Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune Purificatoare de aer 2022

Alegerea unui purificator de aer poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 purificatoare de aer disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

├Än marile aglomer─âri urbane aerul pe care-l inspir─âm acas─â sau la birou este unul poluat. Alergenii, polenul, praful, mucegaiul, noxele, fumul de ╚Ťigar─â, acarienii sunt de vin─â pentru acest lucru, iar s─ân─âtatea noastr─â are mult de suferit. Efectele polu─ârii asupra corpului uman sunt diverse, de la dureri de cap, nervozitate ╚Öi insomnii p├ón─â la alergii sau probleme de respira╚Ťie. Pentru a contracara efectele polu─ârii aerului, s-au fabricat diverse echipamente ╚Öi aparate, precum purificatoarele de aer. Oamenii, ├«n general, ├«╚Öi doresc s─â investeasc─â ├«n achizi╚Ťia celui mai bun purificator de aer, dar nu prea ╚Ötiu cum s─â-l aleag─â. De aceea, am preg─âtit un set de informa╚Ťii tehnice ╚Öi recomand─âri care s─â v─â ajute ├«n alegerea dumneavoastr─â.

Avantajele folosirii unui purificator de aer ├«n locuin╚Ť─â

Cei ce-l folosesc deja și-au exprimat părerile despre purificatorul de aer și acestea sunt pozitive:

 • dimensiunile dispozitivului permite plasarea acestuia oriunde ├«n ├«nc─âpere;
 • func╚Ťionarea sa nu presupune un proces sofisticat sau greu de ├«nteles: aerul din camer─â este trecut printr-un sistem de filtrare, dup─â care este recirculat ├«n ├«nc─âpere;
 • investi╚Ťa financiar─â se amortizeaz─â ├«n timp, datorit─â beneficiilor evidente aduse s─ân─ât─â╚Ťii utilizatorilor.


Purificatorul de aer este absolut necesar ├«n cazul familiilor care au membri care se┬á confrunt─â cu astm, alergii sau alte afec╚Ťiuni respiratorii. ├Än plus, este recomandat celor care de╚Ťin locuin╚Ťe ├«n zone cu mult praf, cu igrasie sau mucegai, unde se fumeaz─â sau persoanelor care au imunitate sc─âzut─â ╚Öi se ├«mboln─âvesc u╚Öor. Dar, dup─â ce criterii alege╚Ťi un purificator de aer potrivit nevoilor dumneavoastr─â?

Caracteristice tehnice ale purificatorului de aer

Cele mai importante criterii de selec╚Ťie a unui bun purificator de aer le putem analiza ├«mpreun─â pentru a face cea mai bun─â alegere:

Modalitatea sistemului de filtrare


Pe pia╚Ťa comercial─â pute╚Ťi g─âsi purificatoare de aer ce dispun de un singur sistem de filtrare sau de mai multe. Cu c├ót num─ârul acestor filtre este mai mare cu at├ót rezultatul op╚Ťinut va fi mai bun.

Dispozitiv cu sistem unic de filtrare este varianta clasic─â. Dac─â ├«l alege╚Ťi datorit─â pre╚Ťului mai accesibil, analiza╚Ťi cu aten╚Ťie procentul de filtrare ├«nainte de achizi╚Ťia acestuia. De asemenea, este important de ╚Ötiut ╚Öi dac─â pute╚Ťi cump─âra ╚Öi separat filtrul, deoarece la un anumit interval de timp acesta trebuie schimbat de utilizator.

Dispozitiv cu sistem unic de filtrare, numit ╚Öi HEPA este un filtru extrem de eficient ce re╚Ťine 99,70% din particulele din aer mai mari de 0.03 microni.

Dispozitiv cu cel putin cinci moduri de filtrare – este cel mai bun purificator de aer pe care ├«l pute╚Ťi achizi╚Ťiona deoarece include: filtre HEPA, cu c─ârbune activ, electrostatic, lumina ultraviolet─â ╚Öi func╚Ťie de ionizare. Rezultatul ac╚Ťiunii lor este eliminarea tuturor particulelor de impurit─â╚Ťi din cas─â.

Debitul de aer ╚Öi capacitatea de absorb╚Ťie

Debitul de aer al dispozitivului trebuie calibrat la dimensiunile ├«nc─âperii ├«n care va fi instalat purificator de aer. Pute╚Ťi alege de la ├«nceput un aparat cu o capacitate mare de absorb╚Ťie, care s─â fac─â fa╚Ť─â cu brio nevoilor dumneavoastr─â dec├ót s─â-l schimbi ulterior cu un model mai performant. Debitul de aer, m─âsurat ├«n metri cubi pe ora, ├«nseamn─â cantitatea de aer ce poate fi filtrat─â pe or─â. Pentru o camer─â mare v─â recomand─âm un purificator cu o capacitate mare de absorb╚Ťie. Toate modelele de aparate au specificate informa╚Ťii relevante legate de capacitatea de absorb╚Ťie si suprafa╚Ťa locuin╚Ťei pentru care este recomandat.

Nivelul de zgomot

Num─ârul de decibeli este influen╚Ťat direct de debitul de aer. V─â recomand─âm s─â investi╚Ťi ├«ntr-un model de purificator de aer cu trei trepte de func╚Ťionare, astfel ├«nc├ót s─â poat─â fi reglat ├«n func╚Ťie de nevoile dumneavoastr─â personale. Un aparat al c─ârui nivel de zgomot nu dep─â╚Öe╚Öte 35 dB ├«n primele dou─â trepte de vitez─â este cea mai bun─â op╚Ťiune pentru dumneavoastr─â.

Func╚Ťiile purificatorului de aer

Purificatorul de aer este un dispozitiv simplu, cu pu╚Ťine func╚Ťii suplimentare, dar care fac diferen╚Ťa. De exemplu:

 • senzorul de aer curat, util ├«n sesizarea nivelul de poluare din camer─â;
 • senzorul de filtre ce avertizeaz─â ├«n leg─âtura cu nevoia de schimbare a filtrelor.
 • timerul ce arat─â timpul de func╚Ťionare;
 • lampa UV cu rol at├ót ├«n purificarea aerului, c├ót ╚Öi de lumina de veghe ├«n func╚Ťionarea dispozitivului ;
 • treptele de vitez─â prin care se ajusteaz─â debitul de aer produs.

Garan╚Ťia

├Än mod similar oric─ârui dispozitiv electrocasnic, cu c├ót garan╚Ťia oferit─â ├«n momentul achizi╚Ťion─ârii este mai mare, cu at├ót mai bine. Aparatul se poate defecta, iar service-ul asigurat gratuit pentru o anumita perioad─â de timp este ├«n avantajul dumneavoastr─â. ├Än general, nu este recomandat s─â alegi produse care sunt fabricate de producatori necunoscu╚Ťi pentru c─â exista riscul ca produsele s─â fie de slab─â calitate.

Tipologia purificatoarelor de aer

├Än func╚Ťie de modalitatea de folosire ╚Öi montare, dar ╚Öi de dimensiunile purificatorului de aer putem vorbi de trei tipuri de dispozitive, dup─â cum urmeaz─â:

 • Purificator de aer independent, de mici dimensiuni este util ├«n camere mai mici, precum camera copilului, deoarece are o capacitate de purificare suficient─â pentru a face fa╚Ť─â nevoilor specifice, Acest tip de purificator are un design pl─âcut, de mici dimeniuni ╚Öi se pot a╚Öeza cu u╚Öurin╚Ť─â pe noptiera camerei;
 • Purificator de aer independent, de podea este un dispozitiv de dimensiuni mai mari ╚Öi poate fi a╚Öezat pe podea. De forme diferite, acest model are o capacitate mai mare ╚Öi este potrivit ├«n camerele mai mari precum livingul;
 • Purificator de aer de perete este un produs foarte eficient. Acesta este compact, elegant ╚Öi u╚Öor de montat pe perete. Avantajul s─âu este c─â nu trebuie s─â-l muta╚Ťi dintr-un loc ├«n altul pentru a nu v─â ├«mpiedica de el.

Alegerea celui mai bun purificator de aer

Purificatorul de aer este dispozitivul ce ne poate influen╚Ťa semnificativ s─ân─âtatea. Alegerea modelului potrivit pentru dumneavoastr─â depinde de nevoile dumneavoastr─â ╚Öi v─â recomand─âm s─â analiza╚Ťi ofertele de pe pia╚Ť─â ├«n mediul on line. Ve╚Ťi c├ó╚Ötiga mai mult timp ╚Öi ve╚Ťi avea acces la diverse oferte atractive pentru dumneavoastr─â. Nu mai r─âm├óne dec├ót s─â alege╚Ťi cel mai bun purificator de aer ╚Öi s─â v─â proteja╚Ťi s─ân─âtatea cu ajutorul s─âu.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 27 In medie: 4.2
Back to top button