Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune aparate de cafea 2022

Iubitorii de cafea ╚Ötiu c─â cea mai bun─â cafea se face cu cele mai bune aparate de cafea. Cu ajutorul unei cafele aromate, chiar ╚Öi cele mai ur├óte zile devin suportabile, iar energia ╚Öi stare de bine adus─â de cofein─â ├«n organism sunt de nepre╚Ťuit. Dificultatea este de alege un aparat de cafea ieftin ╚Öi bun din multitudinea de oferte de aparate de cafea existente pe pia╚Ť─â. De multe ori nu avem suficient─â r─âbdare s─â analiz─âm p─ârerile despre aparatele de cafea ale speciali╚Ötilor sau ale clien╚Ťilor ╚Öi facem achizi╚Ťii dup─â primul impuls sau dup─â cea mai recent─â reclam─â v─âzut─â. De aceea, ne-am g├óndit s─â v─â sprijinim cu informa╚Ťii tehnice care s─â v─â ajute s─â face╚Ťi o alegere obiectiv─â analiz├ónd cu aten╚Ťie oferta de aparate de cafea existent─â pe pia╚Ťa comercial─â.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul
1 din 10
Saeco SM7683/00
4.9
2 din 10
Saeco SM5573/10
4.9
3 din 10
Philips EP3243/50
4.8
5 din 10
Krups EA893C10
4.7
6 din 10
De'Longhi ESAM3000B
4.5
8 din 10
Philips EP3510/00
4.4
9 din 10
Krups EA8161
4.3
10 din 10
Melitta Solo
4.2

Tipuri de aparate de cafea

Pe pia╚Ťa comercial─â exist─â dou─â tipuri principale de aparate de cafea, clasificate dup─â modul de infuzare ╚Öi concentra╚Ťia b─âuturii ob╚Ťinute: espressoarele ╚Öi cafetierele.

Espressorul de cafea

Acest tip de aparat preseaz─â cafeaua r├ó╚Önit─â la valori situate ├«n jur de 9 bar ╚Öi o infuzeaz─â cu ap─â la temperaturi mari de peste 80 de grade Celsius. ├Än doar 30 de secunde se ob╚Ťine esen╚Ťa concentrat─â a unei cafele extrem de aromate. ├Än func╚Ťie de metodele de preparare a cafelei folosite se diferen╚Ťiaz─â trei tipuri de espressoare de cafea:

 • espressoarele simple, ce func╚Ťioneaz─â cu plicuri sau capsule special concepute pentru tipul de aparat;
 • espressoarele semi-profesionale, care folosesc cafea gata m─âcinat─â ├«n prepararea cafelei;
 • espressoarele automate, care ├«ncorporeaz─â o r├ó╚Öni╚Ť─â proprie de cafea ╚Öi astfel cafeaua are un gust ╚Öi o arom─â mai proasp─ât─â.

Cafetiera sau filtrul de cafea

Aceasta este o alternativ─â mult mai popular─â datorit─â pre╚Ťului s─âu extrem de accesibil. Cafeaua se prepar─â prin infusare, f─âr─â presiune, apa cald─â fiind direc╚Ťionat─â rapid c─âtre recipientul filtru, unde se pune cafeaua m─âcinat─â. Astfel, produsul final este gata de consum ├«n c├óteva minute ╚Öi se poate prepara o cantitate mare de cafea.

Alegerea dintre cele dou─â modele principale de aparate trebuie s─â ╚Ťin─â cont, ├«n primul r├ónd, de necesit─â╚Ťile dumneavoastr─â personale.

 • Unii consumatori ├«╚Öi doresc o cafea mai slab─â ╚Öi mai lung─â pentru un num─âr mai mare de persoane ╚Öi atunci cafetiera este ceea ce ave╚Ťi nevoie;
 • Al╚Ťi consumatori vor prefera o cafea concentrat─â, cu arom─â intens─â ╚Öi ├«n acest caz espressorul este cel mai bun aparat de cafea pentru dumneavoastr─â.

Indiferent de modelul preferat, v─â recomand─âm s─â ╚Ťine╚Ťi cont de c├óteva caracteristici tehnice importante ale acestora:

Caracteristici tehnici ├«n func╚Ťie de care pute╚Ťi alege cel mai bun aparat de cafea

Indicatorii de performan╚Ť─â

În această categorie regăsim putere și capacitatea de infuzare. Indiferent de tipologia aparatului de cafea, puterea este indicată de producator în watti. O putere mare înseamnă o capacitate mare de încălzire și consumul energetic, însă scade timpul de infuzare, deoarece apa se va încălzi mult mai rapid. Puterea este în general mai ridicată în cazul espressoarelor.

Pentru cafetier─â, o putere de peste 800 W este suficient─â pentru a ob╚Ťine rezultatul dorit. ├Än ceea ce prive╚Öte capacitatea de stocare pentru ap─â, rezervorul trebuie s─â fie ├«ndeajuns de ├«nc─âp─âtor ├«nc├ót s─â v─â ofere posibilitatea de a prepara o cantitate corespunzatoare de cafea la o singura utilizare. Dac─â mai mul╚Ťi membri ai familiei consum─â regulat cafea, atunci alegeti un dispozitiv cu un rezervor mai mare. Cafetierele prezint─â acest avantaj al prepar─ârii unei cantit─â╚Ťi mai mare de cafea, iar espressoarele pot infuza una, dou─â sau maxim patru cafele simultan.

Func╚Ťiile suplimentare ale unui aparat de cafea

Alegerea celui mai bun aparat de cafea depinde ├«n mare m─âsur─â ╚Öi de func╚Ťiile ╚Öi op╚Ťiunile suplimentare pe care acesta le de╚Ťine. Printre acestea putem men╚Ťiona:

 • sistemul antipicurare – este util at├ót pentru espressoare, c├ót ╚Öi pentru cafetiere, ├«mpiedic├ónd scurgerea ulterioara a lichidului prin orificiul sau tubul furnizor;
 • accesoriile incluse ÔÇô num─ârul ╚Öi diversitatea acestora sporesc
 • deconectare automat─â ÔÇô este o func╚Ťie extrem de practic─â de oprire automat─â a aparatului de cafea astfel ├«nc├ót s─â nu necesite supraveghere constant─â ├«n timp ce func╚Ťioneaz─â;
 • modul stand by ÔÇô este func╚Ťia de men╚Ťinere la cald a cafelei pentru mai multe ore;
 • r├ó╚Öni╚Ť─â ├«ncorporat─â ÔÇô este func╚Ťia care face diferen╚Ťa dintre un espressor simplu ╚Öi unul profesionist.

Materialele de fabrica╚Ťie

Calitatea oric─ârui aparat de cafea depinde ├«n mare parte ╚Öi de calitate materialelor de fabrica╚Ťie. De aceea v─â recomand─âm s─â v─â orienta╚Ťi aten╚Ťia spre branduri de top, deoarece acestea investesc mai mult ├«n calitatea materialelor de fabrica╚Ťie. Alege╚Ťi variantele de aparate de cafea rezistente din inox sau din material ceramic pentru a v─â bucura de produsul achizi╚Ťionat pe termen lung.

Ergonomie

Un aparat de cafea trebuie să fie ușor de utilizat, chiar și de un necunoscător. De multe ori însă, producătorii par să uite de acest aspect. Un aspect important sunt indicatoarele luminoase. Acestea trebuie să fie suficient de puternice pentru a fi văzute sub orice tip de lumină. De asemenea, ar trebui să poată indica faptul că aparatul este pornit și gata de folosire, dacă aparatul are nevoie de apă sau de boabe de cafea pentru a face preparatul, dar și ce tip de băutură este în curs de preparare.

Alegerea on line a celui mai bun aparat de cafea

Lu├ónd ├«n considerare toate aceste informa╚Ťii, nu mai r─âm├óne dec├ót s─â descoperi╚Ťi ofertele variate puse ├«n v├ónzare de numeroasele magazine on line. Alegerea de a v─â achizi╚Ťiona cel mai bun aparat de cafea din magazinele on line are numeroase avantaje pentru clien╚Ťi:

 • modelele sunt cu mult mai diversificate, iar garan╚Ťia produselor este la fel ca la achizi╚Ťia ├«n magazinul fizic;
 • daca nu sunte╚Ťi multumi╚Ťi de felul cum func╚Ťioneaz─â produsul cump─ârat on line, ├«l puteti returna sau ├«nlocui f─âr─â nici un cost suplimentar;
 • timpul pentru a vizualiza ╚Öi compara produsele din ofertele on line este mult mai scurt dec├ót dac─â a╚Ťi vizita fiecare magazin de electrocasnice din localitatea dumneavoastr─â.

Nu mai r─âm├óne dec├ót s─â ac╚Ťiona╚Ťi ╚Öi s─â deveni╚Ťi cel mai mul╚Ťumit consumator de cafea, posesor al unui aparat de cafea perfect pentru nevoile sale. Inspira╚Ťie ╚Öi poft─â bun─â la cafea!

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 41 In medie: 4.4
Back to top button