Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune cântare corporale 2021

Greutatea corpului nostru este într-o continuă schimbare. Dacă ești preocupat de modul în care arăți și vrei să-ți controlezi regulat greutatea, un cântar de baie este ceea ce îți trebuie. Folosirea unui cântar este o modalitate excelentă de a monitoriza schimbarea greutății, însă unele sunt mai bune decât altele.

În acest articol am introdus cele mai bune cântare corporale de pe piață, argumente pro și contra achiziției lor, precum și un ghid de cumpărare. Ce cuprinde acest ghid? Informații pe care vrei să le știi despre cântare de baie, tipul acestora, caracteristici și la ce anume ar trebui să fii atent când achiziționezi unul.

Deținerea unui cântar calitativ îți oferă informații precise privind greutatea ta corporală, precum și alte informații cum ar fi masa musculară, procentul de apă sau masa osoasă. Află aici cum trebuie să arate cântarul pe care urmează să-l cumperi!

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/txtrgzls/recenziidetop.ro/wp-content/themes/theme/parts/amazon-table.php on line 29

Ghid de cumpărare

cantare corporale simlistico

Cântarele de baie au evoluat în ultimul timp din ce în ce mai mult. Nu doar că au capacitatea de a măsura precis greutatea unei persoane, însă pot să determine și procentul din greutate care provine din grăsimi. Unele calculează și cantitatea de apă din corp, indicele de masă corporală și alte componente care să te ajute să determini unde ar trebui să lucrezi pentru a pierde din greutate.

Îți spunem câte tipuri de cântare există (cântare mecanice, digitale, cantar cu bioimpedanta), la ce anume ar trebui să fii atent când cumperi unul și cum se folosește în mod corespunzător. Fii pe fază!

Tipuri de cântare de baie

Când încerci să pierzi câteva kilograme este important să verifici evoluția prin care treci. Cum? Folosind un cântar de o acuratețe crescută. De la cântare mecanice, la cele digitale, alegerea îți aparține în totalitate, existând mai multe cantare corporale bune. Citește în continuare și află care ți se potrivește cel mai bine!

Cântare mecanice

Un cantar de baie mecanic se folosește de arcuri pentru a indica greutatea unui obiect. De cele mai multe ori, aceste tipuri de cântare sunt cele mai accesibile, fiind cântare tradiționale. Este puțin mai greu să citești greutatea exactă pe care o afișează, însă se remarcă datorită unei durate de viață mai lungi decât altele. Dacă ești în căutarea unui cântar foarte precis, un cântar mecanic ar putea să nu fie pentru tine.

Trebuie să recunoaștem, însă, că sunt ușor de utilizat, cadranul fiind mare și este, de cele mai multe ori, un cantar de baie ieftin.

Cântare electronice

Aceste cântare digitale sunt, probabil, cele mai populare cântare de baie din zilele noastre. Spre deosebire de cântarele mecanice, afișajul pe un cântar electronic este mult mai mare și mai ușor de citit. Nu trebuie să te forțezi să determini care îți este greutatea deoarece cântarul îți arata numărul exact de kilograme pe care îl ai. Valorile sunt prezentate pe un ecran electronic, digital, iar măsurătorile sunt fie imperiale, fie metrice. Cu o baterie, cantarul electronic va funcționa bine mulți ani la rând.

Un cântar electronic include celula de sarcină, afișarea și circuite cu microcircuit. Sub fiecare picior se află cadrane care reacționează la fiecare schimbare, tocmai de aceea trebuie să stai nemișcat pentru a obține rezultate precise. La calibrare cantar electronic nu este nimic complicat, ci doar să te urci și să te cobori de câteva ori de pe el.

Unele cântare digitale oferă funcții suplimentare cum ar fi să memoreze rezultatele utilizatorului. Acestea sunt concepute pentru a recunoaște utilizatorul și să monitorizeze diferența de greutate între fiecare citire. Ele sunt destul de precise, cu o diferență de 200-300 de grame între greutatea reală și cea afișată de cântar.

Cele mai multe dintre cântarele electronice sunt fie din sticlă, fie din plastic. Cele din sticlă sunt mai atractive, însă mai fragile. Însă, dacă ai grijă de ele, acestea pot funcționa mulți ani la rând. Există și cântare din lemn, însă nu toată lumea își permite unul.

Te poți aștepta ca pentru un cântar electronic să cheltuiești de la 30 de lei până la câteva sute de lei, în funcție de complexitatea acestuia.

Cântare inteligente

Un alt tip de cântare, ceva mai noi apărute pe piață, sunt cele inteligente (cantar analiza corporala). Ele pot să determine compoziția corporală a unei persoane, inclusiv măsurători pentru procentul de grăsime din corp, masa musculară, densitatea osoasă, procentul de apă, etc. Aceste rezultate se puteau afla acum câțiva ani doar în cabinetul unui nutriționist, însă datorită evoluției tehnologiei, fiecare persoană poate avea un astfel de cântar chiar la el în baie.

De cele mai multe ori acest rezultate vor fi transmise pe laptop, telefon sau tabletă prin intermediul unei aplicații sau Bluethooth. Astfel, tot parcursul tău va putea fi contorizat mai ușor si mai distractiv datorită acestui cantar compozitie corporala.

Când vine vorba despre precizie, cântarele inteligente oferă cea mai bună tehnologie de pe piață. Însă, chiar dacă valorile privind compoziția corporală a unei persoane nu sunt foarte exacte, tot poți să îți faci o idee despre modificările tale corporale.

La ce să fii atent când cumperi un cântar de baie

Ideea de bază este simplă: vrei un cântar de baie. Dar știi la ce caracteristici să te uiți astfel încât să nu dai banii degeaba pe un cântar slab calitativ? Dacă răspunsul este nu, atunci rămâi în continuare deoarece îți dezvăluim ce anume să verifici când alegi următorul tău cântar.

Precizie și rezoluție

Cât de precis este cântarul pe care vrei să-l cumperi? Vrem să subliniem de la început că există posibilitatea să existe diferențe între greutatea reala și cea afișată pe cântar. Însă, dacă obiectivul tău este să slăbești, atunci vei fi atent la diferențele între cântăriri, dacă kilogramele scad sau nu.

Precizia unui cântar este o măsură ce arată gradul de apropiere a valorii medii a greutății afișate a unui obiect, în comparație cu greutatea reală a obiectului.

Rezoluția unui cântar reprezintă detectarea celei mai mici creșteri a greutății. Dacă rezoluția unui cântar este de 0,5 kg, atunci acestea nu sunt potrivite pentru supravegherea oricărei modificări a greutății pentru că nu sunt capabile să le detecteze.

Luate împreună, aceste proprietăți sunt cele mai importante instrumente în înțelegerea citirilor unui cântar. O rezoluție mai bună reduce semnificativ erorile de rotunjire, fără să schimbe acuratețea dispozitivului.

Trebuie luat în considerare faptul că rezultatele pot fi ușor influențate de diverși factori externi. Tocmai de aceea trebuie să fii foarte atent cu un cântar de baie, pentru a nu-i deregla acuratețea.

Activarea cântarelor electronice

  • Pornire automată

Pornirea automată presupune ca cântarul tău să se deschidă automat în momentul în care calci pe el. Urmează ca greutatea ta să fie afișată pe display, fără a tu să faci nimic. Cele mai multe dintre cântarele existente pe piață au pornirea automată.

  • Apăsare

Cântarele care nu au pornirea automată se vor activa prin apăsare. Acestea se vor deschide după ce apeși ferm pe platforma cântarului cu piciorul, moment în care vei observa că acesta se deschide.

Cântarul se oprește automat după ce te-ai cântărit, indiferent de tipul de cântar despre care vorbim.

Platan

Platanul este suprafața cântarului, cea pe care te urci. Unele persoane preferă o suprafață antiaderentă, cu solzi, pentru a evita orice accident neplăcut. O suprafață netedă este, în schimb, mai ușor de curățat și de întreținut. Tot ce trebuie să faci este să cureți cu o lavetă umedă suprafața acestuia.

De asemenea, alegerea unui cântar a cărui platan este mai mare ajută la afișarea unor rezultate mai precise. Acest lucru este dat de poziționarea mai bună a picioarelor pe suprafața cântarului. De asemenea, pentru persoanele cu talpa piciorului mai lungă este indicat să aleagă un cântar cu suprafață mare, astfel încât să nu depășească dimensiunile lui.

Măsurători suplimentare

Discutăm despre acele cântare capabile să măsoare mai multe componente ale corpului. Spre exemplu, un cântar mecanic are o singură funcție: să determine greutatea corpului. Cântarele de baie inteligente pot să afle mai multe informații despre compoziția corporală, la fel ca cele pentru determinarea grăsimii din corp. Ba mai mult, conectate la telefon prin intermediul unei aplicații, toate aceste date sunt de mare valoare dacă vrei să observi cum evoluează corpul tău.

IMC

 

Unele cântare au capacitatea de a măsura automat indicele de masă corporală (IMC). Acest indice se calculează în funcție de înălțimea și greutatea unei persoane, astfel încât să se determine dacă acestea sunt în parametrii optimi sau nu. Rezultatele măsurării pot oferi utilizatorului câteva idei privind greutatea corespunzătoare a sa. Însă, acesta poate indica, de asemenea, care ar fi IMC-ul ideal, bazându-se pe informațiile pe care le-a primit.

Indicele de masă corporală nu face distincția între grăsime și mușchi, iar el tinde să fie mai mare în cazul persoanelor tonifiate, pline de mușchi, asemănător cu cel al unei persoane supraponderale, chiar dacă nivelul de grăsime este scăzut.

Pentru majoritatea adulților, IMC-ul ideal este cuprins între 18,5 și 24,9. Tot ce scade de 18,5 se află în gama subponderală, iar peste 24,9, în intervalul obez.

Grăsimea corporală, masa musculară

Ce mai poate cântări un cântar de baie inteligent? Cantitatea de grăsime și ce mușchi din corp. Cântarele au senzori ce se utilizează de analiza impedanței bioelectrice (BIA). Un curent electric de slabă intensitate trece printr-un picior, traversează pelvisul și măsoară capacitatea de rezistență ce vine din grăsime corporală și din mușchi. Țesutul adipos (stratul de grăsime) determină o rezistență mai mare și încetinește viteza cu care curge curentul. Ce face cântarul? Măsoară nivelul de rezistență pe care l-a întâlnit curentul în drumul său, în timp ce se deplasează înapoi prin celălalt picior.

O femeie are, în mod natural și firesc, mai mult țesut adipos decât bărbații. În același timp, bărbații au țesutul muscular mai bine dezvoltat.

Dacă te gândești că te va durea în momentul în care curentul va trecea prin corpul tău, trebuie să știi că nu vei simți nimic. Nu este dăunător în niciun fel, așadar, nu trebuie să îți faci griji. Excepție fac persoanele care au un dispozitiv medical implantat în corp (cum ar fi un simulator cardiac) și femeile însărcinate.

Nivelul de apă din corp

Unul dintre cei mai importanți factori care pot să influențeze greutatea corporală este nivelul de apă din corp. Prin urmare, dacă ești deshidratat când folosești cântarul inteligent, procentul de grăsime corporală poate fi mai mare decât de obicei. De asemenea, dacă procentul de apă din corp este prea mare, grăsimea corporală poate fi într-o cantitate mai mică.

Un cântar care măsoară nivelul apei din corpul tău îți va spune dacă este optim sau dacă trebuie să mai consumi apă. Întrucât organismul nu are un sistem eficient de stocare a apei, pentru fiecare persoană acest procent este diferit.

Rata metabolismului bazal

Un alt factor important pe care un cântar îl poate determina este rata metabolismului bazal. Aceasta reprezintă rata cu care organismul folosește energia în timpul repaosului fizic. Aceasta variază foarte mult de la un om la altul și nu putem vorbi despre o rată optimă. Ea ia în calcul factorii ereditari, înălțimea, vârsta și compoziția corpului.

Recunoașterea utilizatorului, funcția de memorie

Unele cântare de baie au capacitatea de a recunoaște până la 16 utilizatori pe baza greutății și a compoziției corpului. Din momentul în care o persoană folosește cântarul, el va memora toate aceste date, precum și alte date ale utilizatorului specific, cum ar fi înălțimea, sexul, vârsta, etc.

Aceste funcții sunt foarte utile deoarece se poate realiza o comparație între fiecare cântărire, fiecare membru al familiei având un profil.

Alte caracteristici

  • Ecran LCD iluminat

În cazul în care vrei să vezi rezultatele clar și vizibil, un cântar cu ecran LCD iluminat este ceea ce îți trebuie. Fie că este lumină sau întuneric în baie, tu vei putea citi rapid rezultatele, fără să te chinui să descifrezi valorile.

De cele mai multe ori ecranul va fi albastru pe fundal, iar cifrele vor fi iluminate cu alb. Această combinație de culori sare repede în ochi, tocmai de aceea mulți producători de cântare de baie au ales-o.

Doar cântarele electronice și cele inteligente pot avea ecranul iluminat, întrucât cântarele mecanice nu dispun de o astfel de funcție.

  • Alarmă încorporată

Un cântar care are alarmă încorporată amintește utilizatorului să se cântărească în aceeași zi, la aceeași oră. În acest mod controlul asupra variabilelor externe se poate face mai ușor, asigurându-se citiri constante și exacte, înainte sau după masă.

  • Funcția de citire

Această funcție este creată, mai ales, pentru persoanele care au probleme cu vederea. Cântarul care are funcția de citire va anunța kilogramele în engleză, spaniolă, greacă, română sau orice altă limbă pe care a setat-o producătorul.

În cazul în care vederea ta este bună, o astfel de funcție ar putea să-ți fie inutilă.

  • Barem care sugerează aportul de calorii

Un cântar inteligent poate lua rolul unui nutriționist. Bineînțeles, pentru ajutor specializat, recomandăm consultul unui medic, însă, în scop orientativ, e bine să știi de câte calorii ar avea nevoie corpul tău. Dat fiind acest lucru, un cântar inteligent îți poate spune de câte calorii are nevoie corpul tău pentru a-ți menține greutatea sau pentru a slăbi.

  • Selectarea unității de măsurare

O altă funcție pe care o poate avea un cântar este aceea de a schimba unitatea de măsură a greutății. În cazul în care vrei să schimbi unitățile metrice (kilograme), în unități de măsură imperială (pounds), acest lucru se poate realiza prin mutarea comutatorului.

Cum să folosești un cântar de baie în mod eficient?

Probabil nu te-ai gândit niciodată că există un mod greșit de a folosi cântarul. Ei bine, sunt anumite lucruri pe care nu trebuie să le faci dacă vrei să obții rezultate precise. Există câțiva factori care influențează rezultatele, iar pentru a obține o diferență cât mai mică între greutatea ta reală și cea afișată pe cântar trebuie să fii atent la câteva lucruri.

Care este poziția în care trebuie să se afle cântarul? Cum anume trebuie să stea persoana care se cântărește? Există o parte a zilei recomandată pentru cântărire? Cum anume se calcă pe cântar?

Dacă vrei să știi răspunsul, citește în continuare.

Stai drept!

Cânt te pui pe cântar este esențial să stai drept, nu cocoșat, sau având o altă poziție. A nu sta drept pe cântarul de baie este unul dintre cele mai întâlnite motive pentru măsurările necorespunzătoare. Picioarele, spatele și bazinul trebuie să fie drepte.

Chiar și dacă te înalți puțin pe degete sau stai pe călcâi va duce la distorsionarea rezultatelor. Toate cântarele de baie sunt calibrate încă din fabrica unde au fost create. În timpul acestui proces, o greutate de testare este plasată pe cântar, fix în centru. Astfel, cântarele sunt calibrate pentru cântăriri centrale, iar pentru obținerea unui rezultat precis ar fi indicat să te poziționezi la fel.

Odată ce utilizezi cântarul acasă trebuie să ții minte, în primul rând, două lucruri: stai drept, în mijlocul platanului.

Cea mai potrivită parte din zi pentru a te cântări

Conform studiilor, cea mai potrivită parte din zi pentru a te cântări este dimineața, înainte de a mânca și de a merge la baie. În această parte a zi este posibil să obții cea mai precisă măsurare a greutății tale deoarece toate alimentele din ziua precedentă au fost digerate. Pe parcursul zilei, greutatea poate să se schimbe cu 2 sau 3 kilograme.

Ai grijă la poziția cântarului

Cântarul trebuie să stea pe o suprafață perfect plană și solidă. Nu pe covor sau pe alte materiale care pot să-i schimbe ușor poziția. Ideal ar fi să așezi cântarul într-un anumit loc și să-l lași acolo, pentru a nu-l decalibra.

Trebuie să te cântărești întotdeauna în aceeași locație. Tipul de pardoseală, temperatura și umiditatea pot duce la citiri diferite.

Cum pășești pe cântar

Trebuie să te asiguri că cântarul afișează zero înainte de a călca pe el. Odată ce arată zero pe afișajul de pe cântărire, urcă-te pe el. Nu îți sprijini greutatea de ceva și nu sta rezemat de vreun obiect. Stai drept pe cântar, asigurându-te că greutatea ta este distribuită uniform pe suprafața lui.

Hainele tale vor adăuga o anumită greutate suplimentară la măsurare, astfel încât cel mai bun mod de a te cântări este să fii gol sau să porți haine ușoare.

Concluzie

Toată lumea are un anumit nivel de frică în momentul în care pășește pe cântar. Este o experiență destul de vulnerabilă, dar sinceră. Este important să știi care îți este greutatea pentru a slăbi sau a o ține sub control. Un cântar de baie este foarte util în acest sens, mai ales dacă vrei unul inteligent care să-ți măsoare și compoziția corpului. Când vine vorba despre pret, cantarul electronic vine cu o mulțime de propuneri, valoarea lui fiind determinată de caracteristicile pe care le are.

Am realizat un top 5 cântare de baie de pe piață, astfel încât tu să știi ce anume să cumperi. Apoi, am realizat un ghid de cumpărare unde am introdus informații relevante despre tipurile de cântare de baie, funcții utile ale acestora și măsurători adiționale pe care le pot realiza. Să nu uiți că este foarte important să ții cont de poziția ta și a cântarului în momentul în care vrei să-ți măsori greutatea.

Așadar, caută-ți cântarul potrivit nevoilor tale și o să-l folosești ani la rând!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 1 In medie: 5
Back to top button