Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune calorifere 2024

Iarna este oricum, numai caldă nu, iar nu toată lumea poate suporta foarte bine frigul asociat acestui anotimp. Din fericire, pentru că suntem în secolul 21, știința și tehnologia au ajuns să aibă răspunsuri pentru aproape orice problemă. Odată cu apariția caloriferelor, căldura într-o zi friguroasă n-a mai fost doar un vis frumos. Totuși, caloriferele diferă în ceea ce privește calitatea, iar noi vă oferim o listă cu cele mai bune calorifere pe care le puteți cumpăra.

Cel mai bun calorifer
4.8 / 5

Ferroli GR F 22 este un calorifer excelent pentru orice locuință. E ușor de instalat și la fel de ușor de menținut funcțional. Datorită distribuției rapide a căldurii, vă va ajuta să mențineți camerele calde iarna.

Pro

  • Disponibil în mai multe mărimi
  • Distribuie căldura rapid
  • Rezistență excelentă la coroziune
  • Design excelent

Contra

  • Este greu de curățat de praf
A doua cea mai bună variantă
4.5 / 5

Maranello 600 este un calorifer realizat în Italia, conform standardelor impuse de UE. Are o construcție de calitate, oferă un design bun, iar performanța asigură un nivel ridicat de căldură în cameră.

Pro

  • Disponibil în diverse mărimi
  • Are o garanție foarte lungă, de 15 ani
  • Designul este calitativ și durabil
  • Este ușor de instalat și de folosit

Contra

  • Camerele mari se pot încălzi cam greu
Cel mai bun calorifer vertical
4.4 / 5

Caloriferul Modern Milan este unul dintre cele mai bune dacă doriți să-l integrați și ca element de design. Combină funcționalitatea cu aspectul, deoarece structura verticală permite așezarea în diverse locuri.

Pro

  • Design modern
  • Distribuție eficientă a căldurii în spații mari
  • Capacitate calorică mare, de până la 110 grade Celsius
  • Poate opera și la presiuni de sub 10 bari
  • Durabil și longeviv

Contra

  • Ocupă mult spațiu pe perete
  • Este destul de scump
Cel mai bun design
4.1 / 5

Deși are doar 6 elemenți, Tropical 700 este potrivit pentru camere mici, sau încăperi care ar avea nevoie de mai multe calorifere mici. Oferă un design modern, care aproape că nici nu trădează utilitatea produsului.

Pro

  • Conductivitate termică ridicată
  • Design durabil, cu tehnologie anti-coroziune
  • Ușor de curățat
  • Capacitate mare, potrivită pentru camere spațioase

Contra

  • Poate opera la temperaturi de maximum 80 de grade Celsius
Cel mai bun pentru uscat prosoape
4.0 / 5

Caloriferul pentru prosoape Fornello este perfect pentru băi mici și medii. Vă menține atât baia, cât și prosoapele calde, pentru un confort sporti, oferind temperaturi maxime de 95 de grade Celsius.

Pro

  • Disponibil în 5 mărimi diferite
  • Poate funcționa la diverse temperaturi
  • Designul permite uscarea prosoapelor
  • Distribuție excelentă a căldurii
  • Prețul este unul potrivit

Contra

  • Caloriferul este destul de greu

Actualizări de conținut:

Am analizat recent aceste produse și ne menținem în continuare alegerile de pe lista noastră. Verificăm și actualizăm în permanență listele create, astfel încât să ai garantat cele mai bune opțiuni din care să alegi.

GHIDUL CUMPĂRĂTORULUI

Acum că știți care sunt cele mai eficiente calorifere, e bine să aflați mai multe detalii despre aceste obiecte de încălzire, pentru a-l putea alege pe cel potrivit pentru nevoile dumneavoastră. Mai jos aveți toate informațiile necesare pentru a lua decizia perfectă

calorifere

Tipuri de calorifere în funcție de încălzire

Caloriferele încălzesc o cameră printr-un proces de transmitere a căldurii numit convecție. Când apa din calorifer este fierbinte, aerul din cameră va începe să se încălzească, datorită convecției. Aerul cald începe să circule prin cameră, creând căldură pe măsură ce se deplasează. Există trei tipuri principale de calorifere, pe care le descriem mai jos.

Calorifere racordate la sistemul de încălzire

Caloriferele racordate la sistemul de încălzire sunt cele mai comune; sunt conectate la instalația dumneavoastră sanitară și folosesc apa fierbinte livrată de boiler sau de centrala termică pentru a genera căldură. Puteți controla acest calorifer ca parte din sistemul de încălzire. Pentru ca acestea să reziste și să fie durabile, sunt de obicei realizate din fontă, care oferă cele mai bune valori termice.

Calorifere electrice

Așa cum sugerează numele, aceste calorifere se alimentează de ța rețeaua electrică. Spre deosebire de cele racordate la instalația sanitară, caloriferele electrice operează independent de aceasta. La interior, sunt umplute cu soluții anti-corozive și rezistente la rugină. Caloriferele electrice se încălzesc prin intermediul unui element aflat la baza lor. La interior, se găsesc fluide termodinamice, care se încălzesc și se dilată atunci când curentul electric trece prin sistem. Căldura fluidului încălzește caloriferul, iar căldura se disipează în cameră.

Calorifere portabile

Pe acestea le puteți monta direct pe perete, de preferat sub fereastră în cazul celor orizontale. Unele calorifere electrice sunt portabile sau semi-portabile. Acestea funcționează independent, astfel că pot fi plasate oriunde în cameră. Caloriferele portabile vin, de obicei, în completarea celor normale, în cazul în care acestea nu pot oferi suficientă căldură. Un astfel de calorifer are un preț bun, de cele mai multe ori.

Caloriferele cu combustibil dual

Caloriferele cu combustibil dual, sau mixte, sunt o combinație de electrice și sanitare. Cele electrice și cele mixte funcționează similar, având un element de încălzire asemănător. Totuși, caloriferele mixte sunt legate la instalația sanitară a casei, astfel că pot fi folosite ca extensie la sistemul centralizat al locuinței.

Din ce materiale sunt făcute caloriferele

Caloriferele sunt de diverse forme și au anumite calități. Materialul din care este realizat un astfel de obiect spune multe despre calitate și durabilitate. Mai jos găsiți o listă cu materialele din care pot fi realizate caloriferele.

materiale sunt făcute caloriferele

Fontă

Caloriferele de fontă au fost foarte populare înainte de soluțiile moderne, deoarece acestea se încălzesc mai greu, dar la fel de greu se și răcesc. Caloriferele de fontă sunt foarte bine construite și de calitate, dar au un avantaj: sunt extrem de grele. Așa cum am menționat deja, au nevoie de ceva timp să se încălzească. Astfel, dacă aveți un astfel de calorifer, trebuie să îl puneți în funcțiune cu ceva timp înainte de momentul efectiv la care doriți să fie folosit. Caloriferele de fontă rețin căldura o bună perioadă de timp după ce au s-au încălzit, astfel că le puteți opri după ce au ajuns la temperatura dorită, pentru a face reduceri la energie.

Oțel

Caloriferele realizate din oțel sunt cele mai comune și sunt, de obicei, foarte ieftine. Sunt atât de întâlnite încât majoritatea din comerț sunt realizate din acest material. Datorită faptului că sunt din oțel, au avantajul că sunt mult mai ușor de realizat cu diverse designuri. Acestea au și o rezistență bună, fiind create pentru a fi solide. Totuși, un dezavantaj important al acestora este că pot rugini rapid, mai ales dacă aveți un boiler combi în locuință. Puteți preveni ruginirea asigurând mentenanță constantă caloriferului și adăugând un inhibitor în rețea.

Inox

La fel ca în cazul celor de oțel, caloriferele de inox au proprietăți importante, precum rezistența și versatilitatea designului. Diferența principală între cele două este că radiatoarele de inox nu vor suferi din cauza coroziunii, precum cele de oțel. Totuși, adăugarea unui inhibitor în sistem nu e un lucru rău. Inoxul este rezistent la rugină, astfel că garanțiile pentru astfel de calorifere pornesc de la 5 ani și pot ajunge până la 25 de ani. Dezavantajul acestora este că sunt destul de scumpe în comparație cu cele de oțel. În plus, sunt ceva mai puține designuri disponibile decât în cazul caloriferelor de oțel.

Aluminiu

Relativ recent apărute pe piață, caloriferele de aluminiu sunt ideale deoarece materialul este un excelent conductor de căldură; astfel de obiecte sanitare se încălzesc și se răcesc în doar câteva clipe. Datorită superconductivității, caloriferele de aluminiu oferă cea mai mare cantitate de căldură, comparativ cu modelele prezentate anterior. Aluminiul este, de fapt, un conductor atât de bun al căldurii încât, în loc să cumpărați unul sau două calorifere clasice pentru locuință, puteți cumpăra doar unul de aluminiu, care va face aceeași treabă. Caloriferele de aluminiu sunt și foarte ușoare, însă au dezavantajul că sunt destul de scumpe. Greutatea scăzută se traduce și într-o oarecare fragilitate a acestor calorifere.

Tipuri de calorifere

Sunt mai multe tipuri de calorifere din care puteți alege, iar mai jos găsești o listă cu cele mai importante modele

Calorifere cu un singur panou convector

Caloriferele cu un singur panou convector sunt, de obicei, montate pe perete, cu fața spre cameră. Aceste calorifere au o suprafață mai mică prin care pot emite căldură, astfel că sunt mai puțin eficiente decât cele cu două panouri. Totuși, sunt foarte bune pentru folosirea într-un spațiu restrâns.

Calorifere cu două panouri convectoare

Aceste calorifere sunt realizate din două panouri de oțel, care sunt conectate cu ajutorul a două structuri de aripioare convectoare, acestea fiind responsabile pentru generarea unei cantități mai mari de căldură. Adăugarea celor două aripioare convectoare sporește semnificativ suprafața caloriferului, acesta fiind astfel și mai eficient.

Calorifere cu elemenți

Aceste calorifere sunt realizate dintr-un fel de tuburi care sunt aranjate în rânduri și se conectează sus și jos, pentru a forma o singură secțiune. Fiecare dintre acest tub este denumit element. Caloriferele cu elemenți sunt ideale pentru locuințele mari, care au tavane înalte, unde e necesară multă căldură. Comparativ cu caloriferele cu panouri convectoare, cele cu elemenți au mai o suprafață mai mare, oferind și mai multă căldură

Calorifere pentru prosoape

După cum le sugerează numele, aceste calorifere au un design ce vă permite să uscați și să încălziți prosoapele pe care le aveți în baie. Sigur, acestea pot fi folosite și pentru a încălzi o cameră, însă nu acesta este scopul lor principal.

Ce să aveți în vedere când cumpărați un calorifer

Trebuie să fiți atent la câteva aspecte atunci când doriți să cumpărați calorifere ieftine și bune, deoarece unele dintre aceste funcții vor fi cruciale pentru satisfacția dumneavoastră.

Capacitatea de încălzire a caloriferului

calorifere size

Capacitatea de încălzire a radiatorului este, probabil, cel mai important factor determinant al achiziției. Aceasta se măsoară în BTU (British Termal Unit). Mărimea maximă a unei camere ce poate fi încălzită cu un calorifer poate fi aflată cu un calcul legat de suprafața încăperii și măsurătoarea BTU a caloriferului dorit. Astfel, veți ști ce dimensiune trebuie să aibă caloriferul. De exemplu, dacă valoarea BTU necesară pentru cameră este de 3.500, puteți lua unul calorifer care are capacitatea cel puțin egală cu această valoare.

Costul

Atunci când cumpărați un calorifer, trebuie să luați în calcul și costul său. Iar asta nu se referă doar la prețul obiectului în sine, ci și la costurile de exploatare. De exemplu, dacă alegeți un calorifer electric, trebuie să vă gândiți și la facturile la energie, având în vedere că un astfel de obiect consumă destul de mult. În cazul unui sistem centralizat cu calorifere fixe, trebuie să vă gândiți la costul gazului și la mentenanța întregului sistem. În general, costurile caloriferelor oscilează între 300 și 1.000 de lei.

Design

Caloriferele nu au doar diverse dimensiuni și costuri, ci și designuri variate, astfel că trebuie să aveți și asta în vedere înainte de o achiziție. Majoritatea sunt fie orizontale, fie verticale. Caloriferele orizontale, așezate sub ferestre, sunt de regulă ascunse de perdele și draperii, dar și de măști de lemn sau din alt material, astfel că nu sunt create cu estetică în gând. Cele verticale, pe de altă parte, sunt mult mai variate, deoarece sunt așezate în spații unde sunt vizibile.

Controlul căldurii

Puteți controla căldura emisă de mai orice calorifer; în cazul celor conectate la un sistem centralizat, puteți controla căldura de la panoul central, însă puteți face asta individual și din robinetul fiecărui calorifer. În cazul unui calorifer electric, puteți alege unul care are mai multe trepte de putere.

Climatul

Climatul regiunii sau țării în care trăiți trebuie și el luat în calcul. Un calorifer nu este util într-o regiune foarte caldă. Într-o țară precum România, climatul temperat care oferă de regulă ierni blânde este influențat și de relief, astfel că în unele zone, temperaturile pot coborî mult sub 0 grade Celsius pe timp de iarnă. În cazul în care trăiți într-o astfel de regiune și unde sistemele centralizate sunt răspândite, e indicat să cumpărați calorifere mai eficiente, atât prin prisma mărimii, cât și a materialului. Dacă nu sunteți racordat la un astfel de sistem centralizat, însă doriți confort personal în locuința dumneavoastră, puteți opta pentru un calorifer electric.

Funcțiile caloriferelor

În această secțiune, vă vom prezenta funcțiile caloriferelor electrice. Acestea sunt mai degrabă obiecte de sine stătătoare, deoarece nu trebuie să fie parte dintr-un sistem centralizat de încălzire.

Telecomandă

Când cumpărați un calorifer electric, e bine să alegeți unul care are telecomandă. Astfel, puteți controla cu ușurință funcțiile acestuia. Unele modele ceva mai performante oferă conectivitate Wi-Fi și vă oferă chiar și o aplicație prin intermediul căreia puteți controla toate funcțiile chiar și de la mare distanță.

Ecran

O funcție importantă a caloriferelor electrice este ecranul acestora. Majoritatea obiectelor sanitare de acest fel au un mic display LED, care este deosebit de util pentru a vă prezenta informații despre ciclul de încălzire, despre termostat și nu numai. Ar trebui să vă orientați către un astfel de calorifer cu display, pentru confort sporit.

Temporizator

Dacă doriți să folosiți caloriferul deseori sau chiar zilnic, atunci temporizatorul va fi o funcție foarte utilă. Având acces la aceasta, puteți seta caloriferul să pornească la anumite ore, sau să se oprească după o anumită durată de funcționare.

termostatul calorifer

Termostatul

Termostatul este, cu siguranță, cea mai importantă caracteristică a unui calorifer cu preț bun. Asta pentru că acest aspect este responsabil pentru măsurarea și menținerea temperaturii pe care o doriți în cameră. Capacitatea caloriferului electric de a menține această temperatură este influențată de cât de precis este termostatul dispozitivului. Dacă termostatul este imprecis, veți descoperi că nivelul de căldură variază, iar unele zone sunt mai calde decât altele.

Programări

Programările pentru un calorifer electric sunt foarte importante, deoarece sunt legate de temporizatorul acestuia. Programarea unui calorifer variază, fiind posibilă pentru temporizator și pentru termostat. Cu ajutorul acestor programări, veți putea pregăti diverse intervale de încălzire pentru anumite camere.

Monitor pentru consumul de energie

Cu siguranță, nu vreți să plătiți prea mult la factura de curent electric. De aceea, aveți nevoie de un calorifer care monitorizează și consumul de energie. Astfel, veți ști exact cât curent consumă caloriferul în timpul folosirii, astfel că veți putea face economie la factura de energie electrică.

Unde să amplasați caloriferul

Acum că știți toate aceste lucruri despre calorifere, rămâne o ultimă întrebare importantă. Unde să așezați caloriferul? Avem un răspuns și pentru asta. Pentru o folosire eficientă, trebuie să așezați caloriferul într-o zonă centrală din cameră. Astfel, dispozitivul va putea distribui căldura uniform în toate colțurile încăperii în același timp. Totuși, dacă nivelul BTU al caloriferului este cel puțin egal cu cel al camerei, atunci zona de amplasare nu va fi o problemă. Puteți să așezați caloriferul și la fereastră, deoarece curenții de aer rece veniți de la geam vor ajunge în partea de jos a camerei, în vreme ce aerul cald de la calorifer se va ridica și se va transmite în cameră. Astfel anulați o bună parte din pierderile de căldură de la fereastră.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 13 In medie: 4.1
Back to top button