Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune masini de cusut 2022

Achizi╚Ťia unei ma╚Öini de cusut este o investi╚Ťie important─â pentru oricine. Cu ajutorul ei v─â pute╚Ťi modifica hainele cumparate, dup─â propriul gustul sau dup─â dimensiunile dumneavoastr─â particulare. A╚Öa se explic─â dorin╚Ťa multora de a-╚Öi cump─âra o ma╚Öin─â de cusut ieftin─â ╚Öi bun─â, din multitudinea de oferte de ma╚Öini de cusut de pe pia╚Ťa comercial─â. Alegerea celei mai bune ma╚Öini de cusut poate fi mai u╚Öoar─â dac─â ╚Ťine╚Ťi cont de anumite caracteristici tehnice specifice, dar ╚Öi de p─ârerile despre ma╚Öinile de cusut exprimate de diversi utilizatori.

Oferta ma╚Öinilor de cusut este variat─â ╚Öi primul criteriu de selec╚Ťie ar trebui s─â fie tipul de ma╚Öin─â de cusut de care ave╚Ťi nevoie.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Tipologia mașinilor de cusut

Varietatea mașinilor de cusut este dată de scopul utilizării acestora. Astfel, există:

 • Ma╚Öini de tivuit ╚Öi brodat ÔÇô ce adaug─â dou─â func╚Ťii importante ├«n plus modelelor standard, dar care au ╚Öi un pre╚Ť de achizi╚Ťie mai mare;
 • Ma╚Öini de cusut profesionale – care lucreaz─â cu o mare varitate de materiale groase precum este pielea natural─â sau catifeaua pentru mobil─â, pantofi sau gen╚Ťi;
 • Ma╚Öini de cusut portabile ÔÇô al c─âror principal avantaj este mobilitatea superioar─â;
 • Ma╚Öini de cusut pentru acasa ÔÇô cu func╚Ťii de baz─â ╚Öi u╚Öurin╚Ť─â sporit─â de utilizare.

Principalele caracteristici tehnice ale celor mai bune mașini de cusut

Func╚Ťii

O ma╚Öin─â de cusut bun─â trebuie s─â dispun─â de un set complex de func╚Ťii, cu un impact semnificativ asupra performan╚Ťei ma╚Öinii de cusut. Varietatea tipologiilor de cus─âturi v─â poate permite s─â crea╚Ťi cus─âturi decorative mai elaborate, ce vor individualiza orice produs finit.

 • ajustarea lungimii/ l─â╚Ťimii cus─âturii – adaug─â stil ╚Öi unicitate produselor realizate, dar ╚Öi o adaptare mai bun─â pentru tipul de material cu care se lucreaz─â;
 • indicatorul de impulsuri pe minut ÔÇô este cel care determin─â viteza de coasere a acesteia. Pentru proiecte mai mari vei avea nevoie de o ma╚Öin─â de cusut cu minim 750 de impulsuri pe minut;
 • viteze ce pot fi reglate ÔÇô func╚Ťie extrem de util─â atunci c├ónd vre╚Ťi s─â alterna╚Ťi diverse tipuri de cus─âturi;
 • controlul tensiunii masinii de cusut: fie automat, fie manual prin roti╚Ťa de reglaj a tensiunii care v─â permite selectarea tensiunii dorite;
 • coaserea nasturilor ├«ntr-un singur pas necesit─â o singur─â opera╚Ťiune din partea ma╚Öinii cu o implicare minim─â din partea utilizatorului;
 • multiple stiluri de coasere a nasturilor pentru a putea s─â ata╚Öezi orice tip de nasturi sau butoni hainelor create de tine, precum ╚Öi ace duble pentru a putea coase tivuri uniforme.
 • sisteme automate de introducere a firului ├«n ac, de t─âiere a firului sau de derulare a bobinelor.

Toate aceste func╚Ťii sunt dezirabile ╚Öi-╚Ťi vor u╚Öura ╚Öi perfec╚Ťiona experien╚Ťa de lucru cu ma╚Öina de cusut. Pentru cei cu probleme de vedere, toate aceste func╚Ťii automate sunt de un real ajutor.

Designul

Acest aspect al ma╚Öinii de cusut este mai important dec├ót pare la prima vedere, deoarece v─â poate ajuta sau ├«ncurca ├«n proiectele dumneavoastr─â. Unele modele de ma╚Öini de cusut au transportoare de fir, reglabile, ce coboar─â pentru a permite coaserea ├«n orice direc╚Ťie. Alte modele dispun de un bra╚Ť liber pentru cusut, dar ╚Öi extensii de mas─â ce v─â vor ajuta s─â adapta╚Ťi ma╚Öina pentru orice vre╚Ťi s─â coase╚Ťi. De asemenea, prezen╚Ťa unui bec care lumineaz─â zona de coasere pentru a va ajuta sa vede╚Ťi mai u╚Öor orice detaliu ╚Öi este recomandabil s─â urm─âri╚Ťi dac─â este ├«n dotarea ma╚Öinii de cusut pe care vre╚Ťi s─â o achizi╚Ťiona╚Ťi.

Dimensiunile

Dimensiunile ma╚Öinii de cusut influen╚Ťeaz─â considerabil modul ├«n care aceasta poate fi folosit─â. Alege╚Ťi o ma╚Öin─â de cusut c├ót mai u╚Öoar─â pentru a o transporta ├«n orice spa╚Ťiu dori╚Ťi. De asemenea, alege╚Ťi o ma╚Öin─â de cusut de dimensiuni reduse, dac─â ave╚Ťi un spa╚Ťiu redus pentru depozitarea materialelor pentru cusut. ├Än plus, dac─â vre╚Ťi s─â broda╚Ťi, dimensiunea spa╚Ťiului interior al ma╚Öinii de cusut este foarte important.

Gradul de computerizare a mașinii de cusut

Mașinile de cusut sunt oferite într-o multitudine de modele și design-uri, însă categoria principală care le separă este gradul diferit de computerizare.

Ma╚Öinile mecanice implic─â schimbarea tipurile de cus─âturi ac╚Ťion├ónd o roti╚Ť─â sau printr-o pedal─â de picior, buton de pornit/oprit, ├«n timp ce cele computerizate prezint─â un display cu posibilitatea de a coordona toate func╚Ťiile disponibile printr-o simpl─â atingere. Trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont ╚Öi de faptul c─â ├«ntre cele dou─â modele exist─â o diferen╚Ť─â semnificativ─â de pre╚Ť.

Accesorii

Activitatea de coasere cu o ma╚Öin─â de cusut implic─â diverse accesorii pentru a ob╚Ťine rezultatul dorit. Accesoriul standard al oric─ârei ma╚Öini de cusut este picioru╚Öul presor, care ajut─â ma╚Öina s─â se adapteze la diferite materiale ╚Öi stiluri de coasere. Recomandarea noastr─â este s─â alege╚Ťi o ma╚Öina de cusut care ofer─â accesorii c├ót mai multe ╚Öi mai diverse. V─â oferim c├óteva exemple de accesorii extrem de utile:

 • pachet ace, capace de mosor, ╚Öurubelni╚Ťe, desf─âc─âtor de cus─âturi sau perii de cur─â╚Ťare ÔÇô ce v─â pot ajuta ├«n ├«ntre╚Ťinerea lor ╚Öi ├«n proiectele de croitorie.
 • valiz─â pentru depozitare sau cel pu╚Ťin o hus─â de praf pentru protec╚Ťia ma╚Öinii de cusut – dac─â nu ve╚Ťi folosi ma╚Öina de cusut prea des ╚Öi nu vre╚Ťi s─â se deterioreze ├«n timp.

Service si garan╚Ťie

Av├ónd ├«n vedere faptul c─â ma╚Öinile de cusut au numeroase elemente componente ╚Öi accesorii care sunt destul de greu de ├«ntre╚Ťinut ╚Öi s-ar putea s─â necesite interven╚Ťii specializate. Majoritatea modelelor sunt oferite cu garan╚Ťii destul de mari, ├«ns─â p─âr╚Ťile electrice ╚Öi accesoriile au de obicei garan╚Ťii mai reduse.

Alege╚Ťi o ma╚Öin─â de cusut cu o politic─â de garantie avantajoas─â ├«n caz c─â ve╚Ťi avea nevoie de ├«nlocuirea anumitor piese compnente. Majoritatea modelelor au descrise ├«n manualul de utilizare procedurile uzuale de ├«ntre╚Ťinere, unele fiind disponibile ╚Öi ├«n format electronic, fapt care ajut─â la g─âsirea mai rapid─â a solu╚Ťiilor. Preventiv, alege╚Ťi branduri cunoscute din domeniu, deoarece ve╚Ťi avea parte de mai multe avantaje:

 • garan╚Ťii sunt mai avantajoase, iar punctele de service mai multe ╚Öi mai profesioniste;
 • acestea acord─â o aten╚Ťie mai mare calit─â╚Ťii materialelor de fabrica╚Ťie, dar ╚Öi ultimele nout─â╚Ťi tehnologice.

Nu mai r─âm├óne dec├ót s─â v─â dorim inspira╚Ťie ╚Öi spor la cump─âr─âturi!

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 24 In medie: 4.5
Back to top button