Recenziidetop.com petrece multe ore cercet├ónd ╚Öi test├ónd, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi ofere ╚Ťie ╚Öansa de a g─âsi cele mai bune produse pe care s─â le achizi╚Ťionezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de c─âtre echipa noastr─â. Dac─â alegi s─â cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastr─â, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta s─â ne finan╚Ť─âm activit─â╚Ťile.

Cele mai bune imprimante laser 2024

Alegerea unei imprimante laser poate fi o sarcin─â cu adev─ârat dificil─â, pentru c─â exist─â o varietate uria╚Ö─â de produse ╚Öi pre╚Ťuri. Pentru a te ajuta, am adunat c├óteva informa╚Ťii de la rapoarte ╚Öi teste f─âcute de exper╚Ťi, astfel ├«nc├ót am putut alege cele mai bune 10 imprimante laser disponibile pe pia╚Ť─â ├«n momentul acesta.

Imagine
Nume
Evaluare
Verifica╚ŤI pre╚Ťul

Actualiz─âri de con╚Ťinut:

Ne actualiz─âm ├«n permanen╚Ť─â listele de produse pentru a-╚Ťi oferi cele mai recente modele la cele mai bune pre╚Ťuri, astfel ├«nc├ót s─â po╚Ťi fi sigur c─â ai la dispozi╚Ťie produse de cea mai bun─â calitate.

Imprimanta a devenit o necesitate pentru orice activitate de birou, iar uneori chiar ╚Öi acas─â, pentru c─â via╚Ťa de zi cu zi implic─â imprimarea unor documente, contracte sau efectuarea unor copii de acte. O variant─â de imprimant─â extrem de c─âutat─â, datorit─â avantajelor sale multiple, este imprimanta laser despre care vom vorbi mai mult ├«n acest articol.

C├ónd e vorba de achizi╚Ťia unei imprimante laser ieftin─â ╚Öi bun─â , dificultatea apare din cauza multiplelor oferte de imprimate laser de pe pia╚Ťa comercial─â ╚Öi a timpului prea redus pentru a le analiza pe toate. De aceea, v─â oferim c├óteva informa╚Ťii tehnice ce v─â pot fi utile ├«n acest demers, astfel ├«nc├ót s─â alege╚Ťi f─âr─â probleme cea mai bun─â imprimant─â laser care s─â corespund─â perfect nevoilor dumneavoastr─â.

Cele mai importante caracteristici tehnice ale imprimantelor laser

Capacitatea de tip─ârire

Cel mai important criteriu de alegere a unei imprimante laser este eficien╚Ťa acesteia ce se m─âsoar─â prin c├ó╚Ťiva parametri esen╚Ťiali:

  • capacitatea de stocare exprimat─â ├«n MB (megabytes),
  • num─ârul de pagini printate pe minut (ppm),
  • capacitatea de alimentare cu h├órtie.

Cu c├ót aceste valori sunt mai mari: cel pu╚Ťin 16 MB capacitate de memorare, s─â fie capabil─â s─â printeze 20 de pagini pe minut ╚Öi s─â permit─â o alimentare cu h├órtie de cel pu╚Ťin 150 de coli, cu at├ót imprimanta achizi╚Ťionat─â este mai eficient─â.

Formatul hârtiei suportat

Toate imprimantele laser, indiferent de eficien╚Ťa lor sau de produc─âtori au op╚Ťiunea de imprimare pe h├órtie ├«n format A4, cel mai utilizat format de h├órtie suport. Pentru birou ├«ns─â este posibil s─â ave╚Ťi nevoie de diferite alte variante A3 sau A5, a╚Öa c─â verifica╚Ťi op╚Ťiunile de format de h├órtie pe care imprimanta dorit─â poate printa.

Consumabile

Un alt criteriu important de care trebuie s─â ╚Ťinem cont este tipul de consumabil─â de care are nevoie imprimanta ╚Öi mai ales pre╚Ťul acesteia. Pentru orice tip de imprimant─â laser este nevoie s─â reface╚Ťi plinul de cerneal─â la o anumit─â perioad─â de timp. Dac─â vre╚Ťi s─â evita╚Ťi diverse probleme tehnice, v─â recomand─âm s─â cump─âra╚Ťi doar consumabile originale compatibile cu modelul de imprimant─â de╚Ťinut. Pentru a evita astfel de probleme de incompatibilitate cel mai bine e s─â v─â ├«ndrepta╚Ťi aten╚Ťia spre firme produc─âtoare cunoscute, firme mult mai atente at├ót la calitatea materialelor de fabrica╚Ťie, c├ót ╚Öi la problemele de compatibilitate dintre imprimante ╚Öi consumabile.

Compatibilitatea cu sistemul de operare

Func╚Ťionarea imprimantei implic─â ╚Öi instalarea drive-ului s─âu pe un computer. De aceea este esen╚Ťial atunci c├ónd alege╚Ťi imprimant─â s─â verifica╚Ťi compatibilitatea imprimantei cu sistemul de operare pe care ├«l folose╚Öti pe calculator. Sistemul de operare Windows este ├«nc─â cel mai popular ├«n Rom├ónia ╚Öi func╚Ťioneaz─â pe majoritatea dispozitivelor de calcul de la noi din ╚Ťar─â. Asta nu ├«nseamn─â c─â nu sunt folosite ╚Öi alte sisteme de operare, precum Mac OSX ╚Öi Linux ╚Öi de aceea trebuie s─â investi╚Ťi ├«ntr-o imprimant─â care s─â aib─â compatibilitatea potrivit─â.

Func╚Ťii ╚Öi op╚Ťiuni de baz─â ╚Öi suplimentare

Orice imprimant─â laser de calitate trebuie s─â fie capabil─â s─â execute un num─âr important de opera╚Ťiuni tehnice, unele de baz─â, altele suplimentare. Verifica╚Ťi cu aten╚Ťie func╚Ťiile de baz─â ale imprimantei dorite, dar ╚Öi dac─â are alte op╚Ťiuni suplimentare ├«n raport cu alte modele.

Imprimare

Calitatea unei imprimante laser bune este dat─â ├«n prmul r├ónd de calitatea imprim─ârii documentelor, ceea ce implic─â o rezolu╚Ťie bun─â. Alege╚Ťi modele de imprimant─â cu o rezolu╚Ťie cuprins─â ├«ntre 300 ╚Öi 600 dpi pentru a v─â bucura de aceast─â experien╚Ť─â.

Imprimare duplex

Cu ajutorul acestei func╚Ťii pute╚Ťi imprima ├«n mod automat fa╚Ť─â verso orice document. Nu mai trebuie s─â ├«ntoarce╚Ťi foaia cu m├óna dup─â fiecare opera╚Ťiune. Imprimarea duplex este o func╚Ťie util─â, mai ales dac─â ave╚Ťi de imprimat la birou sau acas─â mai multe foi deodat─â.

Copiere

Orice imprimant─â laser trebuie s─â de╚Ťin─â func╚Ťia de baz─â: copierea, iar aceast─â op╚Ťiune trebuie s─â fie activ─â, chiar dac─â imprimanta nu este conectat─â la un calculator. Copierea trebuie s─â fie at├ót alb-negru c├ót ╚Öi color.

Fax și scanner

Cele mai performante imprimante laser ├«ndeplinesc ╚Öi rolul unui fax, extrem de necesar mai ales la birou. La aceast─â func╚Ťie se adaug─â func╚Ťia de scanare, extrem de practic─â dac─â vre╚Ťi s─â ave╚Ťi ├«n calculator un document sau o imagine printat─â. Acestea pot fi salvate fie sub form─â de fotografie, de document PDF sau document ce poate fi supus edit─ârii.

Printare fotografii

Alegerea unei imprimante laser cu o rezolu╚Ťie mare v─â poate permite ╚Öi printarea fotografiilor la o calitate satisf─âc─âtoare. Pentru aceast─â opera╚Ťiune ve╚Ťi avea nevoie de h├órtie special─â pentru fotografii, de calitate superioar─â.

Imprimare color sau monocrom─â

Indiferent de op╚Ťiunea dorit─â, de a imprima monocrom anumite texte sau color anumite prezent─âri importante ╚Öi afi╚Öe, imprimanta laser aleas─â trebuie s─â v─â permit─â acest lucru. ├Än orice magazin de specialitate pute╚Ťi g─âsi ╚Öi dispozitive cu imprimare monocrome, mult mai ieftine dec├ót cele color, dar pute╚Ťi dispune ╚Öi de ambele variante de imprimante, dup─â nevoile dumneavoastr─â.

Conectivitate ├«n re╚Ťea

├Än func╚Ťie de num─ârul de persoane care se conecteaz─â la imprimant─â trebuie s─â fie ╚Öi alegerea dumneavoastr─â. Conectivitatea este un criteriu de baz─â mai ales pentru cei folosi╚Ťi imprimanta la birou, unde se lucreaz─â la mai multe computere. Cele mai bune modele de imprimante permit aceast─â conectare prin WI-FI, ceea ce simplic─â foarte mult problema de conectivitate.

Garan╚Ťie ╚Öi service

Un criteriu important de selec╚Ťie a imprimantei laser dorite este cel al garan╚Ťiei oferite de produc─âtor care trebuie s─â fie de cel pu╚Ťin 2 ani. De asemenea, verifica╚Ťi ╚Öi existen╚Ťa unui service al firmei produc─âtoare ├«n apropierea casei dumneavoastr─â, ├«n cazul apari╚Ťiei unor probleme de func╚Ťionare. Astfel, ve╚Ťi putea s─â rezolva╚Ťi, f─âr─â cheltuieli suplimentare, orice defect de fabrica╚Ťie.

Alegerea on line a impriamantei laser este mai avantajoas─â

Av├ónd la dispozi╚Ťiei informa╚Ťiile tehnice cel mai importante despre imprimante, nu mai r─âm├«ne trec├ót s─â trece╚Ťi la achizi╚Ťia ei propriu-zis─â. V─â recomand─âm s─â face╚Ťi aceast─â investi╚Ťie folosindu-v─â de multiplele avantaje ale achizi╚Ťiilor on line:

vei găsi mult mai repede modelul potrivit, într-un timp mult mai scurt;

╚Öi vei g─âsi pre╚Ťuri ╚Öi promo╚Ťii mult mai bune dec├ót ├«ntr-un magazin clasic;

ave╚Ťi posibilitatea de a consulta p─ârerea altor cump─âr─âtori din rubrica de review; astfel, vei putea s─â v─â da╚Ťi seama de calitatea real─â a produsului, av├ónd perspectiva unei persoane care a testat deja produsul respectiv.

├Än aceste condi╚Ťii avantajoase alegerea celei mai bune imprimante laser pentru dumneavoastr─â este mult mai accesibil─â ╚Öi satisfac╚Ťia unei achizi╚Ťii bune mult mai mare.

Face╚Ťi clic pentru a evalua aceast─â postare!
Total: 16 In medie: 4.5
Back to top button