Recenziidetop.com petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Cel mai bune camera acțiune 2024

Care este cea mai bună modalitate de a capta momente fascinante, unice și surprinzătoare, fără prea mult efort? Răspunsul este simplu: camera acțiune. Dacă ați aruncat un ochi pe internet probabil ați observat că există o mulțime de astfel de camere, cu diferite funcții și opțiuni. Compacte, dar rezistente, aceste camere sunt o adevărată comoară pentru iubitorii de sport și videografie.

Cu toate acestea, multe persoane au întrebări precum: „Care este cea mai bună cameră de acțiune?„ , „Există camere de filmat ieftine?”, „La ce specificații trebuie să mă uit când cumpăr o cameră de acțiune?”. Vestea bună este că în acest articol veți descoperi răspunsul la toate aceste întrebări.

După o documentare temeinică, am găsit cele mai bune soluții. Voi nu aveți nevoie decât de imaginație și creativitate pentru a capta imaginile uimitoare pe care le vedeți oriunde v-ați afla. De restul detaliilor tehnice, accesorii și informații ne-am ocupat noi, iar toate răspunsurile se află în acest articol.

Imagine
Nume
Evaluare
VerificațI prețul

Actualizări de conținut:

Pentru noi este important ca produsele pe care le prezentăm să fie de cea mai bună calitate și la cele mai bune prețuri, așa că ne actualizăm în permanență listele și le verificăm în funcție de necesități pentru a-ți oferi cele mai bune alternative.

GoPro Hero 8 Black

GoPro Hero 8 Black

Pro

 • Stabilizare foarte bună a imaginii
 • Ecran LCD tactil clar
 • Control simplu al camerei prin intermediul aplicației
 • Mică, durabilă și rezistentă la apă
 • Filmează 4k la 60 fps
 • Soft actualizat
 • Posibilitatea realizării fotografiilor tip portret

Contra

 • Se încălzește în timpul filmării
 • Transferul videoclipurilor prin Wi-Fi durează puțin mai mult
 • Lentila nu se poate schimba

Recenzia noastră

Camera video sport face trecerea la următorul nivel, remarcându-se prin stabilizarea Hypersmooth 2.0, filmarea 4K și multe alte opțiuni ce captează fiecare detaliu, pe care poate că nici măcar dumneavoastră nu l-ați observat cu ochiul liber 

Camera GoPro Hero 8 arată din punct de vedere fizic la fel ca și celelalte modele gopro de până acum, dar există câteva schimbări care diferențiază go pro 8 de restul gamei. O primă caracteristică uimitoare este funcția HyperSmooth 2.0, o tehnologie de stabilizare a imaginii mai avansată, cu algoritm de predicție. Astfel, camera de luat vederi stabilizează mișcările, dând filmării un aspect cinematic fără a fi nevoie de echilibrare sau montare pe un suport special.

Camera video este rezistentă la apă până la 10 metri adâncime, tocmai de aceea este alegerea ideală pentru persoanele pasionate de sporturile de apă. În cazul în care achiziționați o carcasă impermeabilă, micul dispozitiv poate filma 4k chiar și la 60 de metri adâncime.

Calitatea fotografiilor este excelentă, camera având rezoluția de 12 megapixeli, ceea ce face posibilă captarea unor fotografii în culori vii și clare, indiferent de mediu. O altă caracteristică notabilă a camerei este rezoluția video 4k, reprezentativă pentru toate camerele GoPro.

Funcția „time-lapse” permite crearea unui videoclip prin combinarea mai multor fotografii realizate la un interval de timp prestabilit. Această funcție este incredibilă pentru a surprinde apusuri de soare, piețe aglomerate, flori înflorind, etc.

Go pro 8 se poate controla prin aplicația de pe telefonul mobil. Mai ales dacă sunteți într-o situație în care nu puteți atinge camera, aveți posibilitatea de a porni filmarea sau de a schimba anumite setări prin Wi-Fi.

Pe partea audio, camera GoPrO 8 Hero Black are o calitate mai clară și mai precisă față de modelele anterioare. Indiferent de condițiile exterioare, calitatea sunetului rămâne una superioară. Acest lucru se datorează microfonului repoziționat frontal și al algoritmului îmbunătățit care filtrează zgomotele de fundal.

Trebuie să luați în vedere faptul că lentila nu se poate înlocui în cazul în care se zgârie, dar puteți să vă cumpărați folie protectoare pentru aceasta. De asemenea, durata de viață a bateriei este destul de scăzută, iar aparatul are tendința să se încălzească repede.

Go pro 8 este o cameră de acțiune utilă, mică și compactă, iar în cazul în care căutați gopro hero 8 preț, acesta este unul la îndemână, fiind un aparat ce se remarcă datorită raportului calitate – preț avantajos.

Specificații

 • Rezoluția video: UHD 4K
 • Rezoluție imagine: 3840 x 2160; 2704 x 1520; 1920 x 1080; 1280 x 720
 • Touch screen: DA
 • Microfon: DA
 • Waterproof: DA
 • Stabilizare video: DA

 

Verifică prețul


Camera video sport GoPro HERO7

Camera video sport GoPro HERO7

Pro

 • Calitate video 4k
 • Transmitere live prin intermediul funcției „share”
 • Rezistentă la apă și praf, fără a fi nevoie de o carcasă
 • Este compatibilă o gamă largă de suporturi și accesorii
 • Posibilitatea de a controla camera vocal

Contra

 • Se încălzește repede
 • Bateria nu este cu adevărat îmbunătățită față de celelalte modele anterioare
 • Ecranul tactil nu funcționează perfect atunci când intră în contact cu apa

Recenzia noastră

Go Pro 7 Black este o camera video sport, ce se ridică la standarde de performanță înalte, perfectă pentru bloggeri, vloggeri și pasionații de sport.

Go pro hero 7 este camera rezistentă la apă, ușoară și extrem de rapidă, ce vă poate însoți în vacanțe și drumeții. Urcatul pe munți, călătoriile cu bicicleta, sporturile de iarnă și înotul sunt doar câteva din activitățile pe care camera gopro se angajează să le surprindă. Nivelul de stabilizare HyperSmooth este impresionant, echilibrând automat cadrul, spre deosebire de celelalte camere de acțiune din aceeași generație. Camera video 4k captează filmulețe clare, în culori vii și naturale.

Orice iubitor de sporturi își dorește opțiunea de „slow-motion”, iar camera GoPro 7 se supune acestei cerințe. Înainte, această funcție era accesibilă doar de pe camere speciale, însă, camera gopro vă pune la dispoziție două rezoluții diferite pentru mișcare lentă: 120 fps la 2.7K sau 240 fps la 1080.

Cât despre fotografii, cele realizate de go pro 7 au o calitate decentă, de 12MP. Culorile sunt vii, iar claritatea acestora este satisfăcătoare.

Un avantaj semnificativ aici este opțiunea Protune, disponibilă numai pe Hero 7 Black. Protune va interesa pe oricine știe puțin despre latura tehnică a lucrurilor și dorește un control cât mai mare asupra setărilor aparatului. Pe scurt, permite o mai mare flexibilitate în faza de editare, prin producerea filmărilor și a fotografiilor fără nicio modificare de prelucrare automată a contrastului, a clarității și culorii GoPro-ului.

GoPro realizează filmulețe excelente pe timp de noapte datorită funcției „night mode”, ajustând lumina în mod automat. Mai mult, posibilitatea transmiterii în direct este una dintre cele mai simple modalități de a vă conecta cu ceilalți. Tot ce vă trebuie este o conexiune stabilă la internet și imagini spectaculoase care merită împărtășite.

Ajungând și la părțile mai puțin pozitive, trebuie să știți că bateria camerei ține destul de puțin. Cu toate acestea, ea se poate înlocui cu alta pentru a continua filmarea. Atenție, pentru toate modele GoPro durata de viață a bateriei se scurtează când filmați în condiții de temperatură scăzută.

Specificații

 • Rezoluția video: UHD 4K
 • Rezoluție imagine: 4000 x 3000
 • Touch screen: DA
 • Microfon: DA
 • Waterproof: DA
 • Stabilizare video: DA

 

Verifică prețul


DJI Osmo Action

DJI Osmo Action

Pro

 • Are două ecrane, unul pe față și unul pe spate
 • Calitatea videoclipurilor și stabilizarea asemănătoare cu GoPro Hero 7
 • Construcție robustă, rezistent la apă
 • Filmare 4K la 60 fps și 1080p la 240 fps
 • Sistem eficient de răcire

Contra

 • Nu are GPS
 • Nu are funcția de streaming live
 • Durata de viață a bateriei destul de mică

Recenzia noastră

Construită după o tehnologie avansată, această cameră video este mică, dar foarte versatilă și rezistentă, permițându-vă să trăiți cu intensitate maximă fiecare moment.
DJI și-au făcut cu adevărat un nume în industria camerelor de acțiune la începutul anului 2019, când au debutat Osmo Action. Aceasta a rivalizat cu GoPro pentru prima poziție încă de la concepție datorită caracteristicilor sale specifice.

Una dintre cele mai notabile caracteristici pe care Osmo Action le are în comparație cu gama GoPro Hero, este ecranul în plus, pe față. Aceasta este caracteristica cheie care face ca Osmo Action să fie favorizat mai mult de vloggeri. Ecranul frontal vă permite să vă asigurați că vă aflați în cadru în timp ce filmați și nu trebuie să mai verificați tot timpul încadrarea.

DJI are propria versiune a tehnologiei de stabilizare, care se numește Rocksteady. La fel ca setarea GoPro Hypersmooth, ajută la stabilizarea mișcării pe care un vlogger sau un iubitor de aventură ar putea-o produce atunci când realizează o filmare. Pentru unii creatori, RockSteady este caracteristica de stabilizare preferată în comparație cu GoPro’s Hypersmooth 2.0, dar atunci când este analizată cot la cot stabilizarea imaginii în sine nu există prea multe diferențe între cele două.

Este o cameră subacvatică, rezistând chiar și la o adâncime de 11 metrii fără nicio carcasă adițională. Acest lucru poate interesa mai ales pe cei ce fac scufundări sau practică sporturi de apă. Micul dispozitiv este rezistent și la temperaturi de -10 grade Celsius, ceea ce-l face foarte potrivit pentru schi sau activități montane, unde temperaturile sunt scăzute.

Camera video subacvatică are și un sistem eficient de răcire, eficientizând funcționarea sa cu până la 16%. Astfel, nu trebuie să fă faceți griji că înregistrarea se poate opri din cauza supraîncălzirii dispozitivului, fapt întâlnit în rândul altor camere.

Camera video poate fi conectată la telefonul mobil prin aplicația DJI Mimo App. Această aplicație este plină de caracteristici folositoare și instrumente de editare simple, ce vă permit să modificați toate filmulețele și pozele realizate.

Deși Osmo Action are avantajul ecranului frontal iar singurul factor care lipsește din funcțiile acestora este capacitatea de acțiune duală. De exemplu, cele două ecrane nu pot fi utilizate în același timp când înregistrați. Trebuie să întrerupeți și să reporniți videoclipul pentru a comuta între ecrane, ceea ce poate fi incomod pentru utilizatori.

Specificații

 • Rezoluția video: UHD 4K, 2.7K, Full HD, HD
 • Rezoluție imagine: 4000 x 3000
 • Touch screen: DA
 • Microfon: DA
 • Waterproof: DA
 • Stabilizare video: DA

 

Verifică prețul


DJI Osmo Pocket

DJI Osmo Pocket

Pro

 • Ușor de transportat, având o mărime foarte mică
 • Videoclip 4K stabil, clar, de până la 60 fps
 • Durata de viață a bateriei este lungă de aproximativ 2 ore
 • Are un sistem de răcire silențios

Contra

 • Probleme privind focalizarea automată
 • În condiții de lumină slabă camera nu are cele mai bune performanțe
 • Ecranul este foarte mic

Recenzia noastră

DJI Osmo Pocket este o cameră foarte mică, discretă, dar care impresionează prin calitatea superioară a pozelor și videoclipurilor.

DJI Osmo Pocket 4k este camera perfectă pentru pasionații de călătorii. Este o cameră mică, având în vedere toate caracteristicile și setările de înregistrare pe care le are, potrivindu-se foarte bine în buzunar. Este ușor de ascuns și nu arată ca o cameră decât dacă o priviți de aproape, tocmai de aceea nu veți atrage atenția atunci când filmați în public.

La capitolul stabilizare, Osmo Pocket, pentru o cameră atât de mică, face o treabă bună realizând filmări calitative. Mișcările orizontale sunt bine controlate, în timp ce mișcările verticale sunt ceva mai greu de stabilizat dacă sunt prea neregulate.

Camera are opțiunea de a încetini filmările 4K, iar produsul final este curat, lipsit de greșeli, atât timp cât aveți o lumină bună. Mișcarea lentă este excelentă pentru a face filmările stabile să pară și mai naturale decât sunt deja, eliminând orice interferențe din orice direcție.

Pentru o utilizare mai ușoară și un rezultat profesional, este recomandat să conectați dispozitivul la telefon. Acest lucru vă transformă telefonul într-un monitor, ecranul de pe OSMO fiind prea mic și dificil de manevrat. Conectarea la telefon este o soluție rapidă, și puteți manipula culorile astfel încât să obțineți efectul dorit.

În condiții de lumină slabă, camera oferă performanțe slabe, ceea ce nu o face ideală pentru filmarea în timpul nopții. Alt aspect de luat în considerare este că, câteodată camera are probleme cu focusul, ceea ce poate crea neplăceri.

Specificații

 • Rezoluția video: Full HD, UHD 4K
 • Rezoluție imagine: 3840 x 2160, 1920 x 1080
 • Touch screen: DA
 • Microfon: NU
 • Waterproof: NU
 • Stabilizare video: DA

 

Verifică prețul


Canon IVY REC

Canon IVY REC

Pro

 • Rezistentă la apă și șocuri
 • Portabilă, are dimensiuni foarte mici
 • Rezoluția fotografiilor de 13 MP
 • Camera vine pe mai multe culori, după preferința fiecăruia
 • Poate fi controlată de pe telefon sau tabletă

Contra

 • Nu are ecran care să vă permită vizualizarea videoclipurilor sau fotografiilor 
 • Nu întrece calitatea videoclipurilor și a fotografiilor făcute de un telefon mobil de performanță medie 

Recenzia noastră

Canon IVY REC este o cameră foarte mică, extrem de utilă și eficientă, ce face față cu brio tuturor condițiilor de mediu.

Canon IVY REC impresionează, în primul rând, prin aspectul său. Este o cameră mică și foarte drăguță, ce seamănă cu un breloc. Camera vine în câteva culori vibrante, făcând astfel posibilă alegerea nuanței preferate, o caracteristică atractivă mai ales pentru adolescenții aventuroși. În plus, Canon a lansat carcase pe care le puteți achiziționa pentru a adăuga puțin din stilul dumneavoastră design-ului său general.

Totuși, nu lăsați aspectul simplu să vă păcălească! De fapt, există câteva caracteristici împachetate în această mică cameră. Pentru început, camera este rezistentă la apă la șocuri. Deci, posibilele căderi și contacte cu picături de apă nu vor fi o problemă în cazul acestei mici camere.

Videoclipul complet HD 1080p poate înregistra până la 60 de cadre pe secundă, fantastic pentru o cameră portabilă de mici dimensiuni.

În cele din urmă, această cameră poate fi conectată destul de ușor la un smartphone sau tabletă, acest lucru fiind chiar încurajat. Un minus considerabil este lipsa unui display care să vă permită să vizualizați videoclipurile sau imaginile realizate. Cu toate acestea, este o camera de filmat ieftina și se supune rigurozității standardelor Canon.

Calitatea videoclipurilor nu va depăși cea a unui telefon mobil din zilele noastre și specificațiile sunt destul de similare cu cele ale unui smartphone. Cu toate acestea, camera IVY REC este rezistentă la apă, rezistentă la șocuri și pregătită pentru aventuri, la un preț semnificativ mai mic decât orice smartphone!

Pentru informații privind „camera video pret”, aveți detalii mai jos.

Specificații

 • Rezoluția video: HD, Full HD
 • Rezoluție imagine: 1920 x 1080
 • Touch screen: NU
 • Microfon: NU
 • Waterproof: DA
 • Stabilizare video: NU

 

Verifică prețul


Ghid de cumpărare

Camere de acțiune – la ce se folosesc? De ce ar trebui să cumpăr una?

Spre deosebire de camerele obișnuite, camerele de acțiune sunt special create pentru a fi rezistente la orice condiții de mediu și ușor de transportat. Acestor camere puteți să le adăugați o serie destul de largă de accesorii, care permit atașarea la diverse echipamente sportive.

Multe persoane aleg o astfel de cameră, tocmai datorită dimensiunilor mici și ușurinței de manevrare. Care este rolul lor? Aceste camere vă permit să captați videoclipuri epice și fotografii incredibile, chiar și atunci când vă aflați în mișcare.

Astfel, puteți să le arătați prietenilor, familiei sau cunoștințelor ce aventuri ați avut în inima munților sau ce fel de pești sălăjluiesc în adâncul mării.

Chiar și banalele plimbări cu bicicleta, sau joggingul prin parc prind o altă culoare în momentul în care imaginile sunt captate cu ajutorul unei camere de acțiune. Poză cu poză, filmuleț cu filmuleț, vă puteți crea propriul film de aventură.

Un astfel de dispozitiv este potrivit acelor persoane cărora le plac activitățile în aer liber. Când vine vorba de acțiune și aventură, o cameră obișnuită sau un smartphone nu poate ține pasul, fie din cauza fragilității, sau din pricina manevrării. Din punct de vedere al prețului nu trebuie să vă faceți griji deoarece sunt și camere de filmat ieftine.

Specificații cheie ale unei camere de acțiune bună

În momentul în care vă decideți să achiziționați o cameră de acțiune trebuie să aveți în vedere câteva elemente cheie, astfel încât să nu cheltuiți banii în zadar. Spre deosebire de un DSLR, o cameră de acțiune este, așa cum îi spune și numele, o cameră pentru oamenii care se află în mișcare și care nu pot fi atenți tot timpul la dispozitiv. Camere de acțiune au dimensiuni, forme și greutăți diferite. În funcție de ceea ce intenționați să faceți cu ea, aveți mai multe opțiuni propuse de diverși producători.

Mărime

Lățimea, adâncimea și înălțimea unei camere se măsoară în milimetri. Așadar, în cazul în care vă doriți o cameră cât mai mică, lățimea acesteia nu trebuie să depășească 70 mm. Adâncimea trebuie să fie până în 50 mm, iar înălțimea să ajungă până la 40 mm.

Formă

Dacă ne oprim la capitolul „formă”, camerele voluminoase, pătrate sunt potrivite pentru a fi montate pe piept. Cele în formă de glonț, sau dreptunghiulare merg foarte ușor montate pe cască sau pe mânerele de la bicicletă. Cu toate acestea, datorită multitudinilor de accesorii care au apărut în ultimul timp pe piață, ambele forme de cameră pot fi montate cu ușurință acolo unde vă doriți, astfel încât nu veți depinde foarte mult de forma acesteia.

Greutate

O cameră de acțiune trebuie să fie mică, ușoară și compactă. Din punct de vedere al greutății, aceasta nu trebuie să depășească 200 de grame. Din acest motiv, majoritatea camerelor de pe piață au până în 130 de grame.

Pentru că principalul său scop este de a capta imagini senzaționale, pe care nu le-ați fi putut surprinde în alt mod, greutatea camerei nu trebuie să vă incomodeze.

Datorită tehnologiei avansate adoptate de producători, greutatea, mărimea sau forma unei camere de acțiune nu influențează în mod vizibil performanța acesteia.

Caracteristici tehnice pe care trebuie să le aveți în vedere

Camerele de acțiune sunt din ce în ce mai populare în zilele noastre, grație tehnologiei avansate care este comprimată într-un dispozitiv portabil. Acestea sunt preferate de către iubitorii de sporturi extreme, dar și de pasionații de natură și fotografie.

O astfel de cameră este ușoară, mică și vine cu o mulțime de funcții surprinzătoare care vă vor ușura viața. Mai importante decât brandul sunt caracteristicile unei camere de acțiune, tocmai de aceea trebuie să vă documentați temeinic înainte de a face achiziția.

Deci, care sunt cele mai importate caracteristici pe care o cameră de acțiune trebuie să le aibă?

Rezoluția

O cameră de acțiune bună, care oferă o filmare calitativă trebuie să aibă rezoluția video 4K. Dar ce înseamnă, mai exact, 4K?

4K este, așa cum evidențiază deja numele, înseamnă o rezoluție de 3840 x 2160 de pixeli. Mai simplu spus, cu cât sunt mai mulți pixeli, cu atât imaginea va fi mai clară. Mai este cunoscut sub numele de Ultra HD, ceea ce înseamnă că oferă videoclipuri dinamice și detaliate.

Dacă vă doriți un videoclip de o calitate superioară, asigurați-vă că, dispozitivul pe care doriți să-l achiziționați are această caracteristică. La capitolul „camere video 4k preturi” , trebuie să țineți cont că acestea sunt puțin mai mari.

Cu toate acestea, nu toți oamenii își doresc o rezoluție 4K. Pentru aceștia, camerele cu rezoluția de 1080p și 720p sunt potrivite și oferă videoclipuri calitative la un preț mai accesibil.

Rata cadrelor pe secundă

Un videoclip este creat din sute de imagini statice realizate consecutiv pentru a da aspectul de mișcare. Viteza cadrelor pe secundă (fps) este cea care va determina crearea unui videoclip cât mai aproape de realitate, de aceea cu cât sunt mai multe cadre, cu atât este mai clar videoclipul.

Standardul actual al industriei este de 24 fps, însă acesta a fost cu mult depășit de către noile camere de acțiune. Unele camere de acțiune ajung chiar și la 60 fps atunci când filmează 4K, ceea ce înseamnă producerea unui video foarte calitativ.

Cadrele pe secundă influențează categoria „camera video pret”, calitatea filmării fiind unul dintre cele mai importante aspecte ale unei camere profesionale.

Sunetul

Calitatea sunetului redat de către o cameră de acțiune trebuie să fie bună. Este indicat ca dispozitivul să poate reduce zgomotele ambientale, însă nu toate camerele au această funcție.

Reducerea zgomotului de fundal se obține cu ajutorul unui microfon de calitate superioară. Este de dorit ca, sunetul să fie captat cât mai natural fără a fi influențat de vânt sau alte intemperii, mai ales dacă filmați la viteze mari. Nimeni nu își dorește să audă un zgomot deranjant în fundalul unui videoclip.

Stabilizarea

Pentru a reduce neclaritatea videoclipului rezultată în urma mișcării camerei, există o tehnologie numită „stabilizare a imaginii”. Există două tipuri de stabilizare a imaginii – optică și digitală.

Stabilizarea optică a imaginii poate fi tip IBIS, corecția realizându-se prin deplasarea senzorului de imagine, sau LIS unde corecția se realizează prin deplasarea părții optice mobile din obiectiv.

Stabilizarea digitală se folosește de tehnologia software pentru a reduce impactul mișcării asupra videoclipului. Acest lucru se realizează prin calcularea mișcării corpului de către cameră și folosirea acestui rezultat pentru a regla pixelii din senzorul de imagine.

Senzori GPS

GPS-ul unei camere de acțiune surprinde locația, altitudinea și viteza de mișcare. Majoritatea camerelor sunt dotate cu senzor GPS.

O astfel de funcție este folositoare în cazul în care doriți să vă amintiți locurile în care ați surprins imaginile. De asemenea, aparatul înregistrează toate aceste date și vă permite să adăugați grafice de performanță, informându-i pe ceilalți de performanțele dumneavoastră.

Setări pentru lumină slabă

În zonele cu lumină slabă, sau pe timpul nopții, unele camere pot să surprindă fotografii incredibile datorită setărilor încorporate. Spre exemplu, camera go pro 8 este cea mai bună din acest punct de vedere. Capacitatea sa de fotografiere și de filmare a fost îmbunătățită față de go pro7 black cu un mod de noapte special numit „Night Lapse”, dar și cu setări speciale Auto Low Light.

Cu toate acestea, aceste setări pentru lumină slabă nu au stabilizare, drept urmare nu sunt recomandate în situația în care vă deplasați repede.

Setări adiționale

Camere de acțiune go pro vă oferă diferite setări și funcții pentru a înregistra videoclipuri. Vorbim despre „time-lapse”, „time warp”, „looping”, „slow-motion” și „night mode”.

Time-lapse reprezintă preluarea unei secvențe de cadre la anumite intervale de timp stabilite, pentru a înregistra modificările ce au loc lent. Cu ajutorul opțiunii time warp se ajustează automat viteza pe baza mișcării scenei și a luminii.

Looping permite înregistrarea unui videoclip continuu, fie pe memoria internă a camerei, fie un server video.

Slow-motion vă dă voie să încetiniți mișcarea videoclipului pentru a retrăi fiecare moment în toată gloria sa.

Alte caracteristici unice

Pe lângă cele deja menționate, o cameră de acțiune performantă trebuie să aibă funcția Wi-Fi, Bluethooth, dar și o aplicație compatibilă care să vă permită să realizați editări specifice.

Pe lângă acestea, unele camere au obiectivul fisheye. Nu este o caracteristică obligatorie, însă dacă doriți să realizați un videoclip cu o imagine panoramică largă, un astfel de obiectiv este foarte folositor.

Camera de acțiune ideală în funcție de situație

În funcție de activitatea la care doriți să participați, există camere cu funcții specifice care să se potrivească mediului înconjurător. Dacă doriți să vă filmați în timp ce practicați un anumit sport trebuie să țineți cont că veți avea nevoie de un echipament adecvat și de o cameră rezistentă la factorii de mediu.

Parașutism

Pentru parașutism, este recomandat să alegi o cameră calitativă cu rezistență sporită. De obicei astfel de camere se montează pe cască și sunt extrem de durabile. În acest sens, camera go pro hero 7 black este una potrivită pentru acest timp de sport deoarece este compactă, are stabilizator de imagine și realizează videoclipuri impresionante.

Scufundări

Pentru scufundări trebuie să căutați o cameră rezistentă la apă și la adâncimi mari. Spre exemplu, camerele de acțiune go pro rezistă până la 11 metri adâncime.

Mai mult decât această specificație, un alt aspect important este durata de viață a bateriei. Pentru a capta tot ce doriți aveți nevoie de o cameră cu o baterie puternică, care să țină cel puțin o oră.

Sporturi de apă

La fel ca și în cazul scufundărilor, important este în primul rând să căutați o cameră rezistentă la apă, care să nu fie afectată în niciun fel de condițiile de umezeală. Mai mult decât atât, având în vedere faptul că sporturile de apă sunt imprevizibile, o cameră cu stabilizator de imagine este perfectă, deoarece pot să înregistreze imaginile în mișcare fără să afecteze calitatea acestora.

Ciclism montan

Pentru ciclismul montan, camera pe care urmează să o cumpărați trebuie să fie rezistentă la praf. Mai mult decât atât, importanța stabilizării imaginii nu trebuie ignorată, deoarece drumul de munte este plin de pietre și roci ce fac bicicleta, și inclusiv camera, să tremure.

Sporturi de iarnă

Camerele pentru sporturile de iarnă trebuie să fie în primul rând rezistente la temperaturi scăzute, iar în acest sens, camera DJI Osmo Action este perfectă. Rezistă până la temperaturi de – 10 grade C, este rezistentă la apă și filmează 4K.

Activități de recreere

În ceea ce privește activitățile simple în aer liber, precum plimbările sau sporturile ușoare, o cameră video mică, ușoară și compactă este suficient de potrivită. Cu ajutorul accesoriilor, o cameră de acțiune poate fi atașată la piept sau în jurul brațului pentru a înregistra peisajul.

Categoria „camera video pret” variază în funcție de toate aceste caracteristici.

O cameră de acțiune pentru fotografii

Deși camerele de acțiune sunt create pentru a realiza videoclipuri, unele dintre ele pot fi folosite și pentru a surprinde fotografii. Camerele de acțiune sunt diferite de camerele tradiționale, deoarece aceste tipuri de camere se pot monta pe bicicletă, în mașină, pe barcă, căști, etc.

Datorită tehnologiei avansate, camerele de acțiune au un obiectiv performant, cu un unghi larg. Acestea sunt disponibile atât în versiunea HD, cât și în versiunea Ultra HD, astfel încât să realizeze un videoclip sau o fotografie de înaltă calitate. La capitolul „camere video 4k preturi”, diferența dintre HD și Ultra HD se observă imediat.

Bineînțeles, nu toate camerele de acțiune se pot comporta precum un DSLR. Camerele de acțiune nu sunt create pentru a reda acel efect de profunzime. El se poate obține cu un senzor mare și un obiectiv rapid, iar camerele de acțiune au o dimensiune mică a senzorului și un obiectiv lent.

Dintre dispozitivele menționate în acest articol, camera GoPro 8 este singura cameră care poate să realizeze niște poze profesioniste.

Rezistența camerei

Camerele de acțiune nu ar fi devenit niciodată atât de populare dacă nu ar fi rezistente. Este important să știți că nu toate camerele de acțiune pot rezista la apă, șocuri, praf sau temperaturi joase. De asemenea, nu toate camerele rezistente la apă sunt și impermeabile. Tocmai de aceea trebuie să cunoașteți foarte bine specificațiile camerei pe care urmează să o achiziționați.

Spre deosebire de camerele DSLR, camerele de acțiune nu sunt fragile și voluminoase. Dacă intenționați să utilizați camera de acțiune pe ploaie, zăpadă sau sub apă, căutați cuvinte precum „impermeabil” și „rezistent la șocuri” atunci când consultați lista de caracteristici a unui anumit model.

Unele camere de acțiune au un exterior rezistent la apă, în timp ce altele trebuie așezate într-o carcasă impermeabilă, tocmai de aceea aceste caracteristici trebuie înțelese corect, pentru a nu avea așteptări deșarte.

Impermeabil versus rezistent la apă

O cameră rezistentă la apă nu este același lucru cu o cameră impermeabilă. În mod instinctiv, așa cum îi spune și numele, o cameră impermeabilă poate fi scufundată în apă fără a o afecta în vreun fel.

Spre deosebire de o cameră impermeabilă, o cameră rezistentă la apă are nevoie de o carcasă specială în cazul în care doriți să faceți scufundări, deoarece nu poate să reziste la presiunea apei. Un dispozitiv rezistent la apă poate rezista în urma unui contact scurt cu apa, cum ar fi un accident, însă nu poate face față scufundărilor.

Durabil versus rezistent la șocuri

Aceste două caracteristici trebuie diferențiate, deoarece un aparat durabil nu înseamnă neapărat un aparat rezistent la șocuri. Durabilitatea camerei este oferită de materialele din care a fost confecționat, pe când rezistența la șocuri presupune luarea anumitor măsuri, mult mai exigente din punct de vedere al calității.

Caracteristici care țin de utilizarea camerei

O cameră de acțiune se poate atașa în diferite locuri. Cel mai popular loc în care se montează o astfel de cameră este pe cască cu ajutorul unui sistem de prindere. Cu toate acestea, dispozitivele se pot monta pe aproape orice obiect în mișcare.

Din acest motiv ați putea considera că aceste camere de acțiune sunt greu de controlat. Mai mult decât atât, butoanele camerelor nu sunt intuitive sau sunt plasate în locuri la care poate fi dificil să ajungeți, ceea ce poate crea disconfort.

Vestea bună este că nu trebuie să așezați camera într-un loc accesibil doar pentru a putea ajunge mai ușor la butoane, pentru că producătorii au încorporat caracteristici folositoare.

Touch screen

Având în vedere faptul că majoritatea persoanelor au un telefon mobil cu touch screen, această tehnologie este folosită și la camerele de acțiune. Touch screen-ul ajută la o navigare mult mai lejeră, rapidă și intuitivă, fiind mult mai eficient decât clasicele butoane.

Multe persoane afirmă că diferența dintre un aparat cu touch screen și unul cu butoane este foarte mare, din punctul de vedere al manevrării și utilizării.

Front screen

Unele camere de acțiune au două ecrane, unul pe față, iar altul pe spate. Spre exemplu, DJI Osmo Action, despre care am vorbit mai sus, are această caracteristică.

Ecranul frontal este util pentru monitorizare. Acesta este folositor mai ales pentru vloggeri sau persoane care se filmează vorbind în fața camerei, deoarece pot vedea orice modificare a cadrului. Display-ul frontal este folosit exclusiv pentru încadrare, acesta nu are touch screen.

Wi-Fi și aplicație mobilă

Aceste funcții facilitează foarte mult controlul unei camere de acțiune. Nu toate camerele au o aplicație proprie, la fel cum nu toate au Wi-Fi.

Camera gopro are o astfel de aplicație și vă permite să controlați camera de la distanță. În aplicație puteți să ajustați setările, să porniți sau să opriți o filmare, să vizualizați toate fotografiile și clipurile video și să editați.

Control vocal

Cu ajutorul funcției „voice control” puteți să controlați camera fără să o atingeți, aceasta acționând pe baza unor comenzi vocale simple. În rândul acestora se numără: „start recording”, „turn on”, „turn off” și alte câteva, în funcție de complexitatea dispozitivului.

Folosind controlul vocal este mult mai ușor să controlați camera, mai ales în cazul în care aveți un echipament ce nu vă permite să manevrați dispozitivul.

Aplicații ajutătoare

Indiferent de brandul pe care îl alegeți, există o mulțime de aplicații care vă permit să conectați camera de acțiune la telefon. O astfel de aplicație este practică și ușurează controlul camerei de la distanță. Fie că aveți iOS sau Android, există opțiuni pentru fiecare sistem de operare în parte.

În primul rând, o aplicație pe telefon este un instrument de editare foarte rapid. Tot ce trebuie să faceți este să încărcați conținutul video sau fotografiile pe telefon. După aceea puteți să aduceți modificări intensității culorilor, să adăugați efecte, muzică de fundal, sau să partajați conținutul în orice altă aplicație.

În al doilea rând, cu o astfel de aplicație puteți să faceți streaming live direct de pe cameră. Nu e nevoie să salvați videoclipul și apoi să îl încărcați pe o rețea de socializare, ci puteți să transmiteți clipul în timp ce sunteți acolo. O astfel de funcție are un impact mare asupra persoanelor care privesc filmulețul, deoarece văd evenimentele în timp real. Fie că alegeți Facebook, Twitch, YouTube sau o altă platformă, cu ajutorul aplicației streaming-ul devine mai ușor.

Pe lângă aceste facilități, prin intermediul unei aplicații puteți să controlați camera de la distanță, să o opriți sau să o porniți fără să o atingeți și să reglați setările. În plus, economisiți timp și spațiu vizualizând tot conținutul pe care îl aveți pe cameră și alegeți ce doriți să păstrați și ce nu.

Se poate face Backup nelimitat în cloud, salvându-se toate fotografiile și filmulețele la calitatea lor originală, fără să fiți nevoiți să ștergeți conținut pentru a face spațiu.

Accesorii pentru camera de acțiune

După ce ați achiziționat camera de acțiune puteți să o personalizați după bunul plac. La capitolul „accesorii”, camera sport are o mulțime de variante pe care să le încercați, astfel încât să surprindeți cât mai multe imagini, din diferite unghiuri.

Dacă intenționați să folosiți camera pentru a filma o activitate sportivă intensă, putem spune că aceste sisteme de prindere și accesorii sunt indispensabile.

Pentru ciclism, schi, scufundări, sau orice alt tip de sport există câte un accesoriu specific (sau mai multe), care să vă facă viața mai ușoară și să protejeze și dispozitivul de condițiile externe.

Suporturi

Există diferite tipuri de suporturi disponibile. Vorbim despre accesorii precum: ham pentru piept, curea pentru cap, selfie stick, tripod, curea de mână, ventuze, curea pentru biciclete, accesorii pentru prindere ghidon și multe alte elemente de prindere pentru schimbarea unghiului de filmare.

Aceste tipuri de accesorii ce potrivesc cu modele de camere pe care le-am enumerat mai sus, inclusiv gopro hero. Pe piață există o mulțime de astfel de accesorii, tot ce trebuie să faceți este să le alegeți pe cele corespunzătoare sportului pe care doriți să îl filmați.

Carcase de protecție

Nu toate camerele de acțiune necesită o carcasă de protecție. Cu toate acestea, carcasele rezistente la apă sunt folositoare. Acestea permit aparatului să funcționeze optim, chiar și până la 60 de metri adâncime datorită materialului impermeabil de calitate înaltă.

Pe lângă cele impermeabile, celelalte tipuri de carcase de protecție apără camera de diferite tipuri de murdărie, zgârieturi, sau deteriorări mecanice.

Adaptoare

Adaptoarele se folosesc pentru a conecta cu ușurință camera la orice accesoriu, astfel încât să poți utiliza toate accesoriile de care veți avea nevoie.

Memoria camerei

Majoritatea camerelor de acțiune vin cu memorie încorporată doar pentru sistemul lor de operare. Tocmai de aceea, un card de memorie externă este o necesitate.

Cardul de memorie potrivit pentru cameră

Nu toate cardurile sunt create în mod egal, iar unele dintre ele nu sunt compatibile cu camerele de acțiune, în special cele 4K. Când cumpărați un card Micro SD pentru camera dumneavoastră de acțiune, ar trebui să luați în considerare atât viteza de citire, cât și viteza de scriere.

Viteza de scriere afectează înregistrarea video. În timpul filmărilor, camera dumneavoastră salvează în mod continuu date pe cardul Micro SD. Dacă cardul nu este suficient de rapid pentru a ține pasul, veți întâmpina probleme.

Pentru camerele Go Pro aveți nevoie de card Micro SD, iar camerele DJI Osmo Action, DJI Osmo Pocket și Canon IVY REC acceptă și MicroSDHC și MicroSDXC.

Durata de viață a bateriei

Unul dintre cei mai importanți factori atunci când cumpărați o cameră de acțiune este durata de viață a bateriei. Majoritatea camerelor de acțiune au o baterie care durează o oră și jumătate, iar maximul la care pot ajunge este de 2 ore, indiferent de performanța acesteia. Dintre toate cele enumerate mai sus, DJI Osmo Pocket are durata de viață a bateriei cea mai mare, rezistând 2 ore.

Pentru cei mai mulți dintre utilizatori, acest timp nu este suficient, de aceea este important să vă achiziționați o baterie externă, un cablu de alimentare sau un set de baterii noi, în funcție de modelul ales.

Camera Go Pro 8 vine la pachet cu o baterie reîncărcabilă, iar Go Pro 7 cu o baterie în plus, dar care nu poate fi refolosită. Ambele camere au inclus în pachet și un cablu USB-C. Recomandarea noastră este să alegeți baterii produse de bradul original, chiar dacă acestea costă puțin mai mult.

Există câteva trucuri pe care le puteți lua în vedere pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Puteți încerca să dați luminozitatea camerei mai joasă, să închideți toți indicatorii luminoși și să opriți conexiunea Wi-Fi. În perioadele în care nu folosiți camera, este indicat să scoateți bateria din aparat.

Pe lângă schimbarea bateriei, puteți să folosiți și un încărcător. Cu ajutorul unui cablu USB puteți încărca camera la un laptop, calculator sau direct dintr-un încărcător de la telefon. Camera DJI Osmo și DJI Osmo Pocket conțin în pachetul lor și un cablu de încărcare USB.

Cele mai bune branduri

Cele mai cunoscute și calitative camere de acțiune sunt cele GoPro, Osmo, Canon și Sony. Aceste branduri sunt lăudate pentru tehnologia avansată de producere a tuturor dispozitivelor, iar din punct de vedere al camerelor de acțiune, standardul este la fel de ridicat.

În funcție de caracteristici, materiale și tehnologie putem găsi camere de filmat ieftine dar și camere ceva mai scumpe. În cazul în care căutați camere video 4k prețuri, o să descoperiți o serie întreagă de camere de acțiune de la brandurile menționate anterior.

GoPro

Cea mai importantă caracteristică a camerelor de acțiune GoPro este capacitatea acestora de a filma 4K. Toate camerele din linia Hero filmează Ultra HD, atât go pro hero 8, cât și go pro hero 7 black.

DJI Osmo

DJI este un brand cunoscut pentru camere video, ochelari VR și drone. În seria Osmo, cei de la DJI au inclus camere de acțiune extrem de calitative, mici și compacte, care vin la pachet cu o funcție de stabilizare video.

Canon

Canon se află în topul producătorilor de camere încă din 1937. În fiecare zi, minți geniale lucrează pentru a ridica performanța brandului și ne surprind de la an la an cu noi tehnologii și produse inedite.

Sony

Sony este unul dintre cei mai mari producători de electronice video, echipamente de comunicații, console de jocuri și multe alte produse care folosesc o tehnologie avansată. Afacerea a fost fondată în 1946 și este al cincilea conglomerat media din lume.

Concluzie

V-am oferit un scurt ghid în ceea ce privește achiziționarea unei camere de acțiune potrivită pentru activitatea pe care intenționați să o desfășurați. După cum bine ați observat, există o serie de caracteristici cheie pe care trebuie să le aveți în vedere înainte de a plasa o comandă.

Documentarea temeinică vă ajută să identificați camera perfectă pentru dumneavoastră. Nu uitați că fiecare moment este unic, iar cu o astfel de cameră puteți să transformați un moment efemer într-o veșnicie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
Total: 1 In medie: 5
Back to top button