Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune plite inductie 2022

Alegerea unei plite inductie┬ápoate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 plite inductie disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Plita cu induc╚Ťie reprezint─â o variant─â ideal─â pentru cei ce nu sunt racorda╚Ťi la re╚Ťeaua de gaz sau pentru cei care ├«╚Öi doresc o variant─â mai sigur─â ╚Öi mai comod─â de preparare a alimentelor. Aceasta reu╚Öe╚Öte ├«nc─âlzirea doar a vasului de g─âtit, ├«n timp ce spa╚Ťiul din jurul vasului r─âm├óne rece. Explica╚Ťia este simpl─â: plitele cu induc╚Ťie creeaz─â un c├ómp magnetic ├«n cadrul zonei de induc╚Ťie, iar c─âldura generat─â de for╚Ťele de frecare ├«nc─âlze╚Öte vasul.

V─â prezent─âm caracteristicile tehnice ale celor mai bune modele existente pia╚Ť─â, conform p─ârerilor despre plitele cu induc╚Ťie exprimate de speciali╚Öti, dar ╚Öi de utilizatori ai acestora.

Avantajele utiliz─ârii plitei cu induc╚Ťie

Siguran╚Ťa


Plita cu induc╚Ťie este mult mai sigur─â dec├ót aragazul clasic. ├Änc─âlzirea doar a vasul reduce considerabil pericolul unui accident casnic. Cele mai multe modele dispun de senzori care ├«mpiedic─â m├óncarea s─â dea ├«n foc sau, dac─â vasul nu mai este pe plit─â, opresc func╚Ťionarea acesteia.

Controlul

Un alt avantaj al plitei cu induc╚Ťie ├«l constituie precizia mare de control al temperaturii aparatului. Cu ajutorul unor senzori, temperatura plitei se adapteaz─â ├«n func╚Ťie de m─ârimea vasului ╚Öi o repartizeaz─â uniform pe suprafa╚Ťa acestuia. Rezultatul va fi unul avantajos: timp redus de preparare ╚Öi g─âtirea s─ân─âtoas─â a alimentelor.

Puterea de induc╚Ťie

Plita cu induc╚Ťie are o putere mai mare de func╚Ťionare dec├ót majoritatea celorlalte metode de prepare a m├ónc─ârii. Puterea lor este cuprins─â ├«ntre 50 w si 3.6 Kw, reu╚Öind s─â ├«nc─âlzeasc─â foarte rapid m├óncarea ╚Öi s─â reduc─â astfel timpul de prepare.

Consumul

A╚Öa cum am v─âzut p├ón─â acum, plita cu induc╚Ťie consum─â mult mai pu╚Ťin dec├ót o plit─â cu gaz, consumul diminu├óndu-se cu p├ón─â la 50 %, conferindu-i astfel o eficien╚Ť─â energetic─â superioar─â. ├Än plus, acest tip de plit─â cu induc╚Ťie u╚Öureaz─â activitatea din buc─ât─ârie deoarece se cur─â╚Ť─â ╚Öi foarte u╚Öor.

Criterii de alegere a celei mai bune plite cu induc╚Ťie

Odat─â ce v-a╚Ťi hot─âr├ót s─â achizi╚Ťiona╚Ťi o plit─â cu induc╚Ťie, v─â recomand─âm s─â analiza╚Ťi cu aten╚Ťie caracteristicile tehnice ale acesteia pentru a face alegerea cea mai bun─â pentru dumneavoastr─â.

Număr de ochiuri și dimensiuni


C├ónd alege╚Ťi o plit─â cu induc╚Ťie trebuie s─â ╚Ťii cont at├ót de num─ârul de ochiuri sau de┬ám─ârimea pe care o dore╚Öti pentru plita ta. Alegerea modelului potrivit depinde de necesit─â╚Ťile dumnevoastr─â particular─â de a prepara simultan mai multe preparate culinare.

Puterea plitei

Dac─â plita cu induc╚Ťie va fi amplasat─â ├«ntr-o buc─ât─ârie de apartament, cu siguranta nu vei avea nevoie de una cu putere foarte mare. Dac─â ├«ns─â vre╚Ťi s─â investi╚Ťi ├«ntr-o plit─â cu induc╚Ťie pentru o buc─ât─âtie profesional─â, v─â recomand─âm s─â alege╚Ťi o plit─â c├ót mai puternic─â pentru o eficien╚Ť─â maxim─â.

Siguran╚Ťa oferit─â

O alt─â caracteristic─â important─â de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont ├«n alegerea unei plite cu induc╚Ťie este siguran╚Ťa pe care aceasta o ofer─â. Cu c├ót materialele din care este fabricat─â sunt de mai bun─â calitate, cu at├ót aceast─â siguran╚Ť─â este mai mare. V─â recomand─âm s─â evita╚Ťi cump─ârarea plitei cu induc╚Ťie de la firme necunoscute ╚Öi s─â alege╚Ťi branduri care dau o aten╚Ťie mai mare calit─â╚Ťii elementelor componente.

Func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare


Calitatea unei plite cu induc╚Ťie este dat─â ╚Öi de func╚Ťiile ╚Öi op╚Ťiunile suplimentare ├«ncorporate de aceasta. De exemplu:

  • Senzori de presiune pentru o ajustare a puterii plitei la m─ârimea vasului ├«nc─âlzit;
  • Func╚Ťia de timer a plitei cu induc╚Ťie ce permite setarea timpul dorit pentru fierberea sau g─âtirea anumitor preparate culinare;
  • Programe de g─âtit prestabilite pentru anumite tipuri de preparate sau alimente. Acestea v─â pot ajuta s─â nu mai pierde╚Ťi timpul cu reglarea zilnic─â a puterii plitei sau a timpul de g─âtire pentru m├ónc─ârurile alese;
  • Controlul exact al temperaturii este o func╚Ťie ce v─â permite ajustarea precis─â a temperaturii plitei ├«n procesul de g─âtire al alimentelor. Fiecare aliment are o temperatur─â optim─â de preparare ╚Öi pentru a evita fierberea lui excesiv─â ╚Öi pierderea vitaminelor sau a nutrien╚Ťilor este bine s─â ╚Ťine╚Ťi cont de acest lucru. De aceea, v─â recomand─âm s─â alege╚Ťi o plit─â induc╚Ťie care permite controlul temperaturii, ce dispune de valori cuprinse ├«ntre 6 ╚Öi 220 grade Celsius;
  • Detec╚Ťia automat─â a vasului este o func╚Ťie reg─âsit─â la majoritatea plitelor cu induc╚Ťie ╚Öi care presupune detectarea automat─â a prezen╚Ťei unui vas pe suprafa╚Ťa de g─âtit. ├Ändep─ârtarea vasului determin─â oprirea automat─â dup─â 60 de secunde a plitei, at├ót pentru a preveni risipa de energie electric─â, c├ót ╚Öi pentru a pre├«nt├ómpina accidentele casnice;
  • Func╚Ťionarea silen╚Ťioas─â este o op╚Ťiune apreciat─â de consumatorii casnici. Singurele zgomote pot fi generate de ventilatorul de r─âcire al plitei sau de vibra╚Ťiile vaselor mai u╚Öoare puse pe plit─â cu induc╚Ťie.

U╚Öurin╚Ťa instalarii

C├ónd v─â decide╚Ťi s─â achizi╚Ťiona╚Ťi o plit─â cu induc╚Ťie, trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont de modalitatea de instalare a acesteia ├«n propria dumneavoast─â buc─ât─ârie. Verifica╚Ťi dac─â plita aleas─â se potrive╚Öte perfect pentru spa╚Ťiul disponibil ╚Öi care are toate instruc╚Ťiunile de care ai nevoie pentru a o monta personal f─âr─â probleme.

Service ╚Öi garan╚Ťie

Alegerea unei plite cu induc╚Ťie de calitate poate fi sus╚Ťinut─â de decizia de a achizi╚Ťiona produse ale unor firme de top din domeniu, din dou─â motive:

  • preocuparea pentru calitatea materialelor de fabrica╚Ťie a produselor realizate de acestea;
  • garan╚Ťia oferit─â de acestea de minim 24 de luni, cu posibilitatea de reparare ├«n service-urile proprii a componentelor defecte.

Un produs cump─ârat de la o companie necunoscut─â poate fi mai ieftin ├«n momentul achizi╚Ťiei, dar ve╚Ťi descoperi rapid c─â au o fiabilitate redus─â ╚Öi func╚Ťioneaz─â ├«n afara normelor de calitate ale Uniunii Europene. Pe termen lung se vor dovedi investi╚Ťii proaste. De asemenea, e important ca producatorul produsului s─â de╚Ťin─â puncte de service ├«n localitatea dumneavoastr─â pentru a beneficia de ajutor rapid ├«n cazul ├«n care ave╚Ťi probleme cu produsul achizi╚Ťionat.

Alegerea celei mai bune plite cu induc╚Ťie

Dac─â ╚Ťine╚Ťi cont de toate aceste criterii ╚Öi caracteristici prezentate, alegerea celei mai bune plite cu induc╚Ťie devine o formalitate. Stabili╚Ťi-v─â un pre╚Ť mediu de achizi╚Ťie deoarece diferen╚Ťe dintre modele nu este at├ót de mare. Apoi, analiza╚Ťi on line ofertele prezentate de firmele comerciante pentru a nu mai pierde inutil timpul cu deplasarea fizic─â ├«n diverse magazine ╚Öi alege╚Ťi modelul cel mai bun pentru dumneavoastr─â. Nu mai r─âm├óne dec├ót s─â g─âti╚Ťi cu pl─âcere ╚Öi ├«n siguran╚Ť─â pe plita cu induc╚Ťie aleas─â.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 98 In medie: 4.5
Back to top button