Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune plite incorporabila 2023

Alegerea unei plite incorporabile poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 plite incorporabila disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Actualiz─âri de con╚Ťinut:

Am analizat recent aceste produse ╚Öi ne men╚Ťinem ├«n continuare alegerile de pe lista noastr─â. Verific─âm ╚Öi actualiz─âm ├«n permanen╚Ť─â listele create, astfel ├«nc├ót s─â ai garantat cele mai bune op╚Ťiuni din care s─â alegi.

Din ce ├«n ce mai mul╚Ťi oameni aleg plitele ├«ncorporabile ├«n locul unui aragaz clasic, iar aceast─â alegere este justificat─â de numeroasele avantaje pe care acestea le aduc ├«n buc─ât─ârie. Cea mai bun─â plit─â ├«ncorporabil─â aduce elegan╚Ť─â ├«n buc─ât─ârie, optimizeaz─â spa╚Ťiului ╚Öi transform─â experien╚Ťa g─âtitului ├«ntr-o pl─âcere. Asta cu condi╚Ťia s─â achizi╚Ťiona╚Ťi, din mul╚Ťimea de oferte de pe pia╚Ťa comercial─â, plit─â ├«ncorporabil─â potrivit─â nevoilor dumneavoastr─â personale. De aceea ne-am propus s─â v─â oferim un ghid de informa╚Ťii tehnice utile pentru a v─â transforma visul de a avea cea mai bun─â plit─â ├«ncorporabil─â ├«n realitate.

Tipuri de plite încorporabile. Avantajele și dezavantajele fiecărui model.

Pe pia╚Ťa comercial─â avem ├«n acest momemt disponibile trei tipuri de plite ├«ncorporabile: pe gaz , electrice ╚Öi pe induc╚Ťie.

Plita încorporabilă pe gaz

Cea mai cump─ârat─â este acest model de plit─â ├«ncorporat─â, similar cu cea de pe aragaz, fiind un mod extrem de r─âsp├óndit de g─âtire ├«n ╚Ťara noastr─â, chiar dac─â este mai pu╚Ťin eficient. Cu costurile cele mai mari, acest model are o eficien╚Ť─â energetic─â de doar 50 %, asta ├«nsemn├ónd c─â mai mult de jum─âtate din c─âldura degajat─â se pierde.

Modelele ├«ncorporabile de plite pe gaz au de obicei un pre╚Ť mai mic fa╚Ť─â de celelalte modele ╚Öi se recomand─â ├«n familiile unde se g─âte╚Öte frecvent. Ca ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare, acestea vin cu un sistem de siguran╚Ť─â automat─â a gazului ├«n cazul stingerii fl─âc─ârii ╚Öi cu op╚Ťiunea de aprindere electric─â.

Plita încorporabilă electrică

Acest model de plit─â este realizat din material vitro-ceramic, iar ├«nc─âlzirea suprafe╚Ťei de g─âtit se realizeaz─â cu ajutorul unei rezisten╚Ťe electrice ├«nglobat─â i├«n materialul plitei. Avantajele utiliz─ârii plitei incorporabile electrice sunt multiple:

  • aspectul lor extrem de elegant ├«n buc─ât─ârie, datorit─â suprafe╚Ťei lor vitrate f─âr─â gr─âtare;
  • posibilitatea de setare a temperaturii pentru fiecare suprafa╚Ť─â de g─âtit, ├«n parte ├«n func╚Ťie de necesit─â╚Ťi, ceea ce duce la o economisire considerabil─â a curentului electric folosit;
  • op╚Ťiunea de oprire automat─â dup─â terminarea g─âtirii, ceea ce cre╚Öte eficien╚Ťa ╚Öi siguran╚Ťa utiliz─ârii acesteia;
  • majoritatea modelelor dispun ╚Öi de un mod ecologic de func╚Ťionare, ceea ce va reduce consumul de curent electric foarte mult.

Plita electric─â are ╚Öi dezavantaje de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont ├«n alegerea dumneavoastr─â:

  • costurile cu consumul de curent electric este mai mare dec├ót cel al gazului, ceea ce ar duce la costuri de utilizare mai mari dec├ót ├«n cazul primului model pe gaz;
  • suprafa╚Ťa de g─âtire poate r─âm├óne fierbinte mult timp dup─â terminarea g─âtirii, iar acest aspect poate produce accidente ├«n buc─ât─ârie;
  • timpul de g─âtire este mai mare dec├ót ├«n cazul modelului de plit─â ├«ncorporabil─â pe gaz .

Acest tip de plit─â se potrive╚Öte consumatorilor ce g─âtesc mai rar ╚Öi ├«n cantit─â╚Ťi mici pentru a se bucura pe deplin de avantajele utiliz─ârii sale.

Plita ├«ncorporabil─â pe induc╚Ťie

Acest model de plit─â ├«ncorporabil─â func╚Ťioneaz─â cu ajutorul curentului electric, dar schimbul de c─âldur─â se realizeaz─â doar ├«n timpul contactului cu oala sau tigaia. De aceea, acestea sunt realizate din materiale speciale, inscrip╚Ťionate c─â func╚Ťioneaz─â cu sisteme pe induc╚Ťie. Avantajele utiliz─ârii plitei ├«ncorporabile pe induc╚Ťie sunt multiple:

  • este extrem de eficient─â energetic, av├ónd un randament de 90 %, aproape dublu dec├ót ├«n cazul celei pe gaz; acest lucru se traduce ├«n costuri mai mici pe factura de energie electric─â.
  • timpul de g─âtire este redus aproape la jum─âtate fa╚Ť─â de sistemele pe gaz, prin urmare ve╚Ťi c├ó╚Ötiga timp pre╚Ťios pentru alte activit─â╚Ťi;
  • plita pe induc╚Ťie este complet sigur─â: c├ónd ridica╚Ťi vasul de pe plit─â, aceasta se va r─âci aproape instant.

Plita pe induc╚Ťie are un singur dezavantaj important: are un pre╚Ť mult mai mare, chiar de 2-3 ori, dec├ót celelalte dou─â modele de plite ├«ncorporabile Este recomandat─â celor care g─âtesc frecvent, dar nu vor s─â piard─â prea mult timp ├«n buc─âtarie.

Caracteristici tehnice importante ale plitelor încorporabile

Dimensiunile plitei

Dimensiunea plitei este o caracteristic─â important─â ├«n luarea deciziei de cump─ârare. Cu siguran╚Ť─â plita ├«ncorporabil─â poate fi montat─â ├«n mai multe locuri comparativ de un aragaz, ├«ns─â asta nu ├«nseamna c─â nu trebuie s─â calcula╚Ťi dinaintea locurile unde aceasta ar trebui s─â ├«ncap─â. Asigura╚Ťi-v─â c─â blatul de buc─ât─ârie este suficient de lat, astfel ├«nc├ót ├«ncorporarea plitei s─â fie c├ót mai eficient─â ╚Öi s─â nu ave╚Ťi surprize.

Designul plitei

Deoarece plitele trebuie integrate organic ├«n spa╚Ťiul buc─ât─âriei, designul lor este un criteriu de selec╚Ťie important pentru mul╚Ťi dintre cump─âr─âtori. Exist─â plite cu design modern ╚Öi plite cu design vintage. Dac─â buc─âtaria dumneavoastr─â este modern─â, cu metal, sticl─â ╚Öi culori reci, ar trebui s─â v─â ├«ndrepta╚Ťi aten╚Ťia spre plitele moderne. Dac─â buc─âtaria este amenajat─â ├«n stil rustic sau vintage, cu culori calde, este mai bine s─â achizi╚Ťiona╚Ťi modele de plita retro pentru armonizarea cu aceasta.

Materialul de fabrica╚Ťie

Materialul de baz─â din care este realizat─â plita este esen╚Ťial, deoarece de el depinde rezisten╚Ťa ├«n timp ╚Öi u╚Öurin╚Ťa de cur─â╚Ťare a acesteia. De exemplu, inoxul este cel mai rexistent, mai ales ├«n varianta sa anti-amprent─â ce permite ╚Öi o ├«ntre╚Ťinere mai u╚Öoar─â. Sticla ceramic─â este frumoas─â ╚Öi u╚Öor de cur─â╚Ťat, ├«ns─â se poate distruge relativ u╚Öor la ╚Öocuri puternice. Plitele ├«ncorporabile pe gaz sunt fabricate din o╚Ťel emailat, suficient de rezistent ├«nc─â s─â fie apreciat de clien╚Ťi. Alegerea dumneavoastr─â depinde ├«n cazul materialelor, exclusiv de pre╚Ťul pe care sunte╚Ťi dispu╚Öi s─â-l pl─âti╚Ťi ├«n momentul achizi╚Ťiei.

Alegerea informată a celei mai bune plite încorporabile

Din informa╚Ťiile pe care deja le-a╚Ťi parcurs este evident c─â plitele ├«ncorporabile sunt superioare aragazelor din punct de vedere al eficien╚Ťei, al spa╚Ťiului, al designului, dar ╚Öi pentru faptul ca pot fi cur─â╚Ťate mult mai u╚Öor. ├Än plus, pot fi a╚Öezate oriunde ├«n buc─ât─ârie unde exist─â o surs─â de alimentare, av├ónd posibilitatea mont─ârii ├«n mai multe zone, ├«n func╚Ťie de preferin╚Ťe. Recomandarea noastr─â este s─â investi╚Ťi ├«ntr-o plit─â de calitate, chiar dac─â este mai scump─â dec├ót un aragaz clasic pentru c─â nu ve╚Ťi regreta: experien╚Ťa g─âtitului va fi alta, iar avantajele utiliz─ârii sale multiple.

Pute╚Ťi achizi╚Ťiona produsul dorit on line, deoarece ve╚Öi avea acces la produse mai diversificate ├«ntr-un timp mai scurt, la reduceri de pre╚Ť ├«n anumite perioade ale anului ╚Öi transport gratuit al produsului la domiciliul dumneavoastr─â. Nu uita╚Ťi s─â verifica╚Ťi garan╚Ťia produsului care trebuie s─â fie de minim 24 luni, dar ╚Öi dac─â sunt service-uri disponibile ale firmei produc─âtoare ├«n apropierea dumneavoastr─â, ├«n cazul ├«n care apar defec╚Ťiuni de func╚Ťionare.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 41 In medie: 4.3
Back to top button