Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cele mai bune umidificatoare 2022

Când petreci mult timp în interior, este important să ai un mediu sănătos în jurul tău, inclusiv un nivel adecvat de umiditate. Dacă locuiți într-un climat uscat, utilizați aer condiționat din interior sau încălzire centrală, este important să hidratați aerul pentru o piele și un sistem respirator mai sănătos. Am cercetat și am creat topul celor mai bune 10 umidificatoare din acest an.

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
1 din 10
5.0
2 din 10
4.9
3 din 10
4.8
5 din 10
4.6
6 din 10
4.6
7 din 10
4.4
8 din 10
4.3
9 din 10
4.2
10 din 10
4.1

Ghid de cumpărare

În timpul lunilor reci de iarnă (sau în căldura verii, atunci când aerul condiționat este pornit). Este posibil să observi că aerul din casă are tendința de fi uscat. Așa cum aerul foarte umed poate determina o stare de pericol pentru sănătatea ta. Tot la fel și aerul uscat poate provoca diverse astfel de probleme, așa cum sunt iritarea ochilor și a sinusurilor la oameni sănătoși. Dacă ești bolnav de astm bronșic sau cu o altă boală respiratorie, aerul uscat îți poate face mult rău. În acest condiții este recomandat să păstrezi umiditatea locuinței la un nivel optim – ceea ce înseamnă să nu fie nici prea ridicată, dar nici prea scăzută.

Ce sunt umidificatoarele?

Umidificatoarele sunt dispozitive care emit vapori de apă pentru a menține aerul la un nivel ideal de umiditate în orice încăpere. Atunci când este folosit corect, un umidificator poate ajuta la îmbunătățirea aerului din interiorul locuinței. Nu uita că ai nevoie de și un dispozitiv de măsurare a umidității (termohigrometru) și că nivelul umidității corecte în orice locuință este de 30%-50%.

Pentru o persoană, atunci când aerul din locuință este prea uscat, aceasta se va confrunta nu doar cu afecțiuni respiratorii (alergii și astm bronșic), ci și cu o deteriorare a stării de sănătate a epidermei. În ceea ce privește locuința, aerul uscat poate afecta materialele naturale, cum ar fi lemnul. Iar atunci când în familia ta există și copii, un umidificator bebe este mai mult decât necesar pentru a te bucura de o atmosferă cât mai echilibrată în casă, din toate punctele de vedere.

Cum funcționează un umidificator pentru locuință?

Umidificatoarele se împart în cinci grupe, care sunt diferențiate de modul de funcționare. Chiar dacă scopul acestora este unul comun. Obținerea unui nivel de umiditate optim, pentru sănătate celor care trăiesc într-o locuință și a locuinței în sine.

Vaporizatoarele

Utilizează un ventilator pentru a sufla aerul printr-un filtru umezit. Chiar dacă reprezintă o opțiune din punct de vedere al prețurilor (care sunt accesibile). Acestea pot genera un nivel mult mai ridicat de umiditate în aer. Umiditatea excesivă poate contribui la dezvoltarea mucegaiului și la crearea unor probleme legate de acarieni, care pot agrava simptomele alergiei și astmului.

Umidificatoarele integrate în sistemul de încălzire centralizată a locuinței

Acest tip de umidificator este încorporat în unitatea centrală de încălzire și în instalația de aer condiționat a locuinței. Chiar dacă îți oferă avantajul de a acoperi spațiul din întreaga locuință, contribuind la obținerea unui nivel corespunzător de umiditate în întreaga casă, în locul unei singure camere, așa cum se întâmplă în cazul celorlalte alternative, este, totuși, cea mai scumpă opțiune.

Umidificatoarele rotative

Discurile rotative care se deplasează la viteze mari elimină umiditatea din cameră sub forma unei perdele de aer răcoritor. Aceste dispozitive pot fi considerate mai prietenoase pentru copii, deoarece nu provoacă arsuri. Cu toate acestea, fiind similare cu vaporizatoarele în ceea ce privește tipul de funcționare, utilizarea în exces poate declanșa astmul și reacțiile alergice. Alege un umidificator camera bebe de calitate și o să ai parte de un copil sănătos!

Umidificatoarele ultrasonice

dispun de opțiuni de pulverizare de aburi calzi și reci, ceea ce face ca acest tip de umidificator cu ultrasunete să fie foarte versatil. Acestea produc aburi cu ajutorul vibrațiilor cu ultrasunete și sunt disponibile în diferite dimensiuni.

Vaporizatoarele de aburi

aceste umidificatoare sunt cele mai portabile și mai puțin costisitoare pe care le poți găsi pe piață. Modul de funcționare se bazează pe încălzirea apei și apoi răcirea acesteia înainte de a o împinge în aer.

În funcție de necesitățile tale, poți să alegi dintre aceste categorii pe cel mai bun umidificator. Astfel încât să te bucuri de o atmosferă cât mai confortabilă la tine acasă.

Dimensiunea și opțiunile de design ale umidificatoarelor

Piața acestui tip de dispozitiv pentru locuința ta este una bogată. Așa că o să regăsești o multitudine de opțiuni în ceea ce privește designul și mărimea. Dincolo de aspectul umidificatorului trebuie să alegi acel produs care să-ți ofere cel mai ridicat grad de confort. Capacitatea acestuia de a obține nivelul ideal de umiditate este criteriul pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când îți vei alege viitorul umidificator.

Cele mai comune dimensiuni ale umidificatoarelor găsite în magazine sunt următoarele:

 • sub 0.5l (potrivit pentru camere de până la 20 m²)
 • 1 – 2 l  (potrivit pentru camere de până la 40 m²)
 • 2 – 4 l (potrivit pentru camere de până la 50 m²)

Poți opta pentru un model care să aibă un design compact. Ceea ce îți va permite să amplasezi acest dispozitiv oriunde în camera. Sau, alege soluția de a acoperi întreaga suprafață a locuinței cu ajutorul unuia integrat în sistemul de încălzire centrală a casei tale.

Gama de prețuri medii a umidificatoarelor

Prețul de achiziție a unui astfel de dispozitiv este cuprins între 50 și 400 Ron. In cazul celor care de dimensiuni mici și medii. Raportat la caracteristicile pe care dispozitivul ți le oferă, prețul acestuia poate crește. Mai ales dacă este vorba despre un produs care este integrat în sistemul de încălzire centrală a locuinței.

În ce situații sunt foarte utile umidificatoarele?

Deținerea în locuința a unui umidificator profesional reprezintă soluția. Ideală pentru a te bucura de sănătate, atât pentru tine și membrii familiei, cât și pentru casa ta. Printre multiplele avantaje pe care ți le oferă un umidificator se numără:

 • Reducerea riscului de infecții – virușii și bacteriile nu pot călători prin aerul umed. Un umidificator ar putea însemna diferența dintre manifestarea gripei iarnă și menținerea sănătății la un nivel echilibrat.
 • Piele mai moale, mai tonifiată – aerul uscat și rece usucă umiditatea din piele, ceea ce provoacă tot felul de probleme, inclusiv uscăciunea, oboseală, degresarea și îmbătrânirea accelerată a acesteia. Un umidificator te poate ajuta la prevenirea tuturor acestor efecte dăunătoare și te va ajuta să-ți menții aspectul strălucitor și tonifiat al pielii.
 • Sinusuri bine aerisite și fără probleme – dacă te confrunți cu o senzație de uscăciune la nivelul nărilor, în timp ce respiri nu înseamnă că ai răceală, dar ține cont de faptul că aerul iernatic îți poate usca sinusurile, scăzând rezistența la bacterii și viruși. Dacă îți vei amplasa un umidificator în camera în care dormi o să beneficiezi de nas și gât sănătoase!
 • Vindecare mult mai rapidă – în cazul în care te confrunți cu o răceală, cu o infecție sinusală sau cu gripă, un umidificator îți va scurta suferința. Păstrarea căilor nazale și a gâtului la un nivel echilibrat de umiditate te va ajuta să te vindeci mai repede. Vei reduce simptomele adiacente acestor probleme medicale, cum sunt tusea și strănutul.
 • Mobilierul din lemn este mai bine – aerul uscat poate deteriora mobilierul din lemn, precum și toate piesele din lemne, așa cum sunt și ușile, cauzând crăparea și spargerea acestora. Un umidificator îți va fi de folos în ceea ce privește păstrarea integrității lemnului, prelungindu-le durata de viață pentru anii următori.
 • Îmbunătățirea somnului – dacă tu sau soțul/soția sforăiți, un umidificator de cameră te va poate ajuta. Tindem să sforăim mai mult atunci când sinusurile și gâturile noastre sunt uscate. Un mediu umed tinde să ne facă să ne simțim mai confortabil, ceea ce poate încuraja un somn bun.

Cum să alegi un umidificator?

În ciuda faptului că în cazul unui umidificator prețul este un criteriu de diferențiere pentru mulți utilizatori. Iată care sunt unele dintre cele mai importante aspecte pe care să le iei în calcul:

 • Suprafața de acoperire a umidificatorului – în general, valoarea declarată de producător este adesea supraestimată. Cel mai bine este să alegi un umidificator care să depășească zona pe care nevoie să o acoperi.
 • Dimensiunea – umidificatoarele mici vor adăuga cu siguranță umiditate în aer, dar dacă încerci să utilizezi unul pentru o zonă mai mare nu vei atinge nivelul confortabil de umiditate de 30%-40% pe care îl cauți.
 • Nivelurile de umiditate din exterior – acesta influențează nivelul de umiditate din casă. Dacă în exterior este foarte uscat, umidificatorul va avea nevoie de o umplere mai deasă.
 • Nivelul de silențiozitate: zgomotul este natural în cazul tuturor umidificatoarelor. Acestea au un sunet specific de “tragere”, atunci când apa din rezervoare este trasă în bază.
 • Costul de funcționare: în funcție de nevoia ta. Un umidificator pentru întreaga casă este mai eficient din punct de vedere energetic, cu condiția să îl integrezi în modul de încălzire. Acest tip de soluție de umidificare va aduce beneficii întregii familii și mobilierului din locuință.
 • Costurile de întreținere – toate tipurile de umidificatoare sunt asociate cu unele costuri de întreținere. Ar trebui să te aștepți să schimbi filtrele, rezervoarele și alte accesorii în fiecare an. Să îl cureți destul de des, dacă vrei să funcționezi corespunzător. Dacă nu vei curăța umidificatorul sau nu-i vei schimba filtrele după un an, vei ajunge în situația de a-l arunca. Iar dacă îl vei păstra gândește-te că funcționarea unui umidificator auto plin de murdărie nu este o idee bună pentru sănătatea ta.

Analizează viitoarea ta achiziție prin prisma acestor elemente și te vei bucura de cumpărarea celui mai bun umidificator!

Sfaturi pentru utilizarea umidificatoarelor

 • Utilizează apă distilată sau demineralizată – apa de la robinet poate conține minerale care pot încuraja dezvoltarea mucegaiului. În măsura în care este posibil, utilizează apă filtrată, pentru că acest lucru te va ajuta să te asiguri că umidificatorul tău – și aerul pe care îl respiri – nu încurajează creșterea și dezvoltarea mucegaiului sau a bacteriilor.
 • Schimbă apa zilnic – apa menținută pentru mai multe zile, fără a fi schimbată poate determina apariția și dezvoltarea mucegaiului. Asigură-te că vei schimba în fiecare zi apă din orice tip de umidificator și mai ales dintr-un umidificator aromaterapie.
 • Curăța umidificatorul săptămânal – Din nou, bacteriile și mucegaiul sunt două lucruri pe care dorești să le eviți. Șterge în mod regulat interiorul umidificatorului cu un dezinfectant.
 • Schimbă filtrele în mod regulat – nu toate umidificatoarele au filtre, dar dacă au, asigură-te că le schimbi filtrul ori de câte ori recomandă producătorul. Dacă nu îl schimbi destul de mult, mucegaiul și bacteriile pot fi eliberate în aer – ceea ce va face ca aerul din încăpere să nu fie propice sănătății tale.
 • Utilizează un higrometru pentru a măsura umiditatea din locuința, nivelul ideal fiind între 30% și 50%.

Cum să cureți în mod corespunzător un umidificator?

corespunzător un umidificator

Deoarece respiri aerul furnizat de umidificator trebuie să urmezi instrucțiunile specifice ale producătorului cu privire la modul de curățare. Menținere în cele mai bune condiții ale acestui dispozitiv.

În cazul unui umidificator cameră bebe, dacă nu cureți filtrele și recipientul de stocare a apei cât mai des. In modul indicat de către producător, aparatul poate favoriza apariția și dezvoltarea mucegaiului și chiar bacteriilor. Iar rezultatul este că aparatul va dispersa alergenii în aer împreună cu aburii pulverizați.

Alegerea corectă a apei

Multe umidificatoare se bazează pe divizarea particulelor de apă, precum și prin dispersia și distribuirea particulelor minerale. Acest lucru creează un reziduu mineral sub forma unui praf alb în jurul și în rezervor. Dacă umpli aparatul cu apă nefiltrată de la robinet, invers decât instrucțiunile producătorului. Aceste depuneri minerale pot stimula creșterea bacteriilor în umidificator și le vei respira în timp ce acestea vor fi eliberate în aer.

Apa tare: înseamnă mai multe schimbări ale filtrului. De asemenea, apa filtrată care îndepărtează impuritățile funcționează bine.

Apă moale: poate fi utilizată în cazul umidificatoarelor cu pulverizare de aburi, dar poate să nu funcționeze bine cu umidificatoare cu ultrasunete, deoarece ar determina dispersarea prafului alb de calcar din depuneri. Cu toate acestea, multe dintre umidificatoarele cu ultrasunete sunt echipate cu un tip de cartuș anti-calciu, care poate reduce riscul de praf mineral alb.

Pentru aceste unități producătorii specifică umplerea unității cu apă distilată, demineralizată sau purificată sau folosirea unui filtru sau o soluție de demineralizare a apei. Pentru a evita dezvoltarea alergiilor din cauza mineralelor din apă și a acumulării acestora în unitate, nu folosi apă de la robinet.

Concluzie

Acum că ai ales deja sau ești pe care să optezi pentru cel mai bun umidificator. Cu siguranță că o să constați că sănătatea familiei tale și a locuinței este pe cale să se schimbe în bine!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 14 In medie: 4.6
Back to top button