Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune PC de gaming 2022

Sistemele PC pentru gaming au ajuns ├«n ultimii ani s─â fie utilizate de tot mai mul╚Ťi pasiona╚Ťi pentru jocuri video. Dezvoltarea puternic─â a acestei industrii a dus ╚Öi la o dezvoltare continu─â a componentelor PC pentru gaming, dar ╚Öi programelor auxiliare pentru jocuri video. Gamerii ╚Ötiu c├ót de important este s─â ai cel mai bun PC de gaming de pe pia╚Ť─â ╚Öi analizeaz─â cu mare aten╚Ťie oferta PC de gaming de pe pia╚Ťa comercial─â. ├Äns─â achizi╚Ťia unui PC de gaming ieftin ╚Öi bun nu este deloc u╚Öoar─â, deoarece oferta PC de gaming este extrem de variat─â. Sfatul nostru este s─â ╚Ťine╚Ťi cont de p─ârerile despre PC de gaming ale speciali╚Ötilor ╚Öi recenziile celor care deja au testat aceste sisteme.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Criterii de alegere a celor mai bune PC-uri de gaming

Fiind o investi╚Ťie important─â, calculatorul de gaming trebuie s─â ofere performan╚Ťe ridicate dar ╚Öi posibilit─â╚Ťi de upgradare ulterioar─â. De aceea ╚Ťine╚Ťi cont de anumite criterii tehnice de alegere a componentelor calculatorului pentru jocuri pentru a fi compatibile ├«ntre ele, dar ╚Öi performante.

Sursa

Sursa este elementul care ofer─â curent tuturor componentelor ╚Öi de aceea este vital─â ├«ntregului sistem. De la o surs─â slab─â pot ap─ârea o mul╚Ťime de probleme cu un computer, mai ales pentru un model destinat rul─ârii de jocuri. C├ónd verifica╚Ťi sursa trebuie s─â ╚Ťii cont de certificare de 80 Plus – o inscrip╚Ťie pe care trebuie s─â o g─âse╚Öti pe sursa pe care o alege╚Ťi.

Puterea sursei trebuie s─â fie de cel pu╚Ťin dou─â ori este puterea consumat─â a componentelor principale, procesorului ╚Öi a placii de baz─â. Astfel dac─â procesorul are un consum maxim de 80W ╚Öi o placa grafic─â de 200W, atunci o surs─â de cel pu╚Ťin 500W cu certificare este ceea ce ave╚Ťi nevoie.

Procesorul

De alegerea procesorului ╚Ťine ╚Öi alegerea pl─âcii de baz─â. Indiferent ce prefera╚Ťi, un AMD sau Intel, alege╚Ťi un procesor cu 4 nuclee ╚Öi o frecven╚Ť─â c├ót mai ridicat─â. Jocurile ruleaz─â cel mai bine cu 4 nuclee ╚Öi cu un procesor de 2,7 GHz.

Cooler-ul pentru procesor

Acesta element component trebuie achizi╚Ťionat separat. Dac─â alege╚Ťi un procesor box atunci el va veni cu un cooler standard ├«ns─â este recomandat s─â nu ├«l folosi╚Ťi pe acela, ci s─â v─â achizi╚Ťiona╚Ťi unul mult mai performant.

Placa de baz─â

Alege╚Ťi o plac─â de baz─â de calitate. Cele cu nota╚Ťia specific─â Gaming ofer─â o posibilitate de upgradare mai mare ╚Öi o stabilitate mai ridicat─â. Acesta poate avea un pre╚Ť destul de ridicat, dar ╚Ťine╚Ťi cont ╚Öi de posibilitatea de a mai ad─âuga o plac─â video sau ni╚Öte memorii.

Placa video

├Än nucleul pl─âcii video sunt procesate toate informa╚Ťiile ╚Öi milioanele de imaginii din jocuri. Este o component─â esen╚Ťial─â pentru un PC de gaming, cu un pre╚Ť pe m─âsur─â. Se poate spune chiar c─â performan╚Ťa acesteia cre╚Öte propor╚Ťional cu pre╚Ťul ei. Din p─âcate dezvoltarea tehnologic─â accelerat─â pe pia╚Ťa video, face ca orice plac─â video a-╚Ťi achizi╚Ťiona, devine dep─â╚Öit─â moral peste 6 luni de zile. Cu alte cuvinte upgradarea PC-ului este un proces continuu dac─â vre╚Ťi s─â ╚Ťine╚Ťi pasul cu evolu╚Ťia tehnologic─â de pe pia╚Ťa comercial─â.

Memoria

Pentru un PC de gaming performant ave╚Ťi nevoie de memorii rapide. Degeaba ave╚Ťi 32 GB dac─â acestea func╚Ťioneaz─â la 1333 Mhz. Alege╚Ťi un ansamblu de dou─â memorii identice de la un produc─âtor de renume, cu radiator ╚Öi cu o frecven╚Ť─â minim─â de 1866 MHz.

Zgomotul de rulare a unit─â╚Ťii

Orice juc─âtor profesionist ╚Ötie c─â PC-ul de gaming ajunge s─â se supra├«nc─âlzeasc─â repede dup─â o anumita perioada de timp. Cauzele pot fi diverse: tipurile de jocuri pe care le juca╚Ťi ╚Öi cerin╚Ťele acestora, perioada de timp alocat─â sesiunilor de gaming ╚Öi, mai ales, de grija pe care o purta╚Ťi calculatorului atunci c├ónd vine vorba de cur─â╚Ťenie.

Dup─â ce a╚Ťi devenit posesorul unui sistem PC de calitate, asigura╚Ťi-v─â c─â p─âstra╚Ťi unitatea respectiv─â cur─â╚Ťat─â de orice praf. O alt─â solu╚Ťie este ├«nlocuirea periodic─â a consumabilelor pentru a reduce supra├«nc─âlzirea acestuia. Pentru a r─âci componentele care transmit un volum mai mare de informa╚Ťii, PC-ul accelereaza ventilatoarele, iar acestea emit un zgomot mai mare. De aceea, producatori de top din domeniu au venit cu o solu╚Ťie salvatoare: ventilatoare silen╚Ťioase. Este o alternativ─â mai costisitoare dec├ót cele clasice deoarece r─âcirea se face pe baz─â de lichid, dar investi╚Ťia merit─â f─âcut─â pentru confortul dumneavoastr─â.

Pre╚Ťul

Pre╚Ťurile produselor existente pe pia╚Ťa comercial─â ├«ncep de la sume modeste ╚Öi cresc foarte mult, ├«n func╚Ťie de componentele pe care unitatea le con╚Ťine sau elementele suplimentare incluse: monitor, tastatur─â, mouse sau c─â╚Öti de gaming. Ideea de baz─â este ca unitatea de PC pentru gaming pe care o cump─âra╚Ťi s─â func╚Ťioneze ideal pentru jocurile pe care dori╚Ťi s─â le achizi╚Ťiona╚Ťi. Pre╚Ťurile sunt mult mai mari ├«n cazul dispozitivelor ultraperformante, dar pentru gamerii pasiona╚Ťi acest lucru nu conteaz─â. Investi╚Ťia face to╚Ťi banii!

Capacitatea de a rula jocurile

Oricare din jocurile preferate au specifica╚Ťii tehnice privind calit─â╚Ťile calculatorului pe care ar trebui s─â fie rulate. Citi╚Ťi cu aten╚Ťie toate recomand─ârile acestora pentru ca jocul s─â ruleze c├ót mai bine. Doar respect├ónd aceste specifica╚Ťii tehnice pute╚Ťi s─â ave╚Ťi astept─âri mai ridicate de la PC dumneavoastr─â de gaming.

Bugetul

C├ónd v-a╚Ťi decis s─â achizi╚Ťiona╚Ťo un calculator de gaming de calitate trebuie s─â v─â stabili╚Ťi un buget corespunz─âtor ╚Öi, ├«n func╚Ťie de acesta, s─â alegi ╚Öi componentele. V─â recomand─âm s─â ├«ncerca╚Ťi s─â v─â ├«ncadrezi ├«n bugetul stabilit, dar nu trebuie s─â v─â zg├órci╚Ťi dac─â anumite componente dep─â╚Öesc pre╚Ťul ini╚Ťial.

Alegerea on line a PC ului de gaming este mai avnatajoas─â

Pentru a face compara╚Ťii ╚Öi analize ├«ntre diferite sisteme existente pe pia╚Ťa comercial─â apela╚Ťi la sistemul de achizi╚Ťie on line pentru avantajele pe care care le aduce. Ve╚Ťi descoperi o ofert─â bogat─â la pre╚Ťuri mai bune, iar timpul petrecut pentru a face achizi╚Ťia ╚Öi a primi produsul este mult mai mic. Ave╚Ťi transportul asigurat ╚Öi posibilitatea de retur al produsului dac─â nu este ceea ce c─âuta╚Ťi sau are defec╚Ťiuni tehnice de fabrica╚Ťie. ├Än plus, ╚Öi p─ârerile altor cump─âr─âtori din recenzii va pot fi de folos.

Av├ónd la dispozi╚Ťie toate aceste informa╚Ťii tehnice pe care deja le de╚Ťine╚Ťi, alegerea dumneavoastr─â va fi mult mai u╚Öoar─â ╚Öi mai inspirat─â. Spor la cump─âr─âturi!

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 15 In medie: 4.5
Back to top button