Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune epilatoare IPL 2023

Cu siguranță ați fost cel puțin o dată în viață la un salon de înfrumusețare pentru a vă epila. Aproape întotdeauna, rezultatele de la un salon profesional vor fi mai bune decât cele pe care le puteți obține acasă. Nu și dacă alegeți să vă cumpărați un epilator IPL, însă.

Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, puteți obține rezultate remarcabile, demne de un salon, pentru doar o parte din prețul pe care l-ați plăti pentru un tratament complet. În plus, aveți la dispoziție intimitatea și confortul propriei locuințe pentru a folosi un astfel de epilator.

Epilatoarele IPL au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani și acum veți găsi pe piață o mulțime de astfel de produse, unele dintre ele de foarte bună calitate. Dacă doriți să scăpați de părul nedorit cu eficiență maximă, e greu să găsiți o metodă mai bună decât aceasta. Acum puteți găsi chiar și epilatoare ipl ieftine, astfel că vă puteți bucura de epilarea permanentă la un cost modic.

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul

Actualizări de conținut:

Pentru că te apreciem în calitate de client, ne actualizăm în permanență listele de produse, pentru a-ți oferi cele mai bune variante la cele mai bune prețuri. Poți avea încredere în faptul că am verificat recent produsele de top.

Philips Lumea BRI958 / 00

Philips Lumea BRI958 / 00
cel mai bun per total

Pro

 • Este foarte intuitiv de folosit, chiar și pentru începători
 • Acumulatorul se încarcă foarte repede
 • Rezultatele vizibile apar chiar din a doua săptămână de utilizare

Contra

 • Trebuie conectat la priză pentru epilarea pe zone mai mari
 • Fără conectarea la priză, impulsurile sunt mai slabe și mai rare

Recenzia noastră

Philips Lumea BRI958/00 este unul dintre cele mai bune epilatoare IPL pe care le puteți cumpăra pentru acasă. Aparatul promite o reducere pe termen lung a părului cu până la 78% după 12 sesiuni săptămânale, iar pielea poate rămâne fină până la jumătate de an.

Deși ar putea părea o cifră mică, mai ales în comparație cu promisiunile altor producători, cele 450.000 de impulsuri ale epilator philips lumea prestige vă oferă o durată de viață a lămpii de până la 39 de ani, timp suficient să vă bucurați pe deplin de aparat.

O funcție foarte interesantă a lui Philips Lumea BRI958/00 este senzorul SmartSkin. Datorită acestuia, nu trebuie să vă mai preocupați de setările corecte, epilatorul identifică automat ce setări trebuie să folosiți. Apoi, va trebui doar să treceți la treabă, iar epilarea va fi un proces destul de rapid. Pentru ambele picioare, aveți nevoie de doar 8 minute și jumătate. Dispozitivul vine și cu o serie de accesorii dedicate pentru corp, față, dar și pentru axile și zona inghinală.

Accesoriul pentru față are un filtru infraroșu încorporat, pentru siguranță maximă în timpul folosirii. În paralel, accesoriul ipl inghinal epilează eficient firele groase, însă este dotat și cu un filtru suplimentar transparent, pentru protecția pielii delicate din zonă.

Pentru a vă face sesiunile de epilare mai ușoare și mai plăcute, Philips Lumea BRI958/00 vine la și cu o aplicație pentru telefon, Philips Lumea IPL. Aceasta vă oferă asistența necesară, mai ales la început de drum. Aveți astfel acces la îndrumări personalizate pentru epilarea fiecărei zone a corpului.

În ceea ce privește siguranța ochilor în timpul folosirii, nu va trebui să purtați ochelari de protecție atunci când vă epilați. Astfel, e clar că majoritatea philips lumea pareri pe care le veți descoperi sunt mai mult decât încântătoare.

Specificații

 • Număr impulsuri: 450.000
 • Primele rezultate: după 3 tratamente
 • Pentru ce culori ale părului este potrivit: blond închis, șaten, negru
 • Pentru ce culori ale pielii este potrivit: I – V
 • Niveluri de intensitate: 5
 • Atașamente: fata, corp, maini, picioare, axila, inghinal

Verifică prețul


Braun Silk-expert PRO 5 PL5237

Braun Silk-expert PRO 5 PL5237
cel mai bun pentru piele sensibilă

Pro

 • Este foarte ușor de folosit și în zone greu accesibile (spatele genunchiului)
 • Mult mai versatil datorită celor 10 trepte de intensitate

Contra

 • Poate duce la apariția firelor de păr crescute în piele

Recenzia noastră

Braun Silk-expert PRO 5 PL5237 este un epilator ideal dacă aveți pielea sensibilă, dar doriți totuși să vă bucurați de avantajele unui astfel de dispozitiv. Dispozitivul are și acreditări dermatologice, obținând certificarea de produs sigur de la prestigioasa organizație Skin Health Alliance.

Pentru a vă face sesiunile de epilare cât mai ușoare, mai ales în cazul pielii sensibile, aveți la dispoziție mai multe moduri de confort. Pe lângă cel Normal, puteți opta și pentru modurile Delicat sau Foarte Delicat, astfel încât nivelul de energie al impulsurilor să fie mai redus.

Braun Silk-expert PRO 5 PL5237 folosește tehnologia SensoAdapt, prin care vă garantează siguranță maximă în timpul utilizării, chiar și la prima încercare de epilare. Pentru că tenul dumneavoastră variază în funcție de zona corpului, această tehnologie scanează în timp real pielea și ajustează intensitatea impulsurilor luminoase, pentru ca părul să fie eliminat în mod eficient, dar și cât se poate de sigur. În plus, aveți la dispoziție și 10 niveluri de intensitate, pentru un control cât mai bun asupra impulsurilor luminoase.

Pe lângă capul normal, acest epilator are și un capac de precizie. Acesta îngustează fasciculul luminos, astfel că veți putea folosi epilatorul și în zone mai mici, fie că e vorba de față sau de axile.
Va trebui să folosiți aparatul cel puțin 12 săptămâni, în mod regulat, pentru a observa o reducere semnificativă și permanentă a părului. Aparatul este eficient pentru tonuri de piele de la deschise la medii și pentru păr blond, șaten sau brunet.

Lampa vă oferă 400.000 de impulsuri, iar epilator braun ipl pro 5 ar trebui să aibă o durată de viață de aproximativ 22 de ani.

Specificații

 • Număr impulsuri: 400.000
 • Primele rezultate: după 4 tratamente
 • Pentru ce culori ale părului este potrivit: blond închis, șaten, negru
 • Pentru ce culori ale pielii este potrivit: I – V
 • Niveluri de intensitate: 10
 • Atașamente: cap extra lat, cap de precizie

Verifică prețul


Sellfluence

Sellfluence
cel mai bun raport calitate – preț

Pro

 • Nu se încălzește în timpul folosirii de durată la intensitate maximă
 • Poate fi folosit cu ușurință și în zonele mai greu de atins ale corpului

Contra

 • În mod manual, unghiul de 90 de grade este dificil de găsit

Recenzia noastră

Sellfluence este între cele mai bune epilatoare ipl și vă promite o lampă cu durata de viață de 999.999 de impulsuri, astfel că nu veți avea nevoie de un înlocuitor în viitorul pe termen lung sau scurt. Aveți la dispoziție cinci niveluri diferite de intensitate a impulsurilor. Astfel, veți putea folosi întotdeauna un nivel potrivit pentru pielea dumneavoastră.

Nivelul este afișat în permanență pe ecranul LCD, pentru a ști întotdeauna care este setarea activă. Epilatorul Sellfluence vă poate ajuta în cazul epilării în diverse zone ale corpului, datorită accesoriilor pe care le conține. Vă puteți epila nu doar pe zonele mari, cum ar fi picioarele, ci și în zone sensibile, cum ar fi fața, axilele sau zona inghinală, datorită accesoriului dedicat. Aveți la dispoziție și un element de protecție pentru piele. De asemenea, aveți și o pereche de ochelari de protecție incluși în pachet, pentru a vă proteja ochii în timpul procesului de epilare.

Aparatul IPL Sellfluence este recomandat pentru o gamă variată de tipuri de ten, excepție făcând cel foarte închis la culoare. În cazul părului, acesta nu va funcționa pe nuanțe de blond deschis, roșcat sau gri, așa că va trebui să aveți și asta în vedere în momentul achiziției.

Designul ergonomic vă va oferi o experiență de epilare plăcută de fiecare dată când folosiți acest epilator. Nu uitați să consultați manualul de utilizare pentru a descoperi toate informațiile relevante pentru funcționare, astfel încât încă de la prima folosire, Sellfluence să fie o experiență bună.

Specificații

 • Număr impulsuri: 999.999
 • Primele rezultate: după 4 săptămâni (folosit de 3 ori pe săptămână)
 • Pentru ce culori ale părului este potrivit: blond închis, șaten, negru
 • Pentru ce culori ale pielii este potrivit: I – IV
 • Niveluri de intensitate: 5
 • Atașamente: universal (corp, față, axile, inghinal)

Verifică prețul


Philips Lumea SC1998/00

Philips Lumea SC1998/00
IPL Philips Lumea SC1998/00

Pro

 • Rezultate excelente de lungă durată
 • Mult mai ieftin decât IPL-ul profesional
 • Aparatul poate fi folosit fără fir, utilizare practică
 • Mai rapid, mai curat și mai puțin dureros decât epilarea cu ceară
 • Te scapă de firele de păr încarnate

Contra

 • Suprafața pe care pulsează lumina este destul de îngustă
 • Spre sfârșitul ședinței aparatul devine mai fierbinte, așa că este recomandat să începi mai întâi cu zonele mai sensibile.
 • Cam scump

Recenzia noastră

Epilarea nu trebuie să fie un proces dureros dacă folosești epilatorul IPL de la Philips. Este un epilator de ultimă generație, foarte eficient, cu design rose gold și o formă ergonomică. Este cel mai bun epilator IPL pe care l-am testat, motiv pentru care l-am clasat pe primul loc. Citește în continuare pentru a afla de ce.

În primul rând, ne place foarte mult siguranța pe care o asigură epilatorul. Acesta are un senzor integrat pentru nuanța pielii care recomandă intensitatea luminoasă de care ai nevoie pentru a te epila. În cazul în care detectează o nuanță a pielii prea închisă, senzorul va opri automat emiterea de pulsuri.

Mai mult decât atât, epilatorul IPL vine și cu o aplicație care oferă suport utilizatorului. Aceasta se poate descărca gratuit pe telefon, iar în acest mod poți avea o experiențp IPL unică și personalizată. Deși poate nu-ți pare atât de utilă, aplicația te va învăța să folosești epilatorul corect, astfel încât să ai rezultate de durată și îți creează un plan de tratament pentru fiecare zonă a corpului.

Epilatorul poate fi folosit pentru epilarea facială, fiind dotat cu un accesoriu pentru această sarcină.Cu filtrul suplimentar de lumina integrat, epilatorul poate fi utilizat pentru tratarea in siguranta a parului facial de pe buza superioara, barbie, obraji si alte zone sensibile.

Te întrebi în cât timp vei observa rezultate? Studiile arată o reducere a cel puțin 85% a părului după numai 3 tratamente. Primele 4 tratamente trebuie efectuate o dată la 2 săptămâni, după care ar trebui deja să observi rezultate vizibile.

Fără îndoială, este cel mai bun epilator IPL care asigură un tratament de prevenire eficient a creșterii părului, este sigur și delicat, chiar și în zonele sensibile. Cumpără-l acum și bucură-te de epilare permanentă chiar în confortul proprieri locuințe.

Specificații

 • Număr impulsuri: 250.000
 • Primele rezultate: 3 săptămâni
 • Pentru ce culori ale părului este potrivit: blond închis, șaten și negru
 • Pentru ce culori ale pielii este potrivit: de la foarte albă la cafeniu închis
 • Niveluri de intensitate: 3
 • Atașamente: accesoriu corp, față și inghinal

Verifică prețul


EvoSmart RX-1000K

EvoSmart RX-1000K
EvoSmart RX-1000K

Pro

 • Garantează o piele fină de până la 6 luni
 • Rezultate vizibile după 3 tratamente
 • Vine împreună cu accesorii pentru îndepărtarea părului și capăt pentru
 • întreținerea pielii și acnee
 • Foarte rapid, durata tratamentului pentru ambele picioare durează 8 minute
 • Are două moduri de funcționare, automat și manual

Contra

 • Lampa se încălzește desul de repede și tinde să ardă pielea după o utilizare îndelungată
 • Nu este potrivit pentru persoanele cu pielea închisă la culoare

Recenzia noastră

Epilatorul IPL EvoSmart este un epilator excelent, cu 5 trepte de intensitate, potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Produsul utilizează o tehnologie sigură și dovedită clinic, folosită în saloanele de înfrumusețare de către profesioniști. Ne place acest epilator deoarece s-a comportat bine în teste și este destul de rapid.

Epilatorul emite impulsuri luminoase, acestea fiind absorbite de foliculul de păr în diferite etape ale creșterii părului pentru a reduce în mod eficient creșterea părului pe față și corp. Produsul are 1.000.000 pulsații, o durată foarte mare de viață, de până la 20 de ani și sunt acceptate 2 moduri de funcționare, manual și automat. Modul manual se folosește pentru linia bikinilor, axile, bărbie, iar cel automat pentru conele corporale mai mari.

Acest epilator are 5 trepte de intensitate, filtru UV care protejează pielea, 2 capete de funcționare (unul galben pentru îndepărtarea părului și unul roșu pentru întinerirea pielii). Ne-ar fi plăcut ca epilatorul să fie potrivit și pentru persoanele cu pielea închisă la culoare, întrucât se recomandă a fi folosit doar de către persoanele cu pielea albă.

Epilatorul IPL EvoSmart RX indeparteaza parul rapid, intr-un mod nedureros si aproape permanent. Epilarea cu acest epilator reprezinta tratamentul prin care se distrug foliculii de par in procent de 90-95%. Firele ramase dupa ciclul de sedinte vor deveni subtiri, asemenea pufului. Acest procedeu variaza de la o persoana la alta in functie de varsta, grosimea firului de par, tipul de piele.

Zona de expunere este de 4 cm patrați, iar ce ne place foarte mult este prezența ecranului LCD care-ți spune câte pulsații sunt în acel moment. Iar când este gata de utilizare, LED-ul verde de pe partea dreaptă va lumina intermitent.

Dacă vrei un epilator eficient, care să fie folosit atât de femei, cât și de bărbați, ușor și rapid de folosit, ți-l recomandăm pe IPL EvoSmart RX.

Specificații

 • Număr impulsuri: 1000000
 • Primele rezultate: 3 săptămâni
 • Pentru ce culori ale părului este potrivit: blond închis, șaten, negru
 • Pentru ce culori ale pielii este potrivit: alba
 • Niveluri de intensitate: 5
 • Atașamente: cap întreținere piele

Verifică prețul


Ghidul cumpărătorului

epilator ipl

Pentru a înțelege pe deplin ce urmează să cumpărați, este bine să citiți nu doar review-urile de mai sus, ci și informațiile ce urmează cu privire la top epilatoare IPL.

Veți afla ce este un astfel de dispozitiv, cum funcționează și dacă există riscuri în timpul folosirii. De asemenea, veți putea găsi informații și despre eficiența unui astfel de epilator, despre recomandările în ceea ce privește pielea și părul dar și despre ce ar trebui să aveți în vedere când doriți să faceți o astfel de achiziție.

Ce este un epilator IPL

Epilatoarele IPL, sau epilatoare cu lumină intens pulsată, reprezintă o variantă foarte bună pentru persoanele care doresc o soluție în ceea ce privește epilarea de lungă durată, cu un minimum de efort și cu puține riscuri.

Epilarea IPL de acasă este realizată cu ajutorul unor dispozitive specifice, iar marele avantaj al acestora este prețul mult mai accesibil decât al sesiunilor de tratament de la un salon profesional. Un epilator IPL compari poate să coste câteva sute de lei, poate chiar undeva în jurul a 1.000 de lei dacă doriți un produs din gama premium. Pe de altă parte, o sesiune de epilare pe tot corpul la salon poate că coste cu ușurință în jur de 3.000 de lei. În plus, va trebui să mergeți de mai multe ori până veți ajunge la rezultatele dorite. Astfel, avantajul financiar devine destul de clar.

Dacă v-ați lămurit deja cu privire la aspectul banilor pe care îi puteți economisi cu epilare ipl acasa, trebuie să clarificăm și modul de funcționare al unui astfel de aparat.

Epilatoarele IPL folosesc pulsații de lumină aplicate la rădăcina firului de păr. Stimulate astfel, firele își încetează creșterea la rădăcină, în vreme ce partea de la suprafața pielii cade. În timp, vor crește și mai puține fire de păr în zona epilată; de aceea, epilarea IPL este un proces de mai lungă durată, care implică sesiuni multiple pentru atingerea rezultatelor dorite. Aveți nevoie de cel puțin patru sesiuni principale de epilare, în funcție de culoarea pielii, grosimea și densitatea firelor de păr. Ulterior, veți face doar sesiuni de mentenanță.

Sunt epilatoarele IPL și cu laser similare?

epilatoare laser și epilatoare ipl

Este foarte important să clarificăm faptul că epilatoarele IPL și cele cu laser sunt diferite din mai toate punctele de vedere. Astfel, este incorect să folosim termenii ca presupuși sinonimi, deoarece epilarea IPL și cea cu laser au un singur lucru în comun, ideea de lumină intens pulsată. Totuși, chiar și această lumină este diferită în cazul celor două tehnologii.

Epilatoarele IPL folosesc lumină cu mai multe lungimi de undă pentru a produce un fascicul alb, ce acoperă o suprafață mai mare. În paralel, epilatoarele cu laser se bazează pe lumină cu o singură lungime de undă, ce produce un fascicul concentrat p e o suprafață mică.

Pentru că epilatoarele cu laser sunt mult mai puternice decât cele IPL, există și riscul unor dureri mai mari în timpul folosirii acestora. Acestea folosesc elemente de răcire în zona de piele ce va primi pulsațiile de lumină și chiar și camera în care are loc procedura are o temperatură scăzută. Totuși, asta nu e suficient, iar unele persoane raportează dureri pe durata întregului proces de epilare cu laser.

În cazul epilării IPL, riscul durerii este mult mai mic, mai ales datorită puterii scăzute a unui astfel de aparat. Cazuri de durere raportate în cazul epilare ipl acasa sunt foarte rare. Dacă alegeți aparatul și setările potrivite pentru pielea dumneavoastră, nu veți avea probleme de acest fel.

O altă diferență importantă între cele două tipuri de epilare este că cea cu laser este o tehnică strict profesională. Astfel de aparatură veți găsi doar în saloane dedicate și indicat este să alegeți unul cu autorizațiile necesare pentru funcționare. În paralel, soluția IPL este una la îndemâna oricui și, mult mai important, este și considerabil mai ieftină.

Este tehnologia IPL sigură?

Multă lume s-a întrebat, de-a lungul timpului, dacă tehnologia de epilare IPL este una sigură pentru uzul regulat. Există, din fericire, anumite studii care arată siguranța acestei tehnologii, unul dintre ele fiind acesta. În concluziile studiului se arată că setările clasice ale unui aparat de acest fel nu vor duce la interacțiuni fototermice sau fotochimice cu melanoamele pielii. Studiul se bazează pe 25 de ani de observații cu privire la folosirea acestei tehnologii, iar rezultatele obținute arată că tehnologia nu prezintă riscuri nici în cazul unei folosiri intense.

Chiar și în cazul unei persoane care a efectuat 52 de sesiuni de epilare IPL în doar 6 luni, nu au existat o creștere a riscului de cancer sau de formare a tumorilor.

Există anumite efecte adverse ce pot apărea în cazuri mai rare, cum ar fi arsurile dermice. Nici acestea, însă, nu au vreo legătură cu formarea de posibile tumori în zona afectată a pielii.

Sunt, însă, anumite riscuri care pot apărea în timpul folosirii și care nu trebuie ignorate. Arsurile amintite anterior sunt cele mai des întâlnite probleme, cauzate îndeosebi de o folosire improprie a aparatului IPL.

Un efect advers dar cu posibile beneficii îl reprezintă posibila interacțiune a epilatorului IPL cu melanoamele pielii. Acestea pot fi ulcerate în timpul pulsațiilor laser, iar asta îi convinge pe oameni să viziteze un medic cu privire la incident; astfel, posibile afecțiuni grave ale pielii sunt identificate mai devreme decât în mod normal și există chiar șansa de salvare a unor vieți.

Siguranța în timpul folosirii

Pentru a vă asigura că nu aveți probleme în timpul folosirii unui epilator IPL acasa pareri, este mai mult decât indicat să citiți cu atenție manualul de utilizare al dispozitivului pe care îl cumpărați. Acolo veți afla informații despre toate aspectele folosirii epilatorului, pentru ca fiecare sesiune să fie una sigură.

Desigur, pentru că vorbim despre un dispozitiv alimentat de la rețeaua de energie electrică, este foarte important să respectați toate normele de siguranță după care vă ghidați în general pentru astfel de aparatură. Sub nicio formă nu folosiți epilatorul IPL în baie, unde există o mulțime de riscuri cauzate de interacțiunea cu apa.

Cum vă pregătiți pentru primul tratament cu epilatorul IPL

Prima sesiune de epilare IPL este, cu siguranță, și cea mai importantă. În cadrul acesteia veți învăța literalmente, pe propria piele, cum trebuie să folosiți aparatul. Tocmai de aceea am menționat și reamintim că trebuie să citiți cât mai atent manualul de utilizare, pentru a vă asigura că nu faceți greșeli.

Având în vedere că vorbim despre prima sesiune, aceasta va dura și cel mai mult. Pe măsură ce învățați să folosiți aparatul și îi descoperiți specificul, veți scădea simțitor timpul necesar pentru o astfel de sesiune.

Trebuie să mai știți și că sesiunile pe care le desfășurați au durate variabile și în funcție de zona corpului cu care lucrați. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât va fi și timpul de epilare mai mare, ajungând chiar și la o oră. De aceea, e bine să alegeți un moment în care știți că nu veți avea parte de întreruperi.

Primul pas: depilarea dinainte de tratamentul IPL

femeie bărbierit bărbierit

Pentru a efectua tratamentul cu epilatorul IPL pe care l-ați cumpărat, va trebui întâi să vă depilați în zona pe care veți lucra. Dacă părul este scurt în timpul epilării IPL, acesta prezintă un risc mai scăzut spre inexistent de ardere, iar astfel scade vertiginos și riscul de ardere a pielii.

Este important să folosiți o tehnică de depilare ce îndepărtează doar părul de la suprafață. Puteți opta, de exemplu, pentru depilarea cu o lamă de ras. Nu folosiți tehnici precum ceara, deoarece aceasta smulge firele de păr din piele, iar epilatorul IPL nu va mai fi la fel de eficient.

De asemenea, după ce ați încheiat depilarea, asigurați-vă că pielea este uscată și că nu ați aplicat vreun fel de loțiune sau alt produs cosmetic. Epilatorul IPL are nevoie de o piele cât mai curată pentru o funcționare ideală.

Al doilea pas: încercarea pe o zonă mică de piele

rasul picioarelor

Înainte să începeți epilarea IPL propriu-zisă, va trebui să testați aparatul pe o mică porțiune de piele, din zona pe care doriți să acționați.

Astfel, veți putea ști dacă pielea dumneavoastră reacționează advers la folosirea epilatorului sau dacă puteți continua în siguranță. Există posibilitatea ca pielea să se irite ușor după epilare. În acest caz, puteți folosi o cremă cu aloe vera, pentru a hidrata pielea.

În cazul în care semnalați efecte adverse mai puternice, este indicat să întrerupeți folosirea epilatorului IPL și să consultați un medic dermatolog, căruia să îi prezentați problema. Doar un specialist vă poate oferi îndrumări potrivite în astfel de situații.

Al treilea pas: timp cu și pentru dumneavoastră

Dacă testul de mai devreme a fost unul încheiat cu succes, puteți continua epilarea IPL și pe restul porțiunii pe care o aveți în vedere, fie că e vorba de picior, de braț sau de altă zonă a corpului. Pentru a face asta, însă, cel mai bine e să vă asigurați că aveți suficient de mult timp la dispoziție și că nimeni nu vă va deranja.

Prima sesiune IPL va dura mai mult decât cele ulterioare, așa că o zi de weekend ar putea fi cea mai bună alegere pentru o astfel de epilare.

Dacă nu știți exact când ar trebui să vă programați următoarea sesiune de epilare IPL, puteți căuta aplicațiile propuse de brandurile producătoare. Mulți dintre producătorii de renume oferă astfel de aplicații pentru telefon, care vă vor îndruma cu privire la momentul în care trebuie să vă pregătiți pentru o nouă sesiune.

Al patrulea pas: folosirea dispozitivului

După ce ați trecut de acești primi trei pași din prima sesiune, urmează și folosirea propriu-zisă a dispozitivului. Până acum, cu siguranță ați citit manualul, însă vă recomandăm încă o dată să faceți asta. Fiecare brand are parametri, funcții și setări diferite, iar alegerea celor potrivite este crucială pentru o epilare corectă.

Având în vedere că epilatoarele IPL folosesc o lumină puternică în timpul procesului de îndepărtare a părului, ați putea dori să vă protejați ochii în timp ce vă epilați. O soluție de calitate și sigură este folosirea unor ochelari de protecție specifici, pentru a vă feri ochii de pulsația puternică. Există și persoane care aleg să privească în altă parte sau chiar să închidă ochii în timp ce pulsația este activă. Sunt și aceste două variante demne de luat în calcul, dar s-ar putea să scadă precizia folosirii aparatului.

Al cincilea pas: îngrijirea pielii după sesiunea de epilare IPL

hidratant la îndemână

După orice sesiune de epilare IPL, va trebui să aveți grijă de pielea dumneavoastră, pentru a o menține în formă maximă și a evita orice eventuale neplăceri. Nu aveți foarte multe lucruri de făcut și îngrijirea nu e un proces deloc complicat: în primul rând, imediat după epilare, va trebui să aplicați o cremă hidratantă pe zona pe care ați lucrat.

De asemenea, va trebui să mai aplicați această cremă hidratantă și în următoarele zile după epilare. Cel mai bine este să folosiți timp de șapte zile această cremă. În paralel, înainte de orice expunere la soare, iar aici nu ne referim doar la mersul la plajă, ci și la orice ieșire în aer liber, trebuie să vă protejați cu cremă cu factor de protecție solar.

Recomandat este să folosiți o cremă care are cel puțin SPF 15. Totuși, siguranța maximă vă este oferită de crema de protecție cu SPF 50, pe care ar fi indicat să o folosiți în general, nu doar după epilarea IPL.

Dacă ați folosit epilatorul IPL în zona feței, puteți folosi ulterior produse de machiaj, însă doar după ce ați aplicat în prealabil cremă hidratantă. Dacă produsele nu sunt compatibile cu un strat anterior de cremă hidratantă, folosiți-o doar pe aceasta și renunțați la cosmeticele specifice. Dacă pielea este iritată, însă, nu este bine să aplicați vreun fel de machiaj.

De asemenea, în cazul zonelor de piele iritate, este bine să evitați deodorantele, parfumurile sau dușurile fierbinți. Acestea nu vor face decât să usuce pielea, care va fi și mai iritată.

Cât de mult doare, de fapt, epilarea IPL?

Durerea în timpul epilării IPL este un subiect destul de relativ, însă este bine să cunoașteți informații cât mai diverse despre acest aspect. Asta și pentru că este unul dintre cele mai importante în cazul acestui proces – sunt persoane care se feresc de astfel de tehnici de epilare tocmai de teama durerii.

În principiu, însă, epilarea IPL nu ar trebui să doară. Fiecare brand care produce astfel de dispozitive vă promite o experiență fără dureri și, de cele mai multe ori, laudele nu sunt degeaba.

Însă, pentru că fiecare persoană are propria conformație a pielii și propria toleranță la durere, pot apărea mici episoade de disconfort. Majoritatea persoanelor nu au nicio problemă în timpul folosirii unui astfel de epilator, în vreme ce un număr redus de utilizatori au menționat că simt pișcături ușoare în zona în care este folosit aparatul IPL. Iritațiile sunt o consecință ceva mai frecventă, însă utilizatorii care au suferit astfel de incidente susțin și că intensitatea și durata acestor iritații scade după fiecare folosire a epilatorului IPL.

Unii utilizatori s-au plâns de dureri ceva mai intense decât simple pișcături în cazul zonelor sensibile. Este vorba despre regiuni precum cea a bikinilor sau ca a axilelor, unde pielea este oricum mult mai sensibilă.

Mai frecvente decât cazurile durerilor sunt cazurile în care epilatoarele IPL nu dau rezultatele așteptate de utilizatori. Acestea, însă, sunt prezentate ceva mai jos.

Când veți vedea primele rezultate ale epilării IPL

picioare după bărbierit

Rezultatele, mai ales primele rezultate, reprezintă un alt punct de discuții și dezbateri în ceea ce privește epilatoarele IPL. Majoritatea producătorilor indică faptul că patru – cinci ședințe sunt suficiente pentru a observa o reducere a majorității firelor de păr din zona epilată.

Cu toate acestea, vorbim despre o mulțime de variabile când vine vorba despre eficiența reală a procesului de epilare IPL. În primul rând, contează tipul tenului pe care îl aveți dumneavoastră. Dacă aveți pielea deschisă la culoare, veți avea parte de rezultate după un număr mai mic de sesiuni, poate chiar după cele patru recomandate de producător. Persoanele cu ten mai închis la culoare vor avea nevoie de mai multe sesiuni pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Grosimea firelor de păr și densitatea acestora sunt alți factori importanți în ceea ce privește eficiența procesului de epilare. Cu cât firul de păr este mai gros, cu atât va fi nevoie de mai multe sesiuni pentru a îndepărta complet pilozitatea. De asemenea, cu cât aveți o densitate mai mare a firelor de păr în zona pe care doriți să lucrați, cu atât veți avea nevoie de mai multe sesiuni de epilare IPL pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Grosimea firelor de păr poate să alterneze și în funcție de zona corpului pe care urmăriți să o epilați astfel. Zona inghinală, spre exemplu, are fire de păr mai groase decât zona brațelor. Astfel, din nou, numărul de sesiuni poate varia.

Cea mai mare parte a utilizatorilor atestă că rezultate vizibile apar după primele patru – șase sesiuni, realizate în conformitate cu intervalul propus de producător. Totuși, există și cazuri mai degrabă izolate ale unor persoane care nu au succes cu tehnica de epilare IPL. Chiar dacă aceștia îndeplinesc toate cerințele necesare din punct de vedere al tenului, al firelor de păr și respectă modul de folosire al aparatului, nu văd rezultate. La bază pot sta chiar anumite dereglări hormonale care împiedică succesul tehnicii IPL, iar în aceste cazuri, este indicat să vizitați un medic.

Ce să aveți în vedere când cumpărați un epilator IPL

Epilatoarele IPL pe care le veți găsi în comerț au mai multe caracteristici la care trebuie să fiți atenți. Fiecare dintre cele de mai jos este important în felul său, dar veți descoperi că unele vor prima în topul preferințelor dumneavoastră. În funcție de ce doriți să realizați cu acest epilator, s-ar putea ca unele să nu conteze foarte mult. Toate, însă, trebuie considerate atunci când sunteți pregătiți să faceți o achiziție.

Numărul de impulsuri disponibile

Fiecare dispozitiv de acest fel are un număr limitat de impulsuri disponibile, care reprezintă, în principiu, durata de viață a produsului. Puteți găsi produse care au, de exemplu. 150.000 de impulsuri posibile (ceea ce s-ar traduce în aproximativ 5 ani de folosire regulată). Un epilator cu 400.000 de impulsuri vă promite chiar și până la 20 de ani de folosire.

Mulți producători promit acum epilatoare cu 999.999 impulsuri, ceea ce reprezintă o durată de viață enormă a aparatului. În astfel de cazuri, sunt mai multe șanse ca dispozitivul să se defecteze din altă cauză. Sau, există alternativa în care părul dumneavoastră ajunge la un nivel la care nu mai este nevoie de folosirea epilatorului IPL, cu mult timp înainte ca dispozitivul să nu mai poată fi folosit.

Nivelurile de intensitate disponibile

nivelurile de epilator ipl

Fiecare epilator IPL compari are mai multe trepte de intensitate pe care le puteți folosi, în funcție de pielea dumneavoastră. În principiu, cu cât treapta aleasă este mai mare, cu atât impulsurile sunt mai puternice. Aparatele pe care le găsiți pe piață au, de cele mai multe ori, cinci trepte din care puteți alege.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă bazați după un astfel de criteriu în alegerea treptei potrivite. Nu este recomandat să alegeți o treaptă mai ridicată decât cea care vă este sugerată în manualul de utilizare al produsului, având în vedere tenul dumneavoastră.

Respectând nivelul de intensitate recomandat, veți obține rezultate optime și, mai important, veți evita apariția unor reacții adverse în urma epilării IPL.

Durata impulsurilor luminoase

Durata impulsului luminos este un alt factor pe care să îl aveți în vedere atunci când doriți să achiziționați un epilator IPL.

Acest timp variază în funcție de epilatorul pe care îl alegeți, iar cele mai scurte impulsuri luminoase au o durată de aproximativ 0,6 secunde. La polul opus se află epilatoare care oferă impulsuri cu o durată de până la 3 secunde.

Cu cât durata impulsurilor luminoase este mai scurtă, cu atât veți putea termina sesiunea de epilare mai rapid.

Atașamente disponibile

atașamente epilator iplEpilatoarele de acest fel vin la pachet cu mai multe atașamente, pe care le puteți folosi în funcție de zona pe care doriți să lucrați.

Există atașamente generale pentru corp, care au o suprafață mai mare și cu ajutorul cărora puteți acoperi suprafețe semnificative ale pielii într-un timp scurt.

Pentru față, există atașamente mai mici și uneori chiar cu filtre în plus, deoarece pielea din această zonă este mai sensibilă.

Unele epilatoare au chiar și atașamente de precizie, mai mici chiar și decât cele pentru ipl fata, cu ajutorul cărora puteți controla foarte precis zona pe care doriți să o epilați. Mai există și atașamente cu diverse curburi, care fac mai ușoară epilarea în diverse zone, cum ar fi la subsuoară.

Durata de folosire a epilatorului

Timpul pe care îl veți petrece folosind epilatorul IPL variază în funcție de ce planuri aveți pentru o anumită sesiune. Dacă aveți de gând să vă epilați rapid fața, puteți rezolva totul în mai puțin de cinci minute.

Pe de altă parte, zonele mai mari vor dura considerabil mai mult, iar dacă doriți să vă epilați pe tot corpul folosind un dispozitiv IPL, ați putea nevoie chiar și de mai bine de o oră pentru asta.

Culoarea pielii dumneavoastră

Culoarea tenului dumneavoastră e foarte importantă pentru epilarea IPL, deoarece majoritatea dispozitivelor de acest fel funcționează în siguranță doar pe piele mai deschisă.

Producătorii folosesc scara Fitzpatrick, cu șase niveluri, de la cea mai deschisă la cea mai închisă piele. Vă puteți compara tenul dumneavoastră cu aceste niveluri de referință, iar dacă vă aflați la nivelurile 5 sau 6, este bine să evitați epilatoarele IPL.

Există câteva dispozitive de acest fel care, într-adevăr, funcționează și pe piele mai închisă, însă sunt mai costisitoare.

Epilatoarele IPL obișnuite nu pot fi folosite pe piele foarte închisă la culoare, deoarece contrastul dintre piele și firul de păr este foarte mic. Astfel, pulsațiile luminoase afectează nu doar firele de păr bogate în melanină (substanța care dă culoare atât părului, cât și pielii), dar și pielea, putând duce chiar la arsuri.

Întrebări și răspunsuri

Pe ce nuanțe ale părului sunt obținute cele mai bune rezultate de epilare?

În funcție de nuanța părului dumneavoastră, veți obține rezultate variate în cadrul tehnicii de epilare IPL. Cele mai bune rezultate sunt obținute dacă aveți un păr închis la culoare. În această situație, pulsațiile luminoase pot ataca mai bine rădăcina firului de păr, care este mai bogată în melanină decât în cazul părului deschis la culoare. Combinația de ten deschis cu păr închis la culoare este cea mai favorabilă pentru acest tip de epilare.

Sunt dispozitivele de acest fel eficiente pentru păr alb, gri sau blond?

Majoritatea epilatoarelor IPL nu vor funcționa în cazul părului alb, gri sau blond, iar unele nu funcționează nici în cazul părului roșcat. Asta se întâmplă deoarece aceste culori de păr nu au pigmentul necesar care să poată fi atacat de pulsațiile luminoase. Părul roșcat conține feomelanină, care nu absoarbe energia unui epilator IPL philips, iar părul foarte blond are prea puțină eumelanină pentru a putea absorbi eficient energia. În cazul părului gri sau alb, acesta nu conține deloc melanină, astfel că nu poate fi îndepărtat de epilatoarele IPL clasice. Există, însă, anumiți producători care se laudă cu epilatoare IPL ce funcționează și în cazul acestor nuanțe mai speciale ale părului.

Este periculoasă pentru piele folosirea pe termen lung a unui epilator IPL?

În condițiile în care epilatorul IPL este folosit la parametri normali, respectând setările corespunzătoare pielii și părului pentru care va fi utilizat, acesta nu are efecte adverse asupra pielii dumneavoastră. În ultimii 25 de ani, de la apariția tehnologiilor de acest fel, au fost efectuate studii care să descopere eventuale efecte asupra pielii și nu au fost raportate probleme în ceea ce privește folosirea pe termen lung a unui asemenea epilator.

Poate fi folosit un epilator IPL pentru ten închis sau foarte închis la culoare?

Epilatoarele IPL nu sunt recomandate, în general, pentru tenul închis sau foarte închis la culoare, din cauza riscurilor asociate. Pentru că atât părul, cât și pielea închise la culoare sunt bogate în melanină, ambele vor reacționa la pulsațiile luminoase ale unui epilator IPL braun. Iar pentru că aceste pulsații au ca scop distrugerea prin încălzire a rădăcinii firului de păr, acest efect va apărea și în cazul pielii și vă puteți alege cu iritații sau chiar cu arsuri. Dacă aveți totuși piele de culoare închisă, puteți cerceta mai atent piața pentru găsirea unor soluții. Deși nu sunt foarte multe la număr, există câteva epilatoare IPL ce sunt suficient de blânde pentru a putea fi folosite și pentru tenul închis la culoare.

Pot fi folosite epilatoarele IPL și de către bărbați?

Un epilator IPL, deși orientat în reclame către femei, este destinat în egală măsură și bărbaților. Un astfel de dispozitiv poate fi folosit atât de domnișoare și doamne, cât și de domni. Epilatoarele sunt universale pentru sexe, astfel că un bărbat poate cumpăra un epilator care se potrivește preferințelor și nevoilor sale. Procesul de depilare și de epilare este același ca în cazul femeilor, restricțiile de folosire în funcție de culoarea pielii și a părului sunt aceleași, iar rezultatele, desigur, sunt similare și în cazul bărbaților, la fel ca în cazul femeilor.

Pot să folosesc un dispozitiv IPL pe suprafața unui tatuaj?

Sub nicio formă nu trebuie să folosiți un epilator IPL pe suprafața unui tatuaj pe care îl aveți. Dacă epilatorul intră în contact cu tatuajul, aspectul mai puțin important este că desenul de pe corpul dumneavoastră va fi afectat permanent. Mai important și mai periculos este faptul că vă puteți alege cu arsuri serioase dacă folosiți epilatorul pe tatuaj. Lumina este atrasă de zonele întunecate, astfel că cerneala din tatuaj este un mod foarte bun de atragere a luminii și transformare a acesteia în căldură. Doar că, în loc să distrugă fire de păr, lumina vă va afecta pielea. Dacă aveți un tatuaj, cel mai bine este să îl acoperiți în timpul epilării IPL din zona respectivă. În plus, mai lăsați 2-3 centimetri în plus între tatuaj și limita zonei de epilare, pentru siguranță.

Ce trebuie să faceți după un tratament cu epilatorul IPL

După epilarea cu un astfel de dispozitiv, pielea dumneavoastră va fi mai sensibilă de obicei, astfel că trebuie tratată cu grijă. Folosiți din plin creme hidratante, mai ales pe cele cu aloe vera, până când simțiți că pielea și-a revenit la normal. Evitați mersul la plajă după o astfel de sesiune de epilare. Ideal e să vă expuneți cât mai puțin la soare în general pentru aproximativ două săptămâni după epilarea. Purtați haine cu mânecă lungă, largi și deschise la culoare, iar dacă nu puteți face asta, folosiți cremă cu factor de protecție solară 30 sau 50.

Cât de des trebuie folosit epilatorul IPL

În principiu, odată ce începeți sesiunile de epilare cu un astfel de dispozitiv, va trebui să le realizați săptămânal pentru câteva săptămâni. Deși mulți producători susțin că ajungeți la rezultate bune după patru sau șase săptămâni, puteți apela la epilatorul IPL chiar și 12 săptămâni. Ulterior, veți decide dumneavoastră cât de des trebuie folosit dispozitivul. E posibil să aveți nevoie de o sesiune de epilare o dată la două săptămâni pentru alte câteva luni, iar ulterior, din ce în ce mai rar. Rezultatele variază de la persoană la persoană și cel mai bine este să vă ghidați după propriile simțuri și observații în ceea ce privește progresul și succesul epilării.

Concluzii

Cele mai bune epilatoare ipl sunt o metodă modernă și foarte eficientă când vine vorba de îndepărtarea părului nedorit de pe corpul dumneavoastră, indiferent de zona în care doriți să îl folosiți.

Va trebui să alegeți un epilator care să corespundă tenului și părului dumneavoastră și va fi nevoie să îl folosiți doar la parametrii indicați de către producător, în funcție de conformația pe care o aveți.

Dacă aveți temeri cu privire la siguranța în timpul folosirii unui astfel de epilator, dar și cu privire la efectele pe termen lung, nu trebuie să vă îngrijorați. În condițiile propuse de utilizare, riscurile cu privire la eventuale arsuri sunt foarte mici. Iar în ceea ce privește utilizarea pe termen lung, nu au fost identificate efecte adverse care să vă pună pe gânduri.

Așadar, un epilator IPL poate fi o variantă foarte bună dacă doriți o soluție aproape permanentă în ceea ce privește îndepărtarea părului nedorit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 34 In medie: 4.3
Back to top button