Top 5 cele mai bune anvelope de vara în 2024
Acest articol a fost scris după ce am testat zeci de anvelope de vară pentru a afla care sunt cele mai bune anvelope de vara, ultra performante și rezistente. Le-am comparat între ele și am realizat un top anvelope vara cu 5 dintre cele mai bune. Atenție, după ce afli care sunt, nu părăsi pagina deoarece am scris pentru tine și un ghid super util care te învață cum să alegi anvelopele astfel încât să duci plăcerea de a conduce la alt nivel.
Cele mai bune anvelope de vară - comparația produselor
Actualizări de conținut:
Pentru a avea cea mai bună experiență de shopping online, ne asigurăm că verificăm și reverificăm produsele și prețul produselor incluse de noi, astfel încât să-ți recomandăm doar opțiuni de cea mai bună calitate. Poți avea încredere în alegerile noastre.
Care sunt cele mai bune anvelope de vară?
Michelin PRIMACY 4 205 / 55R16 91H
CELE MAI BUNE ANVELOPE DE VARĂPro
- Foarte durabile și rezistente
- Brand de încredere
- Silențioase
- Eficiență mare la frânare pe carosabil umed
- Distanțe de frânare foarte bune
Contra
- Rezistență sub nivelul mediu de aquaplanare
Recenzia noastră
În urma testelor pe care le-am realizat putem concluziona că anvelopa de vară Michelin Primacy 4 este o anvelopă competentă și sigură, tocmai de aceea am inclus-o pe primul loc.
Anvelopa Michelin Pimacy 4 oferă o nouă referință în materie de siguranță. După trei ani de dezvoltare, această anvelopă oferă un nivel ridicat de performanță pe drumuri umede, de la prima utilizare până când începe să se uzeze și atinge indicatorul legal de uzură (1,6 mm). Această anvelopă, răspunde, astfel, nevoii de performanță la un nivel ridicat atunci când este uzată; rezultând un randament de lungă durată.
În comparație cu concurenții săi direcți, noul Michelin Pimacy 4 rezistă în medie cu 18.000 de kilometri mai mult; ceea ce confirmă performanța de lungă durată a noilor anvelope concepute de Michelin. Noua anvelopă Michelin Pimacy 4 este o demonstrație concretă a strategiei Grupului Michelin: consumatorii trebuie să poată conduce în siguranță, pe toată durata de viață a anvelopei, până la indicatorul legal de uzură de 1,6 mm.
Dincolo de faptul că sunt foarte rezistente, distanțele de frânare atinse cu aceste anvelope sunt excelente. Cu toate că rezultatele nu te vor impresiona, în cazul unui eveniment nefericit, orice centimetru și orice mm îți poate salva viața. Astfel, pe carosabil umed, Michelin Primacy 4, în stare nouă, oferă o distanță de frânare cu până la 0,9 m mai mică decât principalul său concurent. La uzură, diferența este și mai mare, cu până la 2,8m mai puțin. Acestea sunt rezultate excelente , care ne-au surpins plăcut.
Grație noului profil și a designului specific, acestea mențin un nivel optim de eliminare a apei, cu până la 22% mai eficient decât competitorii, ceea ce înseamnă că se vor uza mai puțin în timp.
Dacă ești în căutarea unor anvelope de vară silențioase, durabile și cu performanțe excepționale la frânare, atunci Michelin Primacy 4 este soluția.
Specificații
- Sezon vară
- Indice sarcină 91
- Indice viteză H
- Clasa eficiență consum A
- Clasa aderență pe suprafețe umede B
- Nivel de zgomot 68 dB
Verifică prețul
Goodyear 205/55R16 91V EfficientGrip Performance 2
A DOUA CEA MAI BUNĂPro
- Are un model inovator al benzii de rulare care permite un răspuns bun pe carosabil umed sau uscat
- Ajută la economia de combustibil datorită rezistenței scăzute la rulare
- Sunt silențioase
- Se uzează treptat, fără să creeze disconfort
Contra
- Lipsesc protecțiile de jantă
Recenzia noastră
Am inclus aceste anvelope vara 205/55R16 de la Goodyear, EfficientGrip Performance 2 pe al doilea lor, deși erau foarte aproape să fie pe primul, datorită performanțelor sale excelente.
Așa cum am observat atât din testele noastre, cât și din recenziile utilizatorilor, succesul modelului Performance se bazează pe abilitățile sale pe carosabilul umed. Și nu e de mirare. Inginerii de la Goodyear i-au egalat pe cei de la Pirelli, reușind să creeze o anvelopă cu o aderență bună pe carosabil umed și o economie de combustibil puternică, având o rezistență la rulare foarte bună. Acest lucru se datorează tehnologiei „Wet Braking” care încorporează o rigiditate mai mică a compoziției și un număr mai mare de muchii de aderență pentru a asigura evacuarea rapidă a apei din anvelopă, reducând astfel distanța de frânare în condiții de carosabil umed.
EfficientGrip Performance 2 anvelope vara 205/55R16 a fost dezvoltat cu o elasticitate ridicată a benzii de rulare și o flexibilitate sporită pentru a diminua posibilitatea deteriorării anvelopei în condiții de drum accidentat sau pe o gamă largă de temperaturi. Datorită acestui fapt, EfficientGrip Performance 2 are performanțe kilometrice sporite, fapt ce ne surprinde plăcut.
Dacă vrei să faci economie la combustibil și vrei un set de anvelope care să se comporte bine pe carosabilul umed, atunci ți le recomandăm pe acestea de la Goodyear, Efficientgrip Performance 2.
Specificații
- Sezon Vară
- Indice sarcină 91
- Indice viteză V
- Clasa eficiență consum B
- Clasa aderență pe suprafețe umede A
- Nivel de zgomot 69 dB
Verifică prețul
Tigar High Performance 195/65 R15 91H
CELE MAI IEFTINEPro
- Sunt ieftine
- Aderență bună pe carosabil umed și uscat
- Distanță de frânare bună
- Calitate foarte bună la acest preț
Contra
- Sunt cam zgomotoase
- Sunt cam subțiri
Recenzia noastră
Deoarece vrem să oferim soluții și persoanelor cu un buget mai strâmtorat, am inclus în acest top cauciucuri vara și anvelope ieftine vara și bune. Iar cele de la Tiger, High Performance au prezentat cele mai bune rezultate în tesele noastre. Aceste anvelope vara 195/65R15 sunt destinate autoturismelor. Indicele de viteza este H, iar acest lucru arata ca anvelopele permit o viteza maxima de 210 km/h în condiții de siguranță. Indicele de sarcina 91 semnifica o capacitate de incarcare de 615 kilograme pe fiecare roata.
Ne-au plăcut aceste anvelope vara 195/65 R15 deoarece au un raport calitate/preț foarte bun. Prezintă performanțe avansate la uzură, iar Tigar, producătorul anvelopelor, a optimizat construcția benzii de rulare și a carcasei, astfel încât să ofere performanțe cât mai satisfăcătoare. Și o face.
Am observat că optimizează și consumul de combustibil, un plus major, mai ales în această perioadă. Iar acest fapt se datorează adâncimii crescute a benzii de rulare și rigiditatea îmbunătățită a blocurilor benzii de rulare. Trebuie să menționăm că noul model al benzii de rulare este fabricat pe bază de compus de siliciu.
Sunt ușor de controlat și oferă performanțe puternice pe suprafețele rutiere umede și uscate. Însă, ne-ar fi plăcut să fie mai silențioase, având un nivel de zgomot de 71 dB care poate deveni obositor pe distanțe lungi.
Dacă ești în căutarea unor anvelope de vară ieftine, dar cu performanțe decente, ți le recomandăm pe acestea.
Specificații
- Sezon Vară
- Indice sarcină 91
- Indice viteză H
- Clasa eficiență consum C
- Clasa aderență pe suprafețe umede C
- Nivel de zgomot 71
Verifică prețul
Michelin LATITUDE TOUR HP GRNX 215/65 R16 98H
CELE MAI BUNE PE CAROSABIL UDPro
- Sunt foarte rezistente
- Distanță de frânare optimă în condiții de carosabil ud
- Stabilitate foarte bună
- Sunt silențioase
Contra
- Cam scumpe
- După ce se uzează tind să devină mai zgomotoase
Recenzia noastră
Iar pentru persoanele care vor să-și cumpere un set de anvelope de vară care să se comporte perfect pe carosabilul umed, Michelin Latitude Tour HP GRNX este soluția.
Inginerii de la Michelin au introdus tehnologia „Terrain-proof”, o combinație de benzi de rulare derivate din tehnologia aplicată anvelopelor pentru a se uza mai puțin atunci când intră în contact cu pietrele de pe carosabil. În testele pe care le-am desfășurat am observat o rezistență crescută pe drumurile off-road, lucru care ne-a plăcut incredibil de mult.
Însă, să vorbim despre performanțele pe carosabilul umed. Tehnologia StabiliGrip permite utilizarea mai multor lamele (rezultând o mai bună aderență), în timp ce rigiditatea sculpturii este păstrată. Am observat o precizie foarte bună de conducere și o distanță de frânare optimă în condiții de carosabil ud.
În plus, aderența anvelopelor atât pe carosabilul umed, cât și pe cel uscat este optimă. Se păstrează uzura regulară, iar randamentul kilometric este mai mare.
Dacă îți dorești siguranță deplină în trafic pe carosabil umed, aceste anvelope ți-o va oferi.
Specificații
- Sezon Vara
- Indice sarcină 98
- Indice viteză H
- Clasa eficiență consum C
- Clasa aderență pe suprafețe umede C
- Nivel de zgomot 69 dB
Verifică prețul
Ghid de cumpărare a anvelopelor de vară
Există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cauți anvelope de vară noi. Printre acestea se numără condițiile meteorologice în care va trebui să conduci, calitatea și infrastructura drumurilor și, bineînțeles, stilul tău de condus. În plus, fiecare vehicul are cerințe specifice și există aspecte suplimentare, cum ar fi eficiența combustibilului și nivelul de zgomot.
Tipuri de anvelope
Înainte de a decide care sunt cele mai bune anvelope de vara pentru mașina ta, trebuie să cunoști avantajele și dezavantajele fiecărui tip de anvelopă. În primul rând, anvelopele sunt clasificate în funcție de circumstanțele meteorologice în care pot fi utilizate.
Anvelope de vară
Acestea sunt cele mai des montate pe mașini. Ele au modele specifice ale profilului benzii de rulare și mai puține caneluri care asigură o tracțiune și o aderență optime în condiții de vreme moderată sau caldă.
În lunile călduroase, anvelopele de vară oferă un răspuns mai precis al direcției, o distanță de oprire mai scurtă și o manevrabilitate mai bună decât orice alt tip. De asemenea, acestea sunt optimizate pentru a rezista la căldură și oferă, de obicei, o tracțiune și o manevrabilitate mai bune pe ploaie, în comparație cu anvelopele pentru toate anotimpurile.
Totodată, anvelopele de vară se comportă bine atunci când temperaturile sunt de 7° C și peste. Pe vreme mai rece, manevrabilitatea și aderența se deteriorează rapid; prin urmare, acestea nu sunt potrivite în condiții de iarnă.
Anvelope de iarnă
Atunci când temperaturile scad sub acele 7° C, anvelopele de iarnă vor oferi cea mai bună tracțiune și aderență. Acestea conțin o proporție mai mare de cauciuc față de anvelopele de vară, îmbunătățind duritatea și elasticitatea. Profilul benzii de rulare a anvelopelor de iarnă are caneluri adânci, asigurând performanțe și siguranță de neegalat pe zăpadă și gheață. La temperaturi scăzute, o mașină cu tracțiune pe două roți echipată cu anvelope de iarnă va fi mai manevrabilă și mai ușor de oprit decât o mașină cu tracțiune pe patru roți echipată cu anvelope all-seasons.
Cu toate acestea, anvelopele de iarnă nu sunt optime pentru vreme mai caldă. Pe măsură ce temperaturile cresc, acestea se uzează mult mai repede. De asemenea, pe vreme mai caldă, acestea au o distanță de frânare mai mare și o manevrabilitate inferioară față de anvelopele de vară.
Anvelope all-season
Anvelopele all-season funcționează cel mai bine pentru regiunile cu temperaturi moderate pe tot parcursul anului. Sunt convenabile deoarece nu este necesară schimbarea anvelopelor; cu toate acestea, performanța lor în condiții meteo extreme este mai scăzută în comparație cu anvelopele de vară sau de iarnă.
Răspunsul direcției, manevrabilitatea și aderența sunt satisfăcătoare pe drumuri uscate și umede, iar anvelopele all-season au chiar și o anumită capacitate de iarnă. Îmbinând tehnologiile utilizate la anvelopele de vară și de iarnă, anvelopele all-seasons sunt concepute pentru a satisface nevoile medii de performanță ale vehiculului.
Cum să alegi mărimea potrivită a anvelopelor
Dacă cumperi anvelope online, poți economisi de multe ori bani; cu toate acestea, este esențial să alegi dimensiunea și tipul potrivit pentru mașina ta. O modalitate de a face acest lucru este să verifici manualul vehiculului. De asemenea, multe magazine efectuează căutări automate pentru tine, odată ce ai introdus detaliile mașinii. În plus, poți alege pur și simplu să cumperi anvelope de echipare OE (montate inițial pe mașina ta de către producător). În cele din urmă, poți verifica codurile și marcajele de pe partea laterală a anvelopelor tale actuale.
Iată cum să faci acest lucru:
Peretele lateral va conține o serie de litere și numere care se vor citi astfel: anvelope vara 205/55 R16 91T.
- Primul număr (înainte de slash) indică lățimea în milimetri a anvelopei în punctul cel mai lat.
- Numărul de după slash reprezintă rata de aspect. Acesta se referă la cât de înalt este peretele lateral ca procent din lățime. Un număr mai mare (peste 45) indică un perete lateral mai înalt și este specific mașinilor mai mari, cum ar fi sedanurile sau SUV-urile. Un indice de aspect mai mic (30-40) este standard pentru mașinile mai mici și sport.
- Litera R înseamnă “anvelopă radială”; aproape toate anvelopele din zilele noastre sunt de acest tip. Numărul de după R reprezintă diametrul roții, în inci, pe care este montată anvelopa.
Cele trei cifre descrise mai sus te vor ajuta să găsești dimensiunea potrivită. Cu toate acestea, fii atent la încă două criterii înainte de a cumpăra:
- Numărul din dreptul diametrului este indicele de încărcare. Acesta este legat de capacitatea maximă de încărcare în kg. În exemplul nostru, indicele de sarcină este 91, ceea ce corespunde unei capacități de încărcare de 615 kg ( aici poți verifica capacitatea de încărcare a anvelopelor tale actuale).
- Numărul indicelui de sarcină este urmat de o literă, care indică indicele de viteză. Aceasta este viteza maximă pentru care a fost proiectată anvelopa atunci când este umflată corect. Anvelopele pentru vehiculele sportive vor avea un indice de viteză mai mare în comparație cu, de exemplu, mașinile de familie. În general, o literă mai apropiată de sfârșitul alfabetului va indica un indice de viteză mai mare. De exemplu, T corespunde la 190 km/h, în timp ce W reprezintă 270 km/h ( aici este disponibil un tabel complet al vitezei nominale).
Eticheta energetică a anvelopelor
Eticheta energetică a UE pentru anvelope este obligatorie pentru toate anvelopele noi din noiembrie 2012. În mod similar cu etichetele energetice care se găsesc pe aparatele electrocasnice, aceasta informează clienții cu privire la produsele cele mai economice și mai ecologice. Eticheta utilizează trei criterii de comparație: eficiența consumului de combustibil, aderența pe teren umed și nivelul de zgomot.
De asemenea, poți reduce consumul de combustibil conducând într-un mod mai eficient din punct de vedere energetic (ceea ce se numește condus ecologic) și verificând periodic presiunea din pneuri.
Eficiența combustibilului
Practic, eficiența consumului de combustibil se referă la rezistența la rulare a unei anvelope. Anvelopele cu o rezistență mai mică necesită mai puțină energie pentru a se roti, iar acest lucru se traduce prin economii de combustibil. În total, anvelopele reprezintă până la 20% din consumul autovehiculului tău; prin urmare, alegerea unor anvelope mai economice poate economisi mii de lei în timp ce conduci.
Eficiența consumului de combustibil este clasificată de la A la G, A indicând cea mai înaltă clasă, iar G – cea mai scăzută. Ratingul D nu este utilizat pentru autoturisme.
Cât de mare este diferența dintre aceste clase? O anvelopă clasificată cu A va avea o eficiență cu cel puțin 6,5% mai mare decât o anvelopă clasificată cu G. Dacă conduci mult, alegerea unei anvelope mai scumpe, clasificată cu A sau B, va fi mai economică decât alegerea unor anvelope de vară mai ieftine, cu o clasă de eficiență a combustibilului mai mică.
Carosabil umed
Cât de bine aderă anvelopa pe carosabil pe timp de ploaie este crucial din punct de vedere al siguranței. Ratingul de aderență pe teren umed garantează că producătorii nu compromit tracțiunea pentru un rating mai bun al eficienței combustibilului. Din păcate, UE utilizează doar un singur criteriu al aderenței pe teren umed – performanța de frânare pe teren umed. Pentru a obține informații despre aderența pe teren umed și aquaplaning, va trebui să compari rezultatele testelor independente și comentariile utilizatorilor (de aceea am făcut noi treaba pentru tine).
Pe scurt, o clasificare mai bună a aderenței pe carosabil umed înseamnă că mașina se va opri mai repede pe un drum umed atunci când frânele sunt acționate complet. Ratingul variază de la A la F, A fiind cea mai mare notă, iar F cea mai mică. Calificativele D și G nu sunt utilizate la autoturisme. Acest criteriu este testat la 85 km/h cu un volum de apă pe carosabil de 0,5-1,5 mm. Anvelopele cărora li s-a acordat calificativul A se vor opri cu cel puțin 18 metri mai scurt decât echivalentele lor cu ratingul F, ceea ce poate fi crucial pentru a evita o coliziune.
Nivelul de zgomot
Anvelopele mai silențioase îmbunătățesc foarte mult confortul la volan. La viteze mai mari, anvelopele generează adesea mai mult zgomot decât motorul însuși. Nivelurile ridicate de zgomot pot provoca dureri de cap, dificultăți de concentrare și oboseală crescută în timpul călătoriilor lungi. În plus, dacă toată lumea ar lua în considerare nivelul de zgomot al anvelopelor înainte de a cumpăra, traiul în orașe ar deveni mai liniștit și mai plăcut.
Indicele de zgomot măsoară zgomotul de trecere al anvelopelor, nu nivelurile din interiorul habitaclului. O cifră exactă în decibeli, precum și o scală cu un difuzor și trei unde, sunt reprezentate pe etichetă. Cu cât mai multe valuri sunt colorate în negru, cu atât zgomotul de rulare este mai ridicat:
- o undă indică o anvelopă silențioasă (cu 3 dB sau mai mult sub limita UE)
- două unde negre înseamnă un pneu moderat de zgomotos (între limita UE și cu 3 dB mai puțin).
- trei unde negre semnifică o anvelopă zgomotoasă, care se situează peste limita UE (anvelopele cu niveluri de zgomot corespunzătoare acestei clase nu mai sunt permise în UE).
Un decibel în plus sau în minus poate părea puțin; totuși, nivelurile sunt măsurate pe o scară logaritmică. Astfel, o diferență de doar 3 dB dublează nivelul de zgomot. O anvelopă care emite 68 dB va fi de două ori mai silențioasă în comparație cu o anvelopă de 71 dB.
În general, anvelopele sub 70 dB sunt considerate silențioase. Dacă vrei un set extra silențios, caută niveluri sonore mai mici de 68 dB. Șoferii atenți la zgomot nu ar trebui să aleagă anvelope cu un nivel de zgomot mai mare de 70 dB.
Cele mai bune branduri de anvelope de vară
Ca în orice domeniu, și aici există lideri. Michelin, Goodyear, Tigar High și Continental sunt cele mai bune branduri producătoare de anvelope. Află în continuare de ce.
Michelin
Michelin, liderul în domeniul mobilității, este dedicat îmbunătățirii modului în care clienților săi circulă cu mașina, într-un mod durabil. Michelin se ocupă cu proiectarea și distribuirea celor mai inovatoare anvelope, servicii și soluții pentru nevoile clienților săi, cu furnizarea de servicii digitale, hărți și ghiduri pentru a contribui la îmbogățirea călătoriilor și pentru a le transforma în experiențe unice.
Goodyear
Goodyear Tire and Rubber Company, adesea numită doar Goodyear, este o companie americană producătoare de pneuri, iar mai apoi doar de anvelope, pentru vehicule fondată în 1898 de Frank Seiberling. Astăzi este cel de-al treilea producător de pneuri din lume după Michelin și Bridgestone / Firestone. Goodyear produce pneuri pentru autovehicule, avioane, mașini industriale și mașini grele.
Tigar High
Tigar High produce anbelope de înaltă performanță, la prețuri foarte bune. Anvelopele lor au performanțe avansate de uzură, construcție optimizată a benzii de rulare și a carcasei și o adâncime crescută a benzii de rulare și rigiditate îmbunătățită a blocurilor benzii de rulare. Se mândresc cu un consum optimizat de combustibil și cu anvelope ușor de controlat la orice viteză.
Continental
Continental AG este un brand internațional cu sediul în Germania, producător de componente auto: anvelope, sisteme de frânare, sisteme de control al stabilității, etc. Cu sediul central în orașul german Hanovra, este pe plan mondial al doilea producător de sisteme electronice de frânare și al patrulea la producția de anvelope.
Cele mai frecvente întrebări despre anvelopele de vară
Ce anvelope de vară recomandați? Când trebuie să treci la anvelope de vară?
Dacă temperaturile se încălzesc și depășesc 7 grade Celsius este timpul să treci la anvelope de vară.
Ce se întâmplă dacă mergi cu anvelope de iarnă pe timp de vară?
Utilizarea anvelopelor de iarnă în timpul verii poate cauza uzura rapidă a cauciucului și a benzii de rulare. Căldura poate crește riscul unei explozii. De asemenea, crește riscul de hidroplanare, deoarece anvelopele de iarnă nu au o aderență la fel de eficientă în comparație cu cele de vară sau cu cele all-season pe vreme caldă și umedă.
Concluzie
Fie că vrei să optimizezi performanțele vehiculului tău sau să călătorești cât mai confortabil, anvelopele corect alese sunt esențiale pentru atingerea acestui obiectiv. Continental PremiumContact 6 oferă performanțe excelente de manevrabilitate și direcție, împreună cu o durată de viață a benzii de rulare de neegalat, ceea ce îl plasează în topul recomandărilor noastre. Cu toate acestea, Goodyear EfficientGrip Performance 2 și Nokian Hakka Blue 2 au fost foarte aproape în teste și ambele sunt ușor mai ieftine. În funcție de stilul tău de condus sau de buget, una dintre celelalte alegeri ale noastre ar putea fi chiar mai potrivită.
Indiferent care consideri că sunt cele mai bune cauciucuri de vara pentru asistentul tău pe patru roți, îți garantăm că vei circula vara aceasta cu încredere.