Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cele mai bune mopuri cu aburi în 2022

Nu sari de bucurie când vine vorba despre ștergerea podelelor? Putem înțelege. Cu toate acestea, există o modalitate prin care poți transforma cea mai neplăcută sarcină dintre toate, iar soluția se numește mopul cu aburi. Căldura pe care aceste aparate o folosesc înmoaie mai ușor murdăria (Yey, mai puțin efort!) și ajută la igienizarea pardoselilor. Pe de altă parte, unele mopuri cu abur pot deteriora anumite tipuri de pardoseală. Iar când vine vorba despre întreținerea lor, aceasta poate fi atât de complexă, încât procesul general devine la fel de enervant și laborios ca și în cazul vechiului mop cu găleată.

În timp ce modelele noastre preferate transformă activitatea de curățare într-o bucurie, multe mopuri electrice au defecte considerabile pe care ar trebui să le cunoști înainte de a le cumpăra. Pentru scrierea acestui articol, echipa noastră a cercetat și a analizat în amănunt cinci cele mai bine cotate mopuri cu abur (alese din mai mult de 50 de modele). Am comparat feedback-ul utilizatorilor care au mopul de mai mult timp, specificațiile acestora și, desigur, performanța în testele independente. Recenziile noastre sunt bine detaliate, acoperă toate informațiile necesare și te vor ajuta să-l alegi pe cel mai bun dintre cele mai bune.

Dacă vrei să afli câteva informații valoroase în ceea ce privește curățarea cu abur, poți derula în jos la ghidul nostru de cumpărare. Îți explicăm avantajele și dezavantajele diferitelor modele, detaliem toate regulile de siguranță pentru protejarea podelei și descriem caracteristicile esențiale pe care fiecare mop eficient ar trebui să le aibă. Dacă nu te poți decide între a renunța la vechiul mop cu găleată sau nu, îți vei găsi răspunsurile acolo. Dar acum, tobele, intră câștigătorul!

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul

Bissell PowerFresh Titanium

Bissell PowerFresh Titanium
Cel mai bun în teste

Pro

 • Capul mopului este ușor de manevrat
 • Reumplere ușoară
 • Stă în poziție verticală de unul singur
 • Permite adăugarea discurilor odorizante
 • Are un cablu lung
 • Are o perie inclusă pentru mizeria întărită

Contra

 • Nu are hands-free pentru înlocuirea lavetei
 • Se recomandă folosirea lui numai cu apă distilată.

Recenzia noastră

Bissell PowerFresh Titanium combină toate elementele pe care un mop bun cu aburi te-ai aștepta să le aibă. Este eficient, ușor, foarte simplu de utilizat și ușor de reumplut. De asemenea, acest mop este mai accesibil decât modelele care au caracteristici similare și, spre deosebire de majoritatea mopurilor cu aburi, poate sta singur în poziție verticală. În plus, cablul este mai lung decât cel al majorității mopurilor cu abur, permițând curățarea cu ușurință a tuturor colțurilor.

Ceea ce diferențiază mopul Bissell PowerFresh de restul mopurilor cu abur este agilitatea și versatilitatea capului său alungit, dar și cât de ușor alunecă acesta pe podea. Poți curăța cu ușurință spațiile înguste și colțurile în care majoritatea mopurilor nu vor putea ajunge. În plus, corpul subțire se înclină și se rotește după cum este necesar, permițând curățarea sub mobilier și alte locuri greu accesibile. Vei fi surprins de cât de mult murdărie poate să curețe Bissell.

Timpul de încălzire este de doar 30 de secunde, fiind un timp excelent pentru rezervorul de apă, care este destul de mare, de 560 ml. Această capacitate este mai mult decât suficientă pentru a curăța o bucătărie și două băi simultan; cu toate acestea, dacă simți nevoia să-l reumpli, procesul este incredibil de simplu. Trebuie doar să deschizi capacul recipientului de apă integrat și adaugi apa cu sticla curățătorului (depozitată convenabil pe mâner). Rezervorul este transparent, deschiderea este suficient de largă pentru a evita scurgerile, iar sticla integrată face ca reumplerea să fie întotdeauna la îndemână.

PowerFresh are două setări pentru abur. Odată ce mopul s-a încălzit (indicatorul luminos va înceta să clipească și va rămâne aprins constant), poți alege opțiunea Low Steam sau High Steam. Pentru a șterge murdăria greu de curățat, acest model are inclusă și o perie SpotBoost. Se poate folosi prin simpla apăsare a pedalei periei principale. Utilizatorii laudă această caracteristică, spunând că acum pot curăța acele pete enervante de murdărie dintre plăci, pe care alte mopuri le evită.

Producătorii mopului PowerFresh Titanium susțin că acesta igienizează suprafețele atât timp cât treci peste fiecare zonă de cel puțin trei ori. În cutie vine cu două lavete diferite din microfibră. Una este pentru curățarea mai ușoară și pentru sarcinile de zi cu zi, în timp ce cealaltă are fire mai mari pentru curățarea zonelor mai murdare. Ambele pot fi spălate la mașina de spălat. De asemenea, pentru a adăuga un parfum proaspăt podelelor, poți să introduci o soluție odorizantă (două discuri cu soluție sunt incluse în pachet) dar acestea nu ajută la curățare. Deoarece unul dintre scopurile pentru care cumpărăm un mop cu abur este curățarea și dezinfectarea suprafețelor fără substanțe chimice, nu considerăm că discurile sunt atât de utile.

Cel mai mare dezavantaj al curățătorului PowerFresh este că acest mop nu are un sistem hands-free. Astfel, va trebui să ridici și să sprijini capul mopului, să aștepți ca laveta de pânză să se răcească și să o scoți manual. Butonul de eliberare atașat îți minimizează contactul cu murdăria, dar procedura generală nu este foarte avantajoasă. În plus, chiar dacă acest model are un filtru de apă, se recomandă utilizarea acestuia doar cu apă distilată. Cumpărarea filtrelor, dar și a apei distilate, astfel încât să se prevină calcificarea poate părea cam exagerată.

Totuși, inconveniențele se termină aici. Odată ce ai terminat de curățat, PowerFresh Titanium stă în poziție verticală de unul singur și are o folie pentru cablu astfel încât depozitarea să fie ușoară și fără efort. Acest model curăță cele mai multe pete pe care te-ai aștepta ca mopurile cu abur să le rezolve, într-un mod surprinzător de elegant și eficient. Nu numai că poate curăța temeinic chiar și cele mai murdare pardoseli (fotografiile utilizatorilor confirmă acest lucru), ci este, de asemenea, o pură plăcere în momentul utilizării. Dacă vrei să ai grijă de plăcile de gresie din bucătărie sau baie, Bissell PowerFresh Titanium este soluția perfectă.

Specificații

 • Putere: 1600 W
 • Capacitate rezervor apă: 0.56 l
 • Timp de încălzire: 30 sec
 • Lungime cablu: 7.5 m
 • Greutate: 2.8 kg

 

Verifică prețul


Kärcher SC2 Upright EasyFix

Kärcher SC2 Upright EasyFix
Competitorul de pe locul 2

Pro

 • Capul mopului se manegrează bine
 • Reumplerea este foarte ușoară
 • Poate fi umplut cu apă de la robinet
 • Laveta se poate îndepărta fără a folosi mâinile
 • Construcție foarte robustă, de înaltă calitate

Contra

 • Nu stă în poziție verticală fără un suport
 • Cablul de alimentare poate fi mai lung

Recenzia noastră

Cu o construcție puternică și solidă, Kärcher SC2 Upright EasyFix se simte cu adevărat ca un mop cu aburi pentru podele premium. Cu două setări de alimentare și un cartuș de decalcifiere inclus, acesta se numără printre puținele mopuri cu abur care pot fi utilizate cu apă de la robinet, fără a-ți face griji cu privire la depunerile de calcar.

Chiar dacă SC2 arată rezistent și solid, acesta cântărește doar 2,5 kg când este gol. Rezervorul de apă de 400 ml este detașabil și încălzirea durează doar 30 de secunde (indicatorul luminos mare se va transforma din roșu în verde când e pregătit de utilizare). Capul proeminent pentru podea alunecă și se manevrează ușor; totuși, faptul că este robust poate face curățarea mai îndelungată să fie puțin obositoare. Setarea volumului de abur poate fi aleasă pentru lemn sau pentru pardoseală cu gresie / piatră. Prima opțiune emite un abur fin, dar utilizatorii menționează că acesta lasă în urmă puțin condens. Astfel, curățarea parchetului sau a altor podele din lemn ar putea fi riscantă (la fel ca în cazul oricărui alt aparat de curățat cu abur). A doua setare oferă mai mult abur și va fi potrivită pentru majoritatea treburilor. De asemenea, în cutie este inclus un planor de covoare pentru reîmprospătarea lor.

Poți să cureți dintr-o singură tură până la 50 m2. Dacă acest lucru nu este suficient, SC2 are cel mai convenabil sistem de reumplere de până acum. Rezervorul de apă transparent este detașabil și poate fi umplut direct de la robinet. Și mai bine de atât, cartușul de decalcifiere inclus va avea grijă de oxidul de calciu; astfel, nu trebuie să îți faci griji cu privire la cumpărarea apei distilate. Cu toate acestea, trebuie să știi că va trebui să înlocuiești cartușul atunci când indicatorul luminos al acestuia se aprinde. Neglijarea acestei sarcini poate deteriora grav dispozitivul.

Lavetele din microfibre ale SC2, care pot fi spălate la mașina de spălat se atașează foarte ușor datorită clapetei Velcro. Trebuie doar să pui laveta pe podea și capul de mop deasupra acesteia. Fiecare lavetă are o filă mare pentru o îndepărtarea mai igienică. Când termini de dat cu mopul, lasă SC2 să se răcească puțin, apasă cu piciorul pe clapetă și trage capul de curățare. Uneori, detașarea nu se realizează foarte ușor, mai ales dacă laveta este nouă, fără să fie spălată înainte. De asemenea, nu uita să porți încălțăminte când dai cu mopul deoarece se poate scurge puțină apă fierbinte.

SC2 s-a dovedit a fi în teste un curățător puternic; totuși, este limitat de un cablu relativ scurt, de doar 5 metri. În plus, acest model nu stă în poziție verticală pe cont propriu și trebuie sprijinit de un perete. La acest preț, ne-ar fi plăcut niște accesorii de curățare incluse. Poți să comanzi lavete mai abrazive, dar acestea nu pot concura cu o perie adecvată de spălare, cum ar fi cea din modelul de top ales de noi.

În comparație cu prima noastră alegere, Kärcher SC2 Upright EasyFix are un cablu puțin mai scurt și un rezervor de apă mai mic. Cu toate acestea, carcasa sa de înaltă calitate indică o durată de viață impresionantă, iar posibilitatea de a-l reumple cu apă de la robinet fără a-ți griji cu privire la calcar face curățarea să fie mult mai ușoară. În timp ce SC2 are câteva dezavantaje minuscule, acesta este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune mopuri cu aburi de pe piață și un câștigător necontestat pentru cei care locuiesc în zone cu apă dură.

Specificații

 • Putere: 1600 W
 • Capacitate rezervor apă: 0.4 l
 • Timp de încălzire: 30 sec
 • Lungime cablu: 5 m
 • Greutate: 2.5 kg

 

Verifică prețul


Vileda Steam

Vileda Steam
Cel mai bun preț

Pro

 • Capul mopului este compact și ușor de manevrat
 • Design ușor
 • Abur reglabil fără limită
 • Foarte accesibil
 • Poate fi utilizat cu apă de la robinet

Contra

 • Nu se poate înlocui laveta fără să-ți folosești mâinile
 • Cablul se simte destul de greu
 • Este predispus la cădere
 • Construcția nu este foarte durabilă

Recenzia noastră

Curățătorul cu abur Vileda este un model prietenos cu bugetul fiecăruia, ce se comportă decent când vine vorba despre sarcini mai mici de curățare. Capul său de curățare ergonomic și triunghiular permite curățarea rapidă chiar și ale celor mai înguste spații, iar dispozitivul în sine este ușor de utilizat. Butonul de abur reglabil face ca acest mop să fie mai potrivit pentru pardoselile delicate decât modelele mai puternice (dacă doriți să vă asumați riscul). De asemenea, are un planor de covoare pentru a reîmprospăta covoarele și carpetele.

Atâta timp cât vorbim doar despre capitolul curățenie, Vileda se descurcă satisfăcător. Lavetele din microfibre se atașează destul de ușor prin Velcro, iar capul mopului se simte compact și manevrabil în utilizare. Dimensiunea sa, mai mică în comparație cu alte modele, este de foarte mare ajutor atunci când cureți pete greu accesibile. Cu toate acestea, curățarea suprafețelor mai mari poate da dureri de cap. Rezervorul de apă de 400 ml ține aproximativ 28 de minute, la cea mai mică setare a aburului. Producătorul susține că acest lucru este suficient pentru a curăța până la 130 m2; cu toate acestea, zona se micșorează pe măsură ce mărești volumul aburului. Planorul de covor inclus în cutie permite utilizarea mopului chiar și pe covoare mai groase. Acest lucru îi poate oferi covorului un aspect mai proaspăt, dar nu trebuie să te aștepți ca Vileda să îndepărteze murdăria uscată sau încăpățânată dintre firele covorului.

Reumplerea este similară cu modelul de pe primul loc, dar mai puțin gândită. Recipientul de 200 ml inclus este convenabil pentru a turna apa în deschiderea superioară. Dar, din păcate, rezervorul în sine este opac. Astfel, este greu de spus cât de multă apă a rămas acolo și poate fi foarte ușor ca acesta să fie umplut excesiv, rezultând, astfel, scurgeri. Cablul are 6 m lungime, fiind destul de decent, dar s-ar putea simți limitativ pentru suprafețe mai mari. Mulți utilizatori menționează, de altfel, că acest cablul se simte destul de greu și te poți împiedica de el, indiferent de ceea ce zonă cureți. Ceea ce ne-a plăcut este că acest model poate fi utilizat cu apă de la robinet și poate fi curățat cu ajutorul unei soluții de oțet (în multe mopuri cu aburi, neutilizarea apei distilate ar putea anula garanția).

Vileda vine cu două lavete din microfibră, care pot fi spălate la mașină. Pentru a le îndepărta de pe capul mopului, va trebui să îți folosești mâinile; nu există eliberare rapidă. În afară de planorul de covor, nu există alte accesorii. Un alt dezavantaj al mopului este că el nu stă în poziție verticală singur. Construcția lui este destul de grea și poate fi predispus la cădere, dacă nu este bine susținut. Ca model mai ieftin, acest mop este fabricat și din plastic de calitate inferioară. Câțiva utilizatori au spus că materialul din care este înfășurat cablul s-a rupt după o cădere nefericită.

Per ansamblu, curățătorul cu abur Vileda este o achiziție decentă pentru cei care doresc să-și igienizeze podelele, dar fără a investi foarte mult, întrucât performanțele sale de curățare sunt bune. Designul general are câteva defecte care fac curățarea mai puțin convenabilă în comparație cu modelele mai scumpe. Cu toate acestea, în această gamă de prețuri, nu există nimic care să depășească mopul Vileda.

Specificații

 • Putere: 1550 W
 • Capacitate rezervor apă: 0.4 l
 • Timp de încălzire: 15 sec
 • Lungime cablu: 6 m
 • Greutate: 2.3 kg

Verifică prețul


Polti Vaporetto SV450_Double

Polti Vaporetto SV450_Double
Cel mai bun pentru curățarea multifuncțională

Pro

 • Se manevrează foarte ușor și ajunge în spații înguste
 • Versatilitate excelentă și accesorii
 • Stă în poziție verticală de unul singur
 • Cablu lung
 • Laveta se poate îndepărta fără folosirea mâinilor
 • Poate fi utilizat cu apă de la robinet, dar nu foarte dură

Contra

 • Accesoriile se uzează rapid
 • Cablul este greu și tinde să te facă să te împiedici
 • Unii utilizatori au declarat că mopul are un debit scăzut al aburului

Recenzia noastră

Majoritatea mopurilor cu aburi se limitează doar la igienizarea pardoselilor, ceea ce este o problemă, având în vedere câte zone greu de curățat există într-o gospodărie medie. Polti Vaporetto SV450_Double a rezolvat problema prin proiectarea unui mop cu abur care poate fi transformat într-un dispozitiv portabil și vine cu toate accesoriile de curățare pe care ți le-ai putea imagina. Combină acest lucru cu un filtru de calcar și un cablu de alimentare lung și obții un curățător cu abur cu o gamă infinită de utilizări posibile.

Capul de mop alungit al unității principale oferă o manevrabilitate bună și are la bază o perie mini de spălare foarte utilă. Poți alege dintre trei niveluri principale de putere a aburului. Lavetele sunt atașate sau îndepărtate folosind Velcro. În timp ce rezervorul de apă poate să conțină doar 300 ml la o singură curățare, mopul se încălzește în 15 secunde; astfel, reumplerile nu te vor face să pierzi timpul prea mult. În plus, rezervorul este detașabil și poate fi reumplut cu apă de la robinet. SV450_Double are un filtru care te va ajuta în cazul în care locuiești într-o zonă cu apă ce nu este foarte dură. Trebuie schimbat la fiecare patru luni. Dacă apa de la robinet este dură, se recomandă să o amesteci cu apă distilată.

Lungimea cablului de șapte metri este suficientă pentru majoritatea sarcinilor de curățare, iar SV450_Double stă vertical pe cont propriu. Scoțând capul pentru podea și stâlpul, vei obține versiunea manuală pentru treburi mai mici. Accesoriile incluse sunt impresionante; există trei plăcuțe de înlocuire, un planor de covor, trei perii rotunde diferite (una cu peri metalici), două duze de abur, o perie pentru reziduuri întărite, un furtun flexibil și o racletă. Acesta din urmă poate fi folosit nu numai pentru sticlă și ferestre, ci permite și atașarea unei lavete mai mici pentru curățarea tapițeriei. Cu acest arsenal, poți ataca murdăria de pe ferestre, pereți cu gresie, covoare, tapițerie, grătare, cuptoare și așa mai departe. Capul de podea are, de asemenea, un compartiment separat în care poți adăuga odorizant Polti Frescovapor. Deși nu va ajuta la curățare, unora le place parfumul proaspăt de pin pe care îl împrăștie în acasă.

Prețul mopului este rezonabil, având în vedere câte aparate de curățare poate înlocui. Cu toate acestea, unii utilizatori menționează că presiunea aburului este mai mică comparativ cu modelele mai scumpe. O altă plângere des întâlnită este că, chiar dacă mopul în sine este suficient de robust, accesoriile par de calitate inferioară și nu durează foarte mult. Dacă intenționezi să le folosești pentru o curățare intensă, pregătește-te să fie nevoie să investești pentru comanda înlocuirilor lor . În cele din urmă, în mod similar cu mopul din categoria „cel mai bun preț”, cablul este atașat lateral și uneori îți iese în cale în timpul procesului de curățare.

Polti Vaporetto SV450_Double funcționează bine pe podea și vine cu accesorii la îndemână care îndepărtează murdăria pe care niciun alt mop cu aburi cu o poate îndepărta. Ne-am dori o calitate generală mai bună a accesoriilor. Cu toate acestea, dacă vrei să schimbi toate acele aparate care îți consumă spațiu pentru un soldat universal, SV450_Double este greu de învins în versatilitate.

Specificații

 • Putere: 1500 W
 • Capacitate rezervor apă: 0.3 l
 • Timp de încălzire: 15 sec
 • Lungime cablu: 7.5 m
 • Greutate: 2.4 kg

 

Verifică prețul


Black & Decker FSM1630

Black & Decker FSM1630
Cel mai ușor de manevrat

Pro

 • Se manevrează foarte ușor și ajunge în spații înguste
 • Stă în poziție verticală de unul singur
 • Poate fi utilizat cu apă de la robinet
 • Are un set de accesorii impresionant
 • Dispune de un cap de podea 2 în 1

Contra

 • Construcția nu este atât de solidă
 • Cablul este rigid
 • Schimbarea capetelor consumă mult timp din cauza faptului că lavetele trebuie înlocuite

Recenzia noastră

Capetele mari de curățare ale majorității mopurilor cu abur sunt foarte bune pentru zonele fără obstacole. Cu toate acestea, curățarea spațiilor înguste sau a colțurilor ascuțite cu aceste mopuri poate fi o provocare. Black & Decker FSM1630 ia primul loc aici, deoarece are un cap pivotant de 180 ° care se deplasează cu ușurință în jurul mobilierului și al altor obiecte. Cu atât mai mult, are și un cap triunghiular mai mic, integrat în centru care poate fi utilizat pe zone mai mici.

FSM1630 are trei opțiuni de setare al aburului, pentru diferite tipuri de podea, iar lavetele pot fi atașate sau îndepărtate folosind Velcro. Există, de asemenea, o opțiune de spargere a murdăriei întărite cu ajutorul aburului, astfel încât aceasta să se ridice la suprafață și să se curețe ușor (dar nu are perie de curățare). Capul triunghiular central Delta se folosește de o lavetă separată din microfibră, pe care ar trebui să o păstrezi prin apropiere dacă intenționezi să o utilizezi. De asemenea, va trebui să aștepți ~ 5 minute pentru ca mopul să se răcească înainte de a schimba lavetele; astfel, este bine să treci prima dată peste toate zonele mari și să le lași pe cele mai mici la final, decât să tot schimbi lavetele tot timpul. Mai mult decât atât, FSM1630 vine cu un planor de covor și poate fi folosit pentru împrospătarea covoarelor.

Rezervorul de apă de 500 ml este ușor de umplut deoarece este transparent și complet detașabil. Utilizatorii menționează că capacitatea este suficientă pentru aproximativ 12-20 de minute de curățare, în funcție de intensitatea selectată. Se poate folosi și apa de la robinet deoarece acest model are un sistem anti-calcificare. Cu toate acestea, dacă locuiești într-o zonă cu apă foarte dură, cel mai bine este să folosești apă distilată. Cablul este de 6 metri și este destul de bun; dar poate fi limitativ pentru casele mai mari. Asemănător cu alegerea noastră din categoria „cel mai bun preț”, unii utilizatori au spus despre cablul ca fiind greu și predispus să te încurce în timpul procesului de curățare. Vestea bună este că FSM1630 are o poziție de parcare și poate sta vertical fără suport. Lavetele se spală la mașină; primești în cutie două lavete mari și una mai mică.

În timp ce majoritatea utilizatorilor par mulțumiți de FSM1630, unii se plâng că aparatul nu este durabil și că are piese din plastic de calitate inferioară. Dacă ai nevoie de un mop pe care să-l utilizezi intensiv sau dacă ai animale de casă, fie copii jucăuși, noi nu ți l-am recomanda pe acesta ca fiind prima alegere pe care poți s-o faci. Cu toate acestea, nu putem nega faptul că FSM1630 este mai ușor de utilizat decât majoritatea rivalilor datorită manevrabilității sale și a designului capului 2- în- 1. Pentru zone mai mici sau retușuri ocazionale, cu siguranță curățarea este mai ușoară cu acest mop, iar laveta inclusă, plus designul care stă în poziție verticală permit depozitarea fără efort.

Specificații

 • Putere: 1600 W
 • Capacitate rezervor apă: 0.5 l
 • Timp de încălzire: 15 sec
 • Lungime cablu: 6 m
 • Greutate: 2.9 kg

 

Verifică prețul


Ghid de cumpărare mop cu abur

mopuri cu aburi

Ceea ce diferențiază un mop cu abur de un mop obișnuit este rezervorul de apă inclus, dar și un mecanism de încălzire intern. Pe măsură ce apa este adusă la temperaturi de fierbere, aburul este pompat prin capul de curățare direct pe podea. Combinația dintre căldură și umiditate ajută la curățarea mai rapidă a murdăriei; de asemenea, poate elimina mai bine germenii și acarienii. Astfel, mopurile cu aburi sunt o binecuvântare atât pentru cei care au animale de companie, cât și pentru părinții tineri ce duc o lupă continuă împotriva murdăriei.

Cu toate acestea, aceste aparate nu reprezintă un remediu miraculos iar, adesea, reclamele induc în eroare clienții, ceea ce poate să ducă la dezamăgiri. În funcție de pardoseala pe care o ai în casă și de tipul de mizerie pe care speri să o îndepărtezi, un mop cu aburi ar putea sau nu să fie achiziția potrivită pentru tine.

Cine are (dar și cine nu are) nevoie de un mop cu abur

Să începem cu avantajele pe care un mop cu aburi le are. În afară de curățarea mai eficientă, aceste aparate funcționează doar cu apă. Acest lucru îți permite să nu mai folosești formule chimice și să știi că, indiferent de acest lucru, podelele tale vor fi foarte curate. Dacă cineva din gospodăria ta este alergic sau sensibil la agenții de curățare, curățarea cu abur este o alternativă excelentă.

În plus, aburul ajută la eliminarea bacteriilor, a acarienilor și chiar a virușilor. Vei vedea mulți producători care susțin cu îndrăzneală că produsul lor ucide 99,9% din germeni. Ceea ce producătorii nu subliniază este că acest lucru se poate realiza doar dacă se trece cu mopul peste respectivele zone de 3-4 ori sau se curăță locul cel puțin 30 de secunde. Dar trebuie să înțelegem că majoritatea oamenilor aleg pur și simplu să nu curețe în acest mod. Cu toate acestea, chiar dacă un aparat de curățat nu-ți va transforma casa într-un laborator certificat, este mai igienic decât obișnuitul mop cu găleată.

În cele din urmă, mopurile cu aburi lasă foarte puțină umezeală în urma lor, iar podelele se usucă complet în câteva minute. Dacă ai pe cineva care îți lasă în mod regulat urme pe podeaua tocmai spălată, un mop cu aburi va rezolva acest lucru.

Dar ce spuneți despre podelele mele?

În ziua de azi majoritatea modelelor de mopuri cu aburi sunt promovate ca fiind „sigure pentru toate suprafețele”, însă acest lucru este departe de a fi adevărat. Pe scurt, doar plăcile vitrate și pardoselile din piatră sunt cu adevărat rezistente la abur; alte materiale se pot deteriora în timp.

Producătorii de mopuri cu abur vă induc în eroare în mod deliberat? Nu neaparat. Dacă stratul de protecție (cum ar fi lacul sau poliuretanul) de pe pardoseală este absolut perfect, căldura și umiditatea nu pot deteriora materialul de dedesubt. Cu toate acestea, în practică, sigiliul este rareori perfect, mai ales că acest lucru este întâlnit foarte des. Și chiar dacă pardoseala ta este nouă, este posibil să aibă zgârieturi și fisuri minuscule. Nu este mare lucru, dar atunci când aburul este împins în mod regulat în aceste crăpături, acestea se vor extinde. Și odată ce umezeala intră dedesubt, pot apărea efecte nedorite de la clocotire sau deformare la mucegai.

Pardoselile din lemn sau plută se încadrează, cu siguranță, la categoria „nu”. Același lucru este valabil pentru orice material lipit cu un adeziv (cum ar fi laminatul sau parchetul), deoarece aburul poate slăbi adezivul. Chiar și materialele rezistente, cum ar fi linoleumul sau vinilul, pot fi decolorate sau deteriorate de temperaturile ridicate ale unui mop cu aburi.

Dacă pardoseala ta este încă în garanție trebuie să citești cu atenție condițiile. De asemenea, poți contacta producătorul pentru clarificări suplimentare. Adesea, utilizarea unui mop cu abur poate anula garanția; verificarea acestui lucru este crucială pentru a evita surprizele neplăcute.

Nu dorim să te speriem de mopurile cu aburi, dar sfatul nostru este să te gândești dacă ai cu adevărat nevoie de unul. În majoritatea gospodăriilor, numai bucătăria și băile vor avea pardoseală sigilată sau din piatră. Unele case ar putea avea alte zone, cum ar fi holul sau spălătoria. Va trebui să determini câți metri pătrați de pardoseli rezistente la abur ai în casă, cât de apăsat le cureți în mod clasic și apoi iei hotărârea finală.

Dacă ești dispus să testezi pur și simplu dacă pardoselile tale pot suporta sau nu căldura respectivă, poți să începi dintr-o zonă mică, puțin vizibilă, setând setarea cea mai mică a aburului. Apoi șterge imediat orice umezeală reziduală, mai degrabă decât să o lași să se usuce singură.

Curățând mizeria cu aburi

Mulți dintre cei care au cumpărat astfel de mopuri cu aburi recunosc că pardoseala lor strălucește cum nu a strălucit niciodată și au făcut și fotografii impresionante pentru a demonstra asta. Cu toate acestea, o concepție greșită, des întâlnită despre aceste aparate este că sunt omnipotente în eliminarea murdăriei. Un mop cu aburi poate economisi timp și efort atunci când este utilizat corect, dar nu va înlocui întregul tău arsenal de curățare.

În primul rând, mopurile cu aburi nu au putere de aspirare. Dacă există multă murdărie, va trebui mai întâi să ștergi sau să aspiri zona; în caz contrar, mopul va împrăștia murdăria. În cazul în care ai vărsat o cană cu apă, este mai eficient să folosești un mop de burete sau un aspirator cu aspirare umedă și uscată în locul unui produs de curățat cu abur.

Un mop cu aburi nu va curăța cu ușurință petele întărite, care se află acolo de ceva timp. Mizeria care se ascunde în chituri poate fi și ea o provocare. Pentru aceste situații, va trebui să cauți un mop cu aburi cu o perie de spălare inclusă și pregătește-te pentru niște muncă grea.

Unele mopuri de curățat cu abur au planor de covor care poate îndrepta firele și pot face covoarele să arate mai noi. Cu toate acestea, un mop cu abur nu poate curăța în profunzime covoarele sau tapițeria.

Cu toate acestea, pe pardoselile din piatră sau gresie, curățătoarele cu aburi sunt într-adevăr performante, puternice și fac treaba mai repede decât clasicul mop cu găleată. Acest timp economisit poate deveni deosebit de important deoarece se poate transfera spre zonele care se murdăresc des și necesită curățarea de mai multe ori pe săptămână.

Tipuri de mopuri cu abur

Chiar dacă mopurile cu abur ar putea fi cel mai comun tip de curățător cu abur, acestea nu sunt singurele și s-ar putea să nu fie cele mai potrivite pentru nevoile pe care tu le ai.

Dispozitivele de curățat cu abur cu cilindru seamănă la vedere cu aspiratoarele cu cilindru. Au un corp pe roți conectat la capul de curățare printr-un furtun flexibil. Avantajele lor sunt date de: un rezervor de apă de capacitate mai mare și o putere de abur mai puternică. Aceste trăsături le fac perfecte pentru sarcini de curățare mai extinse. De obicei, acestea sunt compatibile cu o gamă largă de accesorii pentru curățarea zonelor mai îngute. Cu toate acestea, dispozitivele de curățat cu abur cu cilindru tind să fie mai scumpe, mai voluminoase și mai grele comparativ cu mopurile cu abur.

Mopurile cu abur arată similar cu aspiratoarele verticale. Sunt de obicei ușoare și compacte, cu capete foarte manevrabile. Se încălzesc mai repede decât curățătoarele cu cilindru, în schimb, au rezervoare de apă mai mici. Majoritatea mopurilor cu abur au puține accesorii (există posibilitatea să nu fie deloc) și sunt concepute în primul rând pentru curățarea podelelor.

Aparatele de curățat cu aburi portabil seamănă, oarecum, (surpriză, surpriză!) cu aspiratoare manuale. Sunt ușoare și suficient de mici pentru a fi transportate convenabil într-o singură mână și au, de obicei, o mulțime de atașamente, perfecte pentru sarcini mai specifice, cum ar fi curățarea pereților din gresie, cuptoare, mânere, colțuri ascuțite etc. Cu toate acestea, acestea au rezervoare de capacitate mai mică, care necesită des să fie reumplute. Aceste lucruri poate deveni obositoare, mai ales atunci când vine vorba de curățarea spațiilor mai mari.

Nu în ultimul rând, există mopuri de curățat cu abur 2-în-1, acestea fiind, practic, un mop vertical, dar cu o unitate centrală detașabilă care poate fi utilizată cu mai multe accesorii. Astfel de produse de curățare multifuncționale excelează prin versatilitatea lor; cu toate acestea, tind să fie costisitoare. Cele mai ieftine mopuri 2-în-1 au adesea defecte de design, care le pot face mai puțin convenabile în timpul utilizării.

În acest articol, am analizat cele mai bune mopuri cu aburi și cele 2-în-1. Dacă aceste aparate nu se potrivesc nevoilor tale, am analizat în detaliu cele mai bune dispozitive portabile și cei mai buni cilindrii în articolul nostru cu dispozitive de curățare cu abur.

Ce să cauți în momentul în care cumperi un mop cu aburi

Mopurile cu aburi nu sunt mult mai complicate decât ceainicul pe care îl ai în bucătărie, dar există diferite funcții care te pot ajuta sau îți pot pune bețe-n roate în timpul curățeniei. Multe ghiduri de cumpărare recomandă să fii atent la trei elemente principale:

 • capacitatea rezervorului de apă – câtă apă poate transporta mopul;
 • timpul de încălzire – cât durează până începe să producă abur;
 • timpul de aburire – cât timp poate fi utilizat dispozitivul înainte de a fi nevoie de reumplere.

Noi suntem de părere că această abordare nu este tocmai practică. În primul rând, primul element este legat direct de ultimele două și nu toți producătorii le vor lista pe toate trei. În al doilea rând, cam toate mopurile cu aburi se încălzesc, în prezent cel puțin, în jumătate de minut sau mai puțin și au rezervoare de apă de 300-500 ml (ceea ce este suficient pentru a curăța o bucătărie și două băi). Astfel, câteva secunde sau mililitri aici- colo nu vor face prea mare diferență.

Iată, în schimb, care sunt elementele esențiale la care ar trebui să fii atent.

Reumplere

Cât de ușor sau de greu se poate umple rezervorul de apă te va influența mai mult în timpul curățeniei decât care este capacitatea sa. Există mult prea multe mopuri cu aburi cu ale căror recipiente au deschiderea îngustă, făcându-le imposibile de umplut fără să dai pe lături. Acest lucru este valabil mai ales dacă recipientul este opac deoarece este și mai greu de observat când acesta s-a umplut.

În general, rezervoarele de apă detașabile sunt cele mai convenabile atunci când vine vorba de reumplere. Cu toate acestea, un model cu rezervor integrat poate funcționa la fel de bine dacă deschiderea sa este suficient de largă. Multe dintre acestea vin cu un balon conceput pentru a ușura sarcina, iar câteodată acesta poate fi depozitat foarte convenabil pe stâlpul mopului.

Lavetele

lavetele mopuri cu aburi

Inconveniențele reumplerii nu sunt nimic în comparație cu cât de dificil poate fi înlocuirea lavetei. Laveta din microfibră din partea de jos poate ține multă murdărie, iar până la a începe să o împrăștii în jur nu este decât un pas. Din acest motiv, majoritatea mopurilor cu abur vin cu mai multe lavete incluse. Cu toate acestea, unele sunt mult mai igienice și mai ușor de înlocuit decât altele.

Cele mai multe mopuri cu aburi vor folosi sisteme elastice sau cu sistem de cârlig și buclă (alias Velcro) pentru a atașa laveta la capul de curățare. Pentru a o scoate, va trebui să așezi mopul pe o suprafață orizontală, să aștepți să se răcească și apoi să scoți laveta cu mâinile. Unele lavete au atașate etichete care să te ajute să tragi de ele; acestea vă pot reduce la minimum contactul cu murdăria.

De obicei, o lavetă este suficientă pentru a șterge bucătăria și două băi. Dar dacă suprafața este mai mare (sau foarte murdară) și necesită schimbarea lavetei în mijlocul curățeniei, înlocuirea acesteia cu mâinile poate să-ți ia destul de mult timp. Aici intervin mopurile cu abur cu sisteme hands-free. Acestea tind să fie printre cele mai scumpe modele, dar avantajul este că nu îți vei murdări mâinile și nici nu va trebui să aștepți ca laveta să se răcească.

Filtrul

Majoritatea mopurilor cu abur trebuie folosite numai cu apă distilată. Acest lucru se datorează faptului că mineralele dizolvate în apa de la robinet se pot acumula în interior, blocând duzele și orificiile de evacuare și chiar deteriorând elementul de încălzire. În mod surprinzător, dacă se întâmplă acest lucru la mopul pe care l-ai achiziționat, acesta nu poate fi acoperit de garanție.

Cu toate acestea, cumpărarea periodică a apei distilate necesită timp și bani. Astfel, unele mopuri cu abur pot fi utilizate cu apă de la robinet deoarece vin cu filtre de calcar incluse. Acest lucru poate fi deosebit de util pentru cei care locuiesc în zone cu apă dură. Dacă aparatul de curățat cu abur are un filtru, nu uita să îl schimbi conform manualului.

Cât de ușor poate fi manevrat

În prezent, fiecare mop bun cu abur ar trebui să aibă un cap pivotant care să permită curățarea spațiilor înguste. Stâlpul ar trebui, de asemenea, să se încline cu ușurință pentru accesarea zonelor de sub mobilier.

Pentru încăperile mari, în mare parte fără obstacole, mopurile cu capete largi și dreptunghiulare vor avea cele mai rapide rezultate. Dar dacă ai pardoseală cu o mulțime de colțuri, un mop cu un cap mai mic, alungit sau triunghiular va fi mai convenabil.

Setările pentru abur

functiuni mopuri cu aburi

Posibilitatea de ajustare a aburului te va convinge să-ți testezi mopul pe pardoseli mai delicate (dacă nu iei în calcul avertismentelor noastre). Dacă poți să reduci aburul, acest lucru poate împiedica, de asemenea, casa să ți se transforme într-o saună în zilele călduroase de vară. Și după ce micuții tăi sau animalele de companie au lăsat câteva pete în urmă, aburul te va ajuta la curățarea mai rapidă a murdăriei.

Majoritatea modelelor de pe piață au două până la trei setări de abur, ceea ce este suficient pentru a efectua curățenia zilnică.

Cablul de alimentare

Te sfătuim să nu folosești un prelungitor pentru a pune în funcțiune mopul cu abur deoarece acestea sunt aparate cu foarte mare putere. Este mult mai sigur să verifici care sunt punctele de alimentare din casă înainte de a cumpăra curățătorul, apoi să determini dacă modelul pe care intenționezi să-l achiziționezi oferă suficientă acoperire.

Mopurile cu aburi mai ieftine au, de cele mai multe ori, cablul de doar 5 metri, iar cele mai scumpe oferă acoperire aproape dublă.

Accesorii pentru mopul cu abur

Chiar dacă majoritatea mopurilor cu aburi au scopul clar de a curăța pardoselile, deținerea unuia sau a două accesorii suplimentare pot să îmbunătățească curățătorul și să justifice mai mult aparatul pentru care ai dat banii. Din fericire, există mopuri cu abur care vin cu accesorii incluse, în timp ce pentru altele se pot comanda separat.

 • Dacă pardoselile tale se murdăresc des, vei avea nevoie de un mop cu o perie de curățare a sedimentelor.
 • Pentru pardoseli cu mochetă, ai putea utiliza un model cu un planor de covor. Deși nu considerăm cea mai eficientă metodă de curățare a covoarelor, uneori este necesară o reîmprospătare rapidă.

Dacă cumperi un cilindru, un dispozitiv de curățat manual sau 2-în-1, opțiunile privind accesoriile cresc.

 • Racletele sunt convenabile pentru curățarea geamurilor și a sticlei.
 • Periile și lavetele cu formă diferită permit accesul și curățarea murdăriei din spații înguste.
 • Accesoriile pentru tapițerie funcționează similar cu planorele de covor, reîmprospătând mobilierul.
 • Micile sulițe și duzele cu jet sunt proiectate pentru a curăța în profunzime crăpăturile minuscule pe care accesoriile mai mari nu le pot accesa.

Cum să folosești mopul cu abur corect

Folosirea unui mop cu abur este foarte ușoară. Trebuie doar să umpli rezervorul, să pui o lavetă curată, să conectezi aparatul la o priză și, în câteva secunde, ești gata de pornire. Cea mai mare parte a murdăriei se topește și, după ce ștergi de câteva ori, plăcile de pardoseală arată ca noi. Cu toate acestea, aburul care iese din capul mopului este extrem de fierbinte și poate provoca arsuri dacă este utilizat greșit. Iată cum să cureți în siguranță.

 • Ține întotdeauna copiii și animalele de companie la distanță când faci curățenie. Sune-le clar că mopurile cu abur nu sunt jucării. Când nu este utilizat, depozitează-l într-un loc pe care aceștia nu îl pot accesa.
 • Nu adăuga agenți de curățare în rezervorul de apă. Aburii sunt un instrument puternic de curățare; adăugarea substanțelor chimice poate duce la vapori mult prea puternici și / sau la deteriorarea curățătorului. Unele mopuri cu aburi au opțiunea de a adăuga odorizante. Cu toate acestea, acest lucru nu afectează performanța de curățare și trebuie să utilez numai produsele aprobate de producător.
 • Dacă trebuie să schimbi laveta în timpul curățării, oprește mopul și sprijină-l pe o suprafață orizontală. Așteaptă 3-5 minute pentru ca laveta să se răcească înainte de a o scoate pe cea murdară.
 • După oprire, mopul va continua să emită abur, însă mai puțin. Acest lucru poate dura de la 10 secunde la un minut, în funcție de cât de puternic este aparatul. În timpul răcirii, nu lăsa mopul într-un singur loc; acest lucru poate crește riscul de deteriorare a podelei. Ridică capul sau pune-l pe o suprafață sigură.
 • Nu uita să golești rezervorul de apă după fiecare utilizare, mai ales dacă folosești mopul doar ocazional. Nu ți-ai dori ca apa să se învechească sau să se formeze mucegai în interior.
 • Lavetele trebuie spălate după fiecare utilizare. Majoritatea se pot spăla la mașina de spălat la 40 ° sau 60 ° C. Cu toate acestea, este posibil să nu vrei să le speli împreună cu hainele sau lenjeria de pat. Iar utilizarea întregului ciclu de spălat rufe pentru o singură lavetă poate fi considerată risipitoare. Dacă ai alte cârpe murdare de adăugat, aceasta este cea mai bună opțiune; mulți utilizatori recunosc că spală lavetele la mână. Unele modele de mopuri cu abur oferă și lavete de unică folosință, dar acestea sunt o soluție mai puțin ecologică.

Concluzie

Deși mopurile cu aburi nu sunt pentru toată lumea, ele pot fi la îndemână pentru a-ți menține bucătăria și baia curate. Pentru majoritatea gospodăriilor, cel mai bun model din acest moment este Bissell PowerFresh Titanium. Se manevrează incredibil de ușor, are un rezervor ușor de reumplut, un cablu lung și chiar o perie de spălare integrată pentru murdăria întărită.

Kärcher SC2 Upright EasyFix va fi cel mai satisfăcător produs de curățat cu abur pentru cei care locuiesc într-un loc cu apă dură, datorită filtrului său de calcar integrat de înaltă calitate.

În cele din urmă, Polti Vaporetto SV450_Double excelează atunci când vine vorba de curățarea zonelor înguste și greu accesibile. Setul său generos de duze, perii de curățare și lavete de înlocuire reprezintă un avantaj pentru curățarea nu numai a podelelor, ci și a oricărui alt loc.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 7 In medie: 2.9
Back to top button