Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cele mai bune ebook 2022

Alegerea unui ebook poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Pentru a te ajuta, am adunat câteva informații de la rapoarte și teste făcute de experți, astfel încât am putut alege cele mai bune 10 ebook disponibile pe piață în momentul acesta.

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
1 din 10
5.0
2 din 10
4.9
3 din 10
4.8
4 din 10
4.7
5 din 10
4.7
6 din 10
4.6
7 din 10
4.6
9 din 10
4.4
10 din 10
4.3

Pentru cei ce iubesc lecturile, achiziționarea unui ebook reader ieftin și bun este o necesitate și nu un moft. Aceste gadget modern este un dispozitiv ce afișează versiunea digitalizată a textului, ceea ce permite o experiență optimă de lectură. Cele mai bune ebook readere au câteva calități importante: sunt ușoare, portabile, cu un design compact și cu o durabilitate mare a bateriei ce vă permite citirea a mii de pagini doar cu o singură încărcare.

De asemenea, cele mai bune e book reader-uri au conexiune Wi-Fi sau conexiune de date 3G sau 4G, dar și acces la zeci de mii de titluri noi de cărți ce pot fi citite astfel. Dificultatea cumpărătorului este însă de a alege un ebook reader ieftin si bun din multitudinea de modele existente pe piață. De aceea, ne-am gândit să vă oferim un ghid de recomandări care să vă ajute în acest demers.

Criterii de alegere a unui ebook reader de calitate

Ușurința de citire a textului

Cu siguranța ușurință de citire a unui text este un criteriu esențial după care ar trebui să alegem un ebook reader. Acesta este și principalul motiv de alegere a ebook readerul în detrimentul unei simple tablete.

Ecranele de tip e-ink ale ebook readerelor sunt anti-reflexie ceea ce vă permit să citiți confortabil chiar și în condiții mai vitrege cum ar fi spațiile mai puțin luminate sau la lumina directă a soarelui. Pentru o vizibilitate mai bună alegeți ebook reader și cu o sursă de lumină frontală. De asemenea, luați în considerare și alți parametri importanți și anume:

  • rezoluția ecranului – cu cât aceasta este mai mare cu atât mai lizibil va fi textul;
  • capacitățile de touchscreen ale ecranului – facilitează navigarea pe conținutul cărților fără alte butoane dedicate acestor operațiuni.
  • funcția de citire în modul landscape – poate ajuta la lecturarea textului cu mai multă ușurință.

Portabilitate

Un alt criteriu foarte important de care trebuie să țineți cont în alegerea voastră este portabilitatea ebook readerului. Un dispozitiv de calitate trebuie să fie compact, rezistent și mai ales ușor, pentru a fi purtat cu ușurință în orice locație. Pentru a fi mulțumiți de alegerea făcută ar trebui să țineți cont de dimensiunile, greutatea și carcasa unui ebook reader. Utile sunt și sloturile de memorie extensibilă în cazul în care vă doriți stocarea cărților pe dispozitiv pentru lecturi ulterioare. Nu uitați nici de durata de viață a bateriei care trebuie să fie de cel puțin câteva săptămâni, dar și de conexiunea Wi-Fi care să vă permită descărcarea de noi cărți atunci când este posibil.

Disponibilitatea cărților electronice

Un mare avantaj pentru care merită achiziționat un ebook reader este ușurința cu care poți descărca cărțile în format electronic. Cele mai bune dispozitive electronice de citire au integrat un magazin virtual cu mii de cărți electronice pe care le puteți accesa direct de pe dispozitiv. În plus, puteți avea acces la lecturarea unor ziare și reviste importante sau puteți asculta un audiobook prin intermediul unei mufe pentru căști. Unele ebook readere vă permit chiar împrumutul unor cărți în format electronic de la biblioteca locală.

Un alt detaliu deloc de neglijat, mai ales dacă vreți să citiți în diverse limbi străine, verificați dacă ebook readerul dorit suportă materiale multilingve.

Tipul de ecran

Alegerea ebookului potrivit pentru dumneavoastră depinde și de tipul de afișaj al acestor. Pe piața comercială există două tipuri principale de afișaj, fiecare cu caracteristicile sale specifile. Astfel avem:

Afișaj E-Ink

Acest tip comun de afișaj îl găsiți la majoritatea ebook readerelor pentru avantajele sale considerabile: recunoaște 16 tonuri de gri, fundalul este de culoarea hârtiei vechi, iar contrastul este foarte mare pentru a permite o lecturare mai ușoară.

Afișaj Paperwhite (300 dpi)

Acest tip de afișaj implică lumină încorporată, cu un fundal gri foarte deschis, aproape alb. Contrastul său foarte mare permite o adaptare ideală la luminozitatea exterioară. Dacă obișnuiți să citiți noaptea, vă recomandăm alegeți un ebook reader care are lumină încorporată cu afișaj paperwhite. Dezavantajul lor este un consum mai mare al bateriei pe durata funcționării.

Funcțiuni și opțiuni suplimentare

Ca în cazul oricărui dispozitiv electronic, cu cât un ebook reader are mai multe funcțiuni sau opțiuni supliementare cu atât este mai bun. De exemple:

  • garanția oferită de producator care trebuie să fie de minim 12 luni pentru a fi sigur că nu veți avea probleme să schimbați produsul în cazul unor defecțiuni de fabricație.
  • sincronizarea conținutului de pe ebook reader cu celelalte dispozitive, computer sau telefon este esențială în alegerea sa;
  • opțiuni de conținut precum – posibilitatea de ajustare a fonturi, includerea unui dictionar integrat precum si posibilitatea de a adnota sau de a pune semne de carte sunt facilitati suplimentare ce vă pot face viața mai ușoară;
  • posibilitatea de reglare a intensității luminii – dacă aceasta este rece și obosește ochiul după o lectură prelungită;
  • rezistența la apă – este o opțiune utilă mai ales dacă vreți să folosiți dispozitivul la piscină sau la mare; astfel, accidentele de a scăpa dispozitivul nu apă nu mai reprezintă o problemă pentru utilizatori;
  • opțiunea bluetooth – extrem de utilă pentru a transfera cărți de pe telefon sau de pe calculator.

Alegerea celui mai bun ebook reader este mai ușoară decât pare la prima vedere

Dispunând de aceste informații tehnice relevante, alegerea celui mai bun ebook reader pentru dumneavoastră devine o simplă formalitatea. Pe piața comercială din România sunt variate oferte de produse, iar un aspect deloc de neglijat este și faptul că prețul acestora a scăzut simțitor în ultimii 2-3 ani. Vă recomandăm să analizați aceste oferte în mediul on line deoarece veți câștiga timp prețios în timp ce veți avea acces rapid la un număr mare de produse, cât mai diverse. În plus puteți beneficia de oferte avantajoase oferite de achizițiilor on line și transport gratuit la domiciliu.

Așadar, indiferent de numărul mare de criterii de selecție sau de bugetul pe care îl aveți la dispoziţie este mai mult decât sigur că aveți șansa de a vă achiziționa ebook reader-ul potrivit. Simplu și la câteva clickuri distanță.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 38 In medie: 4.9
Back to top button