Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 5 cele mai bune camere auto duble din 2024

Îți place să filmezi chiar și cele mai neînsemnate acțiuni? Vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă împrejurul mașinii tale? Ei bine, acestea sunt unele dintre avantajele principale ale unor camere auto, numite și camere de bord. După cum știi, aceste camere de bord sunt de diferite mărci, iar calitatea lor diferă destul de mult, astfel încât alegerea celei mai bune, care să-ți satisfacă nevoile, este adesea problematică. Vestea bună este că suntem aici pentru a te ajuta să iei această decizie. Mai jos ți-am oferit o descriere scurtă a celor mai bune 5 camere auto duble disponibile pe piață, este un top camere auto, alături de avantajele și dezavantajele acestora. Deci, să trecem la treabă!

Cea mai bună cameră auto dubla
4.9 / 5

Camera auto dublă Viofo combină trăsăturile fantastice cu calitatea video, la un preț accesibil pentru o cameră auto dublă. Are o sensibilitate a luminii bună, iar designul va fi apreciat de cei mai mulți utilizatori.

Pro

 • Modul Super night vision
 • Ecran High definition
 • Bandă dublă de Wi-Fi
 • Poți alege dintre navigarea pe ecran sau pe aplicație
 • Design prietenos

Contra

 • Videoclipurile filmate în timpul nopții nu surprind într-un mod clar numerele de înmatriculare de la celelalte mașini
 • Nu are 4K UHD
Competitorul de pe locul 2
4.7 / 5

Lansat recent, Xiaomi A800S ocupă locul 2 la camere auto duale care combină un preț excelent cu o performanță grozavă și calitate video 4K.

Pro

 • Raport calitate/preț bun
 • Camera video filmează 4K
 • Calitatea video în timpul zilei este excelentă
 • Poți alege între manevrare pe dispay sau pe aplicație

Contra

 • Folosește baterii în loc de condensator
 • Camera din spate putea fi mai bună
Cea mai bună opțiune pentru buget redus
4.1 / 5

Xiaomi 70mai PRO Plus are o rezoluție de până la 2,7K (1944P) și poate fi conectată la aplicații specializate pe telefonul mobil. Dispune de cameră pe spate RC06, cu unghi de vizualizare de 130 grade și montaj interior.

Pro

 • Conectivitate Wi-Fi
 • Are caracteristica loop
 • Filmare în timpul nopții de calitate superioară
 • Monitorizare parcare 24/24
 • Camera din spate este full HD

Contra

 • Bateria nu este foarte puternică
Cea mai bună premium
4.6 / 5

Camerele duble Thinkware U1000 au o calitate video excelentă de 4k UHD, alături de obiectivul de 150 grade. Iar sistemul de alertă rutieră, împreună cu notificările de impact și parcare te vor ține în siguranță.

Pro

 • Urmărirea vehiculului în timp real prin cloud
 • Cameră spate 2k QHD
 • Cameră frontală UHD de 4k
 • Modul de supraveghere a parcării
 • Design modern

Contra

 • Necesită o capacitate mare de memorie
Cea mai bună cameră cu oglindă pe spate
3.7 / 5

Navitel MR250 este o cameră discretă, prietenoasă și mică, cu înregistrare video full-HD și cameră cu două canale, pentru a vă asigura că obțineți materialele video de care aveți nevoie.

Pro

 • detectarea mișcării de parcare
 • senzor G încorporat pentru siguranța filmărilor
 • înregistrare video full-HD
 • baterie încorporată

Contra

 • Nu există memorie încorporată
 • Vedere nocturnă de calitate scăzută

Actualizări de conținut:

Pentru că te apreciem în calitate de client, ne actualizăm în permanență listele de produse, pentru a-ți oferi cele mai bune variante la cele mai bune prețuri. Poți avea încredere în faptul că am verificat recent produsele de top.

GHID DE CUMPĂRARE

camere auto duale ghidul de cumpra

Acum că ai văzut care sunt cele mai bune camere auto disponibile pe piață și ai primit o recomandare camera auto, este importantă și o cunoaștere aprofundată a aspectelor care trebuie luate în considerare înainte de a face o achiziție. Mai jos ți-am oferit tot ce trebuie să știi despre camerele video / camerele de bord.

Ce este o cameră auto (camera auto)

O cameră auto este un dispozitiv pe care îl poți utiliza pentru a înregistra activitatea de zi cu zi în timp ce conduci. Acestea sunt utilizate mai ales pentru a înregistra fiecare detaliu care are loc pe drum. Așa cum sugerează numele camerei de bord, este adesea montată pe bordul mașinii.

Tipuri de camere auto

Cele mai bune dispozitive, capabile să înregistreze videoclipuri, sunt telefoanele cu cameră și camerele digitale. Cu toate acestea, dispozitivele speciale, utilizate pentru a înregistra activitatea rutieră, sunt camerele auto, iar mai jos puteți citi câteva informații despre diferite tipuri de camere de bord, astfel încât să primești încă o recomandare camera auto.

Dash camera

O cameră de bord tradițională este utilizată în camioane, mașini sau SUV-uri. Puteți monta această cameră pe tabloul de bord sau în partea superioară a parbrizului frontal. Înregistrează automat tot ce se întâmplă în timp ce conduceți. Unele dintre camerele auto au un mod numit mod de parcare. Modul de parcare ajută la pornirea camerei atunci când mașina este parcată pentru a putea înregistra imagini atunci când mașina este goală sau fără bagaje.

Camera auto dublă

Camerele auto duble au, în general, două obiective, fiecare obiectiv având un punct vizual diferit. Termenul de „cameră automată dublă” este utilizat în mod obișnuit pentru a se referi la una dintre cele două camere – cameră de bord dublă și cameră auto față și spate.

Camera cu față dublă

O cameră auto dublă, cunoscută și sub numele de cameră de bord dublă, vine cu două obiective. Unul dintre obiectivele camerei este orientat spre partea din față a vehiculului, la fel ca în cazul camerei tradiționale, în timp ce celălalt obiectiv este orientat spre șofer. Înregistrarea exteriorului și al interiorului în timpul conducerii ajută la înțelegerea comportamentului șoferilor pe drum și, în unele cazuri, poate preveni accidentele rutiere.

 • Cameră auto față și spate – Acest tip de cameră auto folosește două unități pentru a înregistra simultan activitatea pe șosea din fața mașinii și din spatele vehiculului. De obicei, unitatea frontală este mai mare și include ecranul pentru redarea înregistrării video în timp real; camera din spate este de obicei mai mică și situată în spatele mașinii. Poate fi conectat la ecranul frontal prin cablu sau wireless. Aceste camere au o gamă similară de funcții și specificații, ca și în cazul camerei tradiționale de bord.
 • Ce trebuie să căutați într-o cameră auto dublă – Înainte de a achiziționa o cameră auto, există anumite caracteristici pe care ar trebui să le știți, deoarece acestea vor fi un factor determinant dacă aparatul de fotografiat vă va satisface sau nu nevoile. Mai jos e o prezentare generală a informațiilor pe care ar trebui să le luați în considerare.

Dimensiunea și designul camerei

Camerele sunt de dimensiuni diferite. Majoritatea șoferilor preferă camerele frontale compacte, deoarece au un impact mai mic asupra câmpului vizual al șoferului și nu sunt observate de hoții care ar putea avea intenția de a le fura. Camerele mai mari au ecrane mai mari, facilitând accesul la setări și la vizualizarea filmărilor. În cazul camerelor auto din față și din spate, dimensiunea camerei din spate nu este atât de importantă, deoarece acestea sunt, în general, mici și nu obstrucționează câmpul vizual al șoferului.

Calitate și rezoluția video

rezoluția video

Camerele auto vin cu o serie de detalii fascinante, dar cel mai important lucru la care trebuie să fiți atenți este calitatea generală a camerei. Camerele de înaltă calitate au o imagine mai clară, care vă poate fi de ajutor dacă trebuie să vedeți diferite detalii după un accident. Primul lucru pe care îl veți observa după cumpărarea unei camere este rezoluția ei. Rezoluția camerei este exprimată prin numărul de pixeli, ceea ce înseamnă că imaginea rezultată va deveni mai clară, acest aspect fiind foarte important.

Unghi de vizualizare

Unghiul de vizualizare vă ajută să vă asigurați că este capturată multă activitate, dar și informații în videoclip. Camerele auto folosesc lentile cu unghi larg. Ar fi util dacă ați ține cont de faptul că, cu cât câmpul vizual al camerei este mai mare, cu atât filmările vor fi mai distorsionate. Intervalele cuprinse între 125 și 165 de grade vă oferă imagini bune, deoarece sunt suficient de largi pentru a surprinde tot ce se află pe drum.

Capacitate de memorie

Memoria trebuie să fie ușor accesibilă atunci când camera este montată, astfel încât să o puteți scoate fără a scoate camera. Numărul de ore al unui videoclip este influențat de rezoluția selectată și de rata de cadre. Înainte de a cumpăra orice cameră de bord, asigurați-vă că memoria este compatibilă, deoarece toate camerele auto au o limită de stocare. Unele modele vin cu un card de memorie, în timp ce altele nu. O capacitate de memorie de 32 GB sau 64 GB vă va permite să înregistrați câteva ore, la o rezoluție înaltă.

Rata cadrelor

Ratele mai mari ale cadrelor produc o imagine mai fină și pot face treaba mai ușoară atunci când trebuie să scoateți o singură fotografie din filmările dvs., deoarece există mai multe imagini pe secundă. Cu toate acestea, majoritatea camerelor nu pot înregistra la 60 FPS și rezoluție maximă în același timp. De exemplu, puteți captura imagini în HD la 60 FPS, dar camera va scădea la 30 FPS, în cazul în care creșteți calitatea la 4K.

Montare și fixare sigură

Când vă luați o cameră auto, trebuie să o montați pe mașină și există câteva modalități de a face acest lucru. Puteți monta majoritatea camelor de bord pe bordul mașinii, iar unele pot fi montate pe parbriz.

 • Montaj cu adeziv – Montarea adezivă vă oferă un design discret, prin folosirea unor benzi subțiri și plate. Suporturile adezive sunt ferme. Acest lucru implică faptul că, dacă aveți un impact mare, cum ar fi un accident, suporturile adezive vor rămâne cel mai probabil atașate la bordul dvs., în timp ce un tip de montare cu ventuză va cădea. Acesta este atât un avantaj, cât și un dezavantaj, deoarece suporturile adezive nu sunt flexibile din cauza fermității lor; astfel, sunt mai greu de reajustat.
 • Montare cu ventuză – Spre deosebire de suporturile adezive, suporturile cu ventuze vor cădea în cazul în care vă confruntați cu un impact. Cu toate acestea, puteți regla cu ușurință suporturile cu ventuze după cum doriți. Acest tip de montaj nu va lăsa lipici pe tabloul de bord când îl mutați dintr-un loc în altul.

Pornire automată și funcția de înregistrare automată

Camerele auto sunt concepute în asemenea mod în care este sigur să înregistreze atunci când conduceți și poate fi relevant cumpărarea unei camere duble de bord care va începe automat să înregistreze atunci când conduceți. Pornirea automată ajută cameră să înceapă automat să înregistreze când porniți vehiculul, iar atunci când mașina este oprită, aceasta va salva înregistrările și se va opri singură.

Încărcare

Camera de bord necesită alimentare prin cablu sau de un kit hardware direct în cutia de siguranțe a vehiculului. Tipul recomandat pentru instalare este o sursă de alimentare cu aprindere sub tensiune, care poate fi fie un kit hardware, fie un cablu. Camerele de bord se utilizează prin conectarea la portul electric al mașinii, deoarece au nevoie de o sursă de alimentare constantă.

Încărcarea camerei din spate: În cazurile în care camera din spate este conectată prin cablu la camera din față, este posibil să nu fie necesară o încărcare suplimentară. Cu toate acestea, pentru camerele conectate fără cablu va fi necesară o încărcare suplimentară din când în când.

Performanță în condiții de lumină redusă

Camerele de bord au nevoie de o sursă de lumină pentru a le permite să înregistreze adecvat. Cu toate acestea, uneori s-ar putea să trebuiască să conduceți noaptea. Acest lucru implică faptul că nu ar exista suficientă iluminare pentru camera dvs. de bord. Ar trebui să cumpărați o cameră de bord care să funcționează bine în absența luminii. Puteți verifica acest lucru asigurându-vă că dashcam-ul pe care doriți să îl achiziționați are un WDR (Wide Dynamic Range). Aceasta se referă la capacitatea camerei dvs. de a înregistra eficient în zone cu lumină slabă.

Afișaj video

Videoclipurile de la camerele auto duble, în cele mai multe cazuri, pot fi văzute folosind ecranul dispozitivului. Unii producători nu adaugă ecran camerei lor de bord, permițându-le, în schimb, să utilizeze wireless și să afișeze înregistrările video printr-o aplicație pe telefonul mobil. Dacă smartphone-ul dvs. are deja un suport pentru telefon în mașină, va trebui să descărcați aplicația pentru camera auto dublă.

Caracteristici suplimentare

Deși aceste caracteristici suplimentare nu sunt obligatorii, sunt caracteristici care vă pot fi utile din când în când.

Conectivitate wireless

Camerele de bord care vin cu capacitatea de a se conecta la Bluetooth sau Wi-Fi au destul de multe avantaje. Mai jos găsiți o prezentare generală a beneficiilor achiziției unei camere de bord cu aceste caracteristici.

Conectivitate Bluetooth: Conectivitatea Bluetooth vă va permite să gestionați și mai bine înregistrările și setările camerei dvs. de bord. Cu funcția Bluetooth, nu va trebui să vă încurcați în ecranul camerei.

Conectivitate Wi-Fi: Wi-Fi poate fi esențial atunci când trebuie să trimiteți un clip video către firma dvs. de asigurări, după ce a avut loc un accident. În loc să așteptați să accesați un computer, puteți trimite filmările prin intermediul telefonului mobil.

GPS

GPS-ul înregistrează automat locația și viteza dvs. și se afișează pe înregistrarea video. Unele modele vin cu software pentru a vizualiza datele înregistrate. Abilitatea de a identifica locul exact în care a avut loc o acțiune pe hartă va spori semnificativ utilitatea filmărilor dvs. La unele modele, GPS-ul poate fi vizualizat pe o hartă în aplicație.

Mod de parcare

Modul de parcare este cea mai importantă caracteristică a camerei de bord. Diferite modele de camere care vin cu mod de parcare funcționează diferit, dar există câteva puncte în comun. Modul de parcare este, în general, conceput pentru a fi mai eficient din punct de vedere al energiei și al stocării, față de modul de înregistrare obișnuit. Comutarea din modul de înregistrare normală în modul de parcare ar trebui să fie automată, fără intervenție manuală. Unele camere auto detectează o cădere de tensiune, în timp ce altele se bazează pe senzorul G încorporat pentru a indica inactivitatea.

Captură de imagini statice

Unele camere auto vă permit să faceți și fotografii. Acest lucru poate fi extrem de util când vine vorba de producerea unui accident, deoarece vă permite să capturați anumite detalii, cum ar fi celelalte persoane implicate.

Inregistrare audio

Înregistrarea audio se realizează pentru a completa înregistrările video, multe dintre ele cu microfoane și difuzoare încorporate. Înregistrează sunetul, fiecare discuție și conversație chiar și fără ca oamenii să fie conștienți de asta.

Înregistrare în buclă

Înregistrarea în buclă este o caracteristică care asigură faptul că înregistrarea de pe camera va continua chiar și atunci când cardul SD este plin. Înregistrarea în buclă este excelentă în cazul conducerii normale, zilnice, deoarece camera de bord poate fie să protejeze un fișier video, fie să îl stocheze într-un folder separat pentru a preveni ștergerea acestuia. Camera de bord permite, de asemenea, înregistrarea continuă chiar dacă cardul de memorie SD își atinge capacitatea.

Înregistrarea evenimentelor și senzorii G

Caracteristica senzorului G se referă la fișierul video înregistrat atunci când este stimulat de mișcarea preluată de senzorul video. Când un vehicul circulă pe drum, o cameră poate înregistra toate filmările. Acest lucru este grozav și este fundamentul a ceea ce va face fiecare cameră de bord. Detectarea impactului atunci când este pornit modul de parcare funcționează la fel ca atunci când mașina este parcată.

Cele mai bune mărci de camere auto duale

Cele mai bune mărci de camere auto duale sunt Xiaomi și Navitel. Aceste mărci sunt cunoscute pentru durabilitatea și eficiența produselor lor. Mai jos vă oferim o scurtă prezentare generală a mărcilor menționate.

Xiaomi

Înregistrat oficial în Asia și Xiaomi inc, acest brand este o companie chineză multinațională de electronică specializată în smartphone-uri, laptopuri, genți, electrocasnice etc. Brandul Xiaomi are sediul în Beijing, China. Este unul dintre cele mai importante branduri electronice din întreaga lume.

Marca Navitel este o companie rusească, specializată în crearea de software și servicii pentru navigație. Marca a fost fondată în 2006 și își distribuie produsele în multe țări din întreaga lume. Marca are sub tutela ei peste 400 de angajați.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 21 In medie: 2.3
Back to top button