Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cel mai bun invertor auto 2023

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
1 din 10
Kemot 24V/230V
5.0
2 din 10
SAL 200USB
4.9
3 din 10
Chamin 1000W
4.9
4 din 10
VOLT SINUS PUR 300/600W
4.9
5 din 10
HEXAGEN PRO LED 400/800W
4.8
6 din 10
PNI L500W
4.7
7 din 10
Well 600W
4.7
8 din 10
Well 300W
4.6
9 din 10
SAL 60USB
4.6
10 din 10
Ring Reinvu 300W
4.5

Actualizări de conținut:

Pentru că te apreciem în calitate de client, ne actualizăm în permanență listele de produse, pentru a-ți oferi cele mai bune variante la cele mai bune prețuri. Poți avea încredere în faptul că am verificat recent produsele de top.

Deplasările lungi cu mașina pot fi plictisitoare pentru pasageri, în special pentru cei mai mici, așa că, din când în când o mică distragere de la drumul lung este asemenea unei guri de aer proaspăt. Un film, desene animate, muzică și alte elemente de distracție te vor ajuta să ai parte de mai multe concentrare la drum, iar pe cei din mașină să uite de kilometrii care se parcurg atât de greu. Dar, bateria unui laptop este limitată că timp, mai ales dacă este vorba despre distanțe lungi și de solicitări intense ale plăcii video (precum în cazul vizionării filmelor și videoclipurilor), așa că, în maxim 1 oră, acumulatorul va fi epuizat. Atât timp cât ai fost prevăzător și ți-ai pregătit din timp un invertor auto 12v 220v, nu mai trebuie să te îngrijorezi în ceea ce privește sursa de alimentare a distracției din mașină.

Informații generale despre invertorul auto

Conceput pentru a asigura pe durata călătoriei cu mașina o sursă sigură de curent alternativ, rolul unui invertor auto profesional este de a acoperi nevoia utilizatorilor indiferent de numărul de solicitări. De aceea, un invertor de calitate pentru autoturism va fi capabil să ofere multiple ieșiri, atât pentru laptopuri, sisteme de ghidaj prin GPS sau telefoane mobile inteligente, cât și pentru alte tipuri de “consumatoare” de energie electrică de tip alternativ, așa cum sunt camerele video sau chiar aparatură de tip răcitor pentru mașină.

Un astfel de dispozitiv se alimentează de la mufa pentru brichetă a autoturismului, acesta fiind punctul de alimentare pentru invertor. În mod normal, designul unor astfel de instrument este destul de compact, acesta având formă alungită, cu o mufă de tip priză la unul dintre capete (unde va fi introdus capătul ștecherului aparatului căruia se dorește să i se furnizeze curent electric), iar la celălalt capăt găsindu-se conectorul de introdus în fanta de brichetă a autovehiculului. Desigur, forma dispozitivului diferă de la model la model și de la voltaj la voltaj, unele dintre aceste instrument având o formă dreptunghiulară sau pătrată, iar conectorul fiind de tip cablu cu cleștișori. Indiferent de modul în care se prezintă acesta, este foarte important să se aleagă aparatul cu voltajul corespunzător mufei brichetei mașinii, în cazul unui invertor auto prețul fiind unul dintre aspectele cele mai puțin importante.

Cum funcționează un invertor auto?

Așa cum am menționat anterior, identificarea corectă a voltajului necesar pentru invertorul auto va ajuta să nu risipiți banii pentru un model care nu este compatibil cu voltajul mufei pentru brichetă a autoturismului. Pentru că, un invertor 12v 220v 1000w este diferit de unul de 5000w, iar o conectare a unui dispozitiv necompatibil va avea drept efect fie nefuncționarea acestuia (cazul cel mai fericit), fie defectarea sistemului de curent continuu a mașinii (situația cea mai neplăcută).

Bateria autovehiculului este furnizorul principal de energie al mașinii, așa că este normal ca aceasta să reprezintă punctul din care se va alimenta invertorul auto. Dat fiind faptul că bateria furnizează curent de tip continuu (incompatibil cu orice sursă de alimentare exterioară, așa cum este laptopul, telefonul sau orice alt dispozitiv electronic) este nevoie de o sursă de energie electrică de tip alternativ (așa cum este furnizată de către prizele din locuință). Drept urmare, se mufează un invertor auto 24v sau unul de 12v (în funcție de specificațiile tehnice ale autoturismului) la orificiul brichetei auto (prin intermediul capătului mai subțire, care are o formă alungită, de tip mufă jack).

Este apăsat butonul de “pornire/oprire” al dispozitivului de invertor auto (mașina aflându-se în funcțiune), ceea ce înseamnă că energia continuă furnizată de către bateria mașinii este transformată în curent alternativ, de 220V, pentru dispozitivele externe, așa cum este camera video, un joc video cu alimentare prin cablu, laptop, etc. În capătul cu mufa de tip priză al acestui instrument se introduce ștecherul cablului de alimentare a transformatorului laptopului sau oricărui dispozitiv de tip audio/video intenționezi să utilizezi în acel moment în mașină. În acest punct există o conexiune între mașină și aceste dispozitive, prin intermediul întregului sistem creat de prezența acestui instrument intermediar.

Părțile din care este alcătuit invertorul auto

Chiar dacă este vorba despre un invertor 12v 220v 2000w sau de unul care are 24v, ideea de bază este că acest aparat este un convertor de curent electric. Ceea ce înseamnă că în anumite condiții, valoarea energiei necesare funcționarii în mod corespunzător a unui dispozitiv conectat la acesta să fie ceva mai mare decât ceea ce poate furniza aparatul; rezultatul va fi o cerere mărită de curent electric, care poate duce la o supra solicitare a bateriei mașinii și a sistemului de alimentare a acesteia. De aceea, punerea în funcțiune a invertorului trebuie să se facă numai atunci când nivelul bateriei mașinii este la maxim, în caz contrar, această putând să se epuizeze rapid, ceea ce va însemna că autoturismul nu va mai putea funcționa.

În ceea ce privește părțile din care se compune un invertor auto 3000w, de exemplu, acestea sunt standard în orice configurație aleasă, diferența fiind dată de designul aparatului. În speță, un astfel de dispozitiv se compune din:

Corpul aparatului – care este piesa cea mai importantă, în această regăsindu-se întreg sistemul de circuite și fire care asigura transformarea curentului continuu în curent alternativ, practic, această parte fiind un transformator. De obicei, pentru a se evita apariția fenomenului de supra încălzire excesivă, există integrat și un ventilator de mici dimensiuni, al cărui rol este de a oferi răcirea continuă a instrumentului în timpul funcționarii.

Priza – este partea la care se mufează ștecherul sursei căreia i se furnizează energie electrică, aceasta fiind mufa de ieșire a curentului alternativ și care are o valoare de 220Vca. Prin intermediul acestei părți se asigură alimentarea și buna funcționare a dispozitivului conectat, în anumite cazuri, forma fiind diferită, de exemplu, o mufă de tip USB.

Conectorul la bricheta mașinii – este partea de intrare a aparatului, adică punctul prin intermediul căruia un invertor auto 2000w asigură alimentarea de la bateria mașinii. În anumite cazuri, acest conector are forma unei mufe de tip jack sau a unor cleștișori, fiecare brand și model avându-și propriul design care îl face compatibil cu tipul de autovehicul de la care se realizează alimentarea cu energie.

Cablurile speciale – acestea sunt niște dispozitive care se regăsesc de cele mai multe ori în configurația unui invertor care are un nivel ridicat de solicitare de curent electric alternativ și care riscă să deterioreze cablajul clasic. Prin intermediul acestor cabluri speciale (care sunt confecționate dintr-un material cu o rezistență superioară în exploatare) cablarea se face direct la bornele bateriei autovehiculului, ceea ce elimină în majoritatea cazurilor riscul apariției supra solicitării sau a supra -încărcării de sarcină.

Unul dintre cele mai posibile cazuri care pot apărea în utilizarea unui aparat de acest tip este scurtcircuitul; de aceea, legarea de baterie prin intermediul unor cabluri speciale cu terminații de tip cleștișor poate elimina din start apariția unor astfel de probleme. Atunci când îți propui să-ți alegi cel mai bun invertor auto, amintește-ți că trebuie să ții cont și de tipul de mașină pe care îl conduci, orificiul de tip brichetă fiind diferit atât ca model, cât și în ceea ce privește voltajul.

În ce situații invertoarele auto se dovedesc a fi foarte utile?

Nu contează dacă deplasarea într-o călătorie pe distanțe lungi se face cu un autoturism, camion sau alt tip de autovehicul, pentru că, fie că este nevoie de un element de distragere a atenției de la drum pentru anumiți pasageri, fie că este vorba de o formă de distracție în momentele de relaxare (pentru șoferul unui tir, de exemplu, atunci când ia pauză de la drum), un invertor auto se dovedește a fi de folos.

Chiar și atunci când ai de ales dintre invertoare auto ieftine nu trebuie uitat faptul că voltajul corespunzător este cheia care asigură obținerea unui produs capabil să ofere un nivel de satisfacție de pe termen mediu și lung. Desigur, caută întotdeauna să alegi un model care să fie profesional, fiabil și care să-ți ofere garanție pe termen extins (materialele din care este confecționat sunt de cea mai bună calitate, prezintă protecții la supraîncărcare, scurtcircuit sau alte funcții precum auto-închidere în mod automat dacă se detectează o tensiune subunitară, etc.)

Un astfel de dispozitiv este util ori de câte ori călătoria pe care o desfășori cu mașina este pe distanțe lungi, presupune prezența unor pasageri care nu sunt obișnuiți cu astfel de deplasări și care au nevoie de o sursă de distragere a atenției. Folosind un astfel de instrument le asiguri acestora o conexiune audio-video, prin intermediul aparaturii dedicate și care este conectată la priză de ieșire a invertorului pentru mașină. În afară de utilizarea pentru astfel de aparate, în cazul în care conducătorul auto are nevoie de o ladă frigorifică în care să-și păstreze anumite produse la rece, un invertor auto 1000w este suficient pentru a-i asigura funcționalitatea.

Cum se alege un invertor auto corespunzător?

În situația în care te-ai decis că este timpul “să cumpăr invertor”, chiar dacă poți consideră că alegerea acestuia este o operațiune pe care o poate face oricine, situația nu este atât de simplă. Prețurile acestora ajută la identificarea în mod corect a variantelor de utilizare, așa că atunci când ai identificat un dispozitiv care are un preț ridicat, acesta poate să furnizeze voltaje diferite, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat pentru o gamă variată de modele de mașini. Însă, în afară de acest aspect, cel mai bun invertor auto trebuie să prezinte următoarele caracteristici:

Nivelul de compatibilitate – este principala caracteristică de care se ține cont atunci când alegi un astfel de instrument care generează o undă sinusoidală de tip modificat, pentru că, din păcate, dispozitive de acest gen, cu caracter universal sunt destul de rare. Cu siguranță că dacă ai identificat cel mai bun invertor auto 5000w prețul trebuie să fie și el luat în calcul, dar, atât timp cât nivelul de compatibilitate este dublat de calitate și rezistență, atunci acestea trebuie să primeze în alegerea acestui instrument atât de util pentru călătoriile cu mașina pe distanțe lungi. Amintește-ți că ai la dispoziție două tipuri de voltaj (12v sau 24 v), primul fiind disponibil în cazul autovehiculelor mici, în timp cel al doilea se regăsește la cele de tonaj mare.

Puterea invertorului – cu cât este mai ridicat numărul de Watti, cu atât este mai bine pentru tine, pentru că poți utiliza o varietate mai mare de aparate. Nu trebuie uitat faptul că gama de putere începe de la 150 W și ajunge până la 5000 W, aceste valori fiind disponibile în funcție de brandul producător. Dacă ai ales un dispozitiv cu multiple porturi de intrare, atunci și puterea acestuia trebuie să fie una mai ridicată.

Numărul de porturi – portul, în acest caz, se referă la priza pentru introducerea ștecherului corespunzător aparatului care necesită alimentare. În general, cele mai simple instrumente de acest fel au o singură prize/port, în timp ce dispozitivele cele mai avansate pot ajunge și la 3 prize. Prezența unui port USB este esențială, mai ales dacă ai de încărcat aparate care utilizează un astfel de cablu de alimentare.

Prezența extra-funcțiilor – un invertor auto de calitate trebuie să fie prevăzut cu funcții suplimentare, capabile să ii ofere acestuia o siguranță sporită în exploatare, printre acestea trebuind să se regăsească protecții împotriva scurtcircuitării, a supraîncălzirii termice sau leduri de avertizare luminoasă în cazul apariției unor probleme în funcționarea aparatului.

Sistemul de răcire – este foarte important pentru că în astfel de cazuri aparatul se poate încălzi excesiv, ceea ce înseamnă că o sursă de ventilație de calitate este necesară, iar cele mai buen invertoare pentru mașînă au un radiator din aluminiu încorporat.

Gama de prețuri la care este disponibil un astfel de produs este cuprinsă între 100 și 2700 Ron, cele din partea superioară a listei de prețuri oferind o compatibilitate sporită (chiar universală) și o serie de caracteristici de top.

Cât de mult timp poate fi utilizat un invertor auto?

Dacă în cazului unui invertor 12v 220v 1500w prețul a fost cel care te-a convins, nu uita să iei în considerare și garanția de folosire în cele mai bune condiții a aparatului, care este, în cele mai multe cazuri, de aproximativ 1-2 ani. Desigur, în funcție de nivelul de intensitate a folosirii, acest dispozitiv poate rezistă pentru o perioada mai îndelungată sau mai puțin lungă, de aceea, atunci când ți-ai propus să-ți cumperi un invertor de mașină, alege-l bazându-te pe calitățile sale și pe capacitatea de rezistență la exploatare în condiții de utilizare maximă. Orice mașină care este pregătită pentru a parcurge distanțe lungi le va oferi pasagerilor săi un confort superior dacă va dispune și de un invertor auto de calitate!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 13 In medie: 4.5
Back to top button