Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Top 5 cele mai bune imprimante în 2024

Indiferent dac─â ave╚Ťi nevoie s─â imprima╚Ťi documentele de baz─â sau s─â v─â ocupa╚Ťi de printarea fotografiilor ├«ntr-un mod profestional, ave╚Ťi nevoie de o imprimant─â buna, pe care s─â v─â pute╚Ťi baza. Suntem aici pentru a ne asigura c─â achizi╚Ťiona╚Ťi cea mai bun─â imprimant─â pentru nevoile dumneavoastr─â zilnice.

Cea mai bun─â imprimant─â
5.0 / 5

Epson EcoTank L15150 este bogat în caracteristici, ușurează munca și are un cost per pagină redus. Are o viteză mare de printare/scanare, 2 tăvi frontale de 250 de coli și este foarte ușor de folosit.

Pro

 • Are performan╚Ťe foarte bune
 • Este potrivit─â at├ót pentru birou, c├ót ╚Öi pentru acas─â
 • Calitativ─â
 • U╚Öor de folosit
 • Multe caracteristici utile

Contra

 • Arborele logic al meniului nu e prea cursiv
Cea mai bun─â imprimant─â laser monocrom─â
4.5 / 5

HP LaserJet Pro MFP M428fdn este cea mai bună imprimantă laser monocromă și poate imprima până la 38 de pagini pe minut. Imprimanta are caracteristici utile precum WIFI, un port USB frontal și un ecran tactil.

Pro

 • Vitez─â de imprimare rapid─â ╚Öi eficient─â
 • Calitate bun─â de imprimare ╚Öi caracteristici convenabile
 • U╚Öor de utilizat
 • Capacitate de intrare c─âreia i se poate da upgrade
 • Volum lunar impresionant

Contra

 • Nu este tocmai ieftin─â ├«n timpul utiliz─ârii ╚Öi nici c├ónd vine vorba de ├«ntre╚Ťinere
 • Imprimanta este grea, cu un design voluminos
Cea mai bun─â op╚Ťiune pentru buget redus
4.2 / 5

Aceast─â imprimant─â este cea mai bun─â imprimant─â de buget, deoarece ruleaz─â la costuri mici ╚Öi nu are un pre╚Ť ridicat ├«n compara╚Ťie cu altele. E un dispozitiv multifunc╚Ťional, ce imprim─â, scaneaz─â ╚Öi copiaz─â documente.

Pro

 • Vitez─â mare de imprimare
 • Capacitate de imprimare mobil─â
 • Economise╚Öte mult spa╚Ťiu
 • U╚Öor de instalat
 • Buget-friendly

Contra

 • Costul tu╚Öului si al imprim─ârilor este cam scump.
Cea mai bun─â pentru biroul de acas─â
4.3 / 5

Canon Maxify GX6040 este o imprimant─â excelent─â, cu capacitatea de a imprima fi╚Öiere color ╚Öi monocrome. Cu diverse op╚Ťiuni de conectivitate, este potrivit─â pentru toate sarcinile de imprimare acas─â ╚Öi la birou.

Pro

 • Afi╚Öaj u╚Öor de utilizat
 • Design robust, bine construit
 • Scaner plat ╚Öi alimentator automat de documente
 • Cost pe imprimare redus
 • Conectivitate wireless excelent─â

Contra

 • Nu are fax
 • Calitate foto granulat─â
Cel mai bun pentru fotografiilor
4.0 / 5

Canon PIXMA G640 este cea mai bună pentru imprimarea fotografiilor deoarece oferă o calitate perfectă a imaginii. Îmbină capacitatea de a produce volume mari la costuri foarte mici și imprimare foto de neegalat.

Pro

 • Poate oferi fotografii cu sau f─âr─â bordur─â
 • Recipientul de tu╚Ö este foarte durabil
 • Cost redus de imprimare
 • Are o capacitate de zoom de p├ón─â la 400%.
 • Accept─â o mare varietate de tipuri de h├órtie

Contra

 • Nu are tip─ârire duplex automat─â .
 • Nu accept─â conexiunea ethernet.

Actualiz─âri de con╚Ťinut:

Pentru a avea cea mai bun─â experien╚Ť─â de shopping online, ne asigur─âm c─â verific─âm ╚Öi reverific─âm produsele ╚Öi pre╚Ťul produselor incluse de noi, astfel ├«nc├ót s─â-╚Ťi recomand─âm doar op╚Ťiuni de cea mai bun─â calitate. Po╚Ťi avea ├«ncredere ├«n alegerile noastre.

Ghid de cump─ârare

imprimant─â Ghid de cump─ârare

Majoritatea oamenilor ├«╚Öi stocheaz─â documentele ╚Öi fotografiile ├«n laptop sau ├«n cloud ├«n aceste vremuri. Cu toate acestea, unii au dorin╚Ťa de a avea aceste fotografii ╚Öi documente tip─ârite pentru atunci c├ónd se ├«nt├ólnesc cu prietenii. Av├ónd ├«n vedere gama uria╚Ö─â de op╚Ťiuni, a ╚Öti cum s─â alege╚Ťi cea mai bun─â imprimant─â nu este ├«ntotdeauna cea mai simpl─â sarcin─â.

Imprimantele au devenit mai pu╚Ťin costisitoare, dar cu func╚Ťii uimitoare, care v─â pot ajuta s─â ob╚Ťine╚Ťi documente ╚Öi imagini la cea mai bun─â calitate. Am adus ├«n discu╚Ťie factori importan╚Ťi pentru a v─â ghida atunci c├ónd cump─âra╚Ťi o imprimant─â.

C├ónd este necesar s─â ave╚Ťi o imprimant─â?

Lucrul de acas─â este acum un lucru obi╚Önuit. Ve╚Ťi avea nevoie de o imprimant─â pentru a copia, imprima ╚Öi scana documentele de la lucru. De asemenea, elevii au nevoie de imprimante pentru teme ╚Öi proiecte.

S─â ai o imprimant─â acas─â va reduce nevoia de a pl─âti pentru fiecare copie ╚Öi de a merge ├«n anumite loca╚Ťii. Pasiona╚Ťii de fotografie ╚Öi oricine are nevoie s─â imprime ceva ├«n format de h├órtie tangibil─â, au nevoie ╚Öi de imprimante. Lua╚Ťi ├«n considerare dac─â va trebui doar s─â imprima╚Ťi sau s─â copia╚Ťi ╚Öi s─â scana╚Ťi.

Imprimantă obișnuită: Aceste imprimante folosesc în principal tuș și sunt potrivite pentru a produce un volum redus de documente. Ele servesc în mare parte unui singur scop, și anume- imprimarea.

Imprimante All-In-One: Acestea, ├«n func╚Ťie de configura╚Ťia lor, sunt echipate cu func╚Ťii de copiere, scanere, imprimante, uneori fax ╚Öi alte func╚Ťii.

Tipuri de imprimante

Imprimantele sunt disponibile ├«n diferite tipuri ╚Öi toate func╚Ťioneaz─â diferit. Iat─â care sunt tipurile disponibile pe pia╚Ť─â:

Imprimante cu jet de cerneal─â

Imprimantele cu jet de cerneal─â sunt folosite ├«n copy-center-uri, pentru tip─ârirea documentelor. Pentru a crea imagini pe h├órtie, ele pulverizeaz─â sute de pic─âturi de cerneal─â pe minut, imit├ónd tehnologia tubului catodic cu electroni din spatele ecranelor de imagini ale televizorului ╚Öi ale computerului. Cartu╚Öele de cerneal─â ale imprimantelor cu jet de cerneal─â sunt disponibile ├«n galben, magenta ╚Öi cyan ╚Öi cele trei sunt amestecate pentru a forma orice culoare dori╚Ťi.

Tehnica folosit─â de imprimantele cu jet de cerneal─â este mai simpl─â dec├ót cea folosit─â de imprimantele laser, ├«ns─â poate duce cu u╚Öurin╚Ť─â la formarea petelor. Imprimantele cu jet de cerneal─â sunt potrivite pentru persoanele care au nevoie de volume reduse de documente. Avantajul acestora, fa╚Ť─â de cele cu laser este c─â pot imprima pe o varietate de tipuri de h├órtie.

Imprimante cu laser

Imprimantele cu laser, pe de alt─â parte, folosesc tonuri. Acestea sunt o pulbere topit─â pe h├órtie, folosite pentru a produce imagini permanente. Imprimantele cu laser func╚Ťioneaz─â mai repede dec├ót jeturile de cerneal─â ╚Öi produc documente rezistente la decolorare. ├Än mod obi╚Önuit, ele func╚Ťioneaz─â ├«ndrept├ónd raze laser c─âtre un recipient fotosensibil rotativ pentru a lumina imaginea paginii.

Imprimantele cu laser sunt potrivite pentru uzul de birou și pentru persoanele care au nevoie de multe documente alb și negru. Sunt relativ mai rapide decât imprimantele cu jet de cerneală și produc documente de mai bună calitate.

Imprimante multifunctionale

Acestea pot fi fie imprimante cu laser, fie imprimante cu jet de cerneal─â, ├«ns─â, ├«n mod obligatoriu trebuie s─â fie echipate cu capacit─â╚Ťi de copiere ╚Öi scanare, al─âturi de alte func╚Ťii, precum faxul.

Imprimante foto

Imprimante foto

Acestea sunt imprimante one-duty f─âcute, ├«n general, pentru imprimarea fotografiilor sau a imaginilor grafice. Acestea ofer─â rezolu╚Ťie de ├«nalt─â calitate, dar de obicei nu sunt potrivite pentru niciun alt tip de imprimare. Unele dintre ele sunt disponibile ├«n dimensiuni foarte mici, care imprim─â imagini de dimensiuni mici.

Ce trebuie s─â lua╚Ťi ├«n considerare ├«nainte de a cump─âra o imprimant─â?

Ar fi dezastruos dac─â intra╚Ťi ├«ntr-un magazin ╚Öi cump─âra╚Ťi la ├«nt├ómplare o imprimant─â, f─âr─â a lua ├«n considerare urm─âtorii factori.

Cost de ├«ntre╚Ťinere

Este important s─â cump─âra╚Ťi o imprimant─â bun─â, la un pre╚Ť mic ╚Öi s─â lua╚Ťi ├«n considerare c├ót ve╚Ťi cheltui pe termen lung. Trebuie s─â lua╚Ťi ├«n considerare al╚Ťi factori, cum ar fi materialele de unic─â folosin╚Ť─â, cum ar fi cerneala, cartu╚Öele etc. Ave╚Ťi informa╚Ťii despre c├ót de mult va trebui s─â umple╚Ťi rezervorul de cerneal─â ╚Öi c├ót de des va fi nevoie.

├Än plus, verifica╚Ťi dac─â pre╚Ťul pieselor de schimb este accesibil ├«n cazul ├«n care unele piese se rup sau se uzeaz─â. ├Än general, va trebui s─â ave╚Ťi ├«n vedere durata de via╚Ť─â ╚Öi al╚Ťi factori care pot cre╚Öte profitabilitatea/utilizabilitatea general─â a imprimantei.

Conexiune

Unele imprimante au o func╚Ťie de imprimare f─âr─â fir care se conecteaz─â, ├«n general, prin wi-fi la dispozitivele dvs. ╚Öi imprim─â tot ce ave╚Ťi nevoie. ├Än plus, unele imprimante accept─â conectivitate wireless, permi╚Ť├ónd, ├«n acela╚Öi timp, conectarea prin cabluri.

Alte persoane folosesc USB/wire pentru a conecta imprimanta la calculator, iar dvs. pute╚Ťi folosi un cablu USB pentru a conecta imprimanta la re╚Ťeaua ethernet.

Cele mai multe imprimante cu caracteristici complete, ├«n special AIO, ofer─â acum func╚Ťii care au nevoie de internet. Aceste caracteristici ofer─â acces la fotografiile stocate pe internet.

Alternativ, unele imprimante accept─â imprimarea direct de pe un card SD.

Func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni suplimentare

Alegerea imprimantei potrivite depinde ╚Öi de func╚Ťiile ╚Öi op╚Ťiunile suplimentare pe care aceasta le de╚Ťine ╚Öi care v─â pot u╚Öura via╚Ťa. Dintre aceste func╚Ťii suplimentare cela mai utile sunt:

 • printrarea fata-verso;
 • printarea din cloud sau de pe un dispozitiv mobil;
 • copierea xerox a documentelor;
 • scanarea documentelor ╚Öi a imaginilor ├«n orice format.

Alege╚Ťi tipul de imprimant─â care include c├ót mai multe dintre aceste func╚Ťii suplimentare pentru a sc─âpa de drumuri inutile ulterioare la centrele de copiere.

Instrumente de imprimare

Marea majoritate a imprimantelor dispun at├ót de imprimare color c├ót ╚Öi de imprimare alb negru sau monocrom─â. Diferen╚Ťa dintre cele dou─â este destul de important─â. Imprimarea color consum─â mult din cartu╚Ö, ├«n timp de imprimarea monocromatic─â este mai economic─â. Alege╚Ťi varianta cea mai potrivit─â ╚Öi seta╚Ťi imprimantele color pe printare monocromatic─â atunci c├ónd situa╚Ťia permite acest lucru.

 • Alb-negru (imprimante monocrome) ÔÇô cea mai simpl─â imprimant─â, se ├«ncadreaz─â ├«n categoria imprimante ieftine ╚Öi, ├«n general, furnizeaz─â numai copiile alb-negru ale oric─ârui document. Pot doza culoarea pentru a crea nuan╚Ťe de gri ╚Öi tranzi╚Ťii de culoare, f─âc├ónd materialul imprimat mai calitativ.
 • Imprimante color ÔÇô au mai multe op╚Ťiuni color ╚Öi pot imprima imagini colorate. Cea mai mare problem─â a imprimantelor color este nevoia de a avea ├«ntotdeauna toate culorile ├«n imprimant─â deoarece, altfel, pur ╚Öi simplu s-ar putea s─â nu imprime deloc.

Calitatea rezultatelor

Unele imprimante vor oferi rezultate mai bune atunci când se ocupă de texte, în timp ce unele se vor descurca mai bine atunci când produc grafică luminoasă și detaliată.

Imprimantele cu laser ofer─â detalii mai clare ╚Öi precise dec├ót cele cu jeturi de cerneal─â, mai ales atunci c├ónd trebuie s─â scoate╚Ťi linii sub╚Ťiri sau litere mici. Cu toate acestea, atunci c├ónd imprima╚Ťi fotografii, jeturile de cerneal─â sunt mai bune, deoarece caracteristica de scurgere a cernelii va crea tonuri excelente ╚Öi bogate.

Dimensiunea imprimantei și amprenta

Este important s─â lua╚Ťi ├«n considerare dimensiunea ╚Öi amprenta unei imprimante, mai ales dac─â spa╚Ťiul este limitat. ├Än cele mai multe cazuri, imprimantele mai mici sunt cele mai bune pentru locuin╚Ťe, ├«n timp ce, cele mai mari, pentru birouri. Poate de aceea imprimantele cu jet de cerneal─â sunt preferate pentru uz casnic, spre deosebire de imprimantele cu laser.

├Än general, imprimantele cu jet de cerneal─â sunt mai mici dec├ót imprimantele cu laser ╚Öi mai pu╚Ťin voluminoase. O cas─â nu necesit─â o imprimant─â voluminoas─â, mai ales dac─â este un apartament mic.

Specifica╚Ťii

Pute╚Ťi evalua o imprimant─â pe baza unor specifica╚Ťii. Aceste specifica╚Ťii sunt practic seturi standardizate de teste dezvoltate de Organiza╚Ťia Interna╚Ťional─â pentru Standardizare (ISO).

ÔŚĆ PPM (pagini pe minut)
ÔŚĆ DPI (puncte pe inch)

Imprimare fa╚Ť─â-verso

Aceasta este o caracteristic─â de imprimare care v─â permite s─â imprima╚Ťi pe ambele fe╚Ťe ale unei h├órtii. Se realizeaz─â fie prin ├«ntoarcerea automat─â a paginilor ├«n timp ce aparatul imprim─â, fie prin ├«ntoarcerea manual─â a paginii c├ónd este finalizat─â o parte. Acesta este practic un must-have la imprimante, deoarece ajut─â la economisirea h├órtiei, prin urmare, la costurile de imprimare pe termen lung.

U╚Öurin╚Ť─â la utilizare

Ar trebui s─â achizi╚Ťiona╚Ťi o imprimant─â pe care s─â o pute╚Ťi opera cu u╚Öurin╚Ť─â, f─âr─â a utiliza un manual. O imprimant─â cu ecran tactil este mai u╚Öor de utilizat deoarece totul este afi╚Öat pe ecranul s─âu. Unele imprimante, ├«n special cele mai ieftine, au un afi╚Öaj cu cristale lichide cu 1-2 linii, care ofer─â informa╚Ťii limitate ╚Öi, prin urmare, greu de utilizat.

├Än plus, confirma╚Ťi dac─â imprimanta dorit─â are un cablu USB, chiar dac─â inten╚Ťiona╚Ťi s─â utiliza╚Ťi op╚Ťiunea wireless. Unele modele necesit─â un cablu pentru conectivitate la WIFI pentru prima dat─â. Cablul USB va ajuta ╚Öi ├«n cazul ├«n care re╚Ťeaua WIFI sl─âbe╚Öte brusc.

Consumabilele

Consumabilele imprimant─â

Pe pia╚Ťa exist─â dou─â tipuri de imprimante: unele cu cartu╚Ö ╚Öi altele cu toner. Pute╚Ťi citi din fi╚Öa tehnic─â a oric─ârei imprimante cartu╚Öele compatibile, pre╚Ť ╚Öi dac─â pot fi re├«nc─ârcate. V─â recomand─âm s─â alege╚Ťi modelele de cartu╚Öe re├«nc─ârcabile deoarece nu costa mult ╚Öi prelungesc considerabil exploatarea acestora.

Capacitatea de printare și viteza de imprimare

Capacitatea de printare este dat─â de num─ârul de copii ce pot fi printate pe luna si poate sa fie sub 1000, ├«ntre 1001-5000 sau peste 10000 de copii. Alegi modelul de imprimant─â care v─â avantajeaz─â ├«n func╚Ťie de nevoile dumneavoastr─â individuale. Viteza de printare se defin╚Öte prin num─ârul de pagini pe care o imprimanta le poate scoate pe minut ╚Öi conteaz─â mai ales dac─â lucra╚Ťi ├«n activit─â╚Ťi ce necesit─â timp rapid de printare.

Interfa╚Ťa imprimantei

Majoritatea imprimantelor vin cu un afi╚Öaj pentru a afi╚Öa informa╚Ťii de baz─â despre imprimare, copiere sau scanare. Unele au chiar ╚Öi o func╚Ťie de ecran tactil care face operarea mai u╚Öoar─â ╚Öi mai rapid─â. C├ónd cump─âra╚Ťi o imprimant─â, asigura╚Ťi-v─â c─â verifica╚Ťi dac─â acest aspect este disponibil, deoarece v─â va ├«mbun─ât─â╚Ťi experien╚Ťa.
Dac─â lua╚Ťi ├«n considerare toate liniile directoare enumerate mai sus, cu siguran╚Ť─â ve╚Ťi achizi╚Ťiona cea mai bun─â imprimant─â de pe pia╚Ť─â, potrivit─â nevoilor dumneavoastr─â.

Formatul de hârtie imprimat

Marea majoritate a imprimantelor sunt concepute pentru formatul A4 de h├órtie, ├«ns─â exist─â pe pia╚Ť─â ╚Öi modele de imprimante care pot s─â printeze coli A3 sau chiar mai mari de at├ót sau formate foarte mici, precum ar fi A6. Alege╚Ťi modelul de care ave╚Ťi nevoie ├«n activitatea dumneavoastr─â curent─â.

Cele mai bune m─ârci de imprimante

Pentru ca o imprimanta sa fie considerat─â cea mai buna, trebuie sa aib─â toate calit─â╚Ťile unei imprimante bune. Brandurile pe care le-am ales ca fiind cele mai bune sunt cele care sunt pe pia╚Ť─â de mai mult timp. Sunt m─ârci bine cunoscute, populare pentru serviciile lor de bun─â calitate. Iat─â o list─â cu cele mai bune m─ârci de imprimante:

Epson

Epson este o companie japonez─â de electronice, fondat─â ├«n 1946 ╚Öi unul dintre cei mai mari dezvoltatori, produc─âtori ╚Öi v├ónz─âtori de echipamente informatice. Compania opereaz─â prin diferite segmente de afaceri ╚Öi anume, solu╚Ťii de imprimare, comunica╚Ťii vizuale ╚Öi produse portabile ╚Öi industriale. Epson este renumit pentru furnizarea de imprimante de ├«nalt─â calitate ╚Öi alte produse de imprimare.

Canon

Canon este unul dintre cei mai importan╚Ťi produc─âtori de echipamente de imagistic─â profesional─â ╚Öi de consum, precum ╚Öi de sisteme informatice. Compania a fost ├«nfiin╚Ťat─â ├«n 1934 ╚Öi de atunci a prosperat ├«n industrie. Dac─â ave╚Ťi nevoie de camere digitale, lentile, bli╚Ťuri, imprimante ╚Öi alte echipamente de imprimare, ave╚Ťi ├«ncredere ├«n Canon pentru a v─â oferi cea mai bun─â calitate posibil─â.

HP

Hewlett Packard, altfel cunoscut sub numele de HP, este un producător popular de computere, desktop-uri, imprimante, cerneală și toner. Compania a fost fondată în 1939, pe 2 iulie, de Bill Hewlett David Packard. Ei produc diferite modele de imprimante, precum și produse de imprimare și sunt de încredere pentru serviciile și produsele lor de înaltă calitate.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 44 In medie: 4.6
Back to top button