Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune trotinete 2022

Trotineta cunoscut─â de cei mai mul╚Ťi dintre noi din copil─ârie s-a dezvoltat, din punct de vedere tehnologic, odat─â cu trecerea timpului ╚Öi a devenit ast─âzi un mijloc de transport urban extrem de apreciat. De aceea ╚Öi ofertele de trotinete de pe pia╚Ťa comercial─â au crescut extrem de mult ╚Öi azi ne afl─âm ├«n situa╚Ťia ├«n care nu ╚Ötiu cum s─â alegem cele mai bune trotinete din multitudinea de produse disponibile.

Dac─â dori╚Ťi s─â ave╚Ťi o trotinet─â ieftin─â ╚Öi bun─â, trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont de p─ârerile despre trotinete exprimate de speciali╚Öti, dar ╚Öi de utilizatori. Un ghid al acestor informa╚Ťii tehnice utile v─â poate fi de real ajutor ├«n alegea celei mai potrivite trotinete pentru dumneavoast─â din bogata ofert─â de trotinete de pe pia╚Ťa comercial─â.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Cele mai importante criterii de alegere a unei trotinete de calitate

Distan╚Ťa de parcurs

Un criteriu important de selec╚Ťie a trotinetei potrivite pentru dumneavoastr─â este distan╚Ťa pe care dori╚Ťi s─â o parcurge╚Ťi cu acest mijloc de transport. ├Än func╚Ťie de m─ârimea acesteia v─â recomand─âm s─â alege╚Ťi:

Trotineta mecanic─â

Acest tip de trotinet─â este ideal─â dac─â distan╚Ťa pe care vre╚Ťi s─â o parcurge╚Ťi zilnic este mai mica de 5 km. Avantajul acestui model este un pre╚Ť mai mic cu acelea╚Öi beneficii.

Trotineta electric─â

Dac─â ave╚Ťi de parcurs distan╚Ťe mai mari de 5 km atunci v─â recomand─âm s─â alege╚Ťi o trotinet─â electric─â care s─â v─â asigure o deplasare facil─â, f─âr─â niciun efort. ╚Üine╚Ťi cont de faptul c─â aceasta poate urca o pant─â de maximum 15 grade. Distan╚Ťa maxim─â care poate fi parcurs─â este de 20-25 kilometri ├«n func╚Ťie de modelul s─âu de acumulatori, dra ╚Öi de autonomia de care dispune.

Tipologia utilizatorilor

Alegerea trotinetei potrivite depinde în mare măsura de anumite caracteristici fizice ale utilizatorilor:

  • greutatea celui ce va utiliza trotineta ╚Öi a bagajului transportat. Cele mai multe modele de trotinete pentru adul╚Ťi sunt concepute pentru o greutate total─â de p├ón─â la 100 kg. Peste aceast─â greutate, modele sunt mai pu╚Ťine ╚Öi de multe ori mai scumpe;
  • ├«n─âl╚Ťimea acestuia; chiar dac─â cele mai multe modele de trotinete dispun de op╚Ťiunea de reglare a ghidonului ├«n func╚Ťie de ├«n─âl╚Ťimea utilizatorilor, aceast─â ajustare are o anumit─â limit─â. ├Än situa╚Ťia ├«n care ├«n─âl╚Ťimea utilizatorului este peste 1,85 m, v─â recomand─âm s─â verifica╚Ťi modelul ales dac─â poate fi ajutat la ├«n─âl╚Ťimea dorit─â de dumneavoastr─â;
  • m─ârimea la pantof al utilizatorului deoarece folosirea trotinetei implic─â a╚Öezarea ambelor picioare pe platform─â.

Dac─â ╚Ťine╚Ťi cont de aceste caracteristici fizice ├«n alegerea trotinetei ideale pentru dumneavoastr─â, atunci toate problemele de tipul unei pozi╚Ťii inconfortabile, spa╚Ťiu insuficient pentru picioare sau dureri de coloan─â vor disp─ârea.

Frânele

O caracteristic─â tehnic─â extrem de important─â ├«n alegerea unei trotinete bune este calitatea ╚Öi accesibilitatea fr├ónelor cu care este dotat─â. Modelele de trotinete mecanice pot avea modele cu fr├ón─â pe spate ce sunt ac╚Ťionate printr-o simpl─â ap─âsare cu piciorul liber. Unele modele au fr├óna plasata pe ghidon, ceea ce poate constitui un avantaj pentru cei care sunt obi╚Önui╚Ťi s─â mearg─â cu bicicleta. Modelele electrice poate fi cu sistem de fr├ónare pe ambele ro╚Ťi sau doar pe o roat─â, cu buton sau de tip p├órghie.

Func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare

Cu c├ót are mai multe func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare cu at├ót mai mult trotinet─â este mai performant─â, deoarece ofer─â confort ╚Öi siguran╚Ť─â utilizatorilor. Enumer─âm c├óteva dintre aceste elemente care pot face diferen╚Ťa:

Suspensiile

Pentru a avea o experien╚Ť─â de mers cu trotineta c├ót mai bun─â, mai ales dac─â ave╚Ťi de parcurs un teren mai accidentat, calitatea suspensiilor este foarte important─â. Acestea au avantajul principal pentru a atenua din ╚Öocuri, dar au ╚Öi dezavantajul de a ad─âuga c├óteva kilograme ├«n plus la greutatea trotinetei.

Ro╚Ťile

Alegerea ro╚Ťilor potrivite este un criteriu important de selec╚Ťie a unei trotinete de calitate. Dac─â v─â propune╚Ťi s─â parcurge╚Ťi drumuri mai lungi, f─âr─â prea multe opriri, atunci alege╚Ťi modele cu ro╚Ťi mai mari ca diametru. Pe distan╚Ťe mai scurte, prin zone aglomerate cu mul╚Ťi pietoni este mai indicat s─â alege╚Ťi modele de trotinete cu ro╚Ťi, cu diametru mic.

Sistemul de pornire

Un detaliu important pentru modelele electrice, sistemul de pornire poate fi de dou─â tipuri:

  • modelul cu cheie, care asigur─â o protec╚Ťie mai bun─â ├«mpotriva furtului;
  • modelul automat, prin care trotineta porne╚Öte cu ajutorul unor senzori.

Alege╚Ťi modelul cu sistemul de pornire care vi se pare mai u╚Öor de folosit, dar ╚Ťin├ónd cont ╚Öi de securitatea investi╚Ťiei dumneavoastr─â.

Mânerele


Pentru a avea o experien╚Ť─â c├ót mai agreabil─â cu trotineta, alege╚Ťi doar modele cu m├ónere din material antialuncare. Astfel, m├óinile vor face o priz─â mai bun─â pe acestea, iar dumneavoastr─â ve╚Ťi fi mai ├«n siguran╚Ť─â.

Bluetooth și afișaj

Cele mai noi modele de trotinete electrice pot fi accesate prin bluetooth cu ajutorul caruia te poti conecta cu telefonul mobil. Rezultatul va fi efiecien╚Ťa maxim─â deoarece pute╚Ťi obtine informa╚Ťii ├«n timp real despre viteza, nivelul bateriei sau distan╚Ťa parcurs─â. Afi╚Öajul acestor modele este extrem de util, mai ales pentru a nu fi surprin╚Öi de o pan─â de curent.

Modele de trotinetă cu avantaje și dezavantaje

Trotineta fix─â

Cele mai cunoscute ╚Öi apreciate modele de trotinete sunt cele fixe. Avantajele acestui model se leag─â de robuste╚Ťea ╚Öi posibilitatea de dotare suplimentar─â cu diverse op╚Ťiuni suplimentare, dar ╚Öi pre╚Ťul lor accesibil. Trotinetele fixe au ╚Öi dezavantaje: dimensiunea ╚Öi greutatea lor este destul de mare ca s─â poat─â constitui un adev─ârat obstacol ├«n transportarea acesteia.

Trotinet─â pliabil─â

Acest model prinde tot mai mult teren, mai ales ├«n mediul urban aglomerat. Deoarece se poate plia dintr-o singur─â mi╚Öcare sau 2, 3 mi╚Öc─âri, ├«n func╚Ťie de sistemul s─âu de dotare, trotineta pliabil─â are nuneroase avantaje:

  • greutatea sa redus─â permite manevrarea cu u╚Öurin╚Ť─â a trotinetei pliabile chiar ╚Öi ├«n spa╚Ťii ├«nchise precum sta╚Ťiile de metrou sau interiorul unui tramvai sau autobus;
  • dimensiunile mici ob╚Ťinute dup─â pliere permit depozitarea acesteia ├«n portbagajul ma╚Öinii sau chiar la birou, f─âr─â nicio problem─â.

V─â recomand─âm s─â alege╚Ťi produse ale brandurilor cunoscute deoarece ve╚Ťi avea parte de o perioada mai mare de garan╚Ťie ╚Öi service-uri ├«n care pute╚Ťi repara eventualele defec╚Ťiuni ap─ârute. Spor la cump─âr─âturi ╚Öi drum f─âr─â peripe╚Ťii!

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 33 In medie: 4.5
Back to top button