Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cel mai bun higrometru 2022

Pe măsură ce petrecem din ce în ce mai mult timp în interior, mediul interior și reglarea temperaturii devin din ce în ce mai importante. Asemenea dispozitive precum termometre, aparate de condiționare, purificatoare de aer și higrometre ar trebui să fie acum în fiecare casă pentru a monitoriza și a avea grijă de mediul interior din casa dumneavoastră. Am creat o listă cu cele mai bune 10 higrometre pentru a vă convinge.

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul
1 din 10
5.0
2 din 10
4.9
3 din 10
4.9
4 din 10
4.8
5 din 10
4.7
6 din 10
4.7
7 din 10
4.6
8 din 10
4.6
9 din 10
4.5
10 din 10
4.4

Ghid de cumpărare

Confortul locuinței noastre trebuie să ne preocupe în permanență, dar trebuie să știm că aceasta nu constă doar în amenajarea încăperilor după placul nostru, astfel încât să ne simțim cât mai bine și mai relaxați. De cele mai multe ori, nivelul umidității în casele noastre este trecut cu vederea, fapt care conduce la apariția mucegaiului și a igrasiei. Pentru a dispune întotdeauna de date și informații corecte despre umiditatea din locuința noastră este recomandat să ne achiziționăm un higrometru, fiindcă numai așa o să putem ține sub control umiditatea din casă și să ne asigurăm confortul maxim în fiecare zi.

higrometre

Informații generale despre higrometre

Acest dispozitiv este utilizat pentru măsurarea umidității dintr-un spațiu, valorile sale indicând dacă acest indice de referință pentru confortul beneficiarului este la nivel corespunzător; se măsoară atât valoarea umidității aerului, cât și a oricărui alt gaz, rezultatele fiind utile pentru identificarea celor mai bune oportunități de a calibra umiditatea în locuință.

Este foarte important de reținut că până și cu un higrometru ieftin poți obține date utile decât dacă nu ai măsură deloc umiditatea din locuința ta, pentru că, în lipsa acestor informații, nu doar casa o să aibă de suferit ci și locuitorii acestei. Care pot dezvolta afecțiuni de natură respiratorie, apariția unor boli de plămâni sau alte afecțiuni care au legătură cu aparatul respirator.

Un higrometru cameră bebe este esențial pentru buna dezvoltare a celui mic, mai ales în perioada de creștere, atunci când sistemul respirator al copilului poate crea probleme respiratorii ce pot avea repercursiuni negative mai târziu. Protejează-ți familia și locuința și cumpără-ți un termohigrometru digital pentru a beneficia de maximul de avantaje de-a lungul vieții voastre și pentru a ține sub control umiditatea din locuință!

Istoria higrometrului

Trebuie să știi că higrometrul este un dispozitiv care permite măsurarea cu precizie maximă a umidității dintr-o cameră. De-a lungul timpului acest accesoriu de cuantificare a umidității și-a dovedit utilitatea, așa că, dacă îți dorești să știi în mod exact ce se întâmplă în gospodăria ta cu nivelul de umiditate, acesta este dispozitivul ideal pentru a obține toate informațiile corecte. Inventat în anul 1400 de către Leonardo Da Vinci, acest instrument a fost perfecționat ulterior de Horace Bénédict de Saussure în anul 1783.

Acestor higrometre le-a fost dată denumirea de higrometre mecanice, valoarea umidității relative fiind indicată de contracția și dilatarea firului de păr care punea în mișcare un ac indicator. O altă denumire utilizată pentru a identifica acest instrument este cea de pulsometru uscat și umed, care utiliza în procesul de determinare a valorilor umidității 2 termometre (unul cu o bază uscată, iar celălalt cu una umedă) pe baza evoluției evaporării și absorbției de căldură între medii și cu ajutorul unui grafic.

Ulterior, Ernst Ferdinand August și-a adus și el contribuia la dezvoltarea acestui dispozitiv de măsurare a umidității, dar Sir John Leslie, un cercetător și fizician care a trăit în secolul al XIX-lea, este cel care a redenumit acest instrument și i-a prescurtat numele, lansându-l sub denumirea de psihrometru și căruia i se atribuie paternitatea asupra dispozitivului.

Câțiva fizicieni au încercat să diversifice utilizarea acestui instrument și să-l folosească în alte domenii, astfel că a apărut și higrometrul care măsoară rezistența electrică, dar și anemometrul și barometrul (inventat de Șir Isaac Newton). John Frederic Daniell a lansat în anul 1820 un higrometru care funcționa pe bază de rouă și pe măsură ce lumea modernă a înțeles cât de importantă pentru sănătatea lor personală și a locuinței este un astfel de instrument au îmbunătățit procesul de determinare și calculare a umidității până la ultima formă (cea mai avansată, complexă și precisă), cea de higrometru electronic.

Cum funcționează higrometrele?

Dacă la începuturi procesul de identificare a umidității relative dintr-un spațiu era un process de lungă durată și care presupunea calcule matematice și care nu ofereau întotdeauna rezultatul corect, astăzi, cu ajutorul unui ceas termometru higrometru se poate cuantifica instant valoarea umidității din orice spațiu interior, fără să mai fie nevoie de utilizarea firului de păr sau a termometrelor cu bază umedă și uscată. Pur și simplu se poziționează aparatul în camera respectivă, iar acesta, pe baza senzorilor integrați determină imediat care este valoarea umidității din camera.

Evoluția designului acestui aparat este și ea remarcabilă, printre cele mai populare modele numărându-se cel sub formă de busolă și care indică pe o scală grafică colorată valoarea umidității, în funcție de culoarea la care se oprește acul indicator, nivelul umidității fiind considerat negativ sau normal. Desigur, în cazul în care ai achiziționat un higrometru inteligent și care este digital, informațiile sunt afișate pe ecran, ceea ce te scutește de orice efort. Este foarte important de reținut că, indiferent dacă optezi pentru termometru și higrometru sau pentru un instrument simplu și clasic (numai pentru determinarea umidității), acesta trebuie să fie bine calibrat pentru a-ți oferi informații corecte și utile.

În ce situații sunt foarte utile higrometrele?

O să ai ocazia să folosești acest dispozitiv într-o gamă variată de situații, de ordin practic, începând cu camera copilului (în care trebuie să ai cel mai echilibrat indice de umiditate, dat fiind faptul că un bebeluș sau un copil sunt foarte sensibili în ceea ce privește funcția respiratorie) și până la balcon sau în baie (acolo unde se pot înregistra cei mai ridicați indici de umiditate).

De aceea, un umidificator higrometru te va ajuta să determini:

  • Umiditatea dintr-o cameră sau încăpere, pentru a identifica cea mai potrivită valoare a umidității relative pentru ocupanții respectivului spațiu
  • Valoarea umidității în diverse spații în care există riscul că acest indice să fie foarte variabil, ceea ce poate favoriza apariția unor germeni, bacterii și a altor astfel de elemente care pot pune în pericol sănătatea ocupanților spațiului respectiv
  • Valoarea umidității pentru plantele de ghiveci care sunt crescute în aceste spații și pentru a le asigura acestora nivelul de umiditate corespunzător și propice dezvoltării pe termen lung
  • Nivelul temperaturii dintr-un spațiu, în cazul acelor higrometre care sunt dotate cu o astfel de opțiune
  • Valoarea indicelui de confort dintr-un spațiu, astfel încât să putem lua toate măsurile care sunt necesare pentru a ne asigura condițiile cele mai relaxante și în conformitate cu stilul nostru de viață

Mulți dintre cei care folosesc un astfel de dispozitiv au constatat și alte aspecte practice în care acesta își dovedește utilitatea, așa cum este cazul persoanelor care nu dispun de un spațiu de uscare a hainelor și folosesc căldura caloriferelor în timpul iernii sau a sobelor, ceea ce generează o creștere a valorilor umidității din spațiile respective. De cele mai multe ori, uscarea se face în baie, iar condensul rezultat poate determina apariția igrasiei și a mucegaiului care sunt niște factori extrem de periculoși pentru sănătatea umană.

Astfel de încăperi în care nivelul umidității trebuie măsurată cel puțin de două ori pe zi (mai ales în perioada în care sunt folosite) sunt băile și bucătăriile, chiar dacă acestea sunt prevăzute cu geamuri cu tâmplărie PVC. Aburii degajați în procesul de îmbăiere sau de folosirea ustensilelor pentru gătit pot crește nivelul umidității până la valori de 90%, ceea ce înseamnă că se creează condițiile propice pentru manifestarea igrasiei.

Cât de fiabile și de încredere sunt higrometrele?

Cu siguranță, în trecut, astfel de instrumente nu erau atât de fiabile și nici la îndemâna tuturor, așa cum se întâmplă în această epocă, de aceea, asupra modului de calcul puteau plana suspiciuni. Astăzi, un termometru higrometru se dovedește a fi un instrument de calitate superioară, cu o precizie milimetrică și capabil să furnizeze date pe care te poți baza despre umiditatea relativă dintr-un spațiu.

Vorbim despre dispozitive care utilizează senzori încorporați și care sunt capabile să determine în câteva secunde valorile exacte ale umidității; nici nu ar mai trebui să se pună la îndoială precizia acestor unelte inteligente de măsurare, din moment ce sunt calibrate la perfecțiune. Desigur, fiabilitatea este dată și de către calitatea materialelor utilizate în procesul de asamblare și de alți factori, dar, în general, atât timp cât un astfel de aparat este calibrat în mod corespunzător, datele și informațiile furnizate de către acesta sunt 100% corecte.

higrometre nivelurile de umiditate

Cum să alegi în mod corect un higrometru?

Atunci când ți-ai propus să cumperi un termohigrometru prețul nu este cel mai sigur factor care să îți determine calitatea produsului pe care îl vei achiziționa. În funcție de brandul producător și de calitatea materialelor utilizate, prețul unui astfel de aparat poate începe de la 15 Ron și poate ajunge și până la 200 Ron (în combinații care presupun atât higrometru, cât și termometru, în format digital).

Contează foarte mult să-ți achiziționezi un produs care să încadreze în niște limite echilibrate referitoare la calitatea informațiilor furnizate și care să îți fie folositor; de aceea atunci când îți vei propune să cumperi un higrometru de camera prețul unei versiuni analogice (care nu furnizează atât de multe date) va fi mult mai scăzut decât cel al unei variante digitale (în care sunt înglobate și alte funcții suplimentare care măresc precizia datelor furnizate). Ține cont de aceste elemente atunci când vei cumpăra un higrometru:

Nivelul de utilitate și tipul dispozitivului – în cazul în care locuiești într-o zonă cu temperaturi echilibrate, iar locuința ta este bine izolată și beneficiază de dotări moderne, îți poți cumpăra un higrometru care să nu fie foarte sofisticat, chiar de tip analogic. Dacă, dimpotrivă, locuiești într-o zona cu umiditate crescută și în locuința ta umiditatea este “la ea acasă”, ai nevoie de un dispozitiv care să fie cât mai performant, de tip digital și care să îți furnizeze cele mai precise date. Este recomandat, însă, în cazul în care ai un copil mic în casă, să cumperi cel mai bun higrometru, pentru că starea de sănătate a acestuia este mult mai prețioasă decât orice alt lucru, mai ales în perioada de dezvoltare.

Designul dispozitivului – cele mai recente modele beneficiază de un design care le permit să fie integrate în orice decor, având un aspect de ceas sau ramă foto, iar pentru cei care preferă un instrument cu aspect vintage, cel de tip busolă este recomandat.

Prezența unor extra funcții care ii măresc nivelul de precizie și eficiență – este de preferat un astfel de model, pentru că dispune de o serie de senzori care îți oferă date multiple legate de temperatură și alți indicatori care îți pot afecta nivelul de confort din locuință. Pentru locuințele care sunt dotate cu saună sau pivniță, un astfel de instrument este ideal, așa că alege-ți întotdeauna higrometrul, raportându-te la nevoile tale.

Rezumat

Analogic sau digital, simplu sau cu funcții multiple, higrometrul este acel dispozitiv care îți permite să afli, cu precizie maximă, toate datele referitoare la calitatea și nivelul umidității relative din locuința ta. Asigură-ți starea de sănătate și confortul până la nivelul maxim și achiziționează-ți chiar astăzi un higrometru profesionist!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 4 In medie: 5
Back to top button