Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune Monitoare gaming 2022

Alegerea unui monitor gaming poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 monitoare gaming disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul
1 din 10
5.0
2 din 10
4.9
3 din 10
4.8
4 din 10
4.7
6 din 10
4.6
7 din 10
4.5
8 din 10
4.4
9 din 10
4.3
10 din 10
4.2

├Ämp─âtimi╚Ťii de jocuri pe calculator ╚Ötiu c─â monitorul este una din componentele cele mai importante pentru a avea o experien╚Ť─â pl─âcut─â de relaxare. De aceea, ei acord─â o aten╚Ťie deosebit─â alegerii celui mai bun monitor de gaming dintre toate ofertele existente pe pia╚Ť─â. Dar ce ├«nseamn─â un monitor de jocuri bun ╚Öi prin ce se deosebe╚Öte acesta de unul normal. Ne-am g├óndit s─â v─â prezent─âm cele mai multe caracteristici tehnice de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont atunci c├ónd alege╚Ťi un monitor gaming.

Caracteristicile tehnice relevante, specifice monitoarelor gaming

Rezoluţie monitorului

Cea mai important─â caracteristic─â tehnic─â de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont ├«n alegerea monitorului de jocuri este, desigur, rezolu╚Ťia sa. Tipologia lor este divers─â de 1080p (Full HD), 1440p (QHD / 2K) ╚Öi 2160p (UHD / 4K). Cu c├ót de mare rezolu╚Ťia cu at├ót calitatea imaginii este mai mare ╚Öi detaliile vizuale mai semnificative. Toate lumea ├«╚Öi dore╚Öte o rezolu╚Ťia a monitorului c├ót mai mare, dar ea depinde de capacitatea hardware-ului de a suporta aceast─â rezolu╚Ťie.

Iubitorii de jocuri video au ├«ns─â calculatoare puternice, cu o putere mare a pl─âcii video, pentru o performan╚Ť─â ╚Öi o calitate vizual─â superioar─â. Aceste calculatoare pot suporta monitoare cu o rezolu╚Ťie mare, QHD sau UHD f─âr─â nicio problem─â.

M─ârimea ecranului

├Än general, m─ârimea monitoarele pentru jocuri trebuie s─â fie cuprins─â ├«ntre 21 ╚Öi 27 inch, dimensiune ce asigur─â un confort vizual optim. Dimensiunile monitorului de gaming depinde ╚Öi de spa╚Ťiul fizic unde va fi amplasat. Dac─â ave╚Ťi un birou mai mic ╚Öi sta╚Ťi prea aproape de monitor, alege╚Ťi un monitor de dimensiuni mai mici. Nu are rost s─â alege╚Ťi un monitor prea mare, deorece vederea periferic─â la ochi este undeva la 35 de grade perpendicular cu direc╚Ťia ├«n care privim, restul se vede blurat.

Timpul de r─âspuns

Timpul de r─âspuns al pixelilor monitorului, m─âsurat ├«n milisecunde, reprezint─â timpul necesar pentru ca un singur pixel s─â treac─â de la negru la alb sau ├«ntre diferite nuan╚Ťe de gri. Cu c├ót acest timp este mai mic cu at├ót vor fi mai line ╚Öi mai estompate mi╚Öc─ârile camerei. Un juc─âtor profesionist va alege monitoare cu timp de r─âspuns cuprins ├«ntre 1 ╚Öi 4 ms pentru a experimenta cele mai interesante ╚Öi autentice senza╚Ťii ├«n joc.

Tehnologia display-ului

Pe pia╚Ťa comercial─â sunt dou─â tipuri de display-uri, fiecare cu caracteristicile sale specifice: TN (twisted nematic) ╚Öi IPS (in-plane switching):

  • Display-ul TN are avantajul de a suporta timpi de r─âspuns mai rapizi;
  • Display-ul IPS ofer─â o calitate vizual─â mai bun─â, o redare a culorilor mai vibrante ╚Öi mai precise, precum ╚Öi unghiuri de vizualizare mai bune, caracteristicile ideale pentru jocurile video.

Conectori specifici unui monitor de jocuri

Un monitor de jocuri poate avea urm─âtoarele intr─âri ╚Öi ie╚Öiri, de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont c├ónd face╚Ťi aceast─â investi╚Ťie:

  • Display Port de 1.4 ÔÇô cea mai bun─â alegere pentru transferul video sau audio pe calculator;
  • HDMI de 1.4 -2.0 ÔÇô acestea nu suport─â rate de re├«mprosp─âtare la rezolu╚Ťii mai mari ca DisplayPort,
  • ie╚Öire audio de 3.5 mm ÔÇô pentru a conecta c─â╚Ötile sau difuzoarele direct la monitor ├«n loc de panoul din spate al pl─âcii de baz─â sau de panoul frontal al carcasei;
  • intrare audio de 3,5 mm;
  • mai multe porturi USB.

Rata de împrospătare

Rata de re├«mprosp─âtare, m─âsurat─â ├«n Hertz, arat─â de c├óte ori monitorul poate re├«mprosp─âta imaginea afi╚Öat─â pe secund─â. Acest lucru determin─â num─ârul de cadre pe secund─â ce va fi afi╚Öat pe monitor. Monitoarele pentru jocuri pot avea urm─âtoarele rate de re├«mprosp─âtare de 60Hz, 144Hz ╚Öi 240H. Evident c─â este important s─â alege╚Ťi un monitor cu o rat─â de ├«mprosp─âtare c├ót mai mare, dar face╚Ťi acest lucru doar dac─â ave╚Ťi o plac─â video performant─â capabil─â s─â o sus╚Ťin─â, altfel este o investi╚Ťie inutil─â.

Func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare

Monitoarele de gaming pot avea ╚Öi func╚Ťii sau op╚Ťiuni suplimentare ce v─â pot ├«mbun─â╚Ť─â╚Ťii experien╚Ťa jocului pe calculator. Enumer─âm c├óteva dintre acestea:

  • redarea muzicii f─âr─â difuzoare externe;
  • protejarea ochiilor prin sistemul Eye Saver sau;
  • ecran curbat, ce ofer─â o experien╚Ť─â complet diferit─â a rul─ârii jocurilor video.

Nu ezita╚Ťi s─â c─âuta╚Ťi ╚Öi s─â verifica╚Ťi existen╚Ťa acestor op╚Ťiuni ├«n modelele de monitoare ce ├«ntrunesc cele mai multe din criteriile dumneavoastr─â de achizi╚Ťie.

Brand cunoscut

La fel ca ├«n orice alt domeniu, un brad de succes ├«n produc╚Ťia de monitoare ╚Öi calculatoare ├«nseamn─â o calitate superioar─â a elementelor componente ╚Öi o aten╚Ťie sporit─â dedicat─â detaliilor. ├Än plus se remarc─â o specializare a acestor companii produc─âtoare pe anumite elemente componente pentru a deveni cei mai buni ├«n domeniu. Nu sunt de neglijat nici alte avantaje precum garan╚Ťia post achizi╚Ťie oferit─â de aceste companii, de cel pu╚Ťin doi ani sau posibilitatea de schimbare a unor componente ├«n service-urile lor specilizate, existente ├«n toate ora╚Öele mari din ╚Ťar─â.

Alegerea informat─â este cea mai bun─â alegere!

├Än general informa╚Ťia ├«nseamn─â putere, mai ales c├ónd decidem s─â investim ├«n obiecte de valoare. Alegerea monitorului pentru jocuri pentru un ├«mp─âtimit al jocurilor este cu adev─ârat o investi╚Ťie importat─â, iar caracteristicile tehnice ale acestuia, prezentate ├«n acest articol, v─â pot ajuta s─â face╚Ťi alegerea optim─â. Cel mai important aspect de la care pleca╚Ťi este pre╚Ťul de achizi╚Ťie. Un monitor de gaming bun nu este ieftin ╚Öi juc─âtorii ╚Ötiu asta.

Pentru a scurta timpul de c─âutare ╚Öi comparare a modelelor existente pe pia╚Ť─â, v─â recomand─âm s─â face╚Ťi acest lucru ├«n mediul on line. Va fi mult mai u╚Öor ╚Öi mai eficient. Chiar ╚Öi p─ârerile exprimate de al╚Ťi clien╚Ťi, juc─âtori ├«mp─âtimi╚Ťi de jocuri video, pot fi o surs─â important─â de inspira╚Ťie. Mai apoi, dup─â ce a╚Ťi ales modelele cele mai apropiate de criteriile dumneavoastr─â de selec╚Ťie pute╚Ťi merge la cele mai bune magazine de profil pentru a testa fizic produsele. Nu v─â jena╚Ťi s─â ├«ntreba╚Ťi repsonsabilului de magazin tot ceea ce conteaz─â pentru dumneavoastr─â, s─â testa╚Ťi fiecare model ├«n parte, s─â citi╚Ťi documentele tehnice aferente pentru a face cea mai inspirat─â alegere.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 18 In medie: 4.8
Back to top button