╚Ťii

 • Putere (W): 700W
 • Materialul bolului: Plastic
 • Set─âri de vitez─â: 2 viteze
 • Capacitatea bolului (litri): 2,1 litri
 • Ata╚Öamente: Disc 2 ├«n 1 pentru feliere ╚Öi radere, dispozitiv de emulsifiere, instrument de fr─âm├óntare
 • Poate fi cur─â╚Ťat ├«n ma╚Öina de sp─âlat vase: Da

 

Verific─â pre╚Ťul


Philips Daily Collection HR7320/00

Philips Daily Collection HR7320/00
Indiferent de re╚Ťeta la care v─â g├óndi╚Ťi, acest robot de buc─ât─ârie poate bate sau amesteca toate ingredientele de care ave╚Ťi nevoie, la consisten╚Ťa dorit─â.

Pro

 • Robotul se opre╚Öte automat dup─â 10 minute de folosire, ca m─âsur─â de protec╚Ťie ├«mpotriva suprasolicit─ârii
 • Are 10 trepte de vitez─â
 • Are un bol de 5l ╚Öi un blender de 1,5l
 • Nu trepideaz─â c├ónd este ├«ntr-o vitez─â mai mare sau c├ónd amestec─â o cantitate mai mare de aluat

Contra

 • Accesoriile op╚Ťionale pentru acest robot de buc─ât─ârie sunt mai greu de g─âsit pe pia╚Ť─â

Recenzia noastr─â

Russell Hobbs Desire 23480-56 este un robot de buc─ât─ârie versatil, ideal ├«ndeosebi dac─â dori╚Ťi s─â preg─âti╚Ťi re╚Ťete ce au la baz─â aluaturi, fie c─â vorbim de cele dulci sau s─ârate. Av├ónd ├«n vedere acest lucru modelul Desire 23480-56 v─â pune la dispozi╚Ťie un bol generos, cu capacitatea de 5 litri. ├Än completarea acestuia ave╚Ťi la dispozi╚Ťie trei accesorii diferite, cel pentru aluat, un tel ╚Öi o palet─â.

Pentru c─â Russell Hobbs Desire 23480-56 este un robot de buc─ât─ârie ideal pentru aluaturi, ofer─â un motor puternic, dar ╚Öi posibilitatea de ajustare fin─â a vitezei de lucru. Astfel, motorul de 1000W nu v─â va l─âsa la greu c├ónd preg─âti╚Ťi aluatul pentru o p├óine sau chiar pentru un cozonac. ├Än plus, robotul vine cu 10 trepte de vitez─â pe care le pute╚Ťi folosi ├«n func╚Ťie de nevoile curente.

Pe l├óng─â bolul clasic, robotul Desire 23480-56 de la Russell Hobbs vine ╚Öi cu un recipient de tip blender, cu capacitatea de 1,5 litri, sporind astfel posibilit─â╚Ťile de utilizare ale produsului.

Specifica╚Ťii

 • Putere (W): 1000W
 • Materialul bolului: O╚Ťel inoxidabil
 • Set─âri de vitez─â: 10 viteze
 • Capacitatea bolului (litri): 5 litri
 • Ata╚Öamente: Palet─â, accesoriu pentru aluaturi, tel
 • Poate fi cur─â╚Ťat ├«n ma╚Öina de sp─âlat vase: Da

 

Verific─â pre╚Ťul


Ghidul cump─âr─âtorului pentru robotul de buc─ât─ârie ideal

Robotul de bucatarie

Dac─â ave╚Ťi ├«n plan s─â cump─âra╚Ťi un robot de buc─ât─ârie, s-ar putea s─â fi╚Ťi cople╚Öi╚Ťi de varietatea de produse disponibile pe pia╚Ť─â, dar ╚Öi de multitudinea de func╚Ťii ╚Öi accesorii pe care acestea le ofer─â.

Nu orice robot de buc─ât─ârie pe care ├«l vede╚Ťi ├«n oferta unui magazin este cel potrivit pentru dumneavoastr─â. Tocmai de aceea, ├«n urm─âtoarea parte a acestui articol ve╚Ťi afla care sunt toate aspectele de care s─â ╚Ťine╚Ťi cont atunci c├ónd ├«l ve╚Ťi alege pe cel care v─â va ajuta ├«n buc─ât─ârie.

Ce diferen╚Ť─â este ├«ntre un robot de buc─ât─ârie ╚Öi un blender?

├Änainte de toate, care este diferen╚Ťa dintre un robot de buc─ât─ârie ╚Öi un blender? A╚Öa cum a╚Ťi v─âzut ╚Öi mai devreme, unii dintre robo╚Ťii de buc─ât─ârie prezenta╚Ťi ├«n cadrul acestui articol vin ╚Öi cu recipiente ╚Öi unelte pentru a asigura func╚Ťionalitatea unui blender. Dac─â orice robot de buc─ât─ârie poate servi ╚Öi ca blender, reciproca nu este valabil─â.

Un blender este, dup─â cum sugereaz─â ╚Öi numele, potrivit pentru a amesteca (to blend) ingrediente, de regul─â unele lichide cu unele solide. Pe de alt─â parte, un robot de buc─ât─ârie poate efectua ╚Öi sarcini mai complexe, cum ar fi m─ârun╚Ťirea ingredientelor, raderea acestora sau chiar preg─âtirea unui aluat.

Blenderul este un aparat electrocasnic folosit ├«ndeosebi pentru prepararea b─âuturilor de tip shake sau smoothie, ori pentru preg─âtirea supelor. Dat─â fiind destina╚Ťia produsului, nu vine la pachet cu accesorii extra. Pe de alt─â parte, robotul de buc─ât─ârie este folosit pentru o varietate de procese ├«n buc─ât─ârie. Datorit─â acestui fapt, un robot vine la pachet cu o mul╚Ťime de accesorii diferite, folosite pentru amestecare, t─âiere, m─ârun╚Ťire, radere ╚Öi nu numai.

De ce v-a╚Ťi putea dori un robot de buc─ât─ârie

Un robot de buc─ât─ârie poate schimba radical modul ├«n care v─â raporta╚Ťi la g─âtit. Re╚Ťetele pe care le preg─âti╚Ťi pot fi gata mult mai rapid, ╚Öi totodat─â mult mai simplu, g─âtitul nemaifiind o corvoad─â. Versatilitatea unui astfel de produs v─â scap─â ╚Öi de lucrul cu prea multe ustensile care ajung inevitabil s─â v─â ├«ncurce ├«n buc─ât─ârie. La final, ca bonus, ave╚Ťi ╚Öi mai mult timp de petrecut al─âturi de cei dragi.

Economisi╚Ťi timp

Oric├ót de bine a╚Ťi m├ónui un cu╚Ťit, este imposibil s─â toca╚Ťi ╚Öi s─â m─ârun╚Ťi╚Ťi alimentele de care ave╚Ťi nevoie pentru o re╚Ťet─â la fel de repede pe c├ót o poate face un robot de buc─ât─ârie. C├óteva minute se transform─â ├«n c├óteva secunde, iar treptat, ve╚Ťi economisi foarte mult timp g─âtind, dac─â ave╚Ťi al─âturi un astfel de electrocasnic.

Ave╚Ťi acces la multe func╚Ťii

Un robot de buc─ât─ârie face mult mai mult dec├ót s─â m─ârun╚Ťeasc─â ingrediente. Unele produse au accesorii ╚Öi func╚Ťii destinate altor alimente, cum ar fi br├ónzeturi, sosuri, carne sau aluat.

Multifunc╚Ťionalitatea produsului

Robo╚Ťii de buc─ât─ârie au pre╚Ťuri variabile, iar ca o regul─â general─â, cu c├ót ve╚Ťi pl─âti mai mult pentru un astfel de produs, cu at├ót ve╚Ťi putea economisi mai mult. Un robot mai scump ├«ncorporeaz─â func╚Ťii diverse, dintre care unele ar putea fi ├«ndeplinite de un alt electrocasnic dedicat.

Astfel, ├«n cazul unui robot de buc─ât─ârie cu 30 sau chiar cu 50 de func╚Ťii, pute╚Ťi face cu un singur dispozitiv ceea ce altfel a╚Ťi fi f─âcut cu trei, cinci sau poate chiar cu mai multe electrocasnice. Pute╚Ťi economisi nu doar bani, ci ╚Öi mult spa╚Ťiu de depozitare.

Cele mai importante func╚Ťii ale robotului de buc─ât─ârie

Chiar dac─â unii robo╚Ťi de buc─ât─ârie vin cu mai multe func╚Ťii sau accesorii, elementele de baz─â ale diverselor produse sunt acelea╚Öi. Trebuie s─â fi╚Ťi atent la c├óteva aspecte care fac, cu adev─ârat, diferen╚Ťa ├«ntre un electrocasnic mediocru ╚Öi unul de calitate superioar─â, chiar dac─â un robot de buc─ât─ârie pre╚Ť ar putea fi mai scump.

Puterea

Puterea motorului este primul ╚Öi cel mai important aspect pe care s─â ├«l lua╚Ťi ├«n considerare atunci c├ónd ave╚Ťi de g├ónd s─â cump─âra╚Ťi un asemenea aparat electrocasnic. ├Än principiu, puterea motorului ╚Öi capacitatea robotului sunt propor╚Ťionale.

Un robot de buc─ât─ârie 2000W s-ar putea s─â fie mult prea puternic pentru nevoile unei buc─ât─ârii reziden╚Ťiale. Cu toate acestea, un motor de 1000W este ideal pentru un robot de la care dori╚Ťi s─â efectueze chiar ╚Öi sarcini mai dificile, cum ar fi amestecarea unui aluat dens. Un motor puternic are ╚Öanse mult mai mici s─â se ├«nc─âlzeasc─â tare ├«n timpul utiliz─ârii sau s─â se blocheze din cauza ingredientelor cu care lucreaz─â.

Capacitatea

├Än egal─â m─âsur─â cu motorul, capacitatea robotului de buc─ât─ârie pe care dori╚Ťi s─â ├«l cump─âra╚Ťi este crucial─â. Pentru a face o alegere corect─â ├«n privin╚Ťa capacit─â╚Ťii de care ave╚Ťi nevoie, trebuie s─â v─â g├óndi╚Ťi ├«n ce mediu ve╚Ťi folosi robotul de buc─ât─ârie.

├Än cazul ├«n care robotul v─â va asista ocazional, ├«n prepararea unor re╚Ťete pentru pu╚Ťine persoane, nu trebuie s─â alege╚Ťi un electrocasnic cu o capacitate peste medie. Un robot din categoria celor compacte, sau mini, poate fi solu╚Ťia ideal─â. Dac─â ├«ns─â ave╚Ťi o familie numeroas─â ╚Öi trebuie s─â g─âti╚Ťi por╚Ťii mai mari, un robot cu o capacitate mare, care poate preg─âti toate ingredientele ├«ntr-o singur─â tran╚Ö─â este ajutorul de n─âdejde pe care ├«l c─âuta╚Ťi.

Capacitatea bolului pentru ingrediente solide

Capacitatea bolului pe care o g─âsi╚Ťi promovat─â de c─âtre produc─âtori ├«n reclamele la robo╚Ťii de buc─ât─ârie se refer─â la cantitatea de ingrediente solide pe care le pute╚Ťi procesa ├«ntr-o singur─â tran╚Ö─â. Solidele ╚Öi lichidele se comport─â diferit ├«n timpul proces─ârii, iar solidele pot fi, de regul─â, ├«ntr-o cantitate dubl─â fa╚Ť─â de lichide.

Capacitatea bolului pentru ingrediente lichide

Dac─â ╚Öti╚Ťi deja care este capacitatea promovat─â ├«n general, regula simpl─â dup─â care s─â v─â ghida╚Ťi pentru lichide este s─â ├«njum─ât─â╚Ťi╚Ťi cantit─â╚Ťile pe care le preg─âti╚Ťi pentru procesare. ├Än caz contrar, risca╚Ťi ca robotul s─â verse accidental din ingredientele procesate.

Materialul bolului de amestecare

A╚Öa cum a╚Ťi v─âzut deja ╚Öi ceva mai devreme ├«n acest articol, robo╚Ťii de buc─ât─ârie au boluri realizate din plastic dur sau din o╚Ťel inoxidabil. Dac─â ave╚Ťi posibilitatea, v─â recomand─âm s─â v─â orienta╚Ťi mai degrab─â c─âtre un robot cu bol din inox. Pe termen lung plasticul poate avea tendin╚Ťa de a c─âp─âta zg├órieturi fine sau un miros specific, chiar dac─â a fost sp─âlat de-a lungul timpului.

Totu╚Öi, chiar dac─â alege╚Ťi un robot cu bol de plastic, c─âuta╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi unul despre care produc─âtorul specific─â faptul c─â nu con╚Ťine BPA (bisfenol A).

Set─ârile de vitez─â

Set─ârile de vitez─â ale unui robot de buc─ât─ârie sunt, de asemenea, importante. Robo╚Ťii de buc─ât─ârie cu pre╚Ťuri reduse pot oferi o singur─â setare de vitez─â ├«n timp ce modelele mai scumpe v─â pot oferi dou─â, trei, cinci sau chiar zece trepte de vitez─â.

Cu c├ót un robot are mai multe trepte de vitez─â, cu at├ót devine mai versatil pentru re╚Ťetele pe care le preg─âti╚Ťi. Vitezele reduse sunt utile ├«ndeosebi pentru procedee precum amestecarea alatului, ├«n timp ce o vitez─â superioar─â poate fi potrivit─â pentru m─ârun╚Ťirea eficient─â a unor legume tari, ca morcovii. Nu este ├«ns─â necesar s─â c─âuta╚Ťi un robot cu foarte multe set─âri de vitez─â. Unul care are, de exemplu, doar dou─â trepte, dar care are ╚Öi func╚Ťia Pulse sau Turbo poate fi mai mult dec├ót suficient.

├Änainte de a alege o anumit─â setare de vitez─â, este indicat s─â citi╚Ťi robot de buc─ât─ârie manual pentru a afla ce treapt─â este potrivit─â pentru un anumit proces. Astfel pute╚Ťi evita preg─âtirea incorect─â a ingredientelor.

Nivelul de zgomot

Mul╚Ťi robo╚Ťi au un nivel de zgomot destul de ridicat, av├ónd ├«n vedere modul de func╚Ťionare ╚Öi motoarele destul de puternice. Informa╚Ťiile oferite de produc─âtor la acest capitol nu sunt foarte utile sau lipsesc complet.

De aceea, e indicat s─â citi╚Ťi robot de buc─ât─ârie p─âreri ale altor cump─âr─âtori, de unde pute╚Ťi afla dac─â aparatul electrocasnic pe care dori╚Ťi s─â-l achizi╚Ťiona╚Ťi p─âstreaz─â zgomotul ├«n parametri normali.

Lamele robotului

Capacitatea ╚Öi motorul unui robot de buc─ât─ârie nu sunt singurii factori determina╚Ťi ai calit─â╚Ťii unui astfel de produs. Lamele variaz─â ├«n design, ├«ns─â mai to╚Ťi robo╚Ťii au un accesoriu clasic, cu lame de tip S, al─âturi de care pute╚Ťi primi alte tipuri de lame utile pentru m─ârun╚Ťire, zdrobire sau tocare.

lamele robotul de bucatarie

Materialul cu╚Ťitelor

O╚Ťelul inoxidabil este materialul cel mai des ├«nt├ólnit pentru lame, mai ales ├«n cazul unui robot de buc─ât─ârie profesional. Materialul garanteaz─â o durat─â de via╚Ť─â lung─â ╚Öi lipsa interac╚Ťiunii chimice cu ingredientele preg─âtite.

Ascu╚Ťimea lamelor

Lamele unui robot de buc─ât─ârie sunt deosebit de ascu╚Ťite, astfel ├«nc├ót s─â poat─â lucra la parametri maximi la fiecare utilizare. Cu toate acestea, dup─â perioade ├«ndelungate de timp, chiar ╚Öi astfel de lame pot s─â se toceasc─â.

├Än cazul ├«n care sesiza╚Ťi c─â lamele robotului de buc─ât─ârie nu mai sunt la fel de ascu╚Ťite, este recomandat s─â le ascu╚Ťi╚Ťi manual. Un ascu╚Ťitor electric poate s─â ├«nl─âture prea multe straturi de metal ╚Öi poate s─â sl─âbeasc─â lama, aceasta devenind astfel poten╚Ťial periculoas─â.

Performan╚Ťa cu╚Ťitelor ├«n timp

Lamele unui robot de buc─ât─ârie pot fi folosite la capacitate maxim─â pentru perioade ├«ndelungate de timp. Totu╚Öi, pentru a v─â bucura de performan╚Ť─â maxim─â de fiecare dat─â, asigura╚Ťi-v─â c─â folosi╚Ťi accesoriul potrivit pentru fiecare proces ├«n parte. ├Än caz contrar, rezultatele ar putea fi sub a╚Ötept─âri.

Tubul de alimentare

Deși uneori ignorat, tubul de alimentare al robotului de bucătărie trebuie luat în seamă și verificat înainte de a vă pregăti pentru cumpărături.

Desigur, alimentele pe care le introduce╚Ťi ├«n robot spre a fi procesate nu pot fi introduse ├«ntregi, deoarece ar d─âuna performan╚Ťei acestuia, iar ├«n unele cazuri ar putea deveni periculos. Ingredientele trebuie ├«ntotdeauna t─âiate ├«n prealabil m─âcar ├«n buc─â╚Ťi mari, iar apoi introduse ├«n robot. Un tub de alimentare prea ├«ngust nu va face dec├ót s─â v─â ├«ngreuneze munca ├«n buc─ât─ârie, deoarece va trebui s─â t─âia╚Ťi prea m─ârunt ingredientele.

Orienta╚Ťi-v─â c─âtre un robot de buc─ât─ârie care ofer─â ╚Öi o unealt─â adi╚Ťional─â pentru tubul de alimentare, cu ajutorul c─âreia pute╚Ťi ├«mpinge alimentele ├«n jos, c─âtre lame, f─âr─â s─â v─â pune╚Ťi ├«n pericol m├óinile.

U╚Öurin╚Ťa de utilizare

Un robot de buc─ât─ârie de╚Öi poate fi considerat un aparat electrocasnic complex, trebuie s─â fie c├ót mai simplu de utilizat de fiecare cump─âr─âtor. Mai jos sunt c├óteva aspecte de care s─â ╚Ťine╚Ťi cont atunci c├ónd cump─âra╚Ťi un astfel de dispozitiv.

Ergonomia designului

Un design ergonomic transform─â un robot de buc─ât─ârie ├«ntr-o unealt─â foarte facil─â. De╚Öi aproximativ 90% din oameni sunt dreptaci, unele produse au un design neutru, care poate fi manevrat cu u╚Öurin╚Ť─â at├ót cu m├óna dreapt─â, c├ót ╚Öi cu m├óna st├óng─â. Dac─â sunte╚Ťi st├óngaci, de exemplu, ave╚Ťi posibilitatea de a g─âsi, de╚Öi mai greu, robo╚Ťi de buc─ât─ârie care au un design orientat astfel, pentru a v─â face treaba mai u╚Öoar─â.

Asamblarea robotului de buc─ât─ârie

Asamblarea componentelor unui robot de buc─ât─ârie nu trebuie s─â fie o ╚Ötiin╚Ť─â complex─â. Cu c├ót un design este mai simplu, cu at├ót e mai rapid de asamblat ╚Öi de dezasamblat, iar timpii de preg─âtire a m├ónc─ârii se reduc.

Mecanismele de asamblare nu sunt ├«ntotdeauna explicate ├«n prezentarea produselor, ├«ns─â pute╚Ťi g─âsi informa╚Ťii despre ace╚Öti pa╚Öi citind p─ârerile altor cump─âr─âtori.

Grada╚Ťia ÔÇŁmaxÔÇŁ pentru lichide

Grada╚Ťia ÔÇŁmaxÔÇŁ pentru lichide este deosebit de important─â. Am men╚Ťionat deja mai devreme c─â v─â pute╚Ťi ghida dup─â regula general─â, conform c─âreia ingredientele lichide ar trebui s─â fie in cantit─â╚Ťi la jum─âtate fa╚Ť─â de cele solide.

Cu toate acestea, fiecare robot de buc─ât─ârie are propriul design al bolului, ceea ce poate duce la un alt mod specific de mi╚Öcare al alimentelor. Deci, indicat este s─â c─âuta╚Ťi un produs cu un marcaj distinct. Astfel, ve╚Ťi ╚Öti clar care este cantitatea maxim─â de ingrediente lichide pe care le pute╚Ťi procesa ├«n siguran╚Ť─â ├«n bolul robotului.

Componente ce pot fi cur─â╚Ťate ├«n ma╚Öina de sp─âlat vase

Din ce ├«n ce mai mul╚Ťi dintre noi avem acas─â ma╚Öini de sp─âlat vase, care reduc ╚Öi mai mult timpul pe care trebuie s─â-l petrecem ├«n buc─ât─ârie. Din p─âcate, ├«ns─â, nu toate componentele unui robot de buc─ât─ârie pot fi sp─âlate astfel.

Consulta╚Ťi pagina de specifica╚Ťii a produsului pe care inten╚Ťiona╚Ťi s─â-l achizi╚Ťiona╚Ťi ╚Öi asigura╚Ťi-v─â c─â toate, sau cel pu╚Ťin cea mai mare parte a accesoriilor pot fi sp─âlate ├«n ma╚Öina automat─â.

Depozitarea

Nu ve╚Ťi folosi ├«ntotdeauna robotul de buc─ât─ârie pe care ├«l cump─âra╚Ťi, astfel c─â va trebui s─â-i g─âsi╚Ťi un loc de depozitare. Ca s─â v─â face╚Ťi via╚Ťa mai u╚Öoar─â ideal ar fi s─â cump─âra╚Ťi un robot nu foarte greu, care poate fi transportat u╚Öor din debara ├«n buc─ât─ârie sau din dulap pe blat.

Unii robo╚Ťi de buc─ât─ârie permit depozitarea accesoriilor ├«n interiorul bolului, iar altele pot avea sertare dedicate, astfel ├«nc├ót totul se p─âstreaz─â ├«ntr-un spa╚Ťiu restr├óns, cu o amprent─â minim─â.

Atașamente și accesorii

Atașamente și accesorii robot de bucatarie

Cam orice robot de buc─ât─ârie pe care ├«l pute╚Ťi cump─âra vine cu mai mult de un accesoriu ├«n pachet. Unele dintre ele pot avea chiar un num─âr semnificativ de accesorii, iar pe l├óng─â cele incluse, pot fi ╚Öi o mul╚Ťime de alte accesorii op╚Ťionale ce pot fi cump─ârate separat.

Accesoriul de baz─â este cu╚Ťitul ├«n form─â de S, folosit pentru cele mai generice sarcini pe care le pute╚Ťi ├«ndeplini cu un robot de buc─ât─ârie. Pe l├óng─â acesta, pute╚Ťi folosi ╚Öi o r─âz─âtoare sau un feliator pentru legume. A╚Öa cum sugereaz─â ╚Öi numele, pute╚Ťi introduce ╚Öi ├«mpinge ingrediente prin tubul de alimentare pentru a fi m─ârun╚Ťite sau feliate, ├«n func╚Ťie de nevoi.

Unele electrocasnice sunt chiar mai versatile, astfel c─â pute╚Ťi opta chiar pentru un robot de buc─ât─ârie cu toc─âtor carne. Altele v─â ofer─â accesorii cu ajutorul c─ârora pute╚Ťi rade br├ónzeturi cu u╚Öurin╚Ť─â. Sunt robo╚Ťi de buc─ât─ârie orienta╚Ťi c─âtre preg─âtirea de aluaturi, av├ónd accesorii dedicate ├«n aceast─â direc╚Ťie. Cu ajutorul altor accesorii pute╚Ťi bate rapid ou─â pentru a preg─âti maionez─â, sau chiar fri╚Öc─â ╚Öi alte creme pentru deserturi delicioase.

Alte func╚Ťii ale robotului de buc─ât─ârie

Sunt ╚Öi alte func╚Ťii pe care s─â le ave╚Ťi ├«n vedere dac─â vre╚Ťi un robot de buc─ât─ârie c├ót mai util pentru necesit─â╚Ťile dumneavoastr─â.

Cronometru

Un cronometru poate fi foarte benefic, mai ales dac─â ave╚Ťi de preg─âtit un aluat. Acesta poate necesita minute bune de amestecare pentru a fi gata de folosire pentru p├óinea sau desertul preferat. Cu siguran╚Ť─â, ave╚Ťi deja de f─âcut alte lucruri ├«n buc─ât─ârie pe l├óng─â supravegherea aluatului.

Astfel, un cronometru ├«ncorporat poate s─â v─â fie foarte benefic. Pute╚Ťi seta cronometrul s─â opreasc─â robotul automat dup─â 10 sau 15 minute, de exemplu. Aluatul va avea consisten╚Ťa perfect─â, iar dumneavoastr─â pute╚Ťi uita pur ╚Öi simplu de robotul care ├«╚Öi vede singur de treab─â.

Mini bol

Un mixer robot de buc─ât─ârie poate avea un bol destul de mare pe care s─â ├«l folosi╚Ťi. Totu╚Öi, un bol de 5 litri nu e nici prea util, nici foarte practic dac─â ave╚Ťi de preg─âtit pu╚Ťine ingrediente sau dac─â dori╚Ťi s─â toca╚Ťi m─ârunt condimente. De aceea, un robot cu un extra bol, de dimensiuni reduse, v─â poate fi un sprijin util pentru sarcini ceva mai minore.

Blender

Unele electrocasnice pe care le pute╚Ťi cump─âra pot veni la pachet nu doar cu un bol sau cu un mini bol, ci ╚Öi cu un recipient ╚Öi lame tip blender. A╚Öa elimina╚Ťi nevoia unui electrocasnic dedicat ╚Öi v─â ve╚Ťi putea bucura de shake-uri ╚Öi smoothie-uri preg─âtite ├«n doi timp ╚Öi trei mi╚Öc─âri.

Ce s─â ave╚Ťi ├«n vedere c├ónd cump─âra╚Ťi un robot de buc─ât─ârie

Am prezentat deja func╚Ťii importante pe care s─â le c─âuta╚Ťi la un robot de buc─ât─ârie, dar, ├«nainte s─â finaliza╚Ťi o achizi╚Ťie mai sunt alte c├óteva aspecte de luat ├«n calcul.

M─ârimea robotului

Mai mare nu ├«nseamn─â neap─ârat mai bun. C├ónd c─âuta╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi un robot de buc─ât─ârie, verifica╚Ťi ├«nt├ói care este spa╚Ťiul disponibil pentru acesta pe blatul din buc─ât─ârie. Un robot de buc─ât─ârie cu foarte multe func╚Ťii, dar cu dimensiuni prea mari s-ar putea s─â v─â ├«ncurce mai mult dec├ót s─â v─â ajute. C─âuta╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi produsul care se va integra cel mai bine ├«n spa╚Ťiul disponibil acas─â.

O baz─â stabil─â

Astfel de electrocasnice lucreaz─â uneori cu multe ingrediente, chiar ├«n cantit─â╚Ťi mari. Dac─â lu─âm ├«n calcul ╚Öi vitezele mari de rota╚Ťie, e u╚Öor s─â ne imagin─âm c─â un astfel de dispozitiv, mai ales un robot de buc─ât─ârie 1500W, ar putea trepida ╚Öi chiar s-ar putea destabiliza ├«n timpul utiliz─ârii. Verifica╚Ťi dac─â baza dispozitivului este destul de mare ╚Öi mai important, dac─â este prev─âzut─â cu picioru╚Öe sau cu ventuze anti-alunecare.

Piese de schimb

Majoritatea componentelor unui robot de buc─ât─ârie sunt, ├«ntr-o oarecare m─âsur─â, consumabile ╚Öi perisabile. Fie c─â vorbim de bol, de cu╚Ťitul de m─ârun╚Ťire a condimentelor sau chiar de motor, fiecare dintre acestea poate s─â cedeze mai devreme sau mai t├órziu. Unele v-ar putea aduce surprize nepl─âcute dup─â ani buni de la achizi╚Ťie, c├ónd garan╚Ťia poate s─â nu mai acopere defec╚Ťiunile. Asigura╚Ťi-v─â c─â produc─âtorul pe care ├«l alege╚Ťi e unul de ├«ncredere care ofer─â cel pu╚Ťin piese de schimb pentru robotul dorit.

Butoane de tip touchpad

Grila de butoane de tip touchpad nu mai este de mult ceva futurist, ba chiar a intrat ├«n normal. Func╚Ťiile nu vor fi diferite fa╚Ť─â de cele ale unor butoane clasice, ├«ns─â cele de tip touchpad vor putea fi cur─â╚Ťate mult mai u╚Öor, oric├ónd este nevoie.

Greșeli comune în folosirea unui robot de bucătărie

Exist─â c├óteva gre╚Öeli des ├«nt├ólnite ├«n timpul folosirii unui robot de buc─ât─ârie. Dac─â ave╚Ťi ├«n vedere aceste aspecte ╚Öi le evita╚Ťi, ve╚Ťi putea prelungi durata de via╚Ť─â a produsului pe care ├«l cump─âra╚Ťi. ├Än plus, pute╚Ťi evita chiar ╚Öi unele incidente nepl─âcute ├«n buc─ât─ârie.

Introducerea alimentelor întregi

Indiferent c├ót de mare ar fi tubul de alimentare al unui robot de buc─ât─ârie, nu este indicat s─â introduce╚Ťi alimentele ├«ntregi ├«n dispozitiv. Oferi╚Ťi o m├ón─â de ajutor dispozitivului ╚Öi toca╚Ťi grosier ingredientele pe care vre╚Ťi s─â le procesa╚Ťi.

Nefolosirea butonului pulse

Dac─â robotul pe care ├«l cump─âra╚Ťi are la dispozi╚Ťie func╚Ťia Pulse, nu o ignora╚Ťi. Aceasta este foarte potrivit─â mai ales la ├«nceputul unei opera╚Ťiuni, pentru a omogeniza rapid ingredientele pe care vre╚Ťi s─â le procesa╚Ťi. Ulterior, pute╚Ťi l─âsa robotul s─â lucreze pe un program prestabilit pentru o perioad─â mai lung─â de timp. Evita╚Ťi folosirea func╚Ťiei Pulse pentru perioade prea mari de timp, deoarece motorul s-ar putea supra├«nc─âlzi.

Folosirea pe post de blender

├Äncerca╚Ťi s─â evita╚Ťi procesarea de alimente care folosesc prea mult lichid ├«n compozi╚Ťie. Ave╚Ťi la dispozi╚Ťie marcajul ÔÇŁmaxÔÇŁ pentru lichide, descris ceva mai devreme, pe care este necesar s─â ├«l respecta╚Ťi ├«ntotdeauna. ├Än caz contrar risca╚Ťi ca robotul de buc─ât─ârie s─â arunce ├«n exterior o parte din lichidul compozi╚Ťiei, av├ónd ├«n vedere viteza mare de rota╚Ťie pe care o are.

Procesarea m├ónc─ârurilor fierbin╚Ťi

M├óncarea fierbinte trebuie evitat─â cu orice pre╚Ť c├ónd folosi╚Ťi un robot de buc─ât─ârie. ├Än primul r├ónd, dac─â ingredientele pe care le procesa╚Ťi sunt ├«nchise ermetic ├«n interiorul unui recipient, din cauza temperaturii ridicate risca╚Ťi ca acestea s─â creasc─â presiunea ├«n recipient ╚Öi s─â duc─â la un accident. ├Än al doilea r├ónd, ingredientele fierbin╚Ťi pot d─âuna componentelor robotului, mai ales dac─â acestea sunt de plastic.

Cum s─â ave╚Ťi grij─â de robotul de buc─ât─ârie

A╚Öa cum robotul de buc─ât─ârie v-a ajutat pe parcursul preg─âtirii unui fel de m├óncare delicios va trebui s─â ├«l ajuta╚Ťi, la r├óndul dumneavoastr─â, la finalul procesului ╚Öi nu numai.

Lamele robotului

Lamele unui robot de buc─ât─ârie, mai ales ale unuia de calitate, sunt create pentru a r─âm├óne ascu╚Ťite pe parcursul duratei de via╚Ť─â a produsului. Nu au nevoie de ascu╚Ťire, iar dac─â ajunge╚Ťi ├«n situa╚Ťia aceasta cel mai indicat este s─â lua╚Ťi leg─âtura cu produc─âtorul ╚Öi s─â cere╚Ťi ├«nlocuirea lamelor tocite. Dac─â, din p─âcate, produc─âtorul nu ofer─â piese de schimb, poate fi luat─â ├«n calcul ascu╚Ťirea manual─â a lamelor.

Cur─â╚Ťarea pieselor

Un robot de buc─ât─ârie curat este adev─âratul ajutor de care ave╚Ťi nevoie ├«n buc─ât─ârie. Lama este primul accesoriu pe care trebuie s─â ├«l cur─â╚Ťa╚Ťi dup─â folosire. Dac─â proceda╚Ťi astfel, ve╚Ťi p─âstra cu╚Ťitele ascu╚Ťite pentru o perioad─â mai lung─â de timp. Cur─â╚Ťa╚Ťi cu ap─â ╚Öi detergent de vase fiecare component─â mobil─â care intr─â ├«n contact cu ingredientele preg─âtite. Alternativ, pute╚Ťi s─â le pune╚Ťi ├«n ma╚Öina de sp─âlat vase, dac─â produc─âtorul men╚Ťioneaz─â aceast─â posibilitate.

Uscarea componentelor

Ave╚Ťi grij─â ca toate componentele pe care le-a╚Ťi sp─âlat anterior s─â fie uscate complet, mai ales ├«nainte s─â le depozita╚Ťi p├ón─â la urm─âtoarea folosire. Astfel, ve╚Ťi preveni apari╚Ťia unor bacterii pe suprafe╚Ťele umede sau degradarea ├«n timp a acestora.

Contactul cu apa

Baza sau elementul central al unui robot de buc─ât─ârie nu trebuie sub nicio form─â s─â ajung─â ├«n ap─â. Pentru a cur─â╚Ťa aceast─â pies─â este suficient s─â folosi╚Ťi o c├órp─â umed─â cu care s─â ╚Öterge╚Ťi zonele murdare.

Cutia robotului de buc─ât─ârie

Nu arunca╚Ťi cutia ├«n care a fost ambalat robotul de buc─ât─ârie. Dac─â acesta nu va r─âm├óne ├«n permanen╚Ť─â pe blatul de buc─ât─ârie ÔÇô situa╚Ťie foarte probabil─â ÔÇô e mai bine s─â ave╚Ťi cutia, deoarece ve╚Ťi putea pune deoparte robotul cu u╚Öurin╚Ť─â. ├Än plus, ve╚Ťi fi siguri c─â toate componentele vor fi mereu ├«n acela╚Öi loc.

Cele mai bune branduri de robo╚Ťi de buc─ât─ârie

O mul╚Ťime de produc─âtori de electrocasnice au lansat pe pia╚Ť─â ╚Öi robo╚Ťi de buc─ât─ârie. Calitatea produselor este foarte variabil─â ╚Öi poate fi ├«ndoielnic─â ├«n cazul unor produse prea ieftine. Fire╚Öte, nu trebuie s─â v─â orienta╚Ťi c─âtre un robot de buc─ât─ârie profesional pre╚Ť foarte scump, dar e bine s─â cheltui╚Ťi ceva mai mult pentru un astfel de electrocasnic, dac─â dori╚Ťi s─â v─â bucura╚Ťi de el ani la r├ónd, f─âr─â probleme. C├ó╚Ťiva produc─âtori se remarc─â ├«n ceea ce prive╚Öte robo╚Ťii de buc─ât─ârie de calitate superioar─â.

Bosch

Bosch este o companie cu tradi╚Ťie ├«n domeniul electrocasnicelor. A fost ├«nfiin╚Ťat─â ├«n 1886 ╚Öi este unul dintre cei mai renumi╚Ťi produc─âtori de dispozitive pentru cas─â de calitate ridicat─â. Renumita calitate german─â, bine-cunoscut─â la nivel mondial, este ├«nt├ólnit─â ╚Öi ├«n cazul acestui produc─âtor.

Kenwood

Kenwood a luat fiin╚Ť─â ├«n 1947, ├«n Marea Britanie ╚Öi a fost ├«ntotdeauna o companie orientat─â c─âtre electrocasnice mici. Astfel, ave╚Ťi garan╚Ťia c─â produsele pe care le ve╚Ťi cump─âra ╚Öi care poart─â aceast─â marc─â sunt fiabile ╚Öi durabile ├«n timp.

Philips

Philips este un alt brand european de tradi╚Ťie care a ap─ârut ├«n 1891, ├«n Olanda. Este o alt─â mare companie orientat─â c─âtre produse pentru cas─â, care s─â fac─â via╚Ťa de zi cu zi mai u╚Öoar─â. Av├ónd o vast─â expertiz─â ├«n domeniul tehnologiilor pentru s─ân─âtate, compania produce ╚Öi electrocasnice pe care v─â pute╚Ťi baza ani la r├ónd.

Electrolux

Electrolux este un alt brand renumit la nivel mondial pe care s─â ├«l ave╚Ťi ├«n vedere. Fondat ├«n 1919, ├«n Suedia, acesta reu╚Öe╚Öte s─â fie ├«n prezent al doilea cel mai popular brand de electrocasnice dup─â num─ârul de unit─â╚Ťi v├óndute la nivel mondial, cifrele fiind o garan╚Ťie a calit─â╚Ťii.

Concluzii

Alegerea unui robot de buc─ât─ârie poate fi o sarcin─â destul de obositoare, mai ales c├ónd descoperi╚Ťi c├óte op╚Ťiuni ave╚Ťi, de fapt, la dispozi╚Ťie. Electrocasnicele de acest fel au evoluat mult de-a lungul ultimelor decenii, astfel c─â ├«n prezent un robot de top v─â poate ajuta cu 30, poate chiar cu 50 de func╚Ťii distincte, devenind practic un ajutor indispensabil ├«n buc─ât─ârie.

Ca s─â pute╚Ťi face o achizi╚Ťie corect─â, trebuie s─â v─â g├óndi╚Ťi de ce ave╚Ťi nevoie de un astfel de produs. Un robot de buc─ât─ârie pre╚Ť foarte scump nu este ├«ntotdeauna ╚Öi cel mai util. Poate c─â nu ave╚Ťi neap─ârat nevoie s─â preg─âti╚Ťi aluaturi constant, a╚Öa c─â v─â pute╚Ťi lipsi de asemenea func╚Ťii. Important e s─â studia╚Ťi ce ofer─â fiecare dintre produsele pe care le ave╚Ťi ├«n vedere, pentru a-l cump─âra pe cel care v─â poate ajuta cu nevoile dumneavoastr─â, f─âr─â s─â vin─â cu prea multe aspecte care se pot dovedi inutile.

Lua╚Ťi ├«n considerare ╚Öi spa╚Ťiul pe care ├«l ave╚Ťi la dispozi╚Ťie, dar ╚Öi c├ót de des ve╚Ťi folosi produsul, iar ├«n scurt timp ve╚Ťi putea avea o list─â scurt─â de produse, din cate ├«l ve╚Ťi putea alege cu mare u╚Öurin╚Ť─â pe cel care v─â va fi al─âturi ani, poate chiar decenii.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 38 In medie: 4
Back to top button