Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune stații auto din 2024

Deși telefoanele mobile au câștigat din ce în ce mai mult spațiu pentru a comunica cu colegii, stațiile auto sunt încă relevante, mai ales când vine vorba despre afaceri. Acestea vă permit să comunicați ușor prin undele radio și sunt eficiente. Dacă ați început deja să vă gândiți să vă achiziționați o stație auto pentru a spori productivitatea pe orice teren de lucru pe care îl supravegheați, iată primele 5 cele mai bune stații auto.

Cel mai bun general
4.5 / 5

Această stație auto îmbină puterea 4W, 40 de canale AM/FM și o calitate crescută a difuzorului. Microfonul are funcția de schimbare a canalelor și o frecvență de 27405MHz-26960MHz.

Pro

 • Ușor de utilizat
 • 40 canale
 • Ușor de instalat
 • Raport calitate/preț bun

Contra

 • Nu are SSB
Competitorul de pe locul 2
4.4 / 5

Această stație auto îmbină un ecran color LCD FTF, AM și FM și 8 canale. Are o putere de 12V și vă permite să o configurați așa cum vă place.

Pro

 • Ușor de utilizat
 • Ușor de instalat
 • Teste programabile
 • Lumini de urgență

Contra

 • 8 canale
Cea mai bună opțiune pentru buget redus
4.1 / 5

Această stație automată are squelch automat reglabil, comutator de blocare a cheii și antene de înaltă performanță. Are o putere de 4W și, datorită dimensiunilor reduse, se poate potrivi în orice mașină.

Pro

 • Ușor de utilizat
 • Portabilă
 • Nu este scumpă
 • Antenă de înaltă calitate
 • 40 canale

Contra

 • Nu are SSB
Cea mai bună pentru afaceri
3.6 / 5

Această stație bidirecțională are 16 canale, face parte dintr-o gamă bună de produse și are o durabilitate optimă, fiind perfectă pentru afaceri. Dispune de activare vocală avansată și nu necesită licență.

Pro

 • Durabilitate
 • Gamă bună de produse
 • Nu necesită licență
 • Funcție avansată de activare a vocii
 • Perfectă pentru afaceri

Contra

 • Nu este prezent un ecran
Cea mai bună stație auto mini
3.7 / 5

Cu 40 de canale și o putere de 4W, această stație automată este ușor de utilizat, are performanțe optime și transmite informații în canale infotrafic și multe altele. Vă permite să comunicați atât în AM, cât și în FM.

Pro

 • 40 canale
 • Ușor de utilizat
 • Microfon bun cu 4 pini
 • Raport calitate/ preț bun
 • Gamă bună de produse

Contra

 • Nu funcționează peste tot (doar în Italia și Spania)

Actualizări de conținut:

Pentru noi este important ca produsele pe care le prezentăm să fie de cea mai bună calitate și la cele mai bune prețuri, așa că ne actualizăm în permanență listele și le verificăm în funcție de necesități pentru a-ți oferi cele mai bune alternative.

Ghid de cumpărare

stație auto

 

Ghidurile de cumpărare sunt baza oricărei decizii de cumpărare informate pe care o facem noi, oamenii. Tocmai de aceea, am creat această secțiune cu mare atenție, pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie. Citiți în continuare pentru a afla ce trebuie să luați în considerare ca să alegeți cele mai bune stații auto.

De ce ar trebui să utilizați o stație auto?

Deși nu-i veți vedea pe majoritatea oamenilor cu o stație auto, ci mai degrabă cu un telefon mobil, stațiile auto sunt încă foarte eficiente. De exemplu, acestea sunt mult mai eficiente în timpul unui dezastru natural.

În timp ce serviciile de telefonie mobilă ar putea cădea, puteți apela pentru ajutoare dacă aveți o stație auto. În timpul urgențelor, veți comunica problemele mai repede cu o stație auto decât cu un telefon mobil.

Mai nou, aparatele de radio bidirecționale au o tehnologie modernă care vă permite să trimiteți și să primiți texte. De asemenea, puteți primi și e-mailuri prin intermediul unei stații auto.

Dacă telefonul dvs. are o baterie descărcată și nu aveți laptopul la îndemână, stația auto din mașină vă va ajuta să transmiteți mesajul către destinație, deoarece stațiile auto permit transmiterea semnalului vocal la nivel global.

Tipuri de stații auto

Stațiile auto sunt utile în câteva scenarii. Dar nu puteți pur și simplu să dați năvală într-un magazin și să luați o stație auto de pe raft. Trebuie să înțelegeți tipul de stație auto care se potrivește cel mai bine situației dvs. Mai jos sunt modelele de stații auto care există pe piață.

Walkie-talkie-uri

Acestea funcționează cu ajutorul bateriilor, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la încărcarea lor. De asemenea, le puteți utiliza numai pe anumite frecvențe radio pentru a trimite și primi mesaje. Cea mai bună parte a unui walkie-talkie este că puteți trimite și primi mesaje de la mai multe walkie-talkie-uri. Nu există un număr limitat de walkies-talkies de la care puteți trimite și primi mesaje. Este greu să stabiliți gama walkie-talkie-ului dvs. deoarece variază și depinde de anumiți factori. Însă, frecvența VHF comună pentru transmisie variază între 136 și 174 MHz. Frecvența UHF, pe de altă parte, variază de la 400 la 470 MHz.

GMRS

Radiourile GMRS funcționează într-un mod ușor diferit de walkie-talkie. Veți găsi mai ales acest radio pe FM. Ca atare, oferă sunet de înaltă calitate, deci nu veți avea niciodată probleme cu claritatea acestuia. De asemenea, este mai bun în comparație cu CB-urile care se bazează pe AM în ceea ce privește statica pe care o produce. Dacă ajungeți la un radio CMRS FM, veți observa că sunetul călătorește departe, adăugând o gamă excelentă portofoliului său de caracteristici. Poate călători între 5 și 25 de mile. De asemenea, produce zgomote minime de fundal.

Posturi de radio CB

În timp ce talkie-urile walkie au tendința de a parcurge o distanță mai mare, posturile de radio CB sunt opuse. Facilitează comunicarea pe o distanță mică. Sunt populare în mai multe țări. Implementează 40 de canale într-o bandă de 27 MHz (11 m).

Canale pentru stații auto / radio bidirecțional

În calitate de proprietar de radio bidirecțional în Europa, nu veți avea semnal pe orice canal pe care îl găsiți. Există anumite canale interzise europenilor care au stații auto, în special celor care au radiouri CB. Cu frecvențe CB cuprinse între 26.965 și 27.405 MHz, spectrul radioului CB este împărțit în 40 de canale. Aceste canale se regăsesc la o distanță de 10 kHz unul de celălalt. Majoritatea acestor canale sunt deschise publicului larg. Cu toate acestea, unele au fost atribuite pentru utilizări specifice, ce au la bază anumite acorduri. În România, există aproximativ trei canale și modulații permise. Acestea includ: 40FM, 40AM și, 40 SSB. Din fericire, cele menționate nu percep taxe și nu au nevoie de licențe pentru a funcționa. Ar trebui să evitați utilizarea unui radio care necesită o licență de utilizare. Această licență se numește pașaport radio. Ar trebui să vă asigurați că utilizați cea mai recentă versiune a pașaportului radio disponibil pentru dvs.

Funcții pe care ar trebui să le căutați la o stație auto

Când căutați o stație auto, există anumite lucruri pe care ar trebui să le aveți în vedere, cunoașterea acestor caracteristici fiind de folos în luarea deciziilor. Mai jos vă oferim caracteristicile cheie pe care trebuie să le aveți în vedere.

 • Scanare canale: Cu această funcție, puteți monitoriza sau prinde mai multe canale
 • Sistem PA: un sistem de adresare publică va fi util pentru a vă adresa unei mulțimi sau unui grup de persoane
 • Câștig RF (frecvență radio): este capacitatea unității de a filtra tipul de transmisie pe care îl primește pe baza puterii semnalului
 • Putere RF (frecvență radio): dacă unitatea are putere RF, aceasta vă va permite să transmiteți mesaje vocale către receptoarele din apropiere. Când vine vorba despre această caracteristică puteți alege să o utilizați sau nu, astfel încât să economisiți energie.
 • Capacități de detectare a vremii: vă permit să aveți acces la cele mai recente rapoarte meteo și alerte prin intermediul canalelor și stațiilor radio NOAA.
 • SWR (Standing Wave Ratio) Cal Meter: Contorul de calibrare vă permite să vedeți dacă antena radio este ajustată și reglată corect pentru a primi cel mai bun semnal posibil.
  Indicator de avertizare a antenei: Unii consideră că instrumentul de măsurare a calității SWR este complicat. Tocmai de aceea, atunci când sunt nerăbdători să observe și să se adapteze cu ajutorul contorului, această caracteristică este cea mai utilă.
 • ANL (Limitare automată a zgomotului): Această caracteristică ajută la reducerea zgomotului prin eliminarea sunetelor de fundal pentru a produce o calitate mai clară a sunetului.

Caracteristici suplimentare

Deși aceste caracteristici suplimentare nu sunt obligatorii, dacă le aveți, vor contribui destul de mult la gradul de mulțumire pe care îl aveți în legătură cu stația dvs. auto:

 • Afișaj retroiluminat
 • SSB (Single Side Band – disponibilă în general pe dispozitive high-end permițând accesul la mai multe benzi)
 • Compatibilitate Bluetooth
 • Durata de viață a bateriei – utilă atunci când doriți să utilizați stația auto ca unitate radio portabilă. Este crucial pentru dvs. să înțelegeți cât va ține bateria și cum poate fi încărcată. Unele au opțiunea de a fi încărcate prin USB, iar pentru unele va trebui să aveți la îndemână câteva baterii AA.

Cele mai bune mărci de stații auto (stație auto)

Cele mai bune mărci de stații auto sunt Motorola și President. Aceste două mărci sunt cunoscute pentru calitatea produselor lor. Mai jos v-am oferit o prezentare generală a acestor mărci.

Motorola

Inițial a fost o companie multinațională americană de telecomunicații, însă acest brand s-a împărțit în două companii independente, Motorola Solutions și Motorola Mobility. Brandul este specializat în telefoane mobile, soluții pentru case conectate, soluții pentru rețea etc. Brandul Motorola a fost fondat în 1925 și avea sediul în Schaumburg, Illinois, Statele Unite.

President

Denumit oficial Groupe President Electronics, acest brand este liderul în radiourile marca Citizen din întreaga lume. Acest brand a fost fondat în 1978 și, prin urmare, a rezistat testului timpului.

Concluzie

Acum că v-am deschis ochii în legătură cu unele dintre cele mai bune stații auto de pe piață, nu ezitați să cumpărați oricare dintre acestea. Cu ghidul nostru de cumpărare, puteți achiziționa cu încredere stația auto care să vă satisfacă nevoile. Baftă!Stațiile auto nu sunt învechite. Dimpotrivă, acestea pot avea multe întrebuințări. Faceți clic acum pentru a descoperi cele mai bune stații auto.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 16 In medie: 3.9
Back to top button