Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune plăci video în 2024

Mulți utilizatori depind de plăcile video pentru o experiență de top în timpul sesiunilor de gaming, însă apare o problemă atunci când sunt în căutarea uneia care are performanțe și fiabilitate remarcabile. Suntem aici pentru a vă asigura că alegeți cea mai bună placă video, ideală pentru nevoile și bugetul dvs.

Cea mai bună placă video
4.9 / 5

GeForce RTX 3080 se încadrează în categoria de cele mai bune plăci video pentru jocuri, având performanțe de clasă TITAN. Aparatul are o performanță de redare și codificare 3D incredibile; prin urmare, merită investiția.

Pro

 • Are cele mai bune performanțe GPU de pe piață
 • Potrivit pentru profesioniștii creativi
 • Este silențioasă
 • Placa video are un design PCB, care reduce consumul de
 • energie și factura la electricitate

Contra

 • Placa video este costisitoare
 • Ventilatorul propriu poate interfera cu performanța de răcire
Cel mai bun mid-range
4.6 / 5

GeForce Dual Rtx 3060 Ti are arhitectura RTX de a doua generație. Are diverse caracteristici benefice, cum ar fi personalizarea fără software, ventilatoare axiale de rotație inversă și design ușor de asortat.

Pro

 • Placa video buna este ușor și rapid de instalat
 • Cadru din aluminiu oferă durabilitate
 • Potrivit pentru jocuri îmbunătățite cu AI
 • Placa video are un design de 2,7 sloturi

Contra

 • Doar 8 GB memorie
Cea mai bună opțiune pentru buget redus
4.3 / 5

Gigabyte GeForce Gtx 2060 OC este cea mai bună placă entry-level din categoria de opțiuni de buget. Pentru prețul său scăzut, vine cu răcirea îmbunătățită, o performanță de joc 1080P și un core clock de 1755 MHz.

Pro

 • Are o putere redusă de zgomot
 • Sistem de răcire Windforce 2x
 • Jocuri Full HD
 • Placa video ieftina are performanțe termice excelente

Contra

 • Nu are lumini pentru design atrăgător
Cea mai bună placă video AMD
4.5 / 5

Radeon Rx 6900 XT Nitro are: un design triplu al ventilatorului, ventilator axial hibrid, răcire silențioasă, o memorie de 16 GB și o putere termică ridicată, fiind considerată una dintre cele mai bune plăci video AMD.

Pro

 • Imaginile au mai multe detalii datorită îmbunătățirii
 • imaginii Radeon
 • Nu există întreruperi în timpul jocurilor
 • Are răcire silențioasă
 • Are garanție
 • Potrivit pentru jocuri 4k

Contra

 • Prețul este relativ ridicat
Cea mai bună placă video cu dimensiuni reduse
3.8 / 5

GeForce GT 1030 Aero Itx este concepută pentru a fi utilizată în computerele mai mici, permițând în același timp o grafică de ultimă oră. Nu necesită atât de mult spațiu în interiorul computerului ca și alte plăci video.

Pro

 • Placa video cântărește semnificativ mai puțin decât o placă de dimensiuni mari
 • Permite utilizatorilor să avanseze setările jocului pe computerul lor cu un singur clic
 • GeForce GT 1030 Aero Itx nu are probleme de încălzire
 • Consum redus de putere

Contra

 • Nu este o placă video pentru jocuri cu procesare ridicată, deci nu este potrivită pentru gameri.

Actualizări de conținut:

Pentru noi este important ca produsele pe care le prezentăm să fie de cea mai bună calitate și la cele mai bune prețuri, așa că ne actualizăm în permanență listele și le verificăm în funcție de necesități pentru a-ți oferi cele mai bune alternative.

Ghid de cumpărare a plăcilor grafice

placi de video gaming

Adesea credem că CPU-ul unui computer este cea mai importantă componentă a lui. Plăcile video sunt componente la fel de esențiale, deoarece sunt responsabile pentru calitatea imaginilor afișate pe monitor. O placă video puternică asigură imagini de înaltă calitate și, la rândul său, o experiență de joc și editare mai bună. Creatorii de conținut profesioniști și jucătorii care iubesc grafica excelentă trebuie să se decidă dacă un GPU este o achiziție bună. Ghidul nostru cuprinzător vă va ușura luarea deciziei și vă va asigura că cumpărați o placă video potrivită pentru nevoile dvs.

Când trebuie să achiziționați o placă video

Plăcile video sunt utile gamerilor și celor care nu sunt gameri, în special creatorilor de conținut profesioniști și minerii de criptomonede. Deși ați putea fi un utilizator obișnuit, veți avea nevoie de o placă video separată neintegrată pentru a afișa imaginile pe monitor.

O placă video permite performanțe de ultimă generație dacă lucrați cu programe solicitante sau jucați jocuri video de dimensiuni mari. Vă va permite să accelerați o serie întreagă de sarcini obositoare implicate în procesarea imaginilor.

Tipuri de plăci video

Există o gamă largă de opțiuni pentru plăci video din care puteți alege. Actualizarea plăcii dvs. video vă permite să vă distrați cu ușurință jocurile video și editarea videoclipurilor HD. Deci, este esențial să știți ce tip de placă video este potrivită pentru computerul dvs.

Discrete vs. Placă video integrată

O placă video discretă este o GPU, separată de unitatea de procesare, în timp ce o placă video integrată este încorporată în CPU. Deoarece plăcile integrate nu sunt independente, acestea tind să aibă performanțe scăzute, deci nu sunt ideale pentru software-ul vizual de mare putere sau pentru jocurile video. În ciuda acestui fapt, placa integrată este mai prietenoasă cu bugetul, nu generează multă căldură și nu consumă multă energie.

Pe de altă parte, ar trebui să investiți în plăci video discrete pentru a vă folosi computerul în scopul sarcinilor cu intensitate grafică. Deoarece plăcile video discrete sunt separate de CPU, acestea oferă performanțe mai mari, sunt mai rapide și mai bune decât cele integrate. GPU-urile discrete permit, de asemenea, personalizarea, astfel încât să puteți adăuga mai multe ventilatoare de răcire dacă doriți să overclockați placa video.

În general, este recomandat să achiziționați plăci video discrete, deoarece, deși le este foame de energie, acestea oferă o grafică clară și mai rapidă. În plus, au viteze mari și sisteme de răcire avansată, deci sunt semnificativ mai bune decât GPU-urile integrate.

Laptop vs. Desktop

Atunci când alegeți între un GPU pentru laptop și un GPU pentru desktop, există câțiva factori pe care ar trebui să îi luați în considerare. În general, GPU-urile pentru laptop sunt mai scumpe, portabile și foarte convenabile. Pe de altă parte, GPU-urile pentru desktop sunt economice, nu sunt mobile și mult mai convenabile.

În ceea ce privește performanța, plăcile video pentru desktop sunt mai bune, deoarece GPU-urile pentru laptop sunt mai puțin performante în multe domenii. Plăcile video pentru desktop au viteze de ceas excepționale decât GPU-urile pentru laptop, întrucât le sprijină un spațiu mai proeminent. În plus, sistemul de răcire al desktopului este mai eficient, deci permite overclocking-ul. Datorită spațiului limitat, overclocking-ul este imposibil în GPU-uri pentru laptop. GPU-urile desktop sunt foarte ușor de actualizat și înlocuit, spre deosebire de GPU-urile pentru laptop, deoarece sunt integrate.

NVIDIA vs. AMD

NVIDIA Vs. AMD

Atunci când alegeți plăci video, nu este neobișnuit să întâlniți două mărci de top; AMD și NVIDIA. Aceste mărci lansează pe piețe plăci video excepționale. Cu toate acestea, ele diferă la diferite aspecte precum caracteristici, performanță, prețuri și eficiență. Dintr-un motiv întemeiat, credem că NVIDIA este în topul plăcilor video, fiind mai potrivit pentru cumpărătorii care apreciază performanța la un cost decent.

Funcțiile acceptate de GPU-urile AMD pot fi acceptate de plăcile video NVIDIA, în timp ce AMD nu acceptă majoritatea funcțiilor din plăcile video NVIDIA. NVIDIA oferă funcții mai bune, actualizate adesea pentru a satisface cerințele pieței. Mai mult, plăcile video NVIDIA sunt mai silențioase și mai reci decât plăcile grafice AMD, care sunt mai zgomotoase și mai fierbinți.

Când ne uităm la hardware, NVIDIA este mai avansat decât AMD. NVIDIA are hardware DLSS și SHIELD care a permis utilizarea plăcilor în tehnologiile mobile. În același timp, în ceea ce privește înlocuitorul de sincronizare verticală, sincronizarea NVIDIA G este mai bună decât sincronizarea gratuită a AMD la performanță. Sincronizarea G este mai bună la armonizarea ratei de reîmprospătare a monitorului cu rata cadrelor.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați o placă video

Plăcile video sunt una dintre cele mai scumpe componente ale unui computer. Prin urmare, este normal să luați măsurile necesare pentru a o cumpăra pe cea potrivită. Credem că ar trebui să țineți cont de unele aspecte și caracteristici atunci când sunteți în vânarea unei plăci video bune.

Grafică și cantități de memorie

De obicei, prima caracteristică listată la denumirea unei plăci video este cantitatea de RAM video. Memoria unei plăci video este vitală în calitatea imaginii, deoarece vă permite să jucați jocuri la rezoluții mai mari. Un VRAM mare vă permite să jucați jocuri video mai complicate și mai greu de procesat, care utilizează cantități uriașe de date pentru a afișa imagini complexe. Memoria RAM insuficientă face ca imaginile complexe să vă suprasolicite imaginea și să aibă performanțe slabe. Prin urmare, ar trebui să optați pentru plăci video cu VRAM suficient.

Lățime de bandă

Lățimea de bandă se referă la viteza memoriei Video Random Access. De obicei, este măsurată în gigaocteți pe secundă. Această caracteristică este importantă deoarece o lățime de bandă mare de memorie permite afișarea unor imagini de calitate superioară. Când placa video are o lățime de bandă mare de memorie, sunteți sigur că datele vor fi introduse mai rapid în nuclee. Prin urmare, veți putea să vă bucurați de grafica video fără întreruperi și cu o claritate perfectă.

Rată de reîmprospătare

Scopul unei plăci video este de a afișa imagini pe monitor cât mai repede posibil. Cu toate acestea, monitoarele își reîmprospătează imaginile des, la o rată stabilită de 60 Hz. Monitoarele cu rate de reîmprospătare mai ridicate sunt perfecte pentru o experiență de joc excelentă, deoarece ajută la eliminarea neclarității. Prin urmare, ratele de cadre ale unei plăci video ar trebui să corespundă ratei de reîmprospătare a monitorului. Dacă sunt afișate mai multe cadre decât poate suporta monitorul, vor apărea întreruperi pe ecran.

Rezoluție

Rezoluția implică claritatea imaginii afișate pe monitor. Atunci când achiziționați o placă video, trebuie să vă asigurați că corespunde rezoluției monitorului. O rezoluție ridicată a monitorului necesită o putere de procesare video mai mare pentru a se potrivi pixelilor pe care monitorul îi va afișa. În plus, dacă intenționați să actualizați monitorul, vă recomandăm să începeți cu o placă video de ultimă generație. În acest fel, atunci când achiziționați un monitor de înaltă rezoluție, nu va fi nevoie să faceți upgrade la placa video pentru a fi capabilă de a-l gestiona corect.

Dimensiunile plăcii video

Dimensiunile plăcii video

 

Plăcile video sunt măsurate în funcție de înălțimea, lungimea și înălțimea lor standard. A avea o placă video greșită poate provoca probleme semnificative atunci când încercați să faceți upgrade la un computer. Plăcile video sunt disponibile în următoarele dimensiuni:

 • Single-slot
 • Jumătate înălțime
 • Slot dublu
 • Slot triplu
 • 2.2
 • 2.3
 • 2.5
 • 2,75

Sloturile individuale ocupă cel mai mic spațiu de pe placa de bază. Un slot dublu va ocupa două sloturi de expansiune, în timp ce un slot triplu acoperă trei sloturi.

Putere de proiectare termică (TDP)

Când jucați jocuri video, este posibil să observați că desktopul sau laptopul se încălzesc treptat. TDP este cantitatea maximă de căldură produsă de placa video sub sarcina de lucru. Dacă placa dvs. video are un TDP ridicat, va avea nevoie de mai multă răcire. Prin urmare, ar trebui să alegeți un sistem de răcire care disipează o astfel de căldură. Totuși, TDP vă spune câtă energie va consuma placa dvs. video. Cu această valoare, puteți identifica ce placă video este ideală pentru nevoile pe care le aveți.

Viteza ceasului

Viteza de ceas a unei plăci video arată cât de rapide sunt nucleele sale. În esență, funcția nucleelor ​​este de a afișa video. Deci, dacă placa dvs. video are o viteză mare de ceas, sunteți sigur că obțineți o procesare rapidă. Gamerii și cei care lucrează cu programe exigente ar trebui să fie atenți la viteza ceasului. Acest lucru se datorează faptului că se răsfăță cu activități grafice intensive. Vitezele de ceas vă vor permite să vedeți sarcinile pe care le-ați comandat procesorului pentru a le finaliza mai repede.

Porturi

Plăcile video au multe porturi care vă permit să vă conectați la alte dispozitive precum televizoare și monitoare. Înțelegerea acestor porturi și a funcțiilor lor este vitală. Înainte de a cumpăra placa video buna, asigurați-vă că are portul de care aveți nevoie pentru monitor. Majoritatea monitoarelor analogice se referă la porturile VGA, în timp ce monitoarele digitale pot utiliza porturi de afișare, porturi HDMI, DVI sau USB de tip C.

Ray Tracing

Urmărirea razelor este o caracteristică care permite luminii din jocurile video să simuleze iluminarea din viața reală. În acest fel, oferă o experiență minunată de gaming. În plus, oferă un realism care nu era disponibil până acum. Grafica mai bună vă permite să vă apreciați jocurile video pe măsură ce vă adânciți în ele.

Pentru creatorii de conținut profesioniști, le-a permis să aibă un drum lin în dezvoltarea filmelor. Urmărirea razelor permite creatorilor de conținut să proiecteze texturi 3D precise și medii realiste.

Prețuri

Prețul mediu al unei plăci grafice pe Amazon este de 159,66 GBP. Cu toate acestea, plăcile grafice sunt clasificate într-o placă grafică entry-level sau buget, mid-range, high-end și ultra-high-end.

 • GPU-urile ultra-high-end sunt utilizate în urmărirea razelor, jocuri, criptomonede miniere și jocuri grele. Majoritatea GPU-urilor ultra-high-end au un preț cuprins între 721 și 2100 GBP.
 • Pe de altă parte, GPU-urile de ultimă generație vă pot costa între 360 ​​și 576 GBP, în timp ce GPU-urile medii costă 180 – 360 GBP.
 • GPU-urile bugetare sau plăcile grafice entry-level sunt cele mai ieftine carduri care vă permit să experimentați o experiență bună de joc la costuri reduse. Aceste carduri au prețuri între 114 și 180 GBP.

Cele mai bune mărci de plăci video

Plăcile video sunt forța vieții oricărui dispozitiv de gaming. Nu sunt responsabile doar pentru o grafică uimitoare și detaliată, dar și de îmbunătățirea performanței jocului. Iată cele mai bune plăci video, de la soluții high-end până la entry-level pe care le recomandăm cu tărie.

Asus

Marca ASUS oferă plăci video perfecte. Dacă sunteți legat sau nu de un buget fix, există multe GPU-uri din care să alegeți. În plus, ASUS este renumit pentru plăcile video RGB care oferă o răcire bună, rezoluție ridicată și performanță remarcabilă.

Gigabyte

GPU-urile gigabyte sunt ieftine, de înaltă calitate și eficiente. Prin urmare, este una dintre cele mai de încredere mărci GPU. Este potrivit pentru mulți jucători și creatori de conținut datorită performanței sale ridicate, a prețului accesibil și ale caracteristicilor de calitate. În plus, oferă atât tehnologii NVIDIA, cât și AMD; prin urmare, puteți alege după bunul plac.

MSI

MSI este cel mai cunoscut pentru crearea plăcilor video excelente și pentru cele mai bine vândute. Dacă sunteți entuziasmați de overclocking, plăcile video MSI sunt potrivite pentru dvs., deoarece au capacități excelente de răcire. MSI susține că plăcile lor video au longevitate, deoarece pot dura mai mult de zece ani, în ciuda faptului că sunt overclockate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 3 In medie: 5
Back to top button