Cum să folosiți în siguranță o placă de păr
Placa de păr este un accesoriu indispensabil pentru orice fată sau femeie care dorește să dea părului un look drept și așezat. Plăcile de acest fel sunt folosite la scară largă, chiar dacă părul posesoarei este deja drept, ondulat sau creț.
O placă de păr reușește să îndrepte chiar și cel mai neascultător tip de păr, însă asta vine și cu dezavantaje. Oricât de multă grijă ați avea de părul dumneavoastră și indiferent cât de avansată este tehnologia plăcii pe care o folosiți, tot îl veți supune la stres și îl veți face mai fragil.
Acest aspect este bine-cunoscut de toate persoanele care își îndreaptă părul și pare a fi un dezavantaj suficient de mic încât să fie suportabil. Astfel, nu ne rămâne decât să vorbim despre alte aspecte importante pentru folosirea în siguranță a plăcilor de păr.
Folosiți placa doar pentru părul deja uscat anterior
De cele mai multe ori, veți dori să vă îndreptați părul după ce l-ați spălat. Este însă imposibil să îl îndreptați când este ud fără să-l distrugeți. Chiar și părul ușor umed este contraindicat pentru îndreptare; dacă părul dumneavoastră e prea ud, veți auzi un sfârâit ușor al plăcii de păr la contactul cu podoaba capilară.
Un astfel de sunet este un semnal clar că trebuie să mai așteptați până să vă îndreptați părul. Puteți să vă lăsați părul să se usuce natural, să îl ștergeți cu un prosop sau să folosiți un uscător de păr pentru a rezolva rapid acest aspect. Oricum ar fi, părul trebuie să fie cât mai uscat, în caz contrar îl veți arde. În niciun caz nu trebuie să folosiți placa de păr pe post de uscător!
Folosiți setările corespunzătoare ale plăcii de păr
Plăcile de păr din prezent au devenit extrem de inteligente și versatile. Producătorii știu că fiecare femeie are un anumit tip de păr și încearcă să ofere o gamă cât mai variată de setări, pentru ca oricine să poată beneficia de calitățile unei astfel de plăci.
Cu cât părul dumneavoastră este mai subțire, cu atât va trebui să folosiți o setare mai redusă de căldură, pentru a evita arderea firelor. În principiu, ar trebui să experimentați cu placa pornind de la cea mai joasă setare de temperatură. Observați la ce nivel părul dumneavoastră se îndreaptă așa cum v-ați dorit și folosiți doar această setare. În mod sigur nu aveți nevoie de mai mult. Mai multă protecție puteți obține cu o placa de par cu turmalina, al cărei înveliș superior oferă siguranță în plus.
Investiți într-un produs de calitate
Plăcile de păr pot costa de la doar câteva zeci la multe sute de lei. Fiecare dintre aceste produse are o calitate variabilă, iar dumneavoastră vreți să căutați o placă peste medie. Sigur, poate că nu vreți să cheltuiți prea mult pentru acest accesoriu, dar costul mai mare, ce se traduce într-o calitate mai ridicată, vă oferă un produs care poate ține ani la rând și care nu vă va afecta părul. O placa de par ceramica este ce vă doriți, deoarece acest material special are ioni negativi și vă protejează în plus firele. Dacă bugetul vă permite cu adevărat, vă puteți orienta chiar către o placa de par cu aburi, e considerabil mai scumpă decât alte modele, dar oferă părului mai multă protecție pe termen lung.
Tot din categoria plăcilor profesionale face parte și placa de par cu infrarosu. Spre deosebire de plăcile clasice, tehnologia acesteia contribuie chiar la repararea firelor de păr. Asemenea plăci sunt întâlnite, de cele mai multe ori, la saloanele de înfrumusețare, însă puteți face și o investiție personală de acest fel.
Produsele ieftine sunt predispuse la defecte rapide, având în vedere că pot folosi materiale de slabă calitate în design. Componentele electrice sau chiar plăcile între care prindeți părul pot să vă creeze probleme și sigur nu doriți să vă ardeți părul cu o placă ieftină și neintuitivă.
Îngrijiți-vă de părul dumneavoastră
Puteți face întotdeauna mai multe pentru părul dumneavoastră, mai ales dacă doriți să-i oferiți o viață cât mai lungă, chiar și în condițiile în care folosiți placa de păr foarte des. Folosiți un ser termoprotector pentru păr și aplicați-l înainte de a folosi placa. Acesta vă va proteja firele de temperaturile ridicate ale plăcii.
În plus, încercați să nu vă îndreptați părul zilnic, cu toate că este foarte tentant să o faceți. E foarte posibil să vă spălați zilnic pe cap, ceea ce e contraindicat; încercați să rupeți acest ciclu de spălare și îndreptare zilnică. Părul poate fi spălat și mai rar, o dată la câteva zile, iar dacă simțiți că acesta arată neîngrijit, puteți folosi și un șampon uscat sau pudră de talc pentru a-i împrospăta aspectul. Dacă vă spălați mai rar, vă veți îndrepta și părul mai rar.
Un alt lucru pe care îl puteți face când vine vorba de spălatul părului este să-i aplicați și o mască la finalul spălării. Sunt o mulțime de produse dintre care îl puteți alege pe cel potrivit și aveți posibilitatea să vă hrăniți firele de păr și să le prelungiți durata de viață sănătoasă.
Pentru a vă proteja și mai mult părul, folosiți o tehnică pentru a-l îndrepta. Cu toate că pare foarte intuitiv, trebuie să vă reamintim că e indicat să îndreptați șuvițe mici de păr deodată. Chiar dacă ați crede că puteți îndrepta mai repede părul dacă lucrați cu șuvițe mai mari, părul nu se va îndrepta corect și s-ar putea să fiți tentată chiar să treceți de mai multe ori cu placa, ceea ce va afecta firele și mai tare. Nu uitați să lăsați cel puțin 3 centimetri de la rădăcină până la locul de unde începeți să întindeți părul. De asemenea, dacă aveți părul lung, o placa de par lata v-ar putea fi mai utilă decât una standard.
Folosiți placa de păr fără riscuri în locuință
Dincolo de aceste sfaturi cu privire la folosirea plăcii în raport cu părul dumneavoastră, sunt și alte câteva aspecte de care este bine să țineți cont. Cel mai important este să nu uitați niciodată să scoateți placa din priză, după ce ați terminat de întins părul. Ideal e să vă cumpărați o placă cu timer încorporat, care se oprește automat după câteva minute. Veți reduce astfel considerabil riscul unor accidente.
Aveți grijă și unde așezați placa de păr. Evitați să folosiți produsul în baie, cu toate că locul pare unul facil. De asemenea, pregătiți o zonă aerisită și unde placa nu stă prea aproape de alte obiecte ale dumneavoastră. Așezați placa de păr pe o suprafață rezistentă la temperaturi înalte și nu direct pe masă, pe podea sau, mai rău, pe pat.
Dacă trebuie să călătoriți des, s-ar putea să aveți nevoie de o placa de par mini, care încape mai ușor în bagaj. Cumpărați și o husă termorezistentă pentru placă, astfel încât chiar dacă aveți doar câteva minute la dispoziție înainte să porniți la drum, placa abia folosită nu va prezenta vreun risc în timpul transportului.
Concluzii
Folosirea unei plăci de păr poate părea dificilă pentru o persoană care n-a mai avut de-a face cu un astfel de accesoriu. Totuși, învățarea este un proces destul de simplu, iar dacă aveți în vedere încă de la început sfaturile pe care le-ați citit aici, nu veți putea da greș.
Dacă vreți să vă aventurați și mai mult în această zonă a coafării părului acasă, puteți să cumpărați o placa de par multifunctionala, care vă ajută la mult mai multe decât la îndreptat. Orice ați face, însă, faceți cu atenție și cu răbdare, iar părul dumneavoastră vă va mulțumi.