Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune laptopuri de gaming 2022

Odat─â cu dezvoltarea tehnologiei ╚Öi a industriei jocurilor ├«n lume a crescut ╚Öi interesul cump─âr─âtorilor pentru laptopurile specializate pentru jocuri. La fel ca ├«n cazul laptopurilor business, oferta de laptopuri de gaming este bogat─â ╚Öi include at├ót modele cu pre╚Ťuri mai accesibile ╚Öi dot─âri mai modeste, c├ót ╚Öi modele extrem de performante la pre╚Ťuri de top. ├Än aceste condi╚Ťii achizi╚Ťia unui laptop de gaming ieftin si bun devine o provocare ╚Öi implic─â cunoa╚Öterea unor detalii tehnice specifice acestui domeniu.

De aceea, v─â recomand─âm s─â ╚Ťine╚Ťi cont de cele anumite criterii tehnice de alegere a celor mai bune laptopuri de gaming, conform p─ârerilor despre laptopurile de gaming exprimate de speciali╚Öti. Astfel ve╚Ťi aborda bogata ofert─â de laptopuri de gaming de pe pia╚Ťa comercial─â mult mai informa╚Ťi ╚Öi mai preg─âti╚Ťi.

Principalele caracteristici tehnice ale unui laptop de gaming

Ecranul

Pe pia╚Ťa comercial─â laptopurile pentru jocuri sunt disponibile ├«n diferite versiuni, cu ecrane de 14ÔÇŁ, 15ÔÇŁ, 17ÔÇŁ ╚Öi uneori chiar mai mari. Alegerea m─ârii ecranuluui depinde de anumite preferin╚Ťe individuale. De exemplu:

  • laptopurile de 14ÔÇŁ sunt preferate de cei care doresc s─â se joace pe un sistem puternic, dar extrem de compact, chiar ╚Öi la un pre╚Ť mai ridicat;
  • dac─â vre╚Ťi un laptop portabil, ar fi bine s─â alege╚Ťi un model cu ecran de 15ÔÇŁ.
  • dac─â nu dori╚Ťi s─â v─â deplasa╚Ťi cu acesta, alege╚Ťi un model de 17ÔÇŁ sau mai mare pentru a v─â bucura de un spa╚Ťiu de ecran mult mai generos.

Rezolu╚Ťia

├Än ceea ce prive╚Öte rezolu╚Ťia v─â recomand─âm pentru un laptop pentru jocuri op╚Ťiunea Full HD. Modele cu rezolu╚Ťie UHD nu se justificat─â ├«n cazul unor ecrane cu diagonal─â de numai 15ÔÇŁ sau 17ÔÇŁ. Alte op╚Ťiuni pe care ar trebui s─â le lua╚Ťi ├«n calcul sunt disponibilitatea NVIDIA Optimus. Aceasta realizeaz─â u╚Öor trecerea ├«ntre cipul dedicat NVIDIA ╚Öi interfa╚Ťa grafic─â din procesor, economisind astfel energie atunci c├ónd folosi╚Ťi laptopul alimentat de la baterie.

O alt─â op╚Ťiune este G-Sync, un sistem care permite ecranului s─â-╚Öi adapteze rata de ├«mprosp─âtare la num─ârul de cadre oferite de placa video. Aceast─â op╚Ťiune este disponibil─â ├«ns─â doar pe laptopurile scumpe, ceea ce o face greu accesibil─â.

Procesorul

Pentru un laptop de jocuri performant, utilizatorii trebuie s─â aleag─â procesoarele Intel Core cu patru nuclee din genera╚Ťiile 6 ╚Öi 7. Versiunile pe care vi le recomand─âm sunt cele quad-core, adic─â cele cu sufixul HQ sau HK. Modele cu consum sc─âzut, av├ónd sufixul U fiind dual-core eficientizeaz─â doar consumul, ├«n dauna puterii generate. Acestea pot oferi doar ocazional suficient─â putere pentru rularea jocurilor. Dac─â vre╚Ťi ca laptopul dumneavoastr─â performant s─â ruleze perfect, atunci nu trebuie s─â neglija╚Ťi acest aspect ╚Öi s─â alege╚Ťi doar primele versiuni recomandate.

Placa video

├Än ceea ce prive╚Öte placa video v─â recomand─âm s─â opta╚Ťi pentru modele de clas─â medie ╚Öi superioare, bazate pe arhitectura Pascal, adic─â seria 1000: GTX 1060, GTX 1070 ╚Öi GTX 1080. Dac─â opta╚Ťi pentru un ecran cu rezolu╚Ťie Full HD, atunci recomandarea noastr─â ar fi ca memoria video dedicat─â s─â aib─â 4 GB sau chiar mai mult.

Dimensiunea ecranului

Laptopurile de ultim─â genera╚Ťie sunt printre pu╚Ťinele dispozitive care ofer─â un echilibru ├«ntre portabilitate, performan╚Ť─â ╚Öi putere de func╚Ťionare, fiind ideal pentru filme, jocuri sau acces la internet. De aceea alegerea dimensiunii ecranului depinde doar de preferin╚Ťa individual─â a fiec─ârui utilizator.

Portabilitatea

Acest criteriu este str├óns legat de criteriul anterior. Cu c├ót este mai mic─â diagonala ecranului cu at├ót este mai portabil laptopul. Exist─â mai multe posibilit─â╚Ťi de alegere ├«n func╚Ťie de nevoile dumneavoastr─â de mi╚Öcare:

  • Portabilitate maxima ÔÇô laptopuri cu diagonal─â de 13-14 inchi. Sunt cele mai u╚Öoare, autonomia cea mai mare, dar placa video si procesorul vor fi mai slabe, deoarece spa╚Ťiul disponibil este redus;
  • Portabilitate medie ÔÇô laptopurile cu diagonala de 15 inchi se ├«ncadreaz─â cel mai bine ├«n aceast─â categorie, fiind un compromis ├«ntre mobilitate ╚Öi putere;
  • Portabilitate minima ÔÇô laptop-urile cu diagonala de 17 ÔÇô 18 inchi. Nu sunt cele mai u╚Öor de transportat, dar sunt cele mai puternice deoarece spa╚Ťiul intern este foarte generos.

Rezolu╚Ťie display

Densitatea pixelilor reda imaginea afi╚Öat─â mult mai calitativ atunci c├ónd num─ârul de pixeli este mai mare. Acesta este reprezentat─â de rezultatul ├«nmul╚Ťirii dintre ├«n─âl╚Ťimea ╚Öi l─â╚Ťimea virtual─â a imaginii, calculate ├«n unitatea de m─âsur─â numit─â pixel. Aceea╚Öi rezolu╚Ťie se va vedea diferit pe ecrane de m─ârimi diferite atunci c├ónd se p─âstreaz─â propor╚Ťiile dimensionale. ├Än cazul de fa╚Ť─â e vorba de laptopuri cu rezolu╚Ťii medii ce se pot vedea impecabil pe displayul mic al dispozitivului.

Tastatura

Pentru un juc─âtor adev─ârat tastatura este foarte important─â, deoarece este principalul mod de transmitere a instruc╚Ťiunilor ├«n timpul jocului. O tastatur─â bun─â trebuie sa aiba functie anti-ghosting, adica s─â permit─â ap─âsarea simultan─â pe mai multe taste. Op╚Ťiunea de iluminare a tastaturii nu este obligatorie, dar arat─â foarte bine ╚Öi va fi apreciat─â de orice gamer.

Alegerea celui mai bun laptop pentru gaming este la un click distan╚Ť─â de dumneavoastr─â

Cu ajutorul informa╚Ťiilor prezentate ├«n acest ghid pute╚Ťi ├«ncepe c─âutarea care v─â va aduce cu un pas mai aproape de cel mai bun laptop de jocuri pe care vi-l dori╚Ťi. Opta╚Ťi pentru analiza produselor de pe pia╚Ť─â ├«n mediul on line pentru a c├ó╚Ötiga timp pre╚Ťios, dar ╚Öi pentru a avea acces la c├ót mai multe modele, la pre╚Ťuri avantajoase.

De asemenea, ├«ntrepta╚Ťi-v─â aten╚Ťia spre firme produc─âtore cunoscute pentru a avea parte de garan╚Ťii extinse ╚Öi servicii de postgaran╚Ťie de calitate ╚Öi prompte. ├Än plus, marile branduri sunt mai interesate de introducerea unor inven╚Ťii tehnologice de ultim─â or─â ├«n produsul lor, dar ╚Öi de calitatea excep╚Ťional─â a materialelor de fabrica╚Ťie. Spor ╚Öi inspira╚Ťie la cump─âr─âturi pentru cei ce vor s─â devin─â posesorii celor mai bune laptopuri de gaming!

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 37 In medie: 4.5
Back to top button